(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

7 ani de vesnicie

Posted by Arca lui Goe pe martie 21, 2017

…_-=-_…
Dupa cum afirma (si) pasionatii de numerologie, cifra 7 are semnificatii de o bogatie specială. Nefiind necesarmente pasionati de logia respectiva, ne multumim cu trimiterile semantice catre traditiile abordabile antropologic (alta logie, in alta traista).

a) Cei șapte ani de acasa (*)
b) Cei șapte ani mâncărime (**)
c) Cei șapte ani de pomenire (***)


7 x 7 = 49.

(*) Debutul dureaza 7 ani, nici mai mult, nici mai putin. E decisiv.

(**) Șapte ani mâncărime… mai pe la mijloc (mijlocul vietii). Șapte ani mancarime este un termen psihologic, care sugerează că fericirea într-o relație scade după aproximativ șapte ani de căsătorie. Sintagma a fost folosita pentru prima dată pentru a descrie înclinația de a deveni necredincios după șapte ani de căsătorie, în jocul Seven Year Itch de George Axelrod, și a câștigat popularitate în urma adaptării in 1955 in filmul in care joaca Marilyn Monroe si Tom Ewell. Sintagma s-a extins pentru a indica cicluri de nemulțumire nu numai în relațiile interpersonale, ci și în orice situație, cum ar fi de lucru un loc de muncă cu normă întreagă sau cumpărarea unei case, în cazul în care scăderea fericirii și satisfacția sunt observate pe perioade lungi de timp. Aici poate fi vorba si de „cei sapte ani de haiducie”, sau „sapte ani de blogherie”.

(***) Pe la tara, oamenilor li se fac, dupa moarte, pomeni, timp de 7 ani. Un alt fel de cei 7 ani de acasa.

Acum iata ca si Arca lui Goe a implinit venerabila varsta de 7 ani, cu toate semnificatiile de rigoare.

14 răspunsuri sa “7 ani de vesnicie”

 1. d'Artagnan said

  La cât mai multe veșnicii! 🙂

  Apreciază

  • d'Artagnan said

   Și puteți cânta ”I love my blog”:

   Apreciază

   • arcaluigoe said

    Pai da, desesigur, caci intr-adevar nou unul ne place la nebunie Arca lui Goe. Sau, mai bine zis, la nebunie ne place Arca lu Goe. In rest nu. In momentele de/pe/la luciditate dimpotriva, ne displace teribil. In aceste rare momente gasesc ca Arca este un monument de absurditate ca orice lucru perfect. Caci si ratarile pot fi perfecte, nu-i asa? 🙂 Ca niste prabusiri in gooool. Sa nimeresti o poarta (de 7 metri) nu-i nicio brânzå, dar sa nimeresti bara (de doar cativa centimetri) printr-un voleu amplu, din afara careului mare, iata perfectiunea, frate.

    Apreciază

  • Dl.Goe said

   Multumesc asemenea.

   P.S. Imi pare rau ca, luat cu una, cu alta, am neglijat sa adaug si un mic text explicativ in acest topic aniversar. Am avut in minte cateva idei principale dar mi s-a parut suficient ca le aud eu, prea-cinstritul cititor citit si unic al Arcei lui Goe. Vad ca v-ati gasit d-voatra sa-mi strecurati indoieli in aceasta privinta. 🙂 Nu-i nimic. #Rezist.

   Apreciază

 2. RALG said

  Cateva puncte de reper cu tâlc in contextul geo-politic actual:

  Armata de trolli a Rusiei

  Joaca de-a relatiile internationale

  Raceala Trump-Merkel

  Apreciază

 3. Dl.Goe said

  Astazi ziua este mai lunga decat noaptea!

  Apreciază

 4. Dl.Goe said

  Privind de jur imprejur,
  inclusiv in oglinda,
  mai in treacat.
  ori mai cu luare aminte,
  constat, cu nedisimulata uimire,
  ca suntem cu totii,
  fiecare in parte,
  fara exceptie,
  Florence!
  Florence Foster Jenkins.

  Traim cu mare seninatate sub amenintarea iminenta a oului lui Damocles, pana cand un post mortal din Time / Post ne nimereste, accidental, direct in suflet. Chestie inevitabila de timp si de probabilitate.

  Totusi, ni se poate spune ca nu putem cânta, dar nu se poate spune ca n-am cantat. De cântat… am cam cântat. Nu? Florence draga, tu ce zici?

  Draga Florence, draga Florence, draga Florence… draga, sper ca esti bine-merci, increzatoare, si ca nu iei in seama mizeriile care apar prin gazete postate de catre jurnalisti verosi, lucizi si autisti.

  P.S. Atentie, in comentariul de mai sus nu este vorba despre vinovatii colective. Omu e inainte de toate. Dar, desigur, si „cata luciditate, atata suferinta”. Mai bine hai sa ne pierdem, iarasi, cu voiosie, in detalii esentiale (sic), ocupandu-ne cu inventarierea deosebirilor dintre diversele instantieri polimorfice ale bovarismului la Florenta, Venetia, Slobozia, Corabia, Colentina, Hortensia, Potomac, Bengescu si restul. Sa uitam din nou de noi insine si sa ne bucuram, ca spectatori (deschisi la minte), de prestatiile admirabile ale florentelor noastre favorite. Fie ca sunt notorii-cu-faima, fie ca sunt anonime-cu-spaima. Asa sa ne ajute Dumnezeu. (Tatal de Duminica al tuturor Florentelor). Si, da, va rog sa nu trageti in pianist, daca nu vi s-a urât cu binele. 🙂

  Apreciază

  • d'Artagnan said

   Oare este vreo asemănare între Florence și Petre?
   Cum care Petre?! Petre Daea, ministru… Încearcă și el să cânte, dar nu prea poate, dar el crede că are voce, nu?

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Desigur ca exista asemanare. Si cu Petre si cu Porthos… cu toata lumea, asemanari mai mult sau mai putin scandaloase… tot desigur. 🙂 Asemanari, asemanari, asemanari, analogii si blogii izbitoare si chiar identitatii remarcabile (con-gruențe).

    Uite de exemplu exista analogii bulversante, la stil, intre William Faulkner si Ghitza Bizonul. Chiar voiam, in acest sens, sa narez o mica ipoteza fantezista despre intentia lui Liviu Dragnea de a-i mentie sine die in puscarie pe tovarsii sai de suferinta care au apucat deja sa intre (la mititica), si pe care nu-i vrea chiar nimeni afara, nici macar asemanatorii lor. Mai cu seama aceea nu-i vor la loc in business. Prefacand-se ca face tot posibilul sa-i scoata, fortand nota si lucrurile in acest sens, Dragnea, nu face decat sa faca imposibila extragerea radacinilor patrate din puscarii, ca fiind o varianta irationala (cu persoane imaginare). La urma le va putea spune: Eu am incercat, dar nu s-a putut. din cauza la opinia publica… he-hi-ho. Are si Faulkner (bivolul american, omologul analog al Bizonului carpatin) o poveste de acest fel. In romanul acestuia, In final, cel aflat in puscarie iese si-l impusca pe cel care i-a amanat atata amar de vreme iesirea, prefacandu-se de ftzada, ca vrea sa-l ajute sa iasa. Lucrurile sunt atat de complicate acolo la Faulkner, incat epilogul narat un pic mai sus se petrece cu acordul tacit al ambelor parti. Dar ce? La noi nu sunt lucrurile la fel de complicate? Ba din contra, as zice.

    blogie: The art of receiving a blowjob while eating a hoagie. This applys only to eating a hoagie, no other food.

    Preston was getting a blogie in the wawa parking lot.
    Steve was getting a blogie while watching the game.

    Apreciază

   • Dl.Goe said

    D-le D’Artagnan, martor fara voia d-voastra al acestui moment emotionant care ma traverseaza, dati-mi voie sa va spun ca-mi vine sa plang. Asa dupa cum, pe vremuri, proaspatul prim-ministru Adrian Nastase, intorcandu-si privirea de la geam, le aducea ziaristilor din incinta o veste minunata, aceea ca venisera rândunelele (era primavara, ca si acuma), tot asa imi vine si mie sa zic, doamnelor si domnilor, am o veste minunata: in timp ce se afla in puscarie, detinutul Fenechiu a prestat munca voluntara intr-un atelier de sticlarie in care se fabricau vitralii pentru biserici. Nu-i oare asta minunat, sublim si inaltator? Oare suntem noi unul prea emotiv, prea sensibil, de nu ne putem opri lacrimile sa tzasneasca spontan din ochi, suvoi? Sau chiar se intampla lucruri minunate in aceasta lume a noastra… 🙂 D-voastra ce credeti?

    Desigur ca puteti crede ca nu e nimic de crezut. Eu v-am spus ce-am auzit si eu de la altii, dintr-o stire. Stirile false pot fi la fel de bune precum cele adevarate (daca nu chiar mult mai bune) pentru a crea emotii durabile cititorilor atinsi, in treacat, de aceste stiri. Iata adevarta arta, aproape la fel de minunata precum o blogie. 🙂

    P.S. In timp ce finantistul Fenechiu facea vitralii pentru biserici intru slava lui Dumnezeu, cofetarul Copos era tâmplar, precum Isus Christos, prestand tot in puscarie. Oare Elena Udrea cand va ajunge acolo ce meserie va decide sa presteze? Va ramane oare si d-ei in aria biblicå?

    Ar trebui neaparat vorbit cu Martin Scorsese, caci toate aceste intamplari ar merita ecranizate, cumva. Se ocupa cineva de treaba asta, sau cade magreatza tot pe dl.Goe? 😦

    Apreciază

 5. Dl.Goe said

  Dragnea: testul-suprem al asa numitei lupte anti-coruptie se va da cand Kovesi nu va mai fi in functie – Deh, gura pacatosului adevar graieste.

  Liiceanu a zis ca Dragnea ar fi zis (ciracilor sai) «Trebuie să ne concentrăm pe demiterea procurorului-șef DNA, pe demiterea doamnei Kovesi»

  Mda, grea dilema exista in aceasta gâlceava de care se gatza dl. Dragnea, alesul nostru (al romanilor) in disputa sa personala (frate) cu auto-propusul reprezentant Gabriel Liiceanu (fii rau). Formal vorbind afirmatia d-lui Liiceanu, este falsa (o minciuna dupa cum s-a precipitat s-o califice dl.Priceputeanu la Toate (aka CTP) din dorinta de a-si consolida imaginea de om drept, echilibrat si echidistant), caci nu cred ca vicleanul d.Dragnea ar fi putut fi atat de inabil incat sa lanseze verbal o asemenea afirmatie in public. Impresia mea de spectator este ca totusi dl.Dragnea a transmis intr-adevar acel indemn, nu direct, explicit, ci in mod indirect dar nu mai putin plenar. Din pacate adevarul rostit (in cuvinte) de dl.Liiceanu nu poate fi probat in mod simplu, elegant si eficient (cum s-ar cere). Oricat de adevarate ar fi lucrurile rostite, daca nu sunt dovedite explicit, prin prezentarea unor probe palpabile, pot fi considerate false. Desigur ca tehnic vorbind, pot fi considerate in egala masura oricum, inclusiv adevarate, in functie de cum i se nazare spectatorului. Ceea ce insa nu conteaza. Pana la proba contrara, facand abstractie de adevarul meta-lingvistic al contextului politic din patrie, dl.Liiceanu a produs o calomnie care il hraneste pe dl.Dragnea cu munitie si sperante retorice. Am asa o banuiala ca pana la urma insa, dl.Dragnea se va sinucide politic, din prea mult elan retoric, fata cu gafele contestatarilor sai.

  Apreciază

 6. […] originale:  2018. Arca, arca… a opta oara! Si Garda Nationala nici n-a existat. 2017. 7 ani de vesnicie 2016. Nu s-a celebrat, nu s-a tinut. S-a suspendat. 2015. Un veac de s-crima si pedeapsa 2014. […]

  Apreciază

 7. […] originale:  2018. Arca, arca… a opta oara! Si Garda Nationala nici n-a existat. 2017. 7 ani de vesnicie 2016. Nu s-a celebrat, nu s-a tinut. S-a suspendat. 2015. Un veac de s-crima si pedeapsa 2014. […]

  Apreciază

 8. […] de noua ani terestri/ 2018. Arca, arca… a opta oara! Si Garda Nationala nici n-a existat. 2017. 7 ani de vesnicie 2016. Nu s-a celebrat, nu s-a tinut. S-a suspendat. 2015. Un veac de s-crima si pedeapsa 2014. […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: