(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

De trecut…

Posted by Dl.Goe pe decembrie 31, 2020

De trecut numai de bine… urmează o petrecere… avem (si) niste lucruri de trecut în anul viitor, ca să n-o luăm de la zero. Trebuie să avem Mare Grijă cum separăm lucrurile din trecut pe care le avem de trecut în viitor, de cele pe care le avem de lăsat acolo, pe care să le petrecem (până la poartă) în trecut, (până) în memorie si (până) în uitare… Ocazie cu care va urez discernământ. Si… petrecere frumoasa desigur. Sfârsitul anului este perioadea cea mai potriviă în care (să) putem sesiza (cu amuzament) că unele lucruri vor rămâne neterminate, iar altele neîncepute. Să bem si să sărbatorim cu aceasta ocazie (pe chestia asta). Noroc! La multi ani! Cu sanatate, bucurie si prosperitate… Cu amintiri si planuri pe masură. Să ne vedem cu bine in 2021… Să continuăm să reîncepem si să redescoperim. Lumea si pe noi însine. La multi ani lume… Soro lume. Cu drag si dor al dumitale /Apolo-Dor (87574) X309{uRT82]/ZZ[000-AaA87/ si si al d-voastra, desigur! prea-cinstite cititor. 🙂 La multi ani!

si un exemplu de trecut la anul (si la multi ani):

Arta e un fel de matematică – Dilema veche : O casă de licitații a scos la vînzare o pictură realizată nu de un artist, ci de un computer. Pictura înfățișează portretul unui bărbat îmbrăcat în costum negru. La prima vedere, ar putea să dateze din secolul al XVIII-lea sau al XIX-lea. La o privire mai atentă putem constata că tușele „pictorului” sînt aproape invizibile, că trăsăturile personajului portretizat sînt neclare, că uneori conturul e nesigur, în fine, că suprafețe mari ale pînzei au rămas nepictate. În loc de semnătura unui artist, în colțul din dreapta jos apare un înscris care seamănă cu o formulă matematică: „min G max D Ex[log(D(x))]+Ez[log(1-D(G(z)))]“. Portretul lui Edmond de Belamy – acesta e titlul lucrării – este creația unui algoritm matematic. E o formulă inventată de un grup de artiști parizieni, Obvious, care și-a propus să democratizeze arta prin inteligența artificială.

Artiștii au încărcat în sistemul informatic 15.000 de portrete clasice. Pornind de la aceste imagini, algoritmul a generat automat Portretul lui Edmond de Belamy. Casa de licitații Christie’s din New York s-a așteptat să-l vîndă cu o sumă cuprinsă între 7000 și 10.000 de euro. Prețul final a întrecut cu mult așteptările: lucrarea a fost vîndută cu aproape 400.000 de euro.

Nu mai rămîne decît ca în această lume în care creația e de fapt rezultatul unui algoritm la licitații să se înscrie doar (ro)boți amatori de artă care să achiziționeze lucrările după formule matematice. Și care să plătească, evident, la prețuri aleatorii, eventual în monede fictive, existente doar în lumea virtuală.

Dacă așa arată piața contemporană de artă, sînt curios cum va arăta Luvrul viitorului.”

18 răspunsuri sa “De trecut…”

 1. Stely said

  @Dl Goe … 😀

  Mulţumesc pentru urările bine alese , pline de sinceritate şi foarte emoţionante.
  La rându-mi vă urez ca Anul care va să „vie” sa fie mai bun, mai prosper , mai creativ , iar „doamna ‘”pandemie sa se duca pe pustii .👿
  La multi ani fericiti ! 🎉🎆🤩

  P.S Faptul ca pictura realizata pe computer s-a vandut la licitatie cu un pret destul de mare nu trebuie sa ne mire , doar suntem in plina desfasurare si in mare viteza a Blockchain technology .

  https://www.coingecko.com/en/coins/bitcoin?fbclid=IwAR3Sb3sIq-nhobOVYlex9MDbgBFLfMNWzeTjN_A0zTXC1jPyRCD_y2CPS7

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Multumesc pentru urarile de anul nou si pentru con-tributiile pe anul vechi. La multi ani cu sanatate, pace, belsug si inspiratie in tot ceea ce va animă, in fiecare dintre realitatile care va contin (adica in cele pe care le contineti)… Distractie maxima si divertisment me masura, in noaptea asta si in toate zilele de peste an. La multi ani d-na Stely. Hai noroc si veselie.

   P.S. Cred ca cei care au platit exorbitanta suma pe „Portretul lui Edmond de Belamy” (niste snobi) s-au cam pacalit, intrucat in curand „artistul” va intra in productie de serie si unicatele sale se vor gasi peste tot, la preturi modice (foarte, foarte modice). Oricum ideea rămane de trecut in anul viitor…

   Apreciază

 2. Dl.Goe said

  Apreciază

 3. smaranda said

  Bum,bum….piiuung…piung…bummmm, bummmm…. piiung, ping piiung…🥳😇

  Apreciat de 1 persoană

 4. Radu Humor said

  La mulţi ani ! Să-ţi dea Domnul sănătate că-i mai ….scumpă decât toate, iar dacă eşti cumva autorul , fie doar şi moral ,a ceea ce urmează, să-ţi dea şi minte !

  Core spune:
  31 DECEMBRIE 2020 LA 19:59
  Fie ca anul 2021 care va începe să-ţi aştearnă în cale potecă netedă, vegheată de steluţe norocoase,postari retribuite şi îngeri bălai! Iar dorinţele tale, toate-toate să se împlinească, sa te angajezi,sa ai un job serios,sa nnu te mai indoi in depozitul unde ai in prezent part-time,sa nu mai mananci kkt din Arca lui Goe,câte una în fiecare zi! La mulţi ani radu Humor!Love..

  Apreciat de 1 persoană

 5. neamtu tiganu said

  http://la-neamtu-tiganu.blogspot.com/2020/12/blog-post.html

  Apreciat de 1 persoană

  • Aho, aho d-le Neamtu Tziganu, frumoasa surpriza, sa veniti in persoana (alaturi de sotie), in tinuta festiva, cu staif si cu urari si recomandari pentru anul nou. Multumim si va dorim si domniei voastre la multi ani, sanatate, fericire si tot ce aveti nevoie pentu a va manifesta din plin in anul nou, acasa si prin lume, inclusiv prin lumile astea virtuale. La multi ani si d-voastra si sotiei si tuturor celorlalti care va sunt importanti si pretiosi. La anul si la multi ani!

   Apreciază

  • @Neamtu Tiganu – Am incercat sa vin cu sorcova (ca un mar, ca un par ca un fir de calomfir) si sa va laud tinuta si sa apreciez gestul (creativ si elegant) chiar acolo la sursa, dar se pare ca destinul ma persecuta ca de obicei implacabil, mesajul fiindu-mi repudiat de catre platforma pe care va mentineti blogul. D-voastra sa fiti sanatos si sa postati tot anul povesti si filme cu Mihai Calomfirescu in rolul principal, spre deliciul spectatorilor d-voastra.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: