(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Nicio vorba (No comments ?)

Posted by Arca lui Goe pe iunie 11, 2019

Un text secret este pe cale sa apara in aceasta sectiune. Fii pe faza.

50 răspunsuri to “Nicio vorba (No comments ?)”

 1. Cea mai scurta proza… de pana acum…

  • Stely said

   E prea scurta … Ceva indicii ne-ar fi de folos pentru a incropi niscaiva „vorbe”. Asta in conditia in care ar exista vreo semnificatie aparte a ilustratiei care prefateaza „proza”, sau a zilei de 11 iunie , in sensul ca s-ar fi petrecut ceva deosebit. Nu vad nici macar semnificatie cu conotatie religioasa. Am citit undeva ca adevarata zi de nastere a lui Iisus Hristos ar fi ziua de 11 iunie , insa n-as crede ca asta ar putea fi prilej de vorbe pe Arca lui Goe.
   Cred insa ca numai „domnul Iosif ” ne-ar putea scoate din incurcatura . 🙂

   • atomul primordial a fost inca si mai scurt si tot a reusit sa se lungeasca din (mai) nimic pana la dimensiuni apreciabile, colosale, interminabile, in special din perspectiva celor incuiati pe dinauntru… 🙂 Incolo nu, poate nu. Asa ca fara nicio indoila aceasta cea mai scurta proza scurta se poate dezvolta de la sine… exuberant si haotic la inceput, apoi ceva mai organizat, precum celebrul game of life.

  • Stely said

   Alta ciudatenie (140 milioane dolari) :

 2. Iosif said

  Esential e ca S-a nasut, a învatat, S-a dezvoltat fizic a crescut si evolua în cunoasterea absoluta, descoperindu-Se obiectiv-pragmatic în trup at fizic, multor muritori dealungul istoriei obscure a politicii iudeo-crestine si islamismului mondial, care înca de la începuturile edenico-adamice, a fost, este si continua sa ramâna o universala înselaciune a perceptiilor celor cinci simturi primare,limitate de ratiunea adormita a celor 10 „zece fecioare”.

  • Imi place la nebunie felul in care aveti domnia voastra acces (nelimitat) pe firul scurt, direct la ceea ce este esential… Sunteti asadar un apostol al esentialitatilor meta-dogmaitice, extra-senzoriale si mult post-inteletualo-spirituale… Ce sa mai, o comoara de troll la casa omului. Lumina vine de la d-voastra ca de la o lampa mare. Atentie (va) vin fluturii…

   zece fecioare? Care zece? Parca erau saptezeci, despletite toate…

   • Stely said

    Parca erau 72 daca in caz va referiti la fecioarele vigine din religia islamica .

    Generoasa ideea dvs despre probabila lungire a prozei scurte intocmai ca „minisculul” atom primordial care s-a lungit pana la infinit. Banuiesc ca cei” incuiati pe dinauntru” nu inseamna altceva decat si mai minusculele subparticulele atomice . Zau, imi place ideea lungirii dar cum sa facem sa apucam firul de la inceput si sa-l desiram, asa, precum…?
    „Înşira-te, margarite,
    Pe lungi fire aurite,
    Ca o hora luminoasa… ”

    Hmm , banuiesc ca domnul Iosif ar putea sa regrete ca a raspuns chemarii mele .
    La inceput am avut impresia ca a picat pe idee . Adica asta :”Esential e ca S-a nasut, a învatat, S-a dezvoltat fizic a crescut si evoluat în cunoasterea absoluta…” In fond este vorba tot de un inceput, care dainuie iata …

    In alta ordine de idei ,ma bucur insa sa constat ca aceasta” cea mai scurta proza” este o incercare constructiva , o dovada ca Arca lui Goe „merge” inainte. Mi-a fost teama ca „Non comments” acela si semnul intrebarii, corelate cu imaginea ,ar fi fost o aluzie ca a venit sfarsitul Arcei: Amin, adica , sau ii pun cruce … ? 🙂

    • Aveti dreptate erau 72… dar intre timp… atatea au mai ramas… 🙂 70 sau 10 sau cine stie… Vorba lui „Celentano”, despre aia care comit atrocitati cu gandul ca vor primi ca premiu 72 de fecioare, astia da teroristi: vor mai mult sânge decât pizdå (pardon de vorba nudå, dar care stie carte)

     • Stely said

      Am dat un like , in special pentru comentarii . 🤣
      Noroc ca sunteti anonim altfel ati fi fost acuzat . Ati luat in deradere traditiile (valorile ) unei comunitati . Daca ati fi trait in Franta si ati fi facut afirmatia aceasta „scandaloasa” :)) ati fi fost judecat pentru delictul numit „dénigrement de communauté‘‘ care se aplica celor ce pronunta judecati negative (aici satirice) la adresa unei comunitati.

     • Stely said

      Imi aduc aminte ca aveti un paragraf la topicul de debut al Arcei lui Goe, referitor la „dreptul la ofensa ” pentru care a militat Horia Roman Patapievici inca din 2008 . Adica acesta :

      „Costul progresului moral si intelectual este spulberarea confortului sufletesc, care se bazeaza pe conformism. Totul trebuie sa poata fi supus criticii, inclusiv convingerile noastre cele mai scumpe. Iar acest lucru, recunosc, este ofensator. Dar e pretul pe care trebuie sa-l platim. Teza mea este ca, de dragul libertatii, al autenticitatii si al progresului intelectual, trebuie sa aparam dreptul la existenta al discursurilor ofensatoare. Ofensatoare nu doar pentru altii, ci mai ales pentru noi. Ofensatoare nu doar la adresa ideilor pe care le dezaprobam, ci in special la adresa valorilor pe care le pretuim.

      Aici argumentele :

      Dreptul de a ofensa pentru care militez nu este nici dreptul de a jigni, nici o licenta pentru defaimare. Revendic acest drept in domeniul criticii. Critica poate fi si artistica, nu doar intelectuala. Critica poate imbraca si hainele malitiozitatii, glumei, canularului ori sarjei. Din punct de vedere juridic, cred ca se poate distinge o critica ofensatoare de o jignire sau o defaimare. In viata de zi cu zi, daca exista buna-credinta, cred ca se poate deosebi in mod rezonabil intre obiectie si injurie. Si anume, ceea ce separa critica de injurie este continutul rational. Critica este in esenta o judecata bazata pe argument, in timp ce injuria este exprimarea unei vehemente emotionale, fara suport analizabil rational. Slabiciunea acestui argument sta in faptul ca ceea ce numim ofensa este o emotie, iar emotia este revendicata subiectiv. Desi cuvantul ofensa poate fi inteles atat ca ofensa resimtita (subiectiv), cat si ca ofensa intentionata (obiectiv), in ambele cazuri limita obiectivitatii este fie rationalitatea, fie buna-credinta (mutual recunoscuta). Cel care ofenseaza poate pretinde ca nu a intentionat sa ofenseze, iar cel ofensat ii poate obiecta ca el chiar se simte ofensat. Daca ne limitam la emotii, este cuvantul unei sinceritati impotriva alteia. Trebuie, de aceea, sa depasim emotiile. Atunci criteriul care distinge critica ofensatoare de ofensa produsa de injurie este continutul analizabil rational al celor doua pozitii. La limita, critica este o judecata, in timp ce injuria, in ultima analiza, nu este decat o simpla interjectie. Fireste, critica poate fi resimtita ca ofensa, dar eu cred ca ar trebui sa ne refuzam ispitei (foarte umaniste si compasionale….)

  • Dl.Goe said

   Esential este cå a înviat. Restul este ne-essential. Detalii, d-le Io-sif…

 3. RALG said

  Kim Jong-un si-a executat un general aruncandu-l intr-un bazin cu piranha. Metoda, inspirata dintr-un film.

 4. Cine sa fie personajul din portret? Cine sa fie autorul (autorii) portretului? Cine sa fie proprietarul (proprietarii) tabloului? Cat o costa? Unde s-o afla? De ce personajul este un pic efeminat? De ce tine in mana un glob de sticla?

 5. Stely said

  Aici gasiti raspunsuri interesante dar si controversate pentru toate intrebarile . Bunaoara , priviti cu atentie pictura redata de Wikipedia.ro ca fiind cea originala.
  ro.wikipedia.org/wiki/Salvator_Mundi_(pictură_de_Leonardo_da_Vinci)

 6. Stely said

  Of, of …aici mai clar (cred) :

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Salvator_Mundi_(pictur%C4%83_de_Leonardo_da_Vinci)

  • Va multumesc pentru cautari si pentru suplimentul de materie (primå) pe care-l adaugati in amalgamul primordial intru „facerea lumii”… Voarba ceea, Doamne ajuta! (cui stranuta si prieste cui iubeste!… Big-Zbang) 🙂

   • Stely said

    „Prince Bader bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan al-Saud, a little known Saudi prince, paid a record $450.3 million for Leonardo da Vinci’s “Salvator Mundi.” Here are a few other buyers with deep pockets.CreditCreditMichelle V. Agins/The New York Times.”

    P.S. Mi se pare ciudat ca cel care a dat un „sac „de bani pe o pictura ,desigur valoroasa (unicat?) ce il infatiseaza pe Iisus Cristos este un musulman . Apropo de unicat: sunt inca multe voci (experti, critici de arta) care spun ca de fapt ca autorul picturii nu este Leonardo Da Vinci. De fapt am inteles ca adevaratul cumparator ar fi altcineva (un anonim).

    • Cata vreme se gaseste macar un cumparator gata sa plateasca pe ea o suma enorma de bani, da, se poate zice despre pictura cum c-ar fi valoroasa. Sub aspect artistic mi se pare a fi un imens kitsch, pe care-l vinde povestea telenovelistica care-l ambaleaza… Dar este o minune dumnezeiasca faptul ca pe un asemenea kitsch, picat de da Vinci (sau de altcineva din anturaj sau nici macar), infatisandu-l pe Isus (sau pe altcineva din anturaj sau nici macar) s-a platit (daca s-o fi platit), de catre un musulman (), suma record de 450.3 millione de dolari…

     In plus pictura intitulata nici mai mult nici mai putindecat „Salvatorul Lumii”, a aparut din senin in 2005, rupta in bucati si a fost restaurata.

     Pe mine m-ar interesa (in mod deosebit) cine a incasat cei 450.3 millione de dolari… Dar numai in caz ca nu se dovedeste ca toata poveste nu este decat o mare si gogonata minciuna.

 7. Neamtu tiganu said

  A început si wm fotbal feminin, poate merita si acest eveniment un moment de tăcere.

  • A inceput? E in plina desfasurare… Inca un episod glorios al luptei de emancipare a femeilor care se forteaza din toate puterile lor sa fie barbati… ca barbatii, sa-i imite pe barbati. Unele dintre tentative sunt haioase, altele mai degraba hidoase, iar altele insa (precum acesta) sunt de o ingenuitate coplesitoare, nascatoare de frumuseste pura. Mi-ar placea sa privesc mai de la fata locului un asa spectacol, un surogat de lux, in care frumusetea fotbalului este pusa la un loc cu frumusetea feminina… Cata vreme nu se desfasoara in acelasi timp si loc cu veritabilul Campionat Mondial de Fotbal si competitoarele nu pretind sa imparta in mod egal gloria si banii cu fotbalistii, totul este inca fain si frumos in lume. Bine acuma o sa ziceti ca sunt misogin (tonic, cine zice ala e)… Dar totusi nu sunt (iar daca oi fi in niciun caz nu din aceasta cauza mi s-ar cuveni o atare acuzatie)… caci aici este vorba numai si numai de apararea onoarei si gloriei fotbalului, cu tot ceea ce inseamna el pe teren, in tribune, in fata televizoarelor, in minte si-n suflet. Zau acuma, sper sa nu vina cineva si sa altereze, sa denatureze, ori sa intoxice acest fenomen cu gargara corectitudinii politice. N-am nimic impotriva ca fotbalistele sa fie platite mai bine decat fotbalisti daca vor atrage (indiferent cum) prin meciurile si competitiile lor mai multi spectatori si daca vor produce mai multa emotie pozitiva in oameni… Nu ca-n tenis… unde s-a ajuns la niste aberatii greu de demontat… Vine bunaoara madam Johanna Konta sa zica ca este discriminata pentru ca a jucat pe alta arena decat arena centrala (unde juca unul Nadal, favorizat de organizatori) cand la meciurile fetelor tribunele erau goale frate… nude… C-asa-i in tenis.

   • Stely said

    Hmm…s-a așternut tăcerea peste campionatul feminin de fotbal, dar chiar nimic, nimic despre echipă națională de tineret a Ro care a cucerit inimile suporterilor ? Să dai 4 goluri ditamai echipei de tineret a Angliei, campioana mondială și europeană e colosal ? Ma gândesc că acum, Dl Goe a uitat și de stenahorie și de fandacsie . Da ,cred că se află în euforie totala . Bravo tinerieilor din echipa națională !!!!

  • RALG said

   Ma uit la clasamentul actual din grupe si mi se pare uimitor ca situatia pe tåri arata de parca ar juca baietii, in sensul ca acolo unde tarile stau bine la baieti stau bine si la fete, iar unde fotbalul baietilor nu prea merge, nici echipele de fete nu fac mare branza… usoara exceptie facand USA si Japonia… Hm… Care sa fie explicatia oare?…

  • RALG said

   Aaaa, si inca ceva… d-le „Neamtu Tiganu”… Pe unde umblati de lipsiti de atat vreme la apelul nominal, facandu-ma iarasi sa ma ingrijorez pe persoana fizica? Am avut impresia c-ati ramas impotmolit la Nåmoloasa… Bine ca v-ati dez-namolit pe linia Techirghiol-Navodari-Sulina-Curtici… si ca va mai si arde de fotbal feminist (ca sa zic asa)… Va urez dis-tractie si re-culegere placute… (apropo de momentul de tacere pe care-l pro-puneti…)…

 8. RALG said

  – Stimata doamna, aratati superb in aceasta toaleta!
  – Nesimtitule, inchide usa!

 9. Dl.Goe said

  Pe ce lume traim? Incotro ne indreptam? Soarele gol ??? Solaria… profetului Asimov…

  Simptomele trec mult de pretul demential al unor tablouri de rahat. Uite inca unul:

  Keanu Reeves

  versus

  Cuba Gooding Jr

  Care dintre ei este de blamat, care de compatimit? Asteptam pareri pertinente de pretutindeni (dar pot fi si invers, de nicaieri)… Oare dl. Iosjf (apostolul) ce parere o avea. Suntem siguri ca are una (ferma), dar avem indoieli c-ar avea bravura necesara s-o expuna (clar si la obiect)… Dar opusul sau (Neamtu Tziganu)? Dar doamnele Arcei? dar Polichinelle? Dar altii si altii? (Exceptie facand dl. D’Artagnan – un cavaler – a carui parere in privinta asata chiar nu ne intereseaza)…

  • RALG said

   … si ca sa (nu) avem discutii mai tarziu, as vrea doar sa mai adaug un amånunt: „Toamna se numara bocancii”. Clar, da?

   P.S. Dar pare-se ca incercarea noastra (esuata) de a fi ex-uber-ant este dublata de a altuia de a fi ex-uber-alles.

  • Stely said

   Primul film porno din istorie : 🙂

   P.S. Eeee , comportamentul „precaut” al lui Keanu imi pare ca ar vrea sa zica :” va place asa ? ” Daca as vrea o poza cu el , m-as simti ca o râioasa sa-l vad ca sta cu mana la o juma ‘de metru de mine . In ce priveste Cuba Gooding Jr. nici nu l-as blama dar nici de compatimit nu e cazul. Ce naiba, daca stie ca este vanat de muieri, gata sa obtina ceva de la el , de ce nu se abtine sa faca gesturi considerate obscene in public ?

   • Porno? Mai dar de unde atata porno? Ma rog, sa zicem ca fiind ironici fata de cat de pudici (zice-se ca) erau oamenii pe vremea aia,…am putea face un misto finut despre indrazneala fimului din secoului al XIX-lea, fata de extrema cealalta, la care s-a ajuns odata cu revolutia sexuala… Dar stai sa vezi ca, in conteztul actualui trend, ne vom intoarce, daca nu la pudoare, macar la niste precautii in exces mult mai comice decat dusul cocoanei dupa bal… in sensul ca gagicile desi vor fi mult mai sumar imbracate si mult mai putin blindate (a impenetrabilitate) decat inexpugnabila doamna din 1897, totusi vor fi mult mai protejate si mai sigure ca nu vor avea parte de sex la baluri… Protectia hard va fi inlocuita cu protectia soft… In 1920 desfaceai snurul ca sa vezi curul, iar in 1990 desfaceai curul ca sa vezi snurul… Iata vectorul progres. Stai sa vezi in 2040 cum o sa fie.

    P.S. Pe mine, profitand de inghesuiala din tramvaiul 16 la ora de varf, m-a atins una cu tzâtzele pe spate si m-a traumatizat nitel pe toata ziua din cauza stresului emotional. Oare sa ma consider agresat sexul? Oare mi-am inselat nevasta? Sa cer daune? Macar sa o puna naiba in catuse pana se lamureste daca a fost cu intentie sau nu. Pai ce? Ne jucam cu emotiile oamenilor de ambele sexe… (pardon de „ambele” caci acesta este un abuz grav de exprimare si o discriminare in contra transsexualilor, a bisexualilor, a hermafoditilor, si desigur a multor altor minoritati sexuale existente sau in curs de aparitie).

 10. La cata antropologie, sociologie, psihologice si abulie stau ascunse in povestea kitsch-ului vandut pe suma aceea ametitoare, nu este de mirare ca niste comantarii pertinente se coaguleaza extrem de greu… Poate soar dl. Vintila Mihailescu de la Dilema Veche sa fie in stare a fi capabil de a putea produce o expozitiune cat de cat exhaustiva fata de adancile implicatii antropologie, sociologie si psihologice ale povestii tabloului intitulat „Salvatorul Lumii”, chiar si in varianta in care s-ar dovedi ca povestea respectiva este o simpla inventie, o stire falsa, in noianul de bazaconii care inunda mass-media acestui inceput de milieniu (obsedantul mileniu 3, sic)…

 11. Stely said

  Test .

 12. Stely said

  Ehee, la mine stenahoreia este în plina desfășurare .M-a luat de ieri de când am sosit la Sinaia:frig , ploaie , stricăciuni și discuții cu vecinii ….Abia acum am cazut la pace cu ei . Testul acela a fost ca o încercare de a răspunde amuzantului dvs comentariu. Însă v-am spus ca wordpress-ul îmi cere să mă autentific cu adresa de e-mail valida .Altfel nu se poate. Dar am vrut totuși să încerc din nou cu adresa de e-mail a nick-lui Stely .Ca sa fiu sigură că mi-l primește am scris dosr „test”.Ei bine, minunea s-a împlinit , după cum se vede.Bucurosa , m-am apucat sa scriu .Și ghinion ,de data aceasta mi-a refuzat adresa de e-mail și comentariul la care am muncit nițel(ca si acum) s-a dus pe apa sâmbetei.Am insistat însă până la miezul nopții sa spun macar ce s-a întâmplat fara sa mai scriu comentariul.Si,a venit !!! Dar fiind f.obosita nu am mai fost in stare sa scriu. Acum din nou risc sa fi muncit degeaba ….Dar îl trimit, fie ce-o fi.

  • Stely said

   Ah, a venit …dar acum chiar nu sunt in stare sa mai scriu ceva. Peste câteva zile când voi fi acasă ne vom „auzi” .Mă bucur că explicațiile mele va vor fi de folos pentru (sanchi) iesirea din stenahoreie.

 13. RALG said

  E uimitor câte sticle de vin pot încăpea într-un singur pahar…

 14. neamtu tiganu said

  cred ca trebuie intrerupta tacerea, miine joaca Deutschland gegen Rumänien, U21.
  Pronosticuri? Viitorul? Se naste o noua speranta, sau e doar o cometa?

  • RALG said

   Odata urma sa se joace o partida de fotbal la seniori intre Romania si Israel. Am intrebat-o pe o prietena evreica (evreica din Romania) cu cine tine. Mi-a raspuns sponntan: Cu ai nostri. Oare dl. Neamtu Tziganu cu cine o tine maine?

   Dilema noua-speranta versus cometa va mai ramane ceva vreme nerezolvata. Nimic elocvent deocamdata… N-ar fi rau sa fie bine… Rumänien uber alles…

   Pronostic? Rimeaza cu „Ma oftic”… Indraznesc un pronosti: 3-0.

  • RALG said

   In primul meci Germania – Romania al zilei (Angelique versus Simonique) castig de cauza au avut nemtii (c-asa-i in tenis). Tare mi-e teama ca si-n fotbal e la fel, si ca in al doilea meci Germania – Romania al zilei (la fotbal U21) castig de cauza vor avea tot ei. Mai ales ca dl. Neamtu Tziganu nu zice nici da, nici nu. E evaziv. Caldura mare monser… Dar, vorba ‘ceea, nu se stie niciodata, balonul fiind rotund. Hai Romania… Hai tineretul ( 🙂 )

 15. RALG said

  A dracului fatalitate… Ne-a ajuns blestemul britanic…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: