(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Extremism și antivaccinism

Posted by Arca lui Goe pe mai 3, 2021

Epopeea pandemiei pe planeta de Pamant, in era internetului in mase, dureaza de un an si mai bine. Redam in continuare un text nou si de actualitate al d-lui Andrei CORNEA preluat de aici: Extremism și antivaccinism – Dilema veche

Sînt tot mai multe indicii despre asocieri dintre grupurile și partidele extremiste din Europa și din alte locuri și grupurile antivacciniste sau/și contestatare ale măsurilor anti-COVID-19. De la AUR de la noi și pînă la AfD din Germania și la „vestele galbene” din Franța, acești oameni „antisistem” tind să îmbrățișeze teoriile conspiraționiste privitoare la vaccinurile anti-COVID-19. Scopul lor e limpede: profită de ignoranța multor oameni, de nivelul foarte scăzut al informației științifice, pe de altă parte de temerile multora privitoare la un virus nou și la vaccinuri foarte noi și realizate într-un timp foarte scurt în raport cu posibilitățile mai vechi. Dar relația se manifestă și invers: mulți antivacciniști, obsedați din diferite motive de convingerea că vaccinurile sînt malefice sau că noul coronavirus poate fi tratat cu leacuri naturiste, ajung să considere partidele mainstream drept contrare intereselor lor, ba chiar drept „trădătoare”. Cei care cred în teoriile QAnon sau ale Alianței Transumaniste etc., cei care „știu” că Bill Gates a inventat coronavirusul cel nou numai pentru ca apoi să servească umanității un vaccin prin care vom fi, eventual, modificați genetic, și așa mai departe – toți aceștia și încă mulți alții vor tinde să susțină partide extremiste și populist-radicale. Considerînd că politicienii mainstream nu-i ascultă și practică politici pe care le resping, ei se vor îndrepta spre cei care și-ar dori prăbușirea sistemelor politice democratice și liberale.

Apoi, desigur, sînt și dezinformările deja binecunoscute ale unor țări precum Rusia și China, prima cel puțin fiind în spatele unor campanii mai vechi de discreditare a unor vaccinuri occidentale, precum cel de la AstraZeneca. Sînt țări și lideri autoritari care tare și-ar dori sfîrșitul civilizației, așa cum o cunoaștem, iar COVID-19 a părut un moment că le furnizează ocazia mult așteptată. A bloca sau a încetini, în aceste condiții, acțiunea de vaccinare în masă a țărilor democratice ar putea constitui o ultimă șansă din acest punct de vedere.

Asocierea dintre antivacciniști și extremism politic e periculoasă și poate aduce daune însemnate. Pe de altă parte, ea furnizează și șansa de a lovi eficient în partizanii ei. Devenind și un crez politic, antivaccinismul s-ar putea discredita mai repede înaintea unora, cel puțin, dintre partizanii săi.

După părerea mea, succesul campaniilor de vaccinare din Europa și America, cu reducerea corespunzătoare a ratei infectărilor, va contribui mult la întărirea convingerii majorității că, de fapt: 1) știința este de mare folos omenirii; 2) cu oricîte deficiențe inițiale, guvernările democratice pot închide mai bine o pandemie decît cele autoritare (Statele Unite, Marea Britanie, Israelul conduc fie la numărul absolut de vaccinări, fie la cel relativ la numărul populației); 3) antivaccinismul e o manifestare de stupiditate socială, care aduce mari daune umanității, nu mai puțin decît extremismul politic.

Cred că extremismul politic va pierde astfel un argument important, pe moment, cel puțin. Oricum, succesul Occidentului în campania de vaccinare împotriva COVID-19 începe să se profileze deja: pînă acum, Statele Unite au administrat peste 228 de milioane de doze (adică tot atîția oameni au fost injectați cu măcar o doză); iar primele trei vaccinuri cele mai folosite în întreaga lume sînt britanico-suedezul AstraZeneca și americanele și foarte inovatoarele Pfizer și Moderna. În cursa vaccinării, America e înaintea Chinei în cifre absolute și relative și mult înaintea Rusiei – și nu doar științific și tehnologic, dar… CONTINUAREA AICI Extremism și antivaccinism – Dilema veche

***

Si un text vechi de un an si cateva zile, preluat de aici: Mascarade « (b)Arca lui goE (wordpress.com)

Feseniști versus anti-feseniști… Băsiști versus anti-băsiști…  Pe urmă nimic de soi care să hrănească nevoia noastră de polarizare și distanțare socială. Dar iată că a sosit Corona Time. Vor exista iarăși motive serioase de ceartă, de dispute, de răfuiala, de dihonie, de gâlceavă, între prieteni, între rude, vecini,  intre oameni, așa in general, si in virtual in particular. E pandemie sau nu e pandemie? E conspirație sau nu e conspirație? E timpul să se formeze taberele, să se ridice baricadele, să se ia poziții și să se mențină până în pânzele albe. Toate pânzele sus. Tu de ce parte ești agnosticule? Tu cu cine votezi? E pandemie sau nu e pandemie? E conspirație sau nu e conspirație? Haide, pronunță-te. Nu e vreme de beție. Nu e timpul să fii evaziv. Nu (mai) e vremea să fii imparțial ca tot românul, că acuma problema e planetară. Trebuie să ai si tu o părere, o opinie, o poziție, o opoziție, ceva acolo, care va să zică mă înțelegi. Ori la bal ori la spital. D-voastră cum con-siderați?

Faptele: Cred ca ar fi buna o re-Capitulare in fata faptelor implinite. Ce facea omenirea inainte de pandemie? Cu ce se ocupa d-ei? Ce hobby-uri majore avea? Cu ce-si umplea timpul si cu ce-si omora plictiseala? Mai stie cineva? Isi mai aminteste cineva? In ordinea analfabetica si necronologica a importantei, am putea zice ca se indeletnicea cu Brexit, cu #metoo, cu incalizirea globala (Greta), cu refugiatii din Siria, cu razboiul din Siria, cu corectitudinea politica (si pronumele personale care sa desemneze la persoana  a treia, sexul al treilea, al patrulea si transsexualii si/sau gender fluizii), cu pretentiile Turciei, ale Chinei si ale tuturor, cu America first, Rusia first, America great again, URSS great again, si cu amestecul trolilor Rusiei in alegerile si referendumurile altora, ma rog, cu tot felul de astfel  prostii (si cu altele pe care le-am omis in mod ne/intentinat; mai spune si tu), pe care acum nu mai da nimeni nici doi bani si de care nu se mai vorbeste. Acum subiectul unic pe ordinea de zi la scara planetara este pandemia de Corona virus.  Dar ce este aceasta pandemie? Cum reuseste sa capteze intreaga atentie, a mass-mediei, a guvernelor, a opiniei publice si chiar si a individului, a bietului ins, fortat mereu sa caste gura la o ordine de zi care nu-i a lui si nu-i de-a buna. Bun. A venit pandemia. Dar totusi, ce este aceasta pandemie? si in ce consta fenomenul omonim, nu, nu in realitate, ci asa dupa cum este explicata de toata lumea. N-ar strica o re-Capitulare in fata listei de variante a semnificatiilor directe si colaterale pe care le-ar avea pandemia  si a explicatiilor oferite (eventual prin deconspirare) de catre diverse grupuri de omuleti (prexistente pandemiei), care  au gasit in sfarsit un mijloc proaspat de a-si exprima conceptiile. Cu putina rabdare vom face aceasta re-Capitulare. Daca are cineva idei pentru introducere in problema si dorinta de participare, il invitam cu toata caldura sa o faca si sa-si exprime „opinia”, cat mai degraba, inainte de a i-o exprima altii pe a lor.

Variante interpretative – re-Capitulare:

  1. Pandemia cu Corona Virus este o pandemie ordinara, in contextul global al biosferei, dintre cele care se intampla inevitabil din cand in cand, in urma mutatiilor genetice accidentale ale unor virusuri care migreaza de la o specie (obisnuita cu virusul) la alta (neobisnuita inca cu virusul). Aparitia ei nu are legatura directa cu societatea umana dar generalizarea ei la scara planetara este, evident, determinata de nivelul de interconectare la care au ajuns comunitatile umane pe planeta.
  2. Pandemia cu Corona Virus este o pandemie speciala, cauzata de specificul functionarii societatii umane, care eludeaza selectia naturala, conservand o perioada mai mare de timp, in interiorul comunitatilor, indivizi care in cadrul altor specii ar fi fost eliminate mai rapid pe cale naturala, batrani, bolnavi, dependenti de medicatie (in special medicatie care nu vindeca ci intretine boala si pacientul impreuna), inadaptati, etc. pandemia fiind practic un soi de feedback inevitabil prin care natura face corectii in acest sens. Necesarul suplimentar pentru a acoperi asistenta sociala (mereu sporita), impinge omenirea sa caute in afara limitelor sale normale (la lilieci, de exemplu), resurse suplimentare, mereu si mereu mai variate, care in mod inevitabil produc si efecte imprevizible (eventual efecte de auto-reglare).
  3. Pandemia cu Corona Virus este o pedeapsa de la Dumnezeu impotriva celor care s-au pierdut de El. O lectie de morala in scopul aducerii omului aproape de (idea de) Dumnezeu si a intelegerii indispensabilitatii Sale.
  4. Pandemia cu Corona Virus este rezulatatul sacaprii accidentale de sub control a unui virus creat sau modificat in laborator de catre oameni.
  5. Pandemia cu Corona Virus este rezulatatul infectarii intentionate cu un virus creat sau manipulat in laboratoare, de indivizi care incearca sa-l foloseasca pentru atingerae unor scopuri personale (controlul umanitatii, instaurarea unei noi ordini mondiale, etc)
  6. Pandemia cu Corona Virus este rezultatul actiunii lui Anthicrist si a uneltelor sale oculte in scopul propagarii raului in lume.
  7. Pandemia cu Corona Virus nu exista, este pur si simplu o iluzie, rezultatul unei psihoze colective, intretinuta (prosteste sau din interes) de mass-media.

Tu pentru care varianta votezi? Ai alta?

Constat(ăm) cu „regret” ca din lista „exhaustivă„, a „teoriilor” care „explică” pandemia cu Corona Virus, emise pana acum, au fost omise accidental unele dintre ipotezele care au circulat in spatiul public.  Departe de noi intentia de a dezavantaja vreuna dintre „ipoteze” in favoarea altora. Asadar revenim cu adăugari, mentionand ca lista ramane deschisa.

8. Pandemia cu Corona Virus este rezultatul direct (accidental sau intentionat) al actiunii câmpurilor electromagnetice associate cu tehnologia 5G. Practic prezenta virusului in corp nu este cauzata de contaminare cu virus din exterior, virusul fiind produs (ca reziduu genetic) de catre celulele umane afectate de radiatia electro-magnetica. (sub-varinta – radiatii solare, galactice, cosmice)

9. Pandemia cu Corona Virus este provocată de extraterestri. Aceasta este o ipoteza nouă, pe care abia am introdus-o pe piată, asa ca detalii vom adauga ulterior, in cazul in care vom constata ca este apta sa atraga adepti. (N-am mai auzit-o încå pe nicaieri, dar ne-am gandit ca nu strica sa anticipam putin si sa nu fim luati pe nepregatite atunci când va fi lansată oficial in circuit).

42 răspunsuri to “Extremism și antivaccinism”

  1. Florin said

    Întrebarea corecta este „cui prodest”. Conspirație pe care o știe toată lumea, „care va să zică, nu există”. Și atunci? Cui folosesc niște teorii capabile, prin slăbiciunile umane, să destabilizeze niște societăți așezate? Doar estului. Cum se face că o anti-vaccinistă, care debitează liber o grămadă de prostii sfruntate privind vestul, se trezește făcând reclamă Sputnik?

    Apreciat de 1 persoană

    • Am impresia ca le acordați cu mare larghețe prezumția de inteligenta celor ale caror discursuri ne trezesc (măcar) mirarea, semnalându-le acestor niște incoerente si inconsistente, altminteri vizibile cu ochiul liber chiar si de pe Marte. Respectivii trepăduși nu au nevoie nici de inteligenta, nici de consistenta, nici de coerenta. Chiar deloc. Viclenia si ajustarea la publicul țintă sunt mai mult decât suficiente. Ce contează ca lucrurile pe care le debitează sunt prostii sfruntate, diversiuni, sau propaganda ieftina? Cata vreme exista public (si încă destul de numeros) dispus, pre-dispus si gata oricând sa puna botul la enormitățile debitate de trompetele cu auto-amorsare, altceva nu mai e necesar. Una dintre axiomele celebrei teorii murphy-ologice despre lume si viată (si Marx e mic copil pe lângă acest Murphy), spune ca daca prostia omeneasca poate explica o anumita secvență de evenimente, atunci nu mai este necesara căutarea altei explicații. Soasoaca poate fi oricât de proasta si de netrebnica, important rămâne sa fie doar un pic mai vicleana si mai gureșă decât publicul ei. Si, slava Domnului (?!) are public cat cuprinde.

      Apreciat de 1 persoană

      • Florin said

        De, așa cum ați pus problema, chestiunea este „proști, dar mulți”. Îmi aduc aminte cu câtă mândrie patriotică era pronunțată expresia la ora de română. Oricum, deși personal nu mă încălzește prea tare, propaganda asta ne-a arătat și frecvența mare a proștilor în vest deși, la ei intensitatea propagandei este mai mică.

        Apreciat de 1 persoană

        • Ar fi nedrept (inetic) sa consideram ca prostia este distribuita in lume neuniform si c-ar avea predilectie pentru unele zone in defavoarea altora. Cand se intampla sa existe o mica penurie de prostie intr-o zona, imediat au loc migratii ale oamenilor prin care se rezolva problema. De exemplu Iosif s-a mutat la Strasbourg. 🙂

          P.S. Se zice ca daca s-ar muta toate blondele din Polonia in Bulgaria ar creste coeficientul mediu de inteligenta in ambele tari. (Ma rog gluma asta poate suna cam abraziv in noile contexte ale prostiei lipsita de simtul umorului, dar presupun totusi ca ramane inofensiva intrucat nu exista prea multi vizitatori din Polonia si Bulgaria pe Arca lui Goe. Mert nem tudnak románul.)

          Apreciat de 1 persoană

  2. Iosif said

    10) Cei ce fac *fărădelegea* au şi început să ***cadă***; sunt răsturnaţi şi nu pot să se mai scoale. G ene ratia Z ér0…

    Apreciază

    • @Iosif – Esti un trepăduș ordinar fără nici treaba care-si câștigă justificarea existențială dandu-ti in petec, fără scrupule, oriunde i se permite sa-si deșchidă gura. Un diversionist stupid si insistent, un rebut, o javra. Un reziduu. O pomana a naturii. Nimic altceva. Te tot ascunzi după gargare ieftine încercând sa promovezi cretinătăti de doi bani gen Sosoaca, imaginându-te a fi mare diversionist. Te agiți si de scremi degeaba, pentru ca ești universal identificat cu un zgomot, o bășină sonoră (miasmele rămânând acolo la tine in bula in care te scremi), un nimic pe care nu-l ia nimeni in seama. Ideea pe care te-ai apucat s-o promovezi, cum că romanii n-ar trebui să serbeze Pastele si Învierea ci… Cina Domnului (??!), ori că formula „Christos a înviat”/”Adevărat a înviat”, n-ar trebui folosită, aruncă o pală de lumină pe agenda ta de misionar al unor cauze obscure la care tot încerci să te lipești, până si la acelea fără succes. O căcărează scârbavnică ce se zbate sa-si umple golul cu gunoi. Mult succes.

      Apreciază

  3. Iosif said

    Apreciază

    • Asta este idolul tau? Asta este secta pe care o promovezi tu brav trepăduș? Bai Greblea dar mare mai e disperarea pe capul tau. Da-i-nainte stimabile. Arata-te. Esti de o stupizenie mai adâncă decât îmi imaginasem. Ca ilustrare a acestei hilare specii ești mai mult decât nimerit sa te etalezi pe Arca lui Goe.

      Apreciază

      • Iosif said

        @Goe… v-ati ales pseudonimul perfect pe masura IQ-ului din dotare ! Sunteti ex trem de simpatic-caraghios-rasfatat-arogant-trufas-poznas… ! Chapeau !

        Apreciază

        • Aoleu, dl.Goe a intrat in bucluc. I-a facut Iosif o evaluare a IQ-ului… si i-a iesit ca e prost. 🙂 Se putea si mai rau.

          @Iosif – Uneori trepadusul care esti devine de-a dreptul induiosator.

          Apreciază

          • Iosif said

            @d-le Goe,…vad ca va tineti tare de ci0ace, m0aste, m0rm0loci si alte …broaste. Pare-mi-se nu aveti altceva util si constructiv a face înafara de provocari si jigniri pe orice cale si prin orice mijloace, însa nu uitati ca exista ace, pentru orice tip de …c0j0ace. Atentie la ACE !

            Apreciază

          • @Iosif – am impresia ca tu esti cel care presteaza activitati nesolicitate pe Arca lui Goe, desi ai fost notificat in fel si chip ca prezenta ta aici nu este ninci dorita nici necesara. Incercarea de a forta diversiuni cu orice chip, si de a abate atentia de la ce faci tu de fapt nu-ti poate fi de niciun folos. Sunt totalmente surprins sa aflu ca un nesimtit de talia ta se poate simti jignit pe motiv ca este tolerat pe Arca lui Goe. Cred ca poti evita foarte usor ofensele incetand sa-ti mai propagi mizeriile si jalnicia in aceasta zona. Iti recomand iarasi sa-ti faci un blog al tau, blogul trepadusului ordinar, si sa torni acolo cate teorii ale conspiratiei vrei, precum si propaganda a unor secte dubioase. Daca o faci aici, profitand de libertatea de exprimare, atunci inseamna ca explicit accepti si libertatea altora de exprimare si nu schelalai simuland mârâitul. Personajul pe care-l intruchipezi este o lepra scarboasa, ceea ce nu poate constitui in niciun caz vreo jignire.

            In plus te agiti in zadar imaginandu-ti ca ti-as strica ploile si ti-as sabota munca ta de troll ordinar, de parca fara interventia mea ai avea cine stie ce succese in misiune. Stai calm idiotule, ca n-ai pacalit pe nimeni. Si nici n-o sa pacalesti.

            Apreciază

          • Iosif said

            OK, d-le Pacalici, relaxat printre Ur zici, precum teposul arici. Ziiii, ca bine le mai zici !

            Apreciază

          • @iosif – aceasta di-versiune a d-voastra are dimensiune de di-vagare de demi-monde la demi-pensiune.

            Apreciază

    • Bai si ce fata expresivă are Arthur idolul lui Iosif. Nici nu e deloc de mirare ca l-a ales musiu Greblea taman pe d-lui sa-i re-prezinte interesele evanghelicesti. As zice ca cine se aseamna se aduna, dar de, parca mai pot zice asta cu inima usoara, aflandu-ma pe aceesta punte intr-o aceesi adunare cu ale Iosif & Aila?

      Apreciază

  4. neamtu tiganu said

    Virusul a facut nenumarate victime, chiar si acum, cipul implantat de Bill Gates Mirandei, mergea pe sistem Microsoft… si gata..

    Apreciat de 1 persoană

  5. Aila said

    Bill Gates și Melinda Gates, se despart. Nu stiu ce se va alege de Billy-Willy dar trag nadejde ca se va descurca pe mai departe. Conspirationistii l-au invinuit pe nedrept ca ar avea vreo legatura cu corona, de lumea e rea si nevricoasa, acuza omul nevinovat care in fapt era doar neiubit si deprimat. Imi pare sincer tare rau de Melinda ca a pierdut un asa tip bine. Grea e despartirea mai ales ca au de impartit multe love-ele……

    Apreciază

    • @Aila alias ha-h-Adriana, nu pot sa cred ca sunteti de partea lui Bill Gates. E ca si cum v-ati taia creanga de sub picioruse, negandu-va apartenenta la increngatura sperlingelor. Sau poate ca azi v-ati pus masca cu barba si v-ati decis sa jucati teatru. De papuså. Barbie. 🙂

      Apreciază

      • Aila said

        Imi mila de Billy in aceeasi masura in care imi este mila si de precuviinciosul, preaparabolicul si preastiitorul DL – P care nu a primit decat 3 like-uri la postarea videoclipului pe bArca. Ma doare fix in suflet de mila lor. Dezolant. Imi e mila, nu sunt de partea lor.

        Apreciază

        • Va doare fix in suflet… de mila lor ??!!! De-a dreptul dezolant. V-au declaratără d-lor vreo milă? Madam aibi pietate. Usor cu umorul involuntar că se poate muri de râs. Văd însă că vă bateti fără nicio milă cu Iosfif pentru postul de mascotă pe Arca lui Goe. Stati madam linistită că e loc pentru ambii doi.

          Ia uite frate unde era detractoarea lui Plesu si Gates. La poopystyle.

          Apreciază

        • @Aila – dar nu-i asa ca va place Sosoaca? Cred ca de la dansa ati invatat figura cu polele-n cap. Ar trebui sa mai exersati la oglinda, ca deh, d-ei e la avansati.

          Apreciază

          • Aila said

            Normal, ca imi place Soso, e neinfricata, o luptatoare, o darza, cea mai tare si cea mai mare. Este febletea mea dupa Dl. P cel plesuv sI Dl. G neiubitul parasit din USA. Soso il are pe vino-ncoace si e iubita de mase. Este o varianta mai culta, mult mai culta si mai talentata decat Dancila asa ca ascensiunea Sosolinei catre varf va fi rapida. Soso danseaza bine pe ritmuri hard rock cu miscari lascive si ii sade bine in costum popular de unde denota ca dupa fiica mult iubita Leana din Petresti posibil ca va fi urmatoarea mult iubita. Nu prea ii inteleg pe cei care nu o simpatizeaza. Dar, in fine fiecare cu sentimentele lui. Eu zic sa incercati sa ii vedeti si partile ei bune sa nu va impiedicati ca e mai vocala. Este extrem de haioasa tipa asa ca mie imi place iar daca scrieti un articol pozitiv despre ea promit sa dau 3 like-uri

            Apreciază

          • @Aila – Nostim pamflet. Nu stiu daca asta a fost intentia d-voastra, dar asa v-a iesit. Ca o luati la misto pe papa-ruda d-voastra n-ar fi nimic, in comparatie cu bascalia pe care o faceti de d-voastra inseva. 👍

            Apreciază

          • Aila said

            Ati sfeclit-o daca vine Soso la putere. Va inchide blogul si unde veti mai posta parabolele prietenasului. Ar fi o varianta la mine pe site dar poate doar cand am reclamele cu ismene sau sorturile barbatesti cu push-up ca in rest ar face nota discordanta cu toate produsele. Mai stiti ceva de capra neagra, de ce nu apare cu comentariile ei filosoafe, filologice si fiziologice? O fi cumva in pelerinaj Pascal sa mai faca ceva matanii sau tot in Japan la Hatsurei ho? Se simte lipsa ei ceva de speriat……..

            Apreciază

          • Aveți imaginație dar numai in acord cu si pe măsura dorințelor d-voastră intime. Nu-mi dau seama dacă sunteți roșcată, blondă sau… Capra șatenă care detestă strugurii (ca vulpea) dar duce si dorul caprei negre in cerul gurii… Anyway, insistenta de a vă da in (b)Arci denotă mai mult decât curiozitate de pisică, aspirații înalte, de maimuță (care ar vrea sa afle secretul focului), gureșenie de vrabie (care se crede papagal vorbitor), si anume si mai ales nostalgii de cățelușă uitată de cineva pe-afară… Sunteți o întreagă faună (cam de circ) care circulă pe Arcă cu un singur bilet si acela fals si expirat pe deasupra. Stati pe aci că se filmează, si don’t worry, pe Arca lui Goe nicio prezentă si nicio absentă nu sunt niciodată notabile in așa măsură încât sa creeze vreo spaimă, vreo inflație, sau vreo penurie. Am eu impresia sa va întrețineți senzația că comentând aici ați salva (b)Arca de la faliment si naufragiu? Ah, madame, mă dor de crudul tau amor a pieptului meu coarde.

            P.S. Desigur că d-voastră împreună cu Iosif, cu Sperlingul rătăcitor (si ceilalți goofy care populează din abundenta netul) ați merita sa trăiți pe o insula, într-o tară guvernată de Sosoaca si cei de teapa ei.

            Apreciază

          • Aila said

            Aparu si capra. Initial am crezut ca a scris d-nei o poezie dar de fapt era tot un copy+paste. Nu a pus numele poetului nici sursa. Dar capra ii capra nu poate fi dresata in nici un fel. Face doar ce o taie capul. Este hoata de poezii. Trebuie in calitate de moderator al blogului sa luati masuri. Nu se face asa ceva. Asa ca va rog sa treceti sub poezia ei Cel cu doua autorul Ion Pribeagu 
            https://www.poezie.ro/index.php/poetry/106380/Cel_cu_doua. Nu este vorba de drepturi de autor ci doar a nu se intelege ca Stella Nostra devenit o mare poeta dintr-o capra desueta .

            Apreciază

          • Aila – Te chinui degeaba sa sa paseszi capra la alta. Singura capra din menajeria Arcei sunteti chiar matale. Haide nu mai fiti modesta. Vad ca aveti si drob de sare pe spinare, frunze-n buze, smoc de flori la subtiori si malaiesi in calcaiesi. Doar iezii nu prea reusiti sa-i identificati dupa ADN pentru ca pasa-mi-te i-ati facut cu lupul. 😦

            Apreciază

  6. Aila said

    Na, ca in ciuda antivaccinistilor, unele state au inceput sa ofere stimulente celor care se vaccineaza. In SUA unde sade Gates, porti deschise se ofera 100 dolari sau papica sau berica sau chiar marijuana, cei din Serbia au sarit cu 25 de dolari. Asa ca in scurt timp si la noi in mediul rural primarul impreuna cu popa vor face cheta pe la bogatani si vor oferi un mic, o bericioaica, o tuiculita moca la crasma din sat si sa vezi ce coada va fi la vaccin, se vor calca in picioare nu alta. Ca la vot, mama ce galeti, pachete, mici si bere se mai dadea moca si sarea stampila drept pe ofertantul de bonus mai mare asa si cu vaccinul.

    Apreciază

    • Într-un sat, o vacă grasă,
      Cum sunt vacile tâmpite,
      Dar frumoasă şi lăptoasă,
      S-a gândit să se mărite.

      Boii, de la mic la mare,
      Au venit cu tot belşugul,
      Toţi voiau să se însoare,
      Că-s deprinşi să tragă jugul.

      Vaca, însă, ca o fată,
      Cu avere şi trusou,
      Îi respinge îngâmfată :
      „Cum să mă mărit c-un bou ?”

      ”E un cal prin curţi vecine,
      Care pătimaş mă strânge,
      El e genul meu, tip bine,
      Armăsar sadea, pur-sânge !”

      Vaca, tot făcându-i curte,
      Îşi atinse idealul,
      După tratative scurte,
      S-a căsătorit cu calul.

      „Ah, ce şansă pe mireasă !”
      Comenta în pom o cioară,
      „El – aristocrat de rasă.
      Ea – o biată pierde-vară.”

      Dar curând, ce tragedie !
      Vaca se certă cu calul,
      Pân’ departe-n deal la vie,
      S-auzea întreg scandalul.

      În zadar, când stingea lampa,
      Vaca-n fiecare noapte,
      Se plimba făcând pe vampa,
      Cu ispitele-i de lapte.

      Ba, mai mult, se întâmplase,
      Ca jucând pe îndrăgostita,
      Calul, furios, îi trase,
      Două palme cu copita !

      Şi atunci, cu dezolare,
      Vaca prinse a pricepe,
      Cum că soţul ei mai are,
      Trei amante, toate iepe.

      Asta-i prea de tot, îşi zise,
      Îl dau dracului de cal!
      Şi-ntr-o seară părăsise,
      Domiciliul conjugal.

      Slabă, galbenă, uscată,
      De necazuri şi nevoi,
      Vaca noastră, resemnată,
      Se întoarse printre boi.

      Dup-atâta chin şi jale,
      Vaca multe a-nvăţat.
      Primul bou ieşit în cale,
      Îl acceptă de bărbat.

      Nunta lor a fost vestită,
      Că s-a dus prin văi ecoul,
      „Ce pereche potrivită !
      Vaca noastră şi cu boul”.

      Ea comandă, el ascultă.
      El cu munca, ea tapaj.
      Este, fără vorbă multă,
      Tipul clasic de menaj.

      Totuşi, vaca – ne şopteşte
      un măgar, c-aşa-i măgarul -,
      Prin păduri mai zăboveşte,
      Uneori, cu armăsarul.

      Dar, eu cred că-i calomnie,
      Măgăria ce ne-o spune.
      Totul e, că-n căsnicie,
      Treaba merge de minune.

      Vaca poate, ştie satul,
      Chiar şi grajdul să-l răstoarne.
      Boul nu-i decât bărbatul.
      Ca dovadă, poartă coarne !

      Şi aşa, trec ani şi ani,
      Şi precum am prins de ştire,
      Au făcut şi trei juncani,
      Şi trăiesc în fericire.

      În povestea mea, de faţă,
      Nu e nici un lucru nou,
      Pentru orişicare vacă,
      Soţul ideal e-un BOU

      Apreciat de 1 persoană

      • Ai batut vaca ca sa priceapa capra. Crezi ca a priceput?

        Apreciază

        • Aila said

          Cred că a priceput, altfel nu ar fi postat chiar ea poezia cu Fulguța. E deșteaptă Stella Nostra, pricepe repede ca olteanca și înțelege greu ca ardeleanca
          O olteancă guralivă, brunetă și cu cercel în buric se întâlnește pe uliță satului cu o ardeleancă blajină care mergea agale ducând de legătoare, o capră râioasă.
          Olteanca: – Unde duci vaca aia?
          Contrariată , ardeleanca se uita spre animal, temându-se de o glumă.
          Ardeleanca: – Ești chioară? Nu vezi că-i capră?
          Olteanca: – Păi, eu cu capra vorbeam …

          Apreciază

      • Aila said

        Lume dragă să vă spun
        Ce-am pățit amu, acum
        Gospodină eu de fire,
        Nu mă-ntrece în sat nimeni
        Mai dăunăzi, vaca noastră
        A fătat un vițeluș,
        Toată lumea bucuroasă,
        L-am numit noi Spiriduș
        Cu găleata de muls lapte
        Cum e obiceiul zilnic,
        Mă îndrept eu spre poaiată
        Să văd dacă totu-i bine.
        Și ce-mi vine-n cap deodată:
        Să slobod un pic văcuța,
        Că a stat numai legată
        Și a obosit micuța.
        Nici prin cap să-mi treacă mie
        Că s-a săturat de casă,
        Vaca noastră fericită,
        O luă la sănătoasa!
        Și vițelul după dânsa
        Bucuros, nevoie mare
        Când să sară cu ea prinse,
        Parcă aveau ceva-n spinare.
        Vaaaai de mine și de mine!
        Cum să liniștesc nebuna,
        Vaca tot o fugă ține
        N-ascultă deloc de mine.
        Cu căldarea după mine
        Strig și-alerg eu speriată,
        Tot încerc ca să-i pun funia
        Și să leg eliberata.
        Mă apropii cumințică
        -Joienica, fata mamei,
        Tu chiar te-ai stricat la minte,
        Hai încetișor acasă!
        Vaca rage fericită,
        Zburdă, sare cu vițelu,
        Când îmi arde o copită
        L-am văzut și pe bunelu…
        Cad pe ceva moale, puhav,
        Eu crezând că-i iarbă grasă,
        Când simt cum deodată pute,
        Hai, că m-ai făcut frumoasă!
        Maria Ciorici

        Apreciat de 1 persoană

    • @Aila – Dupa parerea d-voastra cei saraci cu duhul cum ar trebui convinsi sa se integreze social? Cu biciul sau cu zaharelul? Nu ma refer la d-voastra ci la ceilalti, ca la d-voastra procedura de fidelizare pe Arca lui Goe a fost relativ simpla.

      Apreciază

      • Aila said

        Cu galeata, bericioaica si cu micul, bineinteles

        Apreciază

        • …cu anafura, cu lumanari … si cu tot ce mai trebuie… Va vazuzem cam nervoasa, revoltata, in comentariul despre marketingul de vaccinare si nu stiam ce sa mai cred. Ca va si straduiti sa fiti surprinzatoare cu orice chip. V-ati vaccinat? Ce parere aveti despre vaccin si vaccinare? Daca tot ati adus vorba.

          Apreciază

          • Aila said

            Încă nu m-am vaccinat. Nu sunt împotriva vaccinări și am încredere în vaccin dar nu îmi mai este frică nici de virus am învățat să trăiesc în prietenie cu el. L-am rugat să mă ocolească și m-a ascultat. Am făcut multe teste PCR că deja doar când vad bățul lăcrimez inopinat. Ce vreau totuși să punctez este că virusul există. Colegii mei care au avut forme medii și grave au rămas cu repercursiuni. Prietena mea care a făcut corona-virus în decembrie nici acum nu are gust și miros, alt coleg care a avut acum o lună a rămas cu dureri de corp și oboseală. Consider că momentan mai sunt oameni cu probleme de sănătate și temători și am zis să las pe alții și eu mai la coadă.

            Apreciază

          • a) Ce sunt acelea „repercursiuni”?

            b) Ziceti: „Nu sunt împotriva vaccinări și… – Ati pus punctul pe „i”.

            c) Fara nicio legatura cu a) si/sau b) cred ca dintre toate blogurile pe care le-ati pomenit in pomelnic cel mai tare vi se potriveste „Gânduri rebele”. Pareti varianta soft a alb-Atrosului. 🙂

            Altminteri ce sa zic? O atitudine echilibrata si de bun simt vizavi de covid si vaccinare.

            Apreciază

          • Aila said

            Of am gresit au ramas cu probleme sau sechele. Reprecursiuni inseamna o consecinta o urmare.Asta e am gresit! Nu sunt impotriva vaccinarii chiar daca eu inca nu m-am vaccinat. Am gresit din nou! E repetitiva greseala recunosc. Mie mi se potriveste bArca, e mai pe stilul meu!!!

            Apreciază

          • A greși e omenește, a persista in greșeală nu prea… „ReprecuRsiuni” nu înseamnă nimic… Aduce un pic cu „repercusiuni” care într-adevar înseamnă ce ați zis d-voastră…

            Să vă vând un „pont”. Si eu fac o mulțime de greșeli. Ați putea să mi le vânați si semnalați, să ne facem de râs unul pe altul, dar numai împreună. 🙂

            Apreciază

Lasă un comentariu