Filiera legala
Posted by Arca lui Goe pe aprilie 4, 2020
Sarcina de-a tine un blog imi parea, cu ani in urma cand am inceput, una fastidioasa. Prins in propriile mele angoase si indeosebi cea legata de actul vorbirii cu, despre, pentru si in fata altor persoane, imi imaginam diverse in timp ce scriam si putine erau bune. Scriind ajungeam uneori la cele mai intortocheate formule, marca unei minti speriate de simplitatea lucrurilor. A fi perfect, ce driver stupid, si ce important e totusi sa fie perfecte lucrurile. Eugen spunea bine, zambind ca driver-ul lui e „try hard to be perfect”, o trimitere evidenta la modelul lui Kahler. Poate ca al meu, in revansa, era ca era perfect sa incerc din greu, dar evident asta nu suna la fel de bine in engleza.
Am scris despre cate in luna si in stele, uneori vomica mea inspirationala s-a concretizat in texte quasi-dadaiste, scrise de dragul scrisului la fel cum astazi fiul…
Vezi articolul original 1.164 de cuvinte mai mult
Stely said
Hmm…vrand sa vad ce scrie „andreanum&co” despre pandemia covid-19, in ideea ca voi gasi ceva referitor la cum sunt afectati de coronavirusul-nou bolnavii psihici , am dat de o postare la aniversarea a 10 ani de bloggerit, fiind totodata si ultima. Marturisesc ,ca m-a impresionat f,mult.
Iata aici un fragment :
Doliul distruge pânza de coerență a lumii. Timpul se împrăștie. Prioritățile se refac cu greu, fântâna bunăvoinței seacă. Zâmbetul canin al intactului și-al imunului la pieirea lumii doare până la nesimțire, la fel și entuziasmul isteric al proaspătului venit la masa durerii. Ce-mi mai pasă mie azi de ce crezi tu, sau tu, despre mine ori despre noi? Curiozitatea mea prezentă e că mi-a păsat vreodată de. Că mi-ai trezit vreodată un semn de întrebare. Că, precum un naturalist de papier mache, am colecționat vreodată fluturi. Tu, sărmane semidoct, te-ai născut condamnat să consumi o realitate în care privești în suprafețe și unghiuri drepte. Poți să te feliciți că ai supraviețuit propriei mediocrități, progenii îți vor fi veșnic recunoscători că ai perpetuat gena idioțeniei. Inteligența ucide. Înțelepciunea anihilează. Pentru ambele ai nevoie de-o formă de altruism care nu se naște decât din percepția de Sine minim cristalizată, preferabil despre ce se află deasupra de buric. Și tu n-o ai. Sau dacă o intuiești e o dâră pe obraz.
Astfel că, pentru moment, prestez un mic adieux. Printre cărțile facile omului de rând se află și Eric Berne – Ce mai spui după ce spui salut? (traducere aproximativă). Mi-a plăcut până la chicot implicația evidentă, căci evident ”la revedere”. Oameni pe care i-ai băgat în suflet musai să fie și scoși de-acolo ulterior, căci nu poți duce la nesfârșit ocaua lumii în spinare. În vreme ce trăiești cu realitatea că n-ai cum, și n-ai să uiți ce ai trăit, dacă îți mai simți vertebra cât de cât vine o zi când ai să vrei să fii uitat. Alternativa e să plonjezi în penibil, iar spaima mea de concept e suficientă încât să nu mă apropii decât cel mult tangențial de concept.
Vine o zi în curând când voi renaște. Am planuri. Visez. Continui să construiesc castele de nisip. Continui să-mi plăsmuiesc cuvinte doar de mine știute. Cenușa oricărei apocalipse e teren fertil pentru feriga minții. Prefer să dărâm eu soclul înainte de-a ajunge pus sub formă de bust pe vreunul. Tu crezi că mă cunoști. Ironia din colțul gurii spune că habar n-ai. Din habarnism te-ai născut, habarnic trăiești, în hebernicie te duci. Continui să contemplezi poza cu maimuța numită om și să-ți digeri recenta masticată gustare.
Așteaptă-mă înapoi când n-ai să gândești. Pentru mine azi, 27 ianuarie 2016, Andreanum se termină…
AIci mai mult :
https://andreanum.wordpress.com/
P.S. Daca nu ma insel am intalnit nick-ul andreanum pe Arca lui Goe cam prin 2011 . De atunci am ramas cu impresia ca este un „el” insa abia acum imi dau seama ca este o „ea”. 🙂
A, la postarea aceasta am intalnit la „comentarii” ghiciti pe cine ? ✍🙆♂️😉
ApreciazăApreciază
RALG said
Se pare ca fiecare Dumnezeu trebuie sa treaca (inevitabil) printr-o periada in care devine (Doamne Dumnezeule), foarte nemultumit de creatia sa, foarte (auto)critic, frustrat chiar, alimentandu-si ideea ca existenta acelei creatii este o greseala care-i strica reputatia si prestigiul, si ca prin urmare (logic nu?) acea creatie trebuie distrusa, radiata, facuta sa dispara, ca si cand n-ar fi existat niciodata, decat cel mult ca umbra unui vis sau nici atat. Faptul de a trimite acea creatie in randul celor ce n-au fost niciodata este un proiect in sine (o alta creatie). De obicei insa fiecare astfel de Dumnezeu, dupa ce initiaza Potopul care sa faca tabula rasa, are un moment de recul, de incertitudine cuantica, de retinere, si nu ramane consistent cu actul distrugerii totale, preferand (din 1000 de motive si din lene) sa lase si distrugerea si creatia aceea de izbeliste, in des-compunere, de capul lor, sub asediul neantului (mereu flamâd de lucruri), pentru a se putea dedica de indata unei alte creatii, mult mai frumoase si mult mai bengoase. Ce se intampla cu acele universuri abandonate nu se stie niciodata, desi se poate presupuna ca exista undeva un Dumnezeu al dumnezeilor, si un Dumnezeu al dumnezeilor dumnezeilor, si asa mai departe pana spre infinit, care se ocupa de toate, inclusiv de sirul infinit al creatiilor abandonate (una-n alta, precum Iona in interiorul balenelor concentrice), care de fapt (se va dovedi, cumva, candva, ca) nu sunt abandonate, facand parte integranta din planul sau, unic (in varianta infinita a unicitatii), sau ca nu sunt deloc… Depinde numai si numai de ce, cine si daca se gaseste la „capatul” infinitului, ceea ce sub aspect matematic ar insemna ca aveam de-a face cu un sir infinit convergent. Sub acest aspect… (al convergentei sirului lumii) crede fiecare ce vrea, cum vrea, cum i se potriveste, in context… Era unul odata care zicea: „Nu ma feresc sa spun ca sunt mai sigur de existenta lui Dumnezeu, decat de prezenta noastra acum, in aceasta camera” (??!!;..). Sau poate ca ori fi fost mai multi care sa fi zis asa ceva (poate St. Romuald nascut in Ravenna prin anul 956, sau Ernesto „Che” Guevara, ori si Mohandas Karamchand Gandhi, daca nu cumva si Fyodor Mikhailovich Dostoevsky, Papa Francisc de la Roma ori chiar Isus din Nazaret el insusi in persoana sau Ion Luca Caragiale. Cine stie cine a spus, cand a spus, cui a spus, de ce a spus sau ce o fi spus)… In orice caz textul respectiv, impreuna cu persoana care l-a emis si cu contextul rostirii, devine un pachet extrem de interesant ce poate fi cu usurinta asimilat samburelui primordial al uniu nou si dragut univers… de ganduri, si poate chiar de vorbe, caci, vorba ‘ceea, la inceput a fost cuvantul. Ce cuvant? Ei asta-i acum! Ce cuvant? Ce cuvant? Oameni in toata firea si nu ne dam seama ce cuvant. Iata ce cuvant: ou. Mai intai a fost cuvantul ou. Ca tot vine Pastele. Ceea ce va dorim desigur si d-voastra draga prea-cinstit citititor citit si unic al Arcei lui Goe…
P.S. Daca ai timp te rog sa te gandesti cum anume s-ar putea explica primordialitatea cuvantului ou. Cum ar fi posibil sa fi existat cuvântul ou inaintea cuvântului cuvânt?… In acest sens parerea sf. Iosif ar fi nepretuita si neprecupetita, dar din pacate l-am gonit, a plecat si si-a luat si parerea cu dansul…
ApreciazăApreciază
RALG said
P.P.S. Se pare ca ne-am speriat degeaba. Amicul nostru (dl. sf. Iosif) n-a plecat nicaieri, ci doar a stat pitulat prin preajma si cum s-a auzit strigat la apelul nominal, cum a zis present. Bine ca nu s-a suparat.
(a) Dar, ca veni vorba de absente notabile nemotivate, cred ca la disparuti putem sa-l dam pe amicul nostru (dl.D’Artagnan), care s-a dat la fund, ne mai activand decat poate pe blogul lui Adrian Nastase. Ori poate ca d-lui incearca o carantina (purificatoare) totala, in deplina sihastrie… Fara cuvinte. Sau poate ca are calculatorul infestat cu vreun virus… Cine stie! In sfarsit, sanatate tuturor, cititorilor, pseudo-cititorilor si necititorilor nostri, precum si tuturor contributorilor, comentatorilor, vizitatorilor, observatorilor si si pe-trecatorilor pasageri, care survoleaza (au survolat sau vor survola) in goana, in totala siguranta si deplina libertate de exprimare si miscare, spatiul din vecinantatea Arcei lui Goe.
(b) Trei broaste testoase (surori) s-au hotarait sa plece impreuna intr-o clatorie la izvorul fermecat si sa bea impreuna cate o canuta de apa vie la acel izvor (despre care se stie ca face bine la longevitate). Au pornit-o agale la drum si, cu multa rabdare, perseverenta si chin, dupa 100 de ani, in sfarsit au ajuns. S-au bucurat foarte mult dar cand sa bea au constatat ca sora cea mica isi uitase cånuta acasa. Jale mare caci isi promisesera sa bea impreuna. Ce mai calea, vale, au decis pana la urma ca sora cea mica sa se duca singura inapoi acasa sa-si ia canuta, iar surorile cele mari sa ramana langa izvor si s-o astepte. I-au promis ca n-o sa bea apa fara ea, iar aceasta a pornit-o agale inapoi spre casa. Si uite asa a mai trecut inca o suta de ani. Cele doua surori mai batrane au oftat, iar una dintre ele a zis: „E-he-hei, sora noastra a ajuns acum acasa si-si ia canuta”. Apoi s-au scufundat iarasi in tacere si asteptare, si uite asa au mai trecut inca 99 de ani. Una dintre cele doua broaste testoase de la izvor zice: „Soro eu nu mai pot de sete”. Cealata zice „Si eu la fel”. „Stii ce?! Hai sa bem cate o canuta cu apa si pe urma, cand o ajunge sora noastra, la anul, bem si cu ea”. „Bine, asa facem”. Si cand se pregateau sa bea, broscuta testoasa cea tanara, scoate capul de dupa o piatra si zice: „Eee, daca e pe asa nici nu mai plec acasa dupa canutza”…
Presupun ca pe acea broscuta o chema Iosifa ori Iosefina, sau cam asa ceva 🙂
ApreciazăApreciază
stely said
😀🤩
Ivcelnaiv
Dacă sunteți un pic sătui de prezent, hai să aruncăm o privire în viitor. Nici nu mai e așa mult până în 2084.
2084
„Și cum, înainte, oamenii aveau nas
și gură?” își vor întreba părinții copiii copiilor
copiilor copiilor pandemiei.
Aflând că da, vor strâmba înciudați
din micile lor filtre prin care niciun virus
nu mai poate trece.
„Hai spală-te pe filtru și mergi la culcare,
le vor spune părinții”, pupăcindu-i pe obraz
cu filtrele lor mari,
de adulți perfect
sănătosi
ApreciazăApreciază
Stely said
Ivcelnaiv
Dacă sunteți un pic sătui de prezent, hai să aruncăm o privire în viitor. Nici nu mai e așa mult până în 2084.
2084
„Și cum, înainte, oamenii aveau nas
și gură?” își vor întreba părinții copiii copiilor
copiilor copiilor pandemiei.
Aflând că da, vor strâmba înciudați
din micile lor filtre prin care niciun virus
nu mai poate trece.
„Hai spală-te pe filtru și mergi la culcare,
le vor spune părinții”, pupăcindu-i pe obraz
cu filtrele lor mari,
de adulți perfect
sănătoși.
ApreciazăApreciază
Stely said
Ivcelnaiv
Au și poeții poeziile lor preferate din ce scriu ei, nu-i așa? Vă invit s-o ascultați pe a mea, de azi. 🙂 Mâine scriu iar.
.
***
Casca
Sunt acolo, una cu profesorul Seldon
punând psihoistoria pe roate,
văd prin ochii lui Aleksy
lumea lui doar fără poate,
gust păcatul împreună cu domnul Gray
mă îndrăgostesc mistic de Maitreyi,
prin vinele mele curge sânge de Buendia
de la inima lui Jack învăț poezia
mă dau peste cap ca Behemoth
dear Watson, știu tot,
împreună cu Jude, la zeița Suferință
mă închin cu întreaga ființă,
sunt Ove, pot zice vrute și nevrute
dar totul îmi pute.
Privesc prin cărți ca printr-o cască VR
Ce știri, ce pandemie? N-am habar.
Mâine scriu iar Da, asa fac si eu , dar astept sa veniti si voi cu …altceva . 🙂
ApreciazăApreciază
RALG said
Uite altceva: „Imaginile surprinse într-o biserică din comuna italiană Ponza fac înconjurul lumii. Coroana de spini aflată la picioarele Mântuitorului Iisus Hristos pe un crucifix a înflorit. Pe creanga uscată au apărut flori, iar preoții din localitate spun că este un semn că lucrurile sunt pe cale să se îmbunătățească.”
sau
Un turn cu antene de telefonie mobilă a ars din temelii în centrul Angliei după lansarea unei teorii conspiraţioniste în mediul virtual. Locuitorii unui sat din Anglia circulă în sens unic… Un zvon precum că tehnologia 5G favorizează răspândirea noului coronavirus a dat curs unor îndemnuri la arderea turnurilor de telefonie mobilă şi la atacarea inginerilor din telecomunicaţii, scrie „The Sun”.
E plin pamantul de fabule si fabulatii. Fabula e un gen de poezie nu?
ApreciazăApreciază
RALG said
2084? Hm… Misto alegere. Oare in 2084 o sa fie Olimpiada sau Campionat Mondial de Fotbal?
ApreciazăApreciază
eulablick said
Test
ApreciazăApreciază
Arca lui Goe said
Ping
ApreciazăApreciază
eulablick said
Ce se intimpla, mi se cere autentificare, si mai sunt bagat si la moderare
Neamtu tiganu
ApreciazăApreciază
Arca lui Goe said
Nu am nimic in spam sau la moderare sub semnatura „Neantu Tiganu”. Trebuie sa fie vreun „glitch” la mijloc, daca nu cumva mesajele d-voastra au fost cenzurate mai de sus, de altii mai mari decat mine, care detin controlul pe Arca lui Goe, pe WordPress, in Web, in Internet, pe planeta sau in Sistemul Solar. Mai sus de atat nu cred sa fi fost d-voastra in stare sa produceti vreun deranj. De fapt ce ziceati? Mai ziceti odata.
ApreciazăApreciază
Arca lui Goe said
fabulous de incredibil si de-a dreptul siderant:
Cercetătorul Jem Bendell, specializat în sustenabilitate, vede în criza actuală o „repetiţie generală” pentru tulburările care urmează din cauza schimbării climatice. Măsurile de izolare şi distanţare socială impuse în lume pentru combaterea coronavirusului urmează să devină o obişnuinţă pe fondul accentuării schimbării climatice, este de părere Jem Bendell, autor al controversatului articol «Deep Adaptation: A Map for Navigating Climate Tragedy», publicat în 2018. Profesor de leadership şi sustenabilitate la Universitatea din Cumbria, Bendell a activat în calitate de consultant la ONU, a participat la redactarea unor rapoarte pentru Comisia Europeană şi pentru Forumul Economic Mondial şi a consiliat Partidul Laburist din Marea Britanie. „În societăţile industriale moderne, cedările din cauza covid-19 par un fel de repetiţie generală pentru tipul de prăbuşire pe care schimbarea climatică riscă să îl provoace”, a declarat el, potrivit Bloomberg. „Această criză relevă fragilitatea modului de viaţă actual”, a adăugat el. În articolul său din 2018, cu accente apocaliptice, cercetătorul cere măsuri graduale, dar radicale pentru combaterea schimbării climatice. În lipsa lor, susţine el, civilizaţia riscă să se prăbuşească în zece ani. În opinia lui Bendell, incendiile, uraganele şi fenomenele de secetă din prezent sunt efectele cele mai vizibile ale încălzirii globale şi modificării climatice. Perturbând itinerariile migratorii ale animalelor, aceste fenomene au impact totodată asupra pandemiilor. Aaron Bernstein, cercetător de sănătate publică la Harvard, explică pentru Bloomberg că animalele migrează de-acum proponderent spre zone mai reci, apropiindu-le de habitatul uman şi crescând astfel riscul transmiterii de boli. Într-un context de criză economică şi planuri de relansare, Jem Bendell le recomandă guvernelor „să se menţină pe linia de plutire”. Michael Mann, profesor de aerologie la Universitatea de Stat din Pennsylvania, consideră că predicţiile lui Bendell sunt exagerate. Articolul său „este un exemplu clasic al catastrofismului climatic”, spune el. În orice caz, în absenţa unor măsuri adaptate şi răspunsuri puternice, consecinţele schimbării climatice vor fi dezastruoase, chiar dacă nu vor duce neapărat la dispariţia civilizaţiei sau a capitalismului, relatează slate.fr.
Mama, mama…
Deci ca sa poti emite enormitati credibile si sa sa fi pårerolog atractor de gura casca, trebuie musai sa fi expert in ceva de exemplu in „sustenabilitate” sau ma rog ceva de genul asta (arcagoeologie, etc)… Dati ba, baga-i-as la ududoi, sa mai stea si pe-acasa. Cert este ca covidul asta (in afara de efectele sale colaterale extrem de positive) mi-a cam stricat ploile pe Arca lui Goe. Imi perturba teribil planurile editoriale. Cum naiba sa continui la vreme de pandemie seria „Calatorului ii sade bine cu drumul”? Sau seria despre instantierile polimorfice ale micilor dictatori presarati in calea libertatii de impresie, expresie, opinie, harjoana si a dreptului la replica, precum conul Dorin (Tudoran) sau cubul Bornel Calan (de la Liternautica)? Covidul asta si toata liota de vorbitori colaterali mi-au trimis tematica in derizoriu. 😦
ApreciazăApreciază
Stely said
Se lupta pe mai multe fronturi : frontul ” de care pe care”deschis de mass-media , incepe sa se extinda mai abitir decat cel cu COVID-19. Aceasta a stat nitel in expectativa , rezumandu-se la informatii cu privire la starea de fapt, dar nu se vinde bine. Presa sportiva , de ex, din ce sa mai traiasca si ea daca nu mai sunt competitii ? Asa ca si-a gasit si ea falitii ei :
„Nu știu cât de multă nevoie avem de vaccin, deși văd că spre asta se merge. Auzind că în România se testează un vaccin am fost revoltat. Nu vreau ca poporul meu să fie folosit la test. Dacă-l făceam noi, eram de acord să-l testăm. Atât timp cât ne e trimis de țări care nu-l testează, mi se pare greșit. Nu vreau ca poporul român să fie de probă. Trebuia o poziție mai dură. Mi-e teamă că ne vom grăbi spre a avea un nou vaccin obligatoriu. Nu ar trebui să fie obligatorie vaccinarea”, a spus Ciprian Marica la GSP
De fapt toata povestea a plecat de la doi medici francezi pe care i-a luat gura pe dinainte :
„În urmă cu câteva zile, Jean-Paul Mira și Camille Locht au afirmat, cu nonșalanță, că vaccinul pentru coronavirus ar trebui testat pe locuitorii din Africa. Vorbele celor doi medici au declanșat un adevărat scandal. Mai mulți foști și actuali fotbaliști celebri de pe continentul negru au reacționat virulent.
Samuel Eto’o (39 de ani) le-a transmis celor doi că sunt ”mizerabili” și că Africa nu e locul lor de joacă. Vehement a reacționat și o altă legendă, Didier Drogba (42 de ani), care a spus că ”Africa nu e laborator de testare pentru vaccin”.
Nemulțumirile au continuat să curgă. De la Demba Ba (34 de ani), care i-a numit ”monștri” pe cei doi medici, până la Kevin-Prince Boateng (33 de ani). Acesta din urmă a postat un mesaj dur pe rețelele de socializare. ”Idioților, nu folosiți Africa precum o jucărie!”, a scris Boateng.
Christian Atsu (28 de ani), fotbalistul lui Newcastle United, a luat la rândul său atitudine. ”Nici măcar nu le e rușine de ei!”, a transmis ghanezul pe Twitter.”
P.S .Acuma, stau sa ma intreb : dintre toti cei implicati in subiect cine ori fi idiotii principali ? mass-media , fotbalistii sau „idiotii” de medici ca s-au trezit vorbind cu cine nu trebuia ?
Insa , i-as intreba pe domnii fotbalisti . Pe cine or vrea d-lor sa se testeze vaccinul anti -covid ? Celelalte ,care sunt in prezent, pe cine oare s-or fi testat ?
PPS , ” Cert este ca covidul asta (in afara de efectele sale colaterale extrem de positive) mi-a cam stricat ploile pe Arca lui Goe. Imi perturba teribil planurile editoriale.”
Ce sa zic , cred ca „planurile editoriale” se vor relua rapid dupa ce l’om invinge pe „covid” . Asadar , sanatosi sa fim . 😷
ApreciazăApreciază
RALG said
Pana si domnul scriitor Bornel Calan ori… Cornel Balan, sau cam asa ceva, de la Liternautica se indeletniceste, de zor, cu zel, cu comentarea multitudinii de informatii pe care le citeste continuu despre teoriile conspirative pe care le demasca fara mila, sub privirile ingrozite de incantare co-legiala ale doamnei Daniela Albu. Zice d-lui ca ar fi in stare sa scrie in fiecare zi trei saptamani pe tema data. Roman fluviu nu alta. Are AICI – Coronavirus în era „fake news” un articol de proza scurta si niste comentarii de la co-comentatori de-a dreptul fabulous de monumentale in materie de z-batere in piua si ingrosarea zgomotului de fond in discutii fara fond si fara forma, plate si anoste… dar (dar din dar) in cadru „literar”, un cadru foarte restrains, ce-i drept, prin excluderea tertzului inclus si prin cenzurare fara moderare. Recomandam cu caldura lectura prozelor de sezon de pe Liternautica tuturor celor care sufera de insomnie. Remediu garantat.
ApreciazăApreciază
Stely said
Liternautică pe paine , nu gluma .
P.S. Marturisesc spasita ca n-am fost in stare sa citesc decat din 10 in 10 rânduri, dar si asa am cascat de vreo trei ori. Mai interesant a fost video-clipul cu „oul lui Damocles”. 🙂 Mi-a lasat gura apa … dar ma abtin . Tot oul lui Columb e mai bun . Are calorii putine. 😉
ApreciazăApreciază
neamtul tiganu said
test cu altceva
ApreciazăApreciază
Arca lui Goe said
Vad ca intr-adevar, intrati la moderare. Am impresia ca asta se intampla pentru ca va schimbati ba nick-ul, ba adresa de e-mail. Incercati sa fiti d-voastra inseva si sa vedem ce iese. Noi unul n-am schimbat nimic in setari, deci totul ar trebui sa fie „business as usual”.
ApreciazăApreciază
Arca lui Goe said
@Neamtu Tiganu – Presupun ca ati droit sa atrageti atentia asupra creatiilor recente din jurnalul d-voastra de pandemie:
XX
XIX
XVIII
XVII
Toate sunt foarte dragute si savuroase, drept pentru care le recomandam cu caldura prea-cinstitului cititor citit si unic al Arcei lui Goe.
P.S. Ati pomenit ceva despre o palinca de 40 de grade. Pardon! Aceea nu este palinca ci febrå…
ApreciazăApreciază
Iosif said
Oul lui Columb (De la Wikipedia, enciclopedia liberă)
Această anecdotă apare pentru prima dată în cartea Istoria Lumii Noi publicată în 1565 de Girlamo Benzoni.
„După descoperirea Americii în 1492 și întoarcerea lui Columb în Spania, gloria sa a atras invidia multora, deoarece aceștia considerau că o dată ce Lumea Nouă exista nu trebuia decât să te îndrepți într-acolo.
Pentru a-l umili, un nobil spaniol îl invită într-o zi la un ospăț, unde pe lângă mâncărurile și vinurile bune, i s-au servit și vorbe rele. Oprindu-se un moment și luând un ou de pe masă, i-a întrebat dacă îl pot așeza drept într-unul din vârfuri. După multe încercări sortite eșecului, Columb le exemplifică soluția.
Luând oul și lovindu-l puțin de masă ca să-l aplatizeze, îl așează vertical în poziție de echilibru. Această soluție simplă naște indignările acelor nobili spanioli, care exclamau: „Asta știam și noi !”.
Columb răspunse râzând: „Trebuia numai să vă vină în gând. Atât.””
ApreciazăApreciază
RALG said
🙂 O stiti si pe aia cu Oul lui Damocles? Dar pe cea cu oul Gordian?
ApreciazăApreciază
Iosif said
Da ! 🙂 😀 😀 )))
ApreciazăApreciază
Stely said
#dragosteinvremeapandemiei
Călătorii
Anul ăsta am planuri mari
de călătorie.
O să merg la Festivalul de Muzică
în Surdină
de la Dormitorio,
vreau să vizitez Sanctuarul de Urși
de Pluș
din Kidsroom,
voi privi prin rama ferestrei
la tablourile de natură moartă
de la Musée de de Trottoir de Vizaví,
neapărat vreau să petrec câteva săptămâni
de dolcefarniente
în Canapello din Sufragéria,
abia aștept să iau cooking classes
în Mai-Ki-Thcen,
Musai o să mă bronzez sub soarele
necruțător
din Balconiki
Și poate, dacă am noroc,
ies și la un pahar de vin
cu prietenii.
Ivcelnaiv
ApreciazăApreciază
RALG said
N-as vrea sa (a)par precum vitejii aceia care dupa razboi se arata, dar trebuie sa va spun ca si mie m-au dat prin minte unele idei de calatorie foarte asemanatoare, potrivite cu vremea pandemiei. Ma rog, n-am nici geniul si nici spontaneitatea iv-naivului, dar totusi facand in minte acele calatorii, am simtit o senzatie asemanatoare cu cea indusa de lectura acestui dragut poem, incheiat apoteotic intr-o nota categoric optimista. Merci. Merci Stely & Iv cel Naiv. La urma urmei chiar si acum cand stam mai mult pe acasa calatorim aproape la fel de mult ca de obicei, cu gandul, cu aerul pe care-l respiram, cu apa, cu materia care ne strabate, cu planeta, cu Sorele, cu Galaxia, cu fotonii, plus perpetuul du-te vino al sângelui prin vene, a impulsurilor nervoase prin nervi, a celulelor zumzaitoare, a atomilor si electronilor care ne compun, inainte de a se intoarce cuminti in Univers, facand loc altor atomi calatori sa le ia locul si sa ne populeze, trupul, mintea si sufletul. Continua sa calatorim. Continuam sa ne calatorim ca si cand nimic dramatic nu s-ar fi intaplat. Si in fond nici nu s-a intamplat. Ce-am dat pe mere, am luat pe pere. Mai mult ca sigur ca pauza asta de la rutina zilelor ne va prinde bine si ne aduce si lucruri bune. Un bine pe care, cu putin noroc, il vom resimti pe deplin candva, mai tarziu, daca nu ne-or coplesi, poate, cine stie ce alte rutine.
ApreciazăApreciază