(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

LCFCD (73) – Triptic

Posted by Arca lui Goe pe septembrie 4, 2017

Lumea cum fu ?! Cam da!

(de imaginat) felul in care s-au miscat atomii prin lume, între aceste trei cadre

pre-Text: Lume, lume… Hello world!

 Text: Loc pentru explicatii inventive:

Pentru lamuriri epistemologice a se revedea episodul pilot (AICI)

3 răspunsuri sa “LCFCD (73) – Triptic”

 1. Intre timp „atomii” au ajuns (iarasi) la US Open. Unii dintre ei au si plecat deja de acolo. Cum au venit, asa au plecat. Scurt. Altii au plecat altfel. In fine ce s-o mai lungim, ca vorba lunga e saracia omului, Simona Halep este irecuperabila, indiferent de cate vorbe vor cauta sa coreijeze sau sa mascheze realitatea. Cruda realitate. In cruda realitatea Simona Halep este nod in vortexul unui noian de vorbe care-i transcend cu mult biata-i realitate. Dar de… acuma, oamenii trebuie sa (se) vorbesaca si ei (ce alta sa faca?) si, in absenta dureroasa a unor (alte) pretexte valide, Simonica noastra e folosita ca prilej (national) de vorba. Inconsistenta congenitala si maladiva a acestui prilej (national) de vorbe (halepul) devine un element din ce in ce mai toxic, care otraveste si distorsioneaza hilar si grotesc corpul respectivelor discutii (vadindu-le o frumoasa natura distopica). Penuria cronica de simboluri (branduri) nationale (la omanacii moldo-valaho-dobrogeano-transilvaneni) a impins natia la un gest riscant si pagubos: transformarea pripita a Simonei Halep in brand de tzara, emblema a mandriei si maretiei nationalle (etc, etc, etc…) mult prea devreme, inainte de vreo confirmare solida si consistenta. Faptul ca Simona Halep se transforma pe zi ce trece intr-o emblema a ratarii, a esecului penibil, a mediocritatii cu pretentii, se va reflecta inevitabil asupra entitatii careia Simona i-a fost aleasa in mod neoficial ca reprezentanta (mascota): eterna si fascinanta Romania. In tenis este evident ca jucatoarea noastra de la Constanta (constanta in inconstanta ei) nu-si poate depasi conditia precara. Pe langa alte mici-mari handicapuri (mascabile sau compensabile), d-ei este marcata de doua dezavantaje insurmontabile si ireparabile: Nu are nici vocatie de campioana si nici mentalitate de invingator. Asta este cruda realitate. Falsele lectii pe care i le ofera gratis cu falsa competenta si dezinteresata generozitate fel de fel de mari tenismani amatori rau de tot (precum alde CTP-iscå) nu fac decat sa sporeasca-confuzia vizavi de subiectul „Halep” (o gogoasa de presa (nationala) umflata la cote primejdioase, inclusiv pentru biata fatuca). Cu cat noianul de vorbe in jurul firavei simone se va umfla mai tare, cu atat explozia acestuia va stropi (improsca) mai spectaculos… inaintea inevitavilei implozii a nodului in jurul caruia noianul s-a umflat si graviteaza. Dar, vorba optimistilor: Curaj Simona, va veni si vremea ta. O sa castigi tu pana la urma (saracuta) in grand slam. Dar… cu ce pret?

  P.S. In mod evident, excesul de atentie in mass-media de care se „bucura” Simona ii este cat se poate de daunator in cariera ei sportiva (sub-mediocra in raport cu a marilor campioni, dar fabuloasa desigur in raport cu cea a tenismenilor de talie CTP-ista si a restului de gura-casca pro-si-conta). Rezultatele ei ar fi categoric mai bune (in limitele clasei de care apartine inexorabil) daca s-ar vorbi mai putin despre ea, marea noastra campioana. Din pacate insa nici macar in aceasta privinta nu se poate face nimic. Este ceea ce este… 🙂

  Apreciază

  • …si cred ca s-ar cuveni o clarificare (necesara intr-un improbabil dar posibil context ipotetic viitor, nu post ori meta dar trans-arcagoeologic), si anume ca n-as vrea sa se inteleaga cumva ca am avea impresia ca simbolul „halep” (asa cum e) nu s-ar potrivi armonic sau ca n-ar fi extrem de reprezentativ si/sau emblematic cu/pentru entitatea asociata („romania”)… ci tocmai ca este prea reprezentativ, prea direct, prea fara urma de transfigurare, esentializare… (cå e, abitir rau de tot), adica nu asa dupa cum s-ar cere, in acord teoria simbolurilor… cum au fost, de exemplu, Ilie Nastase, Nadia Comaneci… si altii asemenea. Helep e ca Cartarescu… 🙂 Ambii vor primi Marele Premiu Nobel de Grand Slam (pentru tenis si literatura) in acelasi an… la dublu mixt. Pana atunci insa, ochii pe perechea Horia Tecau – Coco Vandeweghe!

   Apreciază

 2. Din ce in ce mai retrasa, mai anonima si mai anodina, Arca lui Goe, plutind pe dune linistite, face totusi obiectul unei mentiuni bizare si inexplicabile aici: AICI la „Bloggerii anonimi ai Clujulu”i intrand fara sa vrea in atentia unui oarecare… Marius Oliviu (un anonim sadea), care pomeneste Arca lui Goe total hodoronc-tronc afara din orice context.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: