(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Despre (non) Finalitate

Posted by Arca lui Goe pe noiembrie 28, 2018

Cu mici şi aproape nesemnificative excepţii, domnul Q n-a plănuit niciodată nimic în viaţa sa… Toate câte le-a făcut sau i s-au întâmplat, bune, rele, i-au ieşit cam la nimereală, spontan, din talent, din noroc, din ghinion, din prostie sau din „grija” altora. Incă din fragedă pruncie, şi slavă Domnului, d-lui nu s-a maturizat niciodată îndestul încat să se poată considera vindecat de copilarie, domnul Q a avut visuri, speranţe, aşteptări… dar pe care nu le-a luat niciodată extrem de în serios încât să se apuce să le plănuiască sistematic şi sa le premediteze. O combinaţie alcatuită în proporţii rămase enignmatice, între soiuri atipice de lene, de boem, confort, lehamite, indiferenţă, blazare, resemnare, încredere nemarginită în sine, în talentul, în resurursele sale şi în destinul său inconturnabil, l-au făcut să nu se deranjeze şi să nu se întrebuinţeze vreodată prea tare pentru a-şi aranja ploile, lăsandu-se purtat de valuri, încotro l-au dus acestea. Domnul Q a fost mereu un bun înaotator pe valuri şi talazuri, reuşind să extragă mici extazuri din fiecare context în care era adus providenţial (sau viceversa) fără vreun efort (de vointa) făcut anume de d-lui, şi fără vreo vină. O vreme a dus-o bine. Niciodată exceptional, niciodată îngrozitor, ci binişor, bine. Dar, vorba poetului (care poet?), ce e val, ca valul trece. Aflat în larg, hăt departe de orice mal, domnul Q a constatat cu mirare, tristeţe şi îngrijorare, că valurile s-au stins, că oceanul (ditamai oceanul), s-a calmat, că totul a început să băltească şi că nicio adiere nu-i  mai suflă în pânze, că nimic, niciun curent marin, nu mai încreţeşte suprafaţa apei. Obişnuit să călătorească pe val, domnul Q a intrat în încurcătură ne mai ştiind ce să facă şi încotro s-o apuce.

O vreme a călcat apa, rămânand pe loc. Cuprins de nelinişte a încercat să plănuiască ceva. Dar ce? Incotro s-o apuce? Oceanul arata absolut la fel în toate direcţiile, şi în nicio zare nu se vedea niciun ţărm, nicio ţintă. Deodată încrederea nemarginita în sine, în talentul, în resurursele sale şi în destinul său inconturnabil, nu mai valorau nimic, în linistea pustiului în care eşuase. Cel mai greu este s-o porneşti încotrova când poţi porni liber, în mod egal în orice direcţie…  Asa că domnul Q a stagnat cât a stagnat apoi a pornit înot, înainte.

A ajuns într-un studio de film unde a prestat casting pentru un rolişor (de figurant) într-un film, rol pe care l-a şi primit. N-a spus nimanui nimic, s-a fofilat cum a putut acasă şi la serviciu (n-a fost greu) ca să mearga la repetiţii şi uite aşa, neştiut de nimeni, a reusit să-şi strecoare moaca într-un film. I se auzea chiar şi vocea la un moment dat, zicând „Acolo unde pun eu mâna pune şi Dumnezeu mila”. Atât. Mai mare mila. Filmul a început să ruleze în cinematografe. Unii dintre cunoscuţii sai (caci dl. Q avea şi d-lui cunoscuţi) au vazut filmul, dar nimeni, nimeni, n-a băgat de seamă ca dl. Q apare şi d-lui de câteva ori pe ecran. Dl. Q s-a mirat şi nu prea. Fără a avea cine ştie ce aşteptari, dl. Q a plănuit să-şi invite soţia la film, să-i ofere d-ei această surpriză şi să-i urmarească reacţiile pe care dl. Q (spre ruşinea şi deznadejdea sa) nu i le (mai) putea anticipa cu niciun chip. Era într-o miercuri. Si-au dat întalnire (ca pe vremuri) la mall, venind fiecare separat, de la serviciu. Dl. Q a ajuns din vreme şi a cumpărat două bilete. Soţia sa însă n-a mai ajuns. L-a sunat în ultimul moment şi i-a spus că-i pare rău dar nu poate să vină şi că ar fi de preferat să o lase pe altă dată, că-l săruta dulce, şi că-l aşteaptă să se întâlnească acasă pentru cina în familie. Dl. Q n-a zis nici da nici nu, fiind uşor bulversat de întamplare şi pus iaraşi în încurcatură. Fără să-şi dea prea bine seama ce face, în timp ce se gândea din mers cum să procedeze, a arătat biletele la intrare şi a ajuns în cinematograf. Habar ne având în ce sala rulează filmul său dl.Q, cineastul, a intrat la întâmplare într-una dintre sălile din mall, s-a asezat pe un fotoliu liber şi s-a cufundat în visare, din care a fost scos de începerea filmului. Era alt fim. Bineînţeles. Cu totul şi cu totul alt film, de care dl. Q s-a lăsat încet, încet (cu)prins. Dacă tot era acolo. In alt film. Surpriza d-lui Q a fost monstruos de colosală, văzând-o acolo, în acel alt film, pe soţia sa, într-un mic rol de figurantă. Nu spunea nimic, dar la un moment dat privea drept spre camera afişând un zâmbet simplu şi nevinovat.

30 răspunsuri sa “Despre (non) Finalitate”

 1. …în genere nu exista nicio finalitate in nimic… Numai ni se pare… Desi indeobste ne mobilizam si organizam eforturile avand in minte o presupusa finalitate, un scop… pe catre trebuie sa-l ajungem, sa-l atingem si apoi sa-l conservam si sa-l savuram… eventual pana la adanci batranete… Vai, nimic mai fals… Nu exista niciodata un sfarsit fericit (happy ending)… Asocierea celor doua cuvinte este absurda. Daca e sfarsit e sfarsit si nu e fericire, Fericirea e fericire numai daca se continua, daca nu-i sfarsire, final…. Nu dupa un final fericit ar trebui sa umblam ci dupa o continuare fericita… Care continuare poate trece adesea printr-o mare nefericire… Nu?

  Apreciază

 2. Apropo (apropo?) Amycommunications s-a privatizat…

  Apreciază

 3. d'Artagnan said

  „în genere nu există nicio finalitate în nimic”… să vă aduceți aminte când voi scrie.. ce voi scrie… când voi scrie…
  Domnule, ridicați ștafeta foarte sus cu povestirile astea… intimidați….io mă bag că-s mușchetar, sunt curajos, nu talentat, dar ce faceți cu ceilalți?

  Apreciază

  • RALG said

   Haideti d-le nu mai speriati artistii degeaba, zau asa… Plus ca la noi aici, pe Arca lui Goe, fiecare trebuie sa se teama numai si numai de propriile-i standarde si de nimic altceva.

   „în genere nu există nicio finalitate în nimic” – am preluat, am propus, am retinut, imi voi aminti… 🙂

   Apreciază

  • Nu stiu de ce, asa fara nicio finalitate, ma astept ca subiectul prezentului topic sa atraga un „like” de la dl. Niku Electriku… si niciuunul de la dl. Andy.

   Apreciază

 4. neamtu tiganu said

  nu de mult am citit ceva legat de finalitate, mai exact despre happy end, (nu cumva pe aici?), ideea era ca un „end” nu poate fi nicicum happy, sfirsitul e intotdeauna trist.

  P.S Mai picant era daca era un film pt. adulti.

  Apreciază

  • RALG said

   „mai picant” ??? Ma asteptam sa veniti cu astfel de sugestii. Dar nu cred ca un asemenea „amanunt” ar fi putut sa facå aceasta „poveste de nimic” mai „picanta”. Mai triviala poate… In plus ar fi aruncat in derizoriu „ideea” de baza (si asa nu prea consistent implementata) despre „aleator”, „alienare”, „intamplare” si „(non)finalitate”, detectabile inclusiv in casnicii (cvasi)traditionale. Surprizele majore pe care si le pot face sotii si sotiile unii altora sunt astazi mult mai subtile decat excesul de erotism.

   Apreciază

  • RALG said

   In legatura cu senzatia d-voastra de deja vu, presupun ca provine dintr-un comentariu postat in sub-textul prozei scurte intitulata „amycommunications”, care a fost retrasa momentan in calå, in aria privata a Arcei lui Goe, gest pe care-l presupun a fi in asentimenul marii majoritatii a vizitatorilor nostri activi, inactivi sau potentiali. Nu?

   Apreciază

 5. Dl.Goe said

  Sunt doar cuvinte. Atât. Cuvinte scrise pe apă

  Apreciază

 6. neamtu tiganu said

  Bai Goie, tu ai pledat tot timpul pt deplina libertate a lumii virtuale, mai ales atunci cind ai fost interzis de unu sau de altu. In esenta insa, faci acelasi lucru, te-ai scrofosit pe sute de postari sa o dai de pereti pe „bunica” sau pe „Andy”, bazindu-te pe nu stiu ce teorie conspirativa, ca astia ar fi nu stiu cine, si ar zice ceva care ar insemna altceva. De parca ar fi avut importanta de unde au venit, cine sunt si ce vor, daca vor ceva!?

  Si te-ai pricopsit cu Stely.
  Aici te inteleg, Stely e ceva unic, e o idiotenie pura, as accentua acest aspect, puritatea in idiotenie, nu e naivitate, copii sunt naivi, chiar si cei inteligenti, dar la ia e ceva fascinant, altfel, cum spuneam, „PURITATE”. Imi aminteste de filmul/piesa Zbor deasupra unui cuib de cuci.

  Ar fi interesant sa cred ca acest aspect te mina-n lupta.

  Apreciază

  • RALG said

   @Neamtu Tiganu – Sincer sa fiu nu inteleg mare lucru din mesajul d-voastra. Ce sa insemne faptul ca folositi formula „Bai Goie”? Sunteti nervos? Atins pe vreo coarda sensibila? E asta o tentativa de zeflemea sau de insulta? Pur si simplu nu inteleg ce va doare. Vorbesc cat se poate de serios. Habar nu am ce coarda v-a fost atinsa sau ce mina a fost calcata de vi s-a nazarit reactia asta. O fi ceva intamplat pe Arca sau nu pe Arca, ci in vreunul dintre celelalte medii cu care sunteti in atingere. Mi se pare de neinteles. Sunteti cumva beat? Pardon de intrebare. V-ati certat cu nefasta?

   Trecand peste aceasta parte, constat ca nici din textul d-voastra de mai departe nu inteleg mare lucru. Ce-mi reprosati? Ca as ingradi cuiva libertatea de exprimare? Ca banez sau moderez pe cineva? Pur si simplu nu inteleg ce anume inseamna ca „fac acelasi lucru” cu cei care i-au interzis comentariile lui dl. Goe. V-as ramane indatorat daca ati incerca sa fiti mai explicit. Sa ne lamurim. Am senzatia ca e incurcatura la mijloc. Serios

   „scrofosit pe sute de postari sa o dai de pereti pe „bunica” – Presupun ca nu de postari e vorba ci de comentarrii, nu? Corect? Vorbiti probabil despre replicile schimbate cu Bunica, presupun. Si ca e ceva care va supara personal vizavi de acele comentarii. Dar ce? Nu inteleg. Este reactia d-voastra legata de faptul ca topicul „amycomunications” a fost mutat in sectiunea privata a Acrcei lui Goe? Domnule fiti atat de bun si lamuriti-ma. Vreti sa re-aduc inapoi la vedere postrea aceea si comentariile – aproape toate of topic in categoria proza scurta? Asta e problema?

   Nu inteleg ce aveti cu Stely si cu faptul ca d-ei exista. Sunt curios ce anume reprosati Arcei lui Goe in legatura cu asta. Ce ar fi de reprosat? Ce credeti ca ar trebui facut in aceasta privinta?

   Ma credeti sau nu ma credeti nu inteleg despre ce lupta vorbiti si cu atat mai putin inteleg despre ipotezele pe care le faceti in legatura cu mobilurile pe care le-am avea in acea lupta. Pot intelege ca anumite lucruri petrecute pe arca pot fi confuze si pot crea nedumerire unor martori care le observa cu coada ochiului la suprafata. Nedumerire, da, pot intelege. D-voastra insa imi pareti in mod clar mai mult decat nedumerit, imi pareti intrigat, enervat, pus pe harta, implicat emotional la nivel personal. Nu ca n-ati avea voie, ca fiecare poate sa se emotioneze din ce vrea si din oricat de putin, dar in speta de fata tare mi-e teama de tradare si de incurcatura. Cred ca ne putem deslusi inainte de a lua de bune toate aceste stari emotionale pe care chiar nu le inteleg. Ajutati-ma sa inteleg ce va supara si poate ca apoi voi fi in stare sa va ajut sa intelegeti ca n-aveti motive de suparare.

   Apreciază

  • RALG said

   V-as face o dedicatie… Este cumva si in ton cu topicul curent:

   Apreciază

 7. Andy said

  Despre tãcere (din manualul vânatorului de cocosi de munte)

  Motto: „There are no artists! They all sell their works.”

  M-am oprit la poarta lui. Casa joasa, tigla sparta, pisici (alea adulte palavragesc doar cu oamenii), o sticla goala cu damf de tuica.
  (desigur si niste încaltari scâlciate dihotomic crapate-n talpa – vorba aia „La parola saggia è quella che, detta a un bambino, viene sempre compresa senza bisogno di spiegazioni.”, apoi siluete care se misca spectral ca si cum ar aluneca pe suprafata neteda a creierului vreunei dãncilã oarecare)

  Si-mi zice: „V-a suparat vreun om rau ? Iertati-l, ca sa nu fie altfel doi oameni rai”.
  (v-as putea povesti acum ca m-am legat imediat pe dark web, am achizitionat o Beretta model 98 A1, drona a aterizat nepasatoare cam în 5 minute.)

  A tras un gât de rachie si-mi zise. Apoi tãcu adânc. Beretta n-a zis nimic (nu fusese prevazuta-n scenariu).
  Din prea multe pacate (sau a unuia singur) omul a cazut din rai. Omul se scãrpinã îndelung în crestet si zise: „apoi afla mneatale, ca la inceputuri omul a tacut. Si era fericit chiar si cu muierea lui cu tot. Tacea si ea. Apoi au inceput sa vorbeasca.”
  (aici e un cadru luuung, luuung. Plan înclinat. „Eliberati platoul” s-aude o voce din off – si iarasi of. Nu, nu era nicio drezinã prin preajma)

  Emisferele – desigur – s-au specializat. In Carte au vorbit despre pacat. Cei doi descoperira cu uimire ca e o întreaga lume in jurul lor.
  Omul strivi tigara sub bocanc. (finalitatea nu se cauta, se fumeaza – se trage pe nas => e-n aer. E aer.)
  (în tinerete – dar si mai nainte – îsi mâsura atent vorbele)

  Omu n-avea astâmpar: „domne, daca foloseste serviciile cica-i nedemocratic – dar uite aia au pus curu pe țarã. Daca îi lasa-n zeama lor se duce totu de râpa, Ne scot astia din Ioropa, s-alege prafu de tot. Ce-i bre de facut ?”.
  (aici spirele s-au atins, jonctiunea-i operativa, tacerea revine, tehnicienii îsi dau coate rânjind)

  Epilog.
  Carlsen câstigã detasat în partea rapida a meciului.

  Apreciază

 8. Dl.Goe said

  Doi bureţi
  Erau băieţi
  Şi-şi vorbeau de la burete
  La burete cu “băiete”.

  Când stăteau la vreo agapă,
  Mâncau sare şi beau apă,
  Acolo pe fund de mare:
  Aici apă, aici sare.

  La sare se-nţelegeau
  Dar la apă se-mbrânceau…

  Iar acuma, pe dulap,
  Nu se ceartă, nu se bat,
  Sarea e-n bucătărie,
  Apa-n aer, cine ştie.”
  – Ma-So

  Apreciază

 9. RALG said

  De ce in calendarul lui Chuck Norris se trece direct de la 31 martie la 2 aprilie? Nimeni nu il pacaleste de Chuck Norris!

  Chuck Norris nu poarta ceas. El decide cat e ceasul.

  Chuck Norris nu va face niciodata infarct. Inima nu e atat de tampita sa-l atace.

  Chuck Norris joaca ruleta ruseasca cu pistolul plin. Si castiga mereu.

  In loc de picaturi de ochi, Chuck Norris foloseste sos picant.

  Cand Chuck Norris taie ceapa, nu plange el, ci ceapa.

  Chuck Norris nu are frunte. Ala e doar al treilea sau pumn.

  Nu exista lesbiene. Doar femei care nu l-au cunoscut inca pe Chuck Norris.

  Chuck Norris doarme cu perna sub pistol.

  Chuck Norris a fost deja pe Marte, de aceea acolo nu exista viata.

  Chuck Norris nu poate sa iubeasca, el poate doar sa nu ucida.

  Chuck Norris stranuta cu ochii deschisi.

  Cand merge la culcare, Bau-Bau se uita in dulap si sub pat sa nu fie cumva acolo Chuck Norris.

  Chuck Norris a reusit sa numere pana la infinit. De doua ori.

  Chuck Norris poate sa aplaude cu o singura mana.

  Chuck Norris nu doarme. El asteapta.

  Chuck Norris poate sa dea foc la furnici cu lupa. Noaptea!

  Chuck Norris a lovit odata un cal in barba. Descendentii acelui cal se numesc acum girafe.

  Chuck Norris s-a nascut casa intr-o construita de el.

  Chuck Norris a inghitit odata un borcan de somnifere. L-au facut sa clipeasca.

  Chuck Norris doneaza regulat sange la crucea rosie, dar niciodata al lui.

  Chuck Norris a ars odata o padure cand facea experimente cu apa.

  Cand Chuck Norris face flotari, nu se ridica pe el, el impinge pamantul in jos.

  Chuck Norris e cunoscut pentru modestia lui, dar recunoaste ca este a 8a minune a lumii.

  Tu traiesti pentru ca te-a lasat Chuck Norris in viata.

  Dinozaurii nu au murit din cauza meteoritilor. Chuck Norris a fost …

  Chuck Norris se poate sinucide si dupa aceea traieste.

  Chuck Norris omoara 14 oameni albi pe zi DOAR ca sa dovedeasca ca nu e rasist.

  Cand Chuck Norris vrea sa doneze sange el nu foloseste acul si seinga, ci un pistol si o galeata.

  Cea mai scurta cale catre inima unui om este pumnul lui Chuck Norris.

  Zambetul lui Chuck Norris a readus odata un catelus la viata.

  Lacrimile lui Chuck Norris pot vindeca orice boala, inclusiv SIDA sau cancerul. Pacat ca nu a plans niciodata!

  Intr-o camera obisnuita sunt 1 242 de obiecte pe care Chuck Norris le foloseste ca sa te poata ucide, inclusiv camera.

  Daca se intampla ca Chuck Norris sa intarzie vreodata, timpul ar face bine sa mearga mai incet si el.

  Chuck Norris a mers pe strada odata avand o erectzie masiva. Nu au fost supravietzuitori.

  Chuck Norris este IN SPATELE TAU !

  Casa lui Chuck Norris nu are usi sau ferestre, are numai ziduri prin care acesta trece.

  Chuck Norris e atat de rapid incat incat poate alerga in jurul pamantului si isi poate da un pumn in ceafa.

  Cand apare un uragan, inseamna ca a stranutat Chuck Norris.

  Guns don’t kill people. Chuck Norris kills People.

  Cand Chuck Norris intra in apa el nu se uda, apa se Chuck Norriseaza.

  Fantomele sunt de fapt rezultatul faptului ca Chuck Norris omoara oameni mai repede decat poate Moartea sa ii proceseze.

  Chuck Norris TRANTESTE usile rotative.

  Doar Chuck Norris poate sa omoare doua pietre cu o singura pasare.

  Chuck Norris este singurul om de pe planeta care te poate lovi in spatele fetzei.

  Moartea a avut odata o experienta aproape Chuck Norris.

  Chuck Norris a inecat odata un peste.

  Copiii plang la nastere pentru ca simt ca intra intr-o lume cu Chuck Norris.

  Chuck Norris a dat un picior prin intoarcere in NIMIC si astfel s-a creat universul.

  Chuck Norris si-a pierdut virginitatea inaintea lu` ta-su.

  Ce sange are Chuck Norris? Sange rece.

  Chuck Norris poate sa injunghie 10 persoane cu o singura grenada.

  Chuck Norris a privit moartea in ochi – > Moartea a inceput sa planga.

  Bigfoot are poze cu Chuck Noris.

  Chuck Norris nu poate inota, apa ingheata cand il vede.

  Cand Chuck Norris joaca monopoly afecteaza intreaga economie a lumii.

  Chuck Norris nu foloseste masina sa ajunga undeva. El e deja acolo.

  Dinozaurii nu au disparut din cauza unui meteorit ci chuck norris si-a facut pantofi din ei.

  Daca tu ai 20$ iar Chuck Norris are 5$, el are mai multi bani decat tine.

  Chuck Norris poate gauri diamantul cu un fir din parul lui.

  Intr-un dictionar din sec. XIII gasit de arheologi, definitia pentru “victima” era “cineva care l-a intalnit pe Chuck Norris”.

  Chuck Norris poarta barba pt ca toate lamele (de pumnal) se rup in barba lui.

  Daca dupa ce te-a lovit Chuck Norris ai ramas in viata, inseamna ca te-a lovit holograma lui.

  Daca sforaie Chuck Norris si tu te afli pe o raza de 1.000 km, vei avea dupa aceea nevoie de aparat auditiv.

  Chuck Norris cand joaca baschet arunca mingea de la 3 puncte si marcheaza un cosh de 5 puncte…

  Grupa sanguina a lui Chuck Norris este Ak-47.

  Pulsul lui Chuck Norris se masoara pe scara Richter.

  Chuck Norris nu e a 8-a minune a lumii…este prima…k pe restul le-a daramat.

  Chuck Norris poate sa clipeasca cu ochii deschisi.

  Extraterestrii exista!!!! Doar ca asteapta sa moara Chuck Norris ca sa cucereasca Pamantul.

  Chuck Norris a distrus tabelul elementelor facut de Mendeleev pentru ca el cunoaste doar elementul surpriza.

  Superman isi doreste ca intr-o zi sa fie Chuck Norris.

  Cand a ajuns Armstrong pe luna Chuck Norris l-a intampinat.

  Chuck Norris nu tine cont de legile fizicii…el poate lovii pe oricine, oriunde, oricand !!!!

  Chuck Norris a inventat literele alfabetului!

  Cel care rade la urma rade mai bine….cel care rade la Chuck Norris … MOARE.

  Chuck Norris te omoara dupa care te bate ca sa spui tot.

  Cand Chuck Norris s-a descaltat au murit dinozaurii.

  Chuck Norris nu face copii k sa nu-i bata.

  Cand Chuck Norris aprinde o tigara face zi.

  Cand Chuck Norris iti arata degetul nu o face ca sa te injure… doar iti arata cate secunde mai ai de trait!

  Nu exista bancuri cu Chuck Norris, toate sunt reale!!!

  Apreciază

 10. neamtu tiganu said

  Lenea de după-amiază

  Dacă ai telefon
  Şi aparatul n-are ton,
  N-ai nici o treabă:
  Nimeni nu poate suna,
  Stai liniştit în casa ta,
  N-ai nici o treabă!

  Vecina ta de sus,
  Nu ştii unde s-a dus;
  Ai auzit în schimb paşi pe podea,
  Putea fi chiar ea…
  Ai stat după perdea
  Şi ai văzut-o cum mergea:
  Vecina ta
  Se grăbea…

  Cafeaua s-a răcit,
  Ceasul a-nţepenit,
  Muzica doar te mai ţine treaz,
  Ţi-e necaz…
  Iar vine cineva…
  O fi poştaşul, ce-o mai vrea?
  Sau n-o fi poştaşul…
  Cine-o fi?
  N-ai cum să ştii…

  AA

  Apreciază

  • Hm, ne place AA, muzica si versurile…ca tuturor celor predispusi spre anxietate…

   De ziua „poetului”, de ziua Romaniei, la multi ani… tutururor lighioanelor de pe Arca, de pe langa Arca, de-o clipa, de-o petrecere, in fine se stiu ei (chiar si cei care nu se mai stiu), romani, germani, tzigani si alte nationalitati conlocuitare, ciripitoare si ♫ în-cântåtoare in dulcea limba (mai mult sau mai putin) românå… La multi ani!

   Apreciază

 11. Toti unicornii unici care obisnuiau sa se împunga unul pe altul s-au impacat brusc si simultan, unul cu altul, si toti deodata. Ce cornul burtii mele sa insemne aceasta sinronizata pace, pace, pace, madam Ubu? Co-incidenta?… Com-plot? Com-promis 🙂

  Era friglind, linsoase zăvi
  se tot girau, gimblau prin ob –
  Numai minsoare borogăvi
  Când momii sorb desciob…

  Apreciază

 12. Stely said

  „Co-incidenta?… Com-plot? Com-promis ”
  Nu, nici una , nici alta si nici cealalta . Este insa un fel de… Co- valescenta.
  Pana maine sper sa ma refac fizic si pshihic ca fiu intr-o stare de normalitate pentru a participa la topicul despre finalitate.
  P.S. O sa-mi permit o replica si la comemtariul insolent al lui Neamtu tziganu si in numele RALG sa-i cer sa faca bine sa raspunda punctual la intrebarile din 29 nnoiembrie la 11:40
  Banuiesc ca va avea bunul simt sa raspunda fara echivoc , cu demnitate si curaj mai ales la intrebarea aceasta…

  „Nu inteleg ce aveti cu Stely si cu faptul ca d-ei exista. Sunt curios ce anume reprosati Arcei lui Goe in legatura cu asta. Ce ar fi de reprosat? Ce credeti ca ar trebui facut in aceasta privinta?”

  …intrucat, din ce se vede, RALG a abandonat ideea de raspuns.

  Apreciază

  • Nu cred ca trebuie sa punem la suflet prea tare ce spun si/sau ce nu mai spun cetatenii con-locuitori tranzitorii pe Arca lui Goe sau pe aiurea in HUVACA. Sufletul sa-l pastram pentru acasa. 🙂

   Va doresc o con-valecenta usoara si intre-mare grabnica.

   Apreciază

   • Stely said

    Asa o fi …”sa pastram sufletul …” dar nu vi se pare ca melicul asta tiganesc de a arunca cu ocari este scos la iveala cand i sa nazare lui ? Daca este adevarat ca totul vine de la bautura si ca (asa cum spunea candva ) ulterior ii pare rau ,nu are decat sa-si ceara scuze si nu sa treaca mai departe ca si cand nu s-ar fi intamplat nimic. Obiceiurile astea proaste ,sa si le manifeste in spatuil lui privat in prezenta „nefestei” lui si nu in public fara sa aiba rusine. Eiii, fir-ar sa fie… !!

    Apreciază

    • neamtu tiganu said

     Nu am nimic cu Stely, dar chiar nimic. O sfatuiesc insa sa se abtina si sa ma scuteasca de analizele ei psihologice, de cine a manipulat pe cine.

     Apreciază

     • @NT – Domnele va „enervati” degeaba (ma rog, nu chiar degeaba intrucat nimic nu e gratis pe lumea asta), cerandu-le altora sa va scuteasca de ceea ce, teoretic, v-ati putea scuti singur. Faptul c-o cititi pe d-na Stely si ca lectura va emotioneaza spune cate ceva despre pret, inclusiv despre pretul libertatii de exprimare si al libertatati de impresionare (inclusiv prin lectura libera si liber con-simtita)… Nu?

      Apreciază

 13. Stely said

  Ah, am uitat : cine a scris catrenul de mai sus ? Imi place cum „suna”. As zice ca este stilul lui Ion Barbu dar nu am gasit-o .

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: