(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

LCFCD (97) – Iata un om

Posted by Arca lui Goe pe noiembrie 10, 2017

Lumea cum fu ?! Cam da!

…  ai putea fi tu …

pre-Text: Lume, lume… Hello world!

Una antrop-olog desprinde dintr-o lectura a sa o definitie a omului: „Omul este animalul care spune povești„, accentuand astfel partea frumoasa  a acestei dimensiuni a fiintei umane, care fiinta este ahtiata dupå fictiune, ocupandu-se obsesiv cu crearea si colportarea feluritelor feluri de fantezii (care-i dau prin cap, posedandu-l). Chiar si cand nu deschide gura (vezi figura alaturata), omul degaja fictiune, universuri paralele, inchipuiri, naluciri, vedenii, lumi imaginare, fortate sa intre in relatii complexe cu inaccesibila realitate (cu Universul dat), in care omul ar fi fiind, chipurile, integrat deplin. Obsesia maladiva a omului pentru basme (si minciuni), din postura sa de creatura nemântuitå, aflata in conflict ireconciliabil cu realitatea / adevarul (?) (via conditiei umane) genereaza  miriade de mini-mituri, care in armonie cu „morala”, care in contradictie abrupta cu aceasta. In functie (si) de cum percep „martorii” fiecare poveste in parte, fiecare fictiune cu care intra accidental, dar inevitabil, in contact.

 

Imaginea de mai sus este un instantaneu in care a fost surprins, din întamplare,  cel care isi aducea odinioara aportul pe Arca lui Goe, sub misteriosul pseudo-nim(b) de Polichinelle. 

Text: Loc pentru explicatii inventive:

Aici ar trebui sa propunem o fictiune inventata de noi insine, ca exemplu ilustrativ, caci vorba aia, teoria ca teoria, dar practica ne omoara. Sa vedem daca inspiratia ne va aduce ceva (cat de cat) din universurile nevazute, in timp f-util. Iar daca nu, descurca-te si tu martore cum oi putea, pe cont propriu, caci esti om, nu? Creator si colportator de fictiune. Bagå!

Pentru lamuriri epistemologice a se revedea episodul pilot (AICI)

4 răspunsuri sa “LCFCD (97) – Iata un om”

 1. Tiii, ia te uita: Ficţiunea ştirilor

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Teoria ca teoria… dar iata ca nici practica nu se lasa asteptata: Peiu loveste din nou. Acest Pe-trisor Peiu, b-analist, ii face pe Pe-trica Daea sa par un mic copil (iar pe conul Dorin un biet romantic inofensiv). Asta este lumea in care traim, lumea lui Peiu si Daea. O lume ca asta isi merita liderii de tipul Donald si Putin, adica ca o lume plina de umor(i) daca stai sa b-analizezi in pic. Hai, så mai vinå o tzuica.

   Petrisor Gabriel Peiu este doctor al Universitatii Politehnica din Bucuresti (1996), a fost consilier al premierului Radu Vasile (1998-1999) si al premierului Adrian Nastase (2001-2002), subsecretar de stat pentru politici economice (2002-2003) si vicepresedinte al Agentiei pentru Investitii Straine (2003-2004). Este coordonator al Departamentului de Analize Economice al Fundatiei Universitare a Marii Negre (FUMN). – Invata scrumbiile sa respire sub apa, pe fundul mårii Negre.

   I-auzi ce zice limba lui Peiu: „Cu economia crescand peste orice asteptari, dar cu presa, Hollywood-ul si rebelii din Partidul Republican vanandu-i orice excentricitate sau slabiciune, cu o vivacitate incredibila la cei 71 de ani ai sai, cu un discurs americano-centric perseverent, Donald John Trump a cucerit lumea si a devenit cel mai mediatizat, cel mai aplaudat, ovationat si asteptat presedinte american.„. O limba de pe-trisor. O limba care tine cu succes loc de sistem limbic, compensand cu succes absenta encefalului la dl. doctor Peiu.

   Apreciază

  • Incet, incet, s-a umplut spatiul de trolli. Aproape ca nu mai exista nimic altceva. Nu mai exista nici autori, bloggeri, initiatori de discutii deschise, nici comentatori, chibiti, bagatori de seama… nimic. De sus pana jos trolli. Uite aici in exemplu tragi-comic: Unirea României cu Statele Unite ale Americii. Un troll numit Horia Pătraşcu livreaza de-a gata o diversiune ordinara si, pe loc, o multime de trolli ocupa tot spatial comentariilor. Ce mai poti sa zici? Mai nimic. N-ai ce, n-ai unde, n-ai cui. Cel mult poti zice „Mai rasfirati mai baieti”.

   Apreciază

  • Dl.Goe said

   Receptive la critica, entitatile s-au cumintit, intrand intr-o odihnitoare a-dormire. Cum de ş-or fi sincronizat re-tragerea ramane un mister. Parca ar fi una, nu doua. D-acuma, nu tu like, nu tu dis-like, ci pace, liniste si armonie. Bravo! Vivat magnetismul care lucreaza! 🙂

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: