(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Rezolutii pentru 2021 (XIV)

Posted by Arca lui Goe pe ianuarie 15, 2021

18 răspunsuri sa “Rezolutii pentru 2021 (XIV)”

 1. Adriana said

  Acest videoclip nu este disponibil.

  Apreciază

 2. Rezolutie: Let the skyfall… sau (poate) un vis de primavara

  Apreciază

 3. RALG said

  Apropo de limba romana azi:

  The star
  At the rising star
  It’s a long way,
  It took thousands of years
  Light to reach us.

  Maybe a lot went out of his way
  in the blue distance,
  And her radius is only now
  You shine on our vision.

  The star icon that died
  slowly in heaven it ascends;
  It was when he wasn’t seen,
  Today we see it, and it’s not.

  So when we miss you
  You die deep into the night,
  The light of amorous extinction
  He’s still following us.

  Apreciat de 1 persoană

  • fotosinteză12 said

   În română sună de o mie de ori mai frumos.

   Apreciat de 1 persoană

   • Cred ca aceasta este (foto)sinteza zilei. La multi ani si d-voastra cu acest prilej si succes in indeplinirea tuturor rezolutiilor pe care vi le-ati proppus pentru 2021.

    Dintre sute de catarge
    Care lasă malurile,
    Câte oare le vor sparge
    Vânturile, valurile?

    Dintre pasări călătoare
    Ce străbat pământurile,
    Câte-o să le-nece oare
    Valurile, vânturile?

    De-i goni fie norocul,
    Fie idealurile,
    Te urmează în tot locul
    Vânturile, valurile.

    Nențeles rămâne gândul
    Ce-ți străbate cânturile,
    Zboară vecinic, îngânându-l,
    Valurile, vânturile.

    Apreciat de 1 persoană

 4. Skyfall ?!

  Se poate ca bolta de sus sa se sparga,
  Sa cada nimicul cu noaptea lui larga,
  Sa vad cerul negru ca lumile-si cerne
  Ca prazi trecatoare a mortii eterne…

  Maybe that one day the arched heavens will sunder,
  And down through their break all the emptiness thunder,
  Void’s night o’er the earth its vast nothing extending,
  The loot of an instant of death without ending.

  Apreciază

 5. Adriana said

  O rezoluție grea. Dacă în varianta Skyfall cerul doar s-a spart în cea neaoșe eu cred că mai potrivită pentru o rezoluție ar fi expresia ,,a căzut cerul pe mine „. Cum s-ar spune mai simplu, ai dat de necaz. Ceva imprevizibil te-a luat pe nepregătite. Anul trecut a căzut cerul pe mine când am intrat forțat în șomaj tehnic. Mergeam frumos la joburi, că am două și deodată piaza rea, pisica neagră mi-a tăiat calea și m-a scos obligatoriu din circuit. Inițial, am crezut ca vine sfârșitul lumii, neînțelegând prea multe. Mă dădeam lovită pe la neamuri, mă văicăream, mă loveam cu dosul de pământ etc. Aveam și eu stabilite rezoluțiile pentru 2020, frumos ordonate în funcție de priorități, planuri de vacanță și câte și mai câte dar providența a intervenit mi-a pus mâna în cap sau pe cap și m-a pus la hodihnă. Așa că anul 2020 l-am început cu stângul și în marș forțat. După luna mai s-au deschis cerurile, am ajuns chiar și în al nouălea cer, cu vreme bună, senin, curcubeu după ploaie, parfum de bujori în obrăjori că am ieșit și eu în aer liber. Mai un jogging până la munci, mai un stat pe bancă la soare cu sacoșele de la piață, foarte fain. A dat norocul pe mine. Așa că concluziile par a fi următoarele:
  1. S-a spart cerul și a căzut pe tine necazul. Să fie le ei acolo în melodie, ci nu la noi……
  2. S-a deschis cerul și ți-a pus Dumnezeu mâna în cap, dar asta este parte din alt cântec

  Apreciat de 1 persoană

  • Vorba d-voastra, nu trebuie sa luam lucrurile ad litteram (terre à terre si mot à mot)… in genereal, si cu atat mai putin in refrenele slagarelor propuse ca sursa de inspiratie pentru rezolutii de anul nou. In aceasta ultima rezolutie din lista, ideea era ca întamplå-se ce s-o-ntâmpla, noi sa fim in stare sa ne vedem imperturbabili de ale noaste, „sa stam drepti si sa-i facem fata la prea complicata viata„. Nu in pozitie de drepti sau in lumea celor drepti, ci drepti pur si simplu, adica nu strâmbi, vorba cantecului, let the sky fall, when it crumbles, we will stand tall. Ramanem in picioare. cade el, nu noi. La rezolutii înainte. Tot înainte. (Ca tot înainte era mai bine)…

   P.S. Comentariul d-voastra re-capitulativ, contine o sugestie literara interesanta si anume o tema pentru proze scurte: gen „cum mi-am petrecut pandemia” sau „eu si covidul”, ori „viata mea in anul 2020 pe scurt – rezumat”, ori „o întâmplare de pomina in anul pandemiei”… in fine, ceva, pe aici pe undeva… Ati putea incerca ceva de acest gen, plecand de la comentariul pe care l-ati propus. Ar fi un pas inainte de la exercitiile de utilizare corecta a limbii romane in acord cu gramatica, la exercitii de utilizare corecta a limbii romane in acord cu semantica, literatura si logica (inclusiv cu logica sentimentelor). Cred… E o invitatie valabilla pentu oricare dintre „vizitatorii” „pasageri” ai Arcei lui Goe care simt nevoia sa spuna, sa declame, sa recite, sa rezume, sau sa îngâne, îngaime ori sa descânte ceva despre ce o fi insemnat viata lor in anul 2020. Curaj, suntem, noi intre noi, criticii literari.

   Apreciază

 6. neamtu tiganu said

  Trump a fost scos din Twitter, in schimb marele democrat, Ali Chamenei droht Donald Trump auf Twitter: »Die Rache ist unausweichlich« (msn.com) poate sa posteze ce vrea muschii lui pe Twitter. Iata victoria democratiei si dreptatii.

  Apreciat de 1 persoană

  • Ati facut, in opinia mea, o foarte corecta observatie. Faptul in sine denota simptomele distopice ale victoriei triumfatoare a corectitudinii politice la orase si state.

   P.S. V-ati vaccinat? Dar oare d-na Stely si contele D’Artagnan s-or fi vaccinat?

   Apreciază

   • neamtu tiganu said

    Cei mai stimati, apreciati si simpatizati politicieni ai lumii, in frunte cu Mutti, ne-au asigurat ca ei au luat cele mai bune masuri pt fericirea poporului. Deci s-ar trage concluzia ca masurile sunt suficiente astfel incit nu mai e nevoie de vaccin. In ge se vaccineaza 50000/zi, la o populatie de 82 de mio, sa zicem ca doar juma se vaccineaza, deci 40 mio rotund, sunt necesare 800 de zile. Eu, fiind ceva mai in virsta, am o oarecare prioritate, conform unui app dezvoltat de cea mai tare tara din lume, Deutschland, über alles, imi vine rindul intre martie si mai, cu conditia sa existe suficiente vaccinuri, ceea ce e extrem de improbabil.

    In schimb presedintele Steinmeier, a declarat vinerea mortilor, in cinstea celor 50000 de morti de corona. A fost emotionant, a aprins o luminare la fereastra castelului in care locuieste, obicei preluat si de mai multe TVuri.

    Productia de luminari a crescut considerabil deoarece se pregateste ziua indragostitilor cind se preconizeaza implinirea a 100000 de morti. Asta imi trezeste nostalgia zilelor cind nemtii, cu nespusa bucurie, anuntau ca Trump are mai multi morti decit au avut in razboiul din Vietnam. Germania se va autodepasi, oare citi morti au fost in WW2?

    Apreciat de 1 persoană

    • neamtu tiganu said

     Iata ce-nseamna economia de piata, se ieftineste inmormintarea https://pro-verbraucher.info/sterben-ist-teuer/?head=1&pics=1&utm_source=taboola&utm_medium=display&utm_campaign=8841_StG_PRO_D+Lead+Taboola+Sterbegeld&utm_term=ntp.msn.com&utm_content=Sterben+ist+teuer%3A+Mit+diesem+Trick+sorgen+Sie+vor&tblci=GiASKu-Ry6gB5WtWao-0C4RxaysGh8XxPVitkbr9etg1GCCm0U8o1PTYt-Tt-5nYAQ#tblciGiASKu-Ry6gB5WtWao-0C4RxaysGh8XxPVitkbr9etg1GCCm0U8o1PTYt-Tt-5nYAQ

     Apreciază

     • Mai ieftina decat in Brazilia nu are cum sa ajunga. Acolo se face cu excavatorul in gropi comune… Simplu, elegant, eficient.

      Desigur ca vaccinarea, ca si orice altceva nu ni se poate intampla decat atunci cand ne vine randul. Toate la vrema lor. Cu ceva vreme in urmă, pe cînd în Romania a avea telefon mobil era un mare moft si un mic lux, pe care nu si-l permiteau decat cativa, o companie de telefonie mobila care spera să penetreze piata săracilor, avea ca slogan formula „Va veni si randul tau”. Prin centrele civice ale tuturor „marilor” orase din tară, tronau panouri verzi gigantice cu avertismentul „Va veni si randul tau”, in incercarea de a-i pregati psihologic pe viitorii clienti despre iminenta faptului de avea telefon celular. Un coleg mai puriu si cam obez, care se ambitiona sa se pastreze tanar venind zilnic la serviciu cu bicicleta, imbracat in costum, a cazut, a facut o mică fractură craniană si a murit. A fost condus de întregul colectiv pe ultimul drum. La o intersectie mare cortegiul funerar s-a orit la stop. Pe cladirea din fata se vedea marele panou publicitar cu avertismentul „Va veni si randul tau”. Mă rog, nimeni nu-l vedea pentru că toti stateau cu capetele plecate în semn de respect si reculegere. Doar unul mai tinerel din margine, l-a vazut si l-a umflat râsul. I-a dat cu cotul vecinului de cortegiu si i-a aratat din priviri panoul. Acesta la randul lui a dat cu cotul vecinului si tot asa până când telefonul fără fir a ajuns la utimul din sir, care era si cel mai bătrân din grup, decanul de vârstă, care-si amânase de câteva ori pensionarea ca să nu rămână catedra fără sef. Cum acesta nu prea avea simtul umorului, nici cui să dea cu cotul si cui să paseze provocarea, a dat spontan din mână ca si cum ar fi alungat o muscă, adaugând si un „haide domne lăsati prostiile”… spre hazul discret al celorlati piosi din alai.

      Ce parere aveti insa de ghinionul Japoniei? Cu olimpiada. O rateaza iarasi? A treia oara? Bine macar ca nu va intereseaza tenisul ca sa va mai inerveze si rahaturile care se intampla prin Australia, cu ocazia marelui slam de la Melbourne.

      Apreciază

    • Macar Germania a reusit sa-si convinga cetatenii de faptul ca vaccinul este varianta cea mai buna dintre cele posibile de protectie impotriva infectarii cu Covid si singura care poate opri pandemia, asa incat cetatenii se inghesuie la coada la vaccin. In alte parti… Cainii latra, ursul merge…

     Chiar si asa, vorba d-lui Firicel, cati morti a avut Germania in WW2? Combatanti si civili la un loc… Oricum intre timp tara fostului Trump a depasit cu mult numarul mortilor pe care i-a avut in Vietnam, Coreeea, WW2 si WW1 combined all together. So, nu disperati se poate si mai rau. Brazilia e pe locul doi, si drama cea mare e ca si-au anulat Carnavalul de la Rio !!! iar sarmanii (care abunda in tara fotbalului), se bat literalmente pentru cate o butelie de oxigen pe care sa o duca pe la casele lor pline de bolnavi in stare critica ce nu mai au loc deloc prin spitale. Bisnitza cu butelii de oxigen e infloritoare in sub-continentul Caiocas. Samba!

     Apreciază

     • neamtu tiganu said

      Nu cred ca intelegi ce vreau sa spun! Ma refer strict la reactia politicienilor germani care-i critica pe toti ceilalti, incepind cu Trump si continuiind cu Brazilia, China si cu tot ce exista, ei considerindu-se singurii care au procedat corect.

      Aceasta aroganta ma scoate din pepeni… m-as fi asteptat sa intelegi ironia amara, dar tu ramii la nivelul Stelei cu marturisirile ei naive.

      Apreciază

     • RALG said

      Ma intristeaza sincer durerea d-voastra in fata faptului de a fi råmas neinteles (in intentiile de sueta viruala, si si asa in general). N-am, intr-adevar, nici cea mai vaga idee despre aroganta si/sau staiful ori in/competentele politicienilor germani si de cat de enervanti pot fi pentu cei care au in vreun fel sau altul de-a face cu ei. Va dau pur si simplu crezare in privinta lor, pe simplul considerent ca sunt si d-lor politicieni (intamplator sau nu nemti, nu poate conta chiar decisiv)… Din ce spuneti inteleg ca procedeaza fix ca toti politicienii de pretutindeni. Ce n-am inteles insa in primul rand este de ce anume concret ii invinuiti? De aroganta? De incopmetenta? De coruptie? Ironia amara pe care v-ati fi asteptat s-o inteleg, cred totusi ca am cam inteles-o, iar daca nu v-am cantat in struna 100% in privinta respectiva asta are explicatii care exced continutul dialogului nostru amical si si pentru ca este totusi mult prea amara in raport cu concentratia de fiere din fapte. Stati d-le linistit ca o sa fiti ok, cu sau fara vaccin. Am impresia ca sunteti mult in exces sub influenta televiziunilor germane, si a stirilor morbide in exces, ceea ce nu prea pare sa va faca bine la tonus. Serios. Mai comutati si pe canalele frantuzesiti, italiene sau chiar pe proTv. Sunt convins ca un astfel de gest v-ar putea ajuta sa va întremati cat de cat la psihic si sa produceti comentarii mai optimiste. Nu ca acestea n-ar fi destul de dragute, ca sunt dragute. 🙂 dar chiar ca nu mi-ar placea sa vad ca ramaneti si dupa pandemie cu un exces de depresie remanenta si cu surplus de amareala, asa… in virtutea inertiei.

      Super magulitoare aprecierea d-voastra prin care ma incadrati la capitolul ne/intelegere la „nivelul Stelei cu marturisiri naive.” In special pentru ca vine de la d-voastra, aceasta „insulta” face cat o lauda desantzatå, daca intelegeti ce vreau sa spun. Sunt sigur ca puteti mai mult. 🙂

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: