(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Lucruri la care barbatii nu ar trebui să renunţe niciodată de dragul unei femei

Posted by Arca lui Goe pe mai 9, 2018

Odată cu implicarea într-o relaţie, de dragul sau de frica partenereor, multi barbati au tendinţa de a ceda in multe privinte.

Psihologii explică de ce accentul ar trebui pus pe acceptare şi nu pe schimbare şi care sunt valorile la care nu ar trebui niciodată să se renunţe.

Relaţiile de dragoste trebuie să se bazeze pe iubire, acceptare, susţinere şi grijă reciprocă. Din păcate, tot mai multi barbati acceptă relaţii toxice, din teama că nu vor găsi ceva mai bun.

Lucruri pe care barbatii nu ar trebui să le sacrifice niciodată de dragul unui femei:

1.Identitatea. – Personalitatea ta unică, speranţele şi visurile tale ar trebui respectate şi apreciate de partenera. Dacă simţi că trebuie să renunţi la lucrurile care îţi aduc fericirea, pentru a te încadra în stilul de viaţă al partenerei, atunci ar trebui reevaluată existenţa acesteia în viaţa ta.

2. Familia. – Membrii niciunei familii nu sunt perfecţi, iar partenera trebuie să înţeleagă acest lucru. Excluderea familiei din viaţa ta pentru a-ţi satisface partenera este un lucru distructiv. Ambii parteneri trebuie să realizeze că adevăratul compromis ar trebui să fie acceptarea familiei, a defectelor şi a tuturor oamenilor care până acum au făcut parte din viaţa voastră.

3. Prietenii. – Nu trebuie să-i placă prietenii tai. La urma urmei, sunt ai tai şi nu ai ei (cel putin nu pana la proba contrara). Atâta timp cât există o prietenie frumoasă, care te ajută să te dezvolţi sănătos şi adaugă ceva pozitiv vieţii tale, nu ar trebui să-ţi ceară să renunţi la ea. Nu sacrificaţi bucuriile vieţii. Adevărata iubire înseamnă acceptare şi asumare.

4. Valorile. – Sistemul moral de bază pe care majoritatea dintre noi îl avem ferm în psihicul nostru trebuie respectat întotdeauna. A iubi pe cineva nu înseamnă să-ţi abandonezi valorile morale. Dacă faci compromisuri cu privire la acestea, conştiinţa ta va suferi, în cele din urmă te va provoca să îţi pedepseşti partenera. Mai bine găseşti o partenera cu valori morale similare.

5. Stima de sine. – Orice relaţie care face un barbat să nu se simtă suficient de bun este una nesănătoasă. Dacă te face să te simţi mic, nesigur şi îţi aminmteşte fiecare greşală pe care ai comis-o, trebuie să reevaluezi locul acestei persoane în viaţa ta. Indiferent de situaţie, iubita ta ar trebui să te aprecieze, să te admire şi să te susţină.

6. Fericirea. – Fericirea vine în multe forme în cursul unei vieţi. Când găsiţi acei oameni, hobby-uri şi experienţe care vă aduc bucurie autentică, partenera de viaţă trebuie să susţină existenţa acestora în viaţa ta. Dacă simţiţi nevoia de a vă suprima dorinţele şi nevoile pentru binele relaţiei, atunci faceţi un compromis mult prea mare.

30 răspunsuri sa “Lucruri la care barbatii nu ar trebui să renunţe niciodată de dragul unei femei”

 1. stely said

  @Dl Goe,
  Va rog sa-mi permiteti ca in loc de comentariu sa aduc doar un citat scurt despre casatorie:

  Consimtamântul la casatorie va fi cu adevarat cinstit când, nevoile casatoriei fiind cunoscute dinainte si temelia fiind asezata conform cu legile stabilite de Domnul, placerea pentru împreunarea sexuale, care face din cei doi un singur trup, va fi consecinta nevoilor casatoriei … Caci atunci când ratiunea, aflata în suflet, daca stapâneste sufletele, le uneste cu virtutea a ceea ce este necesar, pe buna dreptate, contopirea sufletelor este urmata, în mod legitim, de cea a trupurilor în care salasluiesc. (Sfântul Vasile cel Mare)

  P.S. Initial am vrut sa scriu ceva „din mine” dar ceva imi spune ca texul acesta, care din start contravine spiritului Arcei lui Goe , este un bluff. Nu stiu cu ce scop l-ati postat. Banuiesc insa ca este o ironie la adresa psihologilor . Bietii de ei nu au ce face decat sa moara de grija barbatilor. Pai , daca m-as pune la mintea lor ar insemna sa le spun pe sleau ce sa faca cu sfaturile acelea. Un lucru este clar , barbatii cu „identitatea” lor „unica”ar trebui sa se simta jignit. Ah da …si femeile ar trebui sa se simta jignite.

  Apreciază

 2. stely said

  „Dacă simţi că trebuie să renunţi la lucrurile care îţi aduc fericirea, pentru a te încadra în stilul de viaţă al partenerei, atunci ar trebui reevaluată existenţa acesteia în viaţa ta.”

  Pai da, unul dintre „lucrurile care aduc fericirea ” unor barbati este bautura fara masura. Deci ,dragi barbati ,ca sa fiti fericiti nu renuntati la ea . Nevasta , daca nu se incadreaza in stilul tau de viata … duca-se pe pustiu !! Of, ca sa nu se creada ca fac discriminare, cum de fapt o face autorul textului, acelasi lucru este valabil si pentru femeia care isi gaseste fericirea in bautura. Dragi femei , deci, nu va lasti mai prejos :beau ei pana cad lati , beti si voi …si pe urma vedeti(voi) ce va urma … 🙂

  Aaa, da si asta cu fericirea e tare :”Fericirea vine în multe forme în cursul unei vieţi. Când găsiţi acei oameni, hobby-uri şi experienţe care vă aduc bucurie autentică, partenera de viaţă trebuie să susţină existenţa acestora în viaţa ta. Dacă simţiţi nevoia de a vă suprima dorinţele şi nevoile pentru binele relaţiei, atunci faceţi un compromis mult prea mare.”

  Sigur, daca apare in cursul vietii una mai frumoasa, mai tinerica si mai docila , care sa aduca „bucuria autentica” , cere-i partenerei tale s-o accepte fara cracnire . Ce daca contravine acelor „valori morale”… Aici , nu stiu , este valabil si pentru femei ? Are si ea dreptul la
  aceasta „bucurie autentica” ? Si, daca da, cum sa faca si ea ?

  Ar fi destule de spus (rastalmacit) insa ii las pe barbati sa se bucure de sfaturi iar pe psihologi, daca sunt prin preajma, sa ma contrazica.

  Apreciază

 3. bunica said

  Eu cred că textul conține lucruri de bun simț, valabile nu doar pentru bărbați, ci și pentru femei. 🙂 Fiecare punct ar merita să fie clarificat, aprofundat, discutat. Dar poate că suntem prea mici noi, aici, pentru o muncă așa de mare.
  În Noul Spirit al Arcei lui Goe, nu aș arunca „anateme” asupra nimănui. Repet: textul ar merita să fie completat, în mintea noastră măcar, cu lucrurile – pozitive – la care nu ar trebui să renunțe nici femeile.
  Mai spun că „trebuie” dictatorial poate fi înlocuit cu sugestivul „ar fi bine”, „ar fi de dorit”.

  Apreciază

 4. stely said

  @Bunica ,
  Eu ( aici) nu ma simt „prea mica” , atat cat sa nu pot clarifica fiecare punct in parte. Daca „merita”, hai s-o facem impreuna . Nu cred ca sunteti atat de mica ,chiar daca sunteti bunica . Ba dimpotriva , bunicile sunt „mari” si intelepte . Si curajoase , in sensul ca isi asuma opiniile , nu se eschiveaza. Dupa cum vedeti deja am inceput , dar mi se pare cam anemica „contrazicerea „dvs.
  Uite, eu nu stiu ce inseamna „Noul Spirit al Arcei ” precum si la ce fel anatema va referiti. Nu ati vrea sa clarificati chestia asta ? Ah ,da „trebuie” este un cuvant ce nu „trebuie „folosit. S-au speriat barbatii . Este insa un motiv in plus sa interveniti ca sa -i aperat . 🙂

  Apreciază

  • bunica said

   Nu doresc să apăr pe nimeni. Și femeile, și bărbații, au lucruri pozitive la care țin și la care nu e OK să fie forțați / forțate să renunțe. Asta pentru creșterea sănătoasă împreună.
   Ceea ce ar fi de clarificat la fiecare punct în parte, ar necesita discuții pe probleme concrete. Ar dura mult timp. Ne putem întâlni în privat, dacă doriți, și le putem vorbi, în câteva zile. Aici se induc teme de meditație, eu așa înțeleg.
   Exemple personale? Mulți prieteni ai soțului meu mi-au dvenit prieteni. L-am susținut în multe proiecte personale. Și el s-a împrietenit cu prieteni ai mei. Am dobândit prieteni comuni. Am învățat mult despre munca lui și valorile ei, sprijinindu-l. Ne prețuim reciproc de 47 de ani.
   Asupra psihologilor nu aș arunca „anatema”. M-au ajutat în câteva situații de viață. Cu prezența, cu ceea ce au publicat.
   Noul Spirit al Arcei? Despre asta tot vorbesc în ultima vreme Arca lui Goe, Domnul Goe. Dușmanii de odinioară ajung să converseze în bună înțelegere.
   Cu tot respectul, mai multă vreme de comentarii nu am zilele astea. Am „acțiuni” importante cu nepoții.

   Apreciază

   • bunica said

    Mențiune: „anatema ” este aici doar o figură discursivă, o metaforă.

    Apreciază

   • stely said

    „Cu tot respectul, mai multă vreme de comentarii nu am zilele astea. Am „acțiuni” importante cu nepoții.”

    Ah, da nepotii sunt pe primul plan pentru bunici …bunicii fac si ei ce pot … cand vor . 🙂
    Eu ,insa sunt dezamagita ca nu puteti sa ramaneti pe „baricade”. Deunazi , cineva , din umbra, m-a indemnat s-o fac „praf ” pe bunica , sa „lupt „cu ea, si sa „comentez „vitejeste „. Ce sa fac acuma, daca nu aveti vreme nici macar pentru comentarii ?
    E adevarat , nici eu nu am vreme . Bunaoara , acum ma uit la tenis . Peste cateva timp intra in lupta Simona Halep, apoi Sharapova si dupa, vine Kvitova. Meciuri, unul si unul. Se vor da lupte crancene (adevarate). Mie imi plac toate luptele , mai ales cand sunt victorioase. Hai Simona , VICTORIE!!!
    P.S. Imi pare rau pentru favoritele gazdei , Muguruza si Carla . Au pierdut lupta.

    Apreciază

    • Neamtu tiganu said

     Of bunicii, am avut multe sarcini și funcții importante în viața, dar cea de de bunic e pe departe cea mai pretențioasă, cea mai frumoasa, cea mai plina de bucurie. As fi gata sa renunț la orice numai sa stau pur și simplu cu nepoata-mea, care desigur e cea mai frumoasa și deșteaptă din lume.

     Apreciază

     • stely said

      Neamtu tiganu , e foarte frumos ce spui dar nu va pare rau ca aveti doar o nepotica ? Eu sunt foarte mahnita . As fi vrut macar doi . 😦

      P.S. Pariez ca finalistele de anul acesta de la Madrid, vor fi Kiki Bertens si Karolina Pliskova. Sarapova , care a aratat o forma f.buna la acest turneu , a fost invinsa in trei seturi de Kiki Bertens. A fost un meci de lupta , excelent .

      Apreciază

     • Ce spuneti despre Daria Kasatkina?

      Apreciază

     • stely said

      Da, a jucat f.bine cu Muguruza. . Am vazut meciul ,aseara tarziu, integral . Dar cred ca Pliskova este mult mai buna la ora actuala.
      Imi pare rau ca Simona a cedat atat de repede . Macar sa fi luptat precum Muguruza sau Sharapova. 😦
      P.S. Vom vedea diseara. Nu cred ca va trece de Kvitova.

      Apreciază

    • stely said

     Si uite ca Simona mi-a rapit bucuria unei victorii frumoase. 😦

     Apreciază

 5. d'Artagnan said

  De fapt articolul spune că bărbatul nu trebuie să renunțe la nimic.

  Apreciază

  • stely said

   D’Artagnan ,
   Bine ati revenit ! Incepusem sa cred ca absenta dvs cam indelungata are niste cauze obiective intrucat nu vaeam alt motiv.
   Referitor la articol intrevad in remarca dvs o oarece ironie. Eu cred totusi ,ca popularziarea acestui articol pe Arca lui Goe, a avut un scop bine definit si ca, de fapt, a fost un test. Prima vizata am fost chiar eu ,considerata de Dl Goe ca fiind o feminista convinsa . Da, la prima citire a textului am fost derutata chiar si putin iritata de titlul si continutul lui , in sensul ca erau adresate cu preponderenta barbatilor. Insa m-am repliat destul de repede , intrucat mi-am dat seama ca autorul textului nu poate fi Dl Goe , asa cum crezusem initial. Aveam tot dreptul sa cred ,deoarece nu era indicata sursa si nici semnele ca acesta nu ar fi original. In primul rand , m-am mirat de ce sa fi editat d-lui textul acela , cu generalizari de genul „psihologii explica” si cu un continut asijderea desi este bine conturat (punctual). Eram intrigata de faptul ca , Dl Goe nu-si asuma in totalitate ideile(sfaturile ) din text ; si cum de a devenit dintr-o data un aparator al drepturilor barbatilor , stiind ca dumnealui nu accepta discriminarile de nici un fel, mai ales cele care vizeaza femeile vs barbatii.
   Ei bine, dupa cum se vede in primul comentarii, am facut cateva aluzii , referitoare la text si neconcordantele existente in continutul lui.
   Asta dupa ce , vrand sa ma conving ca, de ce nu , acele „lucruri la care barbatii nu ar trebui se renunte…” se potrivesc de minune si femeilor , am tastat titlul articolului cu schimbarile cuvenie . Si iata ce am gasit :

   http://adevarul.ro/life-style/stil-de-viata/lucruri-femeile-nu-trebui-renunte-niciodata-dragul-unui-barbat-1_5af315d4df52022f75c5a296/index.html

   Da, articolul a fost preluat de multe publicatii (site-uri) insa, dorind sa stiu parerea cititorilor despre aceste asa zise sfaturi , am avut „marea” surpriza ca nimeni, nici macar pe adevarul.ro , nu s-a sinchisat sa comenteze. De ce, va las pe dvs sa va spuneti parerea.

   Apreciază

  • Da, domnul D’Artagnan si stimate amic, asa este, aveti dreptate… cam asta spune articolul… si acest lucru este (nu-i asa?) revoltator. Partea nostima este ca acest articol nu exista, este o inventie, o plasmuire, o mistificare, totalmente incompatibila cu trendul, cu spiritul vremurilor, cu corectitudinea politica, si in genere cu felul in care tinde sa arate societatea umana. Se promoveaza si se perpetueaza intr-un mod inconstient si iresponsabil dreptul la felurite revanse, dreptul la razbunari si recompense compensatorii care sa repare- in favoarea reprezentantilor de azi -, nedreptatile comise fata de reprezentantii unor categorii sociale persecutate sau defavorizate in trecut. Articolul, realmente revoltator (cel putin) prin unilateralitatea lui a aparut acolo unde l-a consemnat d-na Stely, colega noastra, si se referea, in pas cu trendul, la lucrurile la care femeile nu ar trebui să renunţe niciodată de dragul unui barbat. Si mai nostim este faptul ca articolul proslaveste exact lucrurile pe care generatiile trecute de femei si barbati le criticau si le considera reprobaile, injuste, jegoase, ticaloase, la barbatii care procedau (pe atunci) in acord cu aceste principii. Pana la urma insa nu este vorba decat de discriminare, atunci si acum… Unii (unele) au devenit constienti de discriminare si au luptat sa fie eliminata, ducand iata lupta mai departe de atat (ooo, mult mai departe, spre victoria totala si finala). Altii sunt (inca?!) departe de a realiza ca sunt discriminati (categorial) si-si duc (fara sanse) luptele de unii singuri, iluzionandu-se ca lupta fair, unu contra unu. Dincolo de aceste aspecte meta-contextuale (despre carea as indrazni sa spun ca sunt evidente), s-ar putea discuta desigur despre continutul acestui text in care s-ar opera o usoara schimbare: Lucruri la care barbatii si femeile nu ar trebui să renunţe niciodată de dragul partenerului/partenerei. Daca s-ar putea discuta obiectiv (ceea ce in contextul social de astazi este practic imposibil) ar trebui sa-i acordam credit vizitatoarei noastre care semneaza cu pseudonimul „bunica”. Da, sub aspect calitativ, exact asa stau lucrurile, asa cum sunt cerute imperios in articol, valabile pentru ambele genuri. Sub aspect cantitativ insa lucrurile sunt mult mai complicate, fiind o grea problema de limite. Cat de departe trebuie sa se mearga cu aceste principii? Unde este limita intre compromis si promovarea cu orice pret a acestor valori individuale? Cat de departe se poate merge in aceasta directie in care fiecare este incurajat sa nu faca niciun sacrificiu, ci sa puna toata energia in favoarea propasirii strict personale, a importantei de sine in sens individual, astfel incat sa nu se ajunga (totusi) la desfiintarea notiunii de cuplu, de familie? Cu ce procent de energie si implicare a membrilor unui cuplu in favoarea cuplului, cuplul ramae valid, integru, viabil, natural (nu formal, artificial, fals, conjunctural, provizoriu)? 80%? 50%, 10% sau mai putin? Cat sa fie suficient, doamnelor si domnilor?

   Este totusi posibil ca notiunea de cuplu sa fie perimata, sau pe cale de a fi perimata, nenecesara, ba de la un punc incolo nociva, daunatoare, restrictiva, fata cu elanurile insilor unicii si irepetabili. Dar, vorba, ‘ceea, tradare sa fie, daca interesele individuale o cer, dar s-o stim si noi, si sa ajungem acolo unde ne duc vremurile, tota asa, egali, fair, pregatiti sa infruntam noile stari… fara sechele si fara prejudicii. Dar, mare atentie…vine peste noi, mai curand de cat ne-am astepta, mai curand decat suntem pregatiti sa acceptam, inteligenta artificiala cu partea sa dezumanizanta si cu potential de alienare, inclusiv a insului de sine insusi. Cuplurile umane (solide) ar fi putul fi o celula de rezistenta eficienta a umanului din oameni, in fata devastatoarelor efecte secundare ale inteligentei artificiale. Se pare insa ca mirajul propasiri egocentrice a fiecaruia dintre noi (barbati si femei deopotriva) va duce la demonetizarea relatilor ce cuplu (care au fost o constanta de milioane de ani a speciei, si inca mult inainte de specie).. Deh, a venit vreme emanciparii, eliberarii… Femeile se vor elibera primele (in acord cu principiile enuntate in manifestul din articolul respectiv). Ulterior se vor emancipa si elibera si barbatii… Fiecare va fi pe cont propriu, avand in bagaj iluzia ca detine toate instrumentele necesare pentru o confruntare individuala cu restul Universului. ca nu-i lipseste si nu-i trebuie nimic. Inteligenta artificiala va face restul fara a intampina nicio rezistenta, nicio impotrivire. Dar, daca asta este directia inexorabila, are vreun sens sa ne batem noi capul pe aci cu asa ceva? Mi-e teama ca ne-am irosi energia in zadar, inutil si daunator, ramanand cu mult prea putina pentru timpurile in care ceea ce trebuie sa se intample, se va fi intamplat deja. Succes fiecaruia.

   Apreciază

   • d'Artagnan said

    Dle Goe, păi dacă ” relațiile de cuplu au fost o constanta de milioane de ani a speciei, si inca mult inainte de specie” vă temeți c-ar putea fi anulate în 40-50…100 de ani?! 🙂
    Eu cred că lucrurile astea vor fi ca și slăbitul. Toți șmecherii cu dietele lor vor să păcălească un organism perfect adaptat în timp, în sute de mii de ani, care-și face ușor rezerve calorice atunci când se îndoapă, pentru zile negre, și renunță greu la ele când ”se simte în pericol”!
    Cu sfaturile alea e cam la fel. E ușor să dai din clanță când nu vrei să slăbești cu adevărat, că atunci când chiar o faci observi că e al naibii de greu! Deci sfaturile alea de ” a se slăbi” într-o relație…prostii!, teoria aia merge când ești pe margine și nu ți-ai găsit jumătatea. Când ești singur(ă) pentru că ele sunt toate interesate de bani și ei sunt bețivi și afemeiați. Când te-ai îndrăgostit cu adevărat s-a dusără dracului toată dieta și talentele de libertate absolută!! Eu, personal, mușchetar cu trecere la gagici, independent din fire, vedeam căsătoria ca o închisoare, aveam coșmaruri la propriu cu chestia asta… până s-a întâmplat așa, fără să mă prind! Nici n-am apucat să mă apăr! Pe urmă, eu cu personalitate, ea cu personalitate… au ieșit niște scântei, am ajuns la concluzia că ne merităm, suntem amândoi căpoși, deci putem ajunge la un compromis rezonabil pentru toți și …voila!, chestiunile la care am renunțat ( și eu și ea) sunt compensate de altele, descoperite în viața de cuplu.
    Aaa, dacă se încearcă din greu și pur și simplu nu se poate ajunge într-un echilibru atunci vorbim de o chestiune banală: nu e potriveală la mijloc! Și unde potriveală nu e, nimic nu e, nu merită să renunți la nimic!

    Apreciază

    • Domnule ati vorbit foarte frumos si emotioant. Serios o spun. Ati vorbit din postura unui clasic. Mesajul d-voastra realist si incurajator probeaza ca „schimbarea” ilustrata pe acest topic nu s-a generalizat… inca, dar nici nu inseamna ca nu s-ar generaliza in viitorul apropiat. Din pacate da, este posibil ca lucruri vechi, consolidate in mii de ani sa se stinga si sa dispara in no time, cat ai clipi din ochi, iar cuplul si familia nu fac exceptie, mai ales ca au fost mereu doar mijloace in slujba altor scopuri, nu scopuri in sine. Cand alte mijloace mai eficiente, mai pragmatice, mai sigure si mai durabile vor fi usor accesibile (iar acele vremuri nu sunt departe) spre acoperirea scopurilor, cu toata nostalgia aferenta, vechile mijloace vor fi abandonate (cu voie sau fara voie de la sufletul unic si nemuritor al indivizilor). Oamenii recenti nici macar nu vor avea idee despre ce pierdere ar putea fi vorba prin trecerea la noua pardigma. Iaca niste emotii bizare ale unei generatii depasita de evenimente. Dramele cele mari se vor consuma discret in vietile (de cuplu?) ale celor pierduti in tranzitie… la limita dintre ieri si maine, atunci cand partenerii care formeaza cupluri vor fi smulsi, care spre trecut, care spre viitor, cu forte si viteze diferite. care vor induce nepotriveli abisale taman acolo unde ani si ani de zile au domnit potriveala si armomnia cvasi-depline. Va urez in continuare calatorie placuta si convergenta, alaturi de partenera d-voastra de drum, in acelasi cluster de spatiu-timp ca si pana acum, in care distanta care va separa si va uneste sa ramna constanta (o constanta universala), ne afectata vizibil de inexorabila dilatare a spatiului care altminteri ne tot impinge, ca pe niste galaxii, tot mai departe unii de altii, uneori pana la iesirea din aria universului observabil. 🙂

     Apreciază

     • stely said

      Cred ca aveti dreptate in privinta notiunii de cuplu perimat . Cunosc o multime de femei (mai putin barbati ) vaduve , divortate chiar necasatorite care prefera sa fie libere (necuplate). Motivele sunt diverse , dar predomina nevoia de independenta. Cele/cei care se incumeta totusi sa aiba o relatie (de cuplu)prefera una fara obligatii El la casa lui , ea la fel si impreuna din cand. 🙂 Fiecare ofera ce vrea si cat poate, doar pasiunea este obligatorie . In sensul ca la ce bun daca nici ea nu exista? Cred ca una din cauze este aceea ca cele mai multe femei nu mai depind financiar de barbati asa cum a fost in trecut. Au cu ce sa se intretina . Ba mai fac si economii. Cele mai multe spun , de ce sa ma „leg la cap” cand nu e cazul ? Mi-a fost de ajuns un barbat etc… 🙂 Acuma , trebuie sa recunoastem ca multi dintre barbati au fost(mai sunt inca ) rasfatati de sotii, iar lor le-a convenit , ba au crezut la momentul acela ca asa trebuie. Sunt si eu de parere ca nu va mai trece mult timp pana ce relatia de cuplu va fi inlocuita. Singura responsabilitate obligatie (litera de lege ) va trebui se fie recunoasterea, cresterea si ingrijirea copilului , rodul pasiunii celor doi . Obligatia legala juma/ juma … 🙂
      Si da, tehnologia avansata (AI) va juca un rol foarte important, dar exista desigur multe semne de intrebare temeri cu privire la viitorul omenirii. Eu (noi )insa nu voi martora acestor schimbari de paradigma. Poate doar sa calatorim in viitor … 🙂

      Apreciază

     • @Stely – Aveti absoluta si nosalnata dreptate! Asa este. 🙂

      Apreciază

 6. stely said

  Hopaaa …Nadal a fost eliminat de Dominic Thiem , in sferturi la Madrid in 2 seturi !!
  P.S. La fete , deocamdata, s-au adeverit doua previziuni facute de mine aici . Anume , una ( vezi mai sus) Kasatkina a fost eliminata de Kvitova si a doua , Kiki Bertens prima finalista . Curand o vom afla si pe cea de-a doua. A mspus ca va fi Pliskova, desi as vrea sa fie Petra Kvitova. Hai Petra !

  Apreciază

  • Da, da, hai Petra. 🙂 Vad ca si la Craiova s-a intamplat o mare minune. Niste fete au cucerit o cupa europeana la handbal… 🙂

   Apreciază

   • stely said

    Dupa cum spuneam ma bucur pentru Kvitova . 🙂 Felicitari ! Totusi, trebuie sa-i multumeasca Simonei . Saraca Pliskova a fost total schimbata fata de cum a fost in meciul de ieri. Nu i-a mers de loc seviciul, plus ca parea lipsita de vlaga. A facut doua duble greseli
    numai intr-un singur ghem , pe care l-a si pierdut ,iar in tie-break a mai facut una taman la minge de set . Da, nu putea sa fie asa si la Simona ?

    Apreciază

    • Probabil ca nu, nu putea… de vreme ce nu s-a putut. 🙂 Impresia mea siiiiincera 101% este ca de fapt Simona n-a vrut… sa se poata… i-a foste lene, lehamite, tarsala, sa se munceasca sa caute resurse de „vrere” in fata surprizei ca, ia uite domnule, Pliskova, clienta mea dintotdeauna pe care am batut-o crunt pana acuma, nu intra resemnata pe teren, nu accepta din start ca traditia si pozitia in clasament sunt de partea mea si ca nu trebuie sa se agite prea tare. Astea erau asteptarile Simonei. A constatat destul repede ca nesimtitei de Pliskova i s-a nazarit sa ignore „realitatea” si sa opuna rezistenta… Acuma vazand ca potriveala de acasa nu i se nimereste cu aia de la târg, Simona nu s-a mai deranjat sa caute planul B, ci si-a luat frumusel jucariile si le-a zis tuturora pa si ne vedem la Roma… daca nu cumva chiar la Paris… In acest triunghi magic al bermudelor Madrid-Roma-Paris. Desigur ca atitudinea respectiv (desi nu are cum sa nu ma intristeze pe mine personal, ditamai domnul Goe al tuturor timpurilor si spatiilor) nu-i musai gresita. Probabil ca resursele de mobilizare ale d-soarei Simona Goe nu sunt inepuzabile si nici macar enorme, asa ca poate stie d-ei mai bine cum sa le legumeasca, conservandu-le pentru momente mai importante. Daca o sa castige Roland Garos-ul probabil c-o s-o „iert” pentru ca a mancat bataie la Madrid de la Olive a lui Popeye. Daca nu, nu. Ramane cum am stabilit. Zgura. 🙂

     Apreciază

    • Bietul Nadal nu a fost invins de bravul Dominic Thiem ci de fioroasa conditie umana: batranete, oboseala, haine grele. Atat a putut…

     Apreciază

 7. weekend placut tuturor observatorilor nostri, inclusiv observatorilor federali 🙂

  Apreciază

  • stely said

   Si d-voastra asijderea . 🙂

   P.S. Aveti dreptate privitor la Simona . Insa , sa fie paguba doar asta cu Pliskova . Mie insa mi-e teama ,ca va fi mai de durata si mai mare. Intuitia asta imi spune. Sigur, este posibil sa ignore punctele pierdute si clasamentul wta . Sa nu forteze prea mult in vederea grand slam-ului. Sa vedem ce va fi la Paris. Are si aici competitoare una si una.

   Apreciază

 8. bunica said

  Mi se pare foarte înțeleaptă aducerea în discuție a aspectului cantitativ. Din nefericire, lupta împotriva discriminării poate lua și aspecte talibanice: TOTUL ori NIMIC. O comunicare onestă, empatică, chiar creativă, ar putea ajuta cuplurile să se armonizeze. DA, este o problemă de limite, să înveți să-ți dorești posibilul fără să-l sufoci pe celălalt. Ar mai fi și problema timpului comun și a timpului individual în cuplu. Cum spuneam, un binevenit prilej de meditație. IMHO.
  Cunosc tineri care prețuiesc cuplul. Și familia. Inclusiv pe cea de origine, cu condiția să nu fie sufocant de grijulie față de urmași. Întotdeauna există în lume semințe de bine.

  Apreciază

  • Multumesc pentru interventie si pentru echilibrul adus in discutia pe aceasta tema spinoasa. Daca „permeabilitatea magnetica a vidului” (dintre oameni, in societate) ar avea o valore potrivita pentru transmiterea optima a acestui gen de mesaje, probabil ca oamenii ar avea mai multe sanse de a fi/deveni mai rezonabili si mai rationali. Abia atunci, ar fi in stare sa gaseasca solutiile practice la problemele pe care le-ati descries teoretic in comentariul d-voastra. Din pacate insa, dupa cate imi pot da seama, aceasta permeabilitate a mediului, in actualul context al vremurilor, favorizeaza transmiterea pe alte frecvente a cu totul altor feluri de mesaje si energii, mai putin acestea. Dar, cine, stie, lucurile se tot schimba… s-or mai schimba. 🙂

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: