(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Trump versus Covid

Posted by Arca lui Goe pe ianuarie 16, 2021

Momentan este greu de precizat care dintre cei doi adversari mentionati în titlu va lasa urme mai adânci si mai persistente în istorie (istoria post-modernă si meta-contemporană)… Dar probabil că doar unul dintre ei ar merita o atentie virtuală ceva mai consistentă pe Arca lui Goe, ca pretext pentru o (primă) proză scurtă pe anul, e-he-hei… 2021. Sunteti invitati la vot. Mă rog, rezultatele electorale vor putea fi ajustate, cosmetizate, distorsionate, furate, falsificate sau masluite, pe ici pe colea, si anume prin punctele esentiale, în favoarea favoritului nostru, dar asta nu va putea conta deloc în procesul democratic, întrucât poporul are întotdeauna dreptate. Hai la vot, la vot… Dar tineti minte că cine nu votează cu noi votează împotriva noastră, sau cam asa ceva.

As prefera să aud si/sau să spun câte ceva mai degrabă despre:
Covid / Pandemie / Vaccin 16 votes 51.61%
Trump / Presedintie / Scrutin 10 votes 32.26%
Nu stiu / Nu mă interesează / Nimic 5 votes 16.13%
31 total votes

Update 1. Se pare ca votarea merge foarte, foarte prost, in sensul ca mai mult sta pe loc. Electoratul nu prea pare dispus sa iasa din caså ca så voteze pe un ger ca acesta. Intrucat mai sunt foarte putine h-ore pânå la închiderea si deschiderea urnelor, se contureaza ca variantå certå, alternativa cå scrutinul si referendumul adiacent nu vor fi validate, din lipsa de cvorum, absenteism si abstinentå, ceea ce, intr-un fel, ar fi si normal, ca Trump si Covid sa moarå împreuna in aceeasi moarå a istoriei (inclusiv pe falia virtual arcagoeologicå a firii). Duca-se!

Update 2. Normal ar fi fost (dar ce mai inseamna normalitatea in zilele noastre?) ca in cadrul acestei prime tentative de prozå scurtå pe 2021, sa fi propus un rezumat al celor 14 zile de izolare în carantina rezolutiilor si un centralizator al celor 14 rezolutii aferente, ceea ce ar fi usurat in viitor, pe parcursul anului, procesul de bifare a fiecarei rezolutii, odata dusa la indeplinire. Deh, ne-am luat cu altele (goe-politica-si-poezia) si a ramas centralizatorul nefacut. Speram totusi ca cele 14 zile de rezolutii si izolare sa constituie un strat de separare suficient de consistent intre anul acesta si anul trecut, asa dupa cum s-a si intentionat. Cå cine sa mai defileze in urma, peste sectiunea celor 14 rezolutii muzicale? Putin probabil sa se mai gaseasca amatori, iar profesionisti…

Update 3. Trump a supravietuit Covidului. Covidul ii supravietuieste Trumpului. Dar… Desi nu se poate demonstra cu martori si/sau cu acte cå este într-adevar asa, cred totusi cå este destul de evident cå Trump a pierdut alegerile din cauza Covidului, si cå dacå pandemie nu era, Casa Albå tot Donald avea… Adicå cå or fi si „virusii” astia buni la ceva. Nu?

Update 4. Despre Trump n-am apucat sa zicem cine stie ce, dar (nici n-) o sa ni se dea ocazia sa (mai) zicem ceva despre d-lui, in schimb despre virus, pandemie, vaccin, de bine, de rau, mai ziseram cate ceva prin inter-text, si deci putem inchide subiectul. Macar pana la noi (dez)ordine. In fine, vivat.

75 răspunsuri to “Trump versus Covid”

  1. Si pentru ca ieri a fost si ziua de nastere a poetului nostru national, Mihai Eminescu, care dacă ar mai fi trăit azi, ar fi împlinit 171 de ani si o zi, as vrea să ofer în dar publicului nostru elevat dar si electoral, o poezie mai putin cunoscută de-a maestrului, ramasă pe nedrept în penumbra istoriei literarturii. Poezia urma să fie publicată pentru prima dată în broșura numită Lăcrămioarele învățăceilor gimnaziști, scoasă de elevii lui Aron Pumnul în ianuarie 1866, la moartea profesorului lor. Cum Mihai Eminescu a fost singurul care trimis doua poezii pentru respectiva culegere, colectivul de redactie a decis să includă în volum numai una dintre cele două trimise de Mihai, iar cea aleasă de către colectiv, în urma votului, a fost „La mormântul lui Aron Pumnul”. Cealalta se numea „Dumnezeu, lumea…”. Votul a fost foarte strans, 15 pentru „La mormântul lui Aron Pumnul”, 14 pentru „Dumnezeu, lumea…”, doua abtineri si un vot anulat. Odată publicat volulmul, întamplarea a alunecat în uitare, iar poemul al doilea a ramas rătacit în arhiva liceullui german din Cernăuți, până anul trecut, când a fost descoperit, întamplator, de către Matei Vișniec (născut si el tot în ianuarie, nu departe de Ipotesti si de Cernăuți, la Rădăuți). Mă rog, întamplarea a făcut ca la un simpozion organizat la Cernăuți să participe si Matei Vișniec cu o prelegere despre Mihai Eminescu, iar directorul liceului din localitate a vrut să-i facă o surpriză, invitandu-l in arhivă, unde au dat peste poemul „Dumnezeu, lumea…” pe care Matei l-a si recitat la Ipotesti, anul trecut cu ocazia zilei de 15 Ianuarie, în aplauzele publicului prezent. Există o înregistrare undeva pe Youtube. Iată poezia pe care o prezentăm in premieră, exclusiv pe Arca lui Goe, inclusiv pentru publicul nostru virtual si fidel:

    Dumnezeu, lumea…

    Nu putea s-o facă ṣi s-o lase?!
    O tot curge…
    O tot face ṣi desface
    O preface…
    Atât de plină cu speranţe ṣi amăgiri
    Din bine în mai bine
    Mereu mai bine ṣi mai înalt,
    Îţi traversezi clipa ta de extaz
    Fără s-o recunoṣti.
    Până să zici tu
    Doamne opreṣte clipa!
    Clipă opreṣte-ţi zborul!
    S-a facut deja mâine.
    Te-ai putea opri în acel mâine,
    (Ce-n ieri ca un fulger va trece),
    Acolo la poalele vulcanului,
    La poalele muntelui tău de extaz
    Aflat în spate, la distanţa de o zi lumină…
    Dar tu tot speri ṣi speri ṣi tot speri
    Că momentul tău de extaz n-a venit încă
    Iar timpul creṣte-n urma ta.
    Te-ntuneci.
    Ajungi din urma ṣi calci, orbecăind, pe semnele de lumină
    Trimise în lume de trecutul tău extaz,
    În clipa ta de graţie divină,
    ṣi aproape că nu le (mai) recunoṣti,
    simţind fioruri mici, cioburi de extaz,
    Tot sperând că ele te vor duce, pas cu pas,
    Către clipa ta de glorie ṣi fericire,
    Când în fine vei putea zice:
    Doamne opreṣte clipa,
    Clipă opreṣte-ţi zborul,
    Nebăgând de seamă că
    În loc rămâne un deṣert de disperare,
    Că semnele-s din ce în ce mai vagi
    Şi că te duc încet, încet, spre nimic
    spre început,
    Spre a fost o dată ca niciodată.
    Doamne spre ce mergem
    Dacă nu sosim nicăeri?
    De nicăieri, nicăieri,
    Traversăm lumea,
    Trecand în goană nebună,
    pe lângă momentul nostru de fericire,
    Lumina aceea intensă, orbitoare,
    Fără să-o vedem,
    Fără să-o recunoaṣtem,
    Sperând în altceva, mereu altceva,
    Mult mai înalt ṣi mult mai frumos.
    De ce mai dă Dumnezeu omului fericire, dacă e să i-o ia înapoi!?
    De ce nu moare omul când e fericit!?
    Ci merge mai departe, către obscure ţinte
    Spre care toate curg.

    Nu putea s-o facă ṣi s-o lase ?!
    Dumnezeu, lumea.”

    (ianuarie 1866)

    Apreciază

    • Să nu uitam ca anul 1866 a fost totodată si anul abdicării lui Alexandru Ioan Cuza (nascut pe 1 Aprilie 1820 (!) la Bârlad, ca fiu al unui ispravnic omonim) si concomitent anul instaurarii monarhiei Hohenzollern-Sigmaringen in principatele române, dar numai după ce Filip de Flandra, din casa domnitoare belgiană, a refuzat (de teama lui Napoleon III), să fie înlocuitorul domnitorului Alexandru Ioan Cuza. In agitatia politică si istorică a acelor vremuri cine să mai fi avut vreme de poemul „Dumnezeu, lumea…”? Nimeni. Nici măcar Titu Maiorescu, momit abil cu invitatia de a fi prim-ministru. Cu totul alta ar fi fost istoria dacă Filip de Flandra, din casa domnitoare belgiană, ar fi acceptat să fie rege în Principate. Dar de, asa se scrie istoria. Bine că macar rămâne scrisă, chit că n-o mai învată nimeni în zilele noastre. As paria că până si prea-cinstitul cititor, citit si unic, al Arcei lui Goe, habar nu avea mai nimic despre cele ce le însirăm noi pe acia. Mă astept la nicio apreciere si la niciun like in context. 😦

      Apreciază

    • fotosinteză12 said

      Poezia aceasta nu îmi place. Pe bună dreptate nu a fost publicată.

      Apreciat de 1 persoană

    • Stely said

      Am avut sentimentul ca vor exista niste clarificari (necesare , zic eu) despre cea de-a doua poezie de debut a lui M.Eminescu – Dumnezeu, lumea publicata in premiera pe Arca lui Goe. Las la o parte faptul ca in opinia mea Fotosinteza 12 a dat un verdict cam dur (ca nu-i place) insa ceea ce nu inteleg este de ce RALG a fost de acord ca , citez :”Poezia este (ce-i drept) urâtă…” Chiar este urata ?

      Motivatia (se sub-intelege) ca poezia nu le-a placut( nici) membrilor colectivului de redactie, decizand nepublicarea ei, nu este concludenta. Eu cred ca poezia „La mormantul lui Aron Pumnul ” a fost aleasa spre publicare deoarece la momentul acela avea o conotatie aparte (moartea profesorului indragit ) precum o puternica rezonanta in inimile tuturor „invataceilor gimnazisti .”

      Poezia Dumnezeu, lumea este o poezie cu totul diferita de cealalta Timpul( ireversibilitatea lui ) conceptiile despre lume, fericire si Dumnezeu sunt teme filozofice prezente in multe dintre poeziile (poemele ) lui Mihai Eminescu, scrise la varsta maturitatatii . Poate chiar aceasta a fost filonul (izvorul) de unde poetul si-a extras ulterior ideile pentru Glossa , Scrisoarea I sau Oda in metru antic.

      In permit sa spun deci ca Fotosinteza 12 judeca (nejustificat)poezia scrisa de Mihai Eminescu la varsta adolescentei (16 ani ) in fctie de cea scrisa la varsta maturitatii, mai ales dupa ce poetul trecuse prin experienta studiilor de filozofie la Viena , Berlin plus
      extraordinar de multele carti si tratate citite, dar si cele (prozele ) scrise de el.
      Si inca odata : de ce( totusi) poezia „Dumnezeu, lumea” este „urata” ?

      Apreciat de 1 persoană

      • Pentru ca nu e frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie. De aceea. Normele estetice sunt absolut relative (ca sa zic asa), depinzand exclusiv de perceptia spectaorului. Pâna si vårul lui Marin Sorescu zicea la fel, ca soarta unei glume nu depinde de gura care o spune ci de urechea care o asculta, iar Toma cel necredincios spera ca spectatorii sai au auzul foarte… fin. Prin urmare chiar si daca un singur specator declara ca o poezie este urâtå, atunci inevitabil asa si este, adica este (si) asa. Noi am afirmat / confirmat ca poezia este uråtå… in sensul ca nu e iubita, nu ca n-ar fi frumoasa. La vremea aceea era majoritar urâtå, de cåtre cvasi-totalitatea comentatorilor: dl. Iosif (expertul in „Dumnezeu” pe Arca lui Goe) si d-na Fotosinteza12… Validarea valoarii unui gest artistic este strict apanajul spectatorilor, adica a acelora care vazand „capodopera”, nu raman reci si indiferenti, neafectati emotional, ci dimpotriva, aleg sa nu o ignore ci sa-i traga o critica de arta, in acord cu emotiile lor (placute, neplacute, nu conteaza, emotii sa fie)… Ceilalti, cei care nu baga deloc de seama „statuia” respectiva, nereceptand-o in niciun fel, nu sunt spectatori, ci martori si ei conteaza mult mai putin in economia in/validarii vreunui gest artistic anume. De aceea poezia lui Eminescu este urâtå si de aceea Eminescu poate sa-i fie recunoscator d-nei Fotosinteza de la ora 12, pentru emotionarea respectiva si pentru bunavointa de a-si exprima in scris, la vedere, cu martori si cu spectatori opinia despre emotiile sale. Tot ceea ce pot spera este ca emotia care a mobilizat-o pe d-na Fotosinteza12 sa fi venit chiar de la poezia „Dumnezeu, lumea…” si nu (cumva) de la felul (revoltator) in care i-a raspuns dl.Goe, d-lui Iosif (expertul in „Dumnezeu” pe arca lui Goe). Am aceasta teama, intrucat am cam bagat noi de seama ca, dupa cate se pare, d-na Fotosinteza ii reproseaza d-lui Goe stangaciile (evidente) vizibile in poezia respectivului Eminescu

        P.S. Cum nicio „capodopera” nu este nicioadata intreaga pânå nu-si include cumva in universul definitiei toate reactiile spectaorilor, as zice ca dupa ce d-na Fotosintza12 s-a adaugat operei, am simtit imboldul de a o revedea in noua versiune astfel obtinuta, si am constatat nu numai ca dansa are categoric dreptate, simtz de observatie, si tarie de caracter, ci ca mai exista multe alte detalii controversate in poem. Am impresia ca pe alocuri in cuprinsul poeziei Eminescu (cel foarte tanar), i-a plagiat pe Goethe, Romulus Vulpescu, Octavian Paler, I.L.Caragiale si chiar pe sine insusi si altii… Ceea ce desigur denota. Acuma daca d-voastra v-ati emotionat si adaugat poeziei, intr-un fel diferit de cel in care a facut-o d-na Fotosinteza12, singurul lucru pe care vi-l promit este nu ca o sa va fac dreptate, ci (doar) ca o s-o recitesc si in aceasta noua varianta.

        P.P.S. Multumesc celor doua doamne care au avut bunavoita sa fie mai mult decat simpli martori pe Arca lui Goe, erijandu-se cu curaj si responsabilitate in admirabili spectatori. Ceea ce, deocamndata, nu se poate spune despre nimeni altcineva.

        Apreciază

        • Stely said

          Hmm… ma asteptam ca „doamna Fotosinteza 12” sa raspunda macar la provocarea de aici :”Am aceasta teama, intrucat am cam bagat noi de seama ca, dupa cate se pare, d-na Fotosinteza ii reproseaza d-lui Goe stangaciile (evidente) vizibile in poezia respectivului Eminescu…
          Adica , daca chiar a avut intentia sa-i reproseze d-lui Goe niscaiva stangacii („evidente”?) poeziei „respectivului….” si care ar fi fost ele.
          Apropo , de ce respectivul „Eminescu ” ? 😕
          Aha , cred ca imi dau seama . Frumoasa pacaleala. 😜

          Apreciat de 1 persoană

        • Nu suntem atat de Sever pentru a putea Preda demitizare, ceea ce însa nu ne poate împiedica sa recomandam spre lectura un text care face atingere cu unele stângåcii ale lui Eminescu, AICI. Tot astfel si al nostru dor, plutind în nopte adâncå, lumina stinsului amor, ne urmareste inca. Vechile extaze… iar daca e lumina, poate fi si fotosinteza. 🙂

          Apreciază

          • Stely said

            Mda, trebuie sa spun ca am cautat pe youtube video clipul in care, asa cum ati spus , Matei Visniec recita poemul Dumnezeu , lumea aflat in arhiva liceului german din Cernauti . Nu am gasit nici video clipul cu recitarea si nici poemul publicat altundeva , motiv pentru care mi-am pus (ulterior) intrebarea daca nu cumva poezia „respectivului Eminescu” nici macar nu exista, altul fiind autorul .
            Cum adica, zicem eu, l-a plagiat pe Octavian Paler sau pe Romulus Vulpescu ? Si cum a fost posibil ca ,desi s-a gasit o noua poezie a „eminescului” , nu a fost publicata nici pana acum?

            Tot asa am fost contrariata si de ideea cu „reprosul stangaciilor evidente si vizibelie ” ca si „felul (revoltator) in care i-a raspuns dl.Goe, d-lui Iosif .” Ce legatura exista intre ele ?
            Acestea au fost motivele pentru care simteam nevoia interventiei Fotosintezei 12. Se pare insa ca dumneaei a cam disparut , ca de altfel si doamna Adriana. Doar ce ma bucurasem ca Arca lui Goe si-a marit numarul de „prea cinstiti cititori (comentatori) si unici”. 🙂

            P.S. Citisem despre ” „scandalul”demitizarii lui Mihai Eminescu si am inteles adevarata miza a incercarii de demitizare . De fapt a existat ceva mai tarziu un articol lamuritor despre „povestile dilematicilor …” Dar privitor la „povestea” cu medalierea am citit ca a fost o greseala al lui Emil Constantinescu pe care a si recunoscut-o. Deci nu trebuia sa-i acorde tocmai lui medalia Mihai Eminescu .

            https://adevarul.ro/cultura/arte/povestile-dilematicilor-cezar-paul-badescu-cazul-eminescu-1_5107ee40703bef3647be6da4/index.html

            Apreciat de 1 persoană

          • Pai fotosinteza se intampla numai si numai daca exista si lumina si clorofila… In rest nu. 🙂

            Apreciază

          • Apropo, ce sanse ii dati Simonei Halep in Australia?

            Apreciază

          • Stely said

            Daa, astept cu nerabdare sa inceapa circuitul de tenis, indeosebi Australian Open. Cred ca ati urmarit totusi si pe cele ( WTA si ATP) din saptamanile trecute. A fost „lume ” buna si aici dar, desi s-a jucat destul de bine, nu a castigat nici o favorita la titlu. Sabalenka a fost cea mai buna si din ce am citit este considerata favorita la AO, inaintea Simonei . Mi-e dor de tenis de mor. 🙂 A jucat si Siimona destul de bine in vara asta ,dar numai ca la Roland Garros a cam festelit-o 😦 cu pustoaica aceea (Iga Swaitek)care a castigat ulterior titlul.
            Nu stiu ce va face , dar sper sa ajunga macar in finala, altfel cade in clasament .
            P.S. Vad ca Djokovic si -a intrat in rolul de sef al asociatiei de jucatori profesionisti. Se „bate ” pentru conditii egale de tratament (antrenament etc) privindu-i pe cei cazati la Melbourne. I-a cam pus la treaba grea pe organizatori. Nu stiu pe unde vor scoate camasa in perioada urmatoare. 🙃

            Apreciază

  2. Iosif said

    Dumnezeu a facut lumea perfecta si a terminat-o,
    apoi omului vechi (homo sapiens) a-ncredintat-o
    Omul stapânind peste pamânt, mare si animale,
    Egocentrist îsi taie mereu craca de sub picioare.

    Apreciază

    • Sunteti, d-le Iosif, un observator dulce ca mierea (sapiens? nooo) remarcând cu perspicacitatea d-voastră iesită din comun(ă), o serie de întamplari (ati uitat plantele?) cam incerte, confuze, vătamătoare, cam naspa s-ar zice, toate aceste întmplări regretabile petrecându-se (vai) într-o lume perfectă (singura nu?) făcută si terminată, după cum ziceti (tragând cu urechea la Marele Sufleor)… Asta ca să nu mai zic (sic) de admirabila formă litearară si poetică în care ati pus mesajul către… Arca lui Goe (?!). Apropo care e mesajul? Zdâî…

      P.S. Cred ca nu se află multi altii care sa poată face o reclamă mai proastă ideii de dumnezeire decât o face cu exces de zel dl. Iosif Ciucur-Ciucurel. (N-am găsit altă rimă).

      Apreciază

    • Amadeo Stânjenel said

      „Dumnezeu a facut lumea perfecta si a terminat-o.” A terminat-o! Sa am pardon de impresie, dar asta suna ca dracu, vorba lui Petrica si Vasile Lupu.

      Apreciază

  3. RALG said

    ontologie disipativă: Cu cât mai putin tu, cu atât mai mult restul.

    Apreciază

  4. RALG said

    Ca să nu rămână cineva cu impresia că starea de confuzie, derută si incertitudine ar fi fiind apanajul exclusiv al timpurilor revolute (secolul al-XIX-lea), as aduce in atentia publicului virtual o stire de mare actualitate (secolul al XXI-lea) care confirmă si denotă cele ce-am zis mai înainte in aceasta frază sforăitoare, care ar trebui să cam aibă darul de a ne trezi la realitate. Iată:

    16 citate din Warren Buffett desore Bitcoin Warren Buffett blasted Bitcoin as a worthless delusion and „rat poison squared”.

    Intrucat nu suntem încă la curent cu opiniile lui George Soros, Bill Gates si Sorin-Ovidiu Vântu în această privintă (asteptam provincia), si nici nu vrem sa distragem divagând atentia publicului de la temele propuse mai sus, nu insistam.

    Warren Buffett has repeatedly criticized Bitcoin and other cryptocurrencies as risky and worthless.

    „I can say almost with certainty that they will come to a bad ending,” the billionaire investor and Berkshire Hathaway CEO said.
    Bitcoin has skyrocketed as much as 350% in the past year to record highs.
    Here are Buffett’s 16 best quotes about crypto.
    Visit Business Insider’s homepage for more stories.
    Warren Buffett has been a vocal critic of Bitcoin in recent years, repeatedly dismissing the cryptocurrency as worthless and a risky, speculative asset.

    Crypto fans have brushed off the billionaire investor and Berkshire Hathaway CEO’s warnings, driving Bitcoin’s price up as much as 350% to record highs over the past year.

    Here are Buffett’s 16 best quotes about Bitcoin and crypto, edited and condensed for clarity:
    1. „Cryptocurrencies basically have no value and they don’t produce anything. They don’t reproduce, they can’t mail you a check, they can’t do anything, and what you hope is that somebody else comes along and pays you more money for them later on, but then that person’s got the problem. In terms of value: zero.” – CNBC, February 2020

    2. „It’s ingenious and blockchain is important but Bitcoin has no unique value at all, it doesn’t produce anything. You can stare at it all day and no little Bitcoins come our or anything like that. It’s a delusion basically.” – CNBC, February 2019

    3. „If you and I buy various cryptocurrencies, they’re not going to multiply. There are not going to be a bunch of rabbits sitting there in front of us. They’re just gonna sit there. And I gotta hope next time you get more excited after I’ve bought if from you and then I’ll get more excited and buy it from you. We could sit in the house by ourselves and we could keep running up the price between us. But at the end of the time there’s one Bitcoin sitting there and now we’ve gotta find somebody else. They come to an end.” – CNBC, May 2018

    4. „In terms of cryptocurrencies generally, I can say almost with certainty that they will come to a bad ending. If I could buy a five-year put on every one of the cryptocurrencies, I’d be glad to do it, but I would never short a dime’s worth.” – CNBC, January 2018

    Read more: ‘Extremes are becoming ever more extreme’: A Wall Street strategist who sounded the alarm before last year’s 35% crash showcases the evidence that a similar meltdown is looming

    5. „Probably rat poison squared.” – Fox Business interview at 2018 meeting

    6. „It’s a mirage basically. It’s a very effective way of transmitting money and you can do it anonymously and all that. A check is a way of transmitting money too. Are checks worth a whole lot of money just because they can transmit money? I hope Bitcoin becomes a better way of doing it but you can replicate it a bunch of different ways. The idea that it has some huge intrinsic value is just a joke in my view.” – CNBC, March 2014.

    7. „It’s not a currency. It does not meet the test of a currency. I wouldn’t be surprised if it’s not around in 10 or 20 years. It is not a durable means of exchange, it’s not a store of value. It’s been a very speculative kind of Buck Rogers-type thing and people buy and sell them because they hope they go up or down just like they did with tulip bulbs a long time ago.” – CNBC, March 2014

    8. „A rising price does create more buyers and people think ‘I’ve gotta get in on this’ and it’s better if they don’t understand it. If you don’t understand it you get much more excited than if you understand it.” – CNBC, May 2018

    Read more: Michael Saylor has invested over $1 billion of MicroStrategy’s funds in Bitcoin. The software CEO-turned Bitcoin whale explains why he is making such a massive bet on the digital asset.

    9. „It will feed on itself for a while and sometimes for a long while and sometimes to extraordinary numbers. But they come to bad endings and cryptocurrencies will come to bad endings.” – discussing speculative bubbles at Berkshire’s shareholder meeting in 2018.

    10. „You’re going to be a lot better off owning productive assets over the next 50 years than you will be owning pieces of paper or Bitcoin.” – CNBC, March 2014

    11. „I get in enough trouble with things I think I know something about. Why in the world should I take a long or short position in something I don’t know anything about? We don’t have to know what cocoa beans are gonna do, or cryptocurrencies, we just have to focus on eight or 10 stocks.”- CNBC, January 2018

    12. „It draws in a lot of charlatans. It’s something where people who are of less than stellar character see an opportunity to clip people who are trying to get rich because their neighbor’s getting rich buying this stuff that neither one of them understands. It will come to a bad ending.” – 2018 shareholder meeting

    Read more: Cathie Wood’s ARK Invest runs 5 active ETFs that more than doubled in 2020. She and her analysts share their 2021 outlooks on the economy, bitcoin, and Tesla.

    13. „Bitcoin has been used to move around a fair amount of money illegally. The logical move from the introduction of bitcoin is to go short suitcases because the money that was taken in suitcases from one country to another – suitcases will probably fall off in demand. You can look at that as the economic contribution of bitcoin to the society.” – CNBC, February 2020

    14. „We don’t own any, we’re not short any. We’ll never have a position in them.” – CNBC, January 2018

    15. „I don’t have any Bitcoin. I don’t own any cryptocurrency, I never will. I may start a Warren currency, maybe I can create one and say there’s only going to be 21 million of them. You can have it after I die but you can’t do anything with it except sell it to somebody else.” – CNBC, February 2020

    16. „I’m really sorry it happens because people get their hopes up that something like that is gonna change their lives.” – CNBC, February 2019

    Read more: A growth-fund manager who’s beaten 96% of his peers over the past 5 years shares 6 stocks he sees ‘dominating their space’ for the next 5 to 10 years – including 2 he thinks could grow 100%

    Apreciază

    • RALG said

      I-am ramane recunoscatori d-nei Adriana, care este cunoscatoare a limbii engleze, daca ar incerca o traducere in limba romană a acestui material incendiar, ceea ce ar putea facilita ajungerea mai eficienta a mesajului la publicul tintă (majoritatea vorbitor de limbă germană / săsească). 🙂

      Apreciază

      • Adriana said

        Foarte drăguț, ireal ce mi se întâmplă, mă simt măgulită, o consider O onoare, doar o dată-n viață poți primi o așa cerință recunoscătoare. Deci, cum s-ar spune eu vă las, mă voi apuca de traducere. Va fi o traducere ad litteram urmată de o interpretare. Există probabilitatea de 6/49 ca la interpretare să apelez la Dl. Goe, fiindcă drăguțul de el stă un pic mai bine decât mine la sémantique. Așa că eu mă aflu pe Arcă, doar că în următorii 25 de ani voi lucra într-o ambianță relaxantă doar la acest proiect. Cu alte cuvinte Nu deranjați!!!

        Apreciază

  5. Se pare ca a inceput votarea. Am numarat deja primele voturi… S-ar cuveni poate sa faceam (foto)sinteza de la miezul noptii cu rezultatele partiale, dar n-as vrea sa-i influentez pe alegatorii indecisi inca…

    Apreciază

  6. Update 1. Se pare ca votarea merge foarte, foarte prost, in sensul ca mai mult sta pe loc. Electoratul nu prea pare dispus sa iasa din caså ca så voteze pe un ger ca acesta. Intrucat mai sunt foarte putine h-ore pânå la închiderea si deschiderea urnelor, se contureaza ca variantå certå, alternativa cå scrutinul si referendumul adiacent nu vor fi validate, din lipsa de cvorum, absenteism si abstinentå, ceea ce, intr-un fel, ar fi si normal, ca Trump si Covid sa moarå împreuna in aceeasi moarå a istoriei (inclusiv pe falia virtual arcagoeologicå a firii). Duca-se!

    Update 2. Normal ar fi fost (dar ce mai inseamna normalitatea in zilele noastre?) ca in cadrul acestei prime tentative de prozå scurtå pe 2021, sa fi propus un rezumat al celor 14 zile de izolare în carantina rezolutiilor si un centralizator al celor 14 rezolutii aferente, ceea ce ar fi usurat in viitor, pe parcursul anului, procesul de bifare a fiecarei rezolutii, odata dusa la indeplinire. Deh, ne-am luat cu altele (goe-politica-si-poezia) si a ramas centralizatorul nefacut. Speram totusi ca cele 14 zile de rezolutii si izolare sa constituie un strat de separare suficient de consistent intre anul acesta si anul trecut, asa dupa cum s-a si intentionat. Cå cine sa mai defileze in urma, peste sectiunea celor 14 rezolutii muzicale? Putin probabil sa se mai gaseasca amatori, iar profesionisti…

    Apreciază

  7. Trump a supravietuit Covidului. Covidul ii supravietuieste Trumpului. Dar… Desi nu se poate demonstra cu martori si/sau cu acte ca este intr-adevar asa, cred totusi ca este destul de evident ca Trump a pierdut alegerile din cauza Covidului, si ca daca pandemie nu era, Casa Albå tot Donald avea… Adica cå or fi si „virusii” astia buni la ceva. Nu?

    Apreciat de 1 persoană

  8. Stely said

    A plecat … ducă-se .😠

    Apreciază

    • Cand era mai micuta (4-5 ani) fiica mea zicea ca dupa dinozauri au venit oamenii, iar ca dupa oamenii or sa vina… desenele animate. N-am stiut niciodata prea exact ce-o fi fost in mintea ei in privinta acestei pre-dictii (desi de interpretat se poate interpreta in multe feluri). Acum cred ca predictia se referea la faptul ca odata candva la Casa Alba o sa poposeasca Donald. Popeye marinarul am avut, Pinocchio si Mickey Mouse era cat pe aci sa avem, asa ca am impresia ca la asta se referea cu desenele acelea animate, care-i înlocuiesc pe oameni. Sa-l vedem si pe the next one:

      Apreciază

      • Stely said

        Acum ma simt in pielea celor care s- au bucurat cand a terminat Traian Basescu cel de-al doilea mandat. Nu mi-a placut Klaus Iohannis, dar l-am votat si, Incet incet , m-am obisnuit cu el .
        Apropo de ideea ca Dolnald Trump a fost rapus de covid -19 . Nu asta s-ar fi intamplat cu Iohannis in cazul in care ar fi fost alegerile in timpul pandemiei , mai ales daca s-ar fi vaccinat. 🙄😀

        Apreciază

        • Stely said

          Hai sa ne intoarcem la oile noastre ( on topic) despre ce cred unii 😉 pe facebook privitor la vaccinarea presedintelui Klaus Iohannis 😁

          „M-ați înnebunit cu mușchiu’ președintelui!! Numai asta citesc pe net.
          Să ne înțelegem…
          Vaccinarea președintelui e fake. Orice bărbat vă poate spune asta.
          Nu se poate ca la vârsta lui să ai brațul așa.
          Văd că doamnele sunt entuziasmate. Alo, este doar un trucaj, v-a luat valul!
          Hai să lămurim și povestea cu vaccinarea președintelui.
          Priviți atent la flaconul unde bagă asistenta siringa. Ea încearcă să acopere eticheta, dar are mâna mică. O să vedeți că nu scrie pe el Vaccin AntiCovid, se văd în schimb niște litere: “ Esi”. Cunoscătorii știu că vorbim aici de Esiclene, care este un steroid anabolizant. Acuma, injectarea cu Esiclene în mușchi nu duce la o crestere spectaculoasă a masei musculare, ci produce o inflamare locală a mușchiului, în zona injectata, care poate dura câteva zile, oferind iluzia de creștere spectaculoasă a masei musculare.
          Priviti cu atentie de la secunda 10 a filmuletului, veti observa că concomitent cu introducerea serului crește ( se inflamează, mai bine spus) și mușchiu’.
          Ăsta-i tot misterul.
          Ca să fie clară treaba: noi, bărbații, am căzut de acord că toată vaccinarea lui a fost doar o regie ieftină, ea de fapt nu s-a întâmplat.
          Când om vedea un braț mai vlăguit, un pic de burtică, mai vorbim.
          Eee, dar chiar suntem luați de proști…”

          Si aici :🤣

          „Explicații pentru dreptcredincioși.

          Cum lucrează dracul!
          Dracul trimite pandemie pe pământ. Nu recunoaște, nu recunoaște nici de-al dracului!
          Din contră, susține că e o gripă banală, tot un drac, cum s-ar zice, nu înțelege de ce se face atâta tapaj pe chestia asta…
          Și nuuu, oamenii nu trebuie să poarte mască, e lucrul dracului, îngrădește libertatea, feriți-vă ca dracul de tămâie, zice… dracul!
          Lumea moare. Ba nu moare, stați liniștiți la locurile voastre, nu are nici pe dracu’… își bagă dracul coada.
          Dar Dumnezeu aude vaietul lumii și face un vaccin, zicându-și în barbă, a dracu’ dracul ăsta cum mai sucește mințile la oameni! N-a îmbătrânit deloc și-a trecut o eternitate peste el!
          Dar și dracul aude suspinul de ușurare al lumii la apariția vaccinului, suspin care pentru el este probabil un urlet insuportabil.
          Și-atunci dracul contraatacă, face fenta ca să plece lumea după ea: ptiu, drace!, stai așa, că vaccinul ăsta e lucru drăcesc! E extras din fetuși umani împănați cu pene de cocoș negru omorât la miezul nopții! Voi chiar îl căutați pe dracu, se miră teatral… da, tot el.
          Cam ăsta este modul de lucru al dracului. Adică o procedură standard, aprobată acum mult timp în Iad, și aflată în vigoare de mii de ani, nimic nou sub soare: dracul deghizat în înger.
          Și tot de mii de ani, cea mai grea treabă pentru un om este să fie în stare să facă deosebirea între mesajele dracului și cele ale lui Dumnezeu.
          Când le încurci, te ia mama dracu’! „

          Apreciat de 1 persoană

          • Super-funny. M-am zâmbit cu lacrimi ☺. Are umor omul nostru din Las Vegas. Ateul lui Dumnezeu, nu alta, locuind la dracu-n praznic, in infernul Facebook, al pierzaniei, unde si-a intarcat necuratul copiii. Oare n-o fi primit si d-lui un Signal de evacuare. Surzenie, numele tau este eternitate. 🙂

            Apreciază

      • Radu Humor said

        Văd că predicția fetiței , căreia/i doresc toate cele bune, s-a adeverit și-n ceea ce privește identitatea ta…tălui !
        Ce altceva decât un desen animat, dar și orice altceva poți să fi ,dacă te/ai înverșunat să rămâi un necunoscut, și ți-ai ascuns cu asemenea cerbicie identitatea ?
        Fac abstracție de motiv/e, care pot da naștere la tot felul de suspiciuni …
        P.S.
        Poate că de când nu mai particip la balurile tale mascate, cineva te-o fi dibuit, că știu că mulți mureau de curiozitate, ca și astăzi de covidiș,;) , să afle cine ești și mai ales cum poate arăta unul ca tine… nu doar spre
        dușmanii politici, dar și/n realitate, ceea ce sper că n/au reușit și prefer să/mi închipui și eu că ești un domn onorabil, înalt, brunet cu ochi albaștri sclipind de inteligență, așa cum își închipuie stely că arăți și cum te vede fiica ta probabil , dacă nu/ți citește blogul, că dacă da , și ea și eu știm că arâți ca dracu/. și că gândești tot ca el/i !

        Apreciază

        • Pai ce facem domu Humor? Cedam pe nimic ispitei de a de/cadea de la probleme Americii si ale lumii intr-o simpla disputa intre anonimi? Sumtem confuz rau de tot, domnu Radu. Dar de, imprumutati din confortul cu care manageriati problemele lumii (si marea confuzie in care va scaldati) pentru un mic management in interes personal. Si uite asa, gata, sunteti confortabil in orice problema. Inclusiv in cele de identitate. Confortul starii de confuzie, cronica si fara leac. Dar despre starea din Rusia ce credeti? Nicio teorie? Niciun complot? Ttttt. Ca selectiv mai sunteti.

          Eu măcar a trebuit să mă înverșunez ca să rămân anonim. Tu vad că ai reusit fără efort, macinat in secret de curiozitati de care-i acuzati pe altii. Sa stiti insa ca sunt dezamagit de faptul ca participarea d-voastra la balurile mascate al Arcei lui Goe (pentru atata amar de vreme si cu atata risipa de sentiment), nu v-au ajutat cu absolut nimic. Sunteti la fel de prost ca-n prima zi (ma rog, prost, in sensul de pur, naiv, ingenuu, nu altminteri), in privinta importantei anonimatului in ecuatia libertatii de exprimare (de care iata, unii precum domnia voastra, fac abuz). Deh, unii n-au intels cum sta treaba cu „dreptul la libertate de exprimare”, altii cu „dreptul la anonimat”. Trebuia sa existe o mica diferenta, de nuanata, intre pro-tagonistii cei mai consecventi pe Arca lui Goe.

          „Dă-i o mască omului şi-ți va spune adevărul.”

          Apreciază

    • RALG said

      Si Greta Thunberg tot asa zice… 🙂

      Apreciază

  9. Stie cineva cui apartin aceste versuri eminesciene:

    Sunt chiriaşul propriului trecut
    Acolo unde doru-i absolut
    Sunt locatarul anilor ce-ncep să doară
    Stăpânul lui acum şi-odinioară”

    Gasitorului recompensa:

    Apreciază

  10. Radu Humor said

    Apropos de Trump versus covid, uite și Biden versus americani :


    Iată compoziția guvernului Biden. “Great Reset” poate începe cu o compoziție mărită a primului guvern bolșevic, care avea în componență evrei doar în proporție de 85 %

    Great Reset poate să înceapă cu compoziția actualizată a primului guvern bolșevic, în care 85 la sută din membri erau evrei sioniști. Nu mai este loc de aproximări într-un moment atât de critic, toate ministerele strategice din SUA o să fie dirijate de Israel:
    – Ministrul Justiției este evreul Merrick Garland (Horwitz), după ce procurorul general în administrația Trump era evreul William Barr. Acesta o să ducă cea mai mare epurare împotriva albilor din istoria SUA;
    – Ministerul Finanțelor o să fie în mâinile evreicei poloneze Janet Yellen, care o să-i succedeze bancherului evreu Steven Mnuchin. Aceasta o să fie responsabilă cu distrugerea finală e economiei reale (economia productivă și încă independentă) în profitul giga-monopolului digital 2.0 (GAFAM) controlat de evrei. Această distrugere finală o să înceapă puțin după 20 ianuarie, când o să fie decretată cea mai brutală carantină din istoria omenirii;
    – Ministerul Afacerilor Externe (Secretary of State) îi revine evreului Anthony Blinken. Partizan imperialist, nu e degeaba evreu. O să se folosească de Armata SUA pentru a impune dictatura evreilorla scară planetară. Dorește de asemenea o invazie în Siria pentru a instala un regim jihadist în slujba Israelului;
    – Ministerul de Interne (Secretary of Homeland Security) o să-i revină evreului Alejandro Mayorkas, care o să aibă ca misiune distrugerea tuturor organizațiilor patriotice din SUA succeptibile să producă opoziție Partidului Central sau următoarelor alegeri;
    – Direcția Informațiilor Interne (Director of National Intelligence) o să fie condusă de evreica Avril Haines, a cărei misiune se va desfășura în jurul spionării organizațiilor albe în vederea distrugerii lor, sub supervizarea atentă a evreului Alejandro Mayorkas;
    Operațiunile de la Casa Albă vor fi coordonate de evreul Ron Klain. Acesta o să ia toate deciziile oficiale și strategice în contul Israelului, iar Biden o să le semneze fără stres.
    După cum știu cititorii noștri, revoluția marxistă aflată în desfășurare sub masca unei urgențe sanitare este asociată cu înșelăciunea climatică pentru stabilirea colectivismului „verde”, ceea ce o să le permită evreilor să realizeze cel mai mare transfer de avere din istoria omenirii. Evreul John Kerry a fost numit să coordoneze această politică economică sub acoperire „verde”.
    Pentru a ne asigura că nimeni nu va numi acest articol un „delir conspirativ”, trebuie doar să cităm cea mai autorizată presă de stânga din SUA în această privință. Ea recunoaște că noua abordare a Casei Albe este o politică revendicată de democrații din lumea întreagă, fiind descrisă de presă drept „radicală”, dar necesară (evreilor proprietari ai giga-monopolului GAFAM).
    Care este următoarea acțiune majoră a ZOG (Guvernul Mondial) care va fi preluată imediat de ATGOR ? Vaccinare obligatorie pentru toți. Până atunci, o să fie decretat al patrulea val de Covid-19 și cea mai radicală carantinare cunoscută până acum.

    Apreciază

    • @Radu Humor – Nu degeaba va zice Radu Humor. Pareti foarte bine informat. In special in legatura cu lucrurile care o sa se intample in viitor. Trâmbutå sau prooroc? Partea cea mai comica a comediei oferita de Radu Humor cel Frumos de la afumati, nu consta in gogomania proorocirilor insirate ci mai degraba in internationalizatrea activismului militatnt al sarmanului nostru com-patriot. Răgnetul Carpatilor – vocea patriotului internationale. A rezolvat Romania si acum a trecut la rezolvarea Americii. Vivat revolutia mondiala. Acum na, pentru un actor geo-politic de talia lui Radu, Romania era o scena prea mica. SUA sunt un super-debuseu. „Delir conspirativ”? Sa fim seriosi… Cat de blajin sa fii ca sa folosesti acest termen moale pentru grozavia care-i umple capul militantului Råducu cu humor. Stai să prindă si clopotarul Iosif de veste, să vezi cum vine cu versiuna franceza a gogomanului universal.

      Radu, va simtiti bine? Vi s-a luat apa caldă? Vă cicaleste con-soarta? Vă e teama de vaccin? Ce vă supară?

      Apreciază

  11. neamtu tiganu said

    1. nemtii s-au hotarit sa cumpere medicamentul care chipurile l-ar fi vindecat pe Trump si de care au facut mare misto la acea vreme Corona – 200.000 Dosen: Deutschland kauft Trump-Medikament (t-online.de)
    2.
    Mecklenburg-Vorpommerns Ministerpräsidentin Manuela Schwesig (SPD) a zic ca „andere Länder – selbst die USA unter Trump – offensichtlich besser und zügiger eingekauft haben als die Europäische Union”” alte tari chiar si USA sub Trump, au cumparat mai repede si mai bine vaccinul decit EU. … A iesit scandal, in general, pe aici, nu e permis sa se spuna ca Trump (sau Hitler) ar fi facut si ceva bine.

    Apreciat de 1 persoană

    • Sper sa nu va dau iarasi senzatia c-ati ramas neinteles daca voi sublinia ca Germania este totusi prima tara din EU care cumpara respectivul tratament, deutsche uber alles, n’est pas? Oricum daca cineva afirma ca tratamentul acela n-ar putea fi bun intrucat l-a facut Trump sa stiti ca se insala. Tratamentul i-a fost administrat lui Trump, ceea ce inseamna ca binele (i) l-au facut altii, nu Trump. Ma rog, daca Trump o fi facut sau nu si lucruri bune e alta discutie, separata. Deocamdata vad ca sunteti cantonat in subiectul pandemie-virus-vaccin. Serios acuma, nu vi se pare? Impresia mea este ca sunteti sub asediul unui bombardament mediatic pe tema asta, pe care nu stiti cum sa-l evitati, iar efectele se vad. Un pic, nu mult, dar orisicat.

      Apreciază

      • neamtu tiganu said

        Covidu ma apasa extrem de mult, nu mai suport condamnarea la inchisoare la domiciliu. De cind ma stiu am colindat extrem de mult, acum… mai ales acum cind nu am preocupari profesionale intense, nu ma pot intilni cu prietenii..
        Vaccinul ar fi pt mine o eliberare, imediat m-as urca in avion, masina, tren, bicicleta si as zbughi-o in lume, cu lume.
        Dar, incompetenta, aroganta, minciunile politicienilor ma obliga sa-mi pierd ultimii ani din viata vegetind ca o ceapa degerata.
        Cretinii sunt acum indignati ca firmele nu pot livra vaccinuri la timp, dar nu spunca respectivele firme sau rugat cu lacrimi in ochi sa le dea comenzi ferme pt ca numai asa ar fi putut sa-si finateze liniile de productie. Dar astia au facut laba ca vor consens european, au asteptat ca idiotii cu certificarea. Uita-te la Anglia, s-a vazut avantajul de nu a mai fi memrbu la idiotenia numita EU condusa de cea mai ridicola cretina Ursula Muschi

        Apreciat de 1 persoană

        • Wow! Dramatice efecte colaterale are covidul asta!

          Aveti desigur dreptate. Ca toata lumea. Si nu nu glumesc si nu fac misto. Aveti dreptate si obida e intemeiata. Dar acuma vin si eu si intreb asa (un pic serios, un pic la misto), daca nu e cu bånat. Cu avionu’ si poate chiar si cu trenu’ inteleg, dar cu masina sau cu bicicleta cine va opreste frate sa circulati? Eu de exemplu, ca sa dau numai un exemplu, merg si cu masina si cu bicicleta si nu ma intreaba nimeni de ce am motz la basca. Vorba aia, nima nu te ia de sot daca n-ai macar un motz. Ma rog, restaurantele, muzeele, teatrele, operele si operetele sunt inchise. Dar nu si padurile, parcurile, strazile, aleile, traseele… La d-voastra in Germania chiar aveti consemn sa nu iesiti din ogradå ca-n China? Ca chiar nu mi-e clar cat de draconica e Angela. Serios. Ma puteti lamuri?

          Apreciază

          • neamtu tiganu said

            Iar nu ai inteles! Sunt de acord cu necesitatea masurilor lockdown, deci nu pe astea le critic, ci lipsa masurilor care ar duce la imunizarea populatiei, care, nu asa, ar permite sa te misti fara frica de colo-colo. Concret, lipsa vaccinului.

            Pe aici e tara federala si fiecare mic print face ce vrea muschii lui. Unii nu-ti permit sa te misti la o distanta mai mare de 15 km, mai toti nu-ti permit sa te intilnesti cu mai mult de o persoana straina de casa.
            Mi-e dor de nepoata-mea de ma topesc!

            Apreciat de 1 persoană

          • neamtu tiganu said

            si-nca ceva.. pizma… majoritatea prietenilor, cunostintelor mele, din generatia mea, din Ro s-au vaccinat deja!

            Apreciat de 1 persoană

          • Dl.Goe said

            Imi place la nebunie rolul asta al „neîtzelegåtorului„. Imi vine mânuså. Acuma, de exemplu, nu înteleg de ce, îmi aduceti al naibi de bine aminnte de Niponu Tziganu (Mistretzul de la epicentru)… fata cu similaritatile germano-japoneze in ceea ce priveste impunerea si respetarea constrangerilor. De-aia e Romania Pitoreasca, ca fiindca si constrangeri sunt mai putine, si si alea care e nu se prea respecta, fiind by default facultative si conditional-optative. Cainii latra, ursul merge. Cine vrea sa se vada cu cine, drag cu draga, se vade si pe pandemie, aproape la fel de bine. Cand se ia cate o masura lumea injura pe agentul sanitar si intreaba fara noima, ce-ai cu noi må? pentru ce sa dam cu var? Si nu se da cu var. Vad ca d-voastra ati transplantat ciulinul din Bårågan in mediu german si e in curs de aclimatizare. Adica de dat, dati cu var, ca-n Germania, iar de cârcotit, cârcotiti ca-n Romania.

            V-ati gandit vreodata sa va retrageti la pensie in Romania? Credeti ca v-ati putea re-acomoda in spatiul danubiano-pontic, daca n-ati avea încotro? 🙂

            Apreciază

          • Dl.Goe said

            Si apropo (apropo?) o cunoasteti cumva pe una d-na (frau) Fotosinteza? Cica-ar locui, ca si d-voastra, in interiorul limbii germane, vecini de land cum ar veni. Ma rog, acum, pe o izolare ca aceasta, nici vecinii nu se mai prea cunosc intre ei. Dar vecina de peste gard ce vå mai face? S-a vaccinat? Ca nu-mi aduc aminte cum o chema, da-mi amintesc ca o laudati de bine pe blogul d-voastra. Asta asa, ca sa mai schimbam vorba, ca m-am plictisit de pandemie.

            Apreciază

          • neamtu tiganu said

            „Cine vrea sa se vada cu cine, drag cu draga, se vade si pe pandemie”

            Marele succes al SSului, si mai tirziu al Stazi, a fost populatia. Nu cred ca exista o populatie mai turnatoare decit cea germana. Desi nu prea vezi pe nimeni pe strada, in spatele perdelelor se observa, se inregistreaza tot. Avem aproape de casa o brutarie si vis a vis de brutarie locuieste o prietena nemtoaica. Cumparatul chiflelor e prilej de analiza de activitate. Prietena ne-a povestit ce se spune despre noi in cartier, din fericire pozitiv, nefasta chiar a fost laudata de cum aranjeaza perdelele.
            Cel mai tare se controleaza cosurile de gunoi, nu cumva sa introduci ceva ce nu se potriveste. Un dobitoc chiar m-a admonestat ca a gasit in cosul lui o cutie de carton, pe care era numele meu. Dupa o ancheta serioasa s-a dovedit ca butoiul nostru de gunoi fusese dat peste cap de un necunoscut, iar din gunoiul imprastiat pe strada, o parte a fost recuperat, tot de un necunoscut, in butoiul lui. Butoaiele se scot seara pe strada pt a fi luate de dimineata.

            Da, m-ar tenta sa merg in Ro, dar nu cred ca m-as adapta, dar as sta mai mult timp, neaparat undeva la casa cu curte. Dar sunt insurat, nefasta nu prea e amatoare de Ro. Insa imbatrinesc cu pasi mari, nu prea mai e loc de planuri si schimbari.

            Apreciat de 1 persoană

          • Dl.Goe said

            Eh, sa te muti de la o casa cu curte la casa cu curte nu poate fi mare schimbare. Plus ca si in Ro se mai pot gasi zone pitoresti in care unii vecini vorbesc såseasca, altii „rromaneasca”, so ioi, bine penru toata lumea. Pentru cineva care are venit fix si nu trebuie sa munceasca, in conditii similare sau superioare de confort si de lux, poate fi mult mai ieftin in landul Transivania decat in alt land. Cred. Pentru a fi salvata de la viol femeia trebuie convinsa cu binisorul, adica seduså, înainte de a se låsa duså. Zic.

            P.S. Auzisem si noi din cultura mea generalå (adica de la scoala generala, unde aveam si vreo doi nemti in clasa, unul Smith si altul Muller) ca nemtii sunt meticulosi, chichirinciosi, pedanti, rigurosi si pârâciosi, dar frate, sunt greu de cap si nu pricep. Ce sa va pârascå si cui? Cå mergeti pe strada? Ca circulati cu masina sau cu bicicleta? Ca n-ati reciclat cutia de carton? Nu degeaba dl Iosif Kafka s-a nascut in Germania, nu ca Greblea cel visator, la poale de Carpati. Cu si fara filtru. In fine, se pare ca desi va plangeti, v-ati acomodat si imunizat la felul german de a fi si probabil ca la dolce vita încåltzatå din Romania v-ar scoate din papuci mult mai rau decat reuseste sa o faca falnica clasa politica germana. 🙂 Dumnezeu sa va lumineze, dar stiti vorba aia de pe la noi din Mioritzia, pe toti sa-i asculti dar din minti sa nu-ti iesi. Pai ce, degeaba am strabatut noi vesnicia pe jos? Ei, as ce esti copil.

            Cum merge campionatu german de fotbal? Ce mai face favorita noastra Bayern Munich? Ca nici nu mai stiu…

            Apreciază

          • Dl.Goe said

            Cred ca mi-am amintit cum o cheama pe vecina d-voastra: Helga. Helga trebuie sa o cheme, fiindca locuiti in Germania, nu?

            Apreciază

  12. ABC(dar)-ul stirilor de presa, special alese si culese pentru radio-observatorii nostri fideli 🙂 :

    a) Pentru d-na Stely: Oana Pellea: „Catedrala Neamului nu poate gazdui vaccinarea?”

    b) Pentru dl.Neamtu Tiganu: Dupa un an de la primul lockdown din lume, viata in Wuhan a revenit aproape la normal. Oamenii au iesit in baruri si in parcuri, fara a purta masca

    c) Pentru dl.Radu Humor: Cazul opozantului liderului de la Kremlin dezvaluie degradarea temutelor servicii de securitate ale RusieiIntr-o analiza publicata de revista Foregin Policy, scriitorul ucrainian Vladislav Davidzon sustine ca modul in care Kremlinul a incercat sa scape definitiv de opozantul Aleksei Navalnii, atat prin tentativa nereusita de otravire a acestuia dar mai ales prin modul in care acesta a reusit sa deconspire intreaga operatiune, demonstreaza „trista degradare a aparatului de securitate” rus sub conducerea lui Putin. Scriitorul si jurnalistul ucrainian (n.b. un nostalgic?) noteaza ca modul ridicol in care serviciile de securitate ale Kremlinului au esuat in tentativa de asasinare a opozantului Aleksei Navalnii a avut efectul de a-i transforma imaginea lui Navalnii. Opozantul rus a fost transformat intr-un om de stat la nivel global, dupa scandlaul cu Putin „Incercarea riscanta a Kremlinului de a scapa de un dusman pe termen lung a demonstrat degradarea trista a capacitatii serviciilor de securitate odata infricosatoare. Navalnii nu a supravietuit doar incercarii de asasinat, ci si a investigat-o impreuna cu organizatia de ancheta Bellingcat si chiar l-a sunat personal pe agentul care incercase sa-l omoare pentru a-l interoga. Intoarcerea spectaculoasa, aproape teatrala, l-a transformat pe Navalii dintr-un personaj, considerat de multi rusi a fi in primul rand un activist anticoruptie, intr-un om de stat la nivel global care se bucura de sprijinul deplin al comunitatii internationale – chiar daca aceasta nu poate face nimic pentru a-l proteja”, scrie publicatia Foreign Policy.

    d) Pentru d-na Adriana & dl.Iosif – Nicio stire intrucat, dupa ce le-am administrat vaccinul „drujba”, d-lor s-au vindecat si imunizat definitiv fata de Arca lui Goe, auto-carantinandu-se sine die, la d-lor in preerie. N-am gasit alta râmå.

    Apreciat de 1 persoană

  13. Iosif said

    (999)Noi unA, observatori conservatori, va admiram de pe pluta,(b)Arca lui goE plina de H umor negru, metamorfozat, viruzat si CoVidat de vietati originale, curate, vaccinate.

    Apreciază

    • In gura d-voastra „vaccinate” aduce a vaci care cineazå sau care au fost servite la cinå, ca aperitiv, înainte de piftie. Si tocmai ce va laudasem pentru imunizare. 😦

      Nu-i asa ca va place de fratele (d-voastra) Humor? Ca amandoi aveti. Parca ati fi de-o mama. Nu si de un Tata (Deo), ca deh, chit ca si d-lui e dus cu pluta, d.Radu Humor ne se pre-tin-de-generat de-generator de AAAE-uri si nici con-frate literar de tzâtå cu Isus, precum domnia voastra. E si d-lui cu Domnul, dar de iluminat e iluminat secular si nu apostolic, pe cale materialist-dialectica-si stiintifica, rational-sentimental (ptiu drace), iar nu mistic. Ca deh, d-le Goe Greblea, nu e toti destepti ca matale, pupa-v-ar mama (d-voastra, sau Mam’Mare) pe creierusul de greierus. Pas alergator, mars.

      Apreciază

  14. Stely said

    Desi nu inteleg prea bine ce legatura ar fi intre ” doamna Stely ” si doamna Oana Pelea , nu fac din asta un prilej sa ma eschivez de la raspuns. Se stie (cred) ca atunci cand sunt nominalizata nu ma las chemata de doua ori desi as avea motive de „auto-carantinare”, precum cei doi sau trei, daca o punem la socoteala si pe doamna fotosinteza 12 . Ce-i drept si eu m-am mirat ca au disparut toti trei de-odata dar ma intreb de ce s-or fi speriat , ca eu nu am vazut nici o” drujba” prin preajma. Aaa , e adevarat ca oricat de bun vorbitor al limbii engleze ar fi cineva, sa traduci un pogon de citate cu spusele unui dinozaur miliardar despre evolutia bitcoin , mai ales cand nu stii cu ce se mananca acesta , este destul de greu. Imi pare rau ca nu i-am venit in ajutor cu o traducere „ad literam” luata de pe hotnews , poate nu s-ar mai fi speriat. In ce priveste aluzia subtila la adresa doamnei Fotosinteza12 care” fara lumina si clorofia nici nu exista ” ,ma intreb ce se insemne ? Eu stiu ca pe Arca lui Goe se lucreaza numai in prezenta luminii si cu „scantei” cateodata . 🙂

    Bun , sa revenim la doamna Oana Pelea „sexomarxista” si recomandarea ei cam hazardata , zic si eu. Nu pentru ca nu ar fi buna ideea intrucat spatiu ar fi , dar din ce stiu catedrala nu este data inca in folosinta, plus de asta nu de spatiu se duce lipsa ci de personal , chiar si de vaccin . Aud ca firma producatoare a incetinit livrarea si chiar productia . Poate chiar aceste este motivul ca unele tari membre UE n-au primit inca dozele programate , fiind iata si motiv mare de” scandale”:
    https://ziare.com/europa/italia/italia-anunta-ca-recurge-la-masuri-legale-impotriva-pfizer-si-astrazeneca-din-cauza-intarzierilor-in-livrarea-de-vaccinuri-anti-covid-1658438

    Mi-a displacut insa total replica nesimtitului de Sebastian Bodu, care s-a trezit vorbind : „Mișto este că tanti asta cu nume celebru e lider de opinie printre sexomarxiști. Atât.” Cine s-o fi creazand ? 😠

    Apreciat de 1 persoană

    • Dl.Goe said

      Pai drujba inseamna prietenie. Ma mir ca n-ati vazut. Cat priveste auto-carantinarea ca si comentarea sunt la liber, ca asa e pe la noi pe (b)Arca, liber ca la banu Ghica, dar fara bani, gratis mama soacra. Sunt siderat sa aflu c-ati avea motive de auto-carantinare, mai ales ca dupa cate-mi amintesc, la cate vaccinåri ati traversat pe Arca lui Goe, trebuie sa va fi imunizat demult. Ma rog, se pare ca nicio imunizare care nu e naturalå, naturalå de la mama naturå, ci e induså artificial, nu dureaza o vesnicie. Mai ales in cazul celor care se auto-expun in medii cu noxe sau radiatii precum social-mediile de rit face-book. Vesnicia aproape ca si trecut. Trebuie sa mai verific pe la laborator, prin calå si sa vad daca mai lucreaza cineva la serviciul „imunizåri”. Ce-ati prefera? Calele sau freziile 🙂

      Apreciază

    • Dl.Goe said

      si da, intre d-na Stely si d-na Oana Pelea nu exista nicio legatura. Legatura era în con-text: la vaccinare. Ca intre Wuhan si dl.Neamtu Tiganu care sa fie legatura? Legatura era pe baruri si parcuri fara masca. Si da, tot da, intrebarea Oanei mi se pare si mie a fi fiind cam fistichie, mai ales ca Dumnezeu prefera spatiile mici. Totusi ca idee de film chiar ar merge. Cu flashback-uri catre inceputul secolului trecut, cand preotii si calugarii trebuiau sa stapaneasca arta/stiinta vaccinarii… Un obicei pre-crestin as zice venind de la proto-daci, dacologi si si de la stramosii nostri agatârsii. Probabil ca tot de-acolo îsi trage seva si insolenta lui Bodu (apropo cine e Bodu?).

      Apreciază

      • Stely said

        Bodu este un nimeni si „atât”.Insa despre domnul acesta, un ziarist arhicunoscut, am o parere foarte buna , iar spusele lui desi cam apocaliptice sunt bune de luat in seama , mai ales de catre cei care au de gand (printre care ma numar si eu) ca dupa ce isi fac vaccinul sa se intoarca la vechile obiceiuri.

        Laurenţiu Ciocăzanu :

        Uitați de succesul vaccinării! E bine că avem vaccinuri, dar nu e suficient. E demonstrat deja că virusul se transmite DE LA OM LA OM cu mare ușurință.
        Câtă vreme vom continua să funcționăm la fel, vom răspândi moartea în jurul nostru, pentru că singura soluție viabilă e lipsa interacțiunii umane, nu vaccinul, în acest moment al existenței noastre.
        Că asta schimbă complet felul nostru de a fi? Da! Însă e la fel de clar că altă cale mai bună nu există. Priviți la noile tulpini, la infectarea tot mai mare în rândul tinerilor, la decesele celor ”sănătoși” și fără boli și veți vedea că omenirea încă n-a tras învățămintele subtile.
        De ce nu piere virusul, de ce vom muri pe capete și nimic nu poate opri, de fapt, apocalipsa asta? Nu pentru că nu avem remedii medicale bune, e mult mai simplu: deoarece oamenii, conștienți sau nu, aleg să omoare oameni, prin nerespectarea măsurilor sanitare de protecție.
        Nu mai spun nimic de cei care au acționat pe față întru moartea semenilor (ați auzit deja de QAnoni, de șoșoace, nași sau bittmani), ei nu mai pot nici să-și ceară iertare pentru cei pieriți din cauza lor.
        Vorbim de ceilalți. De tineri, în general, deși nu doar ei sunt ”răspândaci” de SARS-CoV-2. De cei care, influențați sau nu de alde Radu Moraru&co, pur și simplu renunță să-i mai lase în viață pe alții.
        Vor găsi mereu scuze. În general, teorii ale conspirației. Însă la final ce contează e că pur și simplu nu le pasă de viața altora. Ignoranța și egoismul lor sunt atât de mari încât îi doare undeva că iubitul sau iubita cuiva, mama ori tatăl, sora sau fratele, prietenul sau colegul de serviciu mor din cauza lor.
        Pentru că din cauza lor mor alții, nu a COVID! Boala asta e doar consecința egoismului din oameni. Virusul a venit să ne facă atenți.
        Să ne roage chiar: ”Oameni buni, eu am misiunea mea, dar provocarea e la voi! Puteți trăi voi, dar nepăsarea față de mine ucide în altă parte. La fel, invers. Voi decideți: vă feriți și vă apărați, ori ba? Alegeți banii, economia? Atunci eu vă dau moarte! Alegeți să vă pese de mine, să stați izolați unii de alții, să vă bucurați de aer și apă, să-i mulțumiți Cerului pentru ele? Atunci aveți viață!”.
        De când a izbucnit pandemia, mai nimic nu s-a schimbat. Da, purtăm mască, dar mulți o poartă aiurea, n-o poartă chiar sau n-o iau în serios. Ne comportăm ca și când nu există niciun pericol, de fapt, și facem din mască un accesoriu vestimentar, mai degrabă, ca și cum ne-am trage șosete în picioare.
        Vezi sindicate care cer bani, vezi pensii speciale, propagandiști ai ”economiei”, dar e cineva în jur care ne cere să renunțăm la tot și toate pentru viață? Nu și nu! Oamenii vor bani, joburi, vor să achite rate, să nu piardă, să ”aibă” la fel ca înainte, nu să ”fie” oameni.
        Nimic nu se va schimba profund până când lumea nu va înțelege misterul și mesajul coronavirusului: ”Opriți-vă din alergătura după nevoile așa cum le știați! Căutați altfel sensul vieții! Nu vreți? Continuați să fugiți după bani? OK, atunci e alegerea voastră. Voi cu ale voastre, eu cu ale mele…”.
        Planeta e sătulă de abuzurile ”creșterii economice” clasice. E dovedit deja că un alt virus, mai periculos decât SARS-CoV-2, a apărut la liliecii exterminați de exploatațiile agricole fără limită.
        Adică, avem dovezi clare că agresiunea umanității împotriva naturii produce pandemii precum cea actuală. Adică, ne garantează moartea. Iar noi tot nu ne trezim. Continuăm să căutăm remedii, vaccinuri și invenții pentru a ne ”conserva” forma de viață. Una anti-natură, anti-Dumnezeu, anti-viață, de fapt.
        Nimic nu se va schimba la nivel profund până când nu vom înțelege asta și nu vom înțelege că va trebui să trăim altfel, dacă vrem să mai trăim.”

        P.S. Chiar asa : am in plan ( vara acesta) sa vizitez Parisul . Ce sa fac , sa renunt ? Vad ca in Franta vaccinarea „merge” in pasi vioi , s-a depasit milionul …

        https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/franta-a-vaccinat-deja-un-milion-de-persoane-si-vrea-sa-si-vaccineze-intreaga-populatie-pana-in-august-1439429

        Apreciază

        • Foarte auto-convingåtor ale Ciocăzanu. Dar parca n-o fi chiar asa cum le sporeste d-lui. Ma rog, n-am acuma vreme sa insist. Deocamdata merci pentru materialul adus in dar. Are potential de vorba in el, nu gluma, aproape cat o ofranda. Mai vorbim. 🙂

          Apreciază

        • RALG said

          Dupa cate inteleg eu ziaristul pe care-l apreciati tocmai asta zice, ca vechile obiceiuri NU SUNT BUNE! In plus as adauga ca tonul si felul in care-si conduce discursul (caci tine un discurs), denota ideologie. Ca noi toti omul face niste presupuneri, pe care le decreteaza implicit axiome numai bune de foolosit ca fundament al teoriilor sale cu concluzie si intentie fixa (prestabilita), si anume sa bata in ciocoi, adica in aceia care procedeaza exact ca si d-lui dar care folosesc alte axiome bazate pe alte presupuneri personale la fel de gaunoase. Practic isi invalideaza discursul acreditatnd ideea ca opiniile si presentimentele sale ar fii fiind fapte incontestabile. Si aici din doua una, ori omul sufera de mania grandorii si chiar crede sincer si cu tarie ca intuitiile sale reflecta ceritudini (si atunci e prost), ori stie ca nu este asa, sau ca se poate sa nu fie asa, dar le foloseste ca fundament (in lipsa de altceva), intr-un scop mai inalt (combaterea inamicilor, binele social su cine mai stie ce), caz in care nu e prost ci (doar -?!) ticalos. In esenta discursul d-lui nu-i prea deosebit de materialele postate cu harnicie de catre Radu Humor chit ca concluziile oferite par diametral opuse. Pe alocuri aduce bine si cu dl. Greblea Cica „Boala asta e doar consecința egoismului din oameni. Virusul a venit să ne facă atenți.” !!! Haide mai fugi cu cercul…

          Poate ca modelul economic al lumii e gresit (rau) de tot si are nevoie sa fie ameliorat sau schimbat, dar astfel de disursuri in niciun caz nu au cum impinge lucrurile si actiunile oamenilor in directia cea buna. Le poate da un sentiment placut celor care au deja aceeasi „opinie” cu d-lui, si la fel un sentiment placut celor din tabara opusa, carora le furnizeaza munitie cat cuprind, ca sa aiba si gura lor ce sa zica… E un articol bun de claca si intru intretinerea unui perpetuum mobile de vorbe, care sa ne tina ocupati, pe pandemie…

          Apreciază

          • Stely said

            Nu zic ca ziaristul are perfecta dreptate in ceea ce spune si nici ca” opiniile” lui ar fi litera de evanghelie pentru mine. Ceea ce mi-a placut a fost faptul ca a pus mult suflet in tot ce a scris. Nu este (dupa parerea mea) nici prost si nici ticalos. E adevarat ca dă in „ciocoi” dar nu neaparat in cei bogati sau eventual politicieni, ci cu cei care au tot batut moneda conspirtionista privind provenienta coronavirusului nou, avand pe deasupra si o atitudine de sfidare a regulilor de prevenire a imbolnavirii . Acei care …” au acționat pe față întru moartea semenilor…. de șoșoace, nași sau bittmani) ” precum si de cei care sunt influențați de” alde Radu Moraru&co” .. si (zic eu) de Prea Cinsitele Fete bisericesti.
            Si mesajul acesta, fiind si un semnal de alarma , mi-a placut :”Nimic nu se va schimba profund până când lumea nu va înțelege misterul și mesajul coronavirusului: ”Opriți-vă din alergătura după nevoile așa cum le știați! Căutați altfel sensul vieții! Nu vreți? Continuați să fugiți după bani? OK”

            O fi n-o fi coronavirusul de vina, dar cred si eu ca alergatura dupa bani pentru imbogatire cu orice pret , fara sa te gandesti la ce ai mai de pret (viata si sanatatea) nu este tocmai cea mai buna alegere. Si pana la urma nu le interzice nimeni sa se imbogateasca sau sa-si faca popularitate pentru un interes propriu , dar nu sa iasa in fata cu tot felul de idei „marete” , stiind ca sunt multi dintre cei care „pun botul” la ele. Pai da, ce le-o fi trebuind lui Radu Morar , Dan Bittman etc sa iasa in public cu tampeniile lor despre coronavirus si mai ales cu indemnuri la nerespectarea regulilor de restrictie si purtatul mastii ? Zau , ma scot din sarite.😠

            Apreciază

            • E dreptul inalienabil si incontestabil al oricui si al fiecaruia sa va scoata din sarite.

              P.S. Putem pune in gura netrebnicului virus orice mesaj poftim. Dar numai si numai daca avem talent literar, spirit de persuadare, de orientare si anticipare, priza la public si succes la femei. Altminteri va suna fals. Si noi unul credem, la fel ca d-voastra, ca decat sarac si bolnav e mai bine bogat si sanatos. Dar de, cine sunt eu, sa-i conving pe altii in vreo privinta. Eu abia daca reusesc sa-i tin pe cate unii departe de vreo convingere. Si nici pe acestie pentru prea multa vreme. Mai ales ca, vorba ceea, ba ce mare e universul si ce lunga e eternitatea, de la oras si vesnicia, de la sat. 🙂

              Apreciază

  15. neamtu tiganu said

    Goie, e greu sa intelegi daca n-ai trait cracanat intre doua culturi. Poti incerca sa alegi ce-ti place dintre fiecare, dar de multe ori te alegi cu cei mai nasol..

    P:S Cind am vorbit de placerea nemtilor de a turna m-am referit la faptul ca daca te abati de la regulile Corona, de ex ai voie doar cu unu sa te intilnesti, dar tu te intilnesti cu fi-tu si cu nepoata, deci sunt doi, te trezesti imediat cu politia.

    Apreciază

    • RALG said

      Vai stimate domn, ca genial mai sunteti la metafore. „Cråcånat intre doua culturi”. Pai ce cråcånat?, cå d-voastra suteti aproape in spagat, incercând så pastrati un picior in neam-prostia originarå, iar altul in scåzåtorul confort octzidental. V-ati dat deja cu boasele de påmånt si urmeaza sa va dati si cu curul. De unde si nasolul din genialitate.

      P.S. Mihai, eu inteleg ca esti frustrat de dor (de duca) si ca te defulezi si tu cum poti, pe unde poti, si cu cine poti, si daca nu cu Goie atunci cu cine?, dar paraca totusi te-as intreba: Ce-ti e prietene? S-a umflat rânza-n tine? Ti s-a sculat muschiul retoricii? Stii foarte bine ca nu ma deranjeaza catusi de putin insolentele auto-ilustrative ale oricui, dar asta nu e valabil si pentru cele gratuite. Te-as ruga, daca se poate, sa nu-mi vinzi gratuitati, indiferent cat Humor oi avea in tine. Ma rog, „te-as ruga” vine vorba, ca nu e nicio rugaminte la mijloc. E un sfat prietenesc si dezinteresat. Asa ca de la interlocutor la interlocutor.

      Apreciază

  16. Update 4. Despre Trump n-am apucat sa zicem cine stie ce, dar (nici n-) o sa ni se dea ocazia sa (mai) zicem ceva despre d-lui, in schimb despre virus, pandemie, vaccin, de bine, de rau, mai ziseram cate ceva prin inter-text, si deci putem inchide subiectul. Macar pana la noi (dez)ordine. In fine, vivat.

    Apreciază

Lasă un comentariu