(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Vizitatorul

Posted by Arca lui Goe pe iunie 10, 2020

Desi acum poate parea prea putin verosimil (iar de acum incolo va fi din ce in ce mai putin verosimil), a existat pare-se, candva, un comentator, special, unic si irepetabil, care-si facuse obiceiul sa viziteze Arca lui Goe si sa o rabde, reconstruindu-i, cu „materialul clientului”, sensurile, intelesurile, vorba, dintr-o perspectiva intotdeauna consistenta si foarte originala, aparte, oferindu-se ca interlocutor, ca ofranda, ca partener (de suferinta), fara pretentii si fara asteptari. Un vizitator cat o arca intreaga si inca mai mult decat atat. A venit, a stat, s-a manifestat, o vreme, si a plecat fara nicun protocol, fara niciun tam-tam, ilustrand practic, firesc, natural, intr-o maniera simpla si admirabila, ideea libertatii virtuale depline, in acest spatiu al Arcei lui Goe (care altminteri s-a dovedit a fi fiind multora extrem de constrangator, in ciuda clamatelor  promovari ale deplinei libertati de expresie, impresie, opine, drept de replica…). Nu cred sa fi reusit nimeni altcineva sa fie (pe Arca lui Goe), mai liber decat a fost si a ramas INTJ, nici macar asa din cand in cand sau vreodata. Am stiut la vremea respectiva foarte putine despre concretul persoanei care genera personajul, omul (spre deosebire de marea majoritatea a celorlalti pe-trecatori pasageri pe punte) nepromovandu-se aproape deloc pe sine, fiind d-lui – domnul Goe (un veritabil domn Goe) cu cel mai mic Ego cu putinta. Egoul sau, de o cumintenie se de o educatie desavarsita, il asista tacut, retras, aproape inexistent, in felul in care isi guverna relatia cu Arca lui Goe, cu dl.Goe, si cu fiecare dintre ceilalti domni, doamne si domnisoare Goe aflati in petrecere pe punte, INTJ impunandu-si cu o neverosimila usurinta detasarea si nepasarea suverana fata cu alterarile egoice care se strecurau inevitabil in discutii, aduse (inadins sau din imprudenta) de catre ceilalti. Acum nu mai stim nimic nici despre concretul persoanei si nici despre abstractul si/sau de continuarea personajului INTJ. Existenta sa de odinoara pe Arca lui Goe pare un fapt din ce in ce mai putin verosimil, la fel precum multe din replicile sale propuse aevea in sectiunea comentariilor libere din Hyper-spatiul Universului Virtual Anonim Clandestin si Amator arondat Arcei lui Goe. Ideile teoretice referitoare la exprimarea virtuala in deplina libertate, alaturi de care compåtimim (împreuna, cu totii) pe Arca lui Goe au o relevantå mult diminuatå în absenta ilustrarilor practice oferite candva, simplu si natural de catre dl. INTJ. Nu este insa nici singurul si poate nici cel mai important motiv din cauza caruia ni-l amintim pe INTJ, si pentru care-i simtim lipsa. Ii transmitem virtual, indiferent unde s-ar afla, salutari cordiale impreuna cu ganduri si urari de bine. Vom reda in continuare, in ordine cronologica inversa, urmeale trecerii lui INTJ pe Arca lui Goe. Pentru inceput ultimele mesaje ale lui INTJ, postate la sfarsitul lui 2016 si inceputul lui 2017.

INTJ said


nu zic … doar ca citind „Este necesar să apăsăm trăgaciul sau o facem din dorinţa de a ne justifica existenţa?” mi-am amintit de Karellen („Childhood’s End'”, Arthur C. Clarke) care-l intreaba pe Milo: „Consciousness, Milo, is a community of minds. Each exists in the other’s thoughts. Rachel exists in your consciousness as if she had never left. You still love her, you still feel her, so what has changed?” iar continuand cu „Mai departe, apăsam pentru că este mai simplu şi mai la îndemână decât să explicăm, să ascultăm şi să conversăm?” mi-am amintit un dialog din acel film.

* * *

INTJ said

He Never Died (2015)

on topic: tinand cont ca avem doar o viata nu-i ironic cat de greu ne e s-o traim si pe asta?

* * *

INTJ said

tinand cont ca acu’ trei zile s-a implinit o luna de cand am vazut certificatul de deces al sotiei, ieri a decedat altcineva din familie si maine ar fi fost ziua de nastere a mamei mele (care a murit acum cinci luni) … eu unul nu pot decat sa va urez tuturor (celor care mai arunca cate un ochi pe aici) multa sanatate si un an nou fericit.

* * *

INTJ said

@Dl.Goe – ce va face sa credeti ca nu vor mai fi „surprize” pana-n ianuarie? a fost cumva mama prostilor bolnava (aka temporar incapabila sa dea nastere pe banda rulanta) si eu (ca un alt prost ce sunt) n-am auzit? sau nu mai e valabil „the show must go on” (indiferent despre ce show am discuta)? oh well, e timpul sa ma intorc la ale mele: „viata (mai ales cea umana) e nepretuita … iar medicamentele/tratamentele o demonstreaza”.

* * *

INTJ said

„Closing Time” … mda, acum, dupa „if we only live once, i wanna live with you„, altfel suna „if we only die once, i wanna die with you” …

* * *

INTJ said

Nu toţi suntem făcuţi să educăm naţiunea.” … adica eu sunt.
Şi să avem mereu dreptate.” … adica eu am.
Numai smintiţii au mereu dreptate.” … adica (din moment ce am mereu dreptate) sunt (si eu) smintit.

eu sunt prost care implicit nu educa natiunea si poate ca tocmai de aia as fi ales mai degraba formularea: „Nu toţi sunt făcuţi să educe naţiunea. Şi să aiba mereu dreptate. Numai smintiţii cred ca au mereu dreptate.” … iar mai departe as zice ca dl. Plesu, dupa ce-si da singur cu firma-n cap, bate doar in fanii infocati.

* * *

INTJ said

cu (multi) ani in urma am ajuns la concluzia: people who love you think they have the right to do things to you. apoi m-am intrebat: do you love yourself?

* * *

INTJ said

da, pe langa multe alte interpretari, (in contextul comment-ului meu) nu-i de ignorat nici interpretarea indemnului biblic … dar eu am comentat (stimulat de „Putem fi liberi şi alături de ceilalţi.„) zambind la gandul ca nici macar singuri nu stam prea bine cu libertatea, daramite atunci cand bagam si pe altii-n ecuatie.

Once upon a time, I, Chuang Chou, dreamt I was a butterfly, fluttering hither and thither, to all intents and purposes a butterfly. I was conscious only of my happiness as a butterfly, unaware that I was Chou. Soon I awaked, and there I was, veritably myself again. Now I do not know whether I was then a man dreaming I was a butterfly, or whether I am now a butterfly, dreaming I am a man.” … pana aici ok. de restul („Between a man and a butterfly there is necessarily a distinction. The transition is called the transformation of material things.„), eu unul, nu mai sunt atat de sigur … si prin urmare e foarte probabil sa aveti mare dreptate cu enuntul din paranteza.

* * *

INTJ said

Ne suntem noua insine perfect indiferenti. D-voastra? … si eu.

* * *

INTJ said

(in cazul in care n-aveti drepate cu paranteza,) mai degraba: ne-om fi intalnit pe (mai multe) poteci ale mintilor ratacitoare. 🙂

* * *

INTJ said

hmm … eu nu-s geniu da’ banuiesc ca e posibil (sau probabil?) ca Einstein sa fi avut si el ganduri de genul: I generally feel like an alien among my own species. Or in my own body. … iar daca da, ma intreb: oare unde s-a oprit (cu gandul)?

* * *

INTJ said

comentariul anterior e primul din ultimele nush-cate-luni. textul si comentariile link-ulului am presupus ca (macar) va vor amuza … din moment ce, conform specialistilor mentionati de dvs., exploratorul singuratic e foarte inteligent.

ref. la inteligenta si socializare, britanicii (se pare ca) au uitat un mic detaliu: orice teorie neconfirmata/nevalidata e doar un vis frumos … un fel de ego-trip cu valoare ce tinde spre zero (d.p.d.v. al ratiunii). asta ca sa nu mai zic ca au uitat si de „inteligenta emotionala” … chestia aia pe care cica o ai si daca esti prost de dai in gropi sau daca ai creierul spalat „mai alb decat alb” cu Dero localizat/modic.

„Correlation does not imply causation” … da’ se pare ca multi inca n-au auzit de asta.

(va urma? poate)

Primele comentarii ale lui INTJ pe Arca lui Goe dateaza din 2011 (pe cad arca avea doar un anisor vechime). Se intampla pe acest „topic”: Cât trăieşte un blog?

Un alt exemplu (poate bun de urmat) din colectia comentariilor lyu INTJ: AICI: @Dl.Goe – no problem: de mai multi ani incerc (la modul general) sa scap de nevoia de feedback-ul care mi-a fost inoculata. Nu pot spune ca am reusit sa scap 100% de ea … da’ vreo 90% tot am eliminat. asa ca, oricine poate (aka d.p.m.d.v. e liber) oricand sa ignore orice semn al existentei mele (iar in caz ca nu poate, imi spune si voi face eu tot ce-mi sta in putere intru rezolvarea existentei mele problematice) … deoarece, pe de alta parte, asta sporeste (tot d.p.m.d.v.) valoarea oricarei eventuale interactiuni. in alta ordine de idei: mi-a placut ca idee alegerea „Mistretul cu colti de argint” … desi, imo, in tolba mea doar sageti de pai exista (hm … poate c-ar trebui sa le umezesc, sa nu cumva sa ia foc, datorita frecarii cu aerul, in zbor spre tinta).

116 răspunsuri sa “Vizitatorul”

 1. RALG said

  Vad ca INTJ a primit un like, nu intamplator de la un personaj cu o factura asemanatoare (in unele privinte)…

  @Nostrastella – cred ca ti-ar fi placut personajul INTJ. Nu pot sa-mi imaginez cu ar fi aratat o eventuala interactiune Nostrastella – INTJ, dar presupun ca in niciun caza n-ar fi fost una banala.

  Apreciază

  • Cu siguranţă.

   Când ai un nick d’asemena calibru (ş’abia când te dumireşti -tu, ca interlocutor- după o vreme, că nickname’ul nu e chiar o interjecţie de-a lu’ dorel)… Mda, stenahoria te paşte neaşteptat în coşul pieptului. Iar când comm-urile îşi iau aroganţa de a’şi depăşi nick’ul din dotare, apăi naşterea personajului e imanentă. Nu tu cezariană, nu tu doctor, nu tu nimic. Daor o ”moaşă” (recte stăpânul site’ului), ş’atât….

   Mărturisesc că ţi-am făcut harcea parcea blogul, căutându’l pe INTJ. Nu ştiam de unde să’l iau, pe unde l’am mai văzut. Un nick d’ăsta îţi patinează pe creier vrei nu vrei. N-am reuşit. Da’ nu mă las.

   Anyway, a fost o desfătare ceea ce-am reuşit să citesc aici, indeed. Adevărăciune de personaj, fără doar şi poate. Plecăciune.

   PS. mulţumesc de preţuire. Chiar nu meritam.
   Ţi-o’ntorc înmiit.

   Apreciază

   • he-he, my dear. N-ai cum sa faci harcea-parcea haosul de prin bezna calei de sub puntea Arcei lui Goe. Voi sa spun ca sporirea entropiei prin cotrobaire pe acolo este la fel de (putin) probabila precum realizarea unui perpetuum mobile de speta a doua. Dar, nu te ingrijora, in masura in care planul actual va persista suficient (cine stie?) voi extrage moi-meme cateva esantioane ale genului INTJ.

    P.S. In ceea ce priveste schimbul explicit de pretiozitati prefer (pe moment) sa ma fac cu ploua. Poate-ti trece. Just take it easy.

    In amintirea viitorul nostru prieten comun, INTJ, as propune ceva care are cel putin 3 atingeri cu dedesuptul (pe)trecerii lui INTJ pe Arca lui Goe.

    Apreciază

 2. RALG said

  „Vizitatorul” a aparut azi, pentru ca asa era programat (de ceva vreme), lasand practic abecedizarea absurdului nesfarsita, asa cum de altfel ii si sade bine. Oricum nu mai indoiesc de faptul ca epopeea absurdului va continua nestingherita, bine merci, odata cu pandemia (si cu post-pandemia), inclusiv sau mai ales pe Arca lui Goe si chiar pe acest topic. Cu masca, fara masca, cu martori, fara martori. Un continuum cuantic, nu altceva. 🙂

  Apreciază

 3. smaranda said

  Frumos om vizitatorul.

  Apreciază

 4. RALG said

  Carlos Ray „Chuck” Norris, celebru actor și luptător, a murit ieri după-amiază la casa sa din Northwood Hills, TX, la vârsta de 80 de ani. Chuck a jucat în zeci de filme și seriale TV care continuă să distreze milioane de oameni. El a fost, de asemenea, un maestru al artelor marțiale, fapt care a fost cauza faimei sale inițiale în industria cinematografică. Cu toate acestea, după inconveniențele minore provocate de moarte, Chuck și-a revenit complet și se se descurcă destul de bine. S-a raportat, de asemenea, că virusul Corona se află în autoizolare timp de 14 zile, din cauza expunerii la Chuck Norris.

  Apreciază

 5. Primele comentarii ale lui INTJ pe Arca lui Goe dateaza din 2011 (pe cand arca avea doar un anisor vechime). Se intampla pe acest „topic”: Cât trăieşte un blog?. Acolo INTJ avansa ideea ca suma comentariilor pe bloguri ale unui internaut fara blog (care este con-sistent in a-si pastra un nickname unic) valoreaza cat un blog. Tu ce crezi despre asta?

  Apreciază

  • smaranda said

   Ce mi-a plăcut? A fost defapt, articolul. Și anume… ideea că avem numa o cheie cu care pute deschide iadul sau raiul. Surprinsă am fost de curând să percep că intre astea două este o diferență neglijabilă.Cu consecințe colosale.

   Apreciază

   • RALG said

    Tot e bine ca sesizati o oarecare diferenta, chiar si neglijabila. Dupa unii învåtati nu e nicio diferenta, raiul si iadul fiind, de fapt, unul si acelasi lucru, acelasi loc, in acelasi timp. Diferentå de perceptie. Ceea ce inseamna înså cå sesizarea d-voastra poate fi tot atat de bine si de råu. (Na, ca m-am incurcat in cuvinte opuse, pierazandu-mi sirul printre sensuri). In fine, ideea e simpla, iad, rai, tot un drac. Noi unul credem ca metafora cu cheia aceea unica (de acasa), care se potriveste si la infern-paradis este mai mult asa o licenta poetica, facuta sa creeze mai degraba emotie decat iluminare. Cel mai probabil portile acelea care dau in acelasi loc, nu sunt incuiate cu nicio cheie, fiind de-a pururi deschise. Ma rog se zice c-ar fi fiind pazite (de catre un sfânt si respectiv de catre un diavol), unul avand sarcina sa nu lase pe oricine sa intre, iar celalalt sa nu lase pe nimeni sa iasa. Apropo de asta, ce parere aveti despre noul subiect fierbinte al zilei? Eduacatia sexuala in scoli. Dar ce parere credeti c-ar avea Iosif despre educatia sexuala in scoli cu copii minori? (ca deh, asa sunt copii, minori). Va intreb asa, de curiozitate, ca sa sondez opinia publica in legatura cu posibila viitoare proza scurta pe aceasta tema. 🙂

    Apreciază

    • smaranda said

     Nu am o opinie cu privire la educația sexuală. Observ că este o temă clocotitoare în românia. Doar pe margini.
     Doar atât: nefiind pedagog de preofesie, trebuie totuși să fac o precizare că minorii, copiii în general au o poziție naturală față de sexualitate. Pe când adulții, vorbind despre sex sau de educația sexuală în școli au deja o erecție sau niște imagini tembele vis a vis.🙄

     Apreciază

     • smaranda said

      Și totuși am o părere, aceea că adulții de azi trebuie să se supună unei educații sexuale, unei curățenii cu privire la naturalul unei împreunări curate între feminin și masculin. Eradicarea pornografiei este absolut vitală.

      Apreciază

     • RALG said

      In aceasta lipsa de opinie a d-voastra fata de „tema data” se intrevad o multime de opinii… si inca destul de categorice.

      Ceea ce m-a facut sa ma gandesc la scrierea unei proze scurte pe „tema data”, nu-a fost tema in sine (banala, nu?) ci tocmai „clocotirea mioritica” pe tema data, acest cumul nostim de reactii in exces, pareri, revolte, mult peste potentialul banalului subiect. Probabil ca orice ne-ar putea scoate din paradigma pandemiei ar fi numai bun de luat in discutie, dezbatere, derâdere si promovare. Religia in scoli si obligativitatea vaccinarii sunt deja fumate si oricum tot sexul e mai tare ca catalizator de discutii decat orice altceva. Si nu de ieri de alataieri, ci de cel putin de pe vrema la care au fost inventate discutiile (adica oricum muuuult dupa ce sexul fusese inventat, brevetat, omologat, aprobat, practicat, perfectionat si savurat)… Anyway, teoria ca teoria, practica ne omoara.

      Pana cand m-o vizita muza aia ingrata (sss, sa nu m-auda) ca sa-mi aduca (in schimbul unor recompense erotice) inspiratiea de rigoare pentru turnarea in forme a prozei care-mi sta prin cap, as aminti un banc. Un grec si un italian isi disputau suprematia.

      – Ba, zice grecul, noi am inventat filozofia.
      – Da mai, zice italianul, dar noi am inventat apeductele, baia (romana), drumurile.
      – Asta e nimic zice grecul, noi am inventat teatrul si oratoria.
      – E, moft, zice italianul. Noi am inventat catapultele si arta razboiului.
      – Bine ma, mare branza, zice grecul. Noi am inventat sexul.
      – E adevarat zice italianul, dar noi am reusit sa implicam si femeile in chestia asta.

      Oare educatia sexuala in scoli se va face separat pentru baieti si fete? Dar pentru homosexuali, transfgenderi, genderfluizi si hermafroditi-frodite? Sau se va face la comun? Dar Educatia Sentimentala se va studia in scoli? Profa de literatura ar putea fi tot atat de bine si profa de sex (un cumul de functii acceptabil pe baza unui atestat de absolvire). Anticipand un pic proza as zice ca cei care vor educatia sexuala ar cam trebui sa se grabeasca cu introducerea ei caci foarte curand v-a deveni o materie redundanta.

      Extras la intamplare din revista sugestiv intitulata „click pentru femei”, 7 tipuri fabuloase de sex. Pe care l-ai încercat? E valabil si pentru dl.Iosif.

      Apreciază

   • RALG said

    In avion stewardesa il intreaba pe un pasager (poate singurul): „Doriti sa serviti masa?” „Ce as avea de ales?”, întreaba pasagerul. „Da sau Nu”, i se raspunde. Cam asa si cu eduatia sexuala in scoli si gradinite. Imi aduc aminte cum dadeam probele la Educatie fizica in scoala. Multi veneau cu scutire medicala. In speciala fete.

    Apreciază

  • Gizăs, ăsta da subiect de discuţie. (O Tempora, aproape)
   Doar că starea mea belicoasă de’acum…
   nu pot.. aş vorbi prea porcos la ce nervi am.

   Da’ mă calmez io…

   Apreciază

   • Vorba ‘ceea, intr-un cuvant, ne trebuie ceva de calmare. Sau in doua. Oricum pe arca primeaza libertatea de exprimare, eleganta exprimarii fiind doar un bonus neobligatoriu. Rezista cine vrea, pleaca cine poate. Sau invers ca e mai dificil. Pana una alta vivat la revolution. Revolutia sexuala, bien sur, ca sa zic asa, ca sa priceapa si francofonii.😁😎

    Apreciază

   • RALG said

    Pentru incalzire pe subiect as propune o lectura facultativa aici: În satul meu, femeile se nasc și mor curve.

    Apreciază

   • Si tot pe post de biblografie facultativ-optativa as mentiona si Despre prostitutia cu curve!

    si apropo, are cineva idee cine si/sau ce este Costin Marculescu? Ca vuieste lumea…

    Apreciază

    • Stely said

     Presa de doi lei (adică toată) deplânge moartea unui peşte renumit, Costin Mărculescu. Adică pe fraierul ăla care lătra pe videoblog prostii cu virgine îl umflă poliţia, iar jegul ăsta care a alimentat protipendada Bucureştiului cu „modele” (proaste găsite pe la ţară şi transformate în paraşute de lux) are parte de „lacrimi şi durere”.

     https://playtech.ro/stiri/jegul-asta-are-parte-de-lacrimi-si-durere-costin-marculescu-atacat-chiar-in-ziua-inmormantarii-140942

     Apreciază

     • Stely said

      Mie mi se pare ca, dintre toate subiectele la ordinea zilei si destul de controversat, acesta de aici ar merita discutat pe Arca lui Goe :

      Setul de axiome de la care plec spune:

      1) ca rasismul exista;
      2) ca el e inacceptabil in orice forma de organizare a parcului uman, ca sa preiau formula lui Sloterdijk;
      3) ca trebuie sa gasim metodele a-i limita actiunea – si, la modul ideal, de a-l elimina complet din parcul uman.
      Sunt, cred, trei axiome banale, pe care majoritatea dintre noi le accepta tot axiomatic.
      Plecand de la aceste axiome minimale, iata cum vad eu lucrurile.

      https://ziare.com/stiri/proteste/radu-vancu-furia-ca-anticorp-moral-1614801

      Apreciază

     • Stely said

      P.S. De ce am considerat ca subiectul ar merita discutat ? Zilele acestea am incercat sa vizionez filmul serial despre „Cazul O.J Simpson ” (cel mai mediatizat si controversat proces din istoria Americii) si nu am reusit sa-l vad pana la capat. Asta din cauza ca, nu stiu de ce ,de la o vreme nu mai pot indura sa vad cum justitia nu reuseste ( indiferent de ceea ce se intampla in strada) sa faca dreptate . Asa cum este posibil sa se intample si cazul lui George Floyd.

      Aici serialul pentru cine nu l- a vazut :

      Apreciază

     • Cred ca trebuie sa le rezolvam pe rand. Mai intai sex-ismul si pe urma rasismul. Chit ca pe noi (unul) ne atrage, in ambele situatii, mai degraba felul in care sunt facuti oamenii sa-si introduca anumite subiecte pe agenda personala, ca prioritati, si sa-si aloce pentru ele resurse (mentale, emotionale si de timp) mult disproportionate in raport cu orice: cu adevaratele lor prioritati, cu efectele pe care le-ar putea produce fata de subiectele trecute (la cererea „publicului”) pe ordinea lor de zi… Ceea ce este valabil si pentru coana societatea civila care a decis (de ex) ca e cazul s-o futå grija de educatia sexuala mai mult decat de alte educatii. Nu ca n-ar fi si asta o problema de „rezolvat”. Discutiile mi se par foarte asemanatoare cu cele care aveau loc pe vrema cand societatea era fututa de grija introducerii religiei in scoli, chestie care a ramas in coada de peste, fiind lasata in plata (grija) Domnului, devenind ca subiect de dezbatere, o tema fumata. Ceea ce se va intampla si cu asta de acum. Prin urmare ceea ce mi s-ar parea a fi fiind (poate) util si placut (in context Arca lui Goe), se refera nu atat la temele in sine, cât mai curand la felul in care se reuseste aducerea lor in atentia si pre-ocuparea publicului si si a insului, dandu-li-se acestora (ca nu-s unul si acelasi lucru, publicul cu insul) impresia ca-i fix ce le lipseste din atentie. Despre anti-rasism numai de bine. Rasismul e rau. Vorba ‘ceea chiar ma intreb, ce-om avea noi oamenii contra tiganilor. Ma rog, persoanele de fata se exclud, inclusiv metisii interetnici. Ceea ce ma enerveaza cumplit este dramatica si totala lipsa a libertatii de exprimare in materie, ceea ce in plan artistic, sentimental si emotional, este o adevarata tragedie, pe care oamenii o accepta senin, zambind, anesteziati. Sindromul „Charlie Hebdo” la scara planetara…

      Apreciază

 6. Sari dintr-una’n alta ca…
  Parc-ai fi un telefon ce’şi cere upgrede-ul c’o religiozitate şamanică.
  Ca să-mi ceri/ajuţi ce? La final, invariabil, acelaşi mesaj: ups, nu mai merge, vă recomandăm noul tlf, bla bla bla.. Alţi (mulţi) bani, altă distracţie. So.

  De la vizitator la.. ”cât trăieşte un blog”?
  Mno, pare că se leagă.
  De la cea, la revoluţie
  Sexuală? WTF.
  (sper că nu eşti robot?!)

  Anyway. Intrinsecul tău nu mă (mai) sperie.
  Mă fascinează, doar. Să ne jucăm dară. Fie ca tine. Uite…

  … eram într’a unşpecea. O Tempora!

  Ştrumfi vr’o trei, ştrumfiţe.. gârlă. Total 26.
  Profilul? Mai muuuult uman dăcât real.Prima oră de fizică.
  Jap! Extemporal. Cre’că intuieşti urmarea. Mai toţi.. 2! magnacumlaude, un cinci ş’un zece curat-scos în faţă clasei(iubirea mea platonică; s-a stins repede. şi el, şi iubirea)
  Au urmat cred, vreo 3 săptămâni de teroare, aproape..fizică. Aşa simţeam. Câte unii nici nu mai veneamla pe la oră; de spaimă. Scuze, scutiri.. la astea eram de zece. Ş.a.m.d. Notele fiind în acelaşi trend, a urmat firescul. Noroc că dom’ director era din noua gardă: cea a vizionarilor. S’o fi prins el (altminteri deloc un tip sportiv) -sau o fi ştiind el ceva- că nu poţi schimba echipa în toiul competiţie. Jap, alt prof.

  ..O tipă grăsulie, minionă, aproape ştearsă (ştiţi cât vă preţuiesc doamnă!).
  După primul ”bună”, de convenienţă, ce’a urmat e aproape epic.

  – Tu! Ieşi te rog afară, şi stai de pază. Anunţă-mă dacă apare vreun director.

  (Nu ştiu după ce criterii a ales’o, nici n-am întrebat vreodată, dar ştiu cu siguranţă că acum e fizician. te salut, draga mea)

  – Buuun! Să vedem ce-avem aici.
  Deschide tacticos catalogul şi cu mimica unei dive îşi aprinde o ţigară. Pe vremea aia, era wauuu! Noi, instant, cu mâna pe pachetele de ţigări. Suna a invitaţie, credeam.
  – Aveţi răbdare. Buda’i aproape. Ori parcul. Ştia.

  Prin vălătucii de fum, catalogul părea tot mai insignifiant.

  -Am înţeles, zice.
  -Cei ce n-au nici o treabă cu această materie, sau nu dau bacul din ea-ceva de genul- ridicaţi-vă în picioare. 7 sau 8, au rămas în bănci. Nici nu mai ştiu . Puţini oricum.
  – Bine, zice c’un calm ce m-a scos din sărite.
  Plus că faţa dânsei nu trăda vreo emoţie: dezamăgire, surprindere. bucurie(?) Nimic.
  – Sunteţi liberi. Să nu vă mai prind la ora mea. De la mine aveţi ”cinciul” de trecere la sfârşitul anului. Mai mult nu.
  -Ieşiţi!!!

  Ş-am plecat rupând uşa

  ….
  după ceva timp… şi după nişte introspecţii individuale şi comune…

  Ora de fizică.
  (Înţelegerea s-a respectat ad literam: n-am deranjat’o, nu ne-a deranjat.)
  Apoi..Toate băncile pline. Iarăşi, când ne-a văzut, nici o emoţie pe faţa ei.

  – D-na profesoară, din respect pentru d-voastră…. bla bla- zice o neorebelă.

  Şi după o eternitate de tăcere:

  – Ce’i fetelor? S-a făcut frig afară?!

  Am intrat în pământ.

  De-atunci nimeni n-a mai absentat nemotivat.
  Şi da, n-am ajuns toţi fizicieni. Da’ măcar am prins habar cu ce se mănâncă un lucru mecanic. Cine’i dracu’i domnu’ Joule, ori năstruşnicul Ohm. Recte, ştim a schimba un bec, acum. E puţin? Câţi dorei se pot lăuda cu asta? Şi ştii câţi sunt?!

  am fost on topic, au ba?!

  Apreciază

  • a) on topic cu asupra de masura, intr-o maniera frizând usor supra-realismul, as zice… (nu insist ca-s pe fuga)

   b) misto proza mai ales prin efectul soc aplicat prin scurt-circut cititorului aplecat peste poveste. Cred ca acuma fiecare-si aminteste cate o asemenea istorie dramatizabila de prin infinitul anilor de liceu.

   c) nu eu serpuiesc ci drumul, zise sarpele.

   d) dară dacă esti pusa pe joaca, aici e locul. Fapta se clarifica din mers. (vezi si punctul c)

   e) robotnick.

   Apreciază

  • Data viitoare jucăm flori, fete, filme sau băieti.

   Apreciază

 7. Sari dintr-una’n alta ca…
  Parc-ai fi o curvă.
  Flori fetre sau băieţi
  Ha. noroc că nu te bag în samă.

  –––
  Disclaimer:
  tot ce-a scris vreodată nostra pe neţi, îmi aparţine, şi răspund pentru asta. Iar de’o fi regurgitat cândva gura mea reguli, precepte ori seturi de valori- bune sau rele, sunt ale mele, punct(.) Nu impun nimănui nica; ca să se ştie. Fiecare e liber să facă cum îl taie capul; ca voi, nu ca mineAlt punct.
  –––

  Că ce-am vrut să zic cu ce-am zis?
  (explic pt vreun dorel rătăcit p’aci)

  Suntem/devenim(?) ceea ce suntem, datorită şi din cauza.. dascălilor noştri.
  ∑ lor, mai bine zis:

  -dascălul de’acasă (f. important)
  -dascălul din diferitele cicluri de învăţământ.
  -dascălul din noi. (cel mai important)

  Ştiu.
  Ştiu că nu toţi au noroc.
  Ghinion! vorba lu’ ”ioha”.

  Şi ca să fiu şi mai explicită după toate zise deja…

  Am citit-nici nu mai ştiu unde, că cică toţi oamenii sunt/se nasc-whatever, buni.
  Serios?!Să-mi trag una ş’alta nu! Tare aş fi vrut să’i spun lu’ tanti, aşa, de la obraz:

  -doar în bancurile cu canibali, tutoooo!

  Că teoria mea (vezi disclaimăru) e că toţi ne naştem.. criminali în serie. Altminteri, de ce să dăm din mâini şi din picioare ca drogaţii, şi să ţipăm ca nebunii încă din primele secunde? Specialiştii îi spun cică… plânset. On my ass, ca să zic aşa. Mă leşi! Ăla e strigăt de luptă adevărat, credeţi-mă. Şi de-am avea un briceag pe măsură… am hăcui pe toată lumea, încă de la’nceputuri. Sau măcar o lamă d’aia de ras. Gizăs.

  ….
  Ş’apoi… hm

  noroc cu dascălii de pe urmă!

  sau.. ghinion(?)

  Apreciază

  • RALG said

   curvă? Cred ca este un termen totalmente desuet, aflat în distonanță majoră cu orice realitate. Mai exista oare persoane încadrabile în aceasta obsoletă categorie? Tare mă indoiesc. Crezi că ai putea oferi macar un exemplu ilustrativ? Unul singur? Bărbatii au ramas porci, dar femeile nu mai sunt curve. Sunt toate pur si simplu emancipate, ci cele usoare si cele grele. Absenta curvelor din lume este o drama care face toate lucrurile foarte complicate, lipsind orice perspectiva de repere si facad orice alegere foarte inconsistenta, precara, si pe cale de consecinta pasagera, volatila, laxa… In fine, cu toate conexiunile avute cu tema potentiala „despre educatia sexuala” (Dumnezeule ce titulatura!!), totusi asat este deja o tema diferita, aparte, in care momentan este inadecvat sa sarim (ca) de la una la alta. Zic.

   Da, intamplarile de pe Arca lui Goe pot sa denote o oarecare inconsecventa tematica, un soi de cåprism vesel, dar asta se intampla in primul rand pentru ca Arca lui Goe se afla pe planaeta de Pamant in era contemporana, in care nu poti ramane ancorat in nimic mai mult de-o clipa. Cine mai are azi timp de proiecte vaste, de consistenta, de finalizari? Totusi expertii in navigare pot sesisa constanta (ochirii) in jurnalul de bord al (b)Arcei si-si pot stabili azimutul in consecinta, apeland si la ancora din dotare. Cine are ancora. Cine nu, nu.

   Ideea despre rolul dascalului universal, care sugereaza ca efectele bune/rele pe care le produce profa de fizica, de educatie-fizica, sau diriginta, ar fi comparabile, asimilabile ori chiar echivalente cu cele de care ar fi fiind in stare profa de educatie sexuala (Gizăs, vorba ta si a lui Iosif, ce titulatura), mi se pare din start foarte nostima si cu mare potential de incadrare in tema „data”. Ma tot intreb cam care ar fi, in aceasta privinta (he-he), echivalentul stiintei schimbarii unui bec.

   Teoria ta din final este fabuloasa ca subiect de discutia, dezbatere, taina, joaca si/sau tavaleala ludica si (mai ales) hermeneutică, dar, pe moment mi-e teama sa zic ceva din cauza ca sesisez un posibil conflict terminologic insotit si confuzia aferenta, ceea ce ar putea lungii discutia indefinit si inutil, pana dincolo de panzel albe. As prefera sa-mi zici mai intai in doua-trei vorbe: a) ce este o curva? si b) ce este un criminal in serie? ca sa ne putem baza pe aceleasi premise. Dar si mai bine ar fi daca ai dezvolta-o tu nitel intr-un soi de proza scurta (ceea ce insa ar cere o oarecare consistenta, si renuntarea momentana la confortabila superficialitate)… Asadar „toţi ne naştem.. criminali în serie”… iar educatia (daca e buna si eficienta) ne moleseste…

   Apreciază

 8. Iosif said

  Apreciază

 9. eulablick said

  recitare https://youtu.be/_aITufGCiUs

  Apreciază

  • RALG said

   Misto!

   Merci!

   Va place Pitis, nu va palce Caramitru. Putin de-i mai putin si cate lumi se pierd. Mie imi place si Pitis. Am vaga senzatie ca sesizez nitel perspectiva din care va smulge Pitis emotia si aprobarea. Pot fi Pitis cu tine, chair daca tu nu poti fi Caramitru cu mine. Oare cum ar fi recitat Pitis Glossa? Credeti ca Glossa ar fi putut/trebuit sa fie recitata la fel precum „Sunt tânăr, doamnă”? Intrevedeti cumva si perspectiva din care recitarea lui Pitis este usor ridicola, comerciala, facila, ajusatata unui public anume (simplu)? Sa stiti ca exista si o asemenea perspectiva, destul de naturala. De altfel sunt sigur ca ati putea-o intui si singur, simplu, cu un mic twist interior, doar ca ne avand motive serioase pentru un asemenea gest este mai simplu s-o respingeti. Bag seama ca sunteti genul de persoana careia ii este o perpetua spaima de a se pune in pielea altuia, si de a incerca si alte perspective. Ce rost ar avea, nu? Sa ni le subrezim pe cele cu care suntem deja confortabili? Ma rog, cam toti procedam asa. Dar mai ales Iosif cel Fioros. Iosif cel Fricos. Iosif cel Sfios. Ce parte aveti despre introducerea educatiei sexuale in scoala? Daca nu sunt prea indiscret.

   Apreciază

   • eulablick said

    Inca o confidenta pe zi.. student fiind strandul Tei (studentesc) il cutreieram. O perioada, destul de scurta, serile, uneori se lungea chiar toata noaptea, venea Pitis si vorbea, recita, se cinta. Temele erau des curentul hippy, (eram mare sustinator), muzica Rock, se ajungea chiar la Beatles, Rolling Stones, dar si la Joan Baez, aveam si raspunsuri „The answer, my friend, is blowing in the wind”.
    Nu cred ca in viata mea a fost ceva care m-a impresionat/influentat mai mult decit acele seri.

    Unde era Caramitru?

    Educatia sexuala? Aici, in Germania e rezolvata, nu e o tema.

    Apreciază

    • Da domnule, Pitis a fost mare, o legenda, un fenomen, o arta in sine. A fost mare pana si in felul in care a dublat in limba romana vocea lui Carl Segan in filmul „Calatorie in Univers”. Nu e de mirare ca v-a influentato-impresionat in asa mare masura, fiindu-va omul potrivit la locul si la timpul potrivit. Caramitru era in alta parte, dar era. Ca si-n politica sunteti foarte partizan, tinanad exclusiv cu ai nostri, si detestandu-i by default pe ailalti. Cine nu e cu noi e impotriva noastra, pentru ca noi…

     Pai o fi rezolvata acolo, in Germania, dar oti mai veni d-voastra si prin Romania, in vizita (ca era sa zic pe-acasa)… N-ar trebui rezolvata si aici? Sunteti pentru sau impotriva?

     Apreciază

 10. smaranda said

  Poezia, mi se pare mie, este cea mai pretențioasă artă. Dacă vrem să o punem in scenă, atunci trebuie să se potrivească toate asemeni unei simfonii. Vrei un fond muzical, acela trebuie să fie perfect ca peisaj pentru poezie. Vocea recitatorului, recitatoarei trebuie să aibă profunzime, limpezime, claritate și căldură ( depinde de ce poezie vorbim). Intonația care redă sensul sau îl subliniază la care se adaugă identificarea actorului cu poetul și poezia.

  Apreciază

  • Stely said

   @Smaranda,
   Ce zici de recitatorul de aici ?

   P.S. Mie mi se pare ca intruneste toate cerintele exprimate de tine , plus (zic eu) aspectul … 👨‍🎨.

   Apreciază

  • RALG said

   Piesele de teatru sunt scrise special (cu gandul) de a ajunge la public pe scene, anume prin interpretari actoricesti. Romanele sunt scrise special (cu gandul) de a ajunge la spectator prin lectura (o intreaga taina la mijloc). Pentru a ajunge pe scena romanele au nevoie de dramatizare (chiar si comediile), sau de ecranizare pentru a ajunge filme. La fel si poezia, este facuta pentru lectura, pentru o confruntare unu la unu, intre poet si spectator. Pentru mai mult de atat este nevoie de dramatizare, ecranizare, regie, actorie si alte arte. Desigur ca se poate face „o arta ” si din (simpla) citire cu intonnatie, ritmata, cantata, cu profunzime, limpezime, claritate și căldură in voce si eventual pe fond muzical. Totusi acest gen de re-prezentare nu este decat un surogat (un inlocuitor) pentru simpla lectua a poeziei, adresat in special celor (lenesi) care nu citesc poezie sau care nu stiu sa citeasca poezie, un soi de mura-n gura. Un baiat frumos, cu o voce placuta, si un fond muzical agreabil, poate da pe spate cu doamnele si poate promova poezia. Si mie imi induce o moleseala placuta felul in care „recita” Valeria Seciu, de exemplu. Totusi exista si un alt fel de arta de a recita in care actorul este un fel de Hamlet, iar nu (doar) vocea a doua a varului Shakespeare… adica ceva in genul Caramitru, Pitis, Malaiele, Leopoldina Balanuta… in care spectatorul, (deja foarte familiar cu poezia si cu emotia aferenta acesteia), se intalneste in prim-plan cu o alta arta, cu alte emotii, cu jocul actorului care creaza un personaj (mai bine, mai rau, mai placut sau mai neplacut, chesite de gust desigur) care vorbeste si traieste in versuri. Adrian Pintea care este un actor bunicel stie si el destul de bine diferenta dintre declamare si recitare. D-na Stely (merci), ne-a adus un exemplu de una. Totusi Pintea are si o alta varianta, mai reusita, in care se duce ceva mai degraba spre Hamlet decat spre Cozorici. Aceasta:

   Apreciază

   • Stely said

    Da, este mai reusita . Dar si Caramitru, aici :

    Apreciază

   • RALG said

    Netflix va dona 5 milioane de dolari în sprijinul creatorilor de culoare – D-na Stely, ce parere aveti? Denota acest gest discriminare sau nu?

    P.S. O doamna il interpeleaza pe seful ei: „D-le am auzit ca foarte multe femei din compania noastra v-au dat in judecata pentru hartuire sexuala. Ei bine o sa va dau si eu in judecata.”, Mirat seful o intreaba: „Bine, dar pentru ce?” „Pentru discriminare”. 🙂

    Cred ca feministele o sa moara de necaz cand or auzi ca „Pe aripile vantului” a fost retras din cazua rasismului. Yes, we can.

    Apreciază

    • Stely said

     Da, dar ce sa faca si ei ? Decat sa piarda audienta negrilor , sa fie obligati sa retraga filmele bune (istorice) cum au procedat cei de la HBO cu „Pe aripile vantului” mai bine sa-i ajute . Sigur ca tot competitia va prima(cred) ca doar acei „creatori de culoare” nu vor putea fi bagati pe gatul spectatorului daca nu sunt de aceeasi valoare artistica precum ceilalti. De ce sa nu recunosc eu nu ma uit la fime cu multi actori de culoare , dar agreez muzica si alte creatii artistice fara sa-mi pese ce fel de rasa umana le-a produs. Caut insa fimele cu Denzel Washington . A, si cele cu Sidney Poitier . Sunt insa destul de multi actori de culoare cu adevarat valorosi.

     P.S,Cred ca HBO a facut o mare prostie. Filmul a rulat decenii la rand fara ca cineva sa sesizeze ca ar avea vreo tenta rasista , iar acum .hodoronc tronc” il scoasera ca sa iasa si mai mult in evidenta rasismul . Oricum , exista la ora actuala tendinta vadita ca intr-un film american (mai ales) sa fie musai in mod egal (aproape) actori de culoare si, desiguri, macar o pereche de homosexuali, indiferent de tema filmului. Incerc sa accept acest gen de „politica”.

     Apreciază

 11. RALG said

  Sa continuam incalzirea pentru Educatia sexuala. Nu e bine sa intri pe teren si sa incepi partida fara sa-ti faci in prealabil incalzirea. 🙂

  Apreciază

 12. ”As prefera sa-mi zici mai intai in doua-trei vorbe: a) ce este o curva? si b) ce este un criminal in serie?”

  Mda, clar.
  Iar ţi-ai scos intrinsecul la bătaie. Hai că m-am prins:
  nu-ţi mai place curvă. Ai vrea.. prostituată. Ok

  Să vorbim despre curve.

  La nu multă vreme de la revoluţie(?), trei patru ani să fi fost -limbând după aerul libertăţii ceva vreme- până la urmă, ne-am miruit cu vreo trei de Ungaria, Bulgaria,Turcia şi Polonia. A, era să uit Iugoslavia cu pistolarii ei. Cea de atunci. Bine, să nu-ţi’nchipui că ne’o fi trimis p’acolo ministerul culturii. sau al turismului. No way. (ori setea noastră de cunoaştere). Totul era pe ”treabă” mercantilă. Bişniţă, cum ar veni. Cu ce? Cum cu ce? Cu de toate. Dacă ne-a ieşit? O, da! (Doamne, câte poveşti aş avea din anii ăia)

  Ei. După ce-am alimentat urbea şi vecinătăţile, cu ţoale, şnapsuri, ciucalăţi şi teveuri colorate, am prins ş’oleacă de mâzgă financiară, cum ar veni. Că.. na, am şi muncit, în pana mea, NU!? Şi cum ţărişoara n’o aveam în gând, absolut deloc- în sensul de-a pune’o la cale- am mers doar pe drumul nostru, de tineri şi liniştiţi.

  Comercianţi în devenire, ne-am prins relativ repede că banul trebuia neapărat să circule; sau numaidecât investit. Iar la vremea aia -la ştiri, mai ales- a avea o cabană, casă de vacanţă, sau o viluţă mică-mică la ţară sau la munte, păi era cevaaa.. de bravo ai stil. Ş’apoi că ce, ne-am zis! Noi de ce să nu, ce mama mă-sii? Zis şi… făcut.

  Făcut mai greu, c-a durat ceva timp. Pe scurt:
  3 familii, 6 puradei şi multe visuri, am achiziţionat un teren în creierul munţilor Apuseni şi ne-am pus pe treabă. Ardeleneşte. Bine, nu din cauza asta a durat mai mult. Stai să vezi. De la o colibă-credeam la’nceput- am ajuns la a dori mai mult. C-aşa’i în viaţă. Virusul/visul bărbătesc- de a o avea cât mai mare, a dus la ce’a urmat. Pasul spre umpic de bucătărie,camere separate (de budă nu vorbim, c-aia se face prima), a fost muuuult mai mic decât ăl lunar (vezi Armstrong). De aici la încă un etaj pasul s-a transformat în salt… Mă rog. Doamne ce frumos a fost.

  Unde vreau s’ajung? În periplul nostru cu construirea căbănuţei(?) am cunoscut cel mai neaoş şi mai hâtru om ce mi’a fost dat vreodată să întâlnesc în viaţa asta; Doamne câte am învăţat de la dânsul. Un adevărat personaj. Da’ mai multe despre el, poate alt’dată.

  … telegrafic
  Omul ăsta avea o nevastă şi cinci (5) fete.
  Oricând aduceam vorba despre ele, din curvă nu le scotea.
  Curvă-n sus, currvă’n jos.
  -Nene A, ce mai face doamna M?
  -Curva dracului… şi urmau sudalmele din folclorul locului.
  Atâta n’o fost în stare: să-mi facă un fecior.
  -Ce mai face fata cea mare, c-am auzit că s’o măritat cu…
  -Curva dreacu… dac’o’nceput cu două fete, îi clar.

  Şi tot aşa. Nici pe noi fetele, din curvă nu ne scotea.
  Orice-ar fi dorit să ne transmită. În general ordine. Utilitare.
  Şi’ntr’o zi- că nu mai suportam (mai bine tăceam):

  – Nene A, de ce ne faci curve? Curvă doamna, curve fetele. Nu’i frumos.
  – Tu fată, curvă’i aia care nu dă, ai înţeles?
  Nu toţi bărbaţii zic ”curva dracului” atunci când nu ajung la dânsa…
  la borcanul cu miere?!

  Şi ne-am pus p’un râs… eliberator, aşa…de sanchi. Bine, fiecare cu râsul ei.
  N-ai vrea să ştii cât timp m-am întrebat: ş’atunci, eu ce sunt? Că io.. am mai dat’o.
  Mai târziu am înţeles. C’aşa’i în viaţă.

  Sunt doar un OM.
  Nu sunt o curvă.
  …….
  (va urma, cred)
  *sunaţi-vă pritenii şi vecinii; urmează adevărul despre criminali în serie şi educaţia sexuală. poate şi despre popi câte ceva. staţi aproape

  Apreciază

  • Am inteles. Era dinainte inteles. Nu esti curva. Fetele alea si doamna nu sunt curve. Ma rog sunt „curve” pentru ca nu nu sunt curve. Dar ce este o curva tot nu s-a inteles. Ca asta era intrebarea, nu cine nu e si de ce. Iar confuzia cu echivalenta intre curva si prostituata ar trebui evitata. In mod categoric prostituatele nu sunt curve. Ma rog, n-am pretentia sa rezolvi problema si sa lamuresti misterul ontologic al curvei, adica ca ce este curva, sau macar så dai un exemplu de cine este (nu de cine nu este) asa ca poti trece la punctul b). Poate ca de curve se va ocupa dl. Neamtu Tiganul care zice c-ar avea competente, sau dl. Iosif, si d-lui tot expert, dar pe alta ramura. Tare mi-e teama insa ca problema va ramane nerezolvata, ceea ce va consolida drama disparitiei subite si definitive a curvelor din omenire, cu efectele catastrofale pe care le-am pomenit deja. Ma rog, pretul progresului.

   Apreciază

  • Este (oarecum) interesant ca, desi practic nu (mai) exista curve pe lume, teoretic cel putin, curva poate fi in egala masura si femeia, si barbatul, si chiar si celelalte genuri, in timp ce curvari nu au cum sa fie decat barbatii. Pai drept sa fie asta?

   Apreciază

 13. Iosif said

  (999)Noi unA consideram (contrazicând afirmatia d-lui Napoleon) ca în esenta si prin natura descendentei ei, nici o persoana de gen M & F, (re)nascuta, din (9)nOu din Dumnezeu, educata, dezvoltata si maturizata fizic, sufleteste si spiritual, în Cuvântul AAAE, de adevar elliberata, independenta fatza de sistemele si legile mondiale omenesti nu poatet fi considerata curva, atâta vreme cât traieste în legea Duhului de viata in Hristos Iisus.
  Termenul de „curva” (ipocrizie) are radacini si origini în gradina Edenului dupa facerea femeii când înaintea prezentei lui Dumnezeu, Adam da vina pe Eva, eva pe Sarpe, iar Sarpele tace, luînd toata vina neascultarii primului om rational-sentimental, asupra Lui, acceptând tacit blestemul si pedeapsa aplicata de Dreptul Judecator, iar de atunci si pâna în zilele noastre, omul adamic, întotdeauna arunca vina pacatului sau asupra altora, spalându-si mâinile si afisându-si o fatza nevinovata, mascata, inocenta, de copil (e)Goe, desavârsit, încercând sa însele pe Cel Ce Este Facatorul si Tatal lui Atotputernic.

  Apreciază

  • Ati recitat foarte frumos. Aproape ca Caramitru. Mergea si un fond muzical, Jean-Michel Jarre, gen. Ati creat un moment artistic, nu gluma, ca creator, si ati indus spectatorului o emotie divina, am putea spune, dar… totusi, ati lasat problema tot nerezolvata. Si tu Brutus???

   Apreciază

   • Iosif said

    Csf…ncsf…asa este Cuvântul lui Dumnezeu, mai…”Brutus” si „taietor”!
    „Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii.
    Nicio făptură nu este ascunsă de El, ci totul este gol şi descoperit înaintea ochilor Aceluia cu care avem a face.”

    Apreciază

    • RALG said

     Mult stimate si iubite tovarase Iosif, sunteti mare domnule. Numai d-voastra va putea da prin cap asa ceva. Se vede ca aveti mult loc de intors pe acolo. Spatiu nu gluma. Care va sa zica ca contrazicerea lui Napoleon e una cu cuvantul lui Dumnezeu. Tttt. N-am stiut. Cand va spun ca matale doar recitati, declammati, incantati, monologati, fredonati, zumzaiti, mai pe scurt cotcodaciti unilateral aceleasi clisee, indiferent despre ce se vorbeste, d-voastra mult stimate si iubite tovarase Greblea, ori va faceti ca nu auziti ori va inervati, pentru ca mereu apoi, in cele din urma, sa dati drumul in lume la fraze din astea sforaitoare. Mai cetatene ia lasa gargara si vino la cestiune si n-o mai tot da cotita dupa cires cu citatele care-ti tin loc si de creier si de minte. Ai gungurit mai devreme ca „nici o persoana de gen M & F, (re)nascuta, din (9)nOu din Dumnezeu, educata, dezvoltata si maturizata fizic, sufleteste si spiritual, în Cuvântul AAAE, de adevar elliberata, independenta fatza de sistemele si legile mondiale omenesti nu e curva”. Adica ca ai spus ce nu e curva, nu ce e sau cine e. Ce-ai vrut sa spui mai ciubotica cucului? Ca sarpele e curva? Sau ca Adam e curva? Aaaa, Sau ca curve sunt persoanele de gen nici masculin, nici feminin, ore ne-(re)nascute (din femeie?), ori din (9)nOu din Dumnezeu, si/sau ne-educate, ne-dezvoltate si/sau ne-maturizate fizic, sufleteste si spiritual, în Cuvântul AAAE, de adevar ne-elliberate, si (vai) dependenta fatza de sistemele si legile mondiale omenesti? Mai bovina divina fara vina, in afara de domnia ta mai e cineva in univers persoana de gen M & F, (re)nascuta, din (9)nOu din Dumnezeu, educata, dezvoltata si maturizata fizic, sufleteste si spiritual, în Cuvântul AAAE, de adevar elliberata, independenta fatza de sistemele si legile mondiale omenesti? Mai stii vreuna? Da sau nu? Este aceasta o intrebare destul de simpla si de clara pentru neuronul tau singuratic mai Solomoane? Sau vii iarasi cu gargare?

     Apreciază

     • Iosif said

      GrALL-vAx-nIMNiC. 🙂 😀 )))

      Apreciază

     • Niste „sunete” nearticulate, scremute a smecherie si blagostovite cu niste iconite de cuconite. Iata cuvantul lui Dumnezeu in gura lui Iosif cel tålâmb, ecleziastul, care vrea musai sa indruge si d-lui un „ba pe-al ma-ti”, ca om al lui Dumnezeu scaldat in AAAE-uri si muuulta evlavie. Cum mult iubite si stimate, nici macar intrebarii aleia simple ca buna ziua n-ati fost in stare sa-i gasiti un raspuns onorabil, clar, concis? Ma rog, se pare ca ne dându-va curajul afara din casa si abandonandu-va bravura de a raspunde direct la ce va intreb, a trebuit musai sa oferiti acest IG-net penibil. V-ati slavat egolul care va sa zica. Un cacat stimati telespectatori. „Nicio făptură nu este ascunsă, ci totul este gol şi descoperit înaintea ochilor aceluia cu care avem a face”. Asa si Iosif al nostru cel molâu, nu-i trebuie mult pana sa-si dea in petic, cu arama pe fata. Nu trebuie decat sa-l atzâtzi nitzel si mai departe face el tot ce trebuie ca sa se vada ce-i poate pielea. Mars potaie.

      Apreciază

     • Iosif said

      PSSS…a fost odata un mOs si o (b)Arca, si traGeau unA la teLeaga, ralGoe & ‘neaGoe… 🙂 😀 😀 )))

      Apreciază

     • Sunteti extrem de perspicace si deosebit de inteligent… pentru specia din care faceti parte, o raritate, care vrea sa-si gaseasca loc, iata, pe Arca lui Goe. Probabil ca avem de-a face cu cel mai inteligent exemplar din neamul Greblea. Bine naiba ca nu avem de-a face si cu celelalte rude ale sale. Ma rog, nici d-lui nu prea are. Asa domnu Iosif… Si? Cu ce treaba pe aici?

      Apreciază

 14. RALG said

  S-ar zice ca in zona comentariilor s-a produs un derapaj (masiv) care a scos harjoanele mult in afara topicului despre Vizitatorul de odinioara. Educatie sexuala in scoala, rasism, anti-rasism, evlavie, AAAE-uri, curve si chiar si altele asemenea, slujite de personaje pe masura. Dar totusi exista o legatura (si o explicatie), intrucat, vorba portughezului „Life’s a Bitch”… adica ca viata e o plaja, nu?

  In fine, bine macar ca am aflat cine e curva.

  Apreciază

  • neamtultiganu said

   Cum, sau ce e viata? Chiar, ce, si cum e ea? Dar a cui, a ta, a mea,… merita recitata!

   Apreciază

   • RALG said

    Sunt momente (si/sau persoane) pentru care viata este ca o cutie cu bomboane de ciocolata. Pareti uneori a fi fiind asa ceva:

    Life Is Like A Box Of Chocolates – 10 Hidden Meanings

    Each moment is valuable and precious. Although there are a number of boxes of chocolate in your lifetime, the number is still limited. …

    Trust the manufacturer. …

    Enjoy each second of life. …

    Each piece might be distinct but together they fill the box. …

    Sharing is caring. …

    Try new things in life. …

    Accept the flaw and move on. …

    Choice is yours. …

    Be responsible. …

    Apreciază

  • Stely said

   Marturisesc ca sunt mahnita de „derapajul” din ” zona comantariilor” referitoare la INTJ . Regret , de asemenea , ca am contribuit si eu prin neimplicare on topic.
   Poate ca fi trebuit sa fiu printre primii care sa aiba ceva de spus , dar nu am facut-o din mai multe motive . Unul fiind lipsa de la” apel” a d-lui INTJ . Am asteptat ca din moment in moment sa apara cu o mica postare, crezand ca n- ar putea sa reziste la un asemenea prilej de recunoastere a valorii nick-ului domniei sale . Nu a venit insa, si, prin urmare , am ezitat sa vorbesc in lipsa. Ce se intampla cu persoana d-lui ? Am pus intrebarea nu pentru a-mi satisface o anume curiozitate, ci cu o anume ingrijorare (teama). Mi-ar parea rau sa stiu ca momentele grele prin care a trecut i-au lasat urme atat de adanci incat sa se izoleze complet de lumea virtuala sau poate chiar si de cea reala. Nici nu stiti ce mult m-as bucura sa-l vad venind pe Arca…😌

   Apreciază

   • RALG said

    Greu de facut presupuneri despre drumurile prin lume ale personajului INTJ. Poate ca cel care-l anima, a gasit alte feluri de a se exprima, o alta cale, prin alte cale. Cine stie! Eu unul nu ma asteptam ca personajul INTJ, care a fost odata in curgere prin spatiu in atingere cu Arca lui Goe, sa reapara asa din neant, prin simpla sa invocare, ori ca macar s-ar mai afla prin preajmå. Sper sa fi ajuns intr-o zona mai insorita din univers, in care felul sau special de a fi sa fie mai bine pus in valoare, atat inspre interioritatea sa cat si spre in afara. In legatura cu „derapajul” despre care vorbim vazandu-l manifestandu-se sub acest topic, as zice ca totusi nu este decat aparent si ca intr-un anumit fel (poate nu prea subtil) in multe dintre comentarii este vorba tocmai despre INTJ-etate.

    Apreciază

   • RALG said

    Imi place sa cred ca INTJ, cu felul sau de a alege perspective si unghiuri dintre cele mai neasteptate, ar fi fost in stare sa vada schepsisul din incrcarea lui Ion Caramitru de a recita Glossa altfel, intr-un mare (alt) fel. Desigur ca ideea caramitruiana de a recita sumarul glossei (inceputul si sfarsitul) ca pe o rugaciune, ca pe Tatal Nostru, si de a lasa recitarea cuprinsul pe seama unui ins oarecare, indignat de complotul mediocritatii, putea fi slujita mai bine… dar totusi vorba lui McMurphy, macar a încercat.

    Apreciază

    • Stely said

     Hmm… acum am inteles mai bine (dupa o noua audiere) de ce v-a placut „ideea caramitruiana” de recitare a Glossei . Nu am sesizat inceputul ca pe o rugaciune, si poate de aceea nu mi-a placut . Cuprinsul insa mi-a placut, parundu-mi ca s-a invigorat dintr-o data , iar sfarsitul nu l-am perceput ca pe o rugacine ci ca pe un fel de resemnare .
     Si da , am inteles si de ce l-ati invocat pe INTJ . Va lipseste un partener potrivit de discutii . Cam acesta ar fi si motivul pentru care imi pare rau ca a disparut fara urma din virtualitate, recte de pe Arca lui Goe. 😦

     Apreciază

 15. RALG said

  Sa continuam pregatirea temei „Educatia sexuala obligatorie in scoli” cu un preludiu generos. Lista reperelor bibliografice ilustrativ-optative la zi:

  Experimentul Kentler: copii ai străzii, daţi în plasament la pedofili. Practica a fost acceptată timp de aproape 30 de ani

  Klaus Iohannis nu va promulga legea prin care se interzice în școli și universități orice referire la identitatea de gen

  Bis Paradis!

  Dragos Paul Aligica: Trei mari perdanti neasteptati ai evenimentelor recente

  Supravieţuirea orei de religie în vremea pandemiei

  Cine e tânăra genială considerată mai inteligentă decât Einstein. „Am rămas cu gura căscată, potenţialul ei e incredibil“

  Adolescente îndrăgostite, fugite de acasă de bunăvoie, găsite cu Poliţia. Ce le-a transmis o fată părinţilor speriaţi

  Un bărbat din Viena a fost amendat cu 500 de euro după ce dat drumul unei flatulenţe „provocatoare” în faţa poliţiei

  Secretele terapiei cu boluri tibetane. Masajul vibraţional are impact benefic asupra sistemului nervos şi relaxează

  Identitatea de gen şi interdicţia de a gând

  Profesor UBB, după interzicerea prin lege a studiilor de gen: S-a trezit un teolog neştiut de nimeni să se atingă de principiul libertăţii academice

  Top 5 motive pentru respingerea Educaţiei Sexuale

  Educaţia sexuală între panică morală şi obligaţie

  Prostituatele din Grecia se plâng de noile reguli impuse de autorităţi: „E ridicol”

  Apreciază

  • Este foarte probabil ca avand la dispozitie un preludiu atat de consistent sa ne epuzam inca inainte de a ajunge sa abordam (in termeni arcagoeologoici) tema Educatiei sexuale obligatorii in scoli. Cum o fi, o fi. Mare pierdere si nici mare castig nu poate fi. La mijloc.

   a) Cica aspectele legate de gen nu sunt tot una cu cele referitoare la sex. Ei, asta-i acuma! Normal. Mai intai pentru ca nimic nu se compara cu sexul, si apoi pentru ca genul se refera la substantive in timp ce sexul se refera la fiinte (la cele sexuate fireste, cå parameciul såracul, o fi el de gen masculin, dar nimica. Ma rog, pentru a respecta corectitudinea politica, trebuie sa mentionam ca si euglena la fel, tot nimica. Si amiba. Hidra de apa dulce ramne cazul cel mai spectaculos… in materie de transgender-ism. Deci ramanem intelesi, genu-i gen si sexu-i sex. Si avem grija sa n-o luam in freza gen, precum Joanne Rowling care s-a apucat sa spuna ca cine are menstruatie e musai femeie. De ce gen? Pai ce facem? Vorbeste gura fara noi? Ne trezim din senin exprimandu-ne liber? Nu-i voie.

   b) probabil ca in curand o sa vedem in ziare anunturi de genul (puschea pe limba): Primesc in gazda fete de liceu. Ofer meditatii la matematica, franceza si educatie sexuala. Rugam seriozitate.

   b)

   Apreciază

   • Stely said

    „Genul nu este simțul intern al sexului, ci este o născocire nefastă slujind egalității silnice dintre sexe. Mai mult, este o agresiune diabolică al cărei scop este mutilarea tinerilor, de la cap pînă în zona inghinală. Cînd aud pe cineva perorînd în favoarea mascaradei de gen, mă întreb: e idiot, e plătit sau e incult? În România, cei care răspîndesc baliverna de gen fac parte din cea de-a doua categorie.”

    https://www.activenews.ro/stiri-educatie/Baliverna-de-gen-162003

    P.S. Aici as pune doua intrebari :
    1) de ce numai in Romania cei care „raspandesc baliverne de gen” fac parte din categoria celor platiti ?
    2) referindu-se la menstruatie, ce ar identifica cu singuranta genul feminin (femeia) ,inseamna ca Joanne Rowling sustine transgenderism-ul sau il respinge ? Dupa parerea mea in cazul transgenderilor este vorba de ceea ce simt ca sunt (barbat sau femeie) si nu sexul . Aici intervine libertatea de a-ti alege, de buna voie si nesilit de nimeni , identitatea sexuala (genul). Mi se pare nedrept ca cineva care se expune la operatie traumatizanta de schimbarea a sexului, sa nu i se recunoasca aceasta nevoie imperioasa de a fi cine simte ca este. Cu ce ii deranjeaza pe unii ?

    PPS. Privind educatia sexuala in scoli – sa fiu parinte de elev minor as spune sa mi se dea dreptul sa optez pentru „da” sau „nu”, iar celui de peste 14 ani i-as da lui dreptul de opta.

    Apreciază

    • RALG said

     1. Pai cine a zis ca NUMAI in Romania? Numai-ul l-ati adaugat d-voastra… in virtutea inertiei.
     2. Oricine se poate considera orice si nimeni nu-l poate impiedica in aceasta privinta. De ex. dl. Iosif se considera posesor al Adevarului Absolut Atemporal si Eliberator. Poate cineva sa-l impiedice sau sa-i interzica? Sau macar incearca cineva? Eu, tot de exmplu, pot sa ma consider Napoleon sau mai destept decat Einstein si mai gratios decat Andreea Marin. Cine ce treaba ar putea avea cu asta? Nu asta-i problema in discutie, desi e folosita ca paravan. Problema este cand incerc sa impun si altora ce sa considere in legatura cu mine, pentru ca asa mi s-a nazarit mie sa-mi aleg identitatea pentru ca altmintei as fi traumatizat.

     P.S. Dar bunicii n-ar trebui sa aiba niciun cuvant de spus? Da sau nu? Asta ar mai lipsi. Sa fie unii copii la clasa de educatie sexuala si altii nu. Si sa vezi distractie. Dar de ce sa nu opteze parintii cu DA sau Nu si la altele? Matematica este traumatizanta pentru multi copii. N-ar trebui consultati paritii? Sa-si dea acceptul… da sau nu. Impresia mea este ca omenirea o duce exagerat de bine si se plictiseste teribil de vreme ce-si permite sa-si iroseasca timpul si energia cu asemenea nerozii fara limite.

     DA sau NU? Dar la ce anume? Aceasta-i intrebarea? La ce se refera de fapt „educatia sexuala”? In acord logic cu titulatura, educatia sexuala nu se poate referi la nimic altceva decat la practiacarea unui sex de calitate. Daca vor sa predea altceva, ar trebui, cel putin, sa gaseasca o titulatura mai adecvata. Oricum tot tam-tamul aferent sugereaza lucruri multi mai diverse si mai complexe decat un simplu set de informatii utile copiilor si adolescentilor, extarse cam cu forcepsul din multimea vasta a informatiilor lipsa din educatie.

     Apreciază

     • Stely said

      1. Am luat ca punct de reper citatul acesta de mai sus :” Cînd aud pe cineva perorînd în favoarea mascaradei de gen, mă întreb: e idiot, e plătit sau e incult? În România, cei care răspîndesc baliverna de gen fac parte din cea de-a doua categorie.” Cel care a zis „numai” in Romania a fost autorul articolului . Eu nu am facut decat sa ma mir… 🙂

      2.In ce priveste” nazaritul ” acelora , nu cred ca a venit din senin , ci ca urmare a faptului ca s-au simtit respinsi de societate, vrand o doar sa fie acceptati asa cum sunt. Ceea ce ii traumatizeaza pe ei este tocmai faptul ca sunt inca dezavuati , marginalizati si chiar stigmatizati de foarte multi dintre majoritari. Poate (zic eu) ar fi de dorit sa fie ceva mai discreti in a-si cere drepturile, ca nu-i starneasca pe ceilalti impotriva lor. Pe mine nu ma deranjeaza modul lor de a fi . Sunt de partea lor deoarece ma pun in pielea lor si nu mi-ar conveni sa fiu tinta rautatilor unora .

      3. Mda, asta cu educatia sexuala obligatorie in scoli mai bine Nu decat Da.

      P.S. Fiindca tot ati pomenit de bunica imi staruie in minte o poveste amuzanta despre cum am fost nevoita sa-i vorbesc celui mic (sa fi avut 5 – 6 ani) mai pe ocolite despre sex (cum se fac copiii) . Niste caprite de fetiscane au” organizat” o nunta’ n cartier si ca drept mire l-au ales pe cel mic , mireasa fiind o fetita de varsta lui . Imbracati corespunztor , plimbat cu alaiul prin cartier , ce mai nunta in toata regula. Cand mi-a dat vestea (la modul serios) ca s-ar fi „casatorit „m-am amuzat dar in acelasi timp m-am alarmat putin. Aveam impresia ca fetiscanele acelea si-au cam batut joc de ei . Ba imi era si teama ca ar putea sa le treaca in continuare prin cap cine stie ce nazdravanii . Parintii lor au fost la curent cu joaca lor si nu s-au alarmat . Eu insa am vrut sa fiu sigura ca a inteles ca, de fapt ,nunta aceea a fost doar o joaca de copii si ca parintii lui au facut o nunta adevarata , ca dupa aceea l-au facut pe el , ca e musai sa aiba o anume varsta , sa doarma in acelasi pat si ca tot asa ar putea veni si un fratior/ surioara etc . S-a uitat mirat la mine si mi-a zis :” Da ?? … n-am stiut.” 🙂

      Apreciază

 16. Un alt exemplu (poate bun de urmat) din colectia comentariilor lyu INTJ: AICI: @Dl.Goe – no problem: de mai multi ani incerc (la modul general) sa scap de nevoia de feedback-ul care mi-a fost inoculata. Nu pot spune ca am reusit sa scap 100% de ea … da’ vreo 90% tot am eliminat. asa ca, oricine poate (aka d.p.m.d.v. e liber) oricand sa ignore orice semn al existentei mele (iar in caz ca nu poate, imi spune si voi face eu tot ce-mi sta in putere intru rezolvarea existentei mele problematice) … deoarece, pe de alta parte, asta sporeste (tot d.p.m.d.v.) valoarea oricarei eventuale interactiuni. in alta ordine de idei: mi-a placut ca idee alegerea „Mistretul cu colti de argint” … desi, imo, in tolba mea doar sageti de pai exista (hm … poate c-ar trebui sa le umezesc, sa nu cumva sa ia foc, datorita frecarii cu aerul, in zbor spre tinta).

  Apreciază

 17. Stely said

  Bine ati re-venit ! Ce mai faceti ?

  P.S. Mi-a facut mare placere sa recitesc comentariile d-lui INTJ si, desigur,ale D-lui Goe. Da, mi-am amintit inca de la inceput discutiile ample , placute dar si utile ,de la vremea aceea- despre « Artă AND, OR, XOR Adevăr » – discutii ce s-au intins pe doua topice”lungi si late” . Am avut o sarcina extrem de grea sa optez pentru una sau alta . Asta din cauza ca fiecare v-ati sustinut cu tarie opiniile . Mi-a facut placere s-o reintalnesc si pe d-na „Margibnalia non turpia” .Pe unde o mai fi umbland, oare ? Avea pentru D-l INTJ niste sentimente aparte , asa am intuit . 😉

  Aici , pentru tus-trei o dedicatie : 🤩

  Apreciază

  • Stely said

   Dar melodia de aici , cum vi se pare ?

   P.S. Are 1.003.953.033 vizionarI !! 😲 Mi se pare extraordinar de mult fata de ” Waiting For The Miracle” a lui Leonard Cohen .

   Apreciază

   • Nu e rea. Dupa cum se vede si in imagine, rezoneaza armonic cu planeta maimutelor pe care le si atrage (acum si pe Arca lui Goe). Asa se face ca a sarit la 1,003,976,405 vizualizari. Cred ca cele mai multe dintre vizualizarile suplimentare i se datoreaza, in primul si in al doilea rand, primatei Greblea Joseph, ca kafkian de cart in serviciul Arcei, fara simbrie. 🙂

    Apreciază

 18. @Stely – Frumoasa dedicatie. O savurez cu triplu entuziasm, si in contul celor absenti care o rateaza astfel. Multumesc si pentru urare, dar n-as putea spune ca am re-venit pentru ca nici de plecat nu plecasem. Sunt prin zona, multumit de acalmia spirala neasteptata care se roteste infinitezimal lent, in volte ample in jurul arcei, ca o tornada galactica, desi spatial nu se intinde decat cel mult pânå la Medgidia, adica cat tine planeta de Påmânt, care se chinuie sa iasa din pandemie ca sa dea in fandacsie, in vreme ce extinderea temporala abia daca excede, cu o singura clipa, prezentul. Au prezentul nu ni-i mare?

  Nu stiu daca d-na „Margibnalia non turpia” avea chiar sentimente, dar nadejdi tragea din contactele cu orice personaj care ar fi putut sa-i fie in vreun fel aliiat, suport, sprijin, factor de distragere si/sau coloratura. S-a combinat cu o naturalete bine mimata inclusiv cu Radu Humor si cu Iepurele de Martie. A incercat si cu dl. Nimeni dar si cu Mita Biciclista care insa i-au dat flit. Dar cu cine n-o fi incercat? A incercat marea cu degetul pana si cu conul Dorin (altul dat la fund), ca sa nu-l mai mentionam pe marele corabian de la Gura Padinii. Singurul pe care l-a ratat a fost apostolul Iosif cel Confuz de Strasbourg. Probabil ca intre timp s-a pensionat anticipat din HUVACA si acum isi vede linistita de gradina sau macar de glastrele cu flori si de ghivecele cu legume. Cine stie?

  Dar d-voastra cum o duceti? Ce se aude cu muncile agricole de placere?

  Apreciază

  • Stely said

   @Dl Goe,
   Ma bucur ca sunteti pe- aci prin „zona”, insemnand totodata ca sunteti bine , sanatos.
   Si eu o duc bine cu sanatatea. Cu muncile agro-zootehnice din solariu , gradina si stupina „se aude” de bine si de ele . Au venit copiii si au cules ciresele. O parte le-au dus la casele lor, sa le manace cand vor, alta parte le-a luat” mamaie” pentru ea sa ” mananca si gura ei” , si ce va mai ramane sa prepare pentru iarna cateva (deja) borcane de compot si gem. Legumele din solariu (rosii , castraveti, ardei, vinete) sunt frumusele, bine si cu drag ingrijite de gradinarul sef. Stupina este dusa ceva mai aproape, langa un lan de floarea-soarelui de buna calitate pentru albine . Vita de vie este si ea bine , florile asijderea etc. Tot sa stai la casa de la tara , dar nu mult . Eu , bunaoara, nu pot sa stau mai mult ,deoarece ar insemna sa-i rapesc gradinarului placerea de a se fali cu munca lui. 🙂

   P.S.”Marginalia non turpia ” poate s-o fi pensionat, dar alter -ego-uri ale dansei sunt pe-aci prin zona si ele …cu caprele la plimbare . 🙂

   Apreciază

   • Suntem bine, sanatos, in context, ceea ce desigur ca va uram si d-voastra si tuturor vizitatorilor de pe Arca lui Goe. Nu ne-am intalnit nici cu Marcel Pavel, nici cu Novak Djokovic…

    Realmente impresionanta colectia de culturi si recolte in zonele folclorice descrise. Sunteti de invidiat. Cu excesul de cirese poate faceti si o ciresata. 🙂 Nu inteleg cum anume faceti ca prin (simpla) prezenta sa-i rapiti gradinarului placerea de a se fali cu munca lui. Il cenzurati? Sau va insusiti abuziv meritele, laudele si rezultatele muncii? 🙂

    Apreciază

    • Stely said

     Ah, da , am uitat sa spun de ciresata. Se face . Au ramas destule cirese , plus visine (visinata) sau caise etc.
     In ce priveste rapitul placerii gradinarului, nu stiu cum sa spun, dar cam aveti dreptate cu cenzuratul. Este extrem de meticulos si mie nu-mi place , mi se pare ca pierde prea mult timp pentru treburi simple care se fac mult mai repede. Are” darul” sa se complice . Nici la stabilirea prioritatilor nu ne potrivim .Eu am in vedere o alta ordine , iar el alta , motiv pentru care ne cam certam . Cum a fost de ex.cu casa de la Sinaia. Nu-i convine cand ma bag peste el. Nu-mi insusesc meritele dar nici nu pot sa tac atunci cand imi iese bine ceea ce fac. Asadar , ne simtim mai bine cand face fiecare ce si-a propus, dupa gustul lui , in ritmul lui. Ne-am invatat singuri, asta e. Eu aici sau la Sinaia , el acolo. 😦 Asta se intampla doar de vreo 10 ani, de cand s-a hotarat sa mute stupii de aici in alta locatie . A zis, la inceput, ca ia terenul doar pentru ei, apoi s-a intins cu de toate. Si o tine in continuare. Acum , bunaoara, fara sa spuna , a scos boilerele electrice si a instalat centrala pe butelie , pentru apa calda si calorifere. Bag de seama ca anul acesta , in loc de Sinaia ,vom face Craciunul la tara.
     Nu stiu cat o mai putea sa munceasca in ritmul acesta . A inceput sa spuna( si el) ca nu mai poate , dar de lasat nu se lasa. Din 40-50 de stupi ,cati avea la inceput , mai are acum doar vreo 10. Eu ma bucur. Ma gandesc ca poate se va lasa pagubas . Stau aici cu teama … Astazi , spunea ca il cam ia ameteala. A avut , acum cativa ani, niste mici accidente vasculare . Are tratament . Acesta este motivul pentru care se ocupa cu gradinaritul si albinaritul. I-a intrat in cap ca munca in aer liber ii face bine . Si mie , dar eu zic ca ce-i mult strica , iar el intelege dar nu poate sa se opreasca. 😦

     Apreciază

 19. Adam2 said

  Apreciază

 20. Iosif said

  PlOuA. lA PlO(*i*)Esti…? 😀

  Apreciază

  • 1. Adamdoi evadaşi iarăşi de la stabiliment? Lăsaşi din nou AAAE-urile de izbelişte ca să-ţi dai neuronul în bărci? Vezi să nu ţi le ia în posesie colegii tăi intelectualii (conspiraţioniştii) şi să ţi le necinstească in lipsa ta, apostole.

   2. Cred că dl. Iosif Greblea (Adamul cu Capra) este cea mai buna dovadă că teoriile lui Charles Darwin sunt greşite. Maimuţoiul nu s-a transformat încă în om. Si, după câte se vede din manifestarile lui Greblea cel fara de prihană, nici c-ar exista vreo sansă, acum şi-n veacul vecilor.

   Apreciază

 21. Iosif said

  „…că teoriile lui Charles Darwin sunt greşite.” …AdevArat !

  Apreciază

 22. Iosif said

  (999)Noi unA, dA, cu multA vreme în urmA, dAr d-voastRA, v-ati illuminat?… Ati fost avansat în… gRAde… ?!

  Apreciază

 23. Stely said

  Hopaaa ! Nu citisem asta :
  https://www.digisport.ro/tenis/prima-reactie-a-lui-novak-djokovic-dupa-ce-a-fost-infectat-cu-covid-19

  P.S. Imi pare rau ca intrat in colimatorul tuturor : jucatori,arbitrii, fani, chiar si oficiali ATP. Cred si eu, ca s-a cam pripit sa organizeze competitia aceia. A crezut ca virusul este pe duca dar iata ca l-a plesnit si, culmea , sunt destui contaminati. Macar de nu ar dezvolta boala , sa fie doar o forma mai usoara…

  Apreciază

 24. I’m back.

  Unde am rămas(?) rămânând…

  a. Acuma, mno, c’ai înţeles da’ nu prea, ce să zic?!
  Nu’i fi tu, primul- şi cu atât mai puţin ultimul (rămas) neînţeles. Se ştie.
  Dar, daaaaa! chiar nu mă excită a lansa vr’o alegaţiune pe acest subiect.
  Ontoligicamente, curvă.. e decât desuet, punct; ai spus’o f.bime oleacă mai sus.
  Să rămână aşa. Nimic mai mult. Exemple vrei?
  Păi nu m-am dat pe mine, ce ai!
  Pă persoană publică, nu pot.

  (c’aş avea câteva) Da’ la ce se-ntâmplă mai nou în românika..
  Că d’acilea m’am luat cu nervii. Mă rog. Acum sunt bine.
  ……

  b. criminali în serie?
  Ha. Suntem la camera ascunsă? E un fucking quiz, sau ce!
  Treacă de la mine. So. Nu pun botul. La schimb, am o poveste :

  undeva spre happy end-ul adolescenţei.

  Scena?

  O terasă a unui restaurant cvasi cochet.
  Undeva (100m?) în vecinătatea singurului ştrand (la vremea aia).

  Actori?

  Parte din protipendanzii vremii, şmekerii oraşului (cocalarii/interlopii de azi!), şi noi, nelipsiţii adolescenţi, aflaţi în vacanţă(unii!). + Muzică. Şi muuult alcool. Unii.

  Ei.
  La masa noastră- o ”liniuţă”, formată din acuplarea altor trei măsuţe d’alea de tablă, fier whatever, multe fete, ş’un Adonis cu iubita lui. Iar când spun Adonis, apăi chiar asta era: înalt, frumos, alea’alea. Adonis, punct. Acuma.. chiar nu ştiu cum stătea la inteligenţă sau cum era ca om-pe interior, adonisul ăl’lalt, dar adonis-ul meu era perfect în privinţa asta. Ş’era d’un bun simţ.. pffffffff… Defectul lui? Nici măcar nu se strofoca să fie aşa. Totul era natural la el. Iar ce mă enerva cel mai tare, era faptul că el nici măcar nu era conştient de atuurile lui. Calităţile lui. Ori poate că lui, ”i se rupea” de toate astea. Iar ce-a urmat…

  Timp de 45min, o oră, omul ăsta-adolescentul pe cale de’a deveni om, mai bine zis- a fost şicanat, pervertit, atins provocator, non stop. Contintinuu. Iar el… zâmbea ingenuu, ca o fată mare. Noi, partea feminină… eram tratate doar vizual(prompteristic! cum ar veni) cu gesturi şi scălămbăieli cu conotaţii sexuale. Nu cre’că se pot traduce textual. Da’ se’nţelege.
  …………..
  … ş’în momentul când unul din cocălărăii ăia, a lovit’o pe ibita lui c’un dos de palmă- aşa de sanchi- ADONISUL nostru s-a transformat într-o secundă. S-a ridicat… un pumn doar… şi mizeria aia de om cade secerat lovindu-se cu capul d’un scaun. Inert, ca o cârpă, zăcând, în nimicnicia lui. Crpă ce era. Mda.
  Cre’că-n secunda aia am realizat toţi ce s-a întâmplat.

  -Pleacă de aici strigam toţi. Ai noştri. Ai lor, au luat’o la goană.

  ..a fugit ş’al nostru, da.
  Direct la poliţie.

  … ne-am reîntâlnit după 20 de ani. Acelaşi Adonis.
  Doar că…privirea, ochii, nu mai erau la fel.
  Atâta tristeţe, ş’atât de goi!
  Un deşert de regrete, urlând.

  La ceva vreme, l-au găsit spânzurat …
  Fuckkkkkkk!

  ….

  Este omul ăsta un criminal?
  Da’, fără doar şi poate.
  Merita ce i s-a întâmplat?!
  NICIODATĂ!

  (so, mai uşor cu pianul pe scări, indeed)
  (revin mai încolo şi cu sexul-educaţia sexuală, dacă vrei. e subiectul meu preferat. cre’că ‘mi’oi da doctoratul în aşa ceva)

  ( a, ho! că mai am ceva de zis şi despre aia cu genu’!
  că tu, prea ai lăsat’o în coadă de peşte:

  -pe Arca lui Go(,) E câte unii ce mai cred că..
  furtun, e masculinul de la furtună.
  Gen.

  Curat murdar, mon cher!)

  Apreciază

  • Bine ma si tu acum, vii decat cu povesti de-astea grele care complica enorm educatia sexuala.

   Apreciază

   • (back)

    ieczact aşa!

    S’o luăm mai uşor, dară. Şi.
    Revenind pe firul genului nostra (stelar?).

    ”Teoria ta din final este fabuloasa.”, zici

    Ba dimpotrivă, spun.
    Bine, nu retrag ce-am zis. Chiar cred.C’altminteri..
    Hai să facem de-a’mpreună, un exerciţiu de imaginaţie.
    Mata(fără cratimă) la 30, 40
    EU(….) la 20 30. nici nu’i important.
    Important e(se zice) c’am avea glagorie, cică.
    Serios?! Bun.

    So.
    Bă, că cum (sîc!) ar fi, să fii băgat fără voia ta, în ceva limitat, ca spaţiu-în poziţia copilului- şi întunecos, şi lipsit de motilităţi, şi legat (fiziologic) la un tub/maţ, ce te alimentează cu hălci de carne, pită, lapte, cele-cele, ace brice şi carice.. you know what i mean.
    Şi ţinut ”aşea”, preţ de vreo 9 luni. Cum ar fi, domnul meu?!
    Şi din când în când, ba tac’tu, amantu’ lu’ mata(cu cratimă) ori vecinul sau something else(!), gizăs! să-ţi fută spaţiul, la propriu, nimicindu’l, îmbâcsindu’l! Cum ar fi dragul meu? Şi dupe</i. alea nouă… să prinzi spaţiu infinit, şi…

    Şi'n antreul(ăla 'nainte de uşă! dăăăă), spre infinit, p'o masă (crăcăcindu-ţi văzul, spre viziunea lumii) s-ar afla un trandafir, o carte, şi un baltag… tu la ce'ai râvni?!

    EU am ales baltagul.

    Ş'am uşchit'o urlând:
    -Care.. 'zda mă-tii, mi-ai făcut asta?!!!!
    jap jap jap. ce mi-a picat, am hăcuit.(aş!)

    Ş'aş putea fi un criminal în serie?
    Înnăscut,
    dăcât!

    Apreciază


    • gen, ca nu-i tot una cu sex…

     Apreciază

    • RALG said

     @Nostrastella – Teoria ta, ilustrata cu proze in genul pe care-l propui, chiar ar merita o atentie literara mai consistenta sau chiar o tura (si niste turniruri) arcagoeologice, prin zona crepusculara, si anume pana in panzele albe. Avem panze albe, umflate de vânt, cu-vânt si de gând; serios, cå am dat drumul la ventilator (un ventilator alimentat cu electricitate produsa de o mini-centrala eoliana, ca sufla pe aici un ali-zeu de mama-mama). Probabil ca ar putea fi siderant de spectaculos cand vom arunca cu gen-ul acesta de rahat in ventilator, ma rog in functie si de componenta, consistenta si atentia publicului, intrucat, chiar si in cazul teoriilor extreme, pana la urma perceptia ramane totul. Adica nimic. Totuna, cum ar veni. In fine, daca o sa mai fi prin zona dupa ce epuizam educatia sexuala, cine stie, poate-l atragem si pe Iosif intr-o discutie despre natura umana primordiala, si despre preemțiunea baltagului in contra stiintei si artei (cårtii si trandafirului, adevarului si frumusetii). Caci, in ciuda falselor aparente evanghelice si evlavioase, totusi, Iosif cel Sfios, sustine cam acelasi lucru pe care-l sustii si tu in speta data. Si neluata. Altii nu, nu cred? In fine, om vedea. Pacat ca nu-i putem convoca (cu citatie) pe toti fostii si viitorii vizitatori ai Arcei lui Goe, la o sesiune omagiala pe terasa de pe punte (cå in calå e prea mare obscuritatea) si sa-i silim sa-si exercite dreptul la deplina libertate de exprimare, pentru a-si da cu parerea pe tema teoriei tale. Sunt sigur ca s-ar putea obtine o colectie minunata de opinii cu un bogat continut colateral si adiacent. Ei bine, convingerea noastra (unul) este ca acel colateral ar fi nepretuit (sub aspect antropologic), intru depunerea in calå, spre salvare (de la Potop), salvgardare (in contra capriciilor modei si moravurilor electorale) si mai ales spre conservare, perpetuare si repopulare a viitorului virtual postdiluvian.

     P.S. @Nostrastell – daca tot zici c-ai fi ales, si inca fara ezitare, baltagul, precum Fefeleaga Lipan (a viitorimii), cred ca ar fi fiind musai-musai si obligatoriu sa citesti Seniorii Razboiului (un roman scris de Mihail Sadoveanu in cooperare cu Gerard Klein). Serios.

     Apreciază

     • Ha ha,
      nu cred aşa cevaaaa!

      Da’ dacă eu sunt monstrul iar tu.. Carson…
      Apăi de’i andoca căn’va pe Uria, eliberează-mă neapărat, rogu’te.
      ……..
      Uite, îţi fac o mărturisire.
      Gândurile astea, nebunia, teoria, zi’i cum vrei, le am de mai demult. (deci nu m-am ”inspirat” din literatură; sau poate inconştient, naiba ştie). Aceste gânduri, trăiri, sunt transpuse pe blogul meu şi atât. De ce am dat ok-ul bun de tipar doar, ş’aici la tine? Pe’n că.. ăsta, asta, ceea ce faci tu aici, nu e un fucking blog, e chiar o ARCĂ spirituală! Ş’asta iubesc cel mai mult. Şi’mi şi place în cală.
      Poate fi cala unei arce, fetiş?
      Virtual cre’că da. Mă rog.
      ….
      S-auzi din cală, vorbe, şoapte, ori gândurile celor din camerele alocate distinşilor, aflaţi pe etajele superioare, e o.. excitaţiune literară. Clar. Doar că eu nu am şi nici nu vreau veleităţi d’astea. Sunt doar un neînsemnat ”monstru”(pt unii).

      Privesc, ascult, gândesc. Şi zic.
      Mi’ajunge.

      Aşa că să lăsăm literaţilor partea asta a poveştii (sf ?).
      De’or vrea. De nu, nu.

      (Io tot zic. În felul meu.)

      Apreciază

     • RALG said

      @Nostrastella – Dar nu te-ai gandit ca ai putea fi, de exemplu, colonelul Veran?

      Cat priveste natura literarå a textelor nascute spontan din împerechierea gândului cu cearta si cu alintul virtual (un veritanbli triunghi amuros incestuos), nu te preocupa anume. S-or incadra, vrând-nevrând in genul „proze”, råmânând la latitudinea spectatorului improvizat (aka prea-cinstitul cititor citit si unic al Arcei lui Goe), sa aprecize câtå literaturå si cât balast se afla in bolovanii cu minereu depususi binisor, cu grija, sau zvârliți cu obidå, ciudå, urå, disperare-he-he-etc, de catre pasagerii-mesageri provizorii (adica definitivi) ai Arcei lui Goe, de la inaugurare pânå la Potop si dupå.

      Apreciază

 25. Iosif said

  (999)Noua unA, sincer, nu ne place-n cala, nici chiar pe puntea (b)Arcii virtuala. Mai bine dusi cu pluta printre valuri si curenti, batuti ce valuri, arsi de soare, în asteptarea Noii dimineti… (neaparat cu punctul de sprijin pe *i*)

  Apreciază

  • RALG said

   @Iosif cel Mizerabil – Nu va suparati ca va intreb, dar cand credeti ca am putea scapa de augusta si scânteetoarea prezenta grebliana, din cala si de pe punte, care oricum nu se nimereste si nu se armonizeaza de nicio culoare cu mizeria fizica si meta-fizica din calå si de pe punte? Dinspre partea noastra nu sunteti decât un zgomot redundant si inutil, un exces de ilustrare a prostiei omenesti, asa incat ar fi un castig general daca v-ati pune de acord vorbele cu faptele si v-ati duce odata cu pluta printre valuri si curenti, batut ce valuri, ars de soare, în asteptarea Noii dimineti… (neaparat cu punctul de sprijin pe *i*), in loc sa tot stati pe aci pe unde voua (666) nu va place. Ce va retine poete pe Arca? si ce va impinge sa va contraziceti singur, dandu-va in petec cu pretentii de istetime si melancolii de catelus?

   Apreciază

 26. Iosif said

  P.S. La multi ani, D-l Goe ! De 70 de ori câte 7 !

  Apreciază

  • RALG said

   Ce mai Iosife, iar e ziua ta? Ca am bagat de seama ca tu asa faci, revista blogurilor, si dai gazdei cu la multi ani-ul, hodoronca-tronca, si cand te intreaba de prilej, pac, scoti perla: „aaa, pai e ziua mea”. Probabil ca pe d-voastra måmicuța d-voastra v-a nåscut de mai multe ori la fiecare cateva saptamani, de-ati ajuns sa fiti voi (666) unA. Sau te pomenesti ca serbezi vreo onomastica? O fi sf. Iosif sau sf. Greblea si noi nu stim. Tttt. Bine, la multi ani si petrecere pe masura.

   Apreciază

 27. (Eu, Colonelul? No way!
  Veran,btw-după gustul meu, ar fi putut fi intj, cu siguranţă.
  EU rămân la monstru. Mi-ar fi plăcut (şi), cred.. poate, Antonella; rămâne pe data viitoare. Da’ mno, hai că prea am dat’o în limba pangaliană. Şi mi’e de sărmanul ioji, non-bilingv din născare. Poliglohoţii(sîc) să ne mai lase… deocamdată, zic.)

  ş.a.m.d… play!

  Şi ca să preîntâmpin vreo nouă întrebare legată de blogul meu.. de ce aşa, de ce de nedece? aş vrea să (mă) explic. Odată, ultima dată, pt totdeauna.

  So.
  Ca şi tine… desolee, mais je m’en fiche.

  Ştii, cred, acu’ vr’o 10 cinşpe ani, era moda forumurilor.
  De tristă amintire, aş zice. Administrate de admini de’o cultură şi c’o inteligenţă la preţ de vreo două clase primare; da’, fuckingtoasele mamei lor, cu ceva cunoştinţe IT. Fuck.
  Când, cât! timp eram în trend cu prostu’, era treaba ok; că chiar nu cred c’avea vreo treabă boss-ul site-ului. Şi mno, cum mai îmi venea să urlu uneori explicit… ban ban ban ban ban. Da’ cum nu pot să tac…. desolee, mais je m’en fiche!
  Şi mi’am tras blog. Ca şi tine.

  Să spun ce vreau.
  Ca şi tine.

  Să nu cenzurez pe nimeni.
  Ca şi tine.

  Desolee, mais je m’en fiche.
  Fuck you, adminii p’zdii!

  Că eu nu mi-am făcut blog cu scopul de’a salva/schimba pe cineva, se ştie. Să se ştie! dacă nu. Blogul meu nu e o arcă. Dar mi’ar fi plăcut să fie, recunosc. Şi nu, nu e nicidecum ceva… wauuu. Aşa că nimeni n-are a pierde nica valoros. Gizăs!
  E doar.. de fapt a devenit! doar un loc unde ne întâlnim, o mână de oameni- care ne şi cunoaştem fizicalmente, şi vorbim vrute şi nevrute, depre multe… vrute şi nevrute. De fapt cre’că suntem deja două mâni. Anyway. C’o fi şi nihilizm, c’o fi şi niscaiva freudism p’alocuri, ori ş’oleacă de filozofală pe blogul meu? Se prea poate.
  Dar, la tine… toate astea arată muuuuult mai bine.
  Şi’ţi mulţumesc. Whatever, s’ajung că prea mă întind.

  La’nceputuri eram varză în ceea ce priveşte a manevra un blog.
  Bine, nici chiar novice, c’aveam cele necesare la bază. Oarecum.
  Nu destul, anway. Ş’am început să sun pe unul pe altul, mult mai pricepuţi.
  Prieteni, ori, câte unii, recomandaţi de prieteni. Hackeri? Şi d’ăştia.
  .. ambiţul m-a cuprins, ş’am purces la aprofundare. Cărţi din domeniu, cursuri, alea alea. Iar când mergi pe drumul ăsta… şi dacă glagoria te duce a înţelege… cutia Pandorei se deschide instantaneu. Şi nici măcar nu ceri asta.
  Ei, când m-am prins că nu e nevoie multă minte, de prea multe date(IT) că să poţi să’i baţi omului c’o adresă de email, la uşă… m-am speriat rău de tot.

  Nu mi’e frică de oameni. Iubesc oamenii.
  Nu mi’e străin nici măcar în ce s’ar putea transforma ei.

  M-am speriat pentru… ce-aş fi putut deveni EU.

  Ş’am zis STOP! Nu vreau să ştiu.

  (iertare, şi PUNCT!)

  Apreciază

 28. Next

  Last episode(?)

  (parc’am fi pe netflix; toată lumea tace şi aşteaptă episodul nebunei)
  …..

  Miracolul venirii noastre pe lume, nu m-a preocupat vreodată.
  5 minute de plăcere(sau nu), 9 luni de aşteptare… domnul meu Doamne-ajută şi aia e(ste)! Banal. În schimb, epopeea devenirii noastre într-un pui de om, m-a dărâmat, şi mă fascinează încă. Şi nu ştiu dece, da’ cred că undeva, ceva, facem greşit. Chiar de la’nceput.

  Să stai de veghe -la propriu- întru facerea miracolului, nu’i de colo.
  Doar o mamă ştie. Pardon. Mai nou, ş’un tată. Scuze, domnilor.
  So. La primul miracol, am respectat întocmai uzanţele postnatale.
  Şi, fuck, mi-am jurat ca la al doilea, să nu mai procedez la fel.
  Am încercat. N-am reuşit. Am abandonat, şi… n-am linişte. Cumva.
  Da’ chiar nu vreau s’o dau într-un fucking compendiu de neonatologie.
  ..

  Ştii, când un bebe, un copil plânge, apăi Universul se crăcănează, îşi deschide porţile. Iar noi nu suntem în stare să vedem asta. Încă. (cred) M-am întrebat d’atâtea ori, dacă un bebe plânge-cum se ştie- din cauză de colici, foame, disconfort, dinţi… whatever. Că apropo de dinţi- şi ce stă să iasă din noi- păi n-ar trebui să ne doară şi că ne creşte părul? Unghiile? Burta. Ori vreo erecţie de… penis sau zvârc. Întreb, doar. Nu sunt medic, gizăs.
  Are sens ce spun?
  ……
  Indeed. Cre’c-am început pe dos. Invers. În toate

  (morbidităţile mele -următoare, şi decât serafice… cân’va în viitor)

  * avanpremieră, la avanpremieră:

  ….. am două grădiniţe particulare în Ro.
  …….ş’atâta sexualitate la ambele.
  Şi, nu, nu la educatoare.

  ……..

  Apreciază

  • Din ce in ce mai clar, din confuzie-n confuzie, se intrupeaza cu obscuritate ideea ca ai fi fiind un personaj care chiar are ceva de spus, avand in acest sens o misiune, o datorie, de indeplinit, primita de la persoana in chestie. Multe trec pe dinainte, in auz ne suna multe, cine tine toate minte si ar sta sa le asculte?… Ala eu, åla eu… Toti. Nimeni. Om vedea (pe linia Videle – Rosiorii de Vede – Strasbourg – Londra – Edinburgh)

   Misto gâlceava dintre Vladimir si Estragon pe tema sosetei lipsa. E clar ca oamenii au fost deja contaminati de tonurile si mimica din discutiile unor adulti… Iar daca nu… Vai mie, e de rau…

   Apropo (apropo?), de educatia sexuala (dar de ce nu se face soro mai degraba?), as povesti un mic episod practic caruia i-am fost martor cu totul si cu totul intamplator. Eram (pentru vreo 6 luni) cu o bursa intr-o capitala europeana a unei tari pe care n-are rost sa o mentionez si a carei melodioasa limba imi era si imi este totalmente necunoscuta. La universitate gåvåream pe englezeste si eu si interlocutorii, intelegandu-ne minunat pana la un punct (punct care nu se afla prea departe de origine pe axa Ox), dar in rest era jale, limbajul semnelor fiind la putere. N-o sa credeti dar cu putin antrenament se poate ajunge la un nivel de comunicare incredibil, incat ajunsesem sa stiu o multime de lucruri despre diverse pesoane cu care ineractionam doar prin semne, gesturi, mimica, interjectii, grimase si universalul body language. Chiar mi-ar fi greu sa explic cum anume reusisem… in fine nu acesta este subiectul propozitiei pe care voiam s-o insir, apropo de obsedanta educatie sexuala lipsa din galantarul ministerului educatiei si cultelor. Locuiam intr-o garsoniera la etajul unu dintr-un bloc dintr-un cartier oarecare, pusa la dispozitie de ministerul invatamantului din tara respectiva. Garsoniera n-avea televizor ( 😦 doar un radiou 🙂 ), dar avea vedere la strada ( o alee ingusta), iar peste strada se afla curtea unei gradinite, imrejmuita cu un gard de ochiuri rombice de sarma. In mod obisnuit dimineata copiii erau lasati cam de capul lor prin curtea dotata cu leagane, gropi de nisip si tot ce mai trebuie pentru a face fericitii niste copii de 4-5 ani. Doua zile pe saptamana aveam program la universitate dupa-amiaza asa ca dimineata stateam tolanit pe balcon pe un scaun de plaja si citeam, obisnuindu-ma sa ignor vacarmul facut in melodioasa limba straina de catre puradei, iar uneori cascam ochii la cum se joaca si cum interactioneaza. La inceput mi se pareau a fi o hoarda omogena de omuleti care se ocupa in mod egal si echidistant cu haosul si ordinea activitatilor zilnice, dar dupa o vreme am inceput sa realizez ca nici vorba de vreo omogenitate si ca indivizii si individele acelea in devenire se deosebeau fantastic unii de altii in atitudine, preocupari, comprtament. Nu intru in alte detalii (altminteri interesante), pentru a ma opri la unul oarecare (!) legat de subiect. Am bagat de seama ca o fetita, una anume, cunoscuta ca atare in comunitate, era abordata din cand in cand de un grup de catre trei-patru baietei, cu care schimba cateva vorbe in melodioasa limba straina, dupa care de comun acord plecau in grup catre coltul curtii unde erau plantate cateva tuia intre care era un mic luminis ce asigura o oarecare protectie in contra eventualelor vederi indiscrete dinspre curte, dar mai putin dispre strada. Ajunsi acolo, fetita isi ridica fustita si isi dadea chiloteii jos in timp ce baietei se aplecau si, fara sa o atinga, se holbau studiind misterioasa zona. Cand se lamureau (sau macar de saturau de uitat) fetita se imbraca la loc si apoi plecau fiecare in treaba lor. Un intreg ritual. Nu-mi pot inchipui insa cum anume a fost initiat, cum anume o fi inceput un astfel de ritual. Poate doar Adore sa poata avea o explicatie mai competenta, mai profesionala, ca sa zic asa. 🙂

   Apreciază

   • eulablick said

    este prima data cind vad ceva autobiografic marca Goe. Sa-l fi influentat chiar asa povestea fetitei cu chibrituri, pardon, chilotei!? Ca asa sunt fetitele, iar baieteii curiosi!

    Apreciază

    • RALG said

     @Neamtu Tiganu – Acum intre noi scriitorii (la d-voastra ma refer ca noi unul nu) as aminti ca in genere scrierea prozelor la persoana intai (gen) este un stil generic ce poate spori credibilitatea narativa in context. Poti sa stii ca nu este vorba despre o poveste pur imaginara sau de una preluata din istoria altcuiva sau chiar un mix bine dozat intre fantezie, realitate si amintirile persoanei a doua sau a treia? Prin urmare vin si va (contra) zic. Nu. Nici vorba, aceasta nu este nici prima si nici ultima proza cu tenta autobiografica, nici macar in lista prozelor arcagoeologice care l-au avut pe Neamtu Tiganu ca cititor si ca comentator. Serios. 🙂

     „asa sunt fetitele” ??? Adica cum? (Nu-i prea categorica clasificarea, bunicule?)

     P.S. Si uite cum incet, incet (incet dar singur) intram (si) in educatia sexuala (de la tinerete pân la batranete)…

     P.P.S. Mai am vreo cateva povesti 100% autobiografice din acea capitala din care as putea stoarce vreo doua-trei proze scurte ilustrative la tema data…

     Apreciază

     • eulablick said

      Orice poveste fantezista are un simbure autobiografic, trait sau nu, virtual sau real. Paradoxal, cu cit o poveste e mai adevarata, cu atit e mai putin credibila. Viata bate filmul.
      Oricum, ai reusit sa ma pacalesti, as baga mina in foc ca povestea narata e adevarata, cel putin in imaginatia ta.

      Apreciază

     • Am impresia ca n-ati citit decat prima fraza din comentariul pe care l-am facut pe marginea mesajului d-voastra, sau ca atat ati reusit sa ramaneti concentrat pe text. Desigur ca povestea este adevarata, nici n-am zis altceva ci dimpotriva, asa va jucati degeaba cu focul. Ceea ce nu inseamna insa ca daca am spus ceva, nu poate fi in realitate usor diferit, adica bunaoara invers. Perceptia, contextul, martorii, istoria, conspiratie… Si da, toate povestile sunt autobiografice, fiind acesta un fapt (divers) de altmineri simplu si banal… ca buna ziua sau ca noapte buna. Floare la ureche si piece oh cake la mintea cocosului. Felicitari pentru hamac. Pare solid si corect alcatuit sub aspect ingineresc. Treaba nemteasca. Pacat ca nu ati vopsit/låcuit partea lemnoasa expusa intemperiilor si vederii spectatorului universal. Ca coincidenta autobiografica (ce-ntamplare!!!) va pot marturisi ca chiar zilele astea, in paralel cu construirea hamacului nemtesc petrecutå intr-un land german, am mesterit si eu (insumi in persoana, absolut solitar si de la zero), in curtea interioara, o casuta de lemn destinatå pastrarii ustensilelor de gradinarit. E aproape gata. Poate va arat si poze. Tâmplarie, tâmplarie, cea mai tare meserie. Tâmplari din toate timpurile, uniti-va.

      Daca recititi comentariul nostru anterior cu uitati de intrebarile de dinainte de P.S.

      Apreciază

     • eulablick said

      Asa sunt fetitele, adica fetitele poarta chilotei, la baieti nu conteaza.

      Lemnul folosit e impregnat sub presiune, dar pastreaza culoarea natur, asa e cind construiesti ceva pt fetite care pun mult accent pe design (culori). E adevarat ca nici impregnarea de azi nu mai e ce a fost odata, e facuta cu solutii solubile in apa, din motive de mediu, astfel ca trebuiesc protejate (vopsite) anual. Ai uitat ca am fost un an timplar? Eu il vopsesc anual dar folosesc uleiul uzat de la bucatarie, desi ar fi chupurile rau pt mediu, nu am inteles de ce!

      Apreciază

     • RALG said

      Un raspuns evaziv (bunicule) din care se poate intelege ca din doua una, ori ca d-voastra nu purtati chiloti, ori, daca purtati atunci ar putea fi roz.

      Normal ca lemnul pentu exterior este tratat (impregnat), insa un adaos de vopsea/lac ii asigura o extra-protectie dar mai ales are efecte remarcabile sub aspect estetic, dand vederii spectatorului universal senzatia lucrului finit. N-as vrea insa sa se inteleaga prin aceasta ca leaganul confenctionat de d-voastra ar friza infinitulul, ci ca pare neterminat. Va rog io frumos sa nu dati (anual) cu ulei uzat de bucatarie pe el. Nu e safe sa va urcati cu scara atat de sus, an de an. 🙂 Un an tamplar, un an pictor… 🙂

      Apreciază

  • RALG said

   Apreciază

  • Radu Humor said

   Splendide imagini cu cei doi puşti ; parcă-s Orban ŞI CÂţu imediat ce primul a descoperit şoseta lipsă a celuilalt….. cu tot cu banii de la buget în ea !

   Apreciază

   • RALG said

    Radu Humor ???! Stafie sa fie sau chiar råduhul cel de odinoara cu crin la butoniera? Omul din cotul dodonului… Te pomenesti ca maine-poimaine ma trezesc si cu celalalt fan al lui Victor Ponta-VP, tot asa cu vreun bonsoir sans fason.

    @Radu H. daca ti s-o mai intampla sa ajungi la concluzia (super-stitie in tota regula), ca trebuie sa-ti remarci existenta si sa-ti etalezi imunitatea fata cu Corona virus cu vreun astfel de semn de viata lasat musai si inadins pe puntea Arcei (curioasa intamplare), te-as ruga sa incerci sa fii mai ceva explicit sub aspect geo-politic, astfel incat sa fie clar pentru toata lumea ca chiar matale esti, imuabil si inexorabil, neschimbat in cuget, simtiri si apucaturi, adica ca incapabil de vreo evolutie (darwinista sau nu)… In tot cazul sa stii cel mai recent inlocuitor al tau (unul Iosif Greblea de din Gura Humorului de la Såpântza) ti-a tinut locul cu brio, asa incat nu trebuie sa-ti faci griji ontologice fata cu ratarea imbarcarii in caz de Potop. Ideea de „råduh” e in siguranta. Nu se pierde. In rest, ce mai faci? Pe unde-ti mai petreci veacul? Tot pe la Adi Mizileanul? Tot cu PSD-ul, tot cu PSD-ul si cu ortodoxia de rit sovietic?

    Dar de Radu Pârjan ce mai stii?

    Apreciază

 29. […] Si cu Nostrastella … 12 – Craciun fericit indiferent unde te-ai afla 🙂 […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: