(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Să dea benga

Posted by Arca lui Goe pe martie 23, 2020

Pe Arca lui Goe s-au jucat multe piese de teatru, spectacole de operă si operetă (în general opere de trei parale oferite gratis la lume), s-au pus in scena (pe punte) spectacole de circ si de bâlci, comedii, dramolete (pentru fete), tragi-comedii (cu specific mioritic si universal), mă rog toată gama, inclusiv balade, ode, muzică si muzicuță, ce vrei si ce nu vrei, prostii, nimicuri, chestii, socoteli, șușoteli, toate numai bune pentru gura-cască, pentru lume, târgoveți, popor, observatori si/sau alți petrecători. Toate s-au jucat cu casa închisă, întrucât bilete n-am vândut, neavând cui, spectatori si martori fiind chiar actorii  (cabotini) fără simbrie, in frunte cu dl.Goe (al doilea), care au acceptat tacit să se spargă (mutual) în figuri, ludice, dar în serios, unul pe altul sau in combinări de n luate câte ţ. Fără preconcepții, fără cerere si ofertă, fără așteptări si fără speranțe, totul spontan si improvizat, succes garantat, gen ce-am avut si ce-am pierdut, caprele tot șapte sunt, azi aici, mâine-n Focșani, Pașcani, Tecuci si te culci. Important este ca noi, actorii-spectatori, aflați in căutarea si așteptătoarea unui autor (God-ot) si/sau a unui eveniment major (Potop, Apoca-lipsa, Judecata de (din)apoi, orice si-n zadar) ne-am simțit in medie bine spre excepțional, as zice, ceea ce este, nu-i așa?, esențialmente esențial. Ar fi de amintit, in aceasta introducere recapitulativă două lucruri semnificative.

(a)    Ceea ce au avut in comun absolut toate reprezentațiile de pe Arca a fost fondul sonor, ilustrația si tema muzicală, derulată in background (radiația cosmică de fond), repetată si reluată obsesiv până la uitare de sine si ne (mai) băgare de seama, in ciuda acordurilor sale ample, dar pe care, cu o oarecare atenție si concentrare, cunoscătorii binevoitori ar putea-o identifica relativ ușor: Simfonia Ratării (in sub-sol bemol si surdina) – autor anonim, colectiv si clandestin.  

(b)    O alta nota comuna a jongleriilor ludice pro-puse pe (b)Arca a fost încercarea de a nu cânta in cor si in strună, de a evita pe cat posibil temele propuse insistent, insolent, obsesiv si compulsiv, taman la (apro)pont si la țanc de către mass-media oficială pe post de marote, mascote si evenimentul zilei cu tâlc. Noi am încercat sa ne vedem de ale noastre (oile noastre, caprele, pisicile, fauna, zoologia) si sa lăsăm deoparte flora pe seama botaniștilor consacrați (duium), in punctele de inflexiune si maximă popularitate a unor subiecte luate in dezbaterea generală, a tuturor si pretutindeni, imediat si-n permanență.

Poate ca la prima vedere nu este sesizabilă relația de co-relație armonică între cele doua note comune ale petrecerilor organizate pe Arca lui Goe, dar, cei care au un oarecare spirit de orientare, de observație, precum si minime abilitați de analiză si sinteză vor putea remarca retroactiv si retrospectiv congruența (deonto)logica dintre (a) si (b). Ce? Nu e clar? Prin urmare, in acord cu filozofia a-b, normal ar fi sa nu consacram niciun „topic” postat pe Arca lui Goe, pandemiei cu Corona virus si crizei aferente, atâta vreme cat acest subiect este fierbinte (pe buzele si-n mințile tuturor), caci ar fi o risipa inutila de vorbe-n-vânt, care ar distorsiona păgubos armonia interioara a Simfoniei Ratării in versiunea ei originala (arcagoeologică), derulata-n fundal. O auzi? O simți? Tu, prea-cinstit cititor citit si prea-unic al Arcei lui Goe. Te cuprinde? Așadar normal ar fi sa introducem evenimentul global de sub emblema „pandemia cu corona virus”, in circuitul nimicului de pe Arca lui Goe, abia mai târziu, când acesta se va fi încheiat si va fi ieșit din atenția celorlalți vorbitori fără rost de pe planeta de pământ. Ceea ce, în principiu, vom si face. Totuși, păstrându-ne categoric in spiritul etalat in introducerea de mai sus, sărind peste cuprins, am dori sa propunem in încheiere, doua teme potențiale despre nimic, numai bune de montat in spectacole de trei parale oferite gratis la lume, pe Arca lui Goe:

(a)    Este de-a dreptul fabulos felul in care „pandemia” a devenit argumentul universal prin care fiecare pre-susținător al vreunei (oricărei) poziții, teorii, teze, concepții, pre-concepții, își găsește argumentul suprem prin care demonstrează fără tăgada tuturor si oricui ca a avut dreptate. Misticii, ecologiștii, globaliștii, anti-globaliștii, naționaliștii, conspiraționiștii, rusofili, rusofobii, occidentaliștii, anti-occidentaliștii, unioniștii-EU, anti-unioniști-EU, bigoții, ateii, toți deschid gura deodată într-un cor bizar si apoteotic si zic: „Vedeți măi c-am avut dreptate. Iată dovada.” Supra-producția de rahat ideologic a ajuns la cote inimaginabile înainte de corona-virus. Va fi distractiv sa dam cu exemple-n populație.  

(b)    Algoritmii de inteligentă artificiala ar putea găsi într-un interval de timp incredibil de scurt soluțiile optimale pentru (1) înțelegerea mecanismelor funcționarii virusului la nivel celular si a reacțiilor imunitare, (2) înțelegerea simptomatologiei, patologiei si evoluției bolii la nivelul indivizilor contaminați, (3) înțelegerea felului si a dinamicii transmiterii bolii in cadrul populațiilor, (4) înțelegerea impactului socio-economic si financiar si a măsurilor de minimizare a pagubelor de aceasta natura.  Din păcate soluțiile sunt așteptate exclusiv in mod tradițional de la „inteligenta naturala” a oamenilor: politici, de știința, de bine. De bine de rău o ducem bine.  Rezultatele vor veni lent si vor avea o calitate îndoielnică.  Onoare muncii, trăiască lupta pentru pace, corectitudinea politică si somnul rațiunii. Cu Dumnezeu înainte. Si ningă, zăpada ne-ngroape.

 

Exemple de atitudine pozitiva (asa da): Jurnal de corona IV, III

78 răspunsuri sa “Să dea benga”

 1. Exemple de atitudine pozitiva (asa da): Jurnal de corona IV, III

  Apreciază

 2. RALG said

  Un exemplu (ingenuu)

  Apreciază

  • RALG said

   Ghici cine este nenea din film?

   Apreciază

   • Stely said

    Nu stiu cine este „nenea” acela dar mi se pare o figura cunoscuta . Am impresia ca modul cum expune problema are darul de a speria(stresa) decat de a linisti. Spun asta intrucat am simtit un fel de iritare. Cred ca este cazul sa ne concentram pe ceea ce trebuie sa facem fiecare pentru stoparea crizei actuale si, mai tarziu , dupa ce totul va fi rezolvat, sa tragem cocluziile de rigoare .
    Acum, paradoxal. singura cale simpla si la indemana , sa scapam de „virusul ucigas este sa stam acasa , la” izoleta”. 🙂

    Apreciază

 3. RALG said

  Ce frumos:

  Apreciază

 4. RALG said

  Scrisoare de la virus (sanchi):

  Apreciază

 5. Stely said

  Ivcelnaiv
  ·
  Astăzi „Dragoste în vremea pandemiei” feat Ioana Nicoară, vă prezintă o a-le-ge-re. Așa, ca în copilărie, dar în vreme de pandemie.

  ***
  A-le-ge-rea
  Într-o ca-să oa-re-ca-re
  nici prea mi-că, nici prea ma-re
  o fa-mi-lie i-zo-la-tă,
  și u-șor în-fo-me-ta-tă
  tre-bu-ia s-aleagă
  o per-soa-nă dra-gă
  să ia-să a-fa-ră să ia de mân-ca-re
  vai ce pro-vo-ca-re,
  ce tea-mă de vi-ru-sa-re
  și cum ni-meni nu vo-ia
  că ale-ge-rea e grea
  l-au lăsat pe Michiduș
  ur-su-lețul lor de pluș
  să a-lea-gă,
  iar a-cesta ținea-n labă
  un bi-le-țel de hâr-ti-e
  cu o scur-tă po-e-zie
  și pe bi-le-țel scria
  mergi la pia-ță dum-
  nea-
  ta!

  .

  Apreciază

  • RALG said

   Oare purceaua o fi moarta-n cocina? 🙂

   Apreciază

  • RALG said

   Circula si aceasta:

   Vindecarea

   ”Și oamenii au rămas acasă
   și au citit cărți și au ascultat,
   Și s-au odihnit și au făcut exerciții
   și au făcut artă și s-au jucat
   și au învățat noi moduri de a fi
   și s-au oprit
   și au ascultat mai atent
   cineva medita
   cineva se ruga
   cineva dansa
   cineva și-a întâlnit umbra
   iar oamenii au început să gândească altfel
   Si oamenii s-au vindecat.
   Și în lipsa oamenilor care trăiau
   în mod stupid,
   periculos,
   fără sens și fără inimă,
   Pământul începu să se vindece
   iar când pericolul se sfârși,
   iar oamenii se regăsiră,
   se întristară pentru morți
   și au făcut noi alegeri
   și au visat la noi orizonturi
   și au creat noi moduri de a trăi
   și au vindecat complet pământul
   la fel cum ei fuseseră vindecați.”

   Kathleen O´Meara

   Apreciază

   • Stely said

    Ivcelnaiv

    Astăzi, cum să fie? A fost destul de împreună. Ioana Nicoară a făcut o animație superbă, Alina Oancea a recitat cu vocea ei atât de plăcută, iar eu am scris. A ieșit episodul nuștiucât de „Dragoste în vremea pandemiei”. Să vă bucurați!
    #dragosteînvremeapandemiei

    ***
    Împreună
    Când ne-am întâlnit cu toții aseară
    s-a râs mult, s-a băut o sticlă de Rară
    ne-am bârfit pe larg colegii de birou
    am vorbit de virus, apoi am bârfit din nou.
    De fotbal și de nunți am discutat mai puțin
    dar am terminat împreună încă o sticlă vin
    am schimbat rețete cu puține ingrediente
    și ne-am făcut nenumărate complimente .
    După ce ne-am zis tot ce-am avut de zis,
    lumina la ferestrele de skype s-a închis
    și, fiecare la casa lui, am adormit, izolați,
    dar poate ca niciodată mai apropiați.

    P.S. Ce bine ar fi daca si alti scriitori de poezie ce „ne” viziteaza Arca s-ar alatura cu un mic poem de „dragostepevremeapandemiei” .
    Aoleu , era sa scriu in loc de pandemie , pandalie . 🙂

    Apreciază

    • Stely said

     Nu avem tenis dar jucatoarele noastre dragi ne tin alaturi( „impreuna” ) de procuparile lor placute si unele chiar utile :

     „Jucătoarele din circuitul profesionist de tenis s-au alăturat mişcării #StauAcasă, dar menţin legătura cu fanii prin intermadiul reţelelor de socializare, în aceste zile în care competiţiile ITF, WTA şi ATP sunt suspendate din cauza pandemiei de coronavirus. Iată cum îşi umplu timpul sportivele: de la Simona Halep la Andrea Petkovici. 1. Iniţiativă civică. Andrea Petkovici este una dintre cele mai cultivate sportive din WTA, se declară un fan absolut al lui Goethe şi iubeşte scrisul (i-a dedicat un eseu Mariei Şarapova, după retragerea acesteia). Jucătoarea germană în vârstă de 32 de ani a decis să înfiinţeze un club virtual de lectură, care le oferă oamenilor şansa de a dezbate, pornind de la titlurile propuse, într-o perioadă în care e impusă distanţarea socială. Evident, prima carte a avut ca subiect tenisul. Petkovici şi-a îndemnat fanii să susţină micile librării şi afaceri din zonele lor de reşedinţă.”

     Citeste mai mult: /adevarul.ro/news/sport/wta-versus-covid-19-mai-tare-clip-despre-pandemie-club-lectura-clatite-halep-svitolina-petkovici-1

     Apreciază

    • RALG said

     Pandemia va trece, va lasa in urma mici dezastre, unele sechele, dar cu siguranta ca vor ramane si lucruri bune. Per total s-ar putea sa fie de bine. Cine stie. Depinde cine si cum va face evaluarea si cum va distribui rezultatele. Pentru cei complet saraci cu duhul nu va fi nicio schimbare, ca deh, desteptul cheleste, curvarul albeste si prostul ramane asa cum este (imuabilitate se cheama). Cert este ca deocamdata Corona-virusul a scos planeta din plictiseala, sporid vacarmul gurilor care mananca o paine pe tema asta la cote fabuloase. Mult zgomot pentru nimic. Daunele provocate de vibratiile si decibelii in exces se vor conabiliza separat.

     Apreciază

     • Stely said

      Ivcelnaiv

      Acum, dacă tot v-ați oprit din goană, poate aveți timp de puțină poezie. Despre goana din care v-ați oprit.
      Cuvintele sunt zise de @aalina.a.
      Ilustrația e făcută de @ioana_nicoara.
      Le mulțumesc de aici, de unde m-am oprit din goană.
      #dragosteînvremeapandemiei

      O goană nebună e viața treci pe lângă frunza care înverzește de nici n-apuci să o vezi că trebuie să duci copilul la școală și apoi să ajungi repede la birou unde ai o ședință importantă cu mult mai importantă decât floarea care înflorește cât tu ești în ședință, după care aleargă să îți iei ceva pentru prânz, dar repede, că ai câteva deadline-uri azi, chiar azi, vrabia ciripește pe pervaz în timp ce tu faci o pauză swipe up, swipe up, swipe up, like, compulsiv, într-o altă fereastră, pentru ca mai apoi să te întorci rapid, dar rapid cu un ochi pe ceas și unul pe monitor, strabist neliniștit care tocmai întârzie să-și ia copilul de la școală, uitându-te în ochii acestuia ca într-o oglindă în care te vezi la fel de obosit dar mai vinovat. Dar ce bine!

      s-a
      oprit
      un
      pic
      goana
      și putem
      vedea
      frunza
      că înverzește
      floarea
      când înflorește
      vrabia
      care
      ciripește.

      Apreciază

     • Stely said

      Ivcelnaiv

      Astăzi am iești pe balcon și am simțit că puținii oamenii de pe stradă se simțeau priviți de sus.
      Cuvintele sunt zise de Alina Oancea.
      Ilustrația e făcută de Ioana Nicoară.
      Le mulțumesc de aici, din balconul meu.

      ***

      Balconul

      Dacă biblia ar fi fost scrisă
      pe timpul pandemiei,
      cea de-a 10-a poruncă
      ar fi fost:
      să nu râvnești la balconul
      aproapelui tău.

      Apreciază

     • RALG said

      Multumesc pentru poeme si pentru prezenta. 🙂

      Si, da, avem timp (vorba lui Paler). Avem acum mai mult timp pentru toate, in primul rand pentru risipiri. Nota de plata o sa vina atunci cand va trebui sa ne reacordam timpul zilei, ritmul vietii, la timp putin, mai putin. Mai putin pensionarii, care, sanatosi sa fie, n-au prea multe ajustari de facut.

      Apreciază

     • Stely said

      „Si, da, avem timp (vorba lui Paler). Avem acum mai mult timp pentru toate…”

      Si mai ales pentru :

      Ivcelnaiv
      14 ore ·
      Astăzi, vă oferim o poezie-ghicitoare.
      Despre ce o fi ea, oare?

      ***

      Interiorul

      Acum, când ne dăm check-inuri
      în același loc
      când scriem jurnale despre
      viața la bloc
      când oglinda în care ne facem selfie
      are aceeași ramă
      când am văzut tot netflixul, inclusiv
      genul dramă
      când chiar petrecem timp cu pisicile pe care
      doar le pozam
      când nu mai avem poze tip yola
      de pus pe instagram
      când seara plecăm de la birou
      în camera cealaltă
      când trenul vieții nu mai pleacă
      din haltă
      când ne e dor
      de outdoor,
      singura noastră
      ieșire
      este să aruncăm
      o privire
      în locul unde nu ne-am mai uitat
      de mult
      hmmm, îl știți?
      vă ascult

      P.S. O fi bine , o fi rau? … dar nu stiu de ce eu ma cam feresc. 😦

      Apreciază

     • RALG said

      Probabil spre cerul instelat, ori in ochii celuilalt!

      Apreciază

     • Stely said

      Eh… eu credeam ca privrea aceea ar fi sa fie catre „fereastra” sufletului meu iar eu de acest lucru ma feresc .

      P.S .De ceva timp au aparut visele mele recurente. Apar din ce in ce mai des … Aseara, bunaoara, am visat ca m-am ratacit in orasul Urziceni. Insa totul imi era strain, nu aveam nici un indiciu dupa care sa ma ghidez. Drumul catre centru orasului , unde trebuia sa ma întâlnesc cu sotul meu, era pietruit si necunoscut. Am rugat un barbat sa-mi spuna cum sa ajung , dar pe masura ce mergeam simteam ca ma indepartez de locul respectiv. Am intrebat pe altcineva (un barbat in varsta) si mi-a spus ca nu este drumul corect si ca trebuie sa ma intorc. Simteam, disperata, ca nu mai am puterea s-o iau de la capat. Dar spre norocul meu visul a disparut si tot asa si oboseala . M-am trezit dimineata insa cu sufletul greu si trist. 😦
      Oare „ghicitoarea din poezie sa fi fost o premonitie ?

      Apreciază

 6. Iosif said

  Apreciază

  • RALG said

   @Iosif – Stimate domn, v-am råmâmne recunoscator (serios) daca v-ati abtine sa mai postati pe Arca lui Goe. Gasim ca mesajele d-voastra nesolicitate sunt off topic, redundante si inutile, un simplu balast de care nu avem nevoie. Va recomandam cu caldura sa deschideti un blog sau un jurnal personal in care sa va manifestati nestingherit micile idiosincrazii si unde sa atrageti, poate, spectatori potriviti cu acest gen de manifestare. Va dorim mult succes si sanatate (inclusiv mintala). A fost o reala placere sa va cunoastem, dar acum sunteti un subiect epuizat, fumat, astfel incat insistenta de a continua sa produceti zgomot si poluare pe Arca lui Goe este indezirabila si va fi tratata ca atare. Incheiem rugandu-va sa ne dati sansa de a va pastra o frumoasa amintire, multumindu-va totodata anticipat pentru intelegere si colaborare.

   Cu cordialå consideratie, noi unul (1001), dl. Goe.

   Apreciază

   • Stely said

    Chiar nu inteleg, zau , ce se intampla cu acest” domn Iosif „? Pare ca nu are nici o grija .Te pomenesti ca s-o fi imunizat din toate pdv. Vine pe Arca lui Goe si posteaza intr-o veselie tot felul de parascovenii . Nu se sinchiseste de nimic, mai ales de rusine. Era un timp când cea mai mica atingere nevinovata o considera atac la persoana. Acum , nu .Poti sa-i zici orice ca nu simte nimic. Daca ar avea putina demnitate ar gasi o cale sa-si spele cat de cat obrazul patat de comportamentul acesta bizar. Se pare ca nu realizeaza ca sunt destui care-i cunosc stilul si indirect cine se afla in spatele nick-ului Iosif. Un pic de respect de sine ar trebui sa aiba . Am crezut la un moment dat ca umblatul brambura prin blogosfera ii face bine , ca ar fi un fel de tratament…
    Ma gândesc , totusi, ca” tratamentul” de pana acum nu si-a facut efectul. Prin urmare, trebuie schimbat. As lasa la o parte” corectitudinea politica” ce vizeaza dreptul la libera circulatie (exprimare)pe Arca lui Goe si l- as” obliga” sa stea ceva timp in carantina.

    Apreciază

    • RALG said

     Vad ca a fost intelegator si n-a mai postat. De obligat n-avem nicio intentie sa-l obligam la absolut nimic, precum ar fi carantina pe care o sugerati. E liber sa se manifeste. Am vrut doar sa stie ca as prefera sa-si plaseze comentariile in alta parte, ca aici nu sunt de nicio trebuinta, ba dimportiva. Cat priveste ideea d-lui (foarte AAA-creatzå) cum ca virusul e de la Dumnezeu si ca nu-i atinge pe cei neprihanitii, care ar trebui sa-si vada de treaba (cam ce treaba ar putea avea un parazit social precum Iosif Greblea?) fara restrictii, fara izolare, fara carantina, fara sa se puna in fata lucrarii Domnului, ce sa poti sa zici? Mare e gradina Domnului. Javra asta ordinara numita Iosif Greblea se crede neprihanit, superior, cu mot, intrucat si-ia tras Dumnezeu personal in posesie si ca urmare e mai presus decat muritorii de rand. Trufia este pacatul mortal cel mai spectaculos si care-i pierde pe pacatosi in modul cel mai eficient cu putinta, dand satisfactii (artistice) si privitorilor ca la teatru (tragi-comedie). Dl. Iosif Greblea (care umbla cateodata in avatar cu poza unui actor care-l interpreteaza pe Isus Christos), este un exemplar monumental de trufie si fudulie, un fanfaron sadea de o anvergura colosala in fata caruia pana si legendarul Viorel Abalaru ar pali. D-lui are intr-adevar motz. Dar nu in frunte, si nu in fata, ci in dos. Un motz maro cu care se faleste tare. Recte un soi de unicorn invers. Mutant. Motiv pentru care credem ca n-are de ce sa se imbarce pe Arca lui Goe. Poate sa-si dea in petec bine-mersi oriunde altundeva.

     Apreciază

 7. RALG said

  Apreciază

 8. Iosif said

  Fii cuminte „Bubico”
  stai în cusca ta pe b(Arca)
  mai scrie o rubrica
  privind mândru pe fereastra…

  Apreciază

  • RALG said

   a) Anunt stiintific: In navodul nanometric de pe catargul Arcei lui Goe s-a prins cea mai mica creatura din univers: Iosisifus Ofticatus. Aceasta semi-vietate este atat de infima incat pentru a se hrani paraziteaza un Corona-virus, din care incearca sa scoata proteine si dumnezeire. Ca de altundeva de unde? Iosi-si-futzul se hraneste oportunist cu secretii de corona-virus, sperand sa se incoroneze ca rege al planetei. Fragmentul de net nanometric pe care a fost pescuita creatura (ce-i mai mica si mai mic adecat dutza de furnica), va fi adaugat in colectia cu nimicuri pentru mai tarziu din cala Arcei lui Goe.

   b) Ah, d-le Iosif Greblea (cutreerator al timpului si spatiului, calare pe AAAE-uri de aer cald si aromat) cat de crud sunteti. Cat de cinic. Cat de sarcastic. Cat de dureros reusiti sa ma atingeti pe coarda sensibila, punctand cu o infinita ironie (si enorm talent literar-artistic, ce rime!) exact starea precara in care ma aflu: claustrat in spatii infinit mici cu vedere spre nicaieri, asteptand in zadar salvare de la o biata (b)Arca. Ma mira insa ca tocmai matale care ai fost mereu atat de liber si neprihanit, etern si absoulut de liber, sa te bucuri de cat de prizonier e dl.Goe in (z)Arca sa? E frumos? E crestinneste? Ah, puschea pe limba. Deh, normal ca te bucuri, imaginandu-ti ca nu mai esti singur in puscarie. Imagineaza-ti! Ce te-ar re-tine? (In afara de spectaculoasa-ti prostie, nimica). Da-i-naite.

   c) Mai Greblea si-n cate locuri nu te-ai milogit pentru atentie (ti-a raspuns Nicu?…dar… sau… Nimeni? ), si-n cate feluri nu te-ai scremut sa fii bagat in seama, luat in considerare, ca incarnare a duhului sfant… si degeaba. Ca unghia. Pitzigoiul. Credai tu mai Greblea ca tocmai pe Arca lui Goe o sa-ti gasesti salvarea, mantuirea si o sa starnesti curiozitatea (stiintifica) asupra nimicului cu pretentii AAAE-iste? Nu credeai. Si uite ca se intampla. Hai, posteza niste vidoclipuri din alea cu care-ti umpli matale timpul gol. Mai jalnica-creatura ca matale n-am mai vazut si sa stii ca asta este mare lucru, pentru ca am avut de-a face cu multe jalnicii, dar niciuna atat de josnica si de inchipuita ca matale. Este de mare mirare cata imaginatie incape intr-un singur neuron, si cata rautate intr-un suflet atat de mic, si ce zic eu mic, nimic. Mersi ca te manifesti pe Arca lui Goe. Vei fi un exponat de valoare in colectie, prin tâmpenia ta unica si irepetabila. Unde mai pui ca te-am luat pe gratis. 🙂

   Apreciază

   • Stely said

    Ei, am crezut ca „Iosif” face referire la altcineva . 😉
    Ma uit pe blogul „adorei”. Am impresia ca”Iosifutz” s-a multiplicat . A gasit mediul prielnic sa -si faca de cap cu multiple fete. Se crede smecher/a. El/centreaza si tot el/ea da cu capul. Citeste in stelle. 🙂

    Apreciază

    • Nu stiu pe ce anume va bazati ipoteza multiplicarii iosisifutzului. Nu-l vad in stare de asemenea „subtilitati”.

     Apreciază

     • Iosif said

      Apreciază

     • @Iosif – esti penibil, asa in genere, iar in particular esti jumatate hilar, jumatate hidos, prin zelul si insistenta cu care prestezi misionarism, avand impresia ca ti-ai gasit menirea la vreme de ciuma. Cat de „naiv” trebuie sa fii pentru ca nici macar sa nu-ti banuiesti ridicolul ce-ti separa dorita aparenta de jalnica esenta. Un rateu uman care se crede ales, superior, salvator, etc… si care se comporta dintr-o pandemie virala de paraca i-ar fi pus Dumnezeu mana-n cap cu o apcalipsa la purtator. Ce poate fi mai rizibil, mai caricatural decat un homo sapiens degenerat, retardat, o nulitate aroganta, un rebut la carnavalul speciilor, care a ajuns sa se bucure de raul semenilor, imaginadu-si ca asa-i pica lui bine la fiinta si importanta. Pai cam nimic, mai amice iosi-si-fe. Haide, hai, mars inapoi in maimutå, caci tu nu esti nascut din femeie mai cimpan-zeule (så må scuze cimpan-zeii pentru ofensa).

      Apreciază

  • Iosif said

   NO(i) COMMENT(!)

   Apreciază

 9. e

  Apreciază

 10. Apreciază

 11. O discutie interesanta si lucida (nu lipsita de unele controverse) se gaseste aici: Ce ne doboară nu e un microb, ci psihicul nostru adus în pragul surescitării apocaliptice (interviu cu Sorin Lavric)

  Apreciază


 12. Apreciază

 13. RALG said

  O lectura usor amuzanta si nu numai, cu final apoteotic: Sechele de covid de CTP. 🙂

  Apreciază

 14. Stely said

  Apreciază

  • Super !

   Apreciază

   • Stely said

    Ivcelnaiv

    O știm cu toții pe mătușa, a bătut la ușa tuturor.

    .
    ***
    Mătușa
    În aceste vremuri de izolare
    totală
    în care ai ieși chiar și să mergi
    la sală
    când ai vrea sa vorbești
    cu oricine
    chiar și cu dușmanii,
    vezi bine
    e posibil să vă bată cioc cioc
    la ușă
    îmbrăcată modest, cu aer
    de mătușă
    o doamnă cu un platou
    în mână
    și cu bagaje multe, pregătită
    să rămână.
    Ea vă oferă apetisante cornulețe
    cu suspiciune
    Și alte prăjituri cu cremă de știri false,
    (nu prea bune)
    Toate, pudrate cu praf fin
    de amănunte
    despre cum totul ne e scris
    pe frunte.
    Vă rog din suflet, chiar dacă arată
    tentant
    Refuzați-i făcăturile ferm
    și elegant
    Iar dacă insistă, să nu-i faceți
    voia,
    fiți nepoliticoși, închideți ușa
    Cucoanei Paranoia!

    Apreciază

    • RALG said

     doar ca paranoia are multe fetze… Complementar ar fi de zis ca (totusi) chiar si paranoicii au dusmani.

     in fine, vivat iv. Astept cu nerabdare sa iasa din paradigma corona si sa livreze un poem nou-noutz, fara urma de atingere cu virusul acesta ce s-a lipit de noi ca marca de scrisoare, in a-nul de gratie 20,20 (vorba Vioricåi… ce-o mai face oare Viorica?)…

     Apreciază

 15. Leacuri pentru plictiseala:

  Apreciază

  • Asteptam (si) provincia. Nu conteaza din ce tara. 🙂

   Apreciază

   • Stely said

    Cand l-am vazut la comentarii recente pe „dl Iosif” m-am gandit ca a rezolvat ecuatia . Vad insa ca nu, si nici neamtzu tiganu , de D’Artagnan nu ma zic nimic, dansul fiind de la o vreme preocupat de carantina . Prin urmare , ramasei doar eu . 🙂

    Ei, pai ce s-o mai lungesc , rezultatul corect este 144. Spil-ul problemei se afla in ecuatia de la sfarsit. Omul poarta in picioare o pereche de pantofi , in maini o pereche de manusi si la ochi una bucata ochelari . Ca sa rezolvam ecuatia trebuie sa aflam valoarea omului purtator al celor trei produse. Stim din ecuatiile precedente cate puncte valoareaza fiecare dintre cei 4 factori . Anume : 20 o pereche de pantofi , 40 (20+20) doua manusi , 2 ochelarii si 5 omul fara cele trei produse. Asadar : 20+40+2+5 =67 (valoarea omului din ecuatia de la sfarsit). De aici este simplu : 10 +67 x 2 =144
    P.S. Nu, nu ma declar geniu dar altceva de alta valoare , da. Ramane sa ghiciti. 🙂

    Apreciază

    • Stely said

     Si acum sa revenim la preocuparile noastre cele dint zilele pandemiei ,ce pare ca incepe sa ne „separe”(pe unii la propriu) din ce in ce mai mult. 😦

     Ivcelnaiv
     ***
     Separarea
     Partea dificilă a pandemiei nu e acum,
     suntem doar la început de drum.
     Cu adevărat greu va fi când, la final
     când, după atâta voință comună
     și atât împreună,
     cu un efort infernal
     ca să putem să zburăm
     va trebui să ne separăm.
     Mâinile mele de gândurile tale
     (dar cum să separi floarea de petale?),
     umerii tăi de dorințele mele
     (dar cum poți despărți praful de stele, de stele?),
     neliniștea ta de ale mele gesturi,
     privirile noastre de cele câteva resturi
     de nesiguranță
     și speranță
     dosite prin cămara sufletelor noastre
     din ce în ce mai albastre

     Apreciază

    • RALG said

     Corecta solutia, si foarte eleganta si didactica explicatia. Se vede ca ati fost profesoara. 🙂 Am ghicit?

     Iv este insa genial. Naiv si genial in aceeasi oala… neasteptata intamplare. Faptul ca acum a-pare strecurat printre bazaconii si insolente iosifiene, adanceste si mai mult insolitul situatiei. Pandemia accentueaza nebunia.

     Apreciază

     • Stely said

      Multumesc pentru apreciere. Da , am fost o profesoara bunicica (zic eu)dar nu de matematica. Ceea ce am numit „altceva de valoare” este un titlu de „excelenta” atribuit chiar de dvs . Este vorba despre un „cautator …” ;(

      Apreciază

     • RALG said

      Ei, daca intamplarea ca ati fost numita „cautator” rivalizeaza valoric cu faptul de a fi fost profesoara, nu pot decat sa ma declar magulit de rezultat. Va meritati cu prisosita titlu de „excelenta” pe care singura vi l-ati castigat. Noi unul n-am facut decat sa redam concis, in cuvinte, o realitate observabila cu usurinta. Am indeplinit, cum ar veni, o simpla formalitate.

      Apreciază

     • Stely said

      Stely said
      martie 14, 2013 la 7:09 pm
      Nici nu stiti cit ma bucur pentru aceasta noua confirmare . Am avut un mic proces de constiinta, urmare a faptului ca mi-am arogat prea repede eticheta de cautator prin excelenta Asta dupa ce am vazut ca exista ecouri negative (de nemultumire ) . 😉
      Dar acum, cind stiu la ce va referiti, imi permit sa-mi insusesc fara mustrari de constiinta onorabila eticheta .

      P.S. Abia astept raspunsul lui neamtzu tziganu la urarile lui Iosif de Bunavestire si de Craciun , totodata. 🙂

      Apreciază

     • RALG said

      Presupun ca dl.NT, ajuns la o intelepciune apreciabila, nu va cadadicsi sa-i acorde vreo atentie d-lui IG. Il va IG-nora.

      Apreciază

 16. Iosif said

  Apreciază

  • @iosif – copil orfan, poti observa in dreptul gurii parintelui pe care l-ai postat spre salvare pe Arca lui Goe, un fir subtire si o mic cilindru de metal. Ai idee cate generatii de savanti au trebuit sa munceasca, orbecaind prin bezna, ignorand cretinii de teapa ta, ca sa poata azi sfantul parinte sa vorbeasca la microfon? Ca sa spuna ce? Ca Dumnezeu este ocupat cu salvarea Romaniei si din cauza asta planeta o duce prost. Iosif, iosif, iosif, definitia sperantei desarte, care trage nadejde ca spânul de barba cå corona v-Irusul o sa-l aduca pe Isus lui iosif cel neod, ca sa dovedeasca el lumii, macar acum la spartul targului ca iosif greblea nu e prost, ca iosif greblea cel irod stie, are, face, este si merita. Vai mama ta de copil oligofren.

   Apreciază

 17. Iosif said

  SARBATORI DE PASTE, FERICITE, BINECUVÂNTATE DE TATAL ! 🙂

  Apreciază

  • Stely said

   @ Iosif,
   Este Pastele maine si nu stiu eu ? Sau cumva anticipati ziua de 1 Aprilie . Oricum ar fi, pe mine reusiti sa ma speriati. Zau , ce se petrece cu dvs ? Va afecteaza cumva izolarea ? Macar spuneti doua vorbe cu sinceritate, din minte , suflet si inima. E adevarat si acestea au darul de a transimite o anume emotie, dar excesul si uzitarea lor in momente nepotrivite le devalorizeaza.

   Apreciază

 18. Iosif said

  🙂 😀 )))

  Apreciază

 19. Iosif said

  Apreciază

 20. RALG said

  Astazi, 31 Martie, este ziua aniversara a poetului Nichita Stanescu. Aveam obiceiul sa sarbatorim evenimentul, pomenindu-l pe poet si/sau gazduind relatari ale unor intamplari cu sau despre el, ale oricui se intampla sa fie prin zona si sa (mai si) aiba astfel de amintiri „stanesciene”… Azi n-om multumi cu o poezie de-a sa, care da bine in context si care ar putea prefata si prefigura un nou episod din seria „Calatorului ii sade bine cu drumul”:

  Trepte

  Alergam pe o platformă infinită de beton
  alergam.
  Tăcerea era desăvârşită şi alergarea nu mi-o auzeam
  vederea platformei era amplă şi infinită
  şi n-o mai vedeam.
  Alergam pe-o platformă infinită de beton
  alergam.

  Deodată-un ţiuit şi platforma s-a rupt pe orizontală
  şi am căzut din dimineaţă spre seară, spre foarte seară
  pe o altă platformă de beton infinită
  alergând,
  din tăcere neauzind, din vedere nemaivăzând.
  Alergam alergând şi deodată
  un ţiuit
  platforma s-a rupt pe orizontală
  şi iar am căzut dinspre dimineaţă spre seară
  spre foarte seară,
  pe o platformă de beton infinit
  când alergam, alergam, alergam,
  alergam.

  Apreciază

  • RALG said

   Si fiindca veni vorba despre poeti si depre aniversari poate merita sa fie pomenit si un altul, poet sarbatorit alaltaieri (pe 29):

   Aripile – Virgil Carianopol

   Nu-mi pune aripi! – am strigat
   spre îngerul ce mă ţinea
   când îmi vâra aripi cu sila
   şi-n umeri mi le îndesa.

   Nu vreau!
   Dar el, cu o răbdare
   pe care numai îngerii o au
   Nu mă lăsa, deşi din ele,
   Spuneam că nu ştiu cum să dau…

   N-auzi?? – strigam.
   Tocmai cu mine?
   Nu fi aşa ne-ndurător!
   Nu le strica, le pui zadarnic.
   Eu niciodata n-am să zbor!

   Eşti surd?? l-am zguduit lovindu-l.
   Dar el tot mai aprins lucra.
   Ştia că voi avea nevoie
   Ştia c-odata voi zbura! …..

   ***
   Am dat cu trandafiri în oameni,
   Dar unii fiind de soare goi,
   Oprindu-și florile luminii
   Mi-au întors spinii înapoi.

   Apreciază

  • Stely said

   Cred ca si aceasta ar „merge bine „in context :

   Ce este viaţa?
   Când începe şi încotro se îndreaptă?

   În toate părțile deodată, zise
   cel fără părți.
   Într-o singură parte, zise
   Partea.
   Ce este?
   Cum, ce este?
   Este, pur și simplu.
   Adică E, adică S, adică T, adică E.
   Primul E mai vechi decât ultimul E.
   Atât.

   poezie de Nichita Stănescu

   Apreciază

 21. Neamtu tiganu said

  Veta cu Izoleta..
  Azi a fost luni, sigur ca nu conteaza, luni e oricum zi de relach, la muzee, la teatre, asa ca nu va bag nici Schopenhauer, nici muzica d-aia grea, dar doar asa.. pt statistica, jurnalu ar fi fost 13, ca nu folosesc 13, ca e cu ghinion. Ghinionul nu vine niciodata singur, nemtii spun, ca pe linga ca n-am noroc mai am si ghinion. Azi noapte au fost -5 grade. Ca are dreptate sora lui Bula din Suedia, Greta, careia i-am distrus eu copilaria. Ca io, in copilaria mea, habar nu aveam ce e aia kilowattora, ca aveam WC in fundu curtii si apa de la put. Si chiar mai tirziu, aveam doar kilowattminut, ca se oprea curentu. Da, cum spuneam, a avut dreptate, iaca doar a inceput sa se emite mai putin codoi si clima a revenit la normal, -(minus) 5 grade in 30 Aprilie. Niste flori de visin si mar nu pareau prea incintate. Tare ma speriasem, ca zicea Greta ca are Corona, m-am gindit, fie-i Corona usoara, da n-are, s-a rasfatat si ea un pic.

  Mi se pare trist ca Friday for future face pauza, unii, mai nesimtiti, propuneau ca fraideiiiforfiter sa mearga sa culeaga sparangelul. Noi, nemtii, io insa nu, ne omorim dupa sparangel, sparangel recoltat, de regula, de profesorii universitari polonezi, da acestia nu mai pot veni. Niste rasisti au propus chiar sa merga milionu de refugiati la recoltat, da nu se poate, au ramadan. Niste prieteni propuneau sa cumparam aur, sa combatem inflatia, eu as zice ca mai bine e sparanghel.
  De la 1 aprilie intra in vigoare o noua lege care urmareste reducerea zborurilor aviaonelor, zboruri care, dupa cum spun cei 97% de specialisti, emit codoi la greu. Se va mari impozitul pe zbor, practic se dubleaza. Nu s-a spus daca se vor impozita si avioanele care nu prea mai zboara. Sunt sigur ca aceste masuri vor salva lumea, nu stiu daca si oamenii!
  Dupa cum spuneam -5 grade, am fugit la gradina, mi-era teama ca imi pleznesc tevile de apa, am pus antigel in WC. Am baut si o tarie.

  Am facut si o cursa cu biciclu, am mai cules ceva leurda, da si asta a inceput sa aiba virusi. Nu m-am intilnit cu nimeni, desi pe aici nu prea sunt masuri de izolare, ci doar recomandari. Asta e libertate, nemtii sunt f pragmatici, au gasit o modalitate de a rezolva problema pensiilor, un fel de selectie naturala, ca asa spunea Darwin.

  Atmosfera a devenit mult mai destinsa, povestiile triste cu victime nu mai conteaza, ca, precum spunea Stalin, moartea cuiva e o tragedie, moartea unui milion e doar statistica.

  Apreciază

  • Iosif said

   @Neamtu Tiganu said
   ‘Nea(m)ta Buna Vestire ! Binecuvântari ceresti si pamântesti sa-ti dea Domnul, acum la sfârsitul lumii si în toate celelalte Lumi(nite) si Stel(lute) de gheata care vor mai stra(Luci) pe Brad Pitt(ic) ul îmvesmântat, decorat, parfumat, coafat,aranjat si în(corona)t 19&20 pregatit sa-l întâmpine pe Mosu, cu saniuta încarcata de daruri pentru fetite si baietasi cuminti, care au ascultat si s-au supus la „parinti” nerabdatori sa întâmpine sarbatoarea mult asteptata de toti copilasii lumii (inclusiv al Gretei) Craciunul (Re)nasterii Mântuitorului poporului Sau si al tuturor oamenilor nascuti vreodata din femeie pe Terra, (mai ales al celor nascuti si din Dumnezeu)
   La Multi Ani, decenii, secole, milenii, la toate speciile de pe (b)Arca lui Goe. Bun sosit pe vârful de pacat …AR(U)ARAT & Noua Ordine Mondiala ! 🙂 😀 )))))))))))

   Apreciază

  • RALG said

   @Neamtu Tiganu – Suntem la zi cu aventurile d-nei Veta cu izoleta, iar lectura acestor consemnari de jurnal personal ne confera o stare de bine si confort (explicabila antropologic), alaturi de senzatia placuta ca v-am cunoaste cumva de apropoape, si in acealasi timp de departe, ca pe un prieten vechi cu care impartind multe amintiri, ai privilegiul de a-l intelege usor, din doua-trei vorbe. Jurnal cu spor si cu umor, va doresc in continuare… Si bineinteles success in agricultura practicata in gradina. Ceea ce desigur ca le uram tuturor prietenilor nostri din HUVACA, inclusiv prietenilor dusmanosi, chiar si in contumacie. Cantec, joc si voie buna.

   P.S. Unul dintre prietenii nostri comuni m-a rugat (a insistat) sa va transmit (ad-litteram) un mesaj, totalmente neclar pentru mine, dar pe care cica d-voastra l-ati intelege, citez. „Spune-i lui Neamtu ca intelegerea a cazut, pentru ca Silviu a decis ca tot ce-a fost in viata lui odata va lasa uitarii…”. Daca intelegeti ceva si nu e vorba despre lucruri prea intime, spuneti-ne si noua ce si cum. Presupun ca Sevastita asteapta s-o contactati direct, dar daca va retine ceva, nu-i nicio problema. Puteti sa-i raspundeti via Arca lui Goe, printr-un mesaj anonim. Sunt sigur ca va intelege. In tot cazul compatimim impreuna.

   Apreciază

 22. Iosif said  Apreciază

  • RALG said

   @Iosif – Foarte frumoase propuneri muzicale. De un gust desavarsit. Gingas gestul de a le partaja cu ceilalti locatari si co-locatari ai Arcei lui Goe, aflati in cusete separate, care va sa zica ma intelegi, in care intri, incui usa, tragi perdeluta si poti dormi, pana dincolo de Filiasi. Va multumim si mai poftiti pe la noi. Felicitari (si) pentru adaptare si adaptabilitate. Probabil ca amicul Charles D. ar fi mandru de d-voastra dar si nitzel incantat de noi care va gazduim pe (b)Arca, pentru flerul de a nu va trata cu refuz. In cinstea colaborarilor fructuoase dintre noi de pana acum, dar mai ales in onoarea celor ce vor urma mi-as ingadui sa va fac o dedicatie si o recomandare de vizionare:

   Apreciază

 23. Ioan M. said

  A republicat asta pe Cronopedia.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
<span>%d</span> blogeri au apreciat: