(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Munca apei

Posted by Arca lui Goe pe august 3, 2018

Days after days, after days,
in my life, empty days,
because I can’t get enough you in them.
And each day with too little of you in it is a lost day.
Forever. Inexorable lost.
Irretrievable lost days.
Zi după zi, după zi,
în viața mea, zile goale,
pentru c
ă nu pot avea destul din tine în ele.
Fiecare zi cu prea puțin tu în ea este o zi pierdut
ă.
Pentru totdeauna. Inexorabil pierdut
ă.
Zile pierdute irecuperabil.

 

6 răspunsuri sa “Munca apei”

 1. RALG said

  Care te duci (sau esti deja) la UNTOLD? De ce? Ca sa protestezi contra PSD? 🙂

  Adrian Papahagi incearca sa ne spuna Ce au în comun „untoldiştii“ şi creştinii care merg la Biserică. Postarea controversată a unui intelectual român

  Ce nu au in comun este, probabil, forma de protest…

  Prezenta la ambele genuri de evenimete ar putea avea legatura si cu faptul ca Singuratatea este unul dintre principalele motive care duc la suicid. Singurătatea, la fel de nocivă ca fumatul a 15 ţigări pe zi

  Adrian Papahagi (zice): Pe lângă divertisment, cred că e şi ceva mai profund. Oamenii nu caută doar ieşirea din griul cotidian, ci şi transa, adică ieşirea din sine (ek-stasis), fiindcă natura umană nu suportă să fie închisă în strânsoarea cărnii, captivă în materie, ci tânjeşte să evadeze.

  E tare. Cam prea tare… as zice… de aceea nici n-o iscalesc, lasand-o asa anonima, folclorica si colectiva… Bai care ai in cap sa evadezi, vezi bai ca n-ai unde…

  Apreciază

  • Stely said

   Nu m-am dus la „UNTOLD” si nici nu am de gand , dar daca as fi fost pe aproape mai mult ca sigur as fi trecut pe -acolo, desi dupa cum se vede participantii sunt cu preponderenta tineri. Imi plac manifestarile de amploare, deoarece aduna la un loc zeci de mii de oameni, indiferent de scopul acestora. Despre UNTOLD , martuisesc cu jena ca abia acum am aflat . Noroc cu Arca lui Goe , altfel cine stie , ar fi putut sa treaca si anul acesta fara sa stiu de el si mi-ar fi parut rau. Am citit postarea d-lui Ppahagi si comentariile aferente. Nu am nimic de zis . Accept opinia d-lui . De ce nu ar avea libertatea sa-si exprime ideile si sa descrie ce simte si gandeste despre manifestari fie traditionale , fie moderne unde zeci de mii de oameni vibreaza (se armonizeaza)pe aceeasi lungime de unda? Nu sunt de acord cu cei care opun manifestarilor (sentimentele) religioase celor de genul UNTOLD , considerate a fi de natura satanista . Ca si cand numai cei care merg la biserica il poarta pe Dumnezeu in suflet , iar ceilalti numai pe Satana. De ce nu ar avea loc ambele ,in aceeasi proportie ? Am citit „undeva” (o sa vedeti ) ca :”Diavolul este cel mai mare aliat al lui Dumnezeu în Marele Joc al maieuticii .” De asemenea, ca „Diabolos „înseamnă „cel care desparte”, si ca, „De aceea , Marele Separator este atât de folositor pentru unitatea lumii.”
   Tot acolo ( in Teoreme poetice) am mai citit ca : Diavolul este o necesitate cosmică :imensă centrală energetică a dezordinii , graţie căreia ordinea poate fi creată „.

   P.S. Cine doreste sa fie momentan pe aceeasi lungime de unda cu „untoldistii” , recomand acest video-clip,, dintre multe altele pe care le gasiti pe Youtube :

   P.S. Cu ceea ce nu sunt de acord este tendinta aceasta de politizare a oricarei manifestari de amploare . Asta , cu”Mue PSD” ,o avea rezonanta in mintea unei anumite parti a spectrului politic, dar de unde stiu ei (ce-i care au lansat sloganul) ca nu va avea un efect invers , decat cel la care se asteapta ei ? Bunaoara, pe unii sa-i faca sa stea acasa, iar pe ceilalti sa-i faca sa stranga randurile ?

   Apreciază

   • Va multumesc. Ati expus clar si la obiect o sama de cuvinte care exprima opinia d-voastra pe tema propusa. O opine cuminte si pertinenta, mi-as ingadui sa afirm.

    As mai zice insa ca cei cu „Muie PSD” nu sunt activisti politici, in niciun fel, si ceea ce fac ei nu este o campanie in sensul in care o pot percepe cei care sunt activisti politici (activi, pasivi, amatori sau profesionisti, din fire, cu plata sau voluntari din proprie initiativa). Este din partea lor o reactie spontana (mai mult sau mai putin reflexa) prin care nu urmaresc absolut niciun obiectiv care excede clipa. Se descarca de niste energii, se exprima, liber, isi manifesta atasamentul cu cei asemanatori care le impartasesc starea de gratie (sau de disgratie, dupa caz). Nu le pasa nici macar ca efectele (secundare, ulterioare) pot fi cele pe care le-ati mentionat. Oamenii mai trebuie sa fie si liberi, adica spontani, sa fie una cu clipa… un singur trup. Daca UNTOLD reuseste sa apropie in vreun fel astfel de stari, asta nu poate fi decat de bine.

    Apreciază

    • Stely said

     Sunt de acord ca tinerii aceia nu sunt activisti politici, si ca „muie psd” este o forma de protest anti-psd spontana si inedita. Insa nu sunt de acord cu liderii politici din opozitie care au preluat initiativa neavand cu ce sa iasa in evidenta (desi sunt lucruri mai mai (grave) in guvernarea PSD pe care sa le aduca in discutie . Aud ca insusi presedintele Iohannis a intrat in hora „muistilor” la o intalnire cu liberalii , criticand o masura a politiei de interzicere a unui autoturism care circula cu nr personalizat „muie psd”. Cand spuneam ca aceasta „politizare” ar putea sa aiba efecte inverse(perverse) nu am gresit . Iata o reactie care ,dupa parerea mea, este cat se poate de corecta . Nu stiu cine este acest Ionut Stanescu , semnatarul postarii, dar modul cum a prezentat prestatia presedintelui (sustinut de PNL) de la investire in fctie si pana acum este cum nu se poate de bine argumentat.

     Președintele Klaus Iohannis

     ”Plat în exprimare, dar încântat de propriile platitudini (vezi cele două cărți publicate), lent în reacții – mereu într-un penibil contratimp față de întâmplările zilei, cu o dispoziție juvenilă pentru plecările în vacanță, afin cu tot felul de personaje cenușii (vezi cazul somnorosului consilier Mihalache și al stridentei purtătoare de cuvânt Dobrovolschi), incorect în însușirea a mai bine de două treimi din avere, președintele României ar fi trebuit să fie o țintă la fel de generoasă pentru glume și parodii pe cât este tragicomica subalternă pe care Dragnea și-a plantat-o în fruntea Guvernului.

     Se întâmplă însă un lucru ciudat, iar Iohannis este scutit de umorul condescendent care, în mod normal, până acum, ar fi trebuit să țeasă în jurul lui un crud folclor de bancuri.

     Acest fenomen, întreținut cu tenacitate de cele mai educate, mai active și mai înstărite pături ale societății, este doar un simpatic reflex de autoiluzionare voluntară.

     De trei ani și jumătate, un imens contingent din populația României se preface că acest ins monosilabic, ajuns la Palatul Cotroceni printr-un veritabil concurs de împrejurări, este altcineva decât personajul depășit de evenimente care, zi de zi, se dovedește că este.

     Tăcerii lui i se atribuie virtuți strategice, inacțiunea lui e luată drept înțelepciune, interminabilele lui concedii sunt interpretate ca o acomodare a funcției prezidențiale la firesc. Toxica lui avere imobiliară – deși, între timp, amputată de justiție – e percepută ca o zestre provenită dintr-o viață anterioară (deci care nu mai trebuie pusă în discuție). Rudimentaritatea lui oratorică e considerată o chestiune de temperament; lipsa de spontaneitate, dovadă de bun-simț; absența din dezbateri, un stil aparte de leadership. Iar ineficiența în a stăvili asaltul dus de PSD pe toate fronturile e aplaudată ca o conformare exemplară cu rigorile Constituției.

     Tot ceea ce face de-a-ndoaselea, tot ceea ce spune fără sens, tot ceea ce nu spune și nu face primește, din oficiu, beneficiu de parabolă; e descifrat într-o cheie inaccesibilă gândirii obișnuite și interpretat ca încă o dovadă subtilă a menirii lui pentru această funcție.

     În loc să accepte faptul că fundătura politică actuală își are una dintre cauze în prestația lamentabilă a șefului statului și să își pună problema să îi găsească un înlocuitor, cei mai educați cetățeni ai României preferă să vadă un nimb solemn, o aură de mare competență în jurul acestui impostor camuflat în sobrietate, care, dacă ar fi avut vreun dram de realism față de puterile-i proprii, s-ar fi mulțumit cu haina, și ea destul de largă, de primar al unui oraș cu 170.000 de locuitori.”

     Ionuț Stănescu

     P.S. Sa fie clar , faptul ca sunt impotriva acestui mod de a face opozitie la PSD, nu inseamna ca ma situez in postura de aparator al acestui partid. Nici vorba , dar spun cu mahnire ca nu mai pot sa fiu cea care nu de mult critica cu vehementa actiunile liderilor PSD si ,in acelasi timp , aproba( sustinea) opozitia. Asta ,deoarece nu gasesc in randul opozitiei de dreapta un lider care sa -mi placa , sa ma faca sa-l sustin cu toata increderea . Nu pot sa fiu de acord cu firimiturile culese din actiunile de protest facute in mod spontan de altii , bunaoara si protestul” # rezist „, care de cand cu revocarea LCK a disparut in neant. Asa o sa se intample si cu „muie psd”,.Si atunci ce-o sa mai faca Iohannis &opozitia? Vor sta la mana „feisbuccistilor”? Iata :

     „Pe scurse
     Președintele refuză să reproducă lozinca Muiepesede. Întrebat de ce, ar fi spus într-un cadru restrîns că ministra de interne și ORL este tare-n gură.”

     sau, de acelasi autor . 😉
     „Dacă pe 10 august jăndarii vor interveni brutal ca poliție a moravurilor, scrieți și voi pe pancarte, în loc de „Muie PSD!”, „Auto-buze PSD!” 🙂
     Pai mai bine asa , decat sa-si bage ei coada.

     Apreciază

     • Stely said

      Eiii, asa da . Iata un model de cum ar trebui sa procedeze liderii opozitiei de dreapa sa -si convinga toti simpatizanti, dar mai ales pe adversarii lor politici, recte PSD , ca merita „M_uie”. 🙂

      „Ce atâta supărare pentru un cuvânt?! M_ie mi se spune zilnic în față și nu fac atâta caz…

      Trebuie să recunosc că n-am spus niciodată M….PSD. Când am ieșit în februarie în stradă am strigat toate sloganurile, mai puțin ”PSD, ciuma roșie!” Om fin. Probabil soroist, paralelist, manipulat, dar civilizat.
      În schimb, de câte ori trec peste singurul POD care face legătura între Moldova și Muntenia, cel de la Mărăcineni, Buzău, unde se merge pe un singur fir din cauza lucrărilor de reabilitare, pojghița de civilizație pe care o am crapă și devin o fiară. Ce este la gura mea nu se poate scrie decât la foarte multe numere de înmatriculare: amintesc de origini, de morți, de pămătufuri, de neamuri…și mai ales de hemoroizi.
      De ce? Pentru că îi doare în fund.
      Păi, băi, ministrule de transport impotent al celui mai agramat, mai prost, mai ”patriot”, ”centenar”, ”unionist” guvern pe care țara asta, săraca, îl suportă, la sărbătorirea a una sută de ani de la … doamna Viorica, ce sărbătorim noi anul acesta?…Unirea, bre, nu te mai uita pe notițe, că cine știe ce bazaconii mai spui… deci, ministrule care ești tu, cum sărbătorești măi Marea Unire când Mica Unire dintre Moldova și Muntenia suferă îngrozitor!! Luați naibii 0,1% din banii alocați bășinilor festiviste și faceți Podul Unirii mai repede! Adică să terminăm înainte să se facă ”decât” 20-20!
      Atunci când au fost probleme la pod, ”javra” aia de Băsescu, cum curajoși l-au etichetat polițiștii de atunci, a zis că merge zilnic acolo, să urmărească lucrările. O fi fost, n-o fi fost, băieții s-au mișcat! Sub controlul actual guvernamental riguros lucrările se derulează cam așa: în timpul săptămânii, sunt cam 5-6 oameni la muncă, sâmbăta vreo 2, duminica canci, că suntem un popor religios! Dacă plouă un pic, ura și la pensiune, nu vezi neam de lucrător! Și în tot acest timp sute și mii de mașini (25.000 de vehicule într-o zi normală, dublu în week-end) se îngrămădesc haotic pe un sigur fir, trecând la pas pe pod, admirând singurătatea unui pod mult prea îndepărtat! Pe pariu că toți de acolo și-ar pune la mașini anumite plăcuțe preferențiale…
      Pe durata în care s-a vopsit și s-a pus ceva ciment probabil privații adevărați au construit deja un cartier de locuințe. Apropo, în ziua în care la podul strategic ce unește Moldova cu Muntenia lucrau 2 oameni, la o amărâtă de benzinărie Petrom erau vreo 10 care betonau un puț. Incredibil.
      În tot acest timp strategul, finul cunoscător al efectului autostrăzii asupra salariului minim, domnul ministru al transportului, ne ține prelegeri despre cât, cum și la ce interval de timp se implică oamenii din suprastructură în lucrările din teritoriu.
      Știți, domnilor membri și simpatizanți PSD, ce-mi spune, de fapt, uitându-se cu candoare în ochii mei, domnul ministru? Îmi spune foarte clar: M… Herescu! Eu rămân stupefiat: ce vocabular!
      Extrapolând acum ( scuzați, e cazul să explicăm pentru guvern, să nu creadă că-i înjur: extrapolare – Extindere ipotetică a unei noțiuni, legi, teorii etc. de la un domeniu la altul; trecere de la o idee la alta, mai complexă, cu o sferă mai largă etc.), în fiecare seară, după o zi de muncă extenuantă, îi văd pe ”profesioniștii” ăștia de miniștri cum ne spun, ba pe fugă, ba pe furiș, în primetime sau în tocșouri: ”M…e proștilor”! Și să fie clar, la orice agramatism feroce al vreunui ministru, secretar de stat sau parlamentar, mesajul lor către elevii care-și dau Bacalaureatul la română este fără echivoc:” M..e educaților!” Toți copiii, finii, cumetrii , prietenii, membrii de partid care se angajează cu pile la stat, unde tocmai s-au mărit salariile, știți cum le spun fraierilor care rămân să se descurce în economia de piață? Ați ghicit…
      De aceea nu înțeleg ce v-a cășunat așa de tare pe numerele ălea de înmatriculare: păi de vreo doi ani încoace, din cauza voastră, fac parte dintr-un imens grup numit ”Je suis ăla de primesc #m…e!”…și pe cuvânt dacă am luat-o personal!!
      Am înțeles mesajul: e doar business!”

      Narcis Herescu.

      Apreciază

     • Cred ca singurii care au strigat din toti bosogii „Muie PSD” dand tonul si indemnandu-i si pe altii sunt chiar pesedistii. Niste perversi jegosi care i-au pervertit pe multi. Aveau sarmanii nevoie de inca un pretext de victimizare si de alte perdele de fum si zgomot care, iata functioneaza, ca intotdeauna, perfect, gratie tuturor activistilor de gratis de toate orientarile. Muie tuturor, ca este democratie.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: