(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

LCFCD (77) – Atenţie, ne scufundăm…

Posted by Arca lui Goe pe septembrie 22, 2017

Lumea cum fu ?! Cam da!

é£à♂♫↕◄Ü

 

  pre-Text: Lume, lume… Hello world!

Desigur ca oamenii pot fi clasificati din foarte multe puncte de vedere. Unul dintre acestea este in atingere cu avertismentul „Atenţie, ne scufundăm…”. Asadar, in accord cu acest criteriu, oamenii se împart (despart) în doua  categori: Oameni care in copilarie au citit „Cipi acest pitic urias” si restul lumii.

Pentru edificare se poate lectura Capitolul  V,  Atenţie, ne scufundăm… de la pagina 62. Recomandam această (re)lectura tutoror vizitatorilor nostri, in egala masura cunoscătorilor cat si necunoscătorilor (in materie de Arca lui Goe si personaje adiacente…) caci este ilustrativa, mai ales ca si noi am avut (pe) aici si cipi, si pasare, si iepure, si broasca, si mistret ticalos, si ciuperca otravitoare, si albine, si aricesti, si bufnita, si jderi , si cerbi (boncăluitori), si domni si doamne Barbă-Clanţă-Cotoroanţă, si (mai ales) cartite Chiorâş-Chiondorâş.

 Text: Loc pentru explicatii inventive:

„Cipi acest pitic urias”, o capodopera realizata in coproductie de catre Fodor Sandor si Livia Rusz (la Cluj, incepand din 1966 si continuând in 1968 si 1969, practic in paralel cu Woodstock-ul – un fel de Untold al americanilor), este in exemplu de genialitate simplă, – v. Fabulafia, care a incantat toti cititorii minori in ani 60, 70, 80… si poate si asa mai departe, care au avut sansa sa intre in contact cu aceasta poveste

P.S Sper sa nu avem ghinionul ca peste peste aceste mici si nevinovate consideratii sa dea (buzna) cititori neaveniti, incapabili sa vada similitudinea dintre cele doua evenimente intamplate in anul 1969, unul la Cluj altul la Woodstok, ambele impregnate de spiritul „Flower power„. Practic rostind „Atenţie, ne scufundăm”, fiecare in felul sau, Chiorâş-Chiondorâş precum si tanara din imaginea alaturata, se refera la acelasi lucru, oglindit de altfel si in like-floricica pe care episodul de azi a căpătat-o (acaparat-o) cu anticipare.

 

Pentru lamuriri epistemologice a se revedea episodul pilot (AICI)

25 răspunsuri sa “LCFCD (77) – Atenţie, ne scufundăm…”

 1. … in extaz, in mizerie, in iubire, in mediocritate, in sperantă, in prostie, in visare, in uitare, in blazare, in mirare, in trecut, in viitor… in agonie, in sublim, in nesimtire, in indiferentă, in resemnare, in orice, fiecare, individual, sau cu totii la olaltă, cu binisorul sau din greu, deodată, sau infinit lent, cu tara, cu planeta, cu universul… cu totul… cine stie la ce fel de sens se refera titlul epopeii „Lumea cum fu, cam da”, in viziunea episodului 77 – Atenţie, ne scufundăm…? Ma rog, noi (cam) stim, dar vrem sa mai pastram un pic „suspansul”, daca nu pana cand se va consemna vreun suspans adevarat prin zona, dar macar pana cand vom avea ragazul sa adaugam aci/atunci detaliile referitoare la enigmaticul avertisment. Atenţie, ne scufundăm… Tot ceea ce (vă) pot spune pe moment in acest comentariu inselator, improvizat (in tramvai, da, da, inca mai circulam cu tramvaiul), este ca nu este vorba despre inevitabila scufundarea a fiecaruia in sine insusi (intrucat ne lipsesc din inventar instrumentarul, contextul, suportul si martorii potriviti unei asemenea a-bordari) ci desppre altceva infinit mai delicat, mai profan si mai prozaic; somnul… (somnul iratiunii care naste îngeri). Serios! Stati sa vedeti!

  Apreciază

  • stelianaionescu said

   Multumesc pentru avertisment . 🙂

   Apreciază

   • Cu plåcere. Ce avertisment?

    Apreciază

    • stelianaionescu said

     „Practic rostind „Atenţie, ne scufundăm”, fiecare in felul sau, Chiorâş-Chiondorâş precum si tanara din imaginea alaturata, se refera la acelasi lucru, oglindit de altfel si in like-floricica pe care episodul de azi a căpătat-o (acaparat-o) cu anticipare.”

     Aici un raspuns al meu de pe facebook, dat unui prieten :

     „Mai devreme au fost aici mai multe comentarii . Nu stiu daca ai apucat sa le citesti . Un anume „Cucu Ioan” a incercat sa ma induca in eroare, ca fiind si el un iubitor al Teoremelor poetice si, implicit, al autorului lor Basarab Nicolescu. Numai ca , dupa cateva replici destul de interesante , respectivul „domn”s-a dat de gol , ajutat de mine, desigur, dar si cu ajutorul altcuiva (de pe alte coordonate) care mi-a transmis un „avertisment”: „atentie ne scufundam „. Prin urmare , i-am intins o capcana si „zbrrr” „Cucul” a disparut din „cuibul”(contul)meu cu toate comentariile „lui” dar si ale mele . Asta mi-a confirmat ca” Domnul Cuc” este o doamna Broasca , ce ma sicaneaza cu oracaielile ei ,de foarte mult timp (vreo 5 ani)pe e-mail . Vazand ca nu mai raspund la vesnicile ei obsesii , a incercat sa ma pacaleasca creindu-si acest cont fals , intrucat cel adevarat este blocat de f.mult timp de mine. Ii transmit pe aceasta cale, doamnei CMM (carmen maria mecu) sa-i fie rusine .

     Apreciază

     • stelianaionescu said

      Confirmarea :

      Ioan Cucu
      5 ore ·
      Mă gândesc la oboseala de a fi bun / bună.
      M-a vizitat o doamnă rea și a lăsat o dâră de întuneric pe pagina mea .
      Ea nu știe că „destinul omului este să înțeleagă lumina”. I-am spus că nu o vreau prietenă.

      Ioan Cucu
      3 ore ·
      Am blocat 2 doamne și ambele. Excitantă experiență FB.

      P.S.Comentariile despre care vorbeam au fost la o distribuire a unei „amintiri”(24 .09 2016) de pe Facebook

      Rolul cosmic al omului
      este să vegheze pentru ca lumina
      Evidenţei Absolute să nu se stingă niciodată .

      Teoreme poetice -Basarab Nicolescu

      Acest Ioan Cuc a scris un comentariu ce mi-a atras atentia . Ca sa ma conving am facut trimitere la „Intoarcerea in Sf-era lui Goe” unde (cred eu) ca,”Sortis humanae ad intelligendum lux”, se aseamana cu „teorema” de mai sus. Cu asta si-a dat in petec, spunand de”Arca lui Goe”, ca este un „blog interesant ” , precum si de ” Goe” ca este un tip cutivat si inteligent. I-am spus pe sleau ce cred eu despre contul Ioan Cuc, si nu am apucat sa-i dau argumentele ca a si disparut. „Disparut „insemnand ca m-a blocat. Numai ca eu , anticipand ca se va autodivulga, am rugat pe cineva sa exploreze ambele conturi.

      PPS.i-am transmis pe e-mail ca voi face cunoscuta nerusinarea ei.

      Apreciază

     • Cu siguranta ca, pe aceasta cale, mesajul va ajunge neintarziat in atentia adrisantului cunoscut. Mai departe Dumnezeu cu mila… in sensul ca dincolo de „atentie” nu cred ca-i va ajunge, caci, vai, nu i se va (a)duce nici la cunostinta, nici la „con-stiinta”, ne avand, cum, unde… pre-supun. Desigur aceasta este o (simpla) opinie personala care poate fi ne/întemeiatå. 🙂

      Apreciază

     • re/marca: cu siguranta ca-mi scapa lucruri importante, care ma lasa partial dez/informat, dar strict in ceea ce relatati nu vad motive pentru reactii atat de dramatice. Cu toti-l iubim pe Caragiale si tuturor ne place sa ne auto-distribuim in vreo comedie de d-lui, bunaoara in De-ale Carnavalului, in care fiecare d-soara Cucu (din Steaua fara Nume de Mihail Sebastian), se deghizeaza, punandu-si masca… pe fata sau in alte zone sensibile ale trupului. O masca in forma de falus poate fi ineficienta ca camunflaj, dar purtata cu demnitate poate recupera in dimensiunea comica a piesei. Deghizandu-se, unii poarta cucul, altii pupaza. La urma urmei cred ca un roman echivalent cu al lui Ken Kesey intitulat „Zbor deasupra unui cuib de pupeze” ar fi mult mai intens, mai tragic, mai comic si mai tulburator decat cel cu cuci. Serios acuma… Cucul pe care-l mentionati n-ar trebui cu niciun chip sa lipseasca din distributie, in cazul vreunei ecranizari/dramatizari a unui asemenea roman. In acord cu co-rectitudinea politica scrierea unui asemenea roman ar cam fi obligatorie… Pacat ca n-ar cine-l scrie.

      Apreciază

     • stelianaionescu said

      N-as putea sa spun ca nu sunt de acord cu cei care se deghizeaza , mai ales ca si eu am fost din cand purtatoare de masca. De fapt , despre ele am citi in „Teoreme poetice”, precum ca :

      „Măstile sunt paznicii echilibrului uman

      Să faci sa cadă măstile este un act salutar ,
      dacă se află ceva îndărătul măştilor .”

      Prin urmare, am considerat ca acel” act salutar” , de a face sa cada masca lui Ioan Cucu, ar putea sa-mi fie folositor si mie, dar si purtatorului de masca .Eu sa ma vindec de naivitate (oare?) iar dumnealui/dumneaei (in contextul dat) sa se vindece de ipocrizie .(haida-de! ) Desigur,orice este posibil . 🙂

      P.S. Apropo de purtarea mastilor: cred ca „Arca lui Goe” a scos cea de-a treia posibilitate de a comenta cu un nick(masca) oarecare, asa cum se poate(de exemplu) la „Hanul muschetarilor”. Oare de ce ?

      Apreciază

     • Pare-se ca, pe cine stie ce coordonate transcendentale si impersonale, ori noi ne-am inspirat (prin inductie magica) din Teoremele Poetice, ori Teoremele Poetice de la noi. Totusi dicolo de inspiratiile involuntare si asemanarile formale, exista (si) deosebiri esentiale intre TP si TAG, chit ca la prima vedere aceste deosebiri pot parea foarte subtile sau chiar… invizibile. Totusi… De ex. Noi credem ca indaratul mastilor se afla intotdeauna alta masca, si tot asa pana (aproape) de infinit unde nu se gaseste niciodata nimic, in afara lui Dumnezeu (care este de la sine inteles, un bonus)… Prin urmare in acord cu TAG demascarile nu sunt niciodata realmente salutare, fiind mai mereu un demers inutil, adesea patetic cu pretentii peripatetice. Ca semnificatie un asemenea gest oscileaza periculos intre naparlire si jupuire. Necesar uneori, nu aduce niciodata niciun castig veritabil (indiferent de natura mastii care apare in spatele mastii, din spatele mastii)… ceea ce se castiga fiind inevitabil egal cu ceea ce se pierde… plus un spor de pierdere care oricat de imperceptibil ar fi fiind, catre spre plus infinit chiar conteaza…

      Referitor la P.S. Raspunsul este „simplu”, dintr-o eroare gresita absolut din intamplare care intre timp a fost re-mediata, intentionat, ca dovada stand mesajul de la un oareacre SELF sau ELF ori SHELF in FLESh, de acum cateva zile.

      Apreciază

     • stelianaionescu said

      În primul rând trebuie să fac o rectificare, cu scuzele de rigoare . Citatul acela este corect asa :

      „Măstile sunt paznicii echilibrului lumii.”…si nu uman. Unde mi-o fi fugit ochii ?!

      În al doilea rând imi plac si „TAG” (Teoremele Arcei lui Goe) întrucăt sunt in conformitate cu „politica” Arcei lui Goe . Totuşi, dacă vin cu alteTP(Teoremă Poetice) parca ar „merge” mai bine aşa :

      „Adevărata noastră faţă este cosmică .
      De aceea , orice mască este comică, tragică,
      tragi-comică sau chiar neclintită. ”

      Un actor prost este ca o marionetă
      mânuită de propriile sale măşti .
      Pentru un actor bun,
      măstile nu sunt decât calea de urmat
      pentru a face să apară propria noastră faţă.”

      P.S. O fi „simplu” dar „eroarea gresita” vad ca nu a fost „re-mediată”. Nu am vazut mesajul acelui FLESH , SELF etc, ca sa ma conving , dar nu am de gand sa fac presiuni inutile. In fond, daca este asa cum spuneti , ar fi periculos pentru „masca ” mea, mai ales ca am inceput să ma obisnuiesc cu asta noua. Nu stiu insa daca si dvs.

      Apreciază

     • Dl.Goe said

      Probabil ca va uitati pe alta (b)Arca… 🙂

      Apreciază

     • stelianaionescu said

      Nu inteleg subtilitatea raspunsului. Pe (b) Arca asta , singura la care ma uit, nu am vazut nimic care sa-mi atraga atentia . In afara, desigur de topicele si comentariile Arcei lui Goe si ale Dl Goe . 🙂 Da, astazi vazui un nick oarecare si m-am lamurit ca se poate, dar sub casuta mea de comversatii nu vad nici o schimbare …”intentionata „.

      Apreciază

     • Stely said

      Ce schimbare nu se vede soro?

      Apreciază

     • stely said

      Aha, hai sa vedem …”soro ” . Am incercat de atatea ori si ” deodata.rasari in …calea-mi ” 🙂

      Apreciază

     • stely said

      Da, parca asa e mai bine . Sa vad daca Pot sa mai renviu luminos din el ca .. :))

      Apreciază

 2. Dl.Goe said

  înfricosator: „Senzaţionala mişcare făcută de Facebook şi implicaţiile sale politice globale”>. In mod evident devine din ce in ce mai neclar ce este Faccebook.

  Apreciază

 3. Dl.Goe said

  Si tot infricosator dar (d)in alta directie: De-ale modelelor climatice. Ce „vrăji” mai face încălzirea globală? – Un articol stupid scris de in dobitoc inteligent (in oarecare profesor Constantin Crânganu, obsedat de falsitatea „teoriei incalzirii globale”) care face încă o data (si încă o data ) un tur de forta pe tema data. Este uluitor cum in prost sadea, irecuperabil, precum Coco Crânganu, reuseste sa-si foloseasca inteligenta (artificiala), in scopul exclusiv de a-si ascunde stupiditatea indubitabila. Risipa sa de inteligenta este sideranta. Este un exemplu de ins care a reusit sa devina educat, inteligent, capabil de a produce esafodaje pseudo-logice sofisticate, nu pentru a-si eradica sau macar sabota prostia abisala, ci pentru a o masca prin cosmetizare si vorbire abitira. Dupa entuziasmul din comentariile catorva dintre spectatorii sai (de aceeasi factura „intelectuala” si din aceeasi tabara a anti-incålizristilor) se pare ca incercarea sa este incununata de succes. In ochii multora dinre cititori articolul sau „face sens”, prin aplomb, eruditie, limbaj, vocabular, „pertinenta”, ironie „fina” si alte cateva ingrediente. In fapt omul vrea sa spuna ca teoria incalzirii globale (o tema care-l obsedeaza maladiv in plan exclusiv retoric) este gresita din cauza similtudinilor dintre aceasta si alte teorii gresite. Arsenalul de metode pseudo-logice folosit de catre acest impostor este impresionant. Articolele sale nenumarate pe tema „schimbărilor climatice antropogene”, sunt ce-i drept impresionante in felul lor, hartuindu-l pe cititorul neutru si/sau neobisnuit cu asemenea hârjoane pseudo-logice, din cele mai (ne)asteptate directii. Presupun ca dl. Constantin Craânganu, un prost sadea, este el insusi victima suprinzatoarei elocinte cu care practica pseudo-logica, fiind unul dintre cei care s-a lasat sedus (ca cititor) de „adevarul” convigatoarelor articole pe care le-a produs (in paralel) mintea sa (pe pilot automat). Concluzia cu care vine sa atinga apogeul demonstratiei este aceasta: „Viitorul planetei nu se reduce la climă”. Va dati seama? Tara (planeta) arde si baba se piaptana cu incalzirea globala, cand alte si alte probleme mult mai stringente se afla pe ordinea de zi. Teoria incalzirii globale este falsa din cauza ca exista si (alte) problema mai importante. Desi a mentionat „planeta”, dobitocul cuvantator a avut de fapt in vedere omenirea, umanitatea… O fi zis cineva ca viitorul umanitatii se reduce la clima? O fi zis cineva ca omenirea trebuie sa se ocupe exclusiv cu aceasta problema? Nu se stie. Autorul nu precizeaza dar dă cu concluzia respectiva-n populatie ca si cum ar contrazice pe cineva. Intamplator sau nu, folosind termenul „planetă” in loc de „omenire”, Crânganu a produs un enunt de o falsitate perfecta, caci intr-adevar, viitorul planetei (per se) se reduce (cumva) la clima. Viitorul planetei va arata exact asa cum va arata clima sa.

  Apreciază

  • Constantin Crânganu
   Constantin Crânganu este profesor de geofizică și geologia petrolului la Graduate Center și Brooklyn College, The City University of New York. Între 1980 și 1993 a fost asistent și lector la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Facultatea de geografie-geologie. În 1993 a fost declarat câștigătorul primului concurs național din România post-comunistă pentru prestigioasa bursă Fulbright oferită de Congresul SUA. În calitate de Fulbright Visiting Scientist la University of Oklahoma el a efectuat cercetări fundamentale și aplicative despre zăcămintele de petrol și gaze, suprapresiunile din bazinele sedimentare, fluxul termic și căldura radioactivă din crusta terestră, identificarea stratelor cu conținut de gaze în gaura de sondă, exploatarea printr-o metodă personală a zăcămintelor neconvenționale de hidrați gazoși etc. După mutarea în 2001 la City University of New York, profesorul Crânganu a început o nouă direcție de cercetare: implementarea metodelor de inteligență artificială în studiile de petrol și gaze. Pentru activitatea sa în acest domeniu de pionierat a fost nominalizat la ENI Awards 2012 și a primit o ofertă din partea editurii Springer de a publica o carte reprezentativa pentru acest domeniu cutting-edge.

   Cartea, intitulată Artificial Intelligent Approaches in Petroleum Geosciences, a aparut în 2015.

   Ultima carte publicată este Exploring the Earth System, 2017.

   DISCLAIMER:

   Întreaga mea activitate de cercetare, desfășurată la University of Oklahoma și City University of New York, cu începere din 1993 până în prezent, a fost finanțată numai din contracte publice, câștigate prin concursuri naționale. Nici o companie sau altă entitate din domeniul combustibililor fosili nu a contribuit la susținerea financiară a cercetărilor mele și a studenților mei.

   ===============
   Si asta-i cu atat mai înfricosator. (Disclaimer-ul este insa induiosator… confirmand faptul ca omul debiteaza cu convingere si emfaza stiintifica enormitati abisale, pe teme pe care nu are nicio competenta, nu pentru ca l-ar plati cineva s-o faca, ci exclusiv pentru a-si ascunde prostia care-l complexeaza profund)… I-auzi alta „panorama” de titlu sugestiv ales „Termostatul Pământului este setat pe „Locuibil” de miliarde de ani. Au reușit oamenii să-l strice în ultimii 200 de ani?”

   Termostatul Pământului este setat pe „Locuibil” de miliarde de ani ??? Colosal… Monumental… (si cam de cate miliarde mai nåica?)

   Aaaa, asa care va sa zica, incalzirea globala-i o gogoasa, pentru ca nu-i amåratul de om in stare sa strice in (doar) 200 de ani ce-a cladit natura in miliarde… N-are omul atata putere, atata minte. Tttt… Minte…

   Istoria ultimelor cateva sute de milioane de ani (usor cu miliardele) arata dimpotriva, ca schimbarile climaterice pe pamant s-au produs in urma unor evenimente aparent minore si ca au produs dezastre ecologice catastrofale, aducand de cateva ori planeta aproape de extincția totala a vietii. Nu este nevoie de un context precum cel care a produs in Permian extincția a 95 % dintre speciile existente, pentru a crea mari proble existentiale omenirii, chiar daca asta nu se va intampla decisiv pe durata vietii savantului de renume epocal (fiind probabil si acesta un amanunt dintre cele pe care-si bazeaza d-lui insolenta)…

   Apreciază

 4. Se tot vorbeste (prin tabloide) despre diferența dintre un psihopat și un sociopat. Ca se vorbeste, treaca-mearga (vivat libertatea de expresie), dar in unele sugestii subliminale care transpar din aceste texte se intrevad paradigme sociale periculoase, in era PSD-ului triumfator la orase si sate. Odata ce se va strecura in mentalul colectiv ideea ca infrractiunile, abuzurile, mita, coruptia, santajul, nepasarea (in subsidiar in varianta institutionalizata) tin de patologie si necesita (mai degraba) atentie medicala, avocati inteligenti vor putea sa obtina scutiri medicale, absloviri, exonerari si chiar compatimire pentru hotomani si criminali. Odata precedentul creat sa te tii. In acord cu subtextul subinteles al acestor nevinovate articole de popularizarea a stiintei, vor merge la inchisoare doar hotii care au remuscari si comaptimesc victimele, ceilalti nu (fiind bolnaviori care necesita atentie, ocrotire, ingrijire si compasiune). Pe acelasi fundal promvat de aceste texte se va marsa pe idea ca procurorii si judecatorii care-i trimit pe infractori dupa gratii sunt psihopati si sociopati intrucat nu au nicio empatie pentru semenii lor pe care-i condamna. In genere, toti oamenii de success vor fi in pic suspecti de psihopatie sau sociopatie. La fel de (ne)vinovati ca si infractorii dovediti.

  Articolul mentionat mai sus, incercand in final sa dreaga busuiocul, se incheie in coada de peste, lasand loc de confuzie si interpretari (tendentioase). I-auzi:

  Psihiatrii folosesc două criterii diferite pentru a diferenția aceste afecțiuni. Aceștia folosesc termenul psihopatie pentru a descrie cauza comportamentului antisocial ca fiind una ereditară. În cazul sociopatiei, comportamentele antisociale sunt privite ca pe un rezultat al unui traumatism la nivelul creierului, al unui abuz sau neglijări în copilărie.

  Cu alte cuvinte, psihopații se nasc astfel, iar sociopații sunt creați astfel de factori externi.

  Există o legătură între criminalii în serie și psihopatie sau sociopatie, deși, bineînțeles, nu toți psihopați sau sociopații devin criminali, la fel cum nu toți criminalii în serie sunt psihopați sau sociopați.

  Apreciază

  • i-lustrare:

   Jurnalistul Răzvan Savaliuc a publicat un editorial foarte dur la adresa şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, despre care crede că trebuie să fie arestată pentru abuzurile pe care le-a girat de la instalarea în funcţie. Savaliuc face pe luju.ro o analiză a recentelor acţiuni în care a fost implicată DNA şi remarcă faptul că Laura Codruţa Kovesi este o „nulitate profesională”.

   „Am convingerea ferma ca sefa DNA Laura Kovesi este un imens pericol pentru siguranta nationala si ca Romania nu-si va gasi linistea pana cand aceasta nulitate profesionala, care conduce un parchet plin de achitari si cu magistrati cu comportament de interlopi nu va fi zburata din functie.

   Cred cu tarie ca Laura Kovesi trebuie arestata! Din pacate pentru natiunea asta, nu sunt singurul care gandesc asa. Suntem nenumarati, iar printre primii care au clamat aceasta necesitate a fost ex-presedintele Traian Basescu care in vara acestui an a rabufnit cu subiect si predicat: “Aceasta femeie trebuie arestata pe loc, sacrifica vieti si destine pentru propria sa glorie. Ea trebuie incatusata, trimisa la beci, unde a trimis atatia oameni nevinovati si pe urma, procurorii obligati sa faca dosare, sa vina martori”. Sa nu uitam ca Basescu, cu toate pacatele lui, o stie cel mai bine, e cel care a creat-o pe aceasta individa, pe care a asimilat-o “statului mafiot”.

   Ce se poate spune oare despre „jurnalistul” Răzvan Savaliuc?
   (a) este psihopat
   (b) este sociopat
   (c) este oligofren
   (d) este normal (la cap, in context; si contextul???)

   Alta intrebare 😉 De ce seamana acest „jurnalist” atat de izbitor (la profil) cu bloggerul „Porthos”?

   Raspunsul se afla in magistrala afirmatie scapata de Razvan insusi (de un comic monumental daca stai sa te gandesti, inclusiv la nivel gramatical). Zice d-lui: „Din pacate pentru natiunea asta, nu sunt singurul care gandesc asa” !!! Intr-adevar. Gura „psihopatului” adevar graieste. Din pacate pentru natie in tagma „savaliuc” (sa-i zicem momementan astfel) se afla multi, cata frunza si iarba, in „popor” intreg de nerozi si lichele, inclusiv ce-i din siajul epavei Basescu (adus usor, usor de curenti, in aceleasi mlastini pestilentiale). Ce face in acest timp poporul nu se stie ca pamantul. Atenţie, ne scufundăm…

   Apreciază

   • d'Artagnan said

    (e) este plătit

    Apreciază

    • se zice nåimit…

     dar… nu cumva aceasta varianta lucrativa (e), este de fapt o sub-varianta la punctul (b)? Presupun ca cineva care scrie asa ceva (doar) pentru ca este platit trebuie sa fie nitzel sociopat. Zic si eu, desi specialistii sunt in stare sa zica orisice altceva bunaoara ca (citez din memorie): „…nu toți criminalii în serie sunt psihopați sau sociopați.„” ?!?!

     Eu cred (sincer) ca la insul respectiv (un ins din aceeasi gama cu Porthos) plata e doar un bonus.

     Apreciază

 5. MARIMAR said

  Interesant.

  Apreciază

 6. Si da, si din alte perspective (e) la fel: „Atenţie, ne scufundăm…”

  Papa este acuzat de erezie.

  Cea mai criticata dintre pozitiile sale este aceea ca a deschis posibilitatea ca persoanele care au divortat sau s-au recasatorit civil sa primeasca Comuniunea. Papa a abordat acest subiect intr-un text din 2016, numit „Bucuria iubirii”, care, potrivit semnatarilor scrisorii, i-a lasat confuzi pe catolici”.

  Papa, o då Bucuriei – Bucuria iubirii (fie si in reluare), in opozitie de faza cu incantatia: Cine iubeste si laså Dumnezeu sa-i dea pedeapsa…

  Oare va zice marele eretic si de data aceasta „E pur si muove”, ca Galilei, ori va pati ce-a patit Stan Patitul (Giordano)?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: