(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Rezolutii pentru 2021 (XII)

Posted by Arca lui Goe pe ianuarie 13, 2021

28 răspunsuri sa “Rezolutii pentru 2021 (XII)”

 1. Rezolutia a-XII-a in al-XII-lea ceas: Cantam, dansam, furăm lucruri… (desigur lucruri colosale dar neimportante proprietarilor, care se cer a fi furate)…

  Apreciază

  • Ma rog, ce-am spus, am spus, rezolutia ramane, doar ca etapa, inspre scopul inscris in titulatura piesei „I’am yours”… Rezolutie de anul nou: „Sa fiu al cuiva” sau „al ceva”… Altceva… Sa am sentimentul apartenentei. Merge? Tu ai accepta o asmenea rezolutie? Ma rog, e o intrebare retorica, in special in cazul celor care o citesc, caci ei fac deja parte din lista pasagerilor, apartinaind deci grupului de turisti virtuali care calatoresc cu Arca spre un potop ce poate n-o sa vina niciodata. E o calatorie initiatica de agrement. Nimic mai mult. Cu statii la fiecare neant. Unde, cine vrea, poate coborî, asa cum au facut-o câtiva, mai multi, dintre cei (auto)salvati deja pe sau prin Arca lui Goe. Se stiu ei care. In sensul ca nu. Nu se mai stiu. 🙂

   Apreciază

 2. neamtu tiganu said

  Pe vremuri, ce vremuri domne, parca nici nu ar fi existat, eram la o gradina de vara prin Romania profunda. Si, cum vine vorba, pe o noapte instelata cinta o orchestra parfumata, tot felul de englezisme… pina se ridica un neaos, cu toate caracteristicile de neaos si zice.. mai cinta ba, in p++da ma-ti si d-alea d-ale noastre.
  De ex. copacul, cu Aurelian Andreescu, ca aveam un unchi care vroia neaparat sa se cinte copacul, chiar si la mine la nunta…

  Dar.. Adam Fischer
  opens a new chapter with the Düsseldorf Symphoniker: For the first time they perform a symphony by Antonín Dvorák together. Not just just any, but the legendary 9. th Symphony ′′ From the New World „! Our Principal Conductor speaks with pleasure: ′′ For me, it will be an exciting, new experience. A first time is always special! We will do everything to convince you of the unique beauty of this music. I hope we can bring you lots of joy.” Join us Friday, January 15. th at 20 pm (21, ora Romaniei) : https://bit.ly/tonhalle_livestream_15012021

  Hai sa ne-ntilnim simbata seara, intr-o circiumioara la sosea…. pardon, nu simbata, ci vineri, la ora 21 ora Romaniei, concert simfonic. Program deosebit, Antonín Dvorák legendary 9. th Symphony ′′ From the New World”

  Repet, orchestra din Düsseldorf e inspicata cu renumiti artisti romani. Dirijor, Adam Fischer, un tip extrem de simpatic.

  Daca n-ar fi nenorocitul de virus precis as fi acolo, tare mi-e dor de un concert simfonic, urmat de o circiumioara in Alt Stadt…
  dati-mi ba concertele inapoi, ti-ai draqu.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Radu Humor said

  România intră în faza a doua de vaccinare, fază în care vor fi imunizați beneficiarii din centrele sociale, persoanele care au peste 65 de ani, persoanele cu boli precum: diabet zaharat, obezitate, alte metabolice inclusiv boli congenitale, afecțiunile cardiovasculare cronice, afecțiunile cronice renale, oncologice, pulmonare, sindromul Down, afecțiuni hepatice, autoimune și alte condiții de imunodepresie, HIV-SIDA dar și persoanele care deservesc activități esențiale pentru bună funcționare a infrastructurii critice.

  Dacă vă încadrați în aceste categorii sau veți fi vaccinat în etapa a treia, trebuie să aflați unele informații. Astfel, conform prospectului, COVID-19 Vaccinul Moderna dispersie injectabilă este un vaccin de tip ARNm COVID-19 (cu nucleozide modificate). Și cu toate că are rolul de a vă imuniza, este important să știți că:

  https://www.cotidianul.ro/ce-trebuie-sa-stii-inainte-de-a-fi-vaccinat/

  Apreciază

  • Radu Humor – dar o idee, vreo parere de-a d-voastra ceva acolo nu aveti? Sunteti exclusiv „råspândac”? N-ati vrea sa fiti un pic si „zvoner”? Serios acuma. D-voastra personal cum credeti ca ar trebui procedat? Nu cum credeti ca n-ar trebui, ci cum ar trebui?

   Sa inteleg ca sunteti 100% de acord cu materialul din articolul recomandat?

   Apreciază

   • neamtultiganu said

    S-a deschis un bordel nou in oras. La intrare, doriti bruna usa din stg, blonda dr., o ia pe dr., iar anunt, grasuta dr, slaba stg,, o ia stg., incepatoare dr., cu experienta stg, o ia stg si se trezeste afara. Furios se duce la director, acesta ii explica ca de fapt nu au fete, dar ii place ce bine sunt organizati.

    Cam asa e in Germania. Exista criterii clare, s-au construit centre de vaccinare, dar nu au vaccin.
    Cel mai important in vaccinare e viteza. In ultima vreme mor o mie pe zi, cei mai multi pensionari. Un pensionar primeste cam 20000 euroi pe an. Deci zilnic statul economiseste 20 mio pe an.

    Apreciat de 1 persoană

    • Si asta nu e totul. In mod intentionat guvernul a lasat de izbeliste scolile de caini si ca urmare acestora le-a scazut nivelul de educatie si le-a sporit agresivitatea facandu-i sa-si descarce nervii pe oameni (cei mai buni prieteni ai cainelui). Eee, pe care oameni credeti d-voastra ca-i vor musca câinii mai mult si mai abitir ? Pe cei tineri, in putere? Ei as. Tot pe pensionari saracii. Totul este in aliniament, special in scopul eficientizarii sociale prin eliminarea redundantelor din sistem, aka asistatii fara (plus)valoare. Ar fi bine sa va apucati de pictat si sa vindeti tablouri, sau sa mai scrieti o carte, ca sa va gasesac vaccinul, sa va evite câinii cu covizi in coada, sa va fie bine si sa traiti ani multi pe pamânt, ca comunicator printre semeni. Asa sa ne ajute Dumnezeu (cu acceptul si prin bunavointa colegului Iosif).

     Aud pe nenåscutii caini, pe nenåscutii oameni cum ii latrå. Locuiesc nu departe de Giurgiu. 🙂

     Apreciază

 4. Adriana said

  O rezolutie cu parfumul iubirii sub toate aspectele ei. Pe de o parte foarte frumos suna „sunt al tau” si „sunt a ta” in intimidate cand iubesti si te daruiesti si pe de alta parte „sunt al vostru” si in acest caz pe mine ma duce cu gandul la apartenenta, deci depinzi de cineva, de ceva. In cazul apartenentei la familie iubirea este neconditionata sau cel putin asa cred eu ca ar trebui sa fie, dupa care apartenenta la grupul din care faci parte, aspect care nu are legatura cu iubirea ci doar cu supunerea voluntara bazata pe empatie, interese comune, socializare, crez, tot ce tine de starea de bine nu de iubire. Potivita rezolutia pentru cei optimisti, sociabili si care cred in iubire.

  Apreciat de 1 persoană

 5. neamtu tiganu said

  Astazi nu vroiam sa va comunic nimic, dar adineauri am citit, in presa germana, efectele dezastroase pt educatie ale inchiderii scolilor. Se subliniaza ca nu toti pot fi scolarizati online, de ex. s-a observat ca a crescut considerabil numarul cetatenilor muscati de ciini, in ciuda faptului ca se tine distanta si se merge mai putin la plimbare. Cauza acestei stari regretabile este inchiderea scolilor de ciini, dovedindu-se ca educarea acestora online e ineficienta.

  Apreciat de 1 persoană

  • RALG said

   Parerea mea, daca-mi dati voie sa am o parere (si de ce nu mi-ati da?), este ca in fiecare zi este (s-ar gasi) cate ceva de comunicat si re-comunicat, si ca doar lehamitea, lenea, inertia, blazarea, resemnarea, ne fac incomunicativi, retrasi, tacuti, mofluzi, mâhniti, deprimati, reprimati, oropsiti si asa mai departe, mult mai departe. Trebuie sa ne invingem lenea si sa ne facem zilnic exercitiile de gimnastica si de comunicare, in completarea a ceea ce facem pe bune, nu doar ca exercitiu ci fortati de necesitati. Asadar ce spuneati… ? Aaa, va revolta izolarea fortata impusa de pandemie, va enerveaza guvernul ca tergiverseaza in mod insidios adminstrarea vaccinului (in vederea economisirii unor bani care se duc la pensii)… lipsa concertelor live, a turismului… va mai enerveaza comentariile de pe blogoguri… Deci motive de comunicare cacalau maria ta.

   Apropo (apropo?) ati auzit ca in Europa traieste (doar) 10% din populatia lumii si ca in Europa se consuma 50% din fondurile globale alocate asistentei sociale? Pensii, somaj, ajutoare, concedii medicale, maternitate, etc… Adica planeta plateste 100 de mårci pentru pomeni si din acestea 50 de mårci merg la cei 10 locuitori ai Europei si celelalte 50 de mårci merg la ceilalti 90 de locuitori ai planetei. Adica ca un european asistat primeste de poamana 5 mårci iar un neeuropean asistat primeste de pomana 0.55 mårci. Adica de vreo 9 ori mai putin. Cum vi se pare? Echitabil? De curiozitate… 🙂

   Apreciază

   • neamtu tiganu said

    se non e vero e ben trovato…
    ma asteptam la mai multa cultura din partea ta… asistenta sociala nu e POMANA!? Rolul unei societati e sa-i protejeze pe cei slabi si sa-i incurajeze pe cei puternici.
    De ex. eu, am finantat sistemul multi ani, cu multi bani, acum primesc si eu cite ceva, putin de altfel… d-aia se si numeste asigurare de sanatate, de pensie etc., ca la masina platesti o asigurare si profiti de ea in caz de nevoie.

    P.S Nu toate timpeniile trebuiesc comunicate, unele se pot afunda in tacere.

    Apreciat de 1 persoană

    • Cuvantul „pomana” a fost folosit exclusiv ca sa va stimuleze (glanda scriboree) si sa va faca sa comunicati sentimente, ceea ce a si reusit cu brio. Accentul si esenta cadeau pe cifre nu pe termenii descriptivi (care pot parea enervanti). Puteti inlocui cuvantul „pomana” cu orice echivalent doriti. „Premiu de excelenta”, „Recuperarea Asigurarilor platite”, „Indemnizatie pentu trecute merite”… Sau oricum altfel. Nu conteaza. Nu asta era ideea, ci ca prin aceasta forma de „indemnizatie” un european este recompensat de 9 ori mai consistent decat un ne-european. Vreti d-voastra sa spuneti ca un european a produs in medie de noua ori mai multe resurse/valoare deact un ne-european? Asta vreti sa spuneti? Sau nu vreti sa spuneti nimic pe tema asta preferand sa va ascundeti dupa „pomana”?

     Unele „tâmpenii” pot cufunda in tacere, altele pot reduce la tacere. Restul e tacere. 🙂

     Presupun ca trebuie sa fie extrem de enervant (frustrant) sa fi fortat sa traiesti din pomeni si din mila. Nu?

     Apreciază

     • Radu Humor said

      Goe, pe tine te paste prostia, asa ca scapi de covidiöul asta de care n-ar trebui sa ai scapare ! Ca ai destule, scapari, destept, dar doar pari .infipti adanc in WCul din fundul curtii bunicilor.
      Gandeste cit cheltuieste zilnic, lunar , anual un european si cat un african .
      P.S..
      Tu nu traiesti din mila Domnului, ci a doamnei care te tine din pensia ei , iar pomana-ti vine de la unul ca Bil Gates , cu ajutorul celor cativa ce-si fac inca pomana sa comenteze !

      Apreciat de 1 persoană

     • @Radu Humor. Zici Radu Humor si aproape ca nu mai trebuie sa adaugi nimic. Poti trage apa. Dar nu-i nevoie ca la cat de subtire este se duce si singur… Economie de apa…

      P.S. Eu ma gandesc ca un african ar fi extrem de bucuros sa cheltuiasca anual tot asa ca un european, Nu crezi? Bine eu nu ma refeream in primul rand la africani ci la americani, chinezi, japonezi…. in fine… Cred ca tu cu pensioara ta ai putea trai ca un rege in Africa. Dar de, tu esti patriot, si vrei sa-ti investesti pensia in economia Romniei nu a Africii. Nu?

      Bill Gates? ??? Vrei sa zici ca Bill Gates te-a trimis sa-ti faci pomana cu comentarii pe arca lui Goe? Aoleu, te-n-cur mam’mare in ce gasca m-ai bagat.

      Apreciază

     • RALG said

      @Neamtu Tiganu – Asta a fost o ilustare nepremeditata la unde dai si unde crapa. Cine s-ar fi asteptat sa se scandalizeze taman micul pomanagiu Radu Humor? Atins in amorul propriu sau simtindu-se cu musca pe caciula… cine stie… AVP mai lipseste la apel… (De d-na Stely nici nu mai vorbesc pentr ca cica e-n-zadar)… In fine, sanatate sa fie. Si virtute.

      Apreciază

    • „Ati finantat sistemul ” !!! Hm! Adica ha… Finantzator fara voie… Ati acceptat sa vi se ia din bani pentu pomeni…

     Companiile de asigurari functioneaza (adica au profit) pentru ca toti contribuie si si doar unii (implicati accidental in accidente) au nevoie de incasarea asigurarilor. Ceilalti nu. De ce nu pretindeti nimic inapoi din banii pe care i-ati platit la asigurari pentru masina? Presupun ca ati finantat sistemul de asigurari auto multi ani, cu multi bani, Nu?

     Apreciază

     • neamtu tiganu said

      De ce nu pretindeti nimic inapoi din banii pe care i-ati platit la asigurari pentru masina?
      **************
      Si de ce nu pretinzi nimic inapoi daca mori inainte de pensie, sau putin dupa ce ai iesit!? Pt ca pun astia ceva in pensie, d-aia

      Apreciat de 1 persoană

     • Cred ca e greu de purtat o discutie „stiintifica” despre pensii. Si asta nu doar pentru ca in casa spanzuratului nu vorbesti despre funii… ci asa mult mai in general, pentru ca are legatura cu un subiect si mai delicat: banii…

      Apreciază

 6. Radu Humor said

  Ia de-aici, poate asa te trezesti :
  RĂSPUNDE
  Edelweiss – Ivory Tower Reader spune:
  14 IANUARIE 2021 LA 13:57

  Legea pacientului nr 46/2003, la capitolul 2 îmi dă dreptul de a fi informat cu privire la un act medical / furnizorul serviciilor de sănătate, iar la capitolul 3 îmi dă dreptul să refuz respectiva procedură medicală.
  În atare condiții, autoritățile nefăcând nici un fel de efort de informare obiectivă a populației, mi-am căutat datele pe site-ul oficial al OMS, unde este o secțiune referitoare la cele 63 de vaccinuri actualmente aflate în dezvoltare / producție.
  De acolo am deslușit că Pfizer/BioNtech și Moderna sunt realizate de germani, respectiv americani, pe platforma RNAm (ARM mesager).
  Despre vaccinurile ARN mesager se poate spune că până acum NU A FOST AVIZAT NICIUNUL! O spune imunologul irlandez Dolores Cahill:

  „… adverse events and deaths over the last 20 years related to RNA vaccines have been so significantly bad that zero vaccines have been licensed for coronavirus ever”.

  It should be noted that there have only been a small number of clinical trials of messenger RNA (or mRNA) vaccines over the years, partly because the approach is relatively new – a handful of scientists first began exploring RNA vaccines as a possibility about 30 years ago.

  No mRNA vaccine has been approved before now, because scientists have had to overcome a number of obstacles to produce a vaccine that is effective.”

  În atare condiții, în care Pfizer și Moderna reprezintă PRIMELE VACCINURI RNAm aflate în faza de testare largă, prefer să nu mă risc și, în caz de necesitate, să mă orientez spre un vaccin realizat pe platforme de cercetare ce nu implică transfer de ARN / ADN.
  Dintre acestea cele mai de încredere sunt cele realizate „clasic” VVnr (Viral Vector non-replicating).

  În final concluzia:
  – e dreptul meu de a fi informat
  – e dreptul meu de a decide ce fac cu corpul meu inviolabil
  – e dreptul meu de a decide dacă accept o procedură medicală.

  Atât!
  decizii:

  Vaccin? NU! (am încredere în capacitățile organismului)
  Dacă e nevoie de pașaport Covid în Noua Societate Distopică Multilateral Monitorizată, atunci voi decide vaccinarea cu un vaccin CLASIC și nu voi accepta să fiu cobaiul unui vaccin aflat în testare largă ÎN PREMIERĂ.

  Iar ca final niște coincidențe de o bizarerie îngrijorătoare.

  Că ceva e nelalocul lui în toată această mega-afacere Big-Pharma rezultă dintr-o coincidență extrem de bizară: citind pe diagonală studiul-raport al celor de la AstraZeneca, din faza 3 a evaluării clinice, rezultă că acesta a fost testat în UK, Africa de Sud și Brazilia.

  Ciudățenia vine la sfârșitul anului 2020 și începutul anului 20121 când presa mondială este inundată de știri alarmiste despre, chipurile!, noi tulpini Covid apărute în… (ghici!)…

  UK

  Africa de Sud

  și recent o știre despre o tulpină apărută în Japonia, la 4 persoane care anterior au călătorit în Brazilia.

  „Patru persoane care au venit în Japonia din Brazilia au fost confirmate cu o nouă variantă a coronavirusului, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii de la Tokyo, potrivit DPA, preluată de Agerpres. Cei patru au călătorit din Amazonas, Brazilia, şi au aterizat pe Aeroportul Haneda din Tokyo la data de 2 ianuarie. Ei au stat în carantină în aeroport şi au prezentat rezultate pozitive, a indicat ministerul.

  Directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase, Takaji Wakita, a declarat că varianta este diferită de cele care s-au răspândit din Marea Britanie şi Africa de Sud, însă prezintă unele similarităţi cu acestea, potrivit Kyodo News.”

  Haidi, bre, că e prea mare coincidența!

  Am impresia că acest război al producătorilor de vaccinuri se desfășoară după cele mai elementare reguli ale datului (mediatic) la țurloaiele concurenței.

  Dacă-mi amintesc bine, și vaccinul premieră al rușilor a avut parte de un identic tratament mediatic denigrator și persuasiv-manipulator.

  Am impresia că bătălia nu se duce pe dobândirea imunității, ci miza confruntării o constituie poziția dominantă, de monopol sau cartel monopolist, ale diferiților producători de vaccinuri.

  Deși cele 7 vaccinuri în dezvoltare, bazate pe platforma RNA, reprezintă doar 11% din cei 63 de candidați, 2 dintre vaccinuri – germanul Pfizer și americanul Moderna – au reușit să captureze primele două locuri ale podiumului Big-Pharma.

  În contrapartidă, din 19 platforme PS (Proteine Subunit) reprezentând 30% din total, sau 10 platforme VVnr reprezentând 16% din totalul de 63, nu s-a reușit decât o palidă recunoaștere a vaccinului AstraZeneca, și aceea murdărită de noroiul mediatic al unor eminențe Big-Pharma, deținătoare ale adevărului absolut la nivel mondial, adevăr propagat prin Big-Tech.

  Cam bate la ochi șolticăria!

  Miza „psiho-pandemiei” de covid19 nu este cea pompos declarată – imunitatea, ci aceasta constă în munți de bănet mari cât Himalaya, precum și poziții dominante de tipul unor monopoluri la scară mondială.

  Așadar, se pot reține 3 sintagme definitorii ale mizei psiho-pandemiei covid19:

  Big Pharma

  Big Tech

  Big Brother

  Hai să te mai blagodaresc cu o compilație veridică de informații:

  citeam la greu despre dezvoltarea vaccinului AstraZeneca.
  Ei bine, în faza I de testare, au produs o greșeală cu efecte… epocale.
  La un eșantion de cercetare, de prin Africa, performanța vaccinului alcătuit din 2 doze identice, aplicate la 28 de zile, a fost de 62%
  La eșantionul din Marea Britanie, alcătuit de jumătate de doză inițial și o doză întreagă după 28 de zile, performanța a fost de 90%.

  ”One dosing regimen showed 90% efficiency when a half-dose was followed by a full-dose after at least one month.
  Another dosing regimen showed 62% efficiency when given as two full doses separated by at least one month.”

  Știi de ce au greșit (din fericire) dozajul în UK? Fiindcă din „fabrică” sticluțele cu Covishield nu erau umplute regulamentar, pe cale de consecință că dozajul era pe jumătate față de cât ar fi fost o doză întreagă.

  Deci, o fericită eroare de aplicare a dozajului a condus către o sporire a eficienței.

  Și acum compilația de informații:

  Ia spune tu, de ce în cazul vaccinului Pfizer/BioNTech, recent s-a făcut trecerea de la 5 doze obținute dintr-un flacon la 6 doze mai diluate?

  Fiindcă „greșeala celor de la AstraZeneca s-a dovedit a fi eficientă!

  Apreciază

  • Radu, sa ma trezesc? Dar nu dormeam domnule. Stiam sigur ca ca o sa vii cu material. Dar de ce suntem asa nervos? Cine te impiedica sa te vaccinezi in Rusia? Si apoi de unde ideea asta ca vaccinul ARNm n-ar fi fost avizat, aprobat? Asta este pur si simplu o minciuna. Este avizat si aprobat. Ce stii tu despre vacinul asta si ce anume te inerveaza cel mai tare? Am impresia ca cel mai tare te deranjeaza dificultatea de a integra vaccinul si covidul in teoria complotului universal care-ti umple capul. Serios acuma. Ai dreptul sa fii informat. Dar e un drept pe care ti-l refuzi sistematic, pentru ca oricum tu stii totul dinainte, in acord cu teoriile conspirationiste care-ti furnizeaza tot ce trebuie sa stii. Adica nimic. Hai, lasa prostiile si fugi la nani. Pana nu-ti sare somnul.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: