(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Educatie sexuala

Posted by Arca lui Goe pe iunie 24, 2020

Avanpremieră

Update aproape on topic (fiind vorba despre dragoste, nu despre… razboi) : Astazi, cel care l-a intruchipat pe conul Dorin (cunoscut publicului sub numele de Dorin Tudoran, dizident si publicist), intre timp retras in mod cvasi-misterios din viata publica si pensionat inainte de termen din viata virtuala si certocrata de la blog, implineste 75 de ani. Cu acest prilej ii uram in contumacie, fericire, prosperitate, toate cele bune si la multi ani, asigurandu-l ca nu l-am uitat. Speram sa aveam ocazia sa mai aducem vorba despre d-lui si despre perioada de glorie a blogurilor sale libere de constrangeri, cenzura, moderare si alte oprelisti, de dinainte de caderea sa in patima betiei de putere si a cenzurarii totalitare…

P.S. Vad ca nici admiratorul sau neconditionat (aka dl.Neamtu Tiganu) nu l-a uitat. La fel, nu l-a uitat nici Liviu Anton Esey aici si aici. Si, cel putin la fel de important, nici Observatorul Cultural nu l-a uitat, aici: „Bîlciul deșertăciunilor rămîne același“ Interviu cu Dorin TUDORAN .

P.P.S. Constat cu o oarecare surprindere ca ieseanul Liviu Antonesei a apreciat „Educatia Sexuala” propusa pe Arca lui Goe, fapt care sporeste ineditul colateral al temei date (…). In acelasi context as mentiona insa un alt mic si aparent nesemnificativ fapt divers, consumat in zona de subsol a interviului acordat, de catre conul Dorin, Observatorului Cultural, si anume ca, moment aniversar sau nu, cenzura isi vede de ale sale. Incercarea de a posta un comentariu, in acel subsol bemol, a esuat exact ca-n vremurile „bune” in care conul Dorin era, la Certocratia, in primul rand „moderator” (inainte de a fi fiind orice altceva), ceea ce denota ca surprinzatorul interviu al conului Dorin este, de fapt, mai putin insolit decat se „spera”. Lasam la latitudinea prea-cinstitului cititor citit si unic al Arcei lui Goe sa aprecieze cat de intemeiata a fost cenzurarea „insolentului” mesaj propus de catre onor dl.Goe, acesta:

„La multi ani coane Dorine si pace tie in turnul de fildes al realitatii nevirtuale in care ai decis sa te retragi, cu o intelepciune inaccesibila muritorilor de rand. Fie ca veacul de singuratate si spectacol sa-ti curga lin, calin si deplin, cu tenis, hochei, concerte, lecturi si orice alte scanteieri potrivite poetului care-ai fost si vei ramane. Cu drag si dor, al d-voastra, dl. Goe (Tony si multi altii, ne stiti d-voastra cone Dorine, de la 13 februarie)…”

Ah! 🙂 Mesajul a aparut pana la urma, la insistentele noastre, cu o zi intarziere, dar numai dupa ce am schimbat „semnatura” de la „dl.Goe” la „Tony”. Pacat insa ca azi nu mai este ziua conului Dorin ci a Canadei. La multi ani Canada. Se pare ca intr-adevar dl.Goe este pro-scris rau de tot, fiind banat by default, si fara drept de iscalitura. Motiv pentru care-l si dam anonim. 🙂

83 răspunsuri to “Educatie sexuala”

  1. smaranda said

    Apreciază

  2. 👍 Cred ca este o foarte interesanta propunere ca punct de intrare in problema si ca modalitate de a (se) sparge gheata. Poate una dintre cele mai potrivite. Pacat ca videoclip-ul nu este subtitrat si in melodioasa limba romana, caci putini dintre pasagerii arcei sunt capabili sa inteleaga Hindi. 😁 Poate doar prea-inteleprul Iosif cel Ne, prihanitul, sa aiba acces deplin la mesajul acestui film, via AAAE-urilor din dot-are. Are. In plus ca acest videoclip, adugat celorlalte repere bibliografice optional-obligatorii, deja mentionate la topicul anterior (si pe care sunt sigur ca toata lumea interesata de tema data le-a studiat deja intr-o maniera exhaustiv-caduca), are avantajul ca, in afara de catifelarea preliminara a tonului posibilelor dezbateri, mai ofera si scurtatura catre Kamasutra, importanta in context. Nu? Cica cele mai importante carti pentru umanitate sunt Biblia, care te invata sa-ti iubesti aproapele, si Kamasutra care te invata cum. In fine, din poveste inainte mult mai este. Merci pentru initiativa, contributie si pentru asumarea inerentelor riscuri, fata cu perspectiva tratarii ludice, in gen arcagoeologic, a acestui subiect fierbinte, de sub umbrela propusei educatii sexuale in scoala.

    Apreciază

  3. RALG said

    Am impresia ca, luati cu altele, am neglijat eduacatia sexuala ( 🙂 ) pana cand si-a pierdut actualitatea, iesind (prea repede) din atentia media si a publicului, epuizandu-si potentialul de dezbatere in contradictoriu mult mai rapid decat ne-am fi asteptat. Se pare ca pe cetateanul statistic il fute grija altor probleme mai grave sau mai urgente (in inchipuirea lui) asa incat educatia sexuala s-a fumat, fiind lasata in coada de peste. Nu-i nimic. O vom aborda si asa epuizata cum se afla.

    Apreciază

    • Stely said

      Apreciază

      • RALG said

        Foarte, foarte inspirata si foarte on topic propunerea pe care o faceti. Intuitie nu gluma. Reuseste sa anticipeze un detaliu anume din continutul mereu amanat al acestei postari „sugestiv” intitulata Educatie Sexuala. Inca si mai explicit in varianta:

        Apreciază

        • Stely said

          Si toate acestea pentru ca:

          Ecuatia magică :
          Ştinţa +iubire =Poezie

          Si…

          Dacă scopul nostru este reproducerea
          speciei, atunci suntem anexa propriului
          nostru sex. Dacă noua naştere reprezintă
          aspiraţiile noastre , atunci sexul este
          servitorul nostru cel mai preţios.
          Dragostea pentru terţul exclus:
          sexul ca stăpân. Dragostea pentru
          terţul tainic inclus :sexul ca sevitor.

          Si …

          Totul începe cu pasiunea,
          Dincolo de pasiune, este iubire ;
          dincolo de iubire, prietenia ;
          dincolo de prietenie , cunoaşterea de sine ;
          dincolo de cunoaşterea de sine, Nimicul ;
          dincolo de NImic, Totul ; dincolo de Tot ,
          oglinda propriului nostru chip.
          Iubirea suprema -să-ţi contempli chipul
          propriu . Contrariul narcisismului,
          care nu este decât contemplarea unei maşti .
          Masca perfectă este aceea a imobilităţii . Ea
          poate lăsa să izbucneaca viaţa fără mască .

          Teoreme poetice -Basarab Nicolescu

          Apreciază

          • RALG said

            Drept la tinta… pe ocolite, in volte largi… pe o traiectorie spirala… Bun!

            Apreciază

          • Stely said

            Ah, aici si mai bine „tintit” :💘🤩

            Apreciază

          • Iosif said

            „El prinde pe cei înţelepţi în viclenia lor, şi planurile oamenilor înşelători sunt răsturnate: dau peste întuneric în mijlocul zilei, bâjbâie ziua-n amiaza mare ca noaptea.”

            Apreciază

          • Stely said

            @Iosif , hai sa ne batem in citate :

            Totul îşi are locul în lumea asta :
            Binele si Răul , omul şi Natura ,
            Dumnezeu şi Diavolul , legea şi accidentul .
            Numai Prostia nu are nici un loc, fiindcă
            este tocmai confuzie locurilor.

            Teoreme poetice -Basarab Nicolescu

            P.S. Te avertizez ca vei fi „tintita” cu astfel de citate, ori de cate ori vei veni sa umpli cu gunoaiele tale in-constiente, Arca lui Goe . Asta , intrucat nu ai avut nici macar curiozitatea sa vizionezi video -clipul de mai sus, daramite sa scrii ceva din inima ta . Daca l-ai fi vizionat si ai fi fost o fiinta rational – sentimentala (mai mult ca sigur) ai fi fost patrunsa de melodia divina , imaginile si cuvintele incarcate de spirtualitate .
            A, de unde stiu ca nu l-ai vizionat ? Uita-te la data cand a fost postat.

            Apreciază

          • RALG said

            Presupun ca dl.Iosif se referea exclusiv la sine insusi, fara insa sa-si de seama (…pe care, de altminteri, nici nu o are). Pai nu-l vedeti cum bâjbâie ziua-n amiaza mare ca noaptea pe Arca lui Goe, neintelegand singur de ce tot bantuie pe aici? Oare va ajunge si d-lui (precum CMM-ita de ex) sa-si inteleaga intr-un final captivitatea si sa se retraga? Pare putin probabil. Noroc ca fiind ceva mai sfios decat sora sa, d-lui nu intra pe geam.

            As paria ca nu va sti ce si cum sa raspunda provocarii pe care i-ati propus-o si va tacea mâlc.

            Apreciază

          • Iosif said

            @Stely
            În lumea d-voastra „Binele si Raul”
            e limitat de logica stiintelor oculte.
            În Legea AAAE se-ascunde infinitul,
            dincolo de limitele-ntelepciunii moarte

            Apreciază

          • Ha-ha-ha… Se pare ca invitatia la a tacea mâlc a avut exact efectul scontat, facandu-l pe molâu sa se ambitioneze, dandu-i sansa sa-si gaseasca justificarea interioara, in a ceda ispitei. Ca asa e d-lui, are ambitz, domnule. Tine, cand vine vorba, la onoarea sa de familist si de posesor si pastrator al Legii AAAE, in care se asunde (atat de bine) infinitul, care joaca pitulusul cu logica stiintelor oculte.

            P.S. D-na Stely nu stiu pe unde o sa scoateti camasa acuma, in dilema de fata. O sa puneti citatele din Basarab Nicolescu alaturi de cliseele schioape al agramatului Iosif, sau nu. Din aceasta dilema nu veti putea iesi (daca veti intra, lasciate ogni sperantza). Am zis? La urma urmei in lumea d-voastra „Binele si Raul” E limitat de logica stiintelor oculte”. Daca stiti ce sunt acelea stiinte oculte. As da cu draga inima un leu greu ca sa aflu ce intelege dl. Greblea prin „stiinte oculte”. E asa de nostim acest omulet in felul in care simte el maretia catrenului pe care vi l-a oferit cu mare marinimie, cugetand scurt, in contra pariului propus de RALG.

            Apreciază

          • Iosif said

            @Arca Lui Goe
            Tit(l)ulescu propus de d-voastra „agramatului” ne face o deosebita onoare, fiind o adevarata, magnifica, geniala formulare ! Merci !

            Apreciază

          • RALG said

            Iosif cel gures remarca genialitatea cu care-l propune dl.Goe pe Greblea in postura „familist si de posesor si pastrator al Legii AAAE”. Comedie mare, moncher, plus deosebita onoare, de un leu si 15 bani. D-le Greblea remarcati vreun piculet ca prestatia d-voastra pe Arca lui Goe subrezeste taman imaginea pretioasa si pretentioasa cu care va scremeti sa va imbracati nimicul? Aveti voluptatea asta a negarii de sine prin imosibilitatea de a va abtine sa dati cu mucii-n fasole cu orice pret. Cedati fara nicio rezistenta ispitei de a va lua in seama prin dare in taina si producere de zgomote (pe care, har Domnului, o confundati cu vorbirea). Cu cat stai mai mult si-ti dai in petec pe Arca lui Goe, cu atat mai categoric accepti ca esti exact ceea ce se vede din d-voastra de cum deschizi gura. Educatie sexuala in toata regula.

            Apreciază

          • Stely said

            Dl Goe,
            Am avut dileme (retineri) de a alatura citate din teoreme poetice, „gunoaielor” Dl Iosif . M-am gandit ca isi va reveni din „somnul ratiunii” si-si va da seama ca ” logica haotica” nu are „valoare de adevar” . Dar vad ca inca nu sunt sanse si m-am hotarat sa merg mai departe :

            Caracteristica esentială a logicii haotice
            este că nu există în ea o alta valoare
            de adevăr decât minciuna însăşi .

            Si fiindcă tot am pomenit de gunoaie :

            Clasificarea sumară a gunoaielor,
            în atenţia serviciilor de salubritate :
            gunoaie inocente, gunoaie conştiente,
            gunoate victime, gunoaie groteşti,
            gunoaie sinistre , gunoaie recuperabile .

            P.S. Citatele sunt din Teoreme poetice (Basarab Nicolescu) capitolul Prostia. Sunt 33 de „teoreme” dedicate prostiei, numai una si una. Am de unde alege . Va urma … in fctie de situatie . 🙂

            PPS. Imi pare rau ca am iesit din topic, dar sper ca d-na Iosif Carmen se va lamauri ca „gunoaiele” d-nei sunt sinistre si va trebui sa le arunce la tomberon. Alta cale nu exista .

            Apreciază

          • Iosif said

            Multumim pentru reclama,
            din gunoaie ati facut zeama.
            S-aveti pofta cât mai mare,
            s-o consumati cu rabdare.
            Aveti multe sortimente
            mie-mi par cam …desuete.

            Apreciază

    • Iosif said

      P.S. …dupa atâtea gunoaie, sa mai dam putina ploaie AAAE: 🙂 😀 )))
      „Nu raspunde nebunului dupa nebunia lui, ca sa nu semeni si tu cu el. Raspunde insa nebunului dupa nebunia lui, ca sa nu se creada intelept.”

      Apreciază

      • RALG said

        Recicalti clisee la greu d-le Iosif Egoescu, doar-doar n-oti ramane de caruta. Dar se pare ca sunteti totusi atins rau la lingurica si sentiment. Deh, riscurile meseriei de caiafă, care pica in centrifugă… Iar cand va scremeti sa vorbiti in refrene rimate aveti un haz nebun de mazeta. Rimeaza cu gazeta. Sau cu gazel.

        Greblea tu te crezi intelept? Serios?

        Apreciază

        • Iosif said

          Sunt un „guNoî” mïC NimïC, plin de viata si voinïC !
          Mai bine un gunoi cu (de) viata, decât o (b)Arca putreda ratacita-n ceață.

          Apreciază

        • RALG said

          Aveti dreptate d-le Iosif. Absolută. Asa este. Mult mai bine să fii fiinta voinică, plin de viată si vointă, decât să fi un lucru putred rătacit în ceată. Ar putea cineva să vă contrazică? Dar n-ar fi mai bine să fii Mesia sau chiar Dumnezeu? Mai bine Dumnezeu decât Nimeni. Nu? Dacă tot sunteti brusc ceea ce va dă prin tartăcută să declarati ca ati fi, spre deosebire de altii, declarati altminteri, ce vă impiedică să treceti declarativ la nivelul urmator. Iosif Dumnezeu. Problematica ramane aderenta domniei voastre la lucrul putred ratacit in ceata, de care nu reusiti deloc, deloc, sa va desprindeti. Ceva e putred in danemarca capului d-voastra.

          Iosif sunteti doar un caraghios care nici macar agasant nu e in stare sa fie. Stati pe aci ca se filmeaza.

          Apreciază

        • Iosif said

          @Stely
          Va place sa încrucisati pe zid cuvinte moarte,
          Inconstienti de-al dragostei adevarate soapte.
          Lipsiti de sentimentele iubirii Vïï neconditionate,
          Sunteti prieteni doar cu cei care va dau dreptate…

          Apreciază

          • Sublim. Pe-asta mai zi-o odata, ca vreau s-o-nvat.

            @Stely – Merci. Se zice ca in fiecare barbat exista un poet pe care femeia reuseste sa-l scoata la lumina. Se vede treaba ca nu numai in fiecare barbat exista un poet ci chiar si-n Iosif cel cu rima, poet pe care ati reusit sa-l amorsati, spre beneficiul hazului pe Arca lui Goe. Sa vedem daca o sa-l puteti opri. 🙂

            Apreciază

      • Stely said

        @Iosif ,
        „.. sa mai dam putina ploaie AAAE” .
        iar eu iti raspund : am sa-ti mai facem inca o exorcizare.

        Iata :
        „Cea mai bună armă a prostiei este minciuna
        vicleană. Intemeiată pe adevăr,
        ea işi întinde filamentele în obscuritatea
        somnului Raţiunii. Minciuna vicleană
        este astfel mai puternică decăt orice adevăr.

        Cei mai mari vicleni ai istoriei –
        Hitler, Stalin si semenii lor –
        n-au fost nişte nebuni , ci încarnarea
        prostiei omeneşti absolute .”

        P.S. 33- 5 = 28 🙂

        Apreciază

        • Iosif said

          (999)Noua unA ne pare sincer rau, daca v-am suparat, si nu raspundem de „gunoiul” Iosif, pe care l-ati cam… reciclat. Felicitari !

          Apreciază

          • Stely said

            @Iosif,
            Referitor la gunoaie tin sa precizez ca nu este cazul sa te victimizezi. Nu la tine ca persoana m-am referit , ci la ceea ce scrii de catva timp pe-aci . Nu cred ca este cazul sa feliciti pe cineva , intrucat nu ai de ce. Daca te-as fi” reciclat” asa cum spui, s-ar fi vazut o schimbare de comportament si de conceptie (idei, stil) inspre ceva nou, coerent , estetic , consistent (profund) etc. Sau daca l-ai fi „pensionat” pe Iosif ,asa cum te-am rugat deunazi ca sa revii la ceea ai scris de mult pe bloguri si pe Arca lui Goe .Mai precis , aici :

            Te plac, deci faci lucruri bune și frumoase!


            Ce s-a petrecut cu tine de atunci (2013) si pana acum ? De unde l-ai scos pe Iosif acesta ? Te rog , paraseste-l !
            P.S. Si nu , nu m-ai suparat … Sunt doar trista . 😦

            Apreciază

          • Iosif said

            (999)Noi unA, va lasam ancorati pe ArArat în credinta d-voastra liber aleasa si va dorim CuVânt AAAE în pânzele vechi zdrentuite, ciuruite de legile omenesti relative, expirate, si extirpate de poTop si vremurile furtunoase, ploaioase, reci, întunecate. Va asteptam la iesirea din sabloanele sistemelor legilor logicii omenesti al calculelor matematrico-fizice relative, nebuloase, întunecoase, belicoase …”Errare humanum est, perseverare diabolicum” 🙂

            Apreciază

          • Iosif, din asta iti castigi tu inexistenta?

            Apreciază

          • Stely said

            @Iosif,
            Am sa-mi permit sa continui „razboiul ” cu citate din” Teoreme poetice, drept” replica l agenul de comentarii precum cel de mai sus . Iata :

            Sursa prostituării cuvintelor: înlânţuirea
            infernală a abstracţiunii prin abstracţiune .
            A nu face dragoste decât prin mental .
            Corpul uitat, sentimente uitate .
            Cuvinte moarte .

            P.S. Plus o atingere prin ricoseu la „educatia sexuala” (demisexualii?) 😛

            Apreciază

          • Iosif said

            Apreciază

          • Stely said

            Ce faci Iosif in loc sa te bati cu mine in ” cuvinte vii” (pline de erotism) pentru a-ti demonstra vigoarea (valoarea) creativa, il bagi la inaintare pe Van Damme ? Pai da , intr-un fel ai dreptate , ce altceva poti sa faci ?

            Si apropo, de ce nu ai postat replica aceasta de aici …

            Iosif said
            iulie 3, 2020 la 5:59 pm

            @Stely
            Va place sa încrucisati pe zid cuvinte moarte,
            Inconstienti de-al dragostei adevarate soapte.
            Lipsiti de sentimentele iubirii Vïï neconditionate,
            Sunteti prieteni doar cu cei care va dau dreptate…”

            …sub citatul meu de mai sus? Ti-a fost rusine ? Pai asa ai ajuns ,sa scrii rime puerile ca drept replica sub un citat din” Teoreme poetice” , sau sa postezi video-clipuri cu Van Damme ? Ai macar intelepciunea sa taci, daca nu esti in stare sa iesi din starea aceasta ( hilara , bezmetica ) in care n-ai fost niciodata de catva timp incoace. Ai recitit comentariile din link-ul pe care ti l-am dat ? Nu te ingrozesti cand vezi diferenta ?

            Apreciază

          • Stely said

            @ RALG,
            Imi fac mea culpa ca am postat citatele din Basarab Nicolescu alaturi de” cliseele schioape” ale” agramatului Iosif.”

            Am gresit ca nu am tinut cont de ceea ce ati spus aici :

            „D-na Stely nu stiu pe unde o sa scoateti camasa acuma, in dilema de fata. O sa puneti citatele din Basarab Nicolescu alaturi de cliseele schioape al agramatului Iosif, sau nu. Din aceasta dilema nu veti putea iesi (daca veti intra, lasciate ogni sperantza)”

            E adevarat , nu exista nici cea mai mica speranta ca persoana din real a nick-ului Iosif va reusi sa-si revina . Nu era asa la inceput, stiti bine. De atunci si pana acum as putea spune ca starea i s-a agravat, 😦 Ce-i de facut ? Mi-e teama ca am si eu o vina . Dar ce puteam sa fac ? Era ca si acum de neoprit. Am drept dovada miile de mesaje in care incercam inmarmurita sa-i explic cum stau lucrurile pe Arca lui Goe. Citesc stupefiata ce scrie aici :”Sunteti prieteni doar cu cei care va dau dreptate.” Cum adica ? I-am blocat eu contul pe facebook , i-am cenzurat postarile , sau dvs pe Arca lui Goe , asa cum a facut el/ea cu comentariile noastre pe blogul „maginalia …” ? Despre ce fel de dreptate vorbeste ?

            P.S. Atata vreme cat nu va iesi la „bataie” , pentru a ne apara fiecare opiniile cu „arme ” serioase , si nu ca acum cu citate desuete , video-clipuri hilare si rime puerile , eu nu voi mai avea nici o recatie la adresa postarilor nick-ului Iosif sau ale altor nick-uri scoase din pararie cu scopul de a insela.

            Apreciază

            • @Stely – Daca practicati confuzia ludica in scopuri meta-morfice, dati-i-nainte, dati-i-napoi. Altminteri nu. E adevarat ca ca dl.Iosif si d-na Carmen sunt instantieri polimorfice ale aceleasi clase de entitati care tin musai sa fie luate in seama pentru suieraturile pe care le produc, ceea ce le confera o sama de asemanari izbitoare, dar incolo nu, fiind in carcase diferite. La fel ca si d-na cu pricinia, si domnul Iosif acesta este irecuperabil. Poate fi folosit ca prilej de vorba cu public la fel ca orice altceva, dar sper ca nu va faceti iluzia ca poate fi recuperat fie si partial. Nemultumit pe buna dreptate de creierul sau mic omul si l-a extirpat candva, punand in locul gol o mana de clisee (AAAE-uri) care-i ambaleaza inexistenta. Un nimic amuzant cu tichie. Daca va aventurati sa sperati la mai mult din partea sa, o faceti pe riscul d-voastra. Presupun totusi ca nu aveti asemenea sperante, si ca le pomeniti doar asa, conventional, in context. 🙂

              Apreciază

          • Iosif said

            „Iată , Eu vă trimit ca pe nişte oi în mijlocul lupilor. Fiţi dar *înţelepţi ca şerpii* şi fără răutate ca porumbeii.
            Păziţi-vă de oameni, căci vă vor da în judecata soboarelor şi vă vor bate în sinagogile lor.”

            Apreciază

            • @Iosif – Merci de prestatie. Faci toti banii in postura de mascota mistica pe Arca lui Goe. Pacat ca prestezi gratis. Sau tocmai de-aia. Plus ca esti foarte intelept. Nu chiar cât sarpele, care este mai mult siret decat intelept, snur am putea spune, dar macar cat o tenie (panglicar) tot dovedesti ca esti siret in a alege cliseele cu care faci gargara ca sa atragi public. Bravo domnule. Niciodata golul n-a sunat mai tare. N-ai scrupule, de loc de loc.

              Apreciază

          • Stely said

            @Arca lui Goe,

            Pai, daca sunt asemanari izbitoare dar se afla in „carcase diferite ??” cum se face ca ambii sunt la fel de irecuperabil ? In conditiile in care nu locuiesc in aceeasi carcasa dar numai d-l Iosif „presteaza ” (in prezent) pe Arca lui Goe, nu se intelege ca d-na s-a retras, atat de pe Arca lui Goe cat si din inbox-ul meu , fiind o performanta laudabila si insemnand totodata ca s-a recuperat ?! Daca-i asa chiar ma bucur , pe cuvant !
            Acum nici nu ma mai intereseaza ce face , ce spune si cum se da in spectacol acest domn Iosif . Sa fie sanatos !! Iar doamnei ii transmit, felicitari pentru recuperare ! 🙂

            Apreciază

            • (a) Nu vad de ce toti irecuperabilii ar trrebui sa se afle in aceeasi carcasa. (b) Retragerea d-nei in neant nu echivaleaza in niciun fel cu vreo recuperare. Cum ar putea? Disparitia persoanei (in ceata) nu inseamna disparitia simptomelor, iar recuperare nici atat. c) Pai daca vi se pare ca retragerea doamnei „priboi” s-ar datora recuperarii, inseamna ca aici ii transmiteti felicitari degeaba, dansa ne fiind prezenta, iar daca e prezenta (muta, neretrasa) ar insemna ca nu-i… recuperata… deci oricum felicitari inutile. Am impresia ca sunteti usor dezamagirea si contrariata ca Iosif nu-i CMM. Nu-i, da-i pe apropate. Asta nu poate fi o consolare dar orisicat…

              Apreciază

  4. Si daca teoria (ca teoria) se tot amana (in lipsa unui rågaz potrivit, Aergistal in toata regula, caci a la guere comme a la guerre) macar sa consolidam iluzia asteptarii cu exemple practice:

    Apreciază

    • Speram sa se inteleaga corespunzator aluzia iluziei si sa nu ne trezim iarasi cu hodoronc-troncuri iosefiene (gen omul cu capra la metrou)… desi realizam ca ispita este mare si ca ca dl.Greblea, fiind o fiinta firava, subreda care nu prea rezista tentatiilor retorice, ar putea cadea iarasi in pacatul luarii in seama prin zum-zet. Ca de misunat, misuna si amusina prin zona, dupa prilej de zgomot si redundante AAAE-iste arzand de nerabdare sa ne recomande vreun videoclip din cele care-i plac domniei sale. 🙂

      Apreciază

  5. RALG said

    intre-tinerea subiectullui in stand by:

    1. Un covid mental: „ideologia de gen“

    2. 11 lucruri absolut surprinzătoare despre sex: care e singurul rol al clitorisului şi ce conţine lichidul seminal

    3. Bine că nu le oferim copiilor educație sexuală, dar în schimb le spunem că:

    4. Ce găsesc femeile atrăgător la un bărbat şi care sunt calităţile care le determină să accepte flirtul

    Apreciază

  6. Update aproape on topic (fiind vorba despre dragoste, nu despre… razboi) : Astazi, cel care l-a intruchipat pe conul Dorin (cunoscut publicului sub numele de Dorin Tudoran, dizident si publicist), intre timp retras in mod cvasi-misterios din viata publica si pensionat inainte de termen din viata virtuala si certocrata de la blog, implineste 75 de ani. Cu acest prilej ii uram in contumacie, fericire, prosperitate, toate cele bune si la multi ani, asigurandu-l ca nu l-am uitat. Speram sa aveam ocazia sa mai aducem vorba despre d-lui si despre perioada de glorie a blogurilor sale libere de constrangeri, cenzura, moderare si alte oprelisti, de dinainte de caderea sa in patima betiei de putere si a cenzurarii totalitare…

    P.S. Vad ca nici admiratorul sau neconditionat (aka dl.Neamtu Tiganu) nu l-a uitat. La fel, nu l-a uitat nici Liviu Anton Esey aici si aici. Si, cel putin la fel de important, nici Observatorul Cultural nu l-a uitat, aici: „Bîlciul deșertăciunilor rămîne același“ Interviu cu Dorin TUDORAN .

    Apreciază

  7. P.P.S. Constat cu o oarecare surprindere ca ieseanul Liviu Antonesei a apreciat „Educatia Sexuala” propusa pe Arca lui Goe, fapt care sporeste ineditul colateral al temei date (…). In acelasi context as mentiona insa un alt mic si aparent nesemnificativ fapt divers, consumat in zona de subsol a interviului acordat, de catre conul Dorin, Observatorului Cultural, si anume ca, moment aniversar sau nu, cenzura isi vede de ale sale. Incercarea de a posta un comentariu, in acel subsol bemol, a esuat exact ca-n vremurile „bune” in care conul Dorin era, la Certocratia, in primul rand „moderator” (inainte de a fi fiind orice altceva), ceea ce denota ca surprinzatorul interviu al conului Dorin este, de fapt, mai putin insolit decat se „spera”. Lasam la latitudinea prea-cinstitului cititor citit si unic al Arcei lui Goe sa aprecieze cat de intemeiata a fost cenzurarea „insolentului” mesaj propus de catre onor dl.Goe, acesta:

    „La multi ani coane Dorine si pace tie in turnul de fildes al realitatii nevirtuale in care ai decis sa te retragi, cu o intelepciune inaccesibila muritorilor de rand. Fie ca veacul de singuratate si spectacol sa-ti curga lin, calin si deplin, cu tenis, hochei, concerte, lecturi si orice alte scanteieri potrivite poetului care-ai fost si vei ramane. Cu drag si dor, al d-voastra, dl. Goe (Tony si multi altii, ne stiti d-voastra cone Dorine, de la 13 februarie)…”

    Apreciază

    • RALG said

      Ah 🙂 Mesajul a aparut pana la urma, la insistentele noastre, cu o zi intarziere, dar numai dupa ce am schimbat „semnatura” de la „dl.Goe” la „Tony”. Pacat insa ca azi nu mai este ziua conului Dorin, ci a Canadei. La multi ani Canada. Se pare ca intr-adevar dl.Goe este pro-scris rau de tot, fiind banat by default, si fara drept de iscalitura. Motiv pentru care-l si dam anonim. 🙂

      Apreciază

      • Stely said

        Oare cum s-o simti „conu Dorin” ca i-a creditat gogomania doamnei Carmen Iosif Mecu, posesoarea de AAAE–uri , precum ca Dl Goe ar fi in real raposatul Gheorghe Iova ?
        Marturisesc ca eu as intra in pamant de rusine.

        P.S. Imi aduc aminte cu respect si duiosie de raposatul Mihai Rogobete care a incercat , fara sorti de izbanda, sa-l lamureasca de prostia de a-l confunda pe D-l Goe cu , de altfel , distinsul literat. Dumnezeu sa-i odihneasca !

        Apreciază

        • RALG said

          Conul Dorin si altii (he-he) au acceptat cu usurinta, neavand incotro, nu doar una, ci mai multe alte identitati intre dl.Goe si felurite alte entitati „cunoscute”, refuzandu-i d-lui Goe (pe nedrept, am zice noi unul) dreptul la unicitate semantica si (mai ales) narativa. Ar merita candva sa trecem in revista toate entitatile cunoscute carora li s-a facut dezonoarea de a fi confundate cu dl.Goe… 🙂

          Apreciază

  8. RALG said

    Se pare ca tema „Educatie sexuala de la stat” nu s-a epuizat inca astfel ca, desi am fost lenesi si delasatori in privinta enuntarii punctelor de start intr-o eventuala discutie arcagoeologica sau macar spre atentia placida a prea-cinstitului cititor citit si unic al Arcei lui Goe pe aceasta tema cu suspans, exista totusi sanse ca, atunci cand vom reveni la subiect, acesta sa fie inca de actualitate in contextul danubiano-pontic. Iata doua semne:

    a) Ce sunt demisexualii? Te poţi afla şi tu printre ei

    b) Ce ar schimba elevii de 10 la Bac în sistemul românesc. „Educaţia sexuală în şcoli trebuia implementată de mult timp“

    Apreciază

  9. Stely said

    *Intrebare la Radio Erevan:
    – Pot incepe orele de educatie sexuala cu fiica mea de 12 ani?
    Raspuns:
    – Da! Veti invata lucruri noi si interesante!

    *Cum face sex o tocilară? Răspuns: Ca la carte!

    *Un barbat intra intr-o farmacie si , cam jenat, i se adreseaza farmacistei : ”Doamna, ştiţi, am o problemă… imi stă tot timpul în sus, chiar dacă fac sex câte 12 ore pe zi. Ce îmi puteţi oferi?”. Farmacista se duce în spate, se sfătuieşte cu colegele apoi se întoarce şi-i spune tipului: ”Casă, masă şi 500 de euro pe lună, e bine?”.

    * -Tati, tati, cum apar copiii?Tatăl ii raspunde : ”într-o zi, a venit in zbor o pasăre cu o sămânţă in cioc, lasand-o sa cada în gradina noastra, şi din ea ai rasarit tu”. După-amiaza, fetiţa scrie în jurnalul ei: ”azi am vorbit despre sex cu tata. E praf!!!”.

    *Ce zice bărbatul din fiecare zodie după ce-a făcut sex?
    Berbec: Super, hai s-o facem din nou!
    Taur: Mi-e foame, pasează o pizza!
    Gemeni: Ai văzut pe undeva telecomanda?
    Rac: Când ziceai că ne căsătorim?
    Leu: Zi că n-a fost fantastic !
    Fecioară: Na, că mi-ai dat de lucru şi acum trebuie să spăl lenjeria.
    Balanţă: Mi-a plăcut, pentru că ţi-a plăcut şi ţie.
    Scorpion: Poate c-ar trebui să te dezleg înainte să plec…
    Săgetător: Nu mă suna, că te sun eu!
    Capricorn: Ai cumva o carte de vizită?
    Vărsător: Acum, hai s-o facem fără haine pe noi.
    Peşti: Cum ziceai ca te cheamă?

    Apreciază

  10. Fuck!

    Ştiu că am câteva restanţe..
    Da’ am şi io nişte limite. Serios, acuma.
    Că doar sunt şi eu dăcât un om, fuckingtoasele mamei mă-sii ei de viaţă.
    Iar ce faceţi, ori ce joacă aveţi voi cu ioji, clar, vă priveşte… Şi chiar nu mai pot.
    So. Go(,)E foarte simplu. Pt liniştea mea, rogu-te. Lasă-mi’l pe prost preţ d’un… quiz de 10 minute. Nu mai mult.

    Bă, amibă virtuală! La tine mă refer, grebleo.

    Că prostul dacă nu’i fudul, parcă… Cunoaştem.
    Că prostia îşi are progresia ei (aritmetică sau geometrică)… deducem.
    Vedem, zi de zi,
    Gizăs!

    Bă prostule, care eşti.
    Am o propunere pt tine.
    Onorabilă în ceea ce te priveşte, zic.

    Fii atent acilea:
    alege mata-neprihănitule, o zi ş’o oră(doar să fii pe fusul meu, dacă se poate; dacă nu, nu’i problemă, îmi pun ceasul să sune), anume, şi hai la palavre dumnezeieşti şi nu numai. So.

    Tu îmi pui câte întrebări vrei din ”pizda ta de biblie” iar io, ţi’o pun (de 2 sau 3 ori, 😆 ) din ceva cu ce’au avut de’a face, ţâncii la capacitate. Vrei?

    Te aştept.
    Prostu’ pizdii!!!

    Apreciază

    • Iosif said

      @Nostrastella & Luceafar blând, de ce îti irosesti geniul plapând, exista alte GalaXïï maï ïl!uminate, AsAbïs poate sa te de-a pe spate…poate… 🙂 😀 ))

      Apreciază

      • ”sa te de-a pe spate”

        Gizăs!
        -Bă, eşti prost?!
        -Bă, eşti nebun?!

        …e’ un dialog dintr-un serial românesc

        Bă, eşti ambele? !!!
        asta-i de la mine, prostule care eşti.
        Şi cre’că m-am pripit oleacă, pipirigule! So.
        Zic să coborâm umpic ştacheta.

        Clasele 1-4, e bine pt tine, şcolar mintal handicapat asimptomatic care este?!

        Apreciază

        • @NostraStella – Ai haz, dar e un haz totalmente insesizabil pentru amicul Iosif. Chiar si-asa, cred ca i-ai facut ziua luandu-l in seama, ceea ce ar merita sa te se contabilizeze la fapte bune, chit ca calicul nu ti-ar acorda benevol creditul pentru pomana primita. Zi-i Iosif si trage apa.

          Apreciază

          • Zici?!

            Că io cre’că face deja pe el, ş’atunci are scutece!
            Ori se pişă doar în chiuvetă, ş’atunci e…ioji!
            La ce să trag apa?!

            Muica proştilor, nu e -cumva, mereu gravidă?!

            Apreciază

          • Iosif said

            „Goliciunea ţi se va descoperi şi ţi se va vedea ruşinea. Mă voi răzbuna şi nu voi cruţa pe nimeni.”

            Apreciază

          • RALG said

            @Iosife – Mai dar amarnic mai esti la mânie. Faci sange-n baligå, nu alta. Citatul asta infricosator (ptiu drace, piei satana) e tot din Solomon? „Goliciunea ţi se va descoperi”… Pai daca se va descoperi inseamna ca momentan e acoperita si nu-i goliciune. Mai bine ca tine cå umbli cu ruşinea la vedere, in tot cazul la cap o ai. N-ai nevoie de descoperire, caci, vorba ‘ceea, Solomon era intelept, Samson era puternic, iar Matusalem a trait mult, dar toti trei la un loc n-ar fi putut sa descalţe un desculţ. Iosif cel Apoteotic in ipostaza cåcåreaza fioroaså. Poate n-ai nicio treaba si te retin.

            Apreciază

  11. eulablick said

    de ziua nationala a USA, GOD BLESS .. va ofer ceva care nu are absolut nci o legatura cu USA https://www.facebook.com/mihai.calomfirescu.10/posts/308105177249577

    Apreciază

    • Poveste veche, audienta noua. Succes garantat. De unde se poate observa ca decât in site-ul tau codas, mai bine pe Facebook fruntas. Spectatori grabiti, public pestritz, martori nevatamatori, targoveti neatenti, gura-casca cat cuprinde, si mai cu seama pe potroz, fac Zidul Berlinului Facebook-ist (Volkswagen izbit-n zid), mai atractiv decat viata la blog, unde luam tavaleala de la anonimimi anodini si ferocii, practic fara martori, cu public mai mult in contumacie. Felicitari si Facebook de piatra, va dorim. Merci ca ne-at adus in achtung locatia de gestiune din spatiul lui Zuckerberg, inamicii stiu ce si de ce. Am auzit ca si AVP are Facebook.

      Apreciază

  12. S-ar zice ca educatia sexuala a luat-o razna rau de tot si ar avea nevoie urgenta de reset. Sau arest. Asta in cazul in care ne incapatnam sa privim intamplarile si comentariile „zonale” exclusiv din perspectiva formala, pentru ca altminteri, cu un mic twist, se poare vedea lipmede sex si educatie cat cuprinde in fiecare mic gest si in fiecare comentariu. Nimeni nu iubeste pe nimeni si toata lumea fute pe toata lumea. Ce alta educatie sexuala mai consistenta s-ar putea face? Practic niciuna. Remarcand diavolul din detalii, prins fara scapare in acele detalii, imotmolit inauntru, incleiat in ele, in-castrat acolo, precum lumina intr-o gaura neagra (desi putin invers) nu se poate sa sa nu izbucnesti in in hohote de ras fata cu comedia in desfasurare. Conu Dorin s-a aniversat, in solitudie, izolare si re-semnare. Neamtu Tiganu a tipat (de bucurie) si si-a popularizat activitatea de pe facebook (cu o poveste cunoscuta deja de pe blog; Other Voices, Other Rooms). Dar, de departe, cel mai castigat este Iosif cel Lăieț care isi vede visul cu ochii, acela de a fi băgat în seamă. Dl. Goe e firoscos, iar doamnele (trei doamne la numar), sunt fioroase si dau cartile. Kafka e mic copil, Becket e ridicol, Urmuz parca, parca… In fine toata lumea sa traiasca, decât noi sa nu murim.

    Apreciază

  13. RALG said

    Oare se vor studia aceste lucruri in scoala?

    Orgasmul bărbaţilor este acelaşi lucru cu ejacularea? Află răspunsurile la miturile frecvente despre plăcerea sexuală!

    „Am nevoie de sex ca să-mi menţin tenul perfect, dar prefer dragostea…”

    Mituri frecvente despre orgasm

    Apreciază

    • Stely said

      On topic :

      https://playtech.ro/2020/particula-exotica-cern/

      Daca as fi cercetator in fizica particulelor as propune ca noua particola exotica , descoperita de curand la CERN , sa fie numita particula erotica fiind ceva mai diferita …mai ales ca ,precum orice particula cuantica, este predestinata sa se inlantuiasca („entanglement”) cuantic. 🙂

      Particulele formate din patru cuarci sunt deja exotice, iar cea pe care am descoperit-o este prima formată din patru cuarci puternici de același tip, mai exact doi cuarci de tip charm și doi anticuarci de tip charm spune Giovanni Passaleva, purtător al experimentului LHCb.

      P.S. Fac legatura , apeland la cateva „teoreme poetce”: 😇

      Beţie infinită, ameţeală nesfarşită,
      luciditate nesfarsită: trei cuvinte- cheie
      pentru o primă înţelegere a orgasmului divin .

      Din orgasm în orgasm genetic ,
      Dumnezeu se naşte.

      Să distingem orgamul divin
      de orgasmul cosmic . Presiunea
      orgasmului cosmic -apariţia universului
      nostru-este urmată de depresiunea
      cosmică -apariţia omului.
      Orgasmul divin este eternă geneză
      a pluritatii cosmosurilor.

      Basarab Nicolescu

      Apreciază

      • Stely said

        Tot „on topic”. 🙂

        „Am putem vedea inlantuirea cuantica printr-un experiement, iar ce este mai interesant de atat: am putea inlantui doi oameni.

        Cercetatorii elvetieni au realizat experimentul. In paralel cu posibilitatea cool de a vedea acest fenomen uimitor cu ochii nostri, experiementul a avut scopul de a raspunde unor intrebari foarte importante cum ar fi aspectul inlantuirii cuantice si cum s-ar simti aceasta intre doi oameni.”

        P.S. Desi am verificat cu atentie, tag-ul meu nu a delimitat bine citatul. Trebuia sa se inchida inainte de – spune Giovanni Passaleva, purtător al experimentului LHCb. Nu stiu de ce a mers in continuare. 😦 Sper sa se inteleaga greseala. Imi cer scuze.

        Apreciază

      • 🔭🌼

        Apreciază

  14. smaranda said

    @ stely
    Ca să îi luăm orgasmului vântul din pânze, indiferent că este uman sau divin, este vorba despre o descărcare electrică. Clar ca putem face poezii pe tema asta. Dacă ni-i musai.

    Apreciază

    • Stely said

      @Smaranda ,
      Da, „ni-i musai ” ca am putea face poezii, dar cine are har …
      Si da, mai mult ca sigur, orgasmul este o descarcare electrica. ✨

      De fapt asa cum trebuia sa citez aici :

      „Din orgasm în orgasm energetic ,
      Dumnezeu se naşte.”

      Mersi frumos pentru ca mi-ai atras atentia . A fost o regretabila lipsa de concentre, de…🙃

      Apreciază

  15. Stely said

    Si( acum) am sa-mi repar greseala cu o dedicatie . 🤩

    Apreciază

    • smaranda said

      Dna Stely, la primul orgasm divin sigur că am crezut că îi ceva megaspectaculos. Că noua. Era divin. 🙂
      Dar…. nu avea nimic cu jennifer rush, și cu you are my man, și nu avea nimic cu masculin. Era pUr Și SIMPLU O…. DESCĂRCARE ELECTRICĂ.
      🤗❤ Sper că îmi înțelegeți respectul dincolo de … bua… cum îl cheamă pe poetul citat adeseori…. ceva cu basarab…. dincolo de adoratul goe… Și… avem noi două…. simple fete( a se citi babe) …. o bandă de comunicare specifică… fetelor, liber.

      Apreciază

      • Stely said

        Aoleu, dna Smaranda !! n-am priceput nimic din ceea ce ati insirat acolo, mai sus. Despre ce „prim orgasm vorbiti” ? Nu inteleg „talmes-balmes-ul” propus de dvs.
        Eu am apreciat comentariul dvs , acceptand observatia „descarcarii electrice” etc. Spun observatie deoarece am crezut ca ati citit cu atentie „teorema” despre orgasmul divin, in care dintr-o „regretabila lipsa de concentrare” am scris (vedeti mai sus) in loc de „energetic” – „genetic”. V-am multumit , intrucat am crezut ca ati sesizat eroarea , astfel, avand prilejul s-o repar. Acum , da , va cred ca nu le „aveti” cu Jennifer Rush ( Theo power Of Lowe) sau cu „masculinii”?? Dar nu pot sa va inteleg insolenta privitoare la „basarab poetul”si la „adoratul goe”. Ce v-a apucat ? Nu am nimic impotriva sa nu le agreati scrierile, dar bunul simt va obliga sa pronuntati corect numele si prenumele domnului academician , savant, filozof si sctiitor – Basarab Nicolescu – si respectiv nick-ul „adoratului goe „, adica Dl Goe, administratul Arcei lui Goe . In concluzie , refuz cu desavarsire „comunicarea specifica” cu mine . Gasiti-va alta „baba ” cu specificul dvs. 🤢 Eu nici macar nu sunt baba . 😐

        Apreciază

  16. smaranda said

    Ș-apăi ce băieți pun în cuvinte sofisticate… fetele știu din naștere. 🤗😅

    Apreciază

  17. smaranda said

    Dna Stely, îmi face deosebită plăcere să îl bag pe dl Basarab filozof și pe dl Goe în față ca pe un prosop roșu în fața turului . De fapt acești doi stimați domni nu mă deranjează cu nimic. 😏

    Apreciază

  18. smaranda said

    Pt cititori
    Orgasmul nu-i nimic altceva decât o descărcare electrică.
    Aud și citesc des de orgasm divin. Ceea ce sună poetic poate fi simplu un deranjament al sistemului nervos. O suprasolicitare sau un deranjament. Poezii se pot face pe temă dar explicații logice pot fi.

    Apreciază

  19. smaranda said

    Ca să explic: ceea cu ce ne identificăm și numim om sunt niște mașini biologige de o frumusețe splendidă. La un nivel mai subtil acolo unde localizam inima, la nivelul pieptului se află un procesor subatomic de o frumusețe inexplicabilă. Totul se bazează pe electricitate.
    Noi suntem un baton de energie inteligentă de cam 20-30 cm . Ceea ce numim suflet.
    Nimic spectaculos.

    Apreciază

    • Sunt intr-un survol de o clipa… Momental n-am vreme de stat… Vad o multime de smarandisme sub educatia sexuala si ma gandesc ca s-o fi incins dezbaterea in lipsa mea. Cu coada ochiului remarc mentionarea unor dimensiuni 20-30 cm. In fine, trebuie sa decolez. Oi reveni mai tarziu, desi pot presupune ca pana atunci petrecerea se va fi spart. Bine macar ca am lasat deschis jurnalul de bord…

      Apreciază

      • Stely said

        @Arca lui Goe,
        „Petrecerea ” s-a spart de ieri din cauza „smardismelor” care, marturisesc, au fost provocate de naivitatea mea, de a lua in serios primul comentariu al persoanei cu pricina , precum si niste regretabile erori de scriere facute de mine. Doamna Smaranda mi-a inteles gresit interventia si intentia (naiva , zic) de a-i multumi pentru ajutorul acordat pentru a-mi repara una dintre erori, de altfel cea mai importanta . De aici „smarandismele” au inceput sa curga garla si datorita imprudentei mele de a o contrazice .Cu ocazia aceasta a vazut un „prosop rosu” in fata ochilor, dar nu din postura de taur infuriat , cum ar fi trebuit ,ci din cea de toreador „neinficat”. Comedie mare, ce mai. 🙂
        Ceea ce ati citit cu ” coada ochiului „(dimensiunea sufletului) este bomboana pe coliva, dar nici continutul integral nu este de neglijat , fiind total „on topic”. Aveti de ce „va rade” cand veti reveni. Recunosc ca la un moment dat am vazut si eu „prosopul rosu „… Veti rade precis si de mine . 🙂

        Apreciază

  20. RALG said

    tot n-am timp decat de un blinck.

    (desigur ca este vorba despre adevarul relativ si provizoriu, singurul accesibil de altfel)….

    Apreciază

  21. RALG said

    Dar sa nu uitam nici tema de baza de la top-ul acestui topic:

    Apreciază

Lasă un comentariu