(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Ritualul primăverii

Posted by Arca lui Goe pe martie 26, 2021

Cred că înainte de a continua marșul triumfal al furnicilor pe planeta sperlingilor, (încă) un mic intermezzo de primăvară ar putea fi benefic pentru a mai atenua un pic asperitățile rămase în aer, la finalul bătăliilor crâncene duse în subsolul planetei  (care, per se, a fost cred destul de pașnică, în primul ei episod, suspansul fiind salvat de spiritul de anticipare al unora dintre actorii-observatori, care au ținut să ilustreze în avans anumite aspecte ale problemei limitelor artificiale ale libertății de exprimare). Mă întreb dacă ar merge, în acest sens, să-ți povestesc o mică și nevinovată întâmplare căreia i-am fost martor, ieri spre amurg. Poate că da, poate că nu, dar întrucât momentan nu am la îndemână nimic altceva mai potrivit ca interludiu, o să te rog să mă însoțești în mica mea plimbare, la drum de seară, pe o stradă, aproape pustie. Mergeam în pas vioi pe trotuar, având drept în față un soare blajin ce-și arunca pieziș peste asfalt, lumina diafană a apusului iminent 😊. Am văzut de departe două siluete, aflate de o parte și de alta a străzii, fiecare pe trotuarul său, stând față în față și făcând niște gesturi pe care la început nu le-am înțeles. În timp ce mă apropiam, mijindu-mi ochii în contra soarelui, am băgat de seama că cei doi se chinuiau să întindă o coardă de la unul la altul peste stradă. Când unuia îi scăpa din mână, celălalt îi azvârlea înapoi capătul coardei, iar apoi, când se apropia câte o mașină, se opinteau să întindă coarda, încercând parcă să blocheze drumul. Când am ajuns destul de aproape am băgat de seama că era un simplu număr de pantomimă, și că cei doi puștani, neavând de fapt nicio coardă, încercau doar să-i păcălească pe șoferi cu gesturile lor, și chiar reușeau aș zice, întrucât majoritatea mașinilor încetineau, iar unele chiar frânau destul de brusc. Mă pregăteam să le zic vreo două, din postura mea de cetățean responsabil (și vigilent), pornit pe fapte bune în favoarea cetății, mai ales că cei doi adolescenți, deși remarcaseră că mă apropii, nu păreau să se simtă incomodați de prezenta mea, râzând și chicotind cu poftă în timp ce-și continuau prestația. Când aproape că ajunsesem la fața locului și mă pregăteam să le spun că-și cam depășesc limitele libertății de exprimare, am băgat de seamă că mai exista un martor, și anume o foarte tânără duduie, blondă și copilăroasă, care privea printre gene, chicotind și ea la fiecare dintre reușitele protagoniștilor, care se pare că voiau musai s-o impresioneze pe tânăra domniță. Am realizat dintr-odată că asistam la un ritual al primăverii, pe care chiar n-ar fi avut niciun rost să-l perturb cu prostii civice. Mai ales că și fețele nedumerite ale șoferiilor care încetineau, încercând să înțeleagă ce se întâmplă, chiar făceau toți banii. Si asta e tot. Merge?   

53 răspunsuri sa “Ritualul primăverii”

 1. AdAmA4 said

  Apreciază

  • Hait! C-a venit si Ieremia cu oistea-n gard.

   Iosif – Make Telemah – Ati venit pentru alisveris, sau aveti treaba cu Didina?

   Apreciază

   • AdAmA4 said

    (999)Noi unA, venim cu luna si cu stelele pe cap, sa va oferim coroana, Eternului Împarat…

    Apreciază

    • Merci beaucoup. Despre cum ati intrat in posesia coroanei, si despre ce-o sa zica imparatul vazandu-si coroana traficata de fitecine, iese din discutie. La urma urmei, gestul conteaza.

     Apreciază

    • Relicva „Florin Piersic” mai lipsea de pe Arca lui Goe. Nu ca omul n-ar avea material de „dl.Goe” în dânsul, că areeee… cât cuprinde, inclusiv in teatralitatea cu care recită, (ca un scoler ridicol), dar parca varianta asta ardelenească e mult prea lenta pentru a tine ritmul cu restul pasagerilor de pe arca, majoritatea acestora fiind din Ploiesti, unde, nu-i asa?, potopul o sa vina mai intai, de la ploi, si ce ploaie vine de la Cluj. Cica sfarsitul lumii a venit in Romania cu mare intarziere in raport cu restul lumii (vreo 50 de ani). Intrebat de presedintele tarii: „Bine mă, acuma se vine? Pe unde ai intarziat?”, sfarsitul lumii, a zis: „Scuze, dar m-am intalnit cu Florin Piersic si m-a tinut de vorbă”.

     Americanii l-au avut pe John Wayne, francezii pe Jean Marais, italienii pe Marcello Mastroianni, rusii pe Nikita Mikhalkov, iar romanii s-au pricopsit cu Florin Piersic pe post de Mărgelatu si Făt Frumos. Nicio brânză.

     Apreciază

     • AdAmA4 said

      Ce bine stiti sa va dati pe dupa castanii din parc(are), schimbând macazul fix ca Dl.Goe în gara la Ploiesti, în clasica aventura cu cele 3 dame (si toti trei) spre capitala Bucuresti.
      Voyage très agréable et attention à… billets M. Goe !

      Apreciază

     • @Iosif – inteleg că impresia d-voastra ar fi că incerc să deturnez sensul profund si adânc al mesajului d-voastră, către lucruri frivole sau futile, dând-o cotită dupa piersic. Vă înselati amarnic stimate, domn. N-am încercat să deturnez sensul (care sens?), ci doar să dau acolo, cât de cât un sens nimiculul care se straduieste prin d-voastra să se manifeste pe Arcă. Am vrut să fiu o gazdă bună, ospitalieră si primitoare, indiferent de cât de calic, de sărman sau de dus cu pluta este respectivul vizitator. Dacă aveti impresia că exista vreun sens in ideea că ati fi fiind matale păstratorul vreunei coroane de împarat pe care cu mărinimie o oferiti cuiva (cui?) pe Arca lui Goe, ori că în recitarea telenovelistica si laclimogena a lui Florin Piersic ar sta cine stie ce adevar sau emotie de calitate (sanchi), aveti libertatea de a schimba macazul (la loc) cât vă pofteste inima. Oricum mai ridicol decât sunteti n-aveti cum deveni. Si-apoi cine treabă are, caci va fi sub pălarie. Tare mi-e teama insa ca de fapt ati realizat câte ceva din contra-mesajul propus si, neavand ce alta să ziceti, ati zis si d-voastra, un „pe pe-al mă-ti”, scremut, in acord cu volubilitatea din dotare.

      P.S. Puteți semna „iosif” fără probleme, fiind acesta la fel de anonim ca si „a dama 4”, parol, jucand in continuare, in travesti, rolul „urâtului” din trenul personal Ploiesti – București, pe o rută ocolitoare, pe la Titu, de unde (se pare că) v-ați si aprovizionat engross cu gogoși. Haide Greblea, nu mai tot încercați sa vindeți castraveți grădinarilor, si sa poluați locul cu clișee si mesianisme de strânsură (echivalabile oricând cu luarea numelui Domnului in desert). Ne aflam in plin desert, pe o duna de nisip. Daca aveți ceva de duh de zis din d-voastră, sunteți liber s-o ziceți, dar aducerea unor videoclipuri de prost-gust care mai sunt si off topic, nu-i o varianta câștigătoare in tentativa de a va lua in seama ființa. Fiti rezonabil, ce dracu.

      Apreciază

 2. Merge merge.

  Doar că schepsis-ul cu șnuru’… pantomima, nu-i chiar original 😆
  Poți mai mult de-atât. Cred. Da’ pt licuricii de la subsol, e ok. Oricum tac.

  Apreciază

  • Cine sa poata mai mult in materie de originalitate? Eu sau pustanii cu numarul de pantomima? Si te referi la originalitatea trucului sau la ideea de a impresiona gagici? Desigur nimic original, caci, vorba ceea, nimic nou sub soare. Si tot vorba ceea, alta intrebare: tu te consideri licurice?

   Apreciază

   • Licurice? Ha.

    Crecă ți-am dat vr’o două. nu mai mult. bine nici navem nu știu ce istoric. dar orșicum, am oleacă de țuț, nu? Anyway, da’ io batăr mai și comentez, nu doar…pup poala popii ::lol: hlizindu-mă cu inimioare prin subsoluri.

    Decât.

    PS. io m am născut licurice, la naiba! 😆
    asta mi e menirea
    NOSTRASTELLA

    Apreciază

    • Da mai dar nici tu nu esti originala, ca mai era (cel putin) una tot asa, ploiesteanca si revolutionara, si si ea tot asa rivala cu Didina Mazu. 🙂

     P.S. Un licurici vede o licurică, se apropie de ea si, in timp ce o îmbratisează tandru, isi dă seama că a confundat-o cu un muc de tigară aprins.

     Apreciază

  • Oricum cred ca partea cea mai ne originala este titlul. Am impresia ca l-am mai auzit pe undeva. 🙂😁

   Apreciază

   • Și io

    Apreciază

    • Si tu? Iar nu esti originala?

     Macar ne putem consola cu ideea ca nici Alejo Carpentier nu fuse tocmai original cu al sau volum admirabil „Ritualul primaverii”, imprumutandu-si titlul dupa un balet rusesc:

     O carte construită în jurul unui balet rusesc: Ritualul primăverii, al lui Igor Stravinski. O poveste de dragoste dintre o rusoaică pasionată de balet şi un arhitect cubanez, care se cunosc pe un tărâm neutru, care se apropie şi se depărtează în ritmul ciudat al lui Stravinski. 1, 2, 3, 1 şiiiii 2 şiiiii 3… paşii care compun istorisirea unor suflete care se lovesc în dansul lor ba de războiul civil spaniol, ba de al doilea război mondial, ba de revoluţia cubaneză. Şi peste toate revine obsesiv revoluţia rusă, care o urmăreşte peste tot prin lume pe eroina principală.

     Totuşi, povestea celor doi, precum celebrul balet rusesc, este doar scheletul pe care se contruieşte o întreagă lume. Şi spun o întreagă lume fără să exagerez, pentru că, prin ochii autorului şi prin vocile personajelor, eşti purtat prin Benicassim, Valencia, Paris, Havana, New York şi altele. Vezi lumea boemă a Europei, burghezia ipocrită a Havanei, indiferenţa şi detaşarea americană, isteria adusă în Cuba de pretinsa revoluţie… Cu detalii, multe detalii, care se înşurubează în jurul câtorva personaje care urcă şi coboară, plutesc sau se chircesc, în funcţie de aceeaşi muzică rusească ce nu vrea să se lase abandonată.

     Istoriile personale se întrepătrund cu marea istorie, pentru că, prin intermediul personajelor, ajungi martor al unor momente care au rămas în cărţile de istorie. Momente pline de violenţă, o agresivitate în mijlocul căreia te poţi trezi purtat de valul lumii în care trăieşti, dar cu care simţi că nu ai nimic în comun. Şi ce îţi rămâne de făcut în astfel de clipe în care simţi că ai vrea să aparţii şi nu ştii cum? Te refugiezi în…

     Pentru cei care n-au citit cartea musai de citit macar cronica aici:

     Alejo Carpentier – Ritualul primăverii, de Dorina Tătăran

     Pana si reluarea si reutilizarea acelui titlu a devenit un ritual…:)

     Apreciază

    • Ce poate fi mai potrivit pentru o seară de martie decât partitura compozitorului rus Igor Stravinski – Ritualul primăverii? Pe 20 martie, de la ora 19.00, la Sala Radio, veţi avea bucuria întâlnirii cu această lucrare inedită interpretată de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Gheorghe Costin.

     Partitura a fost compusă special pentru a fi dansată de către celebra companie Ballets Russes, care prezenta spectacole la Paris la începutul sec. XX. Sacre du printemps a provocat unul dintre cele mai mari scandaluri pe scena muzicală a secolului, stârnind dezaprobarea publicului prezent la premiera din 1913, la Théâtre des Champs-Élysées – Paris. Motivul revoltei a fost însă nu numai muzica, ci şi coregrafia avangardistă, semnată de marele balerin Vaslav Nijinski.

     Deşi a fost compusă special pentru a fi dansată, partitura lui Stravinski şi-a construit propria sa celebritate ca lucrare cântată independent în sălile de concerte, fiind adesea considerată una dintre cele mai importante creaţii muzicale ale sec. XX. Aşa cum sugerează titlul, compoziţia a fost inspirată de diferite ritualuri păgâne, asociate în tradiţiile ruseşti cu venirea primăverii şi renaşterea naturii. (sursa AICI

     Apreciază

 3. RALG said

  Apropo de primavara, exuberanta, libertate de exprimare, ritual, si cat si mai cate, i-am adresat d-nei Adriana (care se avanta cu mult entuziasm spre înalt) o intrebare legitima si anume care crede ca este pasarea care zboara cel mai sus. Nu mi-a raspuns. Ma rog d-ei in genere nu raspunde intrebarilor care-i sunt adresate (decat cel mult cu divagari). Nu-i aici sa raspunda ci sa intrebe. Te pommenesti ca nu-i o persoana råspunzatoare.

  Prin urmare indraznesc sa sper ca poate se gaseste altcineva sa dezlege ghicitoarea:

  Care pasare zboara cel mai sus?

  🙂

  Apreciază

  • neamtu tiganu said

   Cel mai sus a zburat pasarica lui Valentia Terescova…

   Apreciat de 1 persoană

  • Stely said

   Nu -mi dau seama de ce ,Adriana, careia i s-a adresat direct intrebarea n-a vrut sa raspunda dar, acuma, n-am decat sa ma „sacrific” eu, desi nu-i mare scofala sa cauti .
   Aici :

   Si , mai mult , aici:

   „Vulturul Grifon de Ruppell poate zbura la 11,2 kilometri distanță față de sol. Majoritatea avioanelor comerciale zboară la 10 kilometri de sol, dar vulturul Grifon reușește să întreacă această altitudine. Au existat însă câteva cazuri în care un vultur ghinionist a fost absorbit de motorul unui avion.

   Este una din cele mai mari păsări prădătoare din lume și, dacă nu ar exista, zonele sălbatice din Africa ar fi pline de gunoaie. Se hrănește cu rămășițele de animale, fiind un soi de sistem natural de reciclare pentru carnea putrezită. Numărul de vulturi Grifon de Ruppell este însă în scădere.

   Pe lângă altitudinea impresionantă pe care o poate atinge, acest vultur poate parcurge și distanțe lungi de până la 144 de kilometri, doar pentru a găsi mâncare și materiale de construire a cuibului. Pentru a zbura atât de sus, vulturul grifon a dezvoltat un tip de hemoglobină care eficientizează procesul de inhalare a oxigenului.

   Cum au aflat însă oamenii că o pasăre zboară atât de sus? În 1973, doi piloți de avion au descoperit o pasăre care zbura la mai bine de 11 de kilometri de sol. Vulturul a fost supt de motorul avionului, iar piloții au trebuit să efectueze o aterizare de urgență.

   Odată ajunși la sol, ei au descoperit că din pasărea din înaltul cerului au mai rămas doar cinci pene întregi și 15 pene fărămițate prinse în motor, care au ajutat la identificarea speciei, după cum arată „Gizmodo”.

   De atunci, Vulturii grifon de Ruppell nu au mai adus prea multe necazuri companiilor aeriene. Motivul este însă unul nefericit – vulturii grifon dispar încet și sigur, pe măsură ce pierd mâncare și teritoriu în fața oamenilor.

   Apreciază

   • Asta inseamna că, in competitia păsărilor pentru cea mai ridicată altitudine de zbor, vulturul grifon, după ce că e pe cale de disparitie, a mai si pierdut cometita cu păsărica de stewardesă. 🙂

    P.S. Adriana, desi nu ofera mai niciodata răspunsuri explicite, reuseste totusi să nu lase nimic neclar, cu o transparentă de invidiat. Ceea ce denotă, cred, un amestec (in proportii nu prea clare incă) de curaj si inconstientă. Ca troll mi se pare destul de simpatică. Are câte ceva din toti ceilalti trolli care au bântuit arca, dar are si o prospetime si o naivitate naturală pe care ceilalti n-o aveau. Cred ca are un fond bun. Adica un suflet bun. Ambitioasă, temperamentală, încezătoare in ea insăsi, tenace, artăgoasă, amarnică (pe alocuri), încăpătânată si cam visătoare. as zice. Mateial super pentru un troll de calitate 🙂 Poate fi troll-ul bun la casa omului.

    Apreciază

    • Jasmin said

     As fi vrut sa dau un raspuns savant, documentat si bine sedimentat in neuroni de nota 20 si anume ca mai presus de toate pasaricile este pasarica Nostrastellei care asemanatoare celei din paradis apartinatoare familiei Paradisaeidae din ordinul Passeriformes cu diferite mișcări isi atrage partenerul ducandu-l chiar si dincolo de nori……….. dar din pacate nu este cazul, a ei este imobila adica de neclintit.

     Apreciat de 1 persoană

     • RALG said

      @Jasmin, you must have an obsession for Nostrastella, fiind in special atrasa de o zonă anatomică anume, despre care ati avea in mod surprinzator cunostiinte intime (bazate fie pe un prea apropiat contact cu problema, fie pe o prea bolnava imaginatie). Felul in care inceracti sa va vindeti marfa, sugerand ca la tarabă, că ar fi de mai bună calitate decat a altora, este nostim pana la un punct, pe care am insa impresa ca l-ati cam depasit deja. Nu vi se pare?

      Apreciază

     • Jasmin said

      Eu am scris despre pasarea paradisului, unde va este gandul Domnule draga. Nu sunt atrasa de Nostrastella ca pute

      Apreciază

     • Aladdin said

      Apreciază

     • Jasmin said

      Unde-i lampa?

      Apreciază

     • RALG said

      @Adriana – Cum vi se pare comentariul Jasminei? Este cumva dintre cele despre care considerați că ar trebui cenzurate? Știți cum susțineați (pe vremuri) că este exclus să-ti folosești libertatea de exprimare pentru a jigni, insulta, ofensa, pentru a aduce atingere demnității persoanei. Oare se încadrează mesajul Jasminei la aceasta categorie? D-voastră cum considerați? 🙂 Mai ales ca am impresia ca Nostrastella nu i-a zis absolut nimic Jasminei. Cel puțin nu pe Arca lui Goe. 🙂

      Aștept cu nerăbdare opinia d-voastră.

      Apreciază

     • Jasmin said

      Un comentariu foarte bun. Nu este al Jasminei este al meu si eu imi asum absolut tot ce fac, spun, scriu etc. Eram sigura de reactie. Iar daca cineva s-ar simti ofensat chiar m-as bucura sa simta pe pielea lui lezarea. Dar putin probabil sa se intample asa ceva. Eu daca fortez nota stiu bine de ce procedez asa. Multi oameni sensibili s-au suparat de comentariile acestei dragute, eu nu am nici pic de retinere in a o elogia ori de cate ori am o ocazie. Iar acum am avut ocazia. Adriana

      Apreciază

     • Sin-bad (the Sailor) said

      Am impresia ca unele lucruri din Blue Jasmine, filmul propus de Alladin, redau destul de exact anumite întâmplări, situați si personaje, vizibile aievea pe Arca lui Goe.

      Apreciază

     • Jasmin said

      Adevarul ca doar Sin-bad lipsea din peisaj. Sa scrie ceva si Nea Ion ca si el om…..

      Apreciază

     • Jasmin/Adriana – Biciul lui Dumnezeu nu alta. Ati inculpat, ati administrat probele, ati judecat, ati stabilit verdictul, ati pronuntat sentinta si ati trecut la excecutarea pedepsei. Jasmin/Adriana cinci salamuri intr-unul singur. Deci cu alte cuvinte mesajele si gesturile de genul celor pe care le parcticati nu trebuie cenzurate fiind, nu-i asa?, de buna credintă.

      Mie mi se pare ca mergem bine in legatura cu promovarea deplinei libertati de exprimare. De pofitat ati tot profitat de ea, ilustrand-o, chit ca o negati cu o vehementa vecina cu betia, dar macar acum ati inceput sa va desfiintati argumentele si sa sugerati ca musai trebuie sa aveti libertate pentru a putea face dreptate. Dreptatea adrianică. Aceea si alta nu. Presimt ca in curand o sa deveniti un promotor devotat al cauzei libertatii de exprimare si un adversar al banarii, cenzurarii, blocarii, interzicerii. 🙂

      Apreciază

     • Jasmin said

      Vai, vai, vai cata dragalasenie. Nu ma asteptam. ma simt magulita. Sigur ca voi promova in continuare libertatea de exprimare daca aceasta nu este de natura instigatoare sau daca nu va prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.

      Apreciază

     • Din cate o cunosc pe Adriana (si slava Domnului ocazii de a o cunoaste pas cau pas, au fost căcălău măria-ta) d-ei se afla in faza in care luptă si dă-i, o Efimită impartială ca tot omul, gata să promoveze in continuare libertatea de exprimare dar cu măsura, numai si numai daca aceasta nu este de natură instigatoare sau daca nu va prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei şi nici dreptul la propria imagine (in acord cu standardele de d-ei pre-stabilite). Cu alte cuvinte pentru d-ei lupta in contra mesajelor instigatoare si/sau care prejudiciaza demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei (n.b. normal ca a persoanei) şi şi dreptul la propria imagine, este mai presus de orice. Inclusiv mai presus de liberatea de exprimare. Serios. Asa este d-ei. Ma rog cand e vorba de persoana ei proprie si personala, nu de persoana altor persoane (cum ar fi fiind Nostrastella sau alte Stely).

      Ordinea sa de prioritati este foarte demna, logica si corecta. O fi, ca prea zice cu foc (si pară). Presupun ca Adriana ar putea opta liber pentru o perioada de meditatie asupra ordinii firesti a prioritatilor in lume, pe bloguri, si chiar in mintea si sufletelul ei, dragalase ambele, ca niste bobocei de gâscă, pe o pajiste la soare.

      Apreciază

     • Jasmin said

      Sorry Nostrastella si Stely sunt personaje, nu persoane asa ca imi permit, ce pui mei – la puii de gasca ma gandeam

      Apreciază

     • Sorry Nostrastella si Stely sunt personaje, nu persoane” – Wow, tare asta, tare de tot. Cat se poate de normal, as zice, ca grupul persoanelor, Adriana si Jasmin, sa desconsidere tagma personajelor… fictive, anonime, si lipsite de vreo importanta, si sa le trateze oricum ca pe niste nefiinte. Adriana esti cumva surioara lui Pinochio? Tot asa, real girl? Anyway…

      Adriana, esti o fiinta silitoare, ai invatat repede ca exista niste distinctii si diferente intre persoane si personaje. Cred ca a venit timpul sa inveti ca exista si unele asemanari si lucruri pe care persoanele si personajele le au in comun (precum tu cu Jasmin)… usor insa, atentie la surmenaj.

      Foarte dragut felul in care accepti oficial că esti „o gâscă”, prin intermediul puilor tăi. Normal ar fi ca data viitoare sa-ti semnezi panseurile cu pseudonimul Lady Ga-ga. Sur-menajul a trois Adriana-Jasmin-Ga-ga.

      Apreciază

     • Jasmin said

      Bine, bine, ma straduiesc sa fiu mai cuminte. Promit ca nu ma mai intreseaza Nostrastella nici Stely. Scuza-ma Nostrastella, nu mai fac. Voi sta pe bArca si cand ma v-a apuca nervii aia mari produsi de dansele eu voi contempla cerul, imi voi pieptana parul si voi scrie versuri sau chiar voi canta la claranet (clarinet). Recunosc ca am gresit deci stau linistita ca greseala recunoscuta este pe jumatate iertata.

      Apreciază

     • Apreciază

    • Stely said

     Bag de seama ca nu „gustati” CE fodbal U-21 . Tinereii nostri tocmai ce au batut nationala de tineret a Ungariei, iar cu 2 zile in urma au remizat cu Olanda. Au sanse sa acceada in sferturi . Pe 30 martie vor juca cu Germania .
     Deasemenea, vad nu gustati nici tenis Open Miami ca de , daca Nole nu e , nimic nu e. 🙂

     P.S.Sunt suparata . Simona s-a retras . 😦

     Daca vreti sa vedeti meciul Germania -Olanda, va fi in seara aceasta la 22:00 ora Romaniei.
     PPS . Cred ca stiti ca tot acum se si preliminariile CM 2022 . Maine avem meci tot cu Germania.

     Apreciază

     • Am vazut-o pe Simona in meciul precedent, cand cu durerile de umar, dar nu mi s-a parut c-ar fi fost ceva de comentat… Acum cu atat mai putin. Iar despre fotbalul romanesc la ora actuala… mai bine ar fi fost sa nu zic nimic. E jale mare, mare de tot si nu prea vad cum s-ar putea iesi prea curand din situatie, si nu ma refer la cine stie ce rezultate, ci pur si simplu la a incepe sa se joace fotbal. Chestia asta care se practica acum in Romania pe post de fotbal nu e fotbal, fotbal, ci altceva, un soi de sport pentru amatori caruia, pentru ca trebuia sa poarte un nume, i s-a zis fotbal. Asa la misto si la tupeu. Acum ca te poti uita si la meciuri din Liga Campionilor este greu de sustinut ca e acelasi sport. E cam ca diferenta dintre tenisul masculin si cel feminin. 🙂 Tineretul da, a mai facut figuri frumoase dar atat… Stati sa treaca si meciurile cu Germania si sa vedeti cum o sa va treaca patriotismul cand v-o lua Neamtu la 11 metri.

      P.S. In mare secret tare mi-as dori sa va vad prestatia pe Arca lui Goe, daca vreo minune de la Maglavit se va produce in respectivele meciuri. 🙂

      Apreciază

     • Stely said

      „In mare secret tare mi-as dori sa va vad prestatia pe Arca lui Goe, daca vreo minune de la Maglavit se va produce in respectivele meciuri. 🙂”

      Prestatia cui ,si ce minune de la Maglavit sa se produca ? Ce treaba are Neamtu tiganu cu patrioteismul meu ? Doar n’oti vrea sa spuneti ca tine cu Germania, ca nu s-ar vede …
      P.S. Se pare ca Adriana are concurenta mare la trofeul „troll-ului de calitate.” 🙂

      Apreciază

     • RALG said

      Prestatia d-nei Stely in contra anti-proorocului Goe, in cazul (minune tip Maglavit) in care nationala Romaniei ar invinge nationala Germaniei. Neamtu n-are nevoie sa tina cu Germania ca sa va poata lua la 11 m, daca se va dovedi ca nationalismul d-voastra fotbalistic nu-i bazat decat pe patriotism sportiv.

      Despre cine ziceti ca i-ar putea face concurenta Adrianei pe post? Va referiti la Jasmin? Cea cu un singur comentariu? Ei, asta-i acum. Am impresia ca va place sa puneti paie pe foc in vederea producerii unui incendiu controlat. Dar aveti cumva atestat de artificier, sau va hazardati?

      Apreciază

     • Aoleu d-na Stely, ati vazut pocinogul? „Jasmin” = „Adriana” (ptiu drace, si nimeni nu se prinsese), la fel ca si in cazul „iosif” = „a Dama 4”. Ce manevre subptile, ingenioase si măiastre folosesc trollii. Ceva de speriat. Mai urmeaza sa aflam ca „iosif” + „adriana” = love, si telenovela e gata. Dar numai pe Arca lui Goe…

      Apreciază

     • Stely said

      Nu depre nationala Romaniei, in preliminariile CM 2022 vorbeam , ci despre nationala U-21 (tineret) din CE care se defasoara momentan in Ungaria. Spuneam ca are sanse sa acceada in sferturi si nu ca va bate Germania pe 30 martie. Insa, daca ati fi vazut meciul (din seara asta) dintre Germania – Olanda care abia s-a terminat (1-1) si pe cel dintre Romania -Ungaria (2-1) v-ati fi putut da seama de valoarea lor ,dupa prestatia ei in comparatie cu a Romaniei, in meciul cu Olanda (1-1) si cu Ungaria . Dupa parerea mea, chiar daca nu vorbesc de pe pozitia unui inveterat al fotbalului , a jucat lamentabil. Nu zic ca echipa Romaniei a jucat excelent, dar a avut numeroase ocazii de gol, fata de Germania contra Olandei. Abia in min 80 au dat golul egalizator .Iar in prelungiri mai mare rusinea de cum s-au comportat. Un joc pasiv pe centru fara sa avanseze la poarta olandezilor. Asa au jucat pret de vreo 3 minute din 5 , iar cand mai erau 56 ” s-au dus agale catre poarta adversa.
      Sigur ca in ce priveste meciul de maine din preliminariile CM cu Germania nici eu nu-mi fac iluzii ca i-ar invinge , dar la tineret as zice ca sunt sanse , doar atat. La ora actuala, dupa 2 jocuri , Germania si Romania au cate 4 puncte , Olanda 2 si Ungaria 0 .

      P.S. Vorbeam de nick-urile Jasmin ,Sin-Bad (The Sailor) Aladdin si AdAmA4, care i-ar face concurenta Adrianei. Acum dupa ce Jasmin s-a deconspirat , consider ca Adriana a pierdut pe limba ei. In calitate de Jasmin a fost lamentabila .

      Apreciază

     • Desigur ca jocurile de la tineret, precum si cele de la copii si juniori au farmecul lor, relativ la nivelul respectiv, dar fotbalul se cunoaște la nivelul seniorilor. Acela este fotbalul si toți fotbaliștii pentru asta se pregătesc. Desigur ca putem contabiliza si repetițiile si meciurile amicale, dar na, pentru un microbist fotbalul e fotbal. Daca fotbalul merge bine (in tara ta) te poți uita cu drag si la tineret, si la fotbalul feminin, ca la un divertisment suplimentar, dar la care nu te poți uita „în loc de”. Iar acum, scuzata fie-mi insistenta, „fotbalul” in Romania este într-o-o stare jalnica si din păcate starea asta e cronica rău de tot, ceea ce-l face totalmente neatractiv pentru spectatorul care se respecta cat de cat, si care nu vrea sa-si bata joc de timpul lui. La ora asta trebuie sa ma mulțumesc cu meciurile din liga campionilor, si cu așteptarea pentru campionatele european si mondial.

      P.S. „In calitate de Jasmin a fost lamentabila” !!! Sa insemne asta ca in calitate de „Adriana” n-a fost tot asa? Sunteti marinimoasa. Si exagerat de optmista. Stati s-o vedeti pe mai departe.

      Apreciază

     • neamtu tiganu said

      Diseara e Romania Germania..
      cu mai multi ani in urma fi-miu a venit cu mai multi prieteni la noi sa vada un meci important Ro-Ge, motivul fiind si ca la noi exista bere la discretie si sanvisiuri. O parte din prieteni erau romani, altii nemti. Nu a inceput meciul si romanii au asezat un drapel romanesc lingaTV. Nemtii au scos si ei un drapel german si l-au pus peste TV.
      Mie mi se facuse sufletul cit un licurici, mi-era teama de incaierare, dar am avut noroc, s-a terminat 2-2, desi romanii au fost mai buni, dar defavorizati de arbitru, ziceau unii, sau nemtii, si ei defavorizati. Din fericire a ajuns berea.

      Apreciat de 1 persoană

     • @Stely & Neamtu Tiganu et Co si altii: – Hai Romania !!!

      Apreciază

     • Stely said

      Eiii , hai Romania , dar greu la deal cu boii mici … Ma mir cum au primit pana acum doar un singur gol. Mai mult ca sigur ca in repriza a 2-a vor mai fi inca vreo 2-3 . Dar sa nu spuneti ca va pierdeti vremea sa va uitati la simulacru asta de joc ?😣😬

      Apreciază

     • RALG said

      Ba da, chiar asta fac… 😦

      Apreciază

     • Stely said

      N-a fost catastrofal asa cum prevazusem … Cu nitel noroc si paradele lui Nita a fost bine ca macar nu s-au facut de ras . Ar fi putut sa mai incaseze pe putin 4 goluri. Ma bucur ca am rezistat sa vad meciul pana la capat.

      Apreciază

 4. Si pentru că actiunea se petrece intr-un sat de pescari, din cand in cand, pe ecran apare o (b)Arcă.

  …se aude din din off … păi (b)Arca era a săracului, care n-avea lotca lui…

  Apreciază

 5. つまり、NostrastellaとStelyはキャラクターであり、人ではありません。

  Apreciază

 6. Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: