(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

LCFCD (82) – Dorul de Albert, prietenul omului

Posted by Arca lui Goe pe octombrie 4, 2017

Lumea cum fu ?! Cam da!

… Se crapå uninversul de ziua. Chiar acum  …

  pre-Text: Lume, lume… Hello world!

In fiecare clipa, in fiecare punct, se produce câte un MIC-big-BANG 🙂
Asa se înmulteste Universul.
Nu, asa exista Universul.
Ne aflam asadar in plin big-bang… unu, doua, trei… infinit.
Fiecare punct se transforma, astfel, in fiecare clipa, intr-un Univers,
plin de o infinitate de puncte in care se produce cate un mic-big-bang… care creaza cate un „nou” univers cu o infinitate de puncte care…
Faptul ca Universul exista nu inseamna nimic
altceva decat transformarea instantanee, perpetua, a lui zero in infinit.
La infinit.
Este ceea ce ne asigura existenta (pasagera),
garantandu-ne insa, totodata, categoric, inexorabil,
iesirea definitiva din existenta,
Goniti de clipele starii pe loc,
Intoarcerea in haos prin sete de repaos.
Recurs in anulare.
Ce este nu va mai fi…
Ci va fi ca si cand n-ar fi fost…
Existenta (efemera si marginita) ni se datoreaza intarzierii
cu care ne parvine informatia
ca lumile ce ne compun au explodat deja
de un infinit de ori.
Existenta noastra („absolut relativa„) este (chiar) acea intarziere,
care face sa ni se para ca viteza luminii ar fi fiind finita.
O iluzie ca oricare alta.
Nu ne ramane decat sa apleam
La nemurirea sufletului,
La mecanica cuantica,
La alcoolul dublu rafinat,
Sau (precum dl.Goe) la filozofare usoara:

Big-Bangul ne asigura deopotriva
si existenta (relativa)
si non-existenata (absoluta).

 Text: Loc pentru explicatii inventive:

Marturisire: Gandul alaturat (atat de) firoscos mi-a venit in minte afland ca ministrul invatamantului le-a urat elevilor (si Romaniei)
„sa aiba un viitor mai bun decât cel prezent”.
La trecutu-i mare, mare viitor.

Pentru lamuriri epistemologice a se revedea episodul pilot (AICI)

15 răspunsuri sa “LCFCD (82) – Dorul de Albert, prietenul omului”

  1. d'Artagnan said

    Scuze de off topic, dar rămăsesem într-un fel dator: https://hanulmuschetarilor.wordpress.com/2017/10/04/o-elocventa-prezentare-a-situatiunii-din-tara-noastra-in-epoca-dragnea/

    Apreciază

    • Desigur ca, dintr-o multime de perspective, „inopinanta” d-voastra trimitere poate aparea ca fiind off topic. Dar nu din toate. Articolul d-voastra are evidente conotatii cuantice… pana si-n fosforescenta simbolurilor fecalice care ilustreaza perfect atat de trista situatie din RSR. Serios acuma.

      Imi pare rau sa constat ca va macina situatia si ca singura rezerva literara care v-a mai ramas este obida. Din nefericire obida d-voastra nu-i va lamuri pe cei care o alimenteaza, fie ca acestia sunt din tagma Dragnea, fie ca sunt din masa victimelor proaste ale primei tagme, fie ca sunt in „clasa de mijloc” (adica ca si in tagma si victime). Desigur ca aceasta afirmatie a noastra nu poate fi verificata in practica, intrucat, din nefericire, nici macar nu se va ajunge in situatia de a incerca si de a rata lamurirea celor care mentin PSD-ul la putere prin articolul d-voastra. Pesedistii, de toate riturile, inclusiv cei pasivi, (cu exceptia vreunui limbric atras de simbolistica propusa) nu vor veni de fel la han pentru a citi obida din articolul d-voastra.

      Dar, ca sa ne pastram intr-o nota optimista, cred ca ar fi amuzant sa ne imaginam cum anume ar putea explica „expertul” Porthos cresterea ROBOR, lipsa de lichiditati, colectarea anticipata (si ilegala) a dividendelor de catre stat, tampenia enorma cu virarea TVA-ului in conturi separate, blocate…ori pacalirea angajatilor prin „simplificarile” salariale legate de plata taxelor… Si si de se vor gasi unii sa explice clar si pe inteles toate aceste nenorocenii rezultate direct din politica cadrelor PSD teleportate parca direct din „epoca de aur”, grupul uniunii hotilor cu prostii care-i sustin neconditionat, tot va fi mai mare… o majoritate… Ceea ce in democratie, nu-i asa?, conteaza. Din aceasta dilema nu veti putea iesi.

      Apreciază

  2. MARIMAR said

    da

    știi alien
    noi nu vedem niciodată
    aceeași furculiță
    fiindcă nicio mâncare nu seamănă
    cu o altă mâncare
    și nici scaunul pe care stăm
    nu e chiar identic cu el însuși de la o masă la alta

    nemaipunând la socoteală variațiunile pe temele
    eu ori alien
    în toate multiversurile
    habar n-am cine cu a cui mână
    sub care ochi scrie acum pagina asta
    cu atât mai puțin ce-i lipsește acestui început
    de toamnă

    probabil e noapte și la tine
    sau poate e alt cuvânt ori o entitate de cu totul altă
    textură

    dar
    dincolo de toate subtilitățile vibrând
    în corzile lumii
    eu te iubesc alien
    și asta
    e singura mea certitudine

    Apreciază

  3. Dl.Goe said

    Dl. Varujan Vosganian este un intelectual. Dar este simultan un imbecil. Cumulul de „functii” nu se opreste aici. Dl. Vosganian vrea sa fure un ou. Prin urmare este un bou. In fine, dl. finantist este o intreaga menajerie. Amanunte aici :Vosganian si filosofia cotetului: Fiecare ou mancat de la gaina din curte vaduveste bugetul

    P.S. Pana si un elev de gimnaziu poate explica de ce si cum se face ca oul obtinut pentru consum direct de la gaina din curtea proprie este de fapt foarte taxat de catre stat.

    Apreciază

  4. Dl.Goe said

    Pe tura asta, la stiinte si literarura, comitetele care acorda premiile Nobel au dat-o la pace cu contestatarii si s-au asigurat ca prin alegerile facute nu vor lasa prea mult loc de comentarii, dar la Pace au dat-o-n bara. Au acordat premiul unei organizatii nu unui om. ??!!!? E un ridicol facut vâlvoi… dar asta poate fi de bine, caci ne deschide perspective nebanuite. Poate ca in viitor se va acorda premiul unor orase (martir) sau chiar unor tari. Intrucat se stie ca romanul s-a nascut poet ne putem astepta ca la anul (sau la multi ani) premiul Nobel pentru literatura sa fie acordat unei tari… numita Romania. Un titlu de glorie fabulos care ar putea rasplati Miorita precum si basmul Tinerete fara Batranete si Viata fara de Moarte. Ca faima dar nu si ca bani. Un milion de dolari impartit la populatia poetica a Romaniei n-ar fi mare lucru, dar macar ar putea compensa o parte din pierderile cauzate de consumul de oua din gospodaria proprie.

    Apreciază

  5. Parerea lui DG Ontelus – postatata pe Certocratia !??

    „DG Ontelus • a day ago

    balada autorlâcului// cioplea destins versuri cu rimă/ și nu părea să se oprească/ verdictul cert era deci crimă/ și-afront la tagma poezească/ amesteca registre sfere/ cu o candoare-analfabetă/ căci de la ana are mere/ glisa-n quasar și eprubetă/ dar unde se mai pomenise/ o-nvălmășeală cam atroce/ în care-un manelist cu fise/ recită benedetto croce/ la compoziție dezastru/ un stil cu forcepsul forjat/ cu topice-ntre porc și astru/ eșecul este garantat/ când însuși autorul spune/ că opera-i neîmplinită/ privești cum soarele apune/ și deguști ceapă slană pită”

    Oare o considera el insusi opiniunea respectiva ca fiind on topic, la apropont,, sau o crede ca e data cotitå (dupa piersic pe o tariectorie bumerang catre o tinta necunoscuta) … ori o fi pur si simplu o intamplare dintr-un alt tramvai teleportata accidental pe Certocratia, acolo unde scritorul DG Ontelus are „abonament editorial a la carte”, fiind intr-o atingere perena cu locul (consecutiva unei coliziunii trecute, insotita de deformare plastica)… o lipealå… Ce-o considera conul Dorin (apropitar de forma al Certocratiei – ca forma artistica de comunicare si comuniune) nici nu mai conteaza… Problema este ca omul (in forma de con) anuntase o carte de poezie sugestiv intitulata si iata ca, dupa un start debordant si furtunos, s-a impotmolit dupa numai trei poeme. Ne e si lehamite sa-l intrebam: Pai ce faci må maestre?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: