(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Anima ție

Posted by Arca lui Goe pe decembrie 28, 2020

Coborâm La Prima film romanesc 2018 – YouTube

O poveste din tramvailul 16 – Doar un film de dupa Craciun
Impresiile, masa si dansul inainte de revelion…

8 răspunsuri sa “Anima ție”

 1. RALG said

  Beside Me. – o opinie…

  Apreciază

 2. RALG said

  Un metrou se blocheaza intre statii in dimineata de dupa incendiul din clubul Colectiv in filmul romanesc Coboram la prima. Fiecare in drumul sau, calatorii sunt impreuna si incep sa interactioneze. Suntem straini pana cand ceva ne aduce impreuna. Daca ne deschidem, observam ca avem ce impartasi cu cei din jurul nostru. La finalul calatoriei, la urmatoarea statie, fiecare iese modificat, in felul sau. Suntem unii langa altii in lume, asa cum suntem si intr-un vagon de metrou.

  Un film bunicel spre bun. Placut, vizionabil, surprinzator, provocator. Nu perfect, nu capodopera magna… dar oricum o mica si neasteptata bijuterie. Plin de mesaje, mai directe sau mai subliminale (multe dintre ele, sub aspect al adancimii si subtilitatii, aflate, paradoxal(?) mult peste nivelul filmului), si de invitatii la meditatie si la fel de fel de reflectii… Filmul pare sa fie accesibil si publiculi din strainatate, desi, in mod evident, mai mult de jumatate dintre detaliile si sugestiile sub-intelese implicit publicului din Romania, le ramân strainilor „lost in translation”. Inclusiv semnificatiile reaparitiei (dupa 33 de ani) cuplului Ioana și Alexandru (in interpretarea acelorasi Adrian Păduraru și Teodora Mareș) ca un fel de epilog in post-comunism al „Declaratiei de dragoste” a fostilor liceeni din epoca de aur. O ilustrare draguta a felului in care se intampla mereu lucrurile cu un mic grup de oameni, fortati de imprejurari sa-si suporte provizoriu vecinatatea, in conditiile suspendarii temporare a (restuului) infinitului. In concluzie un film care merita vazut, pe care-l recomandam cu caldura vizitatorilor nostri din tara si din strainantate.

  P.S. Multumim celor doua doamne care au vizionat filmul si care au apreciat (cu like) gestul nostru de a-l recomanda si altora. Presupun ca impartasim cu dumnealor multe din emotiile generate de vizionarea filmului.

  Apreciază

  • Stely said

   RALG

   Inca nu am vazut filmul pana la final. La vremea cand l-ati propus spre vizionare eram „prinsa” intr-un serial captivant . Am avut tendinta sa-l las deoparte in schimbul filmului propus de dvs dar (din pacate) acesta era( dpmdv)mult sub nivelul serialului , determinandu-ma sa-l abandonez dupa ce vazusem din el pret de vreo 20′. Poate alta ar fi fost daca ati fi facut prezentarea aceasta ( frumoasa si atractiva ) de la inceput .M-ar fi facut curioasa si inclin sa cred ca l-as fi vazut pana la capat. Am terminat serialul si urmeaza , desigur , filmul. Il voi lua de la capat ca sa-i surprind toate subtilitatile, mesajele si modul cum comunitatea aceea pestrita din metrou a rezonat (solidarizat) pe fondul tragediei de la # Colectiv .

   Aici trailer-ul serialului pe care vi-l recomand cu aceeasi caldura , asta in caz ca nu l-ati vazut:

   Apreciază

 3. Iosif said

  „Anima”…le, lui, ei, îi, i, lor, li,…!
  Happy New Year 2021…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: