(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

GOL

Posted by Arca lui Goe pe mai 13, 2020

. . . niciodata golul n-a sunat mai tare.



Care e golul tau… favorit?
GOL – GOLD – GOD – GODot – DOT – DOE – GOE – GOL

128 răspunsuri to “GOL”

  1. Deo-cam-data Ni-mic. Dar ni-mic nu tine la ne-sfârsit… ci numai pana la big bang! Stai sa vezi! 🙂

    Apreciază

    • Stely said

      Deo-cam-data un like pentru ca m-a binedispus ilustratia cu soricelul la cumparaturi. 😅
      In rest chiar ni-mic . Am niste „goluri” de idei si in suflet, chiar : lipsa de dorinta de a mai intra pe teren , multe frustrari , temeri etc. 😦 Astept big -bang-ul, deci …

      Apreciază

      • RALG said

        Deh, e stare de gol… Big-bangul, ca orice haos, nu va rezolva niciuna dintre problemele golului (le-ati cam enumerat), dar le va face sa para irelevante… 🙂

        P.S. Merci pentru like si semnal. Asa aratam fiecare dintre noi cand mergem la cumparaturi. 🙂

        Apreciază

  2. RALG said

    Daca tot nu ne-am lamurit neam in legatura cu legatura sau nelegatura dintre 5G si pandemie, poate ar fi bine sa ne orientam catre alte ne-lamuriri, precum legatura sau nelegatura dintre Incalizirea Globala si Pandemia Planetara. Am putea incepe sa continuam 🙂 de aici. Ordinea de zi. Punctul 1: Pandemia COVID-19 și Green New Deal – O repetiție cu orchestra?

    Apreciază

  3. RALG said

    Cuvântul gol este plin de sensuri. Regele Gol. Soarele Gol. Gol de aer. Gol pusca. Cu capul gol. Gol – euphemism pentru God. Cerul gol. Pamantul gol. Stomanul gol. A se da de gol. Cu mâna goală, pe inima goală. Pâine goală. Femeie goală. A munci in gol. A râsni in gol. A vorbi in gol. A iesi la gol. A da goooooool. A primi gol. Gol, gol, gol… plin de gol.

    Apreciază

  4. Mi-e dor de fotbal:

    Apreciază

  5. eulablick said

    etimologic vorbind, golul romanesc nu se potriveste cu cei care au inventat fotbalul si i-au zis GOAL, adica tinta. Ca la romani tinta poate fi un gol e cumva predestinat. Cum draq un gol poate fi o tinta? Adica ma caznesc sa ajung intr-un gol? Poate o gaura neagra, neagra.
    Nemtii ii zic TOR, adica poarta, sase sase poarta-n casa.

    Sitemul imi fac etot felul de giumbislucuri, sunt, se vede dupa adincimea tratarii subiectului, neamtu tiganu.

    Apreciază

    • RALG said

      As putea fi de acord cu mioritismele sugerate, cu o singura mentiune: o gaurå neagrå este foarte de parte de a fi un gol, fiind, dimpotrivå, ceva ce frizeaza plinul absolut. Cît priveste ambiguitåtile limbii române, jos palaria (pentru a ramâne cu capul gol)… Nu cred så mai existe vreo limba în care în atat de multe cazuri ceea ce se spune så insemne de fapt invers decat pare ori in care inversul unui lucru sa fie egal cu lucrul in sine: Nu e nimic = e nimic. Nu vad nimic = vad nimic. Inainte, tot inainte. (Ca tot inainte era mai bine; caci aici inainte = inapoi)… Vom construi o lume nouå (nu vouå)… „Da” este luat din slavå dar inseamna „Nu” sau Da’ de unde. „Ba” inseamna ba „nu”, ba „da”, adica da, ba da. Faptul cå un cuvant atat de important si de uzual (da) este, intr-o limba eminamente latina, de origine slavå este plin de niste semnificatii pe care nu vreau sa le comentez acuma. N-am luat din slavå niet-ul ci da-ul, facand pe niznaiul in cel mai convingator mod cu putinta. Asa se face ca i-am zapacit pe toti invadatorii de cap (incepand cu acel oaspe ce din vechi se pomeneste, cu Darius al lui Istaspe), reusind så råmanem ce-am fost, natiunea teflon (de care nimic nu se lipeste, cå de… apa trece, pietrele ramân, câinii latrå, ursul merge…) Påi nu va uitati si la d-voastrå? Vå chinuiti så fiti neamtz si ntz, tot tzigan vå iese. Român din gåzari. Hai noroc si haz de necaz. Ramane cum am stabilit: mi-e un dor teribil de fotbal. Dor… alt cuvant magic ce nu mai exista in nicio alta limba. Ich vermisse Fußball, eh, nu suna la fel… Mi-dor si de o partida cu puhoi de lume la stadion , dar mi-e dor si sa joc eu insumi un fotbal sau macar o miutzå.

      Apreciază

      • eulablick said

        mi-e dor de atit de multe lucruri, ca atunci cind le am, mi-e dor sa-mi fie dor.
        Fussball! Nu stiu daca mai stiu ce e aia!

        Apreciază

      • Nici fotbalul nu va mai fi ce-a fost. Fără scuipați pe teren?

        Apreciază

        • RALG said

          Vai! Categoria tele-tele-spectatorilor de fotbal pentru care esenţa fenomenului constă în scuipații de pe teren. Au fost şi (ne)cazuri cu muşcături (Luis Suárez), sau împunsături (Zinedine Zidane), şi nu, nu din vorbe… iar despre inventivitatea verbală din teren şi (mai ales) din tribune… se pot scrie compendii. Dar totuşi astea nu sunt decât daune colaterale neglijabile… din perspectiva celor care au facut saltul cuantic în lumea microbiştilor nemântuiți. Din câte-mi dau seama tu (la fel precum legendarul Iosif cel iubit) nu eşti dintre acestia, fiind mai degrabă orientată către lucruri mai serioase, mai adânci, mai cu Dumnezeu în ele. Totuşi să ştii că fotbalul are şi el Dumnezeul lui, ba chiar este un soi de Dumnezeu. Mă rog, ştiu că (în cazul de faţă) predic în pustiu, pentru surzi-orbi, incapabili să realizeze ce pierd aflându-se într-un univers paralel cu fotbalul, activitate umană dovedită de Covid, a fi fiind neesenţială, amânată sine die (… până la anul – Campionatul European de… )

          Apreciat de 1 persoană

          • neamtultiganu said

            Fotbalul nu e pe viata si pe moarte, e chiar mai mult decit atit. Pe aici incepe azi

            Apreciază

          • RALG said

            În ţigănia de acasă eraţi dinamovist (parcă). În Germania ce sunteţi?

            Apreciază

          • neamtultiganu said

            Nu am fost nicicind dinamovist, mai degraba progresist, cind exista Progresul buc.
            Pe aici Bayern

            Apreciază

          • Ah, slavă Domnului, bine că n-ati fost dinamovist (ca Adrian Nastase si altii). N-am destestat niciodată pe nimeni mai tare, dintre colegii de microbism, decat pe dinamovisti si ideea de dinamovism. Nu eram sigur c-ati fi putut să fi fost asa ceva, dar am vrut să mă asigur. Progresul e altceva. Oricum e mult mai bine să fii cu bancherii decât cu militienii. Păcat ca nu mai exista nici macar in varianta F.C. National. UTA, Petrolul Ploiesti, Olimpia Satu-Mare, Ripensia Timisoara, FC Arges, Farul Constanta, Soimii Sibiu, Pandurii Targu-Jiu… Lumi disparate fără urmă… ca si Viitorul Scornicesti… 🙂

            Eeee, Bayern e altceva…. fara rival… Dormunt, nimic? In fine in Europa, in general, cu unele exceptii colosale si eu tot cu Bayern tin, indiferent in contra cui ar juca din Anglia si/sau Spania…

            Apreciază

  6. Ordinea de zi. Punctul 2: Si daca este medicamentul gresit? Nimeni nu are nicio indoiala?

    Apreciază

    • punctul unu, punctul doi, nimic, nicio reactie. Cred ca s-a gresit (b)Arca. Eh, nu conteaza, se va generaliza, se va viraliza, adica ca, puschea pe limbă, va deveni viral, in virtualitate. Stai sa vezi punctul 3 pe (dez)ordinea de zi pe unitate, sfânta tremie, care e si unime. 🙂

      Apreciază

  7. Iesirea din pandemie, o solutie alternativa: retrairea perpetuå a unei zile din 1958 (periaoda colectivizarii) fara virus:

    Apreciază


  8. Apreciază

  9. Stely said

    Mă ,Gheorghe ! De ce bei mă cu ochii închisi ?
    Păi o zâs doctorul nici să nu mă mai uit la beutură ! 😂

    Apreciază

  10. RALG said

    Noi oamenii avem o multime de probleme, o cvasi-infinitate de probleme. Ca noi n-are nimeni. Nici virusul, nici balena, nici albina, nimeni. Ma rog cele mai multe sunt false probleme (fake), dar asta este totalmente irelevant. O problema råmâne o problema. Cand ai ajuns sa te confrunti cu ea (Dumnezeu stie cum si de ce, inexorabil oricum) nu mai conteaza ca e o problema falsa (adica ca nu e o problema). Asadar avem probleme. Avem probleme. Dar asta nu-i o problema. Sau e? Inca una? In sfarsit, ceea ce vreau sa spun este ca, dupa parerea mea (si nu numai a mea 😉 ) multe lucruri s-ar simplifica si multe probleme ar disparea (in special cele din culegerile de probleme), daca am accepta (de maine, sau mai bine chiar incepand de azi) ca 1 + 1 = 1 si ca numarul pi nu are o infinitate de zecimale ci nicio zecimala: pi = 1. Odata acceptate unanim aceste simplificari ar reduce dramatic problemele grave cu care ne confruntam ca om si ca omenire. Vorba ceea, cand ai femeie ai o multime de probleme. Cand n-ai femeie n-ai decat o singura problema: n-ai femeie. Parerea lui Topârceanu.

    Apreciază

    • neamtultiganu said

      Cel mai important e sa ai solutii, chiar cind n-ai probleme, de fapt asta ne bucura, solutiile

      Apreciază

      • Probabil ca fara sa vreti ati reusit sa (mi)-l evocati pe amicul meu Iosif cel Viteaz. D-lui n-are nicio problema (chiar nicio problema)… Bine acuma nici solutii n-are prea multe, ci numai una. Una si buna, universala, buna la orice, oricand, oricum. Panaceu. Un fel de hydroxychloroquinå dar mult mai tare. Deasemenea palinca este o solutie, nu? O solutie concentratå de alcool, apå (câh) si arome… Si, la fel ca si hydroxychloroquina, vindeca de Corona Virus, in doi timpi si trei miscari, doar ca este mult mai gustoasa, iar efectele secundare imediate sunt un bonus minunat. Asta la capitolul cu solutii care ne bucura chiar si in absenta problemelor.

        Apreciază

  11. Pandemie mare comedie… Sarabanda fake news pune in valoare comicul burlesc al prostiei umane in forme artistice de o simplitate dezarmantå. Daca o sa am timp o sa vin cu cateva exemple (exista puhoi si puzderie) ca så ne rândem împreunå. Daca nu, o sa ne râdem separat(i). Pårerea lui Topârceanu.

    Apreciază

    • Stely said

      Pai sa incep eu prima :
      „Vor să reducă populația globului cu mai mult de 50%. Au creat COVID-ul să împingă lumea spre vaccinarea obligatorie. Îi și plătim să ne omoare. Vor să ne controleze prin tehnologia G5. Undele G5 favorizeaza extinderea virusului. Și asasinarea lui Kennedy intră în același tablou. (Și Guvernul Orban) ascultă de Rothschild” – protestatar

      Apreciază

      • RALG said

        Fabulos!

        Apreciază

        • RALG said

          De un comic monumental dar si terifiant… Prin aceasta ilustrare cu conspirationisti la kil, ati reusit sa-l banalizati si sa-l trimiteti in derizoriu pe dl.Iosif cel viteazu. Pe langa acestia, amicului nostru i s-ar putea spune „Iosf cel Cumpåtat”. 🙂

          In sine sa, omuletul iosefian care debiteaza cu convingere enormitati „citite” pe youtube, simte ca intr-adevar populatia ar trebui redusa substantial pentru ca prea s-au strans multi debili in ea. El demonstreaza preventiv, pentru a se proteja in contra unor masuri plauzibile, pe care el insusi le gaseste justificate pe undeva si care-l vizeaza personal. Se pare ca efectele secundare ale democratiei pot fi la fel de groaznice ca si cele ale abaterilor de la democratie si incalcarii normelor democratice. Efectele cumulate si corelate ale activitatii imbecililor si ticalosilor pot descuraja orice sperante puse in „viitorul glorios al omenirii”. In acest context trebuie sa fii imbecil sau ticalos ca sa vrei sa devii politician (reprezentativ), sau macar sa fii inconstient ca sa te bagi in asa ceva. Ceea ce este insa si mai dureros este ca exista si alti indivizi, mult mai educati decat acesti trepadusi ai strazii, care imbratiseaza cu aceeasi nonsalanta, cu acelasi entuziasm tembel, fix aceleasi teorii, conceptii, perspective. Genul Iosif universalis, „omuletzul” care „refuza” sa gandeasca (oricum neavand incotro)… In fine. Vine vara. Moare virusul. Vivat.

          Apreciază

          • Iosif said

            @RALG
            Ce va mai place sa provocati, inconstient ca doar pe d-voastra însiva va penibilizati, si…as zice eu, daca taceati filozof ramâneati.

            Apreciază

          • RALG said

            Devreme ce am acceptat interactiunile cu d-voastra, inseamna ca, normal, am acceptat implicit sa ma (si) penibilizez. Sunt dl.Goe si sunt penibil. Intr-adevar. Nu sunt si nici nu eram filozof. Cateodata (cand nu debitati ca de obicei enormitati colosale) faceti niste enunturi simple si banale cu aerul c-ati fi fåcand mari descoperiri. Bun, v-ati prins si d-voastra (dupa lupte seculare, care au durat cateva luni) de (auto)penibilitatea d-lui Goe. Vivat. Dar, schimba asta cu ceva situatia d-voastra? Va (tot) amagiti ca incercand sa schimbati astfel vorba, (sunteti cumva (cel) viclean? sunteti perspicace?) se va abate atentia de la cel spuse despre dl. Greblea cel (prea) întelept? Va salveaza pe d-voastra chestia asta? Haideti d-le Iosif cel Cumplit, nu va mai schingiuiti singur, straduindu-va in co(s)mice contorsionisme mentale, prin care sa va (auto)convingeti singur (tu pe d-voastra) ca sunteti OK, ca trebuie sa fiti OK, in baza fundamemntului de la temelia motivului ca dl.Goe e fistichiu. Dar daca va ajuta asta sa va amanati spaimele si indoielile in legatura cu consistenta d-voastra intelectuala (ca persoana debransata complet de la procesul gandirii in favoarea incantarii), fiti oaspetele meu. Dl.Goe e penibil, iar dl.Greblea este Apostolul Adevarului Absolut Atemporal si Eliberator, fratele lui Isus Christos, si ce va mai pofteste, din inima sa, egoul d-voastra. Dar tineti minte, ca nu dl.Goe este inamicul si uzurpatorul imaginii pe care va scremeti sa o aratati lumii (omenilor, nu altcuiva) despre Iosif Greblea cel Special, ci, vai, chiar Greblea insusi, care mana-n lupta vijelia-n grozitoare care-i ciufuleste chelia lucioasa, ca semn unic al faptului de a fi fiind sclipitor. Ce, de-aia sunteti d-voastra prost? Fiindca asa zice dl.Goe? Ei, as. Pai ce de dl. Goe stati d-voastra in loc? Nu. Aveti putintica rabdare si-apoi dati-i-nainte stimabile. Contez pe matale. Aveti un haz monstrous… care-mi rasplateste penibilitatea cu varf si indesat. Merci.

            Apreciază

          • Iosif said

            Apreciază

          • RALG said

            Merci beaucoup. Très belle vidéo. Votre attraction pour ce genre de musique et d’images est également très intéressante et mystérieuse. Vous avez le mirage des ruines.

            Apreciază

          • Iosif said

            Apreciază

          • Iosif said

            Lipitoarea are două fete: „Dă! dă!” Trei lucruri sunt nesăţioase, patru lucruri nu zic niciodată: „Destul!”, şi anume: Locuinţa morţilor, femeia stearpă, pământul, care nu este sătul de apă, şi focul, care nu zice niciodată: „Destul!”

            Trei lucruri sunt mai presus de puterile mele şi chiar patru pe care nu le pot pricepe: urma vulturului pe cer, urma şarpelui pe stâncă, urma corabiei în mijlocul mării şi urma omului la o fată. Tot aşa este şi calea femeii preacurve: ea mănâncă şi se şterge la gură şi apoi zice: „N-am făcut nimic rău.”

            Trei lucruri fac să se răscoale o ţară şi patru lucruri nu le poate suferi: un rob care a început să împărăţească, un nebun care are pâine din belşug,
            o femeie dispreţuită care se mărită şi o roabă care moşteneşte pe stăpână-sa. – ProVorbe –

            Apreciază

          • RALG said

            Iosif cel viteaz, iosif cel sfios, iosif cel cumplit, iosif cel cumpatat, iosif cel pueril. Iosif cel mut. In veci mut. Iosif cel necuvantator.

            Ma iosife zii ma si tu ceva de la tine! Cat de sarac sa fii må incat sa n-ai nimic de zis? Doar de îngânat, încantat… refrene, clisee, ce din coada (d)au sa sune. Zgomote. Fara sens si fara muzica. Nici macar anti-sens si anti muzica… Niste tâmpenii superlative alese dupa cum ii suna surdului. Surdo-mutuluiosif. Cateodata nici haz n-ai mai iosife. Iar cand il ai, nici atunci nu-i al tau.Croitoreasa n-are haine. Cosarul aduce ghinion. Pisica neagra suge la doua oi. Capra trece, pietrele raman. Le bonheur ne s’acquiert pas, il ne réside pas dans les apparences, chacun d’entre nous le construit à chaque instant de sa vie avec son coeur. Cachart, pardon, bonsoir.

            Apreciază

          • Iosif said

            Trei basme/povesti nemuritoare, ba chiar patru, cinci, poate sase, sau cine stie, chiar sasezeci si sase, ori poate sase sute sase zeci si sase, m-au inspirat (si ma inspira înca) pe tot parcursul vietii mele ilperfecte, nedesavârsite, ciclic- evolutive prin Cuvântul AAAE, urcânde si coborând perpetuu, în pas de dans, ori împleticit, urcând pe munti si coborând, prin ploi, zapezi, furtuni si soare, cu multa truda prin credinta si rabdare, sperând mereu s-ajung la mare, sa ma îmbarc pe-o barca sau chiar o pluta, sa ma ia valul sa ma duca, pe-o insula pustie doar c-o capra sau o ciuta, ostenit de calatoria atemporala de pelegrin universal, un Nimeni, un nimIC, fir de nisip banal, purtat de energia si puterea din CuVânt aspatial, atemporal peste Pamânt.

            Apreciază

          • RALG said

            Hm! Deci se poate. Sunt surprins. Si asa luat prin surprindere, de intamplarea (oarecum neasteptata), prefer sa nu comentez imediat, in graba, mesajul d-voastra.

            Apreciază

      • RALG said

        @Stely – Propunerea d-voastra de tragi-comedie virtuala, in termenii luminosilor protestatatri din piata Victooriei (pupat toti piata Independentii), este benigna. Spumoasa, dar benigna. Dar ia priviti aici tragedie-comedie-antica (pentru elite):

        Ce parere aveti? Cam cati „intelectuali”, credeti ca pun botul la comediile astea „nemtesti”? O multime, neicusorule. Nu gluma.

        Apreciază

        • Hm! Ia te uita. Foarte ciudata (ca sa zic asa) si jenanta situatie. Tocmai voiam sa zicem si noi de la obraz: „Pompiliu Diplan – Opriti Mascarada!” cand se gasesc unii sa-l victimizeze, sa-l cenzureze, sa-i taie mustiucul, facandu-l in ochii martorilor sa para credibil. Cretina metoda asta a cenzurii. Ma rog la alde Liternautica treca mearga, dar in rest nu… Adica ca nu se face sa faci din caricatura Pompiliu Diplan un erouaş al luptei pentru libera exprimare a prostiei cu ştaif.

          Så vedem ce s-o mai întâmpla. 😦

          Apreciază

          • RALG said

            Ia te uită !!!!!!!!!!! L-au scos pe Pompiliu si de aici. Incredibil felul in care s-au găsit ăștia (?!) să-l credibilizeze pe Pompilu cel apoteotic, pe principiul: „Eee, trebuie să fie adevărat ce spune omul dacă-l vânează ăștia(?!) peste tot si-l elimină. E clar. Are dreptate.„. Eternitatea dobitocilor este pleonastic nemarginită, în toate taberele.

            Apreciază

        • Stely said

          A, da … am vizionat si eu pret de catevea minute din Mihai Neamtu „Impotriva extremistilor”, vrand sa-l postez odata cu cel „benign” , dar cand am vazut ca dureaza 51′ m-am lasat pagubasa.Trebuie sa recunosc ca fac alergie la oratoriile din genul Vadim Tudor . Nu stiu ce afla acolo , dar poate maine imi voi face curaj sa-l vizionez integral.La fel si pePompiliu Duplan ,”Opriti mascarada”. Pare nitel mai potolit dar am impresia ca tot pe „linia” Mihai Neamtu ” se afla. Nu stiu ce naiba i-o fi apucat pe toti ? Situatia merita dezbatuta . Astia vor neaparat sa faca o adevarata” mascarada” din pademia covid -19 si parca n-ar fi cazul sa-i lasam . 😯

          P.S. daca mai sunteti p’aci va urez „Noapte buna”! Eu abia cum ma culc. Am vazut 3 episoade din serialul recent „Pandemia ” recomandat de Bill Gates :Foarte interesant .

          https://www.digi24.ro/magazin/timp-liber/cultura/ce-carti-citeste-si-la-ce-filme-se-uita-bill-gates-lista-intocmita-de-fondatorul-microsoft-

          Apreciază

          • Stely said

            Aici serialul (4 episoade) :

            Apreciază

          • RALG said

            Pompiliu Diplan se afla pe exact aceeasi „linie” cu nea protestataru din piata Victoriei, la fel de spalat pe creier dar si ceva mai spalat la limba, un fel de Iosif travestit in intelectual. Trebuiau sa aiba si cei cu facultate la cine sa caste gura. Cred insa ca si dl. Iosif, desi nu este in publicul tinta, ar avea niste satisfactii colaterale colosale daca ar avea rabdare sa vada filmul cu Pompiliu cel Plin.

            Apreciază

  12. Stely said

    „Epidemia de SARS-CoV-2 a fost, în mod surprinzător, pusă de brigada coif de staniol nu în cârca lui George Soros, ci a lui Bill Gates. O parte din vină o poartă chiar Gates, având în vedere că anul trecut, într-un documentar Netflix, Gates vorbea de pericolul unei pandemii, menționând chiar coronavirusurile ca potențială sursă. De aici și toate obsesiile despre „Bill Gates care a brevetat coronavirusul” din colțurile capitonate ale internetului. ”
    https://mindcraftstories.ro/index.php/2020/05/18/cui-ii-este-frica-de-bill-gates/

    Apreciază

    • Exista pe Netflix (parca) un film despre Bill Gates si proiectele sale de-a lungul timpului. Mie mi s-a parut un film onest si convingator, oferind o imagine plauzibila despre relatia lui Bill Gates cu lumea, asemanatoare cu cea care este ilustrata in articolul pe care-l propuneti. Mistificarea conspirationista menita sa-l faca pe Bill Gates inamicul numarul unu al cetateanului statistic si vigilent, este deja un success de bal mascat de dimensiuni planetare. Vorba ‘ceea te uiti si privesti. Prin comparative, ceea ce i s-a intamplat lui Patapievici este doar o joaca de copii. Oricum turma sterge urma.

      Apreciază

      • Stely said

        Filmul (serial) la care face referire autorul articolului „Cui ii ester frica de Bill Gates, se numeste „Pandemic” . Este pe Netflix , pana acum are 6 episoade . Ei bine , documentarul este realizat in 2019 si trateaza exact problema virusurilor gripale (porcina si aviara) dar si Ebola (febra hemoragica) . O echipa de cercetatori ( biologi, microbiologi, medici etc din SUA a inceput de catva timp sa lucreze la un vaccin universal pentru toate tipurile de virusuri gripale. Am inteles ca ei spera sa fie gata in 2025 . Au infiintat un laborator de cercetare , pe un teren privat in Tanzania, unde au inceput sa faca experimente pe porci. La un moment dat se avanseaza ideea ca va fi o pandemie de proportii , cea de care vorbeste in video-clip Pompiliu Diplan , precum si problema finatnarii cercetarii si realizarii vaccinului de la bugetul federal . S-a votat o lege care prevedea sistarea finantarii de la buget, ramanand ca echipa sa faca apel la Bill Gates , care deja le-a aprobat suma de 1, 5 milioane dolari . Asa a intrat el (acum )in colimatorul conspirationistilor . In episodul 5 (parca) este vorba de spitalul Jerfferson, care urma sa se desfiinteze tot din lipsa de bani. Si uite-asa , din una si din alta, s-au hranit conspirationistii de nu mai stie lumea pe cine sa mai creada. Eu merg pe mana cercetatorilor si a lui Bill Gates. 🙂 Doamne ajuta!

        Apreciază

        • Stely said

          Si uite-asa intra pe fir si Biserica Ortodoxa, deocamdata din RM :

          „Biserica Ortodoxa din Moldova invoca teorii conform carora vaccinarea e calea prin care „sistemul antihristic mondialist” vrea sa introduca in corpul oamenilor microcipuri pentru a-i controla prin tehnologia 5G, iar Bill Gates e principalul responsabil.”

          https://ziare.com/social/biserica/biserica-din-moldova-sustine-teoriile-conspiratiei-legate-de-5g-vaccinuri-si-bill-gates-1611912

          P.S. Am postat toate link-urile si pe Facebook . Am deja un like de la un cititor . 🙂

          Apreciază

          • RALG said

            Mesajul conspirationistilor de toate categoriile este destul de simplu: „Ne-am strâns o mare multime de imbecili pe planeta. Pai nu va uitati la noi? Suntem fara numar, fara numar. Måi, voi careva ar trebui sa faceti ceva. Hai ca stim si noi ca v-ati gandit sa mai eliminati dintre imbecili. Trebuie sa se fi gandit careava mai smecheri la chestia asta, daca chiar si noua ne-a dat prin cap asa ceva. Bine era si simplu. Logic. La mintea cocosului. Båååå, da sa nu vå dati la noi. Drepturile inalienabile ale imbecililor sunt garantate de Dumnezeu cel sfant. Anticristilor.A dracului pielea på Bill Gates si pe fufa de Melinda, ce-i fute på ei grija pulimii. N-are cum.”

            P.S. Cand incheiati un apel la ratiune, (sabotându-l) cu o formulå de genul „Eu merg pe mana cercetatorilor si a lui Bill Gates. Doamne ajuta!„, (care aduce a ruleta ruseasca) asteptati-va la reactii adverse din toate directiile. Inclusiv din directia a-V-a B.

            P.P.S „Biserica din Moldova” este un nickname de succes al unei mici armate de trolli sovietici. Suntem in plina pandemie cu virusul tâmpirii. Un virus extrem de contagios. Covidul e mic copil in privinta asta. Ii afecteaza si pe preoti si pe medici si pe pulifrici in egala masura. Nimeni nu e 100% imun nici la infectarea cu acest virus, nici la a deveni vector de contaminare si transmitere a bolii. Bine naiba ca nu ne guverneaza Inteligenta Artificiala (care ar putea ajunge prin calcule si rationamente sofisticate la concluzia indubitabila cå, pentru a diminua la scara planetara moartea, suferinta, regresul, stagnarea, si pentru a se ajunge la un optim in ceea ce priveste binele si prosperitatea individuala si sociala, chiar ca ar trebui facute anumite corectii pe ici pe colea, prin punctele neesentiale, chiar si la intamplare), ca nu se stie pe cine ar cadea mågåretza. Cu tâmpitii care ne guverneaza ne-om mai intelege noi cumva. Mai lasam noi, mai lasa ei. Oameni suntem. Si noi tot asa, tinem cu savantii britanici si cu cercetatorii stintifici, nu cu misticii si bigotii. Doamne ajuta!

            Apreciază

          • Stely said

            Mea culpa . 😌

            Apreciază

          • Stely said

            „Sabotat „ne sabotat, ” mesajul” meu a fost interceptat de cercetatorii de la Universitea Maryland 😉 care mi-au facut invitatia (pe bune!)de a participa la un sondaj cu un numar de intrebari ce vizau starea mea actuala – daca prezint simptomele imbolnavirii de gripa covid-19 – in ce masura am respectat restrictiile de izolare, precum si alte reguli in vederea prevenirii contaminarii . Banuiesc ca raspunsurile mele (sincere) ii vor ajuta pe cercetatori ca pe viitor asemenea virusuri „ucigase” sa fie „capacite” de la primele semne ale izbucnirii epidemiei de gripa covid 19 sau alta noua( la fel de rea) in orice coltisor al lumii. 🙂

            Apreciază

          • RALG said

            Sper sa va deconteze cheltuielile de transport si cazarea in Maryland. 🙂 Daca tot ati ajuns in Maryland sper ca i-ati facut o vizita inopinanta si amicului nostru de demult, conul Dorin, care locuieste pe acolo intr-o frumoasa casa cu curte.

            Apreciază

          • Stely said

            Eeee, acuma si dvs , ce ati inteles din msesajul meu ? Nu exista nici cel mai mic indiciu ca asa zisa invitatie a fost facuta in real, adica la locul cu pricina . Cand am scris „pe bune” a insemnat ca „invitatia „mi-a fost adresata personal si ca au existat asigurari precum ca nu vor exista pericole de insecuritate a datelor personale si deci ca sondajul este adevarat („pe bune”) . Din ce am inteles , alegerea a fost facuta prin intermediul Facebook-ului care, in primul rand , mi-a adresat intrebarea daca sunt de acord sau nu sa particip , apoi m-a asigurat de confidentialitatea datelor etc. Am acceptat bucuroasa asa cum de fapt am mai facut-o si cu alte ocazii .N-am patit nimic pana acum. Eu nu sunt speriata de bombe, precum unii carora le este teama pana si de cei care le scaneaza temperatura la intrarea in supermarket-uri. 🙂
            P.S. In concluzie , cade si vizita inopinata la” conul Dorin.” Si chiar credeti ca m-as fi dus neinvitata ? Dar, daca as fi avut fotografia cu „frumoasa casa cu curte”, poate as fi trecut pe-acolo. Apropo, am banuiala ca dvs deja ati fost … 😉

            Apreciază

  13. neamtultiganu said

    Apreciază

  14. Al treile punct pe ordinea de „zi” (si de noapte), in acest Gol, este: Cetatenii unui oras chinez ar putea primi un scor in functie de starea de sanatate si stilul de viata.

    si cu asta am ajuns la sfarsitul celor 3 puncte de suspensie.

    Apreciază

    • RALG said

      Intrucat cele trei puncte de suspensie, de pe (dez)ordinea de zi si de noapte de pe Arca lui Goe, n-au trezit niciun inteteres publicului larg (si nici a celui strâmt), si nici vreun imbold retoric sau oratoric fata cu problema (a)stringentå, aflatå in de-zbatere clinicå, ci dimpotriva, nimic, gåsim de cuviintå så venim in întâminarea acestor dorinte ale numitului public, cu asteptata continuare: punctul 4: Cercetatorii au aflat cum a lovit asteroidul care a exterminat dinozaurii. N-au avut nicio sansa!. „Bolidul” spatial a urmat o axa de la nord-est spre sud-vest si a lovit solul sub un unghi cu inclinatia de 60 de grade. 60 de grade este unul dintre unghiurile cele mai ‘mortale’ care pot sa existe, pentru ca sub aceasta inclinatie este posibila ejectarea in atmosfera a celei mai mari cantitati de materiale, la o viteza suficient de mare pentru a inghiti planeta sub un nor de gaze si praf”, a continuat acelasi expert (indubitabil si inevitabil, savant britanic, de la Imperial College din Londra, de unde altundeva?). Intrucat la noi pe (b)Arca e si democratie, nu numai libertate, fara limite, de expresie, impresie, opinie si clacå, apelåm pentru completari la consilieri, experti, cunoscatori, didacti sau auto-didacti, docti sau nu, dar bine-voitori si bine-intentionati, care pot confirma (intocmai) si completa (integral), cele spuse de noi, ilustrand si de-claustrand importanta si adancimea punctelor de pe ordinea de zi.

      a) D-le Iosif, nu-i asa ca unghiul de 60 de grade a fost ales anume de catre bunul Dumnezeu, special pentru a-i pesepsi si eradica pe påcåtosii de dinozauri, in scopul amenajarii gradinii Edenului pentru numitii Adam si Eva? Ce parere aveti despre felul in care a fost ales unghiul de bombardament cu meteoritul Covid? Nu-i asa ca a vrut doar sa ne sperie? Am impresia ca nu are 60 de grade ci… 360… Nu-i asa cå?

      b) D-le Neamtu Tiganu, in caz ca ati vizionat cumva marele meci-mare, Bayern Munchen – Borussia Dortmund, ati putea sa ne spuneti daca ar fi meritat sa aiba spectatori in tribune sau nu? Cu masca sau fara masca?

      c) D-na Stely – V-au venit rezultatele de la testele de la Universitea Maryland? Ati raspuns bine? Ce notå v-au dat? Sper ca de (pe)trecere. 🙂

      Apreciază

      • Stely said

        🤒 😲 😷🤧🤫😨…

        Apreciază

        • RALG said

          Doi cosmonauti americani se duca sa ducå covid-ul pe statia orbital internationala, sa-l dea rusilor de la bord in pastrare, pentru valul 3 si 14 al pandemiei. Aici se poate viziona in direct. Pe durata vizionarii se servesc floricele virtuale si se accepta comentarii, opinii, contestatii (inclusiv de la iluminatii gen iosif). 🙂

          Apreciază

          • eulablick said

            interesant ca NASA, cea care a fost distrusa de cel mai democrat presedinte negru, transmite decolarea unei firme private, cumva concurente.
            Dar vremea nu a tiunut cu ei(noi). Speram simbata.
            Daca-i vezi te rog sa le transmiti din partea mea si a sotiei mult succes!

            Apreciază

          • Sigur o sa le transmit. O sa le prinda bine, mai ales ca acum sunt si cam cåtråniti ca au trebuit sa se dea jos din tiriboma din cauza de vreme rea.

            NASA a fost distrusa ??? Vai de mine. Adica aoleu. Firma lui Musk le-a oferit celor de la NASA cel mai bun pret de pe piata. NASA economiseste cateva zeci de milioane de dolarui apeland la SpaceX, ceea ce in subsidiary le sporeste si sex appeal-ul.

            Apreciază

          • eulablick said

            Firma lui Musk le-a oferit celor de la NASA cel mai bun pret de pe piata.
            ****************
            iata cum cineva care inventeaza, produce, are viziuni, devine un simplu negustor de piata. Da. NASA a fost distrusa de Obama, si nu-si va mai reveni in veci, o sa vezi!

            Apreciază

          • RALG said

            Cred ca inteleg (vag, dar oriscat) ce va supara in schimbarile de la NASA (habar nu am cu a distrus Obama NASA), dar, dupa parerea mea NASA are lucruri mult mai importante de facut deact sa se ocupe de motoare, rachete, si alte chestii din astea, pe care cheltuia mai multi bani decat era cazul si cu o eficienta de munca la stat. Cand nu se putea altfel, treaca mearga, dar acuma ar trebui sa se focuseze pe partea stiintifica a proiectelor si mai putin pe cea legata de TCM. Ma rog, daca vor sa faca studii pentru revolutionarea modului de transport, sa propuna alta tehnologie, asta ar fi alta poveste… alt proiect stiintific, dar asa, sa produca ei rachete este ca si cum institutul de cercetare de la Magurele s-ar apuca sa produca autobuze cu care sa-si aduca angajatii la serviciu.

            Apreciază

      • eulablick said

        Orice meci de fotbal merita vazut sau jucat… de altfel parerea mea de virolog amator e ca riscul de contaminare pe stadion e f mic, mai ales daca se permit mai putini spectatori, sa zicem o treime si-i roaga sa se imprastie si sa intre si sa iasa decalat.

        Apreciază

  15. a) Planul de reconstrucție economică al UE: România ar urma să primească fonduri nerambursabile de 19,6 miliarde de euro. România ar urma să primeacă 19,6 miliarde de euro, fonduri nerambursabile, în cadrul unui plan amplu de reconstrucţie economică, după pandemia de coronavirus, notează Bloomberg.
    Planul, propus de Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, presupune alocarea a 750 de miliarde de euro pentru redresarea economică a statelor membre UE. „Acesta este momentul Europei. Dorința noastră de a acționa trebuie să răspundă provocărilor cu care ne confruntăm cu toții”, a spus Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

    b) Acest om ne-a învățat că nu trebuie să ne batem joc de bani

    c) O bunică a postat fotografii cu nepoții săi pe Facebook. Mama copiilor i-a cerut bunicii să le ștergă și, pentru că a refuzat, a dat-o în judecată. Clar, nu?

    Apreciază

    • eulablick said

      Planul de reconstructie EU e primul pas spre dezastru EU. How dare you? ar zice Greta, daca nu ar fi atit de idioata si ar intelege ceva!

      Apreciază

      • Serios? Si cati pasi ar fi pana la dezastru?

        Apreciază

        • eulablick said

          Te-ai intrebat de unde vin acesti bani? ca de dus stim cu totii unde se duc. 30% in birocratie EU, 30% in buzunarele baietilor dastepti, de toate nationalitatile si restul… in chestii de care nu are nimeni nevoie.

          Apreciază

          • RALG said

            Da, sunt bani falsi, ca majoritatea banilor. Nu vin de nicaieri. Sunt inventati. Creaza inflatie. Dar faptul ca sunt si bani nerambursabili este un fel de a distribui in societate pagupele prosuse de pandemie (sau cu ocazia pandemiei) la intreaga societate. Ca unii se vor invartii este inevitabil, dar de, asta este specia. Sub aspect economic, si nu economic, ci logic, matematic, nu se poate face altfel. Aveti d-voastra alta idee? Cat despre chestiile de care n-are nimeni nevoie nu sa nu ne repezim sa dam cu barda. 90% din oameni se ocupa cu rahaturi de care nu are nimeni realmente nevoie. Nevoile sunt inventate, sugerate, etc. Are cineva nevoie de fotbal? De muzee? De pantofi si toale in exces? De schimbatul masinii la fiecare trei ani, sau chiar de masina? De mers la cuafor, la sala de gim (ce nu se poate alerga?) aiurea… Cata vreme balivernele facuta sa para nevoi vitale ale oamenilor, banii (majoritatea falsi) si resursele sunt intr-un echilibru rezonabil, nu doar ca e ok, e singurul fel in care merge treaba si se misca lucrurile in directia iluziei numita progres. Altminteri nu.

            Apreciază

  16. eulablick said

    As vrea sa va urez la multi ani cu ocazia zilei menstruatiei https://www.msn.com/de-de/lifestyle/lifestylegeneral/heute-ist-internationaler-menstruationstag-darum-ist-unsere-periode-es-wert-gefeiert-zu-werden/ar-BB14GLbR?ocid=spartandhp

    Apreciază

  17. eulablick said

    Neil Armstrong, Jim Lovell, and Eugene Cernan, commanders of Apollo 11, Apollo 13, and Apollo 17 respectively, said:
    „When President Obama recently released his budget for NASA, he proposed a slight increase in total funding…the accompanying decision to cancel the Constellation program, its Ares 1 and Ares V rockets, and the Orion spacecraft, is devastating.”
    „It appears that we will have wasted our current ten plus billion dollar investment in Constellation and, equally importantly, we will have lost the many years required to recreate the equivalent of what we will have discarded.”[18]
    „For The United States, the leading space faring nation for nearly half a century, to be without carriage to low Earth orbit and with no human exploration capability to go beyond Earth orbit for an indeterminate time into the future, destines our nation to become one of second or even third rate stature. While the President’s plan envisages humans traveling away from Earth and perhaps toward Mars at some time in the future, the lack of developed rockets and spacecraft will assure that ability will not be available for many years.”[19]
    „Without the skill and experience that actual spacecraft operation provides, the USA is far too likely to be on a long downhill slide to mediocrity.

    Apreciază

    • RALG said

      Ca aviator… mi se pare firesc sa emaptizati ci cei 3 cosmonauti… Noi unul, insa, nefiind aviator, privim cu circumspectie lamentatiile cuiva caruia i s-au taiat fondurile DE LA STAT si pe care le cam cheltuia aiurea (eludand orice concurenta). Si chiar daca ar fi fost gresita masura propusa de Obama (Obama este un FOST presedinte al Americii), noul presedinte (Donald), care si-a facut un scop din a anula masurile fostului, ar fi putut sa faca invers. Nu numai ca n-a facut ci a declarant sus si tare ca incurajeaza competitia, concurenta, bussinesul, firmele private in cee ce priveste transportul in Cosmos. Da este o istorie (si o melancolie), o legenda, despre timpurile in care NASA avea monopolul dezvoltarii rachetelor, navetelor, modulelor si a altor componente (cu rezultate destul de discutabile). Se intampla pentru ca pe vremea aceea nu se putea altfel, nimeni altcineva decat insusi statul American, nu avea resursele stiintifice si financiare necesare pentru asa ceva. Acum nu mai e deloc asa. A lasa mai departe la stat o treaba ca asta este echivalent cu a o condamna la stagnare, daca nu cumva la moarte. NASA trebuie sa se ocupe in continuare de lucruri pe care nu le poate face altcineva (firmele private)… Inca exista asa ceva. Cand n-or mai exista, nu-i nicio problema. Moare NASA nu si legenda. La NASA se face muzeu.

      Apreciază

  18. eulablick said

    Apreciază

    • RALG said

      Nice!

      @Iosif – Ce parere aveti despre continutul videoclipului propus de dl. Neamtu Tiganu? Ca trebuie sa aveti si d-voastra o parere din perspectiva AAAE! Nu?

      Apreciază

      • Iosif said

        Nu cunosc acest limbaj încâlcit si nici sistemul lor metric la fel de bizar ca al chinezilor sau al rusilor ! Eu sunt român pur, cu radacini în N. ArdDealului !

        Apreciază

        • RALG said

          Norocul lor. Ghinionul nostru.

          „Român pur”, „sistemul lor metric”… Super…

          Apreciază

          • Iosif said

            …E doar o chestie de incompatibilitate al cercurilor circumscrise (circumcise..;?) în patratul bazei la nivelul vârfurilor PiRamiDellOr.

            Apreciază

          • RALG said

            @Iosif cel viclean – Incerci s-o dai pe mistouri gen „iosif cel firoscos”, sperand sa-ti camuflezi „postmortem”, prostia neaosa si lipsa de educatie, reusind insa ca astfel sa te afunzi in raport cu pretentiile tale de „detinator” de AAAE(uri) in misiune apostolica. Iti asumi degeaba aceste daune colaterale, pentru ca de salvat nu salvezi nimic. Oricine poate vedea cu ochiul liber la ce nivel te afli si ca habar nu ai ce inseamna „sistem metric” si unde se foloseste si ca iti place sa te iei in seama (neavand absolut nicio alta treaba pe lumea asta). Pune-te de accord tu cu tine si o sa vezi ce mai råmane. Pare o sarcina simpla dar de fapt e imposibila. Asa ca… ce-ti ramane? Mai nimic. Da-i cu piramidele, cu conspiratia, cu constipatia, si tine-te ocupat. Mascota ca d-voastra mai rar…

            Apreciază

          • Iosif said

            Csf, ncsf…fiecare cu oile (sau caprele… ?) lui.

            Apreciază

          • RALG said

            Hop si tu cu capra ta. Si uite asa si-a gasit Iosif pereche. Ai putea s-o treci in acte sub pseudonimul „george” ca sa te pe poti îm(b)Arca.

            P.S. Capra ta francofonå foloseste sistemul metric rusesc sau chinezesc?

            Apreciază

          • Iosif said

            Paradoxal, universal…AAAE.

            Apreciază

          • RALG said

            Super, inseamna ca chiar va potriviti. Sa fie-ntr-un ceas bun!

            Apreciază

        • Iosif said

          Apreciază

          • RALG said

            Asta e muzica pe care o pui tu cand nu poate capra sa adoarma? Iosif ce-ti mai place sa umbli cu capra, tza-tza-tza…caprita tza. Ar fi grotesc de mefistotelic sa te intreb ce-ai inteles tu din film, asa ca ma multumesc sa te intreb cate minute ai rezistat inaite de a adormi? Sau ce? Te-ai dat cu stiintificii? Te-ai saturat sa fii flașnetă de AAAE-isme si acum esti in cautare de alte clisee pe care sa le dai pe goarna? Oooo, de-abia astept sa te vad cum te re-convertesti de la pocaiti la materialisti dialectici si vulgari. Anyway, ar trebui sa realizezi cam ce fel de iosif rezulta din incrucisarea celor doua videoclipuri pe care le-ai adus moca pe Arca lui Goe. Niciodata hodoronc-troncul n-a sunat mai tare.

            Apreciază

          • Iosif said

            Nu, asta-i teoria nimicului enuntata de… Bombonel ! 😀 )))

            Apreciază

          • RALG said

            Aoleu, dar ce mai Iosife ti-ai tras monopol pe teoria nimicului si ai vrea sa ai exclusivitate?

            P.S. Deci vrei sa zici ca cele doua videoclipuri propuse sunt cam unul si acelasi lucru in mintea ta? Cuprinzatoare minte, nu gluma. Ptiu drace sa nu-i fie de deochi. Ok, ai dezlegare sa råmâi la flașnetă si la AAAE-isme. E prea tarziu sa te mai reconvertesti la alte baliverne. Succes. Va doresc un weekend minunat, scaldat in lumina divina si in parfum de adevar, absolut, atemporal, si eliberator. Vivat.

            Apreciază

  19. Revista presei la data zilei (!):

    1. Covid-ul a ajuns cu bine in spatiu: Capsula Crew Dragon s-a conectat la Statia Spatiala Internationala

    2. O noua fotografie cu Ludovic Orban fumand – de data asta, intr-o sala de sedinte a Guvernului. O noua piesa la dosarul care documenteaza necesitatea de a trece la guvernare bazata pe inteligenta… artificiala.

    3. Papa loveste iarasi: Papa Francisc, despre coronavirus: Oamenii sunt mai importanti decat economia. Valabil doar pentru oamenii cu economii. (Iosif d-voastra va place de Papa?)

    4. Microsoft isi inlocuieste jurnalistii cu roboti. Nu fumeaza, nu beau si nu-si dau masca jos in timpul serviciului. Plus ca virusii calculatoarelor sunt incompatibili cu virusurile umane.

    5. Inceput de poveste (in metru modern): Un print belgian s-a imbolnavit de COVID-19, dupa ce a fost la o petrecere la care s-au incalcat restrictiile. Era un print din Levant… Ludovic (stirea e veche)

    6. Tot la capitolul „bancuri cu belgieni”: Un belgian are doi musafiri nepoftiti ori de cate ori se uita la TV. Daca e marti e Belgia. E marti, nu?

    7. Un titlu ciudat din care rezulta ca numitul Lewandowski (un Neamt… Polonez) s-ar fi logodit oferindu-i alesei sale, cu calcaiul, un inel cu diamate foarte scump in Germania. Nationalitatea logodnicei nu conteaza: Lewandowski, de neoprit in Germania. A oferit o bijuterie cu calcaiul si a ajuns la cifre impresionante.

    8. Mai multe orase din America se intrec pentru a se înfråtii cu Hong Kong (si pentru a-i face in ciuda lui King Kong): Protestele violente continua in numeroase orase din SUA, dupa moartea lui George Floyd. Mesajul lui Trump. King Tramp Gol.

    9. Si in fine, cireasa pe tort, bomboana pe colivå: Autoritatile malteze au confiscat bancnote libiene false in suma echivalenta cu 1,1 miliarde de dolari, tiparite de o firma din Rusia, a anuntat Departamentul de Stat al SUA.. O stire uluitoare, preluata si reluata pe (b)Arca lui Goe (republica-monathistå in Virtualia) la care caså gura românul verde din Strasbourg ca si si alte minoritati conlocuitoare, majoritatea din provincie. E clar. Globalismul ne månâncå.

    Apreciază

  20. Stely said

    1)

    Apreciază

    • RALG said

      Cel mai mult imi place simplicitatea simfoniei cosmice pe care o ofera eterul in vecinatatea statiei orbitale internationale din spatiul extraterestru. Frumos fond musical le ofera cosmosul astronautilor pentru a le face sederea mai placuta. Aduce foarte bine cu muzica pamantenilor si cu sunetele balenelor. Si eu care credeam ca in cosmos e liniste deplina. Dar, dincolo de aceasta prima si trecatoare impresie, as zice ca, desi nu s-ar zice, din acest film se vede foarte bine esenta universului care consta intr-o realitate usor de descris pe scurt: Ce este universul? O colectie de obiecte plutind in spatiu. (Dupa cum ar zice Elkhart Tolle). Ma rog, tot la prima vedere, pentru ca pe urma se complica lucrurile si ni se intuneca pur si simplu vederile de atata complexitate.

      Apreciază

    • Intamplari de o seducatoare banalitate de care nimeni nu se mai mira si nu se mai entuziasmeaza, opinia publica ne mai bagandu-le practic in seama (capricioasa doamna aceasta opinie publica), desi pana nu demult acestea pareau lucruri chiar dincolo de fantastic. Ei, ce Jules Verne?, ce Ion Creanga?, ce amintiri din copilarie?

      P.S. Apropo, cum a fost pe Marte? Presupun ca pe-acolo ati fost in ultima vreme, ca sa scapati de grija covidului, si de povara muncilor Agricole ori administrativ-gospodaresti la Sinaia, locuinta d-voastra de vara fiind in tara.

      Apreciază

    • Stely said

      Imagini de vis ! Un adevarat fim de lung metraj . Oare cat timp (ore) va mai dura pana cand cei doi astronauti vor urca la bordul ISIS ?
      P.S. Aici lansarea :

      Apreciază

  21. Stely said

    Din pacate nu am fost nici pe Marte , si nici in tara la Sinaia etc. La „muncile agricole” nici atat , fiind „sarcina „preferata a stuparului , legumicultorului si pomicultorului sef . 🙂 Fara succes insa . 😦 Albinele n-au cules nimic . Rapita si salcâmul au fost compromise din cauza frigului, iar albinutele n-au depus oua cat sa populeze stupul ca sa devina puternic, macar sa culeaga mai cu spor la floarea soarelui, daca s-o face si asta, in caz ca va ploua . Nici cu legumele nu „stam” prea bine. Rosiile din solar nici macar n-au inflorit… Cu fructele la fel : putine capsune , ciresele nu s-au copt inca, iar caise cam putine , mere , pere la fel. Sper sa ajung când s-or coace ciresele. 🙂 Vin si copiii , sa ne ajute la cules. Cu treburile gospodaresti ma descurc singurica . Restul timpului, program de voie… A, am in program si Sinaia , dar mai la vara. 🙂

    Apreciază

  22. Apreciază

  23. eulablick said

    ce faci mha, bagi foto cu Stely?

    Apreciază

    • RALG said

      Nu mha, e Brigitta. Ce n-o recunosti? S-a fardat si ea un pic si a venit sa serbeze ziua copilului, in aer liber, pe punte. Copilaroasa cum e, s-a apucat sa faca urari de 1 Iulie pentru Mircea si ceilalti copii. N-am putut s-o refuz. Dar daca ti s-a facut dor de doamna Stely poti incerca la sezatoare, la Mark Bergenbier sau Zuckerberg sau cam asa ceva 🙂 – prietenii stiu de ce.

      Apreciază

    • @Neamtu Tiganu – Ati vazut domne lansadea si andocarea Dragonului? I-au primit rusii pe aia de la NASA cu MASA pusa. O masa usoara ca sunt in imponderabilitate si trebuie sa fie prudenti sa nu le cada greu la stomac, pana se obisnuiesc cu plutirea. Ati vazut ca si Dumitru Prunariu si-a dat cu parerea…

      Apreciază

      • eulablick said

        sigur ca am vazut, se putea sa nu… Nu am vazut parerea lui Prunariu, desi, nu stiu daca ti-am spus, a fost la lansarea cartii mele la Institut, i-am vindut un ex cu dedicatie, si a insistat sa faca poze cu mine.

        Apreciază

        • RALG said

          Eeee, ar fi o poză rară de pus la blog. Nu intotdeauna este usor să gasesti două personalitati de asemenea anvergură împreuna. In „Heat” Robert De Niro si Al Pacino de cupă, au luat o poală de bani ca să apară împreună în aceeasi scenă.

          Apreciază

  24. Stely said

    Poate fi recunoscut, aici :

    P,S. Dedicatie pentru Neamtu Tiganu . 😬

    Apreciază

    • RALG said

      Bun Doe. Frumoasa dedicatie. Dar gestul ar fi fost infinit mai sensibil si mai curajos daca l-ati fi facut chiar pe blogul dânsului, mai ales ca tocmai a scris o foarte dragutza p-roza scurta, plina de realism si umor: AICI. Ma rog, este cam bolovanos scrisa, ca de omul e inginer la baza, dar trecand cu vederea acest aspect neesntial, este o proza care poate fi savurata bine-merci prin transport la localitate.

      Apreciază

      • eulablick said

        Werner si minerii
        Primul meu job de mare raspundere in Germania l-am obtinut multumita faptului ca mi s-a echivalat diploma de ing de aviatie. Firma, cu un anumit renume in cartier, era formata din sapte persoane din care trei, patronul si copiii lui. Profilul firmei era taiatul lemnelor dar si sortarea si uscarea scoartei de copaci cu care se faceau afaceri bune ca decor. Sansa mea a fost ca-n Ge pt fiecare operatie iti trebuie o diploma, de conducator de stivuitor, de ciocanar, de taietor cu fierastraul electric. Ca ing ti se permit toate aceste operatii considerindu-se ca esti suficient de calificat.
        Am avut multe victorii, am reparat chiar o masina de rindeluit, f veche, din razboiul de 30 de ani, atunci cind am avut un contract de rindeluit niste grinzi de fag. Am observat ca arborele oscila, l-am demontat si patronul l-a trimis la un prieten pt a-l strunji rotund. Am mai proiectat niste bucse care au fost fretate astfel incit sa nu mai existe joc. Drept recompensa am primit permisiunea sa adun talajul de fag, pe care l-am vindut unor pescari pt afumarea pestelui. O alta fapta vitejeasca a fost vopsirea acoperisului, format din cofraj ondulat, pe care daca ai fi calcat te-ai fi trezit aterizat fortat pe caldarim de la o inaltime de 15 metri, si deci trebuia sa faci echilibristica pe grinzi. Toate aceste fapte mi-au oferit o prima de Craciun de 800 de marci, o suma colosala pt mine la acea data si la salariul pe care il aveam.
        Un coleg era Werner, lucrator cu ziua, fost minier iesit la pensie fortat odata cu transformariile structurale din regiune. Werner nu avea voie sa foloseasca niciuna din sculele electrice.
        Inca din prima pauza petrecuta impreuna, Werner mi-a spus clar ca el a fost in tineretul lui Hitler si ca e impotriva strainilor si deci si impotriva mea. Vocabularul meu german de atunci nu era suficient de bogat pt un raspuns nuantat, asa ca i-am spus sa se duca-n pizda ma-sii, pe romaneste.
        In pauza citea Bild si a fost incintat cind a vazut pe prima pagina mineriadele din Ro. Zicea ca asa ar trebui sa faca si nemtii. Spre rusinea mea eu nu stiam nimic de subiect, fiind extrem de ocupat cu munca si cu multele scoli serale pe care le vizitam permanent.
        Intr-o zi munceam noi in hala, el imi dadea lemne la mina, pe care eu le taiam, il observ ca pica precum un sac de cartofi. Reusesc sa-l prind din zbor si-l intind pe o masa, era mic de statura si slabanog. Fug la patron si-i spun sa cheme salvarea si incerc sa-i fac niste exercitii de inviorare cum vazusem eu intr-un film. Salvarea vine destul de repede si-l ia.
        Dupa mai multe zile il vad ca apare din nou la munca. Comunicarea dintre noi nu era prea bogata. In pauza de prinz insa, ma uit in dulapul meu de haine si vad pe etajera de sus un pachet plin cu ciresi si capsuni. Prin zona noastra se obisnuieste ca pensionarii sa-si culeaga singuri ciresile si capsunile. Nu stiu de unde au aparut acelea si-l intreb pe Werner daca stie ceva. Imi spune ca el le-a cules si mi-a adus si mie. Ii spun ca ma uimeste, doar nu demult spunea ca el nu-i suporta pe Ausländeri.
        Zice, tu nu esti Ausländer, tu muncesti cot la cot cu mine, tu mi-ai salvat viata.

        Apreciază

        • RALG said

          Asta este în egală masură si literatură si istorie, dar mai ales mult mai mult decat atât. Dankeschön pentru considerarea Arcei drept cadru potrivit de imortalizare.

          (Căpșunele si cireșele le-ati pus invers, dar n-are a face. Bine ca i-ati salvat viata omului. Am impresia că de fapt sunteti mai de treabă decât pareti la prima vedere. Din câte-mi aduc eu aminte prima vedere. 🙂 )

          Apreciază

          • George said

            Mi-am zis ca , daca tot ma iei in balon si te crezi miezul din dodoasca in sufrageria altuia , hai sa te vad cum esti la dumneatu in bucatarie . Adresa n-am aflat-o de la Iosif stai linistit ci , de la unul dintre fostii ” muschetari ” … Acu’ sa-ti arati eloccinta mai ales ca , pe Nostrastella si pe ” dl. Goe „{ ala ce nu mai are drept la semnatura pe motiv de… plecare in spatiu } vad ca-i ti la respect si nici lui Iosif nu-i prea arati degetul .

            Apreciază

          • @geORge – Stimata doama, cei care administreaza zborurile cu balonul, au grija ca in afara pasagerilor si proviiziilor sa ia in balon si nisite saci cu nisip. Se cheama balast. La nevoie acestia sunt aruncati peste bord. Si la corabii este la fel.

            a) Mă tanti, bine ati venit la bordul Arcei lui Goe.

            b) Ţi se pare că “ţi” se scrie întotdeauna cu un singur “i”? Ţi se pare. Si nici in continut nu pareti mai articulată. Vad ca chiar vă avantajeaza încadrarea la analfa-bete. Ce adresa? Ce „ţi”n la respect? Ce deget? Ce drept de semnatură? Am impresia ca va cam place pe aratura la Ararat incercand sa exportati confuzie in jur, ca caracatita cerneluri. Va promit ca o sa va limpeziti de n-o sa va vedeti. 🙂

            Apreciază

        • George said

          @ Eulablick Sa fi INGINER DE AVIATIE si sa accepti sa lucrezi la o firma ce se ocupa cu… taiatul lemnelor… trebuie sa fi fost absolut ingrozitoare situatia . Am cunoscut un inginer de aviatie pe numele sau Berceanu care , in loc sa plece in Germania sau aiurea-n lume , s-a reprofilat ca politician in Romania iar bonusurile cadou in valoare de 800 de marci constituiau bani de tigari pentru amicul acela .

          Apreciază

  25. Stely said

    Aici, cu pseudonim :

    https://www.zina-zen.ro/zina/

    Iar ar putea fi …

    Apreciază

  26. Stely said

    Aici, cu pseudonim :

    https://www.zina-zen.ro/zina/

    Apreciază

  27. Stely said

    Iar aici , ar putea fi… Vica Demici :🤩

    Apreciază

  28. Un citat intr-un citat:

    ” „I’m fully confident that copyright, for instance, will no longer exist in 10 years, and authorship and intellectual property is in for such a bashing.” ~ David Bowie … optimistii care chiar conteaza, adica nu multimea orbita ce repeta-n cor „totul va fi bine (cu/fara ajutor divin)”, mor prea devreme. eh, macar a prins bradul de craciun editia … ” o mie noua sute, toamna…

    Ghici din cine e citatul… si cati ani mai sunt pâna la implinirea pro-feţiei?

    Apreciază

    • Stely said

      ” I’m fully confident that copyright, for instance, will no longer exist in 10 years, and authorship and intellectual property is in for such a bashing.

      Music itself is going to become like running water or electricity. So it’s like, just take advantage of these last few years because none of this is ever going to happen again. You’d better be prepared for doing a lot of touring because that’s really the only unique situation that’s going to be left. It’s terribly exciting. But on the other hand it doesn’t matter if you think it’s exciting or not; it’s what’s going to happen.”

      Apreciază

  29. Stely said

    Si aici o alta viziune – atunci (1969) si acum (2020)- versuri plus instrument (electric miniatural) muzical .

    Apreciază

  30. Stely said

    Si aici, „pro-fetia s-a adeverit sau inca nu?

    Uniunea Scriitorilor (Authors Guild) a intentat proces împotriva concernului în 2005. Cazul a trecut prin mai multe instanțe și, de fiecare dată, Google a cîștigat: digitalizarea nu încalcă legislația cu privire la drepturile de autor.

    https://dilemaveche.ro/sectiune/la-zi-in-cultura/articol/drepturile-de-autor-in-era-digitala

    Apreciază

  31. Stely said

    Iar aici ceva mai tarziu (2008)”citat intr-un citat”Print Is Dead: Books in our Digital Age” -Jeff Gomez :

    https://books.google.ro/books?id=ZowkmXXKDKUC&pg=PT38&lpg=PT38&dq=

    P.S. Imi place recompensa. Multumesc si eu .😀

    Apreciază

Lasă un comentariu