(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

A ce miroase Dumnezeu?

Posted by Arca lui Goe pe octombrie 24, 2019

Universul (NU) miroase a NIMIC (se cheama inodor), dar cred ca Dumnezeu miroase a pâine caldå.

…aceasta este o continuare in exces a exagerarii din numarul trecut… pentru ca exagerarea va continua pana cand se va dovedi ca atare (din gama cum sa devii inexistent… prin con-sacrare, ca sa zic asa vorbind abitir si altminteri nu).

Totusi, inainte de a continua sa exageram cu trecutele excese, as extarge, ca din greseala, un exemplu viu de anti-exagerare intamplata chiar (acolo 😦 ) pe Arca lui Goe (adica daca nu a tuturor in tot cazul a oricui, bunaoara a ta må milogule), cu ocazia raspunsurilor acordate in van fara paravan unei intrebari retorice si anume: De ce bloguim Doamne?

Eee, era frumos pe atunci, era vara, lunga vara fierbinte, de Sf. Ilie, vara si fum. Vara s-a dus, a ramas fumul (cetzurile toamnei, Doamne). Iaca:

SOLITAR said – 

ZARUL

tot ce fac pe aici
e o tatonare

o epură
a exorcizării
vitale

linii subţiri
are piatra mea
unii văd Chipul
alţii adorm
lângă ea

Dl.Goe said – 

Bun re/venit Solitare, Solitare… 🙂 cu perspectiva ta vesnic e-Go-e centristå. Toti ceilalti (doi) Dumnezei au interpretat intrebarea „De ce bloguim Doamne?” in mod egoic incercand sa raspunda (in primul rand) de ce bloguesc ei insisi, numai tu, Dumnezeule, te-ai apucat sa raspunzi (babeste) de ce blogueste dl.Goe. De-aia! Indirect insa ai raspuns si tu intrebarii, ca toti ceilalti, in mod egoic explicand (inca o data) de ce bloguesti tu insati: ca sa-l intelegi pe Goe, ca sa-l intelegi pe Ego… si asa mai departe, si asa… mai aproape, de la particular la general si de la Goe la Ego. Solitate, Solitare… Deci cine (pe cine) tatoneaza? Si de ce?

tot ce fac pe aici e o tatonare” – Ha, ha, ha, ii zise Dumnezeu (din Ceruri) Omului (de pe Pamamt), omenindu-se… izmenindu-se… Dar, Dumnezeule, aceasta e chiar conditia umana: tatonarea… Tot tatonand (pe Pamant), Omul l-a creat pe Dumnezeu, ca sa aiba cine sa-l Re-Creeze pe el, dupa chip si asemanare, ca pe orice Fiinta… si asa mai departe, si asa mai aproape, Solitare, Solitare… Sa ne recreăm asadar, tatonand in Recreatia mare… pe sau cu colegii de scoala… scoala la care se studiaza viata (teoretic si practic, pe viata si pe moarte). La absolvire se vor acorda certificate (de deces, de buna/rea purtare etc) pe baza carora doritorii vor putea sa se angajeze (intr-o alta realitate) pentru a-si face o cariera… Te pomenesti ca de aceea bloguim Doamne. Doamne ajuta!

SOLITAR said – 

lepădăm e-go-uri
armuri
între două recreeri
pielea se reface
go-e-sc râdem iar
lumea z(t)ace
la ce bună izvenirea în coasta boacii?

Dl.Goe said –

Interesanta traducerea (si re-interpretarea) prin reformulare anti-entropica a intrebarii „A quoi bon avoir quitté Coasta Boacii?”. Ca si intrebarea sursa, varianta („inversa” in vers) „la ce bună izvenirea în coasta boacii?” nu inseamna nimic altceva decat acelasi lucru (daca stai sa te gandesti) „La ce naiba s-a mai facut Universul?”. Intrebare careia neavand (fireste) cum sa-i raspundem (A avea si a nu avea…A fi sau a nu fi) ii dam pseudo-raspunsuri, continuand (in mod terapeutic) sa calomniem Universul. Asa… ca sa ne alungam plictiseala si sa ne omorâm timpul. Universul nu se supara. (?)… Sau mai stii? Te pomenesti ca s-o supara si asta… Cica s-ar fi aratat semne pe cer de sf. Ilie.
***
La fel de (in)valida/(in)utila s-ar putea dovedi si intrebarea: De ce nu (mai) bloguim Doamne? Doar ca n-are cine sa o a-dreseze, adecvatilor interlocutori (ca de exemplu d-nilor Tudoran, Athos, Portos si Aramis, ori d-lui D’Artanan, sau, mai ales, d-lui Nimeni)… Ori Marginaliei… ori altora asij-de-rea…

P.S. Vad ca dl. AVP de la Corabia s-a intors la bloguit pe blogul sau dunarean, doar ca a a blocat la blog comentariile anonime, voind sa fie in b(âr)logul såu un Dumnezeu a toate cunoscator in legatura cu cei care ar indrazni sa comenteze prozaicele-i productii. Pfui.

25 răspunsuri sa “A ce miroase Dumnezeu?”

 1. in mod oarecum (oare cum?) ciudat Uninversul (infinit fiind) nu are miros, nu are culoare, nu are gust, nu are forma, n-are exterior, nu are atribute, nu are proprietatii. Inodor, incolor, insipid… universul infinit si inutil… Are pare-se continut-uri… tu fiind si tu (un) continut… Cum se face ca Domnezeu miroase a paine calda este nimic altceva decat un miracol… divin… Asta in cazul in care Universul si Dumnezeu chiar exista… Iar daca nu atunci toate iluziile mi se datoreaza. Stiu, exagerez, dar ce alta pot face. Am de exagerat pentru ca inca n-am incheiat topicul despre exagerare… aflandu-ne in plina intrigå, pânå la deznodamand fiind inca o cale lunga si un punct culminant (ocazie cu care voi introduce si o pauza publicitara pentru promovarea planetei si a milionului de ani)…

  Apreciază

  • Iosif said

   Si Dumnezeu S-a odihnit dupa zilele împerecheate ale creatiei universului, alegând ziua a 7 a fara pereche sa se relaxeze, lasând umanitatea împerecheata în grija slujitorilor îngeri si al Fiului omului ascultator, Adam 2. (999)Noi cei (3)trei fara pereche dusi cu pluta, va dorim odina placuta… Shalom !

   Apreciază

   • RALG said

    Salaam alaikum !

    Apreciază

    • Iosif said

     « Tant que le ciel et la terre ne passeront pas, il ne disparaîtra pas de la loi un seul iota ou un seul trait de lettre, jusqu’à ce que tout soit arrivé.».

     Apreciază

     • ¿Pero por qué hablamos portugués?

      Apreciază

     • Cela dépend de ce que vous entendez par „ciel”. Les autres sont des miettes insignifiantes. Y compris la loi invoquée.

      Apreciază

     • Iosif said

      On le trouve déjà cité dans les évangiles : « Or dans le Royaume de Dieu, la Loi ne doit pas être abolie, mais accomplie jusqu’au dernier iota ».

      Apreciază

     • @Iosif – sa nu ne pierdem printre cuvinte, cuvinte, cuvinte.. Ce vreti sa spuneti cu „Împărăția lui Dumnezeu”? La care împărăție va refereiti? La tot Universul, lumea intreaga, asata pe care traim? Sau la Lumea de dincolo? Nu e clar deloc de unde pana unde credeti d-voastra ca se intinde „Împărăția lui Dumnezeu”.

      „Legea nu trebuie abolită, ci împlinită până la ultima”… Vai mie, Cand va spun ca e confuzie la mijloc, incurcatura. D-le Iosif numai „legile” omenesti pot fi abolite sau împlinite, si acelea nu sunt in fapt legi ci niste enunturi, niste insiruiri de cuvinte care sa se potriveasca cu dorinta sau vointa cuiva. Legile reale nu pot fi abolite, ocolite, evitate, neîmplinite si nu este nevoie de niciun judecator care sa constate incalcarea lor si pedepsirea infractorilor pentru ca pur si simplu nu pot fi incalcate. Legile la care va referiti d-voastra sunt false, nu neaparat in continut ci in insasi natura lor. Nu sunt legi. Sunt o colectie de vorbe. Sunteti pur si simplu prizonierul unei colectii de vorbe pe care le tot vanturati, permutati, combinati, repetati, nu in cautarea adevarului (care a devenit secundar, neimportant) ci in cautarea unei cåi de a face prozeliti, de a-i convinge pe altii ca adevarul este acolo pe undeva printre vorbele invocate. Vi se pare d-voastra ca daca-i convingeti pe altii v-ati fi indeplinit nu stiu ce misiune si/sau ca simplul fapt de a-i convinge pe altii ar fi fiind o forma de validare a acelui adevar, ceea ce ar avea darul sa va faca sa va simti mai confortabil cu indoiala care va macina, fata de disperata cautare a ceva (cine stie ce) nicaieri altundeva decat printre niste cuvinte spuse (sau scrise) de altii, alti oameni, oameni acolo si ei, poate si ei la fel de disperati sau confuzi ca si d-voastra.

      Apreciază

     • Iosif said

      (999)Noi unul, avem (1)Una singura Lege Universala, care este deasupra tuturor legilor cognitive a logicii omenesti, enuntate dealungul istoriei evolutiei vietii pe Terra, iar aceasta este înscrisa în sânge, în programul moleculei de ADN al fiecarei celule vii din trupul nostru, elementar bio-fizic real 3D evolutiv ciclic în spirala, prin Cuvântul AAAE pe scara transcendentei spre desavârsirea absoluta a UNITATII, „cu Hristos în Dumnezeu” sau ratacirea pe drumul spre Canaan prin pustiul binar virtual 2D si neantizarea definitiva a constiintei sine LUI.

      Apreciază

     • RALG said

      Voi unul aveti o lege ??!! Cum vine asta ca o aveti? O aveti in posesie? Voi unul si altii nu? Si e deasupra altor legi? Hm…Ce naiba este aceea „molecula de ADN”? Si pe asta o aveti in posesie? Evolutia vietii pe Terra ??? Cum adica evolutie? Vreti sa spuneti ca omul se trage din maimuta? Care se trage din lemur care se trage din cine stie ce care se trage din reptile care se trag din amfibieni, care se trag din pesti, care se trag din nevertebrate, care se trag din unicelulalre, care… Care va sa zica ca nu Dumnezeu a facut lumea nu? S-a facut singura? Sau a facut-o, dar a facut-o de mantuiala, incompleta, incat are nevoie de evolutie, de ajustari, de corectie? Asta vreti sa spuneti?

      Deh, cand va spun ca sunteti ratacit in cuvinte ca-n pustiu si nu vreti sa ma credeti sau macar sa cadeti nitel pe ganduri, dar d-voastra nu si nu o tineti matu-gaia cu pomposenii care va suna „apoteotic”. 3D, 2D ??? Domnule oti fi d-voastra in posesia „legii de deasupra legilor” dar nu aveti proprietatea termenilor, folositi cuvintele alandala si creati devalmasie cu efecte de hi-hi-laritate. Este si ceea ce va impiedica sa suneti care e domnule „legea” aceea unica ce va guverneaza vorbirea. De ce nu ne-o spuneti domnule si noua s-o auzim si noi? Ce lege?

      P.S. D-le Iosif legile (alea care or fi) nu sunt ale nimanui anume si-i afecteaza pe toti in egala masura si nu sunt unele deasupra altora. Numai legile false, artificiale, pseudo-legile sunt de acest fel, ale unora, ale altora, desupra altora. Enunturi (de cuvinte, seci, goale) organizate ierarhic de catre oameni in accord cu interesele, dorintele si vointele lor relative si conjuncturale. Si-si pastraza aparenta de legi cata vreme sta cineva sa le impuna cu forta, prin constrangere, cu bata si cu zaharelul, cu insistenta, cu repetitia, cu cliseul, cu predica. Alea nu sunt legi d-le Iosif, sunt palavre. Legile sunt legi si atat. N-au nevoie de posesori sau de promotori ca sa se manifeste. Se manifesta si atat, inexorabil, peste toti in egala masura. V-ati creat un univers imaginar dar v-ati impotmolit cu el, nu prea mai stiti cum sa-l continuati… Nu ca n-ar fi un univers interesant. Este. Sunteti o persoana cu univers (in cap), cu sistem (ca multe altele) ceea ce nu e putin lucru caci multe alte persoane n-au asa ceva, iar altele au doar resturi, ramasite rudimentare sau nici atat. Bravo, felicitari… Dar totusi, mai usor cu universul pe scari ca sa nu intrati in conflict cu „legea” gravitatiei… V-ati gandit vreodata ca se poate intampla ca UNU sa fie egal cu ZERO? Adica 1 = 0… NU? Sau inca si mai si ca, pe cale de consecinta ∞ = 0. Mai precis ca TOTUL = NIMIC…

      Ce ziceti de enutul urmator? Poate fi o lege:

      Euler_eipi01

      Universul este Totul. Totul este Nimic. Restul este Dumnezeu.

      Apreciază

     • Iosif said

      (999)Noi nu suntem în acord cu aceasta formulare, i(u)deo(ne)logica virtuala, goala, fara esenta si nuanta pragmatic-obiectiva, lipsita de Viata Adevarata absoluta, atemporala, fara nuanta, consistenta, gust, miros, sau culoare, indusa în constiinta omului de filozofia, pseudo stiinta si religia fricii milenare în care masele sunt manipulate, înselate si tinute în sclavia obscuritatii noptii mintii de catre o mâna de smecherasi miliardari idolatri/atei ce se înc(l)ina ipocrit asemeni orientalilor unii în fatza altora, ignorându-L pe Dumnezeul Cel Viu si Adevarat… chiar si de d-voastra desconsiderat ?!…. (999)Noi preferam „Restul”…

      Apreciază

     • RALG said

      Puteti crede ca ati fi fiind de accord sau nu, nu conteaza. Lucrurile in discutie n-au de-a face cu a fi sau nu a fi preferate sau a fi sau a nu fi agreate de catre insulici. Insulicii au insa libertatea deplina sa-si aleaga aleator obsesiile, iluziile, cliseele, non-sensurile, care se potrivesc mai bine cu golul lor interior (Do you have a goal?) pentru a-l cosmetiza si cam-umfla cat de cat si pentru a-i da, de forma, o forma, care sa-i ajute sa-si faca suportabila greatza existentiala. Domnia voastra sunteti de o naivitate absoluta si induiosatoare, salvatoare insa caci face sa apara neimportanta lipsa totala de luciditate care va domina. O singura clipa de luciditate v-ar face brusc sa realizati cat de ridicol si de superficial sunteti, cat de fariseu si de lipsit de Dumnezeu sunteti de fapt. Atasamentul pe care-l clamati cu toata gura la Restul este o simpla fantoșă pe care o scoateti in fata ca sa ascunda si sa justifice adevarata d-voastra credinta. Domnia voastra credeti in nimeni altceva decat in „mâna de smecherasi miliardari idolatri/atei” care au puterea sa „induca în constiinta omului filozofia, pseudo stiinta si religia fricii milenare în care masele sunt manipulate, înselate si tinute în sclavia obscuritatii noptii mintii„. Ca n-oti crede intr-un Dumnezeu care poate fi eliminat astfel din mintile oamenilor de mintile altor oameni (foarte destepti care s-au gandit ei sa-l elimine pe Dumnezeu de la altii si sa si-l pastreze doar pentru ei). Sau cum? Aveti pata asta cu conspiratia mondiala si mândria ca uite domnule pe mine (Iosif cel mare) nu ma pacalesc astia cu manipularile lor multi milenare. Mai crededeti si in altceva? D-le Iosif discursul d-voastra este marxist suta la suta. V-a prins flama si nu aveti scapare indiferent cate combinatii de cuvinte fara noima care va suna d-voastra mistic ati debita pe minut pe unde apucati. Pentru d-voastra (ca marxist) Dumnezeu nu e decat o chestie reziduala din conflictul intre bogati si saraci. Sunteti un marxist, materialist dialectic profan (si inca profan rau de tot) resapat, care s-a declarat pe invers la spartul targului. Uitati-va numai ce cuvinte bagati in malaxorul cu care produceti comedii virtuale pe bloguri. Spoieli marxiste, si ateist stiintifice (evolutia vietii, ADN, genetica, 2D, 3D popularizarea stiintei). Ma rog, tot e bine ca incercati ceva. Aveti insa grija ca binele asta sa nu fie sufocat de efectele secundare ale tratamentului psihotrop pe care vi-l administrati singur cam de-avalma, fara masura. Zic si eu. Nu dau cu parul.

      Apreciază

     • addenda – D-le Iacob imi place de d-voastra ca sunteti vorbăreţ dar nu-mi place ca nu sunteti vorbitor. Incapabil sa suportati si sa sustineti o discutie deschisa – un dia-log cum ar veni – ci veniti la înaintare cu o tăcere (silentium lugubru) ambalată în vorbe de clacă aruncate cu furca. Păi e frumos?

      Uite va adresz si eu o intrebare simpla, pe care însă cred că o veti evita in stilul specifc (ori mucles ori cu niste clisee AAAE, ne având stiintă): „mâna aceea de smecherasi miliardari idolatri/atei” care manipuleaza masele, crede in Dumnezeu sau nu? D-voastra cum considerati? Este aceasta o intrebare destul de simpla pentru d-voastra?

      Apreciază

     • Iosif said

      „Sunteţi dumnezei, toţi sunteţi fii ai Celui Preaînalt.
      Însă veţi muri ca nişte oameni, veţi cădea ca un domnitor oarecare.”

      „Şi Dumnezeu a ales lucrurile josnice ale lumii şi lucrurile dispreţuite, ba încă lucrurile care nu sunt, ca să nimicească pe cele ce sunt,
      pentru ca nimeni să nu se laude înaintea lui Dumnezeu.”

      Apreciază

     • Exact cum ma asteptam d-le Iosif, previzibil ca un sarman cartof. Ca sunteti dus cu sorcova, treaca, mearga, dar sa ramaneti o flasneta iremediabila este cu adevarat tragic… Ce legatura sa existe intre Soros si mondialism si atasamentul domniei voastre pentru ideea de Dumnezeu? Parca v-a luat Dumnezeu mintile.

      D-le Iosif daca ati avea un Dumnezeul al d-voastra (oricare ar fi fiind acela) nu cred ca l-ati amesteca pe post de competitor in asemenea nimiciri marunte. Cei pe care-i blamati (dar pe care de fapt ii admirati si idolatrizati considerandu-i adevaratii zei ai planetei) sunt doar niste oameni acolo si ei. Din cate deduc domnia voastra ii considerati atei, adica oameni care nu cred in Dumnezeu. Prin urmare ei nu lupta impotriva lui Dumnezeu (n-ar avea cum) si nu pe Dumnezeu vor ei sa-l fure din mintile altor oameni (ce sa fure daca lor nu le exista Dumnezeu). Nu pe Dumnezeu vor sa vi-l fure ci banii. Banii d-le Iacob, si in contra lor ar fi eventual nevoie de o revolutie bolsevica nu mistica. Daca vreti sa va recuperati banii (desi ce sa faceti cu ei? Biserica) trebuie sa ba intoarceti la Marxism nu la misticism. Il vârati pe Dumnezeu cam cu de-a sila in toata povestea asta care va obsedeaza rau de tot. Sau poate ca de fapt domnia voastra credeti ca miliardarii astia de manipuleaza masele cred in Dumnezeu si merg cu Dumnezeu inainte. Interesanta ipoteza. Ati putea dezvolta? Oricum ati considera nu faceti decat sa-i absolviti pe miliardari si sa le dati toate justificarile din lume. Lumea va merge mai bine cu de-al de ei decat cu de-alde matele, din astia imbroboditi. Stati dracului odata din valamseala de tampenii pe care le dibitati ca flasneta si incercati sa va folositi mintea din dotare daca tot va arde de discutii.

      Apreciază

     • Pe lumea asta nu exista deact trei categorii de oameni (nascuti din femeie ?!):

      1. Categoria oamenilor care nu cred in Dumnezeu pentru ca sunt rai (miliardarii care conduc si mint lumea de mii de ani),

      2. Categoria oamenilor care nu cred in Dumnezeu pentru ca sunt prosti (masele manipulate si ignorante care pun botul la diversiunile i(u)deologice ale celor de la categoria 1.)

      3. Dl. Iosif lui-meme.

      @iosif – d-voastra la ce categorie va incadrati? De curiozitate…

      Apreciază

     • Iosif said

      4. Categoria oamenilor nascuti din Dumnezeu. De categoria asta nu ati auzit, dragul meu domn (b)Arc hagiu (E)Goe… ist…?

      Apreciază

     • RALG said

      Bravo, d-le felicitari… Ce-i drept e drept de categoria iosifiana n-auzisem. Dar de ce ati picat-o pe locul 4? Exista categoria 3 in care va puteati incadra din vorbe cum voiati d-voastra. Iosif nascut din Dumnezeu si din femeie. Un Isus ratat care se uita cu filme de ponegrirea lui Soros promovate de niste manipulatori verosi care I-au luat la tinta pe cei spalati pe creier. Cu fimele astea va laudati? Din asta v-ati facut chip cioplit? Cine il mai scoate pe Soros de tap ispasitor si izvor al relelor de pe pamant? Trump? Dragnea? Iosif? Si mai vorbiti de mase manipulate. Pai matale nene sunteti apoteoza manipularii. N-am avut pana acuma niciun exponat atat de pregnant si de fudul ca domnia voastra pe Arca lui Goe. I-auzi taina, monsieur Iosif nascut din Dumnezeu. Numai bun de pus pe panoplie. Cred ca de aici incolo pot sa percep tarif vizitatorilor care vor se se amuze cu brasoavele insirate de dl. Iosif pe Arca lui Goe.

      P.S. D-le Iosif, nu sunt toti oamenii nascuti din Dumnezeu?

      Apreciază

     • Iosif said

      NU.

      Apreciază

     • RALG said

      Nu ? Cum d-le Iosif? Vorbiti serios? Nu este intreaga lume creatia lui Dumnezeu? Exista mai multe specii de oameni? Unii nascuti din Dumnezeu (spita lu Iosif) si altii nu? Sunteti cumva nazi? D-le Iosif felul in care ajungeti sa va dati in petic este nostim pana la Dumnezeu, iar felul in care va manifestati poate intr-adevar sa genereze o jena fata de ideea ca apartinem aceleiasi specii. Ateii macar cred ca nu exista Dumnezeu si incearca sa faca ce cred ei ca este mai bine si mai de folos intr-o lume fara Dumnezeu, dar d-voastra nu aveti nicio scuza pentru jegul care iese din domnia voastra prin toti porii. Auzi taina, Iosif alesul? Du-te măi si pitulă-te-n pătul.

      Apreciază

     • Iosif said

      Neam (PI) t(H)ul(E)at…

      Apreciază

     • RALG said

      Watti (PI) t(H)ul(E)at… degeaba ca vi se vad cornițele… Pitiți-vă!

      Apreciază

     • Iosif said

      Si ce, nu va plac corn itele noastre ? (999)Noi ne mândrim cu ele, Na ! Nu vrem sa le Pi – tim, câta vreme va (Eta)lati (Cod)itele voastre pisichere, elevate, obraznice si…rebele !

      Apreciază

     • RALG said

      @Iosif – Vai cata ghidusie, cat umor, fantezie si calambur la gura d-voastra. Un gest reflex prin care va imaginati ca ati reusit o eschiva inteligenta de la discutia initiala, prin care sa abteti atentia de la enormitatile pe care le-ati debitat. Oti fi crezand ca aveti haz. Ca de hilar sunteti hilar, nimic de zis.

      Nu vreti sa va pititi pentru ca sunteti pitic deja. N-am zis ca nu ne plac cornițele d-voastra, va stau foarte bine. Sa le purtati sanataos. Ziceam doar ca nici de pitulat nu v-ati pitulat ca lumea ci doar pe jumatate; jumatate Iosif jumatate coarne. Va numiti Cornel. Iosif-Cornel. Puteti fi cat de mandru poftiti de faptura domniei voastre: Omul nascut din Dumnezeu cu coarne care poseda in tzeasta legea AAAE. Aia e. Si noi suntem mâdru ca avem pe Arca un asememnea exemplar exotic care poate fi starnit usor pentru a-si da in petic. Inca doi-trei ca d-voastra si deschidem circ. 🙂

      Apreciază

 2. Uneori mi se face un dor teribil de Radu Humor si/sau de Iepurele de Martie. CMM pare o lumina in context. Gratie vectorului entropiei m-am pricopsit pe Arca lui Goe cu dl.Iosif pe post de gaura neagra (in cer, cerul gurii, care are o anver-gura colosala, cos-mica rau de tot)…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: