(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

ORIGINILE PERVERSITĂȚII

Posted by Arca lui Goe pe aprilie 19, 2021

Am văzut un film documentar care m-a tulburat. O femeie din Afganistan, promisă de tată unui bărbat care îi era nesuferit, se aruncă la picioarele unui bărbat frumos dintr-un sat vecin, implorându-l să o defloreze pentru ca apoi să fie ucisă sau să o omoare chiar el. Dar el se îndrăgostește și o ia de nevastă. Consecința e că sunt aruncați amândoi în pușcărie pentru că în acest fel au împiedicat împlinirea promisiunii făcute de tatăl fetei.  Închisorile, în Afganistan, nu sunt chiar ca în lumea occidentală. Tatăl fetei îi deplânge soarta, dar o găsește vinovată. Se vede pe chipul lui că suferă sincer.

Există țări în care sinuciderea e singura soluție, în cazul în care nu ai nici o libertate să te sustragi unei relații intime impuse cu forța. Lipsa libertății în spațiul vital și a aceleia de a alege cu cine îți împarți trupul și sufletul e o tortură insuportabilă.

Argumentul lui Ravi Zacharias că homosexualitatea trebuie sancționată religios pentru că nu are fundamente sacre nu ține, pentru că nici heterosexualitatea fără dragoste, promiscuitatea și așa mai departe nu au fundamente sacre și 90% poate chiar mai bine dintre contemporani așa trăiesc. Este cel puțin patetic să ne apucăm să sancționăm discreționar un tip de practică sexuală pe motiv de perversitate și să fim orbi la perversitarea practicilor heterosexuale. Bine că iubirea homosexuală (și lesbiană) e nelegiuită, în schimb orgiile hetero sunt bune, hook-up-ul e bun, tratatea femeilor care aspiră la relații de suflet în regim de bordel e nevinovată, sexul-experimental practicat de profitori și hahalere e o minune de la Dumnezeu, sexul- social și de clubbing sunt binevenite.

Ce-or avea sacru, Doamne iartă-mă, orgiile occidentalilor? Și dacă nu sunt sacre, să le sancționăm moral și pe ele. Nu? Să interzicem căsătoria între perverși.  Practicile BDSM, dacă sunt heterosexuale – sunt sacre? Și cu ce sunt mai ”pe placul Domnului” decât cele homosexuale? Unde trasăm granița? Sexul anal pretins de mulți bărbați femeilor nu e tot perversitate?  Întreb și eu ca la Radio Erevan.

Mi-e silă de ipocrizie și de minciunile sub care-și tot ascund puritanii închipuiți.

Dacă erosul e sacru, domnilor predicatori, atunci să o terminăm zic și cu căsătoriile religioase aranjate, să lăsăm oamenii să se iubească, onest… să o terminăm și cu condamnarea fetelor la a-și petrece viața în brațele unor bătrâni fără milă cărora le sunt promise din fașă, să o lăsăm mai moale și cu interzicerea divorțurilor pe cale religioasă și cu condamnarea adulterului, căci de multe ori dragostea dintre amanți e mai pură și mai profundă decât cea conjugală.

Perversitatea nu începe cu brambureala genurilor, care e de dată recentă, nici cu susținerea drepturilor minorităților sexuale, cum pretind apologii ”normalității”, nici măcar cu încurajarea stilurilor de viață și amoroase alternative. Perversitatea începe cu căsătoriile obligatorii sau aranjate care sunt valabile din Antichitate, cu stigmatizarea celor care se îndrăgostesc și vor să divorțeze în comunitățile și  culturile tradiționale, cu ostracizarea și blamarea iubirii romantice în general, cu hulirea și demonizarea îndrăgostirii, cu  batjocura la adresa puritanilor adevărați care mai bine s-ar lăsa uciși cu pietre decât să fie atinși de un străin indezirabil în ceea ce au mai sensibil și mai profund, deci pângăriți.

Expansiunea perversității care duce până la efervescența cu care încep să își ceară drepturile pedofilii  își are originile la începuturile umanității, în turbarea cu care erau lapidați cei care se iubeau în afara normelor sociale.

O societate care pretinde ca văduva să devină automat nevasta fratelui decedatului (așa cum se întâmpla în antichitate și chiar și acum, în comunități izolate) sau ca doi copii să fie logodiți sau ca o fetiță să fie donată unui bărbat de vârsta a doua sau în care este practicată mutilarea genitală este una care tratează sexualitatea într-un mod inuman. În niciun caz ca pe ceva ”sacru”. O tratează ca și cum ar ea nu ar fi totuna cu sufletul omului, ci o simplă anexă psiho-somatică sau instinct barbar, compulsie fiziologică.

Dacă există ceva cert este că sexualitatea numai asta NU este.

Există o osmoză între particularitățile sensibilității erotice ale fiecăruia și elemente de ordin psihologic, fiecare erotizează alte senzații și situații, alte tipuri de atingere, alte zone are corpului. Caracterul pulsional și fantasmatic al dorinței asupra căruia ne-au avertizat psihanaliștii este o realitate incontestabilă. Partea cea mai sensibilă a existenței individuale, cea mai delicată și cea mai aducătoare de suferință sau de împlinire este sexualitatatea. Un viol se resimte mai dur decât o bătaie, iar împlinirea erotică e mai puternică și mai consistentă decât cea oferită de bucuria de a face fapte nobile sau decât orice omagiu social.

Întregul nostru univers psihic se leagă de felul în care trăim erotismul, tensiunile interioare, propensiunea spre dramatism sau lirism, spre exaltare sau melancolie, se regăsesc în stilul amoros al fiecăruia, fetișurile se leagă de elemente cheie de natură emoțională, aspirația spre control sau pierdere a lui, în actul sexual, de asemeni.  E un teren propice oricărui tip de catharsis. Omul își primenește sufletul în erotism, își încarcă aura, cum se zice, își găsește un echilibru de adâncime. Acel împreună arde toate acumulările nefaste, eliberează tensiunile, vindecă, transfigurează și purifică.

O cultură sau o societate care încearcă să impună norme morale actului erotic este o tiranie nemernică. Limitele libertății trebuiesc trasate în termenii obișnuiți: nu trebuie nimeni să fie rănit, abuzat, maltratat; de aceea pedofilia, necrofilia sau violențele extreme, precum și alte perversiuni, pe care nu le mai enumăr, trebuiesc prohibite.

Până la urmă se poate face orice, dar nu sex în silă. Un om cu o sensibilitate normală (neatrofiată) preferă să stea în pușcărie, să fie bătut, nemâncat, insultat, umilit, orice numai să nu se atingă de el sexual un partener nedorit.

De aceea, mi se rupe sufletul mai tare când aud de ființe oropsite nevoite să se înstrăineze față de propriul corp în acest fel decât de sărăcie extremă, boli și alte violențe. Nici nu îmi pot imagina tortură mai mare. Principalul obiectiv al oricărei torturi, în fond, este siluirea sufletului prin schingiuirea trupului și, inerent, provocarea unei rupturi dureroase între… Continuarea AICI: Originile perversității | Bel-Esprit (bel-esprit.ro)„> – Re-postare a unui articol by Ilinca Bernea 65 views Niciun comentariu (oct.31 2019).

Motivele pentru care am propus prea-cinstitului cititor citit și unic al Arcei lui Goe lectura acestui eseu scris de către Ilinca Bernea ar fi următoarele: (a) Autoarea scrie foarte bine. Are un stil elevat și elegant, care denota inteligenta, talent și o educație intelectuala de înalt nivel. Prinde bine oricui sa intre în atingere cu astfel de „proze”. (b) Abilitățile intelectuale ale autoarei, puse în slujba construirii unor edificii lexicale relativ sofisticate, nu sunt folosite pentru realizarea unor construcții rigide, ermetice, incontestabile, ci dimpotrivă, scrierile sale cu o mare încărcătura emoționala sunt marcate de o vădita subiectivitate, care lasă loc din belșug comentariilor și dezbaterilor. (c) Cu toate acestea în mod bizar (si inexplicabil), interesantele articole nu au comentarii deloc, acolo la origine. Re-postarea aici este și un experiment-test în încercarea de a afla ce le face (totuși)  atât de lipsite de comentarii. (d) Alegerea acestui articol anume (dintre multele eligibile, în acord cu criteriile a,b,c) se justifica prin aceea că oferă șansa unei paralele între două soiuri de libertăți problematice: (1) Libertatea de exprimare (verbală) și constrângerile artificiale impuse acesteia în spatiile virtuale ale anonimatului clandestin și amator (pe de o parte) și (2) Libertatea de exprimare (sexuală) și constrângerile morale impuse acesteia în societate. Ar fi interesant dacă s-ar putea descoperi, prin mijloacele maieuticii, asemănările și deosebirile între cele două „spatii ale libertății și constrângerilor aferente”. Nu?

155 răspunsuri sa “ORIGINILE PERVERSITĂȚII”

 1. Apreciază

 2. Apreciază

 3. Apreciază

 4. AdAmA4 said

  @Arca Lui Goe
  Chapeau, pour cet article tab(l)ou de Sodome et Gomorrhe !
  „Voici ce que j’ai trouvé, dit l’Ecclésiaste, en examinant les choses une à une pour en saisir la raison;voici ce que mon âme cherche encore, et que je n’ai point trouvé. J’ai trouvé un homme entre mille; mais je n’ai pas trouvé une femme entre elles toutes.
  Seulement, voici ce que j’ai trouvé, c’est que Dieu a fait les hommes droits; mais ils ont cherché beaucoup de détours.”

  Apreciază

  • En français, les bruits sonnent aussi vides qu’en allemand et donc votre effort pour vous prendre en compte est tout aussi inutile. Je t’ai aussi dit de jouer à une autre table parce que je n’ai pas de centimes. Comme d’habitude, vous n’avez rien compris, mais vous trouvez dans chaque endroit une bonne occasion de placer vos clichés. Fous le camp d’ici!

   Apreciază

  • AdAmA4 said

   Soyez raisonnable, M. GoEgoe ! Je pense que vous savez que AAA nous a donné la liberté absolue d’expression et de digression!

   Apreciază

   • Vous avez toute la liberté possible dans la cage de votre intellect. Une jolie petite liberté. La liberté d’expression sur Goe’s Arch est beaucoup plus grande, mais à quoi ça sert? La consécration du ridicule qui veut vraiment se manifester.

    Apreciază

  • Stely said

   ADAM 4,
   Intelegand ca (va intreb) invocand Sodoma si Gomora faceti o aluzie la homosexualitate ca fiind un pacat pedepsit de Dumnezeu? De asemenea, citand din Ecleziast , unde daca am inteles bine se fac diferente cu tenta discriminatorie intre barbat si femeie , diferente intalnite cu preponderenta si astazi (iata)in tarile de religie islamica , sunteti de acord cu acestea ? Dupa parerea mea cei care promoveaza asemenea ineptii sunt niste trogloditi .Mai clar, dvs sunteti sau nu un asemenea specimen ? Aveti taria (curajul) sa spuneti, pe romeneste , ce parare aveti despre articolul doamnei Bernea ?

   Apreciat de 1 persoană

   • AdAmA4 said

    @Adore
    Daca d-voastra ne puteti defini ce este omul, va vom raspunde cu drag întrebarilor adresate (999)Noua unA !

    Apreciază

    • @Iosif – Iti place sa te invarti ca basina in izmeme. Omul este fix ce vrei tu sa fie. Alege ce definitie vrei. Iosif e omul. Ecce homo. Si raspunde cu drag intrebarilor. Ar fi prima oara cand Iosif ar raspunde vreunei intrebari, ceea ce ar fi un miracol dumnezeiesc in sectorul zgomote.

     Apreciază

    • Stely said

     AdAmA,
     Pai spune d-ta , ce se intelege din citatul de mai jos ? Chiar te rog , zau :

     „J’ai trouvé un homme entre mille; mais je n’ai pas trouvé une femme entre elles toutes. eulement, voici ce que j’ai trouvé, c’est que Dieu a fait les hommes droits; mais ils ont cherché beaucoup de détours.”

     Apreciază

    • Stely said

     A, si am uitat : am impresia ca te-ai ratcit . Nu esti pe blogul „adolescebtrebela” ci pe blogul Arcei lui Goe , interpelat fiind de nick-ul Stely si nu de „adore”.

     Apreciază

     • Stely – Din doua una, ori dl.Iosif a vrut sa-si etaleze perspicacitatea si sa va demaste fara mila (intuind ca sunteti una si aceeasi cu cealalata, cat sa va fi putut ascunde?), ori a vrut sa va faca un compliment (poate chiar doua, si adorabila si adolescenta) si asa s-a priceput d-lui (ca e si timid)…

      Apreciază

     • AdAmA4 said

      a) Invocând Sodoma & Gomora, facem aluzie la dezumanizarea si decadenta speciei (homo sapiens) sub nivelul dobitoacelor instinctuale, irationale, necuvântatoare.
      b) Citatul din Eclesiastul, (cine citeste sa înteleaga) am definit Omul facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.
      c) Ce „specimen” suntem (999)Noi unA, stie Dumnezeu, Tatal Nostru !
      d) Articolul doamnei Bernea este o provocare (ispitire) a cititorilor la dezbateri filozofico-teologice si stiintifice care nu ar avea alt rezultat decât o dezbinare, ce ar duce doar la dispute inutile, divizare, si dezbinarea celor care ar intra în aceasta capcana a pareroLogiilor maçonice de rit Oriental & Occidental.

      Apreciat de 1 persoană

     • Stely said

      Eiii, numai el sau” (999)Noua unA ” stie ce-a vrut sa spuna. Dar inclin sa cred ca a fost o aluzie , avand drept argument un exemplu mai vechi din trecutul Arcei cand mi se reprosa, fie pe e-mail, fie la modul subtil pe Arca lui Goe ca as joca un rol anume . Zau, nu vreau sa am obsesii dar parca prea se potriveste la obiceiuri cu cineva, nu spun cine … 🙂

      Apreciază

     • @Iosif (Adamescu) – (a) Dezumanizanizare este in capul d-voastra (se manifeta prin atrofierea inteligentei sub nivelul dobitoacelor instinctuale, irationale, necuvântatoare).
      (b) Clisee, clisee, clisee. O fi el omul dupa chipul lui Dumnezeu si/sau viceversa, dar prea le iei mot-a-mot (vezi punctul a). Dumnezeu nu face sex. Omul face. E ceva rau in asta?
      (c) Haide mai Greblea nu mai face pe misteriosul, si nu te mai iluziona, ca stie mai toata lumea ce specimen esti (indiferent cat de „ecumenic” te dai pe bloguri). Ca stie si Tatal e un bonus.
      (d) Cat de mult ar trebui sa conteze opinia unui terchea-berchea rostogolitor de clisee goale de continut, in legatura cu articolul doamnei Bernea? Mai ales a unuia care face doar zgomote desarte ce n-ar putea avea alt rezultat decât o dezbinare, ce ar duce doar la dispute inutile, divizare, si dezbinarea celor care ar intra în aceasta capcana. Iosif, mucenicul propriei importante, gata sa-l ia pe Dumnezeu in gura si sa-l balaceasca cu martori daca asta-l poate tine un pic in atentia publicului. Ce alta faci ti pe aci mai d-le Greblea? Ce-oi crede tu ca faci? Oi crede ca este apostolul dragostei si al ideii de Dumnezeu… Nu?

      Apreciază

     • Stely said

      @AdAmA4,
      Multumesc pentru bunavointa cu care mi-ati raspuns la intrebarile din comentariul meu. Incerc sa va raspunct (tot punctual) cu speranta ca voi intelege ce va determina sa fiti atat de convins ca tot ce scrie in Biblie , Ecleziast (Vechiul Testement) pot fi „traduse” si judecate de dvs ,precum litera de lege , neputand fi puse la indoiala de nimeni.

      Ma gandesc de ex. la” aluzia ” privind Sodoma &Gomora. Aluzie care , banuiesc , inseamna ca ceea ce a fost atunci la Sodoma si Gomora , „dezumanizarea si decadenta”speciei umane, este si acum ,desi au trecut cateva mii de ani. Adica, ce ati putea raspunde la intrebarea , cum de se poate sa nu se fi schimbat nimic in mentalitatea unora (printre care si dvs) ? Oare pedeapsa aruncata de Dumnezeu asupra acelor locuitori , pentru pacatul „sodomizarii” desi destul de aspra , nu a avut efectul scontat? Daca dvs credeti ca aceeasi „dezumanizare si decadenta” exista si acum, cum a rabdat Dumnezeu atat amar de vreme sa nu mai faca inca „o purificare” de genul acela? Credeti ca Papa Francisc a gresit cand a spus ca homosexualii sunt ?… vedeti aici :

      Privind citatul din Ecleziast tot n-am inteles la ce faceti referire . Adica , faptul ca l-ati fi definit pe OM ca fiind facut „dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu”, ce inseamna ? Las la o parte ideea ca aceasta „definire ” exista in Biblie si este atribuita insusi Creatorului , nu inteleg ce scop are s-o reiterati dvs in contextul de fata? Dupa parerea mea s-ar putea intelege exact ceea ce sustine Papa, adica faptul ca suntem toti asa cum suntem facuti- „fii lui Dumnezeu” , nici mai mult nici mai putin.

      Parerea mea despre articolul doamnei Bernea difera total de a dvs. Mie imi merge la suflet. Acesta este scris pentru clarifcarea unor chestiuni legate de libertatea oamenilor de a-si exprima atasamentul prin dragoste, fata de persoana aleasa (iubita ) de orice gen ar fi ea. Respinge abuzurile facut e de oamenii asupra altor oameni. Articolul , dimpotriva , uneste si nu dezbina pe nimeni. Cei care dezbina sunt numai aceea care sunt inchistati in norme desuete. Ei insisi sunt victimile propriilor constrangeri.

      Si da, chestiunea ca numai” Dumnezeu , Tatal nostru” stie ce fel de „specimen” sunteti ,nu ma deranjeaza . Puteti sa traiti cu iluzia aceasta, dar eu cred in zicala aceea care spune ca ” pana la Dumnezeu ne mananca sfinti”,” insemnand, tradusa” de mine pe limba pamanteana, ca sunteti acel specimen vazut( definit )de oamenii de langa dvs. Va place , nu va place , asta e.

      Apreciază

     • Iosif said

      @Stely & Adore & Arca lui Core & nostrastella & Vaticlanul Papal & omul faradelegii …

      …Exista o LEGE data de catre Dumnezeul Cel Atotputernic Creator poporului Sau, iar a încalca aceasta LEGE, înseamna a alege întunericul, raul absolut (moartea sufletului) neantizarea definitiva ireversibila a creatiei paradoxale, sublime, universale !

      „Să nu ispitiţi pe Domnul Dumnezeul vostru, cum L-aţi ispitit la Masa.
      Ci să păziţi poruncile Domnului Dumnezeului vostru, poruncile Lui şi legile Lui pe care vi le-a dat.”

      „Cum poti sa zici: „Nu m-am spurcat si nu m-am dus dupa Baali”? Priveste-ti urma pasilor in vale si vezi ce ai facut, dromader iute la mers si care bati drumurile si le incrucisezi!
      Magarita salbatica deprinsa cu pustiul, care gafaie in aprinderea patimii ei, cine o va impiedica sa-si faca pofta? Toti cei ce o cauta n-au nevoie sa se osteneasca: o gasesc in luna ei.
      Nu te lasa cu picioarele goale, nu-ti usca gatlejul de sete! Dar tu zici: „Degeaba, nu! Caci iubesc dumnezeii straini si vreau sa merg dupa ei.”

      O zi binecuvântata cu mult soare,si cu Lumina Divina AAAEliberatoare !

      Apreciază

     • @Stely – Acum chiar ca ati incurcat-o. Sa va vad pe unde scoateti camasa, ca uite v-a raspuns DOMNUL iosf. Am impresia ca s-a complacut si v-a combatut. Adoranta sau nu 🤕 se pare ca ati incalcat LEGEA ( v-a prins Iosif cu ocaua mica) si mai ziceati ca aveti rezervare in rai. Sfantul Iosif va este contra, fiindca prea l-ati combatut fara temei ne dand cezaralui ce e al cezaralui.

      Apreciază

     • Exista multi, foarte multi, prea multi oameni spalati pe creier. Iosif nu. Nu este unul dintre ei. Nu pentru ca n-ar fi om ca este, om, (nascut din femeie, only), ci pentru ca (elementar draga Watson), d-lui nu are creier. Deloc. Are un surogat ingenios, conceput din cateva circuite basculante bi-stabile, care produc cu aplomb zgomote. In rest e si d-lui om ca toti oamenii, si nimic din ceea ce e omenesc nu-i e strain. In special dorinta de a se lua in seama si de a-si etala inestimabila valoare. Zero virgula zero si nimic..

      Apreciază

   • Cuvinte (?!) nenea Iosif n-a vrut så vå råspunzå… drept pentru care vin si vå intreb (altå întrebare): Ce parere ati avea despre legalizarea menage-a-trois-ului liber consfiintit?

    Apreciază

 5. Adriana said

  Nu contest faptul ca textul nu ar fi scris corect dar mie mi se pare a fi foarte haotic, inchis, rece si care nu transmite nimic. Nu as fi comentat doar fiindca formularea este ca un torent de murdarie cap coada. Improasca cu noroi din toate directiile in toate traditiile si mie mi-a provocat doar scarba. Sunt societati care intre traditie si modern au ales traditia. Este adevarat ca femeile traiesc un calvar dar conditia unei femei afgane nu este departe de conditia unei fetite rome care de la varsta copilariei devine fortat femeie maritata prin vanzare. Totul tine de mentalitate, sunt comunitati cu propriile reguli. Exista si multe triburi in Africa unde se practica mutilarea genitala la femei in ciuda faptului ca este interzis prin legislatie. In rest sacra este doar casatoria dintre un barbat si o femeie si doar din dragoste. Perversitatea nu are nici o legatura cu sacralitatea iar placerile au legatura doar cu poftele trupului. Societatea sanctioneaza comportamentul indecent cu conotatii sexuale doar in public. Ce face omul in casa lui e treaba lui. Subiectul ales in fond este foarte interesant de dezbatut dar intr-o alta abordare fara a amesteca religia cu sexul in acest fel.

  Apreciază

  • Este un punct de vedere. La fel de valid. Aparent opus celui (?!) sustinut de Ilinca, dar nu mai putin belicos (si, culmea, nici acesta lipsit de ambiguitati). Din cate pot remarca pe alocuri am impresia ca avem de a face cu o comentatoare si admiratoare de AUR si de Iosif. In rest sacra este doar casatoria dintre un barbat si o femeie si doar din dragoste. Ca daca dragoste nu e, nimic nu e. 🙂

   P,S. Adriana care este deosebirea dintre dragoste si iubire?

   Apreciază

   • Stely said

    @Adriana,
    Vezi ce i-am scris lui Adam , recte Iosif… Chiar sunt uimita cat de mult va potriviti .
    Unde, naiba, vezi tu murdarie si neclaritati in articolul Ilincai Berna ? Nu cumva te infurie faptul ca iti zdruncina prejudecatile ? Pe tine, ca femeie , nu te revolta ca sunt femei in orice colt al lumii care traiesc grozavii de genul celor scrise in articol ? Tu ai vrea sa fii supusa unor asa zise reguli ce tin de o mentalitate ? A avea o mentalitate tribala este o regula de bun simt, de omenie ? E de bine ca sunt” triburi in Africa unde se practica mutilarea genitala la femei in ciuda faptului ca este interzis prin legislatie?” Ce propui , sa fie fie lasati in plata Domnului , sa faca ce-or vrea in casa lor, cu copillul lor. cu femeia lor , ca asa-i traditia ? Cine „murdareste”? Cel care atrage atentia ca asemenea mentalitati sunt grotesti, sau cel care le ingaduie?
    Am avut impresia ca esti destupata la minte, dar bag de seama ca nu esti altceva decat o baba pupatoare de moaste. I-auzi la ea : ” placerile au legatura doar cu poftele trupului”. Asa, si ce propui ? Sa existe o lege in care sa se stabileasca ce placeri (pofte) sa fie in limita regulilor? Adica, ce reguli sa fie sau nu perverse ?

    Apreciat de 1 persoană

    • Adriana said

     Nu imi place asocierile pe care le-a facut D-na Berna in articolul scris. Nici titlul nu imi place raportat la continut. A inceput cu situatia femeilor dintr-o tara in razboi, dintr-o tara musulmana greu incercata in ultimii nspe ani, fara a mentiona macar o vorbulita ca intre timp s-au facut niste progrese in special in capitala Kabul din 2001 femeile au alte drepturi, ele au devenit independente financiar, muncesc, invata isi aleg singure partenerii de viata iar in mediul rural sunt organizatii care implementeaza programe ce tin de educatia si formarea profesionala a femeilor in comunitatile din care apartin. Eu nu sunt de acord cu aceasta stare de fapt dar nu gasesc perversitate intr-o traditie. Nu sunt pro aceasta traditie dar nu o consider perversa. Dupa care sa scrii ca sinuciderea e singura solutie este fara noima. Sinuciderea nu este nici o solutie niciunde in lume. Iar tot ce debiteaza dupa, cu orgiile, cu Dumnezeu e haos, iures nici nu am inteles cine pe cine nu lasa sa se iubeasca onest, cine pe cine nu lasa la romantism, cine impune norme morale actului erotic in intimitate, etc. Stiu doar ca multe casatorii aranjate au fost mult mai durabile decat cele placut si luat in special in comunitatile mici unde nu prea ai fi avut de ales. Oricum nu imi place articolul. Imi pare foarte bine ca nu a fost vizualizat decat de 69 de persoane, fara like,fara nici un comentariu. Dar daca d-voastra ati inteles altceva eu sunt deschisa la dialog pe tema originii perversitatii din acest articol.

     PS D-na Berna are comentariile deschise deci d-voastra si distinsul D-l Goe puteti posta complimentele direct si frumos acolo unde isi au locul pe Bel-espirit.

     Apreciat de 1 persoană

     • @Adriana – Sunt de acord cu d-voastra ca textul d-nei Bernea este marcat de haos si prejudecati, si chiar daca acestea sunt altele decat cele vizibile la d-voastra, totusi, indraznesc sa observ ca, prin perspectiva de abordare (emotionala) si atitudinea manifestata fata de subiectul in cauza, pozitia d-voastra nu este foarte diferita de cea a d-nei Bernea. Sunteti cred (ca personaje) instantieri polimorfice (usor) diferite ale aceleasi esente, in conflictul dintre ins si societate si chiar intre ins si el insusi, in materie de morala sexualitatii, manifestand ambele (ca mai toata lumea) un soi de revolta confuza in contra a ceea ce ar fi fiind gresit in mentalul colectiv cand vine vorba despre sex. O revolta manifestata (in ambele cazuri) de cineva care nu se arata deloc sa fie intr-un echilibru stabil cu problema, parand in cautare de argumente intru consolidarea unei pozitii (fragila inca) asumata formal. Vorba ‘ceea „putin de-i mai putin si cate lumi se pierd”. Ma rog, asta nu inseamna ca altii (de prin zona sau de aiurea) ar fi bine edificati si scutiti de confuzii si ambiguitati. Vorba „recuperatorului” din Filantropica” Viata e complicata si are multe aspecte. Toti isi exprima frustrari si nemultumiri in legatura cu constrangerie (i)moralei care marcheaza sexul, dar nimeni nu reuseste sa spuna clar cum ar trebui sau (macar) cum i-ar conveni lui anume, sa fie si sa meraga lucrurile in societate in materie de sex. Cel mai simplu este sa te revolti un pic in contra a ce pretind altii. Ma rog, nu ca ar fi ceva de facut anume, intrucat lucrurile vor ajunge, pe cai ocolite, acolo unde trebuie sa ajunga… si nu altundeva… indiverent de revolta formala a unuia si a altuia.

      Apreciat de 1 persoană

   • Adriana said

    In cazul meu deosebirea intre dragoste si iubire este imensa. De exemplu eu nu mai simt dragoste cand citesc comentariile lui Go-el, adica nu mai am fluturi in stomac, nici bujori in obrajori, nici inima nu bate foarte tare ca atunci cand eram indragostita de el, de pe vremea cu rezolutiile. Acum totul s-a asezat, il iubesc, dar i-am descoperit si imperfectiunile, nu mai este dragutul de la inceput, dar m-am obisnuit si m-am atasat oarecum de el. Acum dragostea s-a transformat in iubire si doar aceasta iubire m-a pus in imposibilitatea de a il parasi. Deci iubirea e mai serioasa, mai asumata, te poate duce chiar si la sacrificiu, nu mai ai asteptari iubesti doar fiindca iubesti deci neconditionat iar dragostea e emotie, entuziasm, iti ia mintile, e cea care foarte usor te duce in fata ofiterului starii civile sa spui un Da la cununie iar daca nu se transforma in iubire te duce in fata notarului sau a judecatorului sa spui tot Da dar la despartire.

    Apreciat de 1 persoană

    • Ah, indraznete declaratii, in public, intre personaje… Posed arta de a genera sentimente virtuale… Desi nu s-ar zice, cel mai bine ii reuseste d-lui Goe producerea nobilului sentiment al indiferentei… obtinut in special din partea celor care n-au avut sansa sa-l intalneasca pe coclaurile virtuale. Din partea celorlalti nu si nu. Adriana, v-as recomanda o lectura, care v-ar putea inspira literar: „Negura” de Miguel de Unamuno. Exista acolo un personaj care va seamna incredibil de mult. Nu va spun care.

     dragoste – iubire = urå… (?!) O ecuatie care se poate transcrie (respectatnd axiomele aritmeticii) in mai multe feluri echivalente: dragoste – urå = iubire SAU iubire + urå = dragoste…

     Apreciază

    • @Adriana – D-voastra ati mai declarat iubire neconditionata si d-lor Sperling & Iosif. Si? Ce s-a ales de ele, de iubirile respective? Ca vad ca i-ati lasat de izbeliste rau de tot. Pai e frumos?

     Apreciază

     • Adriana said

      Acu, ce să mai zic, mă iubesc cu foc și cu altcineva, nu prea mai am timp și i-am lăsat puțin pe tușă dar asta nu înseamnă ca nu ii iubesc foarte mult. Am și eu libertățile mele sentimentale care sunt ceva de speriat. Sunt greu de înțeles fiindcă nici eu nu le mai înțeleg..

      Apreciază

     • RALG said

      Maria, logodnica lui Ion, il intreaba pe acesta cu ce alte dragute s-a mai iubit, iar acesta ii raspunde, cu Aneta, Mitza, Ioana, Constantina, Gheorghitza, Lisaveta, Miruna, etc (gen Mombo number 5+). Maria se intristeaza si-i spune lui Ion ca e dezamagita de ce a aflat, dar Ion o consoleaza zicandu-i: Zi merci ca te-ai calificat in finala.

      Dupa cum decurg ostilitatile se poate deduce ca dl.Goe a trecut de saisprezecimile de finala… si defileaza catre optimi. 🙂

      Apreciază

     • Adriana said

      In sferturi meciul se disputa in sistem eliminatoriu dar pana acolosa mai e drum lung si cale batuta, Go-el a acumulat ceva puncte dar este mult departe de rezultatele ante-premergatorilor, ante-precursorilor, ante-anteriorilor etc. Dar merita sa se mobilizeze si sa dea totul din el ca nu degeaba il alinit doar eu Go-el.Succes!

      Apreciază

   • Adriana said

    Uitai ceva, asta se întâmplă doar babalor ca mine care pupa moaste, uitai de la mana pan la gura ca ma luai cu altele. Geaba scrii tu bine, nu știu cum și nu știu ce dacă măcar 1 like și 1 comment nu ai căpătat de la cititori. E munca patriotica dar în zadar. Oferi dar nu primești nimic fiindcă ai oferit prea putin pentru a reprezenta ceva pentru cineva.

    Apreciază

    • Detasarea cu care Ilinca scrie in absenta unor semnale de la public, denota cred detasare si incredere in ea insasi. Munca ei nu este cu nimic mai in zadar decat a celor care sunt inconjurati de chibiti. Nu-i momentul pentru detalii.

     Apreciază

  • Cum nu transmite nimic? Vad ca a reusit sa va revolte, sau macar sa va enerveze un pic.

   Apreciază

   • Stely said

    Pai da … chiar m-am infuriat. Am intalnit pe facebook o droaie de asemenea indivizi,insa mai putine femei . Am avut unul in lista de prieteni , habar n-am dupa ce criterii m-a ales , cred ca pentru potriviri de opinii politice. Dar cand a venit vorba despre referendumul pentru sustinerea familiei traditionale am fost uluita de modul cum facea promovarea referendumului. Era un fanatic religios . Nu mai retin bine, dar tipul avea o fctie in ierarhia bisericeasca. M-am contrazis cu el pana in panzele albe , dar nu am cazut la pace in nici un fel , si cand am cazut de cuviinta ca nu am nimic in comun cu el l-am scos din lista.

    Apreciază

 6. neamtu tiganu said

  A zburat elicopterul pe Marte… deci se poate..

  Apreciază

  • Ia uite domnule pe unde-mi umbla dl. ing. Neamtu Tiganu! Pe Marte! Si acuma s-a intors in zbor ca sa sublinieze ca demonstratia sa teoretica, si lectia de mecanica fluidelor predata de catre d-lui numitului Raduhu cel Credul (dar mai ales fudul), a fost confirmata de parctica. Aferim. Asteptam cu nerabdarea reactia inculpatului Radu Humor.

   P.S. Ma bucur sa va remarc prezenta de spirit (dar nu numai), pe lista comentatorilor. Ce mai face vecina Helga, sau Urlike sau cum naiba o chema…

   Apreciază

  • @Neamtu Tiganu – Sunt „usor” surprins de faptul ca stati deoparte si ca nu ati produs niciun comentariu pe text sau mai ales vreo replica la cele spuse deja de alti comentatori. Pasivitatea d-voastra ma pune pe ganduri intrucat imi vine foarte greu sa-mi imaginez ca ati fi devenit un prea-intelept intr-un rastimp atat de scurt. 🙂 Va rog macar sa-mi spuneti ca n-am motive de vreo ingrijorare in aceasta privinta.

   Apreciază

 7. Cred ca rezumatul si esenta eseului scris de Ilinca Bernea rezida in acest citat extras (un pic) din con-text: „O cultură sau o societate care încearcă să impună norme morale actului erotic este o tiranie nemernică. Limitele libertății trebuiesc trasate în termenii obișnuiți: nu trebuie nimeni să fie rănit, abuzat, maltratat; de aceea pedofilia, necrofilia sau violențele extreme, precum și alte perversiuni, pe care nu le mai enumăr, trebuiesc prohibite.

  Cred ca focalizarea asupra acestei cvasi-concluzii ar putea aduce claritate si concizie in comentariile posibililor contributori la „de-z-batere”. Fac aceasta precizarea cu speranta ca nu se va ocupa tot spatiul cu lucruri voluminoase si rarefiate, si ca va rame un pic de loc si pre-dispozitie pentru punctul (d) din lista de motive justificativ-optative, aflate la baza portårii ciulinului din bårågan in mendiu arcadian.

  Apreciază

  • Desi cred ca ar putea fi adaugat la esente si acest citat:

   Până la urmă se poate face orice, dar nu sex în silă. Un om cu o sensibilitate normală (neatrofiată) preferă să stea în pușcărie, să fie bătut, nemâncat, insultat, umilit, orice numai să nu se atingă de el sexual un partener nedorit.”

   ma intreb cu ar suna enuntul „invers”

   Până la urmă se poate interzice orice, dar nu sexul. Un om cu o sensibilitate normală (neatrofiată) preferă să stea în pușcărie, să fie bătut, nemâncat, insultat, umilit, orice numai să nu i se interzica sexul cu un partener dorit.”

   Complicate probleme. Mult mai complicate decat simpla si inofensiva libertate de exprimare verbala in spatiul virtual al anonimatului clandestin si amator. Si daca nici macar in legatura cu libertatea de exprimare pe bloguri,in spatiile comentariilor (absolut) futile si cu abolirea stupidelor forme de cenzura nu suntem in stare sa ajungem la un acord sau macar la un compromis rezonabil, cum am putea spera oare sa ajungem vreodata la vreo concluzie acceptabila in legatura cu spinoasa problema a libertatii sexuale in context moral? Nicicum. Lasciate ogni speranza voi ch′entrate. Dar si… Gaudeamus igitur…

   Apreciază

  • Stely said

   In ce priveste libertatea de exprimare cred ca trebuie sa fim optimisti Viata isi urmeaza cursul evolutiv (in spirit si simtiri ) fara sa fie deranjata de cei care nu stiu cum sa-si ascunda frustrarile .Si-au facut o parere buna despre ei ,dar cand aceasta nu este vazuta de altii asa cum cred ei, se impotrivesc sa le accepte parerea. Mai rau ar fi daca ar avea acelasi comportament cu oamenii de jurul lor (din viata lor). Sa le interzica orice fel de nemultumire sau critica , intr-un cuvant sa se le bage pumnul in gura (la figurat) uneori si la propriu etc… Exista , din pacate , destule conflicte de genul acesta oriunde in lume.
   Eu sunt optimista ,gandind ca timpul le rezolva din ce in ce mai bine . Intr-un fel au trait cu constrangeri parintii nostri , in alt fel noi, copiii lor , in altul copiii nostri s.a.m.d. Schimbarile sunt vizibile si nu se vor opri .

   Chestiunea libertatii sexuale este asa cum spuneti, mai spinoasa. Si aici as manifesta un oarece optimism. Din ce am citit in articol , doamna Bernea aduce in discutie un film documentar cu o intamplare din Afagnistan, o tara in care pana mai de curand exista prin lege moartea prin lapidare in piata publica (numai a femeii)pentru inselarea partenerului , bagat si acesta pe gat de parinti . Acum din cate stiu legea a fost abrogata. Faptul ca exista inca asemenea orori in asa zisa traditie islamica, nu trebuie sa ne lase rece pe noi, europenii si occidentalii. Ma si mir cum de nu exista la ora actuala proteste de amploare din partea lumii libere, pentru a face presiuni asupra statelor islamice sa inceteze cu terorismul religios si politic. Insa , sunt deja sperante :
   https://www.dw.com/ro/%C3%AEn-europa-se-sun%C4%83-de%C8%99teptarea-%C3%AEn-reac%C8%9Bie-la-islamul-politic/a-55592304

   Apreciază

   • As vrea sa mentionez/subliniez ca termenii in care pledam (pe Arca lui Goe) in favoarea deplinei libertati de exprimare se refera exclusiv la acest spatiu al zadarniciei inofensive (hiper-spatiul universului ratarii plenare si al anonimatului clandestin si amator)… fiind asadar o teorie restransa. 🙂 Orice generalizare fiind facuta exclusiv pe raspunderea intreprinzatorului… care se deda pe barba lui unor astfel de generalizari (asupra carora noi unul nu ne-am putea pronunta, momentan cel putin). Ceea ce, in particular, este valabil si pentru tema data (data de proza Ilincåi)…

    P.S. Vad ca nu ati raspuns intrebarii despre disponibilitatea de a legaliza menage-ul-a-trois liber consfiintit.

    Apreciază

    • Stely said

     Dar ce va veni sa aduceti vorba de „menage-ul-a-trois liber consfiintit” ? Exista asa ceva in viata reala ? Eu credeam ca se practica numai in filme . Dar ,daca exista, nu prea vad de ce ar fi nevoie de legalizare, devreme ce este liber consfintit . Chiar asa , intra in categoria perversitatilor ? Mi se pare a fi mai degraba un divertisment . 😬

     P.S. Cumva am atins vreo coarda sensibila pomenind de oarece traditii etc. ?

     Apreciază

     • nicio coarda sensibila atinsa, dar incerc sa pastrez consistenta si coerenta logica in cazul pozitiilor sustinute in taberele care se contureaza. Motiv pentru care trebuie sa va intreb de ce in cazul parteneriatelor liber consimtite intre homosexuali ar fi nevoie de legalizare? De vreme ce sunt la fel de liber consimtite ca si menage-a-trois-quatre-etc-urilor? Ce parere ati avea despre legalizarea poligamiei liber consimtita? Ma astept asadar la ceea ce se cheama coerenta sistemica.

      Apreciază

    • „menage-ul-a-trois liber consfiintit” Gizăs, ce bună e asta! Dar…

     (stely e mult prea ingenuă pentru schepsis-urile tale de acest fel ( teoretic e numai bună; iar eu m-aș băga de’aș ști sigur că nu’i stric reputațiunea în urbe )

     (ar fi cazul să te oprești, zic, 😆 că nu-i prima dată)

     Apreciat de 1 persoană

    • Stely said

     Mda, pai daca umblati cu fofârlici in numele legii ” liber consfintite”(consimtite) nici ca ma mai bag sa raspund. 😕

     P.S. @Nostrastella , m-as baga si eu, de ce nu ? 😀

     Apreciază

 8. Ce vad!…
  E-adevarat?…
  Tu esti?…
  Cum?…
  N-ai murit?…
  Tot mai traiesti?…
  Pendula care te-ai oprit din mers,
  Incerci acum sa mergi in sens invers?…

  Hai!… Spune-mi…
  Spune-mi tot ce stii…
  Sa-mi spui chiar si minciuni,
  Sa-mi spui
  Ce n-ai spus nimanui –
  Nici celor morti,
  Nici celor vii …

  Ce victime ai mai facut
  Din clipa-n care urma ti-am pierdut?…
  Ce vrajitoare te-a trecut prin foc
  Si-a reusit sa-ti puna inima la loc?…
  Si care-anume sfant din calendar
  Te-a sfatuit sa te-ntalnesti cu mine iar?…

  De ce zambesti?
  E-adevarat?…
  Te-ai razgandit?…
  Ne-am impacat?…
  Iar ne iubim?…
  Sau, poate, si-azi ne regasim
  Aceiasi vechi dusmani?…
  Dar tu mai stii dupa cati ani?…

  Eu te-am iertat de mult!…
  Dar tu?…
  Raspunde-mi “Da”…
  Raspunde-mi “Nu” –
  Totuna mi-e!…
  Stii tu de ce –
  La tine “Nu” si “Da” nu sunt
  Decat aceleasi vorbe-n vant!…

  De ce te temi?…
  De ce-ti ascunzi
  In palme ochii tai rotunzi?…
  De ce-ti aprinzi ca un semnal
  De foc bengal
  Obrajii tai de portelan
  Si inima de Caliban?…

  Raspunde-mi!…
  Vreau sa stiu si eu,
  De ce-ai venit?…
  De dragul meu?
  Sau, poate, n-ai venit decat
  Sa-mi torni, ca si-n trecut, pe gat
  Un paharel de coniac,
  Ca eu sa tac,
  Iar tu sa tipi
  Si sa dispari, apoi, suspect,
  Cu voluptatea unei bombe de efect!…

  Ce zici?
  Asa e c-am ghicit
  De ce-ai venit?…
  De ce te-ncrunti si nu-mi raspunzi?…
  Ce nou secret imi mai ascunzi?…
  De ce scrasnesti din dinti
  Si taci?…
  Hai!… Spune-mi, ce-ai de gand sa faci?
  Deschide-ti gura – mii de …! –
  Si lasa-ma sa-ti mai sarut…
  Nu gura…
  Ci raspunsul mut!…

  (Romanta raspunsului mut – de Ion Minulescu)

  Apreciază

  • Stely said

   Frumoasa poezie ! Drama lipsei de comunicare: sa-l intelegi pe cel/ cea iubit doar din „raspunsuri mute”. Oare este posibil s -o iei permanent de la capat ? Eu cred ca da, desi nu-i usor cand unul intreaba , iar cealalt doar asculta . 😦
   „Eu te-am iertat de mult!…
   Dar tu?…
   Raspunde-mi “Da”…
   Raspunde-mi “Nu” –
   Totuna mi-e!…
   Stii tu de ce –
   La tine “Nu” si “Da” nu sunt
   Decat aceleasi vorbe-n vant!”

   Apreciat de 1 persoană

 9. Cred ca se poate consemna o minune pe Arca lui Goe, prima dupa o lunga perioada de asteptare. Dl.Iosif si-a infruntat spaimele si a furnizat azi, la orele 23:19, AICI, pe Arca lui Goe, prima sa opinie articulata, exprimata cu cuvintele sale. Nu (chiar un simplu) cliseu. Sa fie oare un miracol divin, sau s-o fi imunizat dl.Iosif, intelgand cumva, in cele din urma, ca indiferent ce-or zice alde dl. Goe & Co, tot aia e. Ce-am avut si ce-am pierdut, caprele tot sapte sunt. Bravo d-le Iosif. In sfarsit. Cine s-ar mai fi asteptat la asa ceva. Sa speram ca d-lui va consolida aceasta cucerire revolutionara, alaturi de o vizibila nesimtire de bun augur (diferita de nesimtirea cu care arunca cu clisee) si va indrazni si pe viitor sa-si inerce norocul si sa-si incordeze generatorul articulat de cuvinte, pentru a-si sustine liber opiniile, fara gargare si fara tirade bune nici macar pentru gura casca. Aplauze pentru dl. Iosif. Serios. 🙂

  Apreciază

  • Stely said

   Am vrut sa-i raspund si eu inca de aseara, dar era prea tarziu cand am citit comentariul d-lui , motiv pentru care am amanat pentru astazi, desi in mare parte i-ati raspuns dvs. 🙂 Nu aveam insa de gand sa fiu atat de dura. Sper ca „dl Iosif” va dovedi ca poate sa „inghita” raspunsul si va continua sa-si exprime opiniile. Merg sa-i raspund si eu , sa vedem ce iese.

   Apreciază

 10. AAA3 said

  Doua pieze, aparent fara nici o legatura si…totusi…

  Apreciază

 11. Ioan M. said

  A republicat asta pe Cronopedia.

  Apreciază

 12. Ghici cine a zis ce:

  1.Pentru cine crede cu adevărat în puterea creatoare a spiritului uman, viața poate fi un izvor necontenit de frumusețe. „Creând, trăiești de două ori”, spunea Albert Camus, iar noi ne-am asumat aceste cuvinte cu înțelesuri atât de pătrunzătoare. Credem în „spiritul frumos” (bel-esprit) și în oamenii care vor să dăruiască ceva celorlalți, chiar dacă asta înseamnă o bucățică din ei înșiși, din inima, sufletul, timpul lor prețios care nu mai poate fi recuperat, dar este cel mai frumos cadou pe care omenirea îl poate primi din partea lor. Cum îl va prețui, rămâne de văzut…

  si

  2. Dar din dar se face rai! Prețuiește viața și ființa simțitoare.Trăiește în pace și iubire cu lumea înconjurătoare. Ajută cu binețe pe cel apropiat. Udă cu o mângâiere sufletul atrofiat. Nu judeca cuvântul, nici firea, nici pornirea. Necazul altora nu iți aduce ție fericirea. Nu-ți amăgi gândirea, cu fapta altuia. Găsește-ți împlinirea gândind la fapta ta. Caută rostul nectarului în cea mai mică floare. Caută rostul luminii în cea mai mică rază de soare. Caută rostul împlinirii în bruma de speranță. Privește neputința cu multă toleranță. Căci în toate cele, o roată se învârtește. Iar pe spița roții doar rostul chicotește

  Apreciază

  • Gasitorului recom-pense!

   Apreciază

  • Adriana said

   Punctul 2 este scris de Moa. Nu este cine stie ce dar cel putin e ceva in ceva, nu face nota discordanta nici cu tanga, nici cu langa tinde fin catre balanga. Punctul 1 este profund, plin de incarcatura artistica, profi,mumos, dar face nitel nota discordanta cu perversitatea dar mere.

   Apreciază

   • Pai nu erati pe lista participantilor la com-petitie. Sper ca nu pretindeti recom-pense…:)

    P.S. Vedeti cat de mult va asemanati cu Ilinca? Feministe amandoua rau de tot… La mare concurenta cu d-na Stely.

    Apreciază

    • Adriana said

     Păi normal că nu eram pe listă dacă eu eram cap de afiș. Pe locul doi dar ce mai contează, important este că făceam parte din distribuție.

     Apreciază

     • RALG said

      Pai de vreme ce tineti mortis sa fiti parte din distributie (cot la cot cu Iosif) am fi putut fi noi o piedica in calea fericirii d-voastra? Nuuuu, ca noi nu suntem mojici ca Bismarck sau ca Sperling… La noi comentariile sunt libere, libere, la fel si distributia. Fiecare are la noi voie ca la banul Ghica sa-si caute rolul, partitura si autorul potrivit. Asta este Arca lui Goe, o scena cu mai multe personaje in cautarea unui autor. Apropo, va place Pirandello?

      Apreciază

     • Adriana said

      Cu mult îmi eşti mai dragă, cu mult îţi sunt mai drag,
      Şi-n iubirea asta singur n-am ce să fac
      Încerc s-o ţin ascunsă, încerc să o complac.
      Cu cât îmi eşti mai dragă, cu atât îţi sunt mai drag.

      Apreciază

 13. neamtu tiganu said

  de cind e lumea si pamintul exista drame, ca te si intrebi care drama e mai tragica, de care drama sa ma intristez asta-seara?
  Cica fu sclavie, nasol, tare nasol, amazoane care omorau barbatii dupa ce ii violau. Oare cum poate fi violat un barbat?
  Da cum e cind o muiere se ia cu unu numai ca are bani!? E dragoste, sau o impinge saracia? Da una care are bani si se ia cu mai multi?
  Am auzit ca exista si canibali, astia isi maninca nevestele. Numa ca le maninca pe alea batrine, desi alea tinere ar fi mai fragede.
  Si mai exista si anumite boli, f. multe boli, multe tragice. Mie mi s-a inrosit un ochi, dar mi-a trecut. Si droguri si bautura si seceta si taifunuri, tsunami, bombe, puscarii, repetenti. Si femei urite si grase. Si abstinenti si vegetarieni.
  Ca sa nu mai vorbim de distrugerea planetei, how dare you? Saracii ursi albi! Si albinutele. Mi-au inforit in sfirsit pomii, dar nu vad nici o albinuta. How dare you?

  Pe unii ii face fericiti sa afle ca pe undeva in lume e nasol, zice, vezi ce bine o ducem noi? Am mincat urzici, stiati ca IIsus a fost batut cu urzici? Altii vor sa se vaccineze!

  Sa iubim trandafirii!

  Apreciat de 1 persoană

  • Bine ca nu sunteti Polifem. 🙂 Si bine ca v-a trecut conjunctivita.

   Da, drame, tragedii, cata-strofe, cata-clisme si alte nenorociri si sino-nime… Eram odata o gasca de baieti (cam la 13-14 ani) si ne duceam sa jucam fotbal cu unii din alt cartier. Pe drum, in timp ce treceam pe langa un bloc de locuinte ne-au abordat doua babe, care ne-au rugat sa mergem cu ele in bloc sa le ajutam sa punem la loc un bolnav care cazuse din pat si nu se putea ridica singur. Dupa un schimb de priviri discrete intre noi am decis ca babele nu sunt periculoase si ca putem merge sa le ajutam. Si asa am facut. Drama se intamplase intr-un apartament la parter. Lânga un pat (destul de inalt), zacea acoperit cu un cearsaf mizerabil un mos gigantic care gemea de zor. Nu era gras dar era foarte mare si corpolent si totalmente incapabil sa se miste. Ne-am uzmit cum am putut in tandem cu babele si cu chiu cu vai am reusit sa-l aburcam in pat. Doar ca in timpul manevrei cearsaful a alunecat si a cazut de pe el. Mosul porta doar un maieu pe el si nimic altceva, asa ca am putut remarca faptul ca avea scortul umflat cat un pepene, cu pielea intinsa si inrosita. Babele l-au acoperit in graba dar era prea traziu. Spectacolul fusese vizionat. Una dintre ele s-a inchinat si a zis: „Astea-s pacatele pe care le-a facut”. In fine, ni s-a stricat toata dispozitia. Am ajuns la terenul de fotbal dar am mancat bataie. Cu 6-4. Ca asa jucam, bataia la 6 cu doua goluri diferenta. Ultimul gol primit a fost din lovitura libera. Toti eroii care contribuiseram la aburcarea mosului in pat, am facut zid, dar fiecare era mai atent sa se fereasca pentru a nu-l lovi mingea intr-o zona anume, decat sa fie atent la plasamentul zidului. Portarul n-a avut nicio vina, mingea s-a dus ghiulea langa bara, in coltul celalalt al portii. Asa ca am pierdut meciul si a trebuit sa mergem sa le facem cinste invingatorilor cu suc.

   Apreciat de 1 persoană

  • @Neamtu Tiganu – Si inca ceva. Sunteti barbat, alb. Ati fost mereu un asupritor (al femeilor, al negrilor si al altor minoritati), asa ca acum ar trebui sa aveti decenta sa nu va mai plangeti in contra unor maruntisuri si sa nu mai veniti cu #metoo-uri din acestea patetice. How dare you? 🙂

   Apreciază

   • neamtultiganu said

    Inainte de a fi barbat alb am fost un pusti slabanog la mahala. Acolo sa vezi drame. Si da, pierderea unui meci de fotbal, cind se joaca pina la 6, e o tragedie.
    Si mai tirziu am fost barbat alb, dar nu blond, ci ceva mai brunet, si am invatat sa matur, sa car cu circa… si cind m-am trezit si eu sa asupresc pe cineva, m-am trezit batrin, care in sine nu e o mare drama… fiecare cu dramele lui…. nu mai joc fotbal de un an, o mare drama.

    Apreciat de 1 persoană

    • Ce parere aveti despre drama perspectivei ca Bayer Munchen sa intre in superliga si sa nu mai joace in bundesliga?

     Apreciază

     • neamtu tiganu said

      Nu cred ca se va intimpla. Ce ar face fanii care ar trebui sa zboare la Londra, sau la Baarcelona, pt a-si sustine echipa?

      Apreciază

     • Ei as. Parca ar vorbi sedentarismul si pandemia care ne marcheaza. Fanii se pot manifesta bine mersi acasa, iar cei cu adevarat atasati fenomenului microbist duca-se… La Barcelona, la Torino, si unde o mai trebui… Europa e un continent mic. Ce acuma cand joaca Bayern la Hamburg (mai are Hamburg echipa in divizia A?) se duc toti fanii din Munchen la Hamburg? Ei as! Tot aventurierii se duc. Eu unul as zice sa se faca superliga… UEFA si-a cam atins limitele…

      Apreciază

 14. Normal ar fi ca intr-o societate avansata, sa nu fie admisa instaurarea stagnarii,a plictiseli si a abuzurilor care decurg din asta. La fiecare (maximum) doi-trei ani, sau mai putin, ar trebui facute automat relocari si redistribuiri, fiecare fiind fortat sa-si schimbe serviciul, casa si familia. Orice parteneriat (precum casatoriile) ar avea termen de expirare un an (cu posibilitatea de prelungire pentru inca un an maximum), urmand ca apoi fiecare sa treaca automat printr-o periaoda de celibat de cel putin un an. Fara atasamente si si fara complicatii inutile, fara drame (am citit in ziar ca unul si-a omorat nevasta in bataie pentru ca aceasta n-a vrut sa faca sex cu el, iar alta stire ne anunta ca o baba si-a otravit con-sortul pentru ca i-a numarat pastilele de viagra si nu i-au iesit la socoteala)… Sleep over-ul ar trebui sa fie intotdeauna optional. Totul ar trebui sa fie optional.

  Apreciază

 15. Daca tot ne-am strans aici cred ca ar trebui sa intocmim o lista cu lucrurile liber-consimtite care ar putea candida la legalizare, pentru a le discuta, valida sau invalidam dupa caz:

  1. Parteneriatele / Casatoriile intre homosexuali
  2. Menage-a-trois, quatre, etc
  3. Poligamia
  4. Adulterul
  5. Incestul
  6. Necrofilia (legalizata din vreme la notariat)
  7. Swinger-ismul
  8. Prostitutia
  9. Orgiile organizate
  10. Eutanasierea

  Lista ramane deschisa…

  Apreciază

  • neamtu tiganu said

   Ca le validam noi sau nu, nu conteaza. Ele exista, sau nu, si fara noi, sau cu noi!

   Apreciază

   • Ei, nu mai fiti si d-voastra asa de defetist… Desigur ca toate lucrurile pe care le facem sunt lipsite de orice importanta, pana in clipa in care le gasim una, oarecare, fie si doar asa la misto. Oricum nu propusesem validarea sau invalidarea maieutica a lucrurilor in sine ci doar validarea (virtuala) a justificarii legalizarii lor, insistnd in acest sens mai ales pentru a afla (cate ceva) despre preferintele unora, care considera trendy ca unele initiative de legalizare sa aiba prioritate in dauna altora, desi n-ar avea de ce. Mult mai simplu decat a tot legaliza tot felul de prostii ar fi daca s-ar delegaliza si cele existente (intrucat e mai simplu de lucrat cu o lista finita decat cu una infinita). De exemplu mai elegant si mai eficient ar fi daca s-ar delegaliza casatoriile (acelea care sunt, intre barbat si femeia), desfintandu-se o institutie si asa perimata, in care acuma la spartul targului ar pofti sa intre te-ai mira cine. Si cum. In rest, cam aveti dreptatea. Zic.

    Apreciază

 16. …si pentru ca se apropie cu pasi mari si sarbatorile pascale, inclusiv pentru Planeta Ou, as vrea sa ofer in dar o dedicatie muzicala tuturor contributorilor la „Originile perversitatii” (care cu like-uri, care cu comentarii, care cu zgomote… Tututuror mai putin iosif). Cred ca una (anume) dintre piesele formatiei Alligatoah (Alligatoah inseamna cred Arca lui Goe, in limba germana) ar fi cea mai adecvata acestui prilej:

  Versurile sunt destul de dragute cred, vorbitorii limbii lui Goe-the sunt rugati sa confirme si eventual sa ofere traduceri ad litteram (bitte schön), in poveste fiind vorba despre niste prieteni care savureaza oua si lucreaza impreuna la construirea unei Arce. Vizionare placuta.

  Apreciază

  • Stely said

   Pentru cunoscatorii de limba germana : 😃

   Keine bösen Wörter

   Manchmal regnet es rostige Nägel
   Und dein Kopf ist ein Magnet
   Dumme Kacke, Pisse, Wichse, Fotze und Penis
   Keine bösen Wörter – zu spät!

   Apreciază

   • RALG said

    de ce nu si pentru cunoscatorii limbii portugheze?

    Nincsenek rossz szavak

    Néha rozsdás köröm esik
    És a fejed mágnes
    Hülye kakil, húgy, cum, picsa és pénisz
    Nincsenek rossz szavak – túl késő!

    Apreciază

    • Stely said

     Da, cam tot asa … : Dar despre Arca nimic , doar niste cuie (ruginite?) si cateva scanduri.
     In orice caz cantecul (melodia) , interpretul , regia si chiar versurile sunt misto. Niste glumeti , intocmai ca pe Arca llui Goe. 🙂

     Apreciază

     • RALG said

      Ei intocmai!. Nimic nu e intocmai. Treceti d-voastra printr-o pasa speciala care va face sa absolutizati 🙂 Faptul ca (nu) gustam glumele altora ne face oare… glumeti? Noi glumim, dar exclusiv serios. Pentru noi glumeala este o treaba foarte serioasa. Homo ludens, ce vorba ceea…

      Apreciază

     • RALG said

      P.S. Ma bucur ca v-a placut dedicatia. Mi-era teama sa nu para prea indrazneata, mai ales ca, fiind in germana, habar nu aveam despre ce este vorba in melodie. Noroc cu d-voastra ca ati livrat transcrierea…

      Apreciază

     • Stely said

      Dar va place sa intindeti capcane . Asta cum s-o numi. Si cum adica nu-mi plac glumele altora ?

      Apreciază

     • RALG said

      Aaaaa, deci d-voastra n-ati glumit. Vorbeati serios. 🙂 😦

      ***
      Ion si Gheorge erau la carciuma la aceeasi masa, aproape beti. La un moment dat, asa din senin, Ion ii trage o plama peste obraz lui Gheorghe. Dupa un moment de nedumerire, Gheorge intreaba: „Apoi ma Ioane tu ai dat serios ori ai glumit?”, „Serios, ma Gheorghe.” „Apoi bine ma Ioane, ca mie nu-mi lac glume din astea”.

      Apreciază

     • Stely said

      Daca tot am dat-o pe glume : 🤣

      https://hiperbolahatta.home.blog/2020/01/16/ora-exacta-la-italieni-video/

      Apreciază

    • Stely said

     P.S. Ha, ha… 😉

     Apreciază

     • RALG said

      Am impresia ca ati vrut sa spuneti Hi, hi, nu ha, ha… In ultima clipa ati adaugat insa o nota de sobrietate, facand diferenta intre ha..z si hi…laritate…

      Apreciază

     • Stely said

      A, nu, asta am vrut sa fie : 😉 semn ca am vazut chestia cu limba portugheza.

      Apreciat de 1 persoană

     • Si mie imi place la nebunie limba portugheza. Se spune ca portughezele din Harghita sunt foarte sexi si UDMR-u.

      Apreciază

     • Stely said

      Da, si mie imi place limba portugheza , dar numai ca barbatii din UDMR nu sunt sexi si nici nu cunosc limba portugheza, iar in Harghita nu sunt portugheze si nu cunosc nici ele limba maghiara . 🙂

      Apreciază

     • Cica portughezele alea nu-si zic una alteia „la revedere”, ci „la csókolom”…

      N-am inteles de ce a trebuit sa-i bagati in discutie si pe „barbatii din UDMR” si nici de ce va chinuiti atata cu limba… portugheza despre care ziceti ca nu s-ar cunoaste in Harghita. Parca ati fi de la IMGB. 🙂

      Apreciază

 17. Desigur insa ca n-o sa-l lasam nici pe apostolul Iosif pe dinafara, chiar daca el a sarbatorit deja Pastele, si o sa-i oferim si domniei sale o dedicatie, in schimbul multor dedicatii si zgomote prin care „si-a adus aportul” la bunastarea Arcei lui Goe:

  Alaturi de dedicatie si o intrebare adresata aceluiasi apostol, mucenic si bine meritata mascota: Nu-i asa d-le Iosif, ca Papa Francisc este Omul Diavolului?

  Apreciază

  • Iosif said

   Apreciază

   • RALG said

    Domnul Iosif, in timp ce-si pitroceste in tartacuta cliseele aaae-iste, trage cu coada ochiului si la kitsch-uri cinematografice ca sa vaza care se potrivesc cu scriptura din capul sau. Are o predilectie anume pentru cele violente sau apocaliptice, cand nu se delecteaza cu muzicutze gen Cristina Vaduva. Faptul ca Arca lui Goe este un magnet pentru o astfel de creatura este in sine o nota proasta. Rusine sa ne fie.

    Apreciază

 18. Se pare ca, pe Arca lui Goe, Originile perversității au reușit sa strângă ceva comentarii, spre deosebire de aceleași origini pe Arca Ilincăi. Ma rog, cele mai multe dintre comentariile prăvălite pe Arca lui Goe au fost foarte off topic, dar orișicât. Concluzia este una singură: Ilinca Bernea nu are simțul umorului. Sobrietatea ei maladiva, dusa la extrem, o întrece cu mult chiar si pe cea a lui Ioan Sperling, făcând-o sa refuze de la publicare absolut toate comentariile pe motiv că ar putea știrbi splendoarea monologurilor oferite gratis publicului. Alta explicație nu vad, alta explicație nu e, după cum bine zicea verișoara mea Zoe.

  Apreciază

 19. Stely said

  Ati incercat sa comentati si v-a refuzat comentariul ? Ar fi culmea , zau! Aici ii dau dreptate Adrianei . Este pacat ca nu incearca sa relationeze cu cititorii. Degeaba scrie frumos si interesant daca nu simte nevoia de feedback. O fi stiind macar ce reclama buna i s-a facut pe Arca lui Goe ? Doar Adriana a strambat putin din nas, dar cred ca din gelozie . 🙂

  Apreciază

  • Pai incercati d-voastra sa comentati sa vedeti ce se intampla. Nu cred ca Ilinca ar putea tolera comentatori, iar de relationare nici vorba. D-ei scrie monoloage exclusiv in interes terapeutic, desi nu pare sa-si amelioreze starea prin scris, asa ca niste comentatori ar fi un factor de risc perturbator-destabilizator pe care d-na Bernea nu si l-ar putea asuma nici macar de acum in 1000 de ani, dupa cum merg lucrurile.

   Apreciat de 1 persoană

   • Stely said

    Pai am fost si intrucat primul comentariu a stat pret de un minut la moderare, apoi a disparut in neant , i-am mai scris unul . Iata-l!

    „Aoleu , asa de repede l-ati aruncat la cosul de gunoi ? Pai de ce , doamna ? Nu cumva va este frica sa infruntati eventualele opinii critice ale cititorilor? Daca da, atunci de ce si pentru cine scrieti ? Pentru fantome ? Da, asta denota ca si dvs sunteti o fantoma. Pacat ! Macar faceti-va curajul sa cititi comentariile celor care s-au incumentat sa va discute articolul. Poate asa veti prinde putin curaj sa iesiti din transeele unde v-ati baricadat de inamici inchipuiti.”

    P.S.L-am adus aici unde-si are locul alaturi de multi alti ciudati care scriu doar ca sa se afle in treaba. Cu ocazia asta ma gansesc ca Adriana trebuie felicitata pentru curajul ei de”vrabiuta” care a migrat de pe” Planeta Sperlingilor” pe Arca lui Goe. Ce face dragostea din om , d-le . 😇

    Apreciat de 1 persoană

    • Ha!

     Acuma s’o pui pe Ilinca în categoria ciudaților iar anticrístului limbii române să’i pui coroniță (fie și de spini, dăăă) îmi pare oleacă prea mult. Unii vor să vorbește cu tine, alții.. au vreo altă treabă. So. Io zic că’i taman bun momentul să-ți faci și tu un blog (fie și ”neaflat” în sau cu.. vreo treabă.)

     Să vedem și noi… o altă treabă 😆
     Nu?

     Apreciază

     • Ca d-na sau d-soara Ilinca nu vrea sa vorbeste cu nimeni e treaba d-ei. dar ca nu-i lasa nici pe alti sa vorbeste si le sterge mesajele nu e deloc kosher, iar in acest context faptul ca mentine o sectiune de comentarii este cel putin bizar.

      Apreciază

 20. AdAmA4 said

  Acum, sunteti cu totii „doctoranzi”, cu masti personalizate pe obraz, dar am sa vad când Fiul omului va reveni, cine va fi cel ce în ochi Îl va privi ? El va veni pe norii cerului ca drept Judecator, sa fie Rege si Împarat al împaratilor. Sa vindece sa mângâie pe cei batjocoriti sarmani, si sa închida-n gherle pe batjocoritorii Sai si pe dusmani !

  Apreciază

  • In atenția animăluțelor de pe Arcă. Vă rugăm să nu vă luați după dl.Goe, ci dimpotrivă, să vă puneți bine cu prorocul Iosif (apostol si martir pe altarul comunicării prin zgomote). Apocalipsa si întoarcerea mântuitorului sunt iminente (vezi mesajul iosfian), iar batjocoritorii si dușmanii d-ui Greblea sunt (nici mai mult nici mai puțin) batjocoritorii si dușmanii lui Dumnezeu. Feriți-va sa fiți in grupul celor pe care dl. Iosif (aflat simultan de-a dreapta si de-a stânga Tatălui) ii va arăta cu degetul, căci aceștia vor fi închiși in gherle.

   Iosif, n-ați vrea d-voastră sa va duceți un pic in pizda mamei d-voastră? Nu de alta dar ați epuizat „mesajul” pentru Arca lui Goe si vă cam repetați redundant a pagubă. Du-te măi cretinul naibii de te pitulă.

   P.S. Are cineva idee cu ce treabă se afla Iosif Greblea pe arca lui Goe insistând să se afle? Cu cât o să afle si el mai curând, cu atât mai bine o sa(-i) fie. Poate o să realizeze că salvările si pedepsele sunt individuale, ocazie cu care poate va ajunge să-si vadă de sine si de păcatele sale si să nu se mai amăgească cu ale altora. Nici acum, nici pentru mai apoi.

   Apreciază

   • AdAmA4 said

    Intuitia mereu îmi spunea, ca la AAAE, mult nu veti rezista si, mai devreme ori mai târziu, veti claca, deoarece va este înselatoare inima si …rea.

    Apreciază

    • RALG said

     @Iosif – Văd că te-ai dus unde te-am trimis si te-ai întors cu un gust amar… si cu dorinti nemărginite, plantând într-un limbric. N-ai idee cati altii ca tine n-au mai mustit de asemenea meniri, tu să fii sănătos.

     Apreciază

 21. Stely said

  La mulţi ani, dragi pâmănteni de pe Arca lui Goe !🥰
  Sa fiţi iubiţi şi …cumninţi ! 🤩

  Apreciat de 1 persoană

 22. neamtu tiganu said

  A trecut mai bine de un an. Un an de Corona. La inceput mi-a fost frica de virus, acum mi-e si mai frica deoarece incep sa nu ma mai tem. Caut cu disperare filme si articole cu bolnavi in stare grava, ca sa mi se faca din nou frica. Mi-ar place ca guvernul sa ne faca mai multa frica. Ca asa e omul, se obisnuieste cu frica si nu ii mai e frica. Eu de mic eram fricos si de fricos ce eram saream la trambuline, ma cataram in copaci cu consecintele de rigoare, miini si picioare rupte, zgirieturi etc. Prima fractura m-a speriat, dar mai apoi am vazut ca nu e chiar asa greu si nu mi-a mai fost frica. Dar e bine sa-ti fie frica. Inainte mi-e era un pic frica de moarte, mai apoi imi era frica doar de Corona, imi ziceam orice, dar nu Corona si uite ca nu-mi mai e frica de moarte, daca ma vaccinez chiar voi deveni nemuritor, cred.
  Mi-e frica si de viata mea de dinainte, cit de inconstient eram si umblam ala-n dala printre virusi si microbi. Nici pe miini nu ma prea spalam si avem mizerie sub unghii. Acum ma spal f des, incep sa am pielea f fina, chiar stravezie.
  Ma gindesc si cit de obositor era sa mergi cu avioane, peste mari si tari, sa faci bagaje, sa te chinui sa te intelegi cu tot felul de bastinasi. Ma ardea soarele, ma muscau tintarii, mi se infecta urechea. Sau cu masina, mii de km, in Spania, Italia, Romania. Sau la schi, in frig, in viscol. La ce bun? Nu-i mai bine acum cind stau linistit pe canapea si beau bere!
  Sau, imi amintesc cind ma intilneam cu oameni, in aglomeratie, cine ar mai crede asa ceva, unii erau transpirati, vedeam chiar fete cumva despuiate, unele nu aveau nici sutien. Extrem de stressant, la ce bun? Nu-i mai bine acum, ma uit la cer, la stele, cind e senin.
  Sau cind mergeam la Uzina de la Craiova cu autobuzul fabricii, dimineata ziceai ca te sui in fabrica de usturoi. Acum, in casa miroase numai a sapun si dezinfectat.
  Vreau sa sterg trecutul, sa sterg amintirile, m-am hotarit sa-mi ard cele citeva carti ramase. Mi-e rusine de trecutul meu, ma intilneam cu multi oameni, chefuiam, dansam, ce rusine, cum puteam sa fac asa ceva? Nu stiu daca ma crede cineva, dar nici distanta nu o tineam, si nu aveam nici masca.
  Daca vreti sa traiti fericiti stati in casa, cititi carti multe, dar nu carti de amintiri, cititi despre Fram ursul polar, cum transpira el. Sau cititi despre Dracula, sa vi se faca frica, sa va temeti de oameni, oamenii sunt rai, f rai. Sau cititi despre virusi si microbi, unii devin chiar simpatici. Nu se poate sa nu-l admiri pe Corona, cum se transforma el, ce schmeker e, ti se face si mila sa-l ucizi, e atit de perfect! In definitiv ar avea si el dreptul la existenta, e si el natura, chiar daca e natura moarta
  Incetati sa va mai uitati la albume de familie, copiii, nepotii, unchii, surorile, parintii toti urmaresc un singur lucru, sa va contamineze cu virus. Feriti-va de ei! Feriti-va de vecini, de postas.
  Virusul se inmulteste prin oameni, daca oamenii ar dispare, ar dispare si virusul. Si ar fi salvata si planeta. Ar trebui interzis si contactul intre barbat si femeie, chiar daca sunt casatoriti, savantii ne invata ca cel mai mare pericol de contaminare e in familie. Deci familia trebuie desfintata.
  Nu inteleg de ce nu se inchid toate magazinele, incl cele alimentare, mincarea e oricum contaminata, are oricum Euri. Mincarea ne ingrase, ne ridica tensiunea, ne ingreuneaza ficatul.
  Trebuie o mare resetare, nu numai green deal, ci si viata insasi trebuie redefinita. How dare you!

  Apreciat de 5 persoane

 23. neamtu tiganu said

  Virusul Corona m-a obligat sa stau mai mult cu mine. Mi s-a intimplat f rar sa fiu insotit de mine. Chiar si atunci cind eram singur nu eram cu mine. In tinerete ma gindeam la multe lucruri, la gagici, la petreceri, fotbal, mai tirziu, cind eram singur ma gindeam la munca, la solutii, la probemele casei. Nu mai spun ca eram relativ rar singur, f des eram cu familia, prieteni, colegi, cunostinte.
  Acum distantarea sociala ma obliga sa fiu singur. Si cind spun singur, pai atunci e clar ca sunt singur, singur. Problema e ca nu mai am preocuparile vechi, pensionar, fara mari probleme personale, fara mari planuri de viitor, ajung sa fiu singur cu mine. Ajung chiar sa stau de vorba cu mine.
  Trebuie din start sa spun ca ma gasesc extrem de plictisitor. De abia acum imi dau seama. Traiam cu iluzia ca as fi un personaj interesant, plin de umor, spumos, da de unde!? Sunt absolut plictisitor. De exemplu, de cind stau de vorba cu mine, nu am reusit niciodata sa ma surprind prin vreo idee stralucita, printr-o vorba de duh, sa zic, ia uite domne ce haios e baiatul asta. De unde, numai platitudini, sofisme, toate gindurile care-mi trec prin cap sunt absolut previzibile.
  Nici caracterul nu e prea caracter. Sunt chiar gelos si invidios, imi cazuse in mina niste poze si niste filmulete din perioada in care nu eram impreuna cu mine. Tare ma oftica schmekerul. Nu pot sa-l sufar cind il vad ca ride, chipurile glumeste, se vede de la o posta ca se credea fericit. Ca mai e si prostanac, isi imagineaza empatii, era sa spun entropii, crede despre el ca e bun. Da de unde? Un arogant!
  Nici fizic nu ma plac, evit sa ma uit in oglinda, dar atunci cind o fac vad un tip acru, cu o privire rea, se uita la mine cu dispret. Nu vad, zau, ce motive are personajul din oglinda sa se poarte asa urit cu mine? Nu i-am gresit cu nimic, cum spuneam, rar m-a interesat persoana lui, in definitiv suntem niste straini, chiar daca am trait amar de ani in apropiere. Chestia nasoala e ca nici nu mai imi pasa de parerea celui din oglinda, ca imaginea oricum e rasturnata.
  De abia acum imi dau seama ce cosmar e sa fii impreuna, o viata intreaga, cu un asemenea specimen. Sa-i suporti ticurile, mirosurile, obiceiurile, numeroasele defecte, sa fii obligat sa-l speli, sa-l stergi, sa-l hranesti, sa-l aperi, sa-l imbraci, sa-l distrezi.
  Macar daca l-as iubi! Dar parca totusi nu m-as desparti de el, nu am altul si rau cu rau, dar mai rau, fara rau. Mai am si eu cu cine schimba o vorba. Daca m-as desparti atunci as fi cu adevarat extrem de singur. Singur fara mine.

  Apreciat de 3 persoane

 24. […] neamtu tiganu la ORIGINILE PERVERSITĂȚII […]

  Apreciază

 25. Tony said

  1. referitor la textul scris in articolul Ilincai „”LA MISTIQUE EROTIQUE FEMININE”” zic ca e un articol cu greutate si foarte dur insa rezumativ scriind ma bucur ca nu s-a nascut intr-o tara musulmana 🙂 Oricum genialitatea si frecventa cu care scrie trebuie sa fie din refulari 🙂
  2. Lipsa comentariilor la articolele lor nu e ceva iesit din comun ( la traficul lor cred ca au in jur de 200-250 de mesaje spam) textele lor sunt foarte complexe. Nu sunt pentru oricine. As aprecia daca ar fi mai putine fotografii (ele pun sursa fotografiilor?) .
  3. Din statistici imi dau seama ca si-au optimizat partea de web, fiind destul de bine cotat. Se vede ca exista interes. Optimizarea cred ca a fost facuta anul acesta, de la nota 3-4 au sarit la 8-9 ceea ce e impresionant.
  4. Prea multe femei in tot site-ul 🙂 le-as banui de misandrie 🙂 dar „nu suscită niciun fel de interes” oarecum 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • 1. Remarcabil si sublim (am putea zice si chiar zicem) articolul LA MISTIQUE EROTIQUE FEMININE al nu mai puțin spectaculoasei Ilinca Bernea (ce continua sa-si poarte cu superba detașare numele de fata). A fost acesta unul dintre multele articole (poate prea multele, din aceasta unica si nefericita perspectiva consumerista) pe care le-am avut in vedere pentru aducerea pe puntea Arcei lui Goe, in Patul lui… Procust (?!) (avem paturi si șezlong-uri pe punte), intru oferirea sa ca ofranda anturajului nostru din siaj… Ma rog, ca ofranda este mult spus, intrucat mancarurile exotice si sofisticate sunt, pe Arca lui Goe, simpla hrana, ingurgitata de catre pasageri si rezidenti (adesea in sila) exclusiv pentru continutul proteic, pe post de simple aperitive, popcorn la film, sau supa saracului, care n-are lotca lui… ne fiind consumate pentru savoarea, eleganta si celelalte atribute ale luxului exagerat ale acestora, neavand noi la dispozitie (in aceasta era, pe Arca) snobii potriviti. Eee, Où sont nos vieux snobs d’antan? Pana la urma am ales un altul, din rațiuni superioare (ce nu fac obiectul acestui comentariu, sic)… Ceea ce nu înseamnă ca n-am fi păstrat speranța secreta a unei viitoare oportunități intru abordarea la un moment dat (fie chiar si cu instrumente primitive si, deci, inadecvate), a celui pe care-l menționați. Sa fie oare acesta acel moment? Putin probabil, totuși va mulțumesc pentru nădejdile oferite. Cred ca suntem intru totul de acord in legătură cu muzele care-i alimentează d-nei sau d-soarei Ilinca glanda scriboreică.

   2. Este foarte posibil, ba chiar foarte probabil ca prin spamul blogului Ilincai si al celorlalte doamne sa fi existat la un moment dat 2-300 de mesaje, ceea ce in prezent este peste poate, Cred ca acel spam este momentan populat cu doar câteva mesaje pe care „moderatorul” le citește si recitește cu sfințenie din cand in cand, pe toate. Daca d-voastră alti avea știință sa fie altminteri asta ar fi posibil într-un singur fel si anume ca ați fi fiind autorul a 250-300 de mesaje postate la Ilinca si refuzate de aceasta, ceea ce iarăși n-as putea crede. In fine, din cand in cand, extrem de rar, in cazuri excepționale, Ilinca accepta temporar la vedere cate un mesaj pe care nu se poate abține sa-l comenteze, si pe care apoi il șterge, retrimițându-l la spam, după ce s-a asigurat că destinatarul a luat la cunoștință de replica sa. Este cazul chiar acum in subsolul articolului pe care-l menționați, unde am reușit ingrata performata de a avea la vedere un mesaj (temporar) acceptat si si comentat, împreună cu un altul așteptând indefinit la veșnica moderare. Exercițiul veșniciei la site. Vad ca v-a păcălit si pe d-voastră informația falsa oferita de Ilinca in legătură cu faptul ca n-as fi menționat sursa. Am menționat-o.

   Complexitatea textelor oferite publicului de către Ilinca n-ar putea justifica eliminarea forțată, abuziva, din condei, a mesajelor eventual simpliste, posibil neroade, pe care le-ar propune vizitatorii-comentatori. Normal ar fi sa li se dea șansa sa se elimine singure.

   3. 🙂

   4. 🙂 🙂

   Apreciază

  • Mesajul aflat in „moderare” la Ilinca (o încercare legitima de replica la acuzațiile aduse gratuit) poate fi vizionat in avanpremieră mai la vale:

   Sunt totalmente surprins (!) de faptul ca nevinovatul meu mesaj a reușit sa străbată neantul (pe jos), prin pustiul mesajelor de la spam si sa ajungă la vedere, inclusiv la vederea eventualului public, mereu mut de emoție. Deduc însă ca aceasta performantă nu se va repeta prea curând, întrucât meritul nu este al mesajului, ci al dorinței irepresibile a…. moderatorului (?) de a mă felicita cu ocazia autodenunțului. La urma urmei de ce-am încercat oare marea cu degetul comentând fără speranță in vidul comentariilor altora, decât pentru a semnala autoarei ca i-am preluat materialul fără a preciza sursa si pentru a risca sa fiu urecheat de vigilentul moderator. De fapt n-am riscat ci am mers (iată) la sigur. Frustrare, masochism, insolenta… Păcate grele… Dar poate…o! capu-mi pustiu cu furtune, Gandirile-mi rele sugrum cele bune… Poate ca păcatul e unul mult mai banal. O fi superficialitatea, repezeala… poate trufia („deși ne citiți la greu” !!!) si (știți ce e culmea?) păcatul nici măcar nu ne aparține. Este in totalitate al superficialului moderator care face afirmații pripite, neverificate, livrând cititorilor acestui „blog” informația falsă cum că n-am fi menționat sursa. Am menționat clar si explicit sursa, postând inclusiv ancora către acest blog. E aceasta cea mai grava dar nu singura acuzație neîntemeiată pe care mi-o aduceți si, de asemenea, nu este singura confuzie pe care o faceți si o întrețineți. A accepta comentarii pe blogul d-voastră, in zona de comentarii (aparent) deschisa publicului nu înseamnă ca trebuie sa va intereseze musai (prin suscitare) conținutul mesajelor or motivațiile vizitatorilor care catadicsesc sa (vă) scrie. Spaimele d-voastră nu justifica cenzurarea comentariilor in baza unei abuzive prezumții de irelevanta sau a altora asemenea. Presupun ca știți acest lucru si că vă opuneți totalitarismelor si discriminărilor. Asta așa in general, dar nu si aici unde intervine care va sa zică mă înțelegi, hiper-sensibilitatea artistei. Vă asigur ca exagerați cu nejustificata sensibilitate si că indiferent de natura, aspectul, anvergura si chiar nimicnicia eventualelor mesaje postate, proza si autoarea per se n-ar putea fi diminuate sau afectate in vreun fel. Cred ca nu v-ar strica sa vă înfruntați-vă teama si lenea si să încercați acest exercițiu, înainte de a trage concluzii finale si de a apela gratuit la gestul totalitar al cenzurării preventive si cu orice preț.

   P.S. Culmea este partea de sus a unui deal sau a unui munte. Uneori poate fi vorba de o padina…

   Apreciat de 1 persoană

 26. Tony said

  Domnule Goe, noi ne „cunoastem” de mult timp, poate unii/unele erau doar pusti/domnisoare cand ne citeam insa cred ca acolo unde exista interes si intelect incep sa se dezvolte forumuri de critici sau „aplauze”. Site-ul respectiv e pe jumatate mort. Texte de texte, precizari si fantasme futabile dar comentarii zero. Lipsa de interes submineaza irefutabil chiar si pe adminul adminilor in speta de fata d-na manager. Resuscitarea intempestiva revine zecilor de idei si cuvinte pe linia motoarelor de cautare, insa ideile simple se dispa incepand cu titlurile fiecarui articol complicat textual si incert in consistenta, doar imaginatia le mai salveaza de la un esec.

  Apreciat de 1 persoană

  • Faptul ca ne „cunoaștem” de mult timp este cred si o consecință destul de directa a lucrurilor care au îngăduit acumularea acestui timp. Acceptarea faptului ca orice voce trebuie lăsată sa-si aducă liber contribuția la progresul oricărei idei este cred unul dintre acele lucruri, altminteri, după cum spuneți, orice încercare de a etala un spectacol își va găsi prematur încheierea, inevitabil prin eșec. A accepta vorbe si vorbitori este (măcar) premisa unei supraviețuiri cat de cat îndelungate si deci șansa vreunei forme de succes. Desigur ca acceptarea rezultantei vectoriale a contribuțiilor tuturor vorbitorilor, ce răzbat print auto-selecție in interacțiuni libere, nu-i necesarmente o garanție pentru vreun succes, dar totuși nu este nici (precum alternativa) o cale sigura spre ratare… Poate ca Ilinca va îndrăzni in cele din urma sa lase libere comentariile si sa nu-si mai facă atâtea griji in legătură cu conținutul acestora si cu felul in care i-ar putea păta onoare, reputația, sau i-ar putea deturna ideile (pe care le iubește cu atât mai tare cu cat devine conștientă de fragilitatea lor)…

   Vorba lui Henri Wald, ideea vine vorbind

   Apreciază

   • Tony said

    Intelege ca nu pot exista comentarii la un continut inert. Tu crezi ca exista o cenzura 🙂 insa aceasta nu exista 🙂 pentru ca nici comentariii nu pot exista intr-un site fara „suflet” tratat cu o barbologie scriptica incarcerata in zeci de fotografii „old shit” incercand sa suplimenteze „WOW-ul” in lipsa succesului. Cred ca de maine vor fi zeci de comentarii in care fiecare colaboratoare va avea un target saptamanal de 50 de comentarii la articolele colegelor. Tangential o singura data pe luna site-ul va fi inchis, nu stim cauzele 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    • Optimist de felul meu (in anumite privinte cel putin), indraznsec sa cred ca anumite comentarii, precum acesta ca al d-voastra, rostite acolo, la fata locului, „la capul mortului”, ar putea insufleti blogul (ca pe Lazar) inspirandu-i poate si pe altii… sa-si descrie emotiile fata cu capodoperele si poate chiar ar anima un pic spiritul locului insusi, cel „tratat actualmente cu o barbologie scriptica incarcerata in zeci de fotografii „old shit” ce incearca sa suplimenteze „WOW-ul” in lipsa succesului”. Ba poate chiar acela ar fi succesul, unui mort frumos cu ochii vii ce scanteie-n afara. Oricum hartuirea cu comentarii chiar si inadecvate (ma rog daca s-ar gasi destui aveniti si neaveniti, aventurieri sau disperati sa-si incerce norocul si sa le plaseze acolo), ar putea forta autorii blogului sa reevalueze semnificatia notiunii de succes. Zic si eu (auto-incurajator) cu din ce in ce mai putina convingere. La urma urmei, ce este succesul?

     Totusi nu pot sa nu remarc la d-voastra o oarecare incarcatura emotionala ce pare sa-si aiba sorgintea tocmai in lectura respectivelor barbarii inerte. 🙂

     Apreciază

     • Tony said

      Trebuie sa recunosc ca sunt cateva articole bune… insa ma simt de parca as intra intr-un muzeu in care privesc picturi celebre gandindu-ma la o scena … draga Ilinca dezbraca-te vreau sa facem filozofie 🙂

      Apreciat de 1 persoană

     • Acuma cred ca cine a reusit sa scrie cateva articole bune mai poate scrie si altele, iar un univers liber de constrangeri, deschis (inclusiv la remarci de genul „draga Ilinca dezbraca-te vreau sa facem filozofie”) ar spori in mod natural sansele cresterii ponderii articolelor bune… in detimentrul celorlalte, ce-i drept cu pretul scaderii confortului creatorului. E un pret pe care unii il gasesc exorbitatnt, dincolo de limitele pe care si le-ar putea permite. In unele cazuri chiar e asa (la calici), dar de cele mai multe ori creatorii (de continut) isi fac spaime degeaba, interactiunile, harjoanele, hartuielile cu ceilalti, redundantele, sicanele, aberatiile acestora ajutandu-i sa se descopre mai repede pe sine, si sa se inventeze mai bine. In lupta cu zgomotul ne sporeste abilitatea de a discerne lucrurile importante de celelalte. Un exces de liniste, pace, tacere, ne va intoxica cu ideea ca unicele lucruri importante sunt cele care ne vin in cap in singuratate. Scuzata fie-mi firoscosenia.

      Apreciat de 1 persoană

     • Tony said

      Imi permit sa ofer consiliere filozofica prin latura mai putin cunoscuta – Inghite Platon nu Prozac (Lou Marinoff) dar „cu o foame de leu. (care) Apasă jugulara cu patos, fioros și blând” (VIOLUL – Ilinca Bernea – nu cunosc link, stiu ca e in manualul de limba romana) si sa tratez la cel mai serios mod posibil orice ceas stricat, orice femeie fara tic-tac, caci „In fața ta sunt cel mai laș. Imensitate, veșnicie, -Iubesc o fată din oraș…Învață-mă filosofie. (Pulvis-Bacovia) Insa nu vreau sa schimb ce niciun zeu nu poate. Nu stiu daca citatul „draga Ilinca dezbraca-te vreau sa facem filozofie” ar fi un praf de putut (in sensul „cresterii ponderii articolelor bune”), eu zic ca e bomboana de pe coliva, in acord nuptial pe muzica de Radiohead – Creep. Amin

      Apreciat de 1 persoană

     • @Tony – Presupun că ar trebui să încep să-i fiu recunoscător Ilincăi Bernea întrucât ii datorez, pare-se, comentariile d-voastră pe Arca lui Goe, comentarii ce mă încarcă de o nostalgie specială, amintindu-mi de alte vremuri pe arcă in care protagoniști erau Polichinelle, Rebeliunea Minerală alti câțiva… Ma refer desigur exclusiv la similitudinile muzicalității, armoniei, erudiției, umorului si ironiei fine de pe cuprinsul comentariilor (nu neapărat la sensuri si meta-sensuri). Impresia mea momentana este ca venti (cu întârziere) direct din acea zona/era, extras magic, prin (d)efect Ilinca. Cred ca v-ar fi plăcut să-i fi avut drept interlocutori pe precursorii d-voastră, neavând de înfruntat inadecvarea in context cu care comentariile d-voastră se confruntă inevitabil in peisajul si anturajul actual al arcei. Admirabile si comentariile si detașarea cu care ignorați acest context. Presupun ca nu o faceți de dragul Arcei, bătând însă șaua ca să priceapă iapa. Detectez in disperarea enunțurilor ultimative cu care declarați cireașa de pe tort a fi bomboana de pe colivă, speranța că veți fi contrazis (si nu de Arca lui Goe), si că „mortul” se va zbici si va ambiționa, sau că ma rog o minune se va întâmpla si universul virtual Ilinca Bernea va deveni (cumva) propice filozofiei tonice si eliberatoare. Nu știu însă dacă iapa aceea paste, acum, pe aici. Dar, ce va pasă? Cândva ii vor par-veni biciuielile d-voastră. Mai bine mai târziu decât niciodată. Arca lui Goe este un vehicul potrivit pentru astfel de mesaje. Oricum un zeu poate schima orice, deci nu sunteți fără speranță 🙂

      Apreciază

    • Stely said

     Aici :

     Respiră prin tine. Aerul trece dintr-un piept în altul ca o pală de vânt

     Leagă foșnetul crengilor de clipirile genelor, buzele de gustul depărtării.

     Te atinge cu o foame de leu. Apasă jugulara cu patos, fioros și blând.

     Aerul trece dintr-un plămân în altul cum trec prin ziduri zvon

     https://bel-esprit.ro/violul/

     Apreciat de 1 persoană

     • super-mi-sto

      Apreciază

     • Intr-o alta era, pre diluviană, mult înaintea erei Arca lui Goe, îmi semnam comentariile folosind pseudonimul „Tony”. A fost o era (pre-istorica) îndelungată si notabilă, nu o simpla etapa pasageră. Singurele vestigii (relicve) ale acelei ere se mai găsesc pe aici: Arca con-Dorianul Rătăcitor (azi epava), desi mult incoace (prin evul mediu), doritor de re-scriere a pre-istoriei, conul a mai sters pe ici pe colo din mesajele lui Tony. Multa vreme, ultimul mesaj care trona in lista comentariilor era unul semnat de Tony.

      Astăzi mă încearcă o senzație stranie dându-i replică si răspunzându-i lui… Tony, ca si cum m-as adresa un pic taman acelui Tony, un alter-Goe, dintr-o lume dispărută si aproape uitată. Asemănare vibrațiilor ce ne încarcă pe amândoi in camera de rezonanta „ilinca” (si alte câteva „detalii” in comun), alimentează senzația ca niciodată nimic nu e intamplator. O fi pre-determinat? O să mă mai (răs)gândesc in privința asta.

      Apreciază

     • fotosinteză12 said

      Dl Goe, poate scrieți un articol unde dl Tony cel nou s-ar simți confortabil suficient de mult încât să se împletească un dialog între dniile voastre. Cred că ar fi interesant și poate chiar frumos. Curioasă sunt.

      Apreciază

     • @Fotosinteza 12 – Cel puțin după câte știu eu si după câte-mi pot da seama, articolele postate pe Arca lui Goe nu sunt scrise niciodată, dar niciodată, pentru vreun cititor anume, pentru vreun tip de vizitator anume ori pentru vreun grup anume, ci exclusiv pentru a satisface capriciile momentane ale d-lui Goe, starea sa. Că acuma, uneori-întotdeauna si imediat-in-permanenta starea d-lui Goe poartă unele urme si influențe ale anturajului din siaj, dându-se astfel impresia de prestare de servicii către populație, este alt aspect, colateral, al imanenței vorbirii cu martori. Prin urmare cererea d-voastră malițios-intempestivă nu ar avea cum să se materializeze altfel decât din întâmplare la un moment oarecare „ales” de către hazard. Nu crez că-curiozitatea este principalul imbold al unei așa bizare cereri, făcută pe acest fir, pe care mini-dialogul Tony-Goe a reușit sa-i aducă prin preajma si pe ceilalți rezidenți ai Arcei (mai puțin pe lucidul Neamtu Țiganu). In plus volubilitatea d-lui Tony si stârnirea sa in așa hal încât să se dedea la comentarii, taine, conversații, nu este prea susceptibilă la genul „dl.Goe”, ci la genul „Ilinca”, d-lui fiind mai degrabă genul filozofului taciturn. Cu siguranță însă că o Fotosinteza lipsită de inhibiții ar avea mai multe șanse sa-i trezească d-lui Tony apetit pentru exprimare verbală, iar dacă nu, promit scoaterea provizorie din adormire a celuilalt „Tony”, precursor al actualului d.Goe. Ce ziceți? Vă băgați?

      Apreciat de 1 persoană

     • fotosinteză12 said

      Recunosc că ideea nu a fost bună. Aveam în imaginație un dialog între două personaje foarte inteligente cu competențe emoționale, umor fin și culte. Mă pregăteam pentru orice eventualitate să savurez un dialog excelent și interesant.
      Între timp am aflat dintr-un comentariu recent al dniei sale că este foarte ocupat și timpul dânsului este foarte prețios. Dvs spuneți că este tipul filosofului taciturn.
      Între imaginație și realitate sunt lumi.
      Nu mă bag. Competențele ” ilince” îmi lipsesc cu desăvârșire. 🤔🙂

      Apreciază

     • @Stely – Dar nu ati spus cum v-a plăcut Violul Ilincăi? Tare, nu-i asa? Să fie o apologie? Ce ziceti? V-a inspirat cât de cât? Nu pot crede că v-a redus la tăcere… 🙂

      Apreciază

     • Aila said

      Cat de mult ne asemanam si eu la inceput am fost Aila dupa care Adriana dupa care iar Aila si in fond sunt Tanti Aglaia. Tony e un nume urat mai bine Goe e mai melodios. Poezia cu violul nu imi place chiar deloc. Oricum nu prea am asteptari de la Doamna Stely asa ca nu ma mira ca a ales asa o pocitanie de versuri. Bleh!

      Apreciază

     • @Aila – Da măi si eu am remarcat că ne asemănam ca două picături de apă, sută la sută compatibili, ne-am putea dizolva (textual) unul in altul in orice proporții. Suntem miscibili, îți dai seama? Nu știu ce-am putea face însă cu excesul de istorie, pentru ca intre debutul „Tony” si naufragiul „dl.Goe”, am mai însuflețit, destul de consistent, si alte personaje care au impresionat profund o seama de ființe, personaje, interlocutori. Am fost Clona, Stefi, Mona, Neutrino, Fratele Marx, Sidonia Meleșcan, Anghel Serafim, Publius si alti câțiva pe care-i omit din greșeală, fiind confundat adesea de către diverși curioși confuzi sau mofluzi cu te-ai mira cine, cu ale A. Toma, Mircea Cărtărescu, Dorin Tudoran, Pleșu, Basarab Nicolescu, Gheorghe Iova, Nicolae Coande, unele servicii, Mihail Neamtu si alti câțiva pe care-i omit din greșeală. Dar ma rog, in rest, per total, asemănarea dintre noi, ca personaje in hyper spațiul universului virtual al anonimatului clandestin si amator este teribil de izbitoare (Volkswagen izbit-n zid, cum s-ar zice-n germana), după cum ar putea confirma chiar si domnul Neamțu (tot pe filiera Michael)…

      Apreciază

     • Tony said

      prin citatul (am ajuns sa ma citez – sursa) „draga Ilinca dezbraca-te vreau sa facem filozofie” tind sa cred ca nimicesc orice tenta de articol (viitor) si refulare (viitoare) pe tema sexuala a celebrei autoare din citatul precizat mai sus si coroborand cu articolul „CERCUL VICIOS AL VICTIMITĂȚII ȘI VINOVĂȚIEI ÎN INTIMITATE” (unde pozele nu au nici o sursa declarata) consider ca plansul in palma transpus in scris poate fi anihilat intr-o simpla sedinta eufemistica pro bono si plina de (cea mai mare si mai mare) valoare transpusa a lui Tudor Vianu in Teoria Valorilor. Si da, Tony e un nume urat in coparatie cu numele celebrul personaj mamos,bulbucat si alintat 🙂 Sunt de cand ma stiu Tony liceul facandu-mi intercalat si bruiat „i”-ul cu „y”-ul . Va citesc dar nu imi semnez prezenta oricand oriunde si oricum 🙂 Unde este loja va rog ca am intarziat 🙂 „taman acelui Tony, un alter-Goe”??? Sa stii ca timpul meu este pretios astfel, va semnez atat tie cat si d-nei Bernea o sedinta contemplativa si tacuta caci spatiul alb il umpleti mai tarziu cu tot felul de fantasme-fantezii-proze si alte nebunii prin jocul ochilor tacuti 🙂

      Apreciat de 1 persoană

     • @Tony – Previziunile d-voastre sunt, cred, destul de realiste, iar acceptarea comentariilor d-voastră in spațiul public dar (vai atât de) intim al prozei de nișă a d-nei Bernea, sau a unor comentarii similare celor pe care le propuneți, ar însemna desigur sfârșitul acelui spațiu… in actuala formă. Dar nu si al predispoziție pentru scris si exprimare al … (oare ar fi abuziv să-i zic duducii?) d-nei Bernea. Ceea ce ar fi (of, optimism exagerat), bune premise ale unui alt tip de înflorire. Prea este d-ei plină de extaze care se cer exteriorizate.

      P.S. Am intuit prețiozitatea timpului tony-nian, așa că nu va așteptați să am… așteptări pentru manifestări apodictice consistente din partea d-voastră. Știu ca efortul unor astfel de manifestări poate fi extrem de costisitor, cand ții la anumite standarde, mai ales a unora neobișnuite altora. In fine sentimentul de a va știi (sau de a vă crede) prin preajmă este destul de tonic. Ceea ce desigur că vă doresc si d-voastră, ca de la Tony la Tony. (Un nume foarte frumos de altfel). 🙂

      Apreciază

     • Aila said

      Nu imi place diminutivul de la Anton adica Toni sau Tony, semnificatia este in fond floare, nu se potiveste decat unui pisic, catelus sau perus. Deci unfunny!

      Apreciază

     • Ce sa ne facem acuma… ? Aillei nu-i place cum sună „Tony”. Noroc că-i place „Sperling”.

      Apreciază

     • Aila said

      Feeling meu cand am citit comentariul D-lui Tony, cu avatarul unui cap frumos de copil, a fost ca acesta ar fi un cititor fidel al Bel-espirit. Initial m-am bucurat fiindca eu chiar cautam un admirator onest si constant al scrierilor D-nei Bernea sub toate aspectele. Mi-as fi dorit sa fie Domnul chiar un iubit. Iubit real sau virtual. Pasional sau platonic. Al scrierilor nu al personajului. Imi doresc sa o descopar si sub alte aspecte. Pana acum impresia mea este ca Doamna duce lipsa de afectiune, alintare, mangaiere si este in cautari. In cautari scriitoricesti senzationale. Cand cauti neaparat senzationalul arzi repede. Incanti doi trei musterii dupa care te pierzi in senzatii ciudate.

      Apreciază

     • Mi-as fi dorit sa fie Domnul chiar un iubit. Iubit real sau virtual. Pasional sau platonic. Al scrierilor nu al personajului. ” Wow!!!!
      Care ar fi diferența dintre un iubit pasional si unul platonic al unor… texte? Dupa mintea d-voastră… Probabil ca pasional ar fi fiind acela care măcar din când in când își mai bagă … in ele de texte. Sau cum? D-voastră cum con-siderați?

      Apreciază

     • @Aila – Am impresia că te străduiești să fii exasperantă, practicând in mod constant un reductionism barbar in varianta telenovelistică. Indiferent ce comentezi, parca te-ai uita la seriale turcești. Este posibil să fi doar naiva si încăpățânată. In cazul că prima variantă asigură ponderea motivațiilor tale vreau să te asigur că n-ai nicio șansă să devii exasperantă. La acest capitol până si umilul Iosif are un potențial mai ridicat. Tu ești doar „nostimă”.

      Faptul că încerci s-o analizezi clinic pe persoana Bernea (si încă prin simplul etalon al propriei sexualități), si să-i explici astfel tentativele literare, este nu doar un gest prostesc, ci si jalnic. Dacă ai timp poți citi (in com-pensare), „Scrisori Imaginare” de Octavian Paler. Cum iți sună „Tavy”?

      Apreciază

     • Aila said

      Tavy e un diminutiv placut. Nu am timp acum dar cand voi avea o fereastra imi arunc un ochi. Acum vand sandale. Cele bune!

      Apreciază

     • Eu zic să vindeți mai întâi sandalele rele, că cele bune se vând oricum. 🙂 Cât privește aruncarea ochiului peste scrisorile lui Tavy (prin defenestrare precipitată) nu-i nicio graba de acum până-n ianuarie. Dar nu mai târziu, că după acea se pre-scriu. Până una alta vă doresc vânzare bună.

      Apreciază

 27. AdAmA4 said

  Apreciat de 1 persoană

 28. Stely said

  Eiii , n-am inspiratie sa scriu ce gandesc si ce simt despre” Violul” Ilincai. E adevarat ca m-a redus la tacere. Poezia este tulburatoare . Sa faci un asa elogiu violului, mai rar :

  Îi iubești și tandrețea și cruzimea. Te simți cum nu se poate mai femeie.

  Brațele lui țâșnesc din adâncul dorinței ca niște tentacule invincibile

  Și în încleștarea lor se întâmplă, irevocabil, întreaga ta odisee . ”

  Chiar daca la un moment dat se trezeste intr-o alta realitate tot ramane senzatia acceptarii :

  „Ceea ce a atins cu patimă sau candoare atinge cu nepăsare de însingurat.

  Spui nu și crede că glumești, că e tot jocul pe care îl jucați cândva

  E singur cu trupul tău răvășit. Singur cu voința lui de învingător damnat.

  Strigi NU cu toată puterea, dar el continuă să își ascută armele în carnea ta.”

  P,S. As vrea sa stiu parerea „nostrastellei” … Mai bine ii cereati parerea dumneaei. Din doua vorbe ar fi spus tot . 🙂

  .

  Apreciază

  • Aila said

   Clar ca buna ziua, persoana care a scris poezia nu poate empatiza. Nu are cum sa te inspire violul sa compui in asa fel. Posibil sa fi ales doar titlul gresit sau posibil sa nu inteleaga unele fapte. Eu doar cand citesc cuvantul viol ma ingrozesc nu as putea asocia violul vreodata cu vreo forma placere. Ar trebui sa isi reconsidere viziuniile creatoare. Se doreste a fi originala dar din pacate este rece si banala.

   Apreciază

   • Impresia mea este, doamnelor, că aveți tendința de a o interpreta pe Ilinca așa, ad litteram, terre-a-terre si mot-a-mot, lăsându-vă furate de sonoritățile (din dicționare) ale cuvintelor si de propriile fantezii. Sub incitantul titlu al poeziei, d-soara Bernea (după cum pare să fi intuit un pic Aila) a descris de fapt (pe baza experiențelor personale) o relație bărbat-femeie liber consimțită de mai lunga durata decât a unui viol penal. Poate ar fi nimerit să schimbați prisma de lectură înainte de a propune noi interpretări sau aprecieri „critice”. In subsidiar văd că ambele aveți predilecția de a o solicita în ajutor pe Nostrastella, când împrejurările devin mai complicate. Să înțeleg oare că dânsa este femeia puternică a grupului pe care o recunoașteți tacit de lider?

    Apreciază

    • Tony said

     nu judecati (gresit) va rog. In NOUA JUNGLĂ SEXUALĂ – ILINCA BERNEA imi dau seama prin prisma tuturor articolelor, autoarea este o adevarata cunoscatoare a tot ce inseamna sex, o experimentata cum nu s-a mai scris, vazut, pipait si auzit. Domnule Goe, banuiesc ca nu avem comprehensiunea sa aprofundam sexul (d)in texte (in asemnea hal). Acum este tardiv insa eu nu caut probleme 🙂 eu caut cauza 🙂 pentru ca praful de putut eu il am 🙂 insa din pacate nu pot concura cu LGBT din cate imi dau seama. Doar asa as putea intelege (logic) refularile si traumele scriptice „metaforice” ale Ilincai. Sa ma scuzati, dar traiesc in epoca de cupru fara facebook 🙂 inconjurat de biti, harduri, porturi, coduri, diplome, sticle, tigari si carti, desi contrar asteptarilor, nu am barba sau burta 🙂 Aici relama e gratuita? 🙂

     Apreciat de 1 persoană

     • Sper ca Ilinca Bernea să nu considere că este bârfita… in contumacie (altfel cum?) pentru desele po-meniri si menționări in comentariile (majoritatea on topic) din subsolul de aici al prozei sale. Sper, in cazul in care ne urmărește, să ia in considerare partea bună, utilă a evenimentelor, din desfășurător, întrucât acestea ii oferă, cu generozitate as zice, o imagine concretă a ceva ce până acum exista cel mult in imaginația sa: cum ar arata niște texte ale Ilincăi Bernea într-un spațiu in care sunt îngăduite comentariile libere. O simulare fără riscuri într-un mediu deplin protejat. Iar daca nu ne urmărește, cu atât mai mult.

      P.S. Trendy acum este folosirea ediției adăugite a formulei: LGBTQ. 🙂

      Apreciază

     • Tony said

      Eu nu barfesc pe nimeni!?! Ci doar traduc profilul psihologic al unei dudui (ca nu stiu e sau nu domnisoara) prin prisma textelor sale. E ca si cum ai comenta Metafizica lui Aristotel. Ce? E barfa? Trebuie sa recunosc ca acel „Q” e picatura chinezeasca 🙂 „O simulare fără riscuri într-un mediu deplin protejat.” Am peste tot filtre pentru tantari daca ajuta. Ma bucur oricum ca am rezolvat 70% aceasta dilema ascunsa in textele eviscerate fata-verso, pot face si eu infuzie de melatonina printre stele in aceasta seara.
      Domnule Goe „Sexul arbitrar e rece, detașat, de multe ori fetișist și proiectează o prăpastie între corp și identitatea umană, între senzație și afect, e depersonalizat, dezintegrat, schizoid.”
      Joac-o pe asta!

      Apreciază

     • Te anunt cand am rezolvat-o. Stiu unde te gasesc. Stii unde ma gasesti. Si pe Ilinca stim de unde s-o luam.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: