(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Stiați că… Stiați cum…

Posted by Arca lui Goe pe mai 25, 2021

…istorie uitată, istorie ne/știută… numai bună de a fi… re-văzută si de re-vizuită, în context, si mai ales în meta-context… tonul face muzica. Cu cântec înainte marș. Sunt sigur că istoria (aceasta) are potențial de a genera vorbe si atitudini… si chiar muzică, pe Arca lui Goe (rock ’n roll)…

Câteva întrebări capcană ajutătoare?

  1. Există 2 miliarde de creștini… si 5 miliarde de păgâni. Cum procedam?
  2. Există 2 miliarde de creștini? Cum se numără creștinii?
  3. Pentru ororile comise în numele creștinătății cine își asuma răspunderea? Cine suportă penitența? Cine prezintă scuze?
  4. Cum ar putea evolua creștinismul în era Inteligentei Artificiale? Va veni următorul mântuitor sub formă de algoritm?
  1. De fapt exista un număr foarte mic de creștini veritabili in comparație cu restul oamenilor care constituie azi populația planetei, iar asta este o problema. O mare problema, ontologica, epistemologica si existențială. Esența creștinismului nu consta nici in unicitatea lui Dumnezeu, nici in Nașterea lui Isus intermediata de sfântul Duh si nici măcar in Învierea fiului Omului, ci in faptul ca se refera la toata lumea, la toți oamenii, la ideea mântuirii tuturor oamenilor, fiind, in concepție, un soi de comunism al religiilor. Creștinismul nu a reușit, cu toate eforturile depuse, sa se generalizeze si sa devina global, religia unica a planetei, sau preponderenta ori măcar realmente relevanta. Ba a mai reușit si performanta sa se spargă si sa se separe in intre ortodoxie si catolicism, plus zeci de alte secte, biserici si variante… Iar asta este o mare problema de credibilitate si de validare a ideii de creștinism. Creștinismul nici nu poate îngloba, asimila, atrage si converti ceilalți oameni (mare majoritatea a umanității), dar nici nu-i poate ignora, repudia sau tolera. Greu de susținut ideea ca religia creștină ar fi fiind adevărul si calea câtă vreme majoritatea oamenilor sunt pe dinafara. Ideea asta ca exista sau ca ar putea exista pace, înțelegere, armonie si toleranta intre diferite credințe precum creștinismul, islamismul, iudaismul, budismul, hinduismul, șintoismului si multor altora este utopica, absurda, ilogica, daca ar fi sa luam in considerare conținutul doctrinar al acestora. (…) In realitate toleranta, co-existenta pașnică si/sau pseudo armonia intre comunități religioase diferite, sunt posibile numai in măsura in care relevanta religiei scade substantial in raport cu celelalte aspecte care compun spiritualitatea umana. Corectitudine politica, multi-culturalism, supa mondiala a religiilor, este doar un fel de a vorbi despre irelevanta. Oricum in toata aceasta jonglerie ideologica, creștinismul este mai păgubit decât alte religii, iar in locurile in care sunt minoritari, creștinii suferă de discriminare, intoleranta, fiind adesea victime ale persecuțiilor. Uneori li se întâmplă chiar si in locuri unde nu sunt minoritari.
  2. Ideea existentei a 2 miliarde de creștini este un basm frumos. Exista circa 2 miliarde de oameni care cu sunt afiliați altor religii, si care sunt trăitori in zone considerate traditional creștine. De ex. cei care apar in reportajul in care sunt chestionați despre semnificația celebrării Paștelui. Ori alții, precum amicul nostru Iosif, care, atunci cand i se spune „Christos a inviat”, nu stie sa răspundă cu „Adevărat a înviat”. In fapt creștinii veritabili sunt foarte, foarte rari, foarte greu de găsit. Teoretic cel puțin, creștinismul ar avea la fel de mult de lucru in a-si recupera proprii enoriași pe cât ar avea in atragerea nehotărâților si convertirea păgâniilor. Practic, nicio șansă.
  3. Creștinii de la început au fost persecutați, terorizați, uciși, martirizați, dar pe urma lucrurile s-au schimbat un pic, pe ici pe colea, si anume in punctele esențiale. Cartea evocata in film explica destul de bine cum anume a eliminat creștinismul celelalte religii, si cum anume a înțeles toleranta si iubirea aproapelui, propovăduită de Isus Christos. Si asta nu a fost decât începutul. Isi imaginează cineva ca Africa, Americile si Australia au devenit creștine așa, iluminate de lumina divina? A fost mai rău ca la colectivizare, creștinarea făcându-se cu sabia, cu forța, cu teroarea. Creștinarea ultimului împărat incas Atahualpa, este o poveste palpitanta si terifianta. Atahualpa a fost capturat de către conchistadorul spaniol Francisco Pizarro, cerându-i-se pentru răscumpărare sa umple o camera uriașă cu aur si doua cu argint, ceea ce supușii lui Atahualpa au reușit sa facă. Totuși Francisco Pizarro a decis ca Atahualpa trebuie executat pentru a nu rămâne, ca simbol imperial, o amenințare pentru conchistadori. Pizarro a înscenat un proces prin care Atahualpa a fost judecat si găsit vinovat de revolta împotriva Spaniei si de practicare idolatriei si a fost condamnat la moarte prin ardere pe rug. Atahualpa a fost îngrozit, deoarece incașii credeau că sufletul nu va mai putea merge în viața de apoi dacă corpul ar fi fost ars, așa ca a acceptat sa se convertească la creștinism in schimbul favorii de a fi executat prin strangulare. Asa ca a fost botezat devenind catolic si primind numele de Francisco Atahualpa si cinstea lui Francisco Pizarro, apoi a fost strangulat, si înmormântat creștinește. Acesta a fost modul de creștinarea al ultimului împărat incas. Creștinarea supușilor a mers apoi la fel de bine. Pe urma au urmat Inchiziția (care a suprimat un pic libertatea de exprimare arzându-i pe rug pe alde Giordano Bruno), cruciadele, si alte cuceriri ale creștinării planetei. Cineva ar trebui sa-si asume in numele Creștinismului aceste orori. De exemplu Papa si mitropoliții bisericilor autocefale, ar putea rosti niște scuze, fiind aduși in piețe publice, in pielea goala si biciuiți, de forma.
  4. Religiile care nu se vor ajusta încât sa devine compatibile cu inteligenta artificială vor dispărea. Ideea de Dumnezeu este cat se poate de compatibila cu algoritmii inteligentei artificiale. La urma urmei, una dintre condițiile unității umanității ca sistem coerent, este existenta unei religii unice, ceea ce inevitabil se va întâmpla, mai devreme sau mai târziu, într-un fel sau altul.

246 răspunsuri to “Stiați că… Stiați cum…”

  1. Apreciază

  2. Foarte curajos ești astăzi, prin subiectuĺ abordat. Sunt curioasă, consideri că există vreo religie „bună”? O profesoară de religie (suflet creștin, nu glumă) spunea copiilor din clasele primare că au un înger pe umărul drept și un diavol pe umărul stâng (sau viceversa). Unul dintre copii făcuse un tic nervos, ce consta în întoarcerea bruscă a capului spre umărul stâng, unde i se părea că vede o umbră neagră, cu copite și coarne. Ce vreau să spun e că religia ar fi mai bună (un ghid despre moralitate, la urma urmei) dacă nu am ar fi propovăduită de toți neaveniții. E ca politica: ar fi bună, dacă n-ar fi curvă. PS: știu câteva persoane care te-ar omorî pentru articolul tău. În numele creștinismului, evident, cu sufletul împăcat că și-au cumpărat biletul către rai.

    Apreciază

    • RALG said

      As putea sa ma bucur de aprecierea curajului de care as fi dat dovada… doar ca… (a) unul la mână, cel puțin după cate știu eu, n-am sindromul „Ana Blandiana” care sa ma facă sa accept tacit merite pe care nu le am (atunci când ma trezesc că-mi sunt atribuite din senin de către vreun binevoitor) … Nu vad care ar fi riscurile derivate din abordarea acestui subiect, si oricum daca ar exista astfel de riscuri ar fi mai mici decât cele pe care si le-ar asuma aceia care ar binevoi sa viziteze arca cu intenții pedepsitoare. Deci nicio șansă de a fi comparabil cu Giordano Bruno. Poate cel mult un pic cu Galileo Galilei. 🙂 Pana una alta putem contabiliza una dintre perspectivele din care poate fi privita invitația mea la vorba si vorbe. Desi nu este descrisa explicit perspectiva pe care o propui este cred destul de clara (si implică noțiunea de curaj). Din perspectiva asta si gestul tau de a comenta precum si aluziile voalate cuprinse in comentarii pot fi interpretate ca o provocare pentru care-ti asumi curajul de a o propune. (b) Doi la mana ar fi ca cel puțin deocamdată n-am făcut decât să propun spre atenție lucruri spuse de alții, fata de care nu mi-am afirmat vrun atașament emotional sau acordul cu spusele ante-vorbitorului. Poate ca am propus spre dezbatere videoclipul si cartea pe care se bazează pe post de sac de box, ceva gen: scuipați aici. In funcție de cum evoluează lucrurile lăsându-mi loc de întors ca la Ploiesti. (N-ai auzit de la Aila ca sunt citez, inclusiv excesele de i-uri: „duplicitar, cu fundul pe doua luntrii, un personaj schimbător care se ghidează doar după cum bate vântul”?).

      Imi pare rău ca nu-ti pot satisface curiozitatea într-un mod spectaculos, in legătură cu viziunea mea despre existenta vreunei religii bune. Am o părere foarte prozaică si aproape evazivă in privința asta, Toate religiile precum toate invențiile făcute de om, pot fi bune sau rele in funcție de felul in care sunt folosite, de talentul practicantului, de intensitatea cu care este propusa, de adecvarea in context, de la foarte bune la foarte rele. Pe rand sau chiar in același timp. Nici salvarea si nici distrugerea nu ne pot veni de la religii. Dar cred ca ar ajuta daca ar fi doar doua religii pe planeta: religia celor care CRED ca exista Dumnezeu (una singura) si religia celor care CRED ca nu exista Dumnezeu (tot așa una singura). Multitudinea si diversitatea religiilor se dovedește a fi fiind ceva rău, nasol in tot cazul… Felul in care au încercat creștinii (ca si alții, inclusiv credincioșii comuniști) sa rezolve problema asta a coagulării unei singure religii universale la scara speciei, s-a dovedit a fi extrem de contra-productiva. Partea tragică este ca alta nu se întrevede. Iar din aceasta dilema n-om putea ieși, prea ușor, prea curând.

      Apreciază

  3. De multă vreme am tot vrut să (te) întreb: oare din ce grup religios o fi făcând parte adolescentrebelpunctcom? Jur.
    Am avut prin clasa 7 ori a 8 un iubițel penticostal. Încălțat îmbrăcat adolescent… și rebel.
    Hm…

    Ps. sper să nu treacă p’acilea ucigașii rebelei adolescente.
    (îmi cam miroase a revoltă pe arcă!)

    Apreciază

  4. neamtu tiganu said

    Subiectul nu mi se potriveste de nici o culoare trairilor actuale.
    Am fost in Bayern, in München, am trait chiar momente care ar fi putut fi confundate cu viata normala, chiar si la restaurante. Am luat chiar si mult uritul ciolan, in vremurile dinainte nu as fi luat asa ceva, pfui, grasime, sorici, destrabalare. Dar acum am simtit nevoia unei destrabalari, ca atunci cind se termina un razboi, simti nevoia sa-ti faci de cap, mai ales daca ai scapat. Si atunci cind incepe razboiul tot nevoia unei destrabalari simti, ca nu stii daca vei scapa.

    Deci credinta, a nu se confunda cu crestinismul, ma domina mai mult ca niciodata, dar la nivel elementar. As putea zice credinta in ciolan, ciolan pe care-l maninc odata la trei ani.

    P:S Am vazut lume pe strada, fete frumoase, tineri, se juca fotbal, asa arata paradisul, „normalitatea” e paradisul. In Englischer Garten.

    Apreciază

    • Daca n-ar fi existat Covidul-Dumnezeu n-ati fi fost in stare sa apreciati indeajuns paradisul… ca dovada ca pana la urma toate, absolut toate, inclusiv infernul si paradisul sunt simple probleme de atitudine. Va urez sa aveti mereu atitudinea potrivita care sa va releve paradisul indiferent unde v-ati afla. La polul opus se afla colegul d-voastra de diasporime, Ioan Sperlingul, care insa are mai mereu atitudinea potrivita pentru a detecta pretutindeni infernul, fiind d-lui un „crestin care n-a evoluat prea mult in comparatie cu precursorii sai de acum circa 1700 de ani. Oare ce anume va face sa fiti atat de diferiti intru perceperea aceleasi realitati?

      Apreciază

      • neamtu tiganu said

        Oare ce anume va face sa fiti atat de diferiti intru perceperea aceleasi realitati?

        ****
        da tu cum esti, cum percepti tu realitatea? Nu sunt f ocupat, vremea e rea, lucru la gradina e rar, dar nici sa-mi pierd timpul cu unu care are un Vogel nu-mi vine!

        Apreciat de 1 persoană

        • Si eu cam tot asa: sunt f ocupat, vremea e buna, lucru la gradina e rar, si uneori imi pierd timpul cu cate unul, altul care are un Vogel!

          Apreciază

          • neamtu tiganu said

            Cind ai mai mult timp esti mai pretentios, iti permiti sa alegi, sa culegi ce e mai bun. La repezeala infuleci o din aia turceasca din mers si ti se pare ca e cea mai buna.

            La fel cu muierile, esti sub presiune, nu mai alegi, iei ce-ti pica…

            Apreciat de 1 persoană

          • Cred ca într-o viață anterioară ați fost un mare filozof. Mare filozof dar cam necumpătat, motiv pentru care, ca pedeapsa, ați fost reincarnat in actuala versiune…

            P.S. Probabil ca de la un punct încolo, cand ai mult timp si ești pretențios, mai ales cand nu mai pica nimic de luat la… nimereala, te ocupi exclusiv cu alesul… Alesul imaginar care iți ia tot timpul… Pe unde va aflați? Ați ajuns sau ați trecut deja de Claudia Schiffer?

            Dar despre cartea povestita in film, care descrie felul in care s-a impus creștinismul ce părere aveți? Sunt oare lucruri care ar trebui ignorate? Sau dimpotrivă sunt lucruri care trebuie aduse obsesiv si ostentativ in atenția publicului? S-a vindecat creștinismul de intoleranta? Dar creștinii? Este creștinismul iarăși persecutat? Dar creștinii? Care credeți ca va fi religia viitorului? Cum va arta? Dar oare Inteligenta Artificiala va îmbrățișa vreo (forma de) religie?

            Apreciază

  5. fotosinteză12 said

    Dl Goe, cândva ați făcut oareșce calcule din care reieșea ceva cu Deneb și numele unei persoane pe care l-am uitat. Numele zic. Puteți să îl mai scrieți o dată? Mulțumesc. 🙂

    Apreciază

  6. Aila said

    Mie mi-a placut prezentarea cartii, tipul haios, deschis si vesel am petrecut 24 de minute placute ascultand, lucru care mi se intampla doar cand ascult Ceaikovski, Clayderman,Ravel, muzica de relaxare,saxo,jazz etc. Despre subiect, sincer eu nu am citit istoria crestinismului, nu am studiat religia, nu am citit nici Biblia, nici filme pe teme religioase nu am vizionat, deci sunt oarecum pe dinafara dar cu toate astea cred ca lucrurile relatate in prezentare ar fi putut sau poate nu ar fi putut fi petrecute. Dumnezeu mai stie ce o mai fi fost, cand a fost, de o fi fost! Pur si simplu le-am luat ca atare! Comparativ cu videoclipul Paramirobolantului evlavios, baiatul este carismatic si placut.

    PS M-ati facut de panarama la Adore, ca pusei vraiste un i. Acum imi este pur si simplu rusine sa mai comentez, dar totusi o voi face asumandu-mi dojenile. Oricum multumesc, sunteti dragut, adica chiar foarte dragut, dar nu mai dragut ca tipul din videoclip.

    Apreciat de 1 persoană

    • Deci sunteți credincioasă ortodoxă, nepracticantă, si ignorantă. Dar cu suflet bun.

      P.S. Horică e foarte simpatic ce-i drept, dar treptat, treptat, an de an s-a îngrășat si transformat, păstrându-și ce-i drept charm-ul dar pierzându-și sex-appeal-ul. Este cred și motivul pentru care a părăsit proiectul „zaiafet” al cărui suflet a fost pentru atâta amar de vreme (vreo 5-6 ani)… Să vedem cum va merge mai departe zaiafetul fără Horică.

      Apreciat de 1 persoană

    • Așa, si încă ceva… Nu-ti face griji in privința faptului ca ti s-ar fi sifonat imaginea in ochii Adorei. Are ea printre cunoștințe persoane mult mai rele (unele gata sa omoare in onoarea credinței), așa ca nu cred ca din cauza unui exces al punctelor pe i sa-si schimbe ea impresia pe care o are deja despre tine, mai ales ca i-ai dat șansa sa-si formeze o impresie destul de solida prin excesul de hârjoane la care te-ai dedat cu dl. Goe chiar pe blogul cel adolescentin. Nu?

      Apreciază

  7. Se pare ca de-zbaterile s-contate si/sau indignările aferente, nu prea au șanse de a se auto-amorsa, in subsolul in-salubru al acestei teme provocatoare, daca nu de-a dreptul insolente. Se pare ca in afara Adorei, care, sesizând imediat potențialul exploziv al propunerii indecente, a ieșit spontan din obișnuita adormire pentru a combate cu anticipare previzibila apatie (oare sa fi prevăzut Adore chiar si asta???), ținând sa avertizeze explicit printr-un aviz amatorilor (profesionisti-mistici intru apararea credintei), ca expunerea cu pricina este un afront care merita varsare de sange, in rest… nimeni, nimic in afara obisnuitelor suete din siaj. Probabil ca… ar fi nevoie de stimulente pentru a provoca haosul așteptat, cel de dinaintea clarificării sensului si meta-sensurilor aferente cărții despre perioada instaurării creștinismului biruitor la polisuri si la sate. Nu-i musai sa se întâmple, întocmai si la timp, Arca fiind (printre multe altele) o scena a improvizării provizorii pe orice tema data sau luata… Totuși ma bate gândul sa propun un mic „compendiu” al întrebărilor care ar trebui (măcar) puse vizavi de apariția celei mai bune cărti de istorie din anul 2018. Ma rog intre timp am trecut si trecem încă printr-o pandemie care nu stimulează apetitul pentru (astfel de) meta-fizici, dar orișicât… sa fii creștin si sa ai in spate istoria crestinantatii, ar trebui sa fie prilej de emotionare la o adica, atunci cand vine vorba de a apara onoarea notiunii. Pana la propunerea acelor întrebări ajutătoare, as zice ca n-ar strica nici o ierarhizare a comentariilor si comentatorilor, pe o scala îngerească: arhangheli, serafimi, heruvimi, îngeri ordinari, novici si aspiranți. Sper sa nu fiu nevoit sa introduc si categoria „iosifi”. In fine pana acum as putea spune ca mesajul postat de Adore are rang de heruvim, in rest îngeri ordinari…

    Apreciază

    • Stely said

      Mi-a placut video-clipul, atat pentru modul cum a fost prezantata cartea de Horia Z. (plin de verva) cat si continutul mai putin cunoscut al acelei perioade de inceput a crestinismului. Nu pot sa spun insa ca nu am avut si senzatii neplacute ,sau chiar si de revolta, fie la adresa autorului cartii, fie la lumea de atunci care a ales calea distrugerii pentru a-si marturisi credinta. Faptul ca autorul cartii a tinut neaparat sa scrie o carte numai despre aceasta perioada tulbure, mi-a creat impresia de renegare a crestinismului . O fi fost asa dar modul cum si-a urmat cursul dupa iesirea din tenebrele trecutului , se dovedeste ,acum , dupa 2000 de ani , ca crestinismul este cea mai mare misiune (realizare) spirituala din lume . Un grup mic de oameni(12 apostoli) a reusit sa duca mai departe viziunea si misiunea (invataturile) date de Isus Hristos . Sunt la ora actuala peste 2 miliarde de crestini, care,desi nu toti si-au marturisit credinta sincera si nu toti sunt demni de a purta mesajul (idealul) Lui , fiind fatarnici, habotnici, intoleranti, corupti , rai , ucigasi etc, nimeni nu-i poate nega existenta dumnezeiasca precum si sacrificiul pe care si l-a asumat pentru binele omenirii. Daca m-ar intreba cineva ce alta religie as alege sa ma reprezinte as spune ca nu exista alta mai buna decat crestinismul. Tot ce s-a facut pana acum a fost facut pentru oameni. Sunt multi credinciosi care se duc la biserica pentru ca efectiv se simt atrasi (atasati) – de la ritualuri, slujbele bisericesti, cantarile , preotii vesmintele lor, cladirile , picturile , candelabrele – pana la ultimele mici amanunte.Toate acestea ii fac sa-si simta sufletul incarcat de emotie, de bucurie si implinire .Cu mare ciuda marturisesc ca nu ma duc des la biserica ,dar atunci cand ma duc ma simt bine. 😇

      P.S. Am vrut sa aman comentariul pentru maine, cu gandul ca voi fi mai odihnita si mai inspirata , dar am ajuns la concluzia ca este mai bine pentru psihicul meu sa-l scriu acum .
      Pai da, mi-am pierdut vremea cu alte comentarii ce mi-au otravit sufletul, insa acum ma simt usurata . 😥

      Apreciază

      • Cred ca actualmente exista intr-adevar o tendință destul de generala de punere a creștinismul la colt, via corectitudinea politica, culmea nu in raport cu ateismul ci cu celelalte religii… In acest context existenta unui efort de a documenta si de a scrie o astfel de carte poate sa nu fie chiar o ingenua munca științifică. N-ar strica sa stim cine a sponsorizat documentarea si scrierea cărții. Pe de alta parte trebuie remarcat golul imens de materiale despre acea perioada care era tabu si trecuta cam pe șest sub tăcere, mai ceva decât perioada inchiziției, așa încât (măcar) din acest punct de vedere existenta lucrării este cat se poate de justificata. Din păcate creștinismul precum majoritatea religiilor are potențialul de a induce intoleranta adepților săi fata de alte religii si/sau fata de adepții acestora. Chiar daca in cazul creștinismului partea generatoare de extremism s-a atenuat foarte mult, totuși note de agresivitate si intoleranta continua sa existe. Daca te uiți la alde Iosif, Sperling si Mucenica din dotare, nu se poate sa nu remarci niște lucruri teribil de întunecate, care trec neobservate pentru simplul fapt ca inșii respectivi n-au nicio anvergură. Aceștia sunt menținuți in postura de cvasi-inofensivitate exclusiv de către „nanismul” lor, nu de vreo urma de educație, de inteligenta sau sentimente creștine. Sunt genul de indivizi care in contextul potrivit ar fi fost zbirii inchiziției. Problema care se pune este dacă este logică si posibilă toleranta deplină intre credințe. Teama mi-e ca nu. Asigurarea coexistentei pașnice intre diverse credințe si credincioși nu poate fi treaba intrinsecă a credințelor, oricât de tare s-ar pupa Papa de la Roma cu patriarhii ortodocși, si oricâte vizite ar face in tarile musulmane. Este treaba societății civile, a guvernelor si organizaților laice.

        Apreciază

  8. fotosinteză12 said

    Toate religiile au un zeu suprem și alți zei subordonați. Creștinismul , așa se pare, îl aduce pe Dumnezeu autoritatea maximă și pe ceilalți zei îi subordonează ca mamă, fiu și îngeri. Așa văzut, creștinismul nu aduce în esență nimic nou. Doar tradus puțin altfel.
    Ca să nu ne credem buricul pământului și victimele istoriei, o privire critică în trecut și bine ar fi autocritica prezentului ar fi mai mult decât utilă. Dar la fel ca un individ și instituțiile religioase suferă de ego.

    Apreciază

    • Stely said

      @Fotosinteza ,
      Vedeti aici …

      Apreciază

    • Stely said

      Si aici :

      Apreciază

      • fotosinteză12 said

        Frumos. Ce trebuia să înțeleg din cele două videouri? Sau ce doreați să spuneți prin ele.?

        Apreciază

        • Stely said

          @Fotosinteza,
          Spuneti asa :”Creștinismul , așa se pare, îl aduce pe Dumnezeu autoritatea maximă și pe ceilalți zei îi subordonează ca mamă, fiu și îngeri.”

          In video-clip parintele Staniloaie explica in ce consata „esenta crestinismului”. Este vorba de Trinitate (Sfanta Treime) cea care afirma ca cele trei ipostaze ale divinitatii (Tatal, Fiul si Sfantul Duh) sunt intr-o unitate trainica . Prin ele se intruchipeaza Dumnezeu .
          De asemenea mai spune ca Isus Christos este «de o ființă» cu Tatăl», «născut, iar nu făcut».
          In concluzie ceea ce sustineti dvs mai sus vine in contradictie ce doctrina Trinitatii- „esenta crestinismului”- explicata atat de „frumos” de Parintele Staniloaie .

          In cel de doilea video-clip explica diferentele dintre ortodoxism si catolicism , diferente care (se pare ) sunt puncte vulnerabile in unificarea celor doua ramuri ale crestinismului . Nimeni dintre capii bisericilor( ortodoxe si catolice ) nu cedeaza ramanand pe aceeasi pozitie a separarii .

          Apreciat de 1 persoană

          • Exista discursuri cel puțin la fel de frumoase si de convingătoare in toate religiile. Printre adepții oricărei doctrine se găsesc predicatori cu har si cu talent oratoric, actoricesc, capabili de teoretizare, apreciați ca atare de public. In special de publicul afiliat de la naștere acelei religii anume si nu alteia.

            Apreciat de 1 persoană

          • Se pare ca Dumnezeul Ortodox si cel Catolic s-au gândit sa se reconcilieze incluzându-și principalii enoriași pe aceeași parte de tablou la Rolland Garros: Novak Djokovic, Rafael Nadal and Roger Federer. Ortodoxul Novak ar trebui sa treacă pe rand de sfinții catolici Rojer si Rafael pentru a ajunge in finala. In timp ce ortodocșii Danil, Sasa si Stefan vor avea de furca cu ceilalți catolici printre care si marele mucenic Dominic. Cum ar veni bătrânii cu bătrânii si tinerii cu tinerii. Cine oare va câștiga cupa cu (nectar si ambrozie) oferita in dar învingătorului? Faptul ca zarurile au eliminat din start varianta unei finale intre Djokovic si Nadal mi se pare o întâmplare bizara dar cu tâlc. Om vedea….

            Apreciază

          • AdAmA4 said

            Apreciază

  9. fotosinteză12 said

    Apreciat de 1 persoană

    • Cred că e un caz de traducere. In amor. Daca nu apare nimeni altcineva, atunci să vină Irina Nistor… sau Klaus Iohannis să ofere o traducere 😦

      Apreciat de 1 persoană

      • fotosinteză12 said

        Este o glumă făcută pe seama templierilor și războiul de cucerire a orașului sfânt Ierusalim. În video templierii doresc să știe de ce, cât durează și cum vor fi plătiți. La urmă preotul îi încurajează să meargă să înfrunte moartea, molime ca bărbați adevărați în numele papei deoarece musulmanii nu cred în dumnezeul catolic. După cum vedem templierii din glumiță nu au fost convinși.

        Apreciat de 1 persoană

  10. Câteva întrebări capcană ajutătoare?

    Există 2 miliarde de creștini… si 5 miliarde de păgâni(!?). Cum procedam?

    Există 2 miliarde de creștini? Cum se numără creștinii?

    Pentru ororile comise în numele creștinătății cine își asuma răspunderea? Cine suportă penitența? Cine prezintă scuze?

    Cum ar putea evolua creștinismul în era Inteligentei Artificiale? Va veni următorul mântuitor sub formă de algoritm?

    Apreciază

    • Cei din genul vizibil in acest film (vezi mai jos) pot fi numărați la creștini? Dar cei din genul iosif?

      Apreciază

    • Aila said

      Există 2 miliarde de creștini… si 5 miliarde de păgâni. Cum procedam? Cel mai bine ar fi sa stam linistiti fiindca exista intelegere, nu sunt razboaie, nu exista ura intre crestini si pagani, deci e armonie.
      Există 2 miliarde de creștini? Cum se numără creștinii? Cred ca numarul se refera la cei nascuti crestini din parinti crestini. Cu toate ca, a nu fi crestin practicant precum sunt eu esti considerat eretic deci pagan doar tolerat de biserica. Se estimeaza ca doar 1% din crestini sunt practicanti, de unde se poate deduce ca exista doar 20.000.000 crestini si practic 6.980 000 000 sunt tot pagani
      Pentru ororile comise în numele creștinătății cine își asuma răspunderea? La ce orori ca referiti, fiindca daca faceti referire la ororile prezentate in cartea din videoclip, se pare ca istoricii afirma ca tanti jurnalista a exagerat, artocitatile le-a impaunat si a mai luat-o rau pe miriste fabuland Cine suportă penitența? Cred ca Papa-Pius Cine prezintă scuze? Cred ca doar un Papa-Lapte isi poate prezenta scuze la tot ce s-a petrecut in ultimii 2000 de ani
      Cum ar putea evolua creștinismul în era Inteligentei Artificiale? Va evolua exact cum a evoluat pana acum. Va veni următorul mântuitor sub formă de algoritm? Nu

      Apreciază

      • Merci de comentariu mă tanti. Spontaneitate nu glumă. Nu mă grăbesc să-ti răspund, pentru că nu vreau să-i stric efectul, dar, fii pe pace, nu te las fără răspunsuri la adâncile întrebări adresate… in gluma… (cum altminteri?) Lumea e o scenă, viața o comedie… 🙂

        P.S. Aduceți un pic cu Vasilica Tastaman.

        Apreciază

  11. Iosif said

    Oamenii răi şi înşelători vor merge din rău în mai rău, vor amăgi pe alţii şi se vor amăgi şi pe ei înşişi.

    Apreciază

    • Presupun că este un enunț prin care te referi la tine însuti, o concluzie la care ai ajuns după o atentă si îndelungată observare a cetățeanului Iosif Greblea . Si te-ai trezit așa deodată, după o adâncă mediație, că ai dori să faci cunoscut panseul tau lumii întregi. Tocmai pe Arca lui Goe.

      Te-am băgat si noi de seama, dar cred că poți să stai liniștit. Esti rău dar ești inofensiv. Esti neputincios in general dar răutatea iți accentuează aceasta „calitate”. Faptul că insiști să-ti etalezi dorințele meschine pe Arca lui Goe nu te poate salva si nici măcar ajuta vreun pic pentru vreo ameliorare. Esti mai rău decât cei chestionați in reportaj despre semnificația sărbătorii Paștelui. Totuși faptul că ești captiv pe Arcă, precum fluturele pe lampă ar putea să-ti dea de gândit, asta însă dacă ai avea organ de gândire. Noroc ca n-ai, căci altminteri orice mică urmă de luciditate te-ar face să te ei cu mâinile de cap sau mai rău. .

      Apreciază

  12. Propunând întrebările capcană ajutătoare, nu mă așteptam in niciun caz sa se manifeste prea de îndată comentatorii obișnuiți ai Arcei lui Goe, cu răspunsuri sau judecați la minut. Nici măcar de la flusturatica Aila, care in genere poate vorbi instant, fără a avea nevoie sa gândească (sau sau/si posibilități/predispoziții pentru așa ceva) nu ma așteptam la reacții prea rapide de data aceasta. Si iată ca s-a trezit tocmai neofitul Iosif Greblea să deschidă gura sugerând că a discuta despre niște probleme serioase si delicate referitoare la moștenirea creștinismului denotă răutate si amăgire. Frumoasă atitudine, n-am ce zice. Dar de, asta presupune libertatea de exprimare, să poată oricine să participe cum stie, cum poate, la inofensivele exerciții maieutice.

    Mai aștept si alte păreri…

    Apreciază

  13. Scriitorii (mari si mici) pot scrie si publica orice fel de proze scurte sau epopei vor ei. Niciodată in respectivele proze nu va fi vorba despre ceea ce cred autorii sau oricine altcineva (vreo forma oarecare de autoritate care analizează strict textul). Nu, nici vorba de așa ceva. Întotdeauna, dar absolut întotdeauna, in orice proza este vorba despre cititorii (spectatorii) acesteia. Si cu cat mai consistent se manifestă spectatorii, cu atât mai intens este vorba despre ceva in acea proza. Intr-o proza fără spectatori este întotdeauna vorba despre nimic si despre nimic altceva. Spectatorii se pot manifesta in multe feluri, începând de la simpla prezenta, si culminând cu participarea activa prin reacții, aplauze, like-uri, huiduieli, comentarii, trolling, zgomote, si felurite alte manifestări despre care ei cred ca s-ar potrivi in completarea, in prelungirea sau chiar in locul prozei publicate. Desigur ca spectatorii nu sunt egali unii cu alții. De ex un spectator care comentează face (ca pondere in semnificația prozei) cam cat 100 de spectatori tăcuți. Nu-i momentul sa insist asupra acestei mici teorii neoriginale. Ideea este ca, de exemplu, in proza care conține întrebările capcana ajutătoare, nu este vorba despre creștinism ci, in primul rand despre Iosif si Aila, si desigur, cu voia d-voatra ultimul pe lista, despre dl. Goe. O mica-mini-tragi-comedie, pe Arca lui Goe, cu o distribuție de zile mici. Indiferent despre ce s-ar putea crede ca ar fi fiind vorba in vreo proza postata pe Arca lui Goe, in genere dimpotrivă, in acea proza este de fapt vorba, aproape in totalitate despre nimic, despre Aila, Iosif, Nostrastella, Fotosinteza12, Neamțu Țiganu, Stely… pe scurt, despre Arca lui Goe… Sper ca lumina in scena este suficienta astfel încât sa ofere o buna vizibilitate tuturor, si mai ales celor despre care aproape ca nu este deloc vorba, in prozele altminteri centrate (întâmplător) pe Aila, Iosif si alții. In aceasta privință facem si noi ce putem ca palida ilustrare a zicalei: Sortis Humanae ad Intelligendum Lux. 🙂

    Apreciază

  14. 1. De fapt exista un număr foarte mic de creștini veritabili in comparație cu restul oamenilor care constituie azi populația planetei, iar asta este o problema. O mare problema, ontologica, epistemologica si existențială. Esența creștinismului nu consta nici in unicitatea lui Dumnezeu, nici in Nașterea lui Isus intermediata de sfântul Duh si nici măcar in Învierea fiului Omului, ci in faptul ca se refera la toata lumea, la toți oamenii, la ideea mântuirii tuturor oamenilor, fiind, in concepție, un soi de comunism al religiilor. Creștinismul nu a reușit, cu toate eforturile depuse, sa se generalizeze si sa devina global, religia unica a planetei, sau preponderenta ori măcar realmente relevanta. Ba a mai reușit si performanta sa se spargă si sa se separe in intre ortodoxie si catolicism, plus zeci de alte secte, biserici si variante… Iar asta este o mare problema de credibilitate si de validare a ideii de creștinism. Creștinismul nici nu poate îngloba, asimila, atrage si converti ceilalți oameni (mare majoritatea a umanității), dar nici nu-i poate ignora, repudia sau tolera. Greu de susținut ideea ca religia creștină ar fi fiind adevărul si calea câtă vreme majoritatea oamenilor sunt pe dinafara. Ideea asta ca exista sau ca ar putea exista pace, înțelegere, armonie si toleranta intre diferite credințe precum creștinismul, islamismul, iudaismul, budismul, hinduismul, șintoismului si multor altora este utopica, absurda, ilogica, daca ar fi sa luam in considerare conținutul doctrinar al acestora. (…) In realitate toleranta, co-existenta pașnică si/sau pseudo armonia intre comunități religioase diferite, sunt posibile numai in măsura in care relevanta religiei scade substantial in raport cu celelalte aspecte care compun spiritualitatea umana. Corectitudine politica, multi-culturalism, supa mondiala a religiilor, este doar un fel de a vorbi despre irelevanta. Oricum in toata aceasta jonglerie ideologica, creștinismul este mai păgubit decât alte religii, iar in locurile in care sunt minoritari, creștinii suferă de discriminare, intoleranta, fiind adesea victime ale persecuțiilor. Uneori li se întâmplă chiar si in locuri unde nu sunt minoritari.

    2. Ideea existentei a 2 miliarde de creștini este un basm frumos. Exista circa 2 miliarde de oameni care cu sunt afiliați altor religii, si care sunt trăitori in zone considerate traditional creștine. De ex. cei care apar in reportajul in care sunt chestionați despre semnificația celebrării Paștelui. Ori alții, precum amicul nostru Iosif, care, atunci cand i se spune „Christos a inviat”, nu stie sa răspundă cu „Adevărat a înviat”. In fapt creștinii veritabili sunt foarte, foarte rari, foarte greu de găsit. Teoretic cel puțin, creștinismul ar avea la fel de mult de lucru in a-si recupera proprii enoriași pe cât ar avea in atragerea nehotărâților si convertirea păgâniilor. Practic, nicio șansă.

    3. Creștinii de la început au fost persecutați, terorizați, uciși, martirizați, dar pe urma lucrurile s-au schimbat un pic, pe ici pe colea, si anume in punctele esențiale. Cartea evocata in film explica destul de bine cum anume a eliminat creștinismul celelalte religii, si cum anume a înțeles toleranta si iubirea aproapelui, propovăduită de Isus Christos. Si asta nu a fost decât începutul. Isi imaginează cineva ca Africa, Americile si Australia au devenit creștine așa, iluminate de lumina divina? A fost mai rău ca la colectivizare, creștinarea făcându-se cu sabia, cu forța, cu teroarea. Creștinarea ultimului împărat incas Atahualpa, este o poveste palpitanta si terifianta. Atahualpa a fost capturat de către conchistadorul spaniol Francisco Pizarro, cerându-i-se pentru răscumpărare sa umple o camera uriașă cu aur si doua cu argint, ceea ce supușii lui Atahualpa au reușit sa facă. Totuși Francisco Pizarro a decis ca Atahualpa trebuie executat pentru a nu rămâne, ca simbol imperial, o amenințare pentru conchistadori. Pizarro a înscenat un proces prin care Atahualpa a fost judecat si găsit vinovat de revolta împotriva Spaniei si de practicare idolatriei si a fost condamnat la moarte prin ardere pe rug. Atahualpa a fost îngrozit, deoarece incașii credeau că sufletul nu va mai putea merge în viața de apoi dacă corpul ar fi fost ars, așa ca a acceptat sa se convertească la creștinism in schimbul favorii de a fi executat prin strangulare. Asa ca a fost botezat devenind catolic si primind numele de Francisco Atahualpa si cinstea lui Francisco Pizarro, apoi a fost strangulat, si înmormântat creștinește. Acesta a fost modul de creștinarea al ultimului împărat incas. Creștinarea supușilor a mers apoi la fel de bine. Pe urma au urmat Inchiziția (care a suprimat un pic libertatea de exprimare arzându-i pe rug pe alde Giordano Bruno), cruciadele, si alte cuceriri ale creștinării planetei. Cineva ar trebui sa-si asume in numele Creștinismului aceste orori. De exemplu Papa si mitropoliții bisericilor autocefale, ar putea rosti niște scuze, fiind aduși in piețe publice, in pielea goala si biciuiți, de forma.

    4. Religiile care nu se vor ajusta încât sa devine compatibile cu inteligenta artificială vor dispărea. Ideea de Dumnezeu este cat se poate de compatibila cu algoritmii inteligentei artificiale. La urma urmei, una dintre condițiile unității umanității ca sistem coerent, este existenta unei religii unice, ceea ce inevitabil se va întâmpla, mai devreme sau mai târziu, într-un fel sau altul.

    Apreciat de 2 persoane

    • Stely said

      „Religiile care nu se vor ajusta încât sa devine compatibile cu inteligenta artificială vor dispărea. Ideea de Dumnezeu este cat se poate de compatibila cu algoritmii inteligentei artificiale.La urma urmei, una dintre condițiile unității umanității ca sistem coerent, este existenta unei religii unice, ceea ce inevitabil se va întâmpla, mai devreme sau mai târziu, într-un fel sau altul.”

      Nu zic ca existenta unei religii unice n-ar fi posibila , dar trebuie sa recunosc ca o asemenea Creatie Atotputernica facuta de mana Omului ma cam sperie. Una e sa-ti fie frica de mania lui Dumnezeu , alta de cea a „divinitatii IA”. Pai Dumnezeu mai mult iarta decat pedepseste , iar de iubit iubeste neconditinat.
      De asemenea, una e sa-l adori pe Dumnezeu imaginat a fi un Mos cu Barba alba , alta sa adori o creatura bazata pe inteligenta Artificiala cu chipul unui Robot(masina) . Si cum as putea sa am incredere in Cel care ar intemeia o asemenea religie (biserica) precum ca ar avea numai ganduri bune (dumnezeiesti) si ca nu s-ar strecura pe langa El un Altul cu ganduri rele (dracesti)? Totusi , exista demersuri deja incepute. Ce spuneti de domnul acesta , de aici, o fi de incredere ? 🙂

      Potrivit Backchannel, fostul inginer Google și Uber, Anthony Levandowski, a depus documentele la statul California în 2015 pentru a întemeia „Way of the Future”, o corporație religioasă non-profit dedicată adorării Inteligenței Artificiale (IA).

      Misiunea acestei biserici, conform documentelor obținute de Backchannel, este „să dezvolte și să promoveze crearea unei divinități bazate pe inteligența artificială, iar prin înțelegerea și închinarea la acest dumnezeu, societatea să fie îmbunătățită”.

      https://alfaomega.tv/stiri/mapamond/7840-religia-care-glorifica-inteligenta-artificiala-e-pe-cale-sa-apara

      Apreciat de 1 persoană

      • @Stely – Dupa cum biserica nu e Dumnezeu, si nici papa nu e Dumnezeu, si nici preotul nu e Dumnezeu, tot asa nici inteligenta artificiala nu este Dumnezeu. Daca exista, Dumnezeu e Dumnezeu, acelasi, iubtor si iertator, cu sau fara inteligenta artificiala. Inteligenta artificiala poate doar intermedia re-reprezentara Notiunii de Dumnezeu, intr-o maniera diferita… la un alt nivel, sporindu-i si intelesul si sensul dar si taina si misterul… Ca unii confunda mijolacele cu scopurile si se inchina Inteligentei Artificiale ca lui Dumnezeu tine mai degraba de prostia naturala decat de altceva. Mosul cu barba alba sau Robotul cu peruca, pe post de Dumnezeu sunt doar inchipuiri ale omului. Si Bitcoinul este folosit totalmente in contradictie cu natura sa, asa ca nici cu Inteligenta Artificiala lucrurile nu vor sta mai bine sub aspectul atitudinilor oamenilor… Deocamdata habar nu avem ce se va intampla cu aceste lucruri bizare precum cripto monedele, inteligenta artificiala si/sau calculatoarele cuantice… Habar nu avem care sunt potentialele care vor profita de existenta acestor mijloace pentru a-si face intrarea in actualitatea lumii (oamenilor)…

        Apreciază

        • Stely said

          Cam asa ar trebui sa fie . Sa asteptam … Si chiar daca vor fi niste domni cu intentia de a promova crearea acelei devinitati AI va trebui sa gaseasca si metodele convingatoare, cum ar fi testul Turing ?adecvat anilor 2000…
          https://ro.wikipedia.org/wiki/Testul_Turing

          P.S. Imi pare rau ca nu am vazut meciul Patriciei, dar l-am urmarit cu mari sperante 🙂 pe” live scoruri ” Era cat p’aci. Acolo unde am fost nu am avut Eurosport . Acum sunt acasa Poate i-o dea lovitura Ana Bogdan in turul 2. Sunt bucuroasa ca avem, iata , doua romance , deocamdata, care vor merge mai departe. Abia astept sa vad meciul Irinei Begu cu Serena.
          Asta cu refuzul Osakai sa mearga la interviu cu ziaristii este lipsa de maturitate . Nu m-am asteptat la o astfel de decizie din partea ei. Ce-o fi fost in capul ei? Presiunea este mult mai mare ,acum, pe ea . La orgoliul ei , ca n-ar putea sa mai dea inapoi, s-ar putea sa riste eliminarea. Si m-as bucura.

          Apreciază

          • N-am nimic impotriva ca jucatorii buni sa fie tratati ca niste zei. Dar sa se creada ei insisi zei asta este de netolerat. Osaka tinde sa devina o Greta Thunberg a tenisului.

            Apreciază

          • Osaka s-a retras de buna voie. Foarte frumos. Cu o asemene atitudine ar putea foarte bine sa se retraga si din tenis, ca sa se poata concentra pe ce i se potriveste mult mai bine…. 🙂

            Apreciază

          • Stely said

            Hai ca intr-un fel am anticipat „eliminarea ” Osakai. Nu a fost eliminarea lor , dar faptul ca a abandonat spune ceva despre orgoliul ei. Prin urmare, romanca Ana Bogdan trece defiland in turul 3 , iar aici cele doua adversare(oricare dintre ele) sunt mult mai accesible fata de Osaka. S-a calificat si Mihaela Buzarnescu in turul 2, iar acum Irina da semne de egalare cu Serena , de la 5-3 . Hmm … inca nu. Ba da:5-5

            Apreciat de 1 persoană

          • Stely said

            Arca lui Goe,
            Trebuie sa ne recunoastem vina ca am judecat-o gresit pe Osaka. Biata de ea nu a abadonat dintr-un anumit orgoliu, ci din cauza unei depresii :

            „Adevărul este că am trecut prin lungi perioade de depresie după US Open 2018 și că le-am depășit cu greu. Toată lumea care mă cunoaște știe că sunt o fire introvertită, iar toți colegii de competiție au observat că întotdeauna am căștile pe urechi când sunt la turnee. Asta mă ajută să trec peste anxietate. Chiar dacă presa a fost mereu amabilă cu mine, nu sunt un bun orator. Le-am cerut scuze și în particular organizatorilor de la Roland Garros.

            Voi lua o pauză, voi sta o perioadă departe de terenul de tenis. Când va fi timpul potrivit, chiar vreau să mă așez la masa discuțiilor cu șefii circuitului. Putem să găsim modalități în care jucătorii, presa și fanii să se simtă mai bine”, a scris Osaka, pe Instagram. ”

            https://www.gsp.ro/sporturi/tenis/naomi-osaka-retragere-roland-garros-633146.html

            Apreciază

          • O fi depresiva si/sau anxioasa… Adica bolnava. Dar e posibil sa fie si altceva. Discursul acesta impaciuitor si induiosator poate fi in acord cu o realitate trista, dupa cum poate fi si oratorie pura, Mai ales ca d-soara Osaka oricum nu avea nicio sansa pe zgura. O retregere cu aura de victima in suferinta ii este mai de folos decat o infrangere timurie, foarte probabiila de altfel. Nu e prima oara cand amesteca tenisul cu alte lucruri. La turneul de la Cincinatti nu s-a prezentat la finala (sau semifinala, nu mai stiu exact) lasandu-l pe spectaori si pe organizatori cu buza umflata fiindca i-a venit din senin sa-si manifeste la ora meciului solidaritatea cu niste manifestetii din orasele americane. Un mare rahat stimati telespectatori sa amesteci tenisul cu politica. Culmea e ca n-a avut de suportat nicio sanctiune ci a fost proslavita ca mare eroina. Poti foarte bine sa faci activism in timpul tau liber si sa lasi tenisul in pace. Am toata consideratia pentru stilul ei de joc pe hard si pentru taria psihica de pe teren, dar atitudinea asta de vedeta cu fite politice in cap care-si imagineaza ca e firesc sa te folosesti de popularitatea castigata in tenis pentru a te promova ca activist politic mi se pare un abuz intolerabil. Felul in care incearca sa castge simpatia publicul cu mesaje din astea induiosatoare este de-a dreptul gretzos. Daca e bolnava ii doresc insanatosire grabnica. Daca e doar nesimtitia, ii doresc la fel. Tenisul ar avea de castigat. Si poate si acrivismul civic in general.

            Apreciază

          • Aila said

            La multi ani!

            Apreciază

      • off topic, imi pare rau ca Patricia n-a reusit sa ofere cuvenita surpriza si sa o triminta pe Osaka la Tokio pe scurtatura. Naomi devine pe zi ce trece de o insolenta ravasitoare. Normal ar fi sa fie suspendata din toate competitiile patronate de WTA.

        Apreciază

      • @Stely- N-am vazut cum a zdrobit-o Sorana pe unguroaica pentru ca ma uit la partida lui Denis Istomin, dar imi imaginez ca d-voastra ati aruncat macar cate o privire. Cum a jucat? Acuma ca Bianca si-a oficializat preferinta de a nu juca pe zgura, se pare ca Sorana are culoar bun pentru a dovedi ca n-a fost selectionata pentru olimpiada doar pe ochi frumosi. Nu?

        Apreciază

        • Nu joaca rau adversarul lui Denis Istomin. 🙂

          Apreciază

          • Stely said

            Ah, da retinusem ca Istomin a fost cel care nu a jucat rau. M-am si mirat. Sunt cu ochii impartiti in mai multe directii : si aici, si la TV si pe „live scoruri „. Grea activitate(sa fii cu ochii impartiti) pe capul meu. 🙂 Dar ieri a fost si mai greu, asta de acum e floare la ureche.

            Apreciat de 1 persoană

        • Stely said

          Nu am vazut meciul Soranei cu englezoiaca Konta ,ca nu a fost transmis pe Eurosport ci doar pe Streaming live si nu mi- am facut abonament . A batut-o in doa seturi , si asta spune mult . Dar da , am vazut si eu meciul lui Federer cu Istomin. A jucat binisor , dar nu a avut spor… A, am vazut si meciul Biancai. A fost tare slovaca. Mi-a parut rau pentru ea dar macar a scapat Simona de o concurenta pe locul 3 . 🙂 P. S. Ma uit la Sofia Kenin(alta concurenta) vis-a-vis- Ostapenko. Meci greu pentru amandoua, dar victoria este a Sofiei. Intre timp a inceput si meciul Mihaelei Buzarnescu , dar nu cred ca sunt sperante prea mari… .

          Apreciază

          • In absenta d-lui D’Artagnan de la apelul nominal, pot spune ca mi-a placut cum a jucat Federer. E posibil sa-l mai vedem o vreme prin zona… N-ar strica sa mai avem parte de un meci Nole – Fedex. Nu?

            Apreciază

    • Aila said

      Daca practic pentru toti cei care cred in zei aparitia unui zeu-robotel le rezolva usor trecerea la religia compatibila cu IA in cazul crestinului care crede ca Iisus Christos traieste sus in cer de-a dreapta lui Dumnezeu, nu vad cum ar putea fi posibil. Iisus a inviat, e viu nu il putem robotiza.

      Apreciază

    • Apreciază

  15. Iosif said

    În spatele inteligentei artificiale digitale, se afla oameni muritori, atrasi de bani si avantaje materiale, care imita, plagiaza, copiaza si falsifica creatiile absolute si desavârsite primordiale, originale, naturale, înselând perceptiile simturilor primare rational-sentimentale, conducând si înselând lumea prin legi relative si programe virtuale, ireale, transmise prin retelele sistemelor numerice si prin…canale.

    Apreciază

    • Te înșeli ca de obicei, d-le Iosif, ca relicva a genei ratării plenare, rebutul retrograd, incapabil sa judece lumea si semenii altfel decât cu propria măsură, aceea a nimicniciei, depășit de la naștere de vremuri. În spatele inteligentei artificiale digitale, se afla oameni nemuritori atrași de infinit, mânați de nobila esență a ființei umane, dotata cu inteligenta, imaginație, speranță si dorințe. O creatură retrogradă, fumată, expirată, nulă, precum domnia voastră, nu poate simți altceva decât atracția banilor si avantajelor materiale. Faptul ca o creatura retrograda si neroada precum Iosif Greblea ia in smintita-i gura vorbe precum „creațiile absolute si desăvârșite primordiale, originale..” este o blasfemie, o erezie, un stigmat rușinos adăugat (poate) pe nedrept speciei homo sapiens. Incapabil de vreo transcendenta, limbricul Iosif Greblea, se vrea flașnetă a unor clișee depășite de mii de ani si totuși reluate cu aceeași obstinație. Zgomotele pe care le faci din disperare de cauza si teama de anihilare in fata progresului uman, sunt tot una cu a zice ca Iosif vorbind n-ar fi decât o impostura care imita, plagiază, copiază si falsifica creațiile absolute si desăvârșite primordiale, originale, naturale, înșelând percepțiile simțurilor si trădând viața celulelor care-l compun. Sunt celulele care te compun vii si pline de dumnezeire? Si? Tot așa cum insul transcende suma celulelor vii si pline de dumnezeire, care rămân proaste si fără nicio contribuție la vorbele si gândurile unui ins (oricât de imbecila i-ar fi ființa), tot așa exista transcendent si dincolo de suma indivizilor care din jale întrupează omenirea. Inteligenta (numita) artificiala este doar unul dintre felurile prin care întregul transcende (cu mult) suma părților. Faptul ca un rateu cat tine se panichează căutând salvarea in zgomote si vorbe proaste, nu schimba nimic in aceasta ecuație. Inteligenta artificiala poate spori de miliarde de ori abilitatea omenirii de a cunoaște universul si de a-l re-reprezenta pe Dumnezeu.

      Apreciază

    • @Iosif – Simplul fapt că insiști să orbitezi pe aici, să te manifești si să combați, este o auto-negare. Te contra-zici deci exiști. Pe Arca lui Goe. Nu mă aștept să-ti dai seama de acest crud adevăr altfel decât la nivel de intuiție (este si motivul pentru care zile întregi iți propui să nu-ti mai dai in petec). Totuși acum n-ai reușit. O mai bună ilustrare pe acest topic nici că se putea. Până si draga tanti Aglaia este totalmente depășită de evenimente, căzând practic într-o muțenie vecină cu cumințenia. Norocul Arcei este că prestați prin rotație. 🙂

      Apreciază

  16. Iosif said

    @Arca Lui Goe… naivitatea d-voastra infantila, este nimicul nelimitat, teoretizat, filozofat, „zaiafetizat” utopic, infinit, imaginat…niciodata perceptibil, obiectiv, materializat, creat, realizat,
    Sa auzim numai de bine si…fiti etern binecuvântat alaturi de toti cei dragi !

    Apreciază

    • @Iosif – Multumesc pentu generozitatea si rispia de inteligenta cu care ne puneti la curent cu adevarul si realitatea, ambalate in induiosatoare videoclipuri (mici bijuterii ale tehnologiei internetului). Faptul ca am reusit sa va ajutam sa regasiti sentimentul superioritatii si importantei unei creaturi precum domnia voastra, trebuie musai sa ni se contabilizeze la fapte bune si importante. Nu-i ceva chiar la indemana oricui. Pana una alta am fost binecuvantati cu un asemenea troll (inteligent, educat si plin de har, o minune) ceea ce trebuie sa aiba o semnificatie adanca. 🙂 Vaya con Dios Greblea, si suucces in auto-promovare pretutindeni unde vei incerca sa-ti etalezi faptura la suprapret si sa te iei in seama cu folos trufiei tale pe care un singur lucru o intrece. Esti, si la acel capitol, mai tare decat Aila.

      Apreciază

    • „naivitatea d-voastra infantila, este nimicul nelimitat, teoretizat, filozofat, „zaiafetizat” utopic, infinit, imaginat…niciodata perceptibil, obiectiv, materializat, creat, realizat,” – Fabulos nenea iosif, a de obicei. Frazarea si virgulele sunt monumentale, parca in ciuda concurentei . Mi-ar placea sa aud o replica a Ailei cu opinia d-ei despre comentariul lui Iosif, chit ca n-are sanse sa se apropie semantic si gramatical de maestria grebleliana. Totusi ar merita sa incerce… 🙂

      Apreciază

    • Aila said

      Mai sunt cateva zile Iosif si iti trimit in zbor calator un tort cu frisca si cirese de iunie……..

      Apreciază

    • Aila said

      La multi ani!

      Apreciază

  17. BAU BAU said

    Interesant Dispenza.

    Apreciază

  18. Mi-am imaginat ca adaugirile off topic vor fi pur si simplu despre nimic, fie in varianta standard silentioasa (chiar imi facusem sperante in acest sens), fie (daca nu) atunci in varinta ingenua Iosif-Aila. Cine s-ar fi asteptat la aparitia din neant a lui Bau-Bau, materializat anume pentru a altera nimicul prin ceva. Se pare ca magnetismul lucreaza, perpetuand (aiurea si fara sens) elementul sur-priza. Acuma totul ar trebui re-facut in context ne-nimic, ceea ce…. nu se poate… pe o lehamite ca aceasta…

    Apreciază

  19. Știam că…știam cum.
    Ș’am încetat demult să mă mai întreb (și) de ce?!
    Mă alint? Sunt arogantă? Poate. Nu-mi pasă. Vreme trece, vreme vine,/Toate-s vechi și nouă toate;/Ce e rău și ce e bine/Tu te-ntreabă și socoate. N’așa?! Hm. Și să fiu sinceră până la capăt, trecutul nu-mi fute de vreo grijă. În schimb viitorul, apăi cam DA! Că dacă nu belim bine ochii, Lumea Nouă a AstaZevzecilor-iosifei, sperlingei ori mucenițe, și mai câte zevzecele- nu-i departe să se înfăptuiască. So. Întru neadormirea celor cu capul pe umeri și pt a înțelege câtuși de puțin ce va să vină(?), recomand ca lectură suplimentară Povestea slujitoarei scrisă de autoarea canadiană Margaret Atwood. Sau:

    un serial absolut fabulos din toate punctele de vedere!

    Știu. Mulți ar spune că’i doar un film. Și ce’i cu asta!
    Le-aș aminti tuturor că am văzut toți zeci de filme cu teroriști înainte de nine eleven. Așa am spus și atunci: un film bun, mno! Oscar!
    Ce a urmat… se știe.
    ……

    Apreciat de 1 persoană

    • @Nostrastella – Urmarirea si interpretarea istoriei umanitatii se poate face pe mai multe fire, fiecare redand o parte in felului (destul de neverosimil) in care s-a petrecut progresul socio-tehnologic al speciei. Pe unul dintre aceste fire se constata ca unul dintre factorii decisivi ai progresului a fost sporirea constatna a „cantitatii de inteligenta” in lume. Pana acum aceasra crestere permanenta a „cantitatii de inteligenta” in lume s-a facut prin spor demografic. A cresut populatia, a crescut (enorm) numarul imbecililor, dar a crescut si numarul persoanlor inteligente, cu un spor care a facut posibil progresul. Problema este ca acest proces si-a cam atins limitele. Mai intai ca necesarul de inteligenta a crescut mult mai mult decat a crescut inteligenta speciei (prin cresterea numarului de persoane inteligente). Nivelul, cantitatea si felul inteligentei umane pare sa fie depasit de contextul creat de progresul tehnologic de pana acum, fiind nevoie de mult mai multa inteligenta decat s-ar putea obtine prin cresterea popu;latiei. Colac peste pupaza mai exista un factor catastofal. A crescut enorm numarul persoanelor stupide. La cam fiecare persoana (rezonabil) de inteligenta s-au nascut cam „n” stupizi. Problema dramatica este ca numarul acestor imbecil a atins un prag critic peste care masa acestora este capabila sa induca efecte negative, catastrofice, schimband dramatic paradigma progresului speciei. Astazi imbecilii sunt mult mai numerosi si au instrumente mult mai sofisticate de a produce eficient daune si efecte negative. Inteligenta artificiala ar putea fi o solutie, o sansa, pentru depasirea acestei crize (care este mult mai adanca si mai periculoasa decat s-ar putea crede). Nu-i o garantie pentru succes, dar e oricum o sansa. Mai mult decat nimic. Altminteri ne paste inevitabil stagnarea si regresul.

      Apreciază

      • Se pare ca nicio teorie nu poate rămâne fără ilustrare. De parca nu era si așa mare concurenta pe post de prost prin zona, pe orizontala si, mulțumită d-lui Iosif si (abisal) pe verticala, iată ca s-a mai prezentat un candidat talentat: Bau-bau. N-as paria însă pe eficacitatea selecției naturale intru stabilirea ierarhiilor, dar pot anticipa un spor de animație pe punte, pana la relaxarea Bau-bau-lelei.

        Apreciază

      • Hm.
        Nu știu ce să zic.
        Nu că m-ai fi băgat în ceață cu comm-ul tău, dar nici n-aș dori să epatez-ferească-mă Gizăs!- audiența celor cu creierul aflat în inaniție decât patologică. Dânșii fiind -orișicum, inamovibili, prin statutul lor de zevzeci, nu?! Glumesc? NUUUUUUUUUUUUU! Șapoi-că zici tu- c-am fi devenit mai deștepți doar prin creștere demografică, hm, nu bun. Tu chiar crezi asta? Mă faci să râd și să mă gândesc la o anumită etnie. Ș’atunci poate că ai dreptate. A, da. Stânga-recte PSD’ul- polenizând constant țiganiada printr-un parandărăt social absolut jenant, a ajutat întrucâtva talerul balanței deștepți vs proști. Dar nu decisiv, să fim serioși. Tot proștii au câștig de cauză. Hm. Anyway, să nu zici că n-ai observat că, și cum… copiii noștri sunt mult mai deștepți decât noi, iar nepoții mai deștepți decât ei, ș.a.m.d! Demografia a făcut asta? Fuck, lasă-mă să sper că NU!

        Și da, AI poate fi o soluție.
        În lumea celor cu ceva gaglorie. Doar.
        În lumea proștilor… nu e decât o armă, crede-mă.
        Pe care nu ezită s’o folosească atunci când au ocazia.
        ….
        aș mai fi vrut ceva legat de tenis, dar nu mai am timp.
        poate mai spre seară
        zi faină tuturor
        și spor

        Apreciază

        • @Nostrastella – o fi fiind fost Ziua Copilului, si cu ocazia zilei cuiva musai sa spui câteva lucruri drăguțe despre persoana in cauza, dar ideea asta a copiilor din ce in ce mai deștepți e doar un mit care denota optimism. Din păcate este un mit fără acoperire. Prostii si deștepții sunt la fel de prosti si de deștepți ca întotdeauna, si proporția dintre ei s-a cam păstrat… o vreme, făcând astfel ca, aritmetic vorbind, sa sporească numărul oamenilor inteligenți pe planeta, indiferent de etnie… Din păcate prostii si deștepții vor fi la fel de prosti si de deștepți ca întotdeauna, dar proporția dintre ei nu o garantează nimic, iar trendul actual indica o scăderea a natalității la inteligenți si o creștere la viceversa, in acord cu selecția naturala pe piața liberă (in raport cu cererea si oferta)… Motiv pentru care se constata un declin al IQ-ului mediu la homo sapiens (un pic invers decât atunci cand mutând toate blondele din Polonia in Bulgaria, constați ca a crescut coeficientul IQ mediu in ambele tari). In fine, nu nici vorba, nu ne (mai) creste creierul. Ba dimpotrivă, scade. Cu cat e mai mic si mai nefolosit cu atât scade cu o rata mai mare (Iosif poate depune marturi muta, prin simpla prezenta). Sper ca n-o sa susții ca Iosif-ul nostru e mai deștept decât predecesorii săi… Partea proasta este ca dopă ce că raportul inteligenta/prostie scade, necesarul teoretic de inteligentă care sa asigure progresul tehnologic si/sau științific (in contextul in care a fost adusa specia ca urmare a activității oamenilor inteligenți si inventivi) creste, enorm, exponential. Daca om fi suficient de deștepți încât să putem folosi Inteligenta Artificiala om putea ieși din acest impas. Daca nu, nu. Dar nu-i motiv de întristare. Fericirea si starea de bine nu depinde decisiv de inteligenta, ori de cunoaștere, sau de faptul ca exista in cărți ecuații care descriu mecanismele de evoluție ale găurilor negre.

          Apreciază

          • Mda.
            Hai că nu vreau să mă cert cu tine. Azi.
            Pare că privim lucrurile din perspective diferite și chiar nu mă deranjează. Respect ceea ce crezi tu chiar dacă nu sunt de acord . „Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca tu să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!“ dixit Rațiu , n-așa? Așa să fie dară. Că doar așa și numai așa, putem ajunge undeva, împreună. Cred.
            Bașca c’oi fi zis vreun moment că nou născuții de ieri sau de azi or fi având creierul mai mare, sau mai greu. Gizăs. Bărbații și aplecarea lor spre cultul mărimilor, ha. Btw, a avea ceva mare, nu înseamnă automat și ceva bun. 😆 So, să rămânem în punctul ăsta deocamdată. Zic. Și nu! orice iosif din ziua de azi, e la fel de zevzec ca orice iosif din trecut. De acord. Dar iosifuțul de azi… a primit o armă: AI!!! Și tare mi-e teamă de iosifeii de mâine, crede-mă.

            …(cred că J. Robert Oppenheimer și Albert Einstein încă’și mai dau pumni în coaie pt că au dat umanității bomba atomică)…hm

            Uf, am uitat de tenis. Mîine. Promit

            Apreciază

          • Ca sa ne certam nu avem nevoie de nimic, nici măcar de chef de cearta. Ca sa fim însă in vreun soi de dezacord (logic, nu terminologic) este mai greu pentru ca ar trebui sa susținem doua lucruri diferite, eventual contradictorii. De îndată ce te hotărăști sa susții ceva, îmi dai de veste si vedem atunci daca suntem in dezacord sau nu. Deocamdată nu sesizez ca ai susține ceva care sa intre in contradicție cu ideea ca oamenilor nu le creste creierul (adică ca in sensul ca nu devin mai inteligenți, apropo si de cultul pentru mărime al unora, bărbați, femei, nu contează). Fara nicio legătură cu ideea ca oamenii își cam conserva mărimea creierului (adică inteligenta), to afirmi ca au mai multe cunoștințe si mai multe instrumente decât cei din trecut. Au mai multe cunoștințe si mai multe instrumente DAR NU MAI MULTA INTELIGENTA pe cap de locuitor decât predecesorii. Cel puțin pana cand nu se instaurează domnia inteligentei artificiale. Pana acum inteligenta a sporit exclusiv prin creșterea numărului de oameni inteligenți, capabili sa conlucreze, si nu prin sporirea inteligentei individuale a inșilor. Am vaga senzație ca folosești noțiunea de educație in sens de inteligenta. Inșii or fi ei din ce in ce mai educați si or avea acces mai ușor la informație si cunoștințe, dar asta nu-i face cu nimic mai inteligenți decât pe predecesori.

            Desigur ca putem cultiva oricâte pseudo-dezacorduri terminologice este nevoie pentru a întreține conversații in care sa-l citam pe Rațiu si sa-i stimulam pe Iosif si Aila sa posteze video-clipuri, dar mi-ar plăcea totuși sa ne referim la noțiunea de inteligenta conferindu-i ambii doi cam aceeași semnificație: Capacitatea de a înțelege, de a sesiza ceea ce este esențial, abilitatea de a procesa informație.

            Apreciază

          • Iosif said

            Intre IN si IA exista ***0*** … *ID*, care aditionate, contopite, unificate, formulate, REconfigurate, asezate, echilibrate (împreunate) GENEreaza întelepciunea… AAAE.

            „La fiecare lovitură de nuia hotărâtă pe care i-o va da Domnul, se vor auzi timpanele şi harpele. Domnul va lupta împotriva lui cu mâna ridicată.
            Căci de multă vreme este pregătit un rug, gătit şi pentru împărat: adânc şi lat este făcut, cu foc şi lemne din belşug. Suflarea Domnului îl aprinde ca un şuvoi de pucioasă.”

            Apreciază

          • Iosif said

            ID…Go EEEEE….

            Apreciază

          • Blestemele lui Iosif pentru el insusi, si dizgratia comica a disperarii sale. Profita de abandonul Ailei pentru a-si adjudeca postul de mascota mistica pe Arca lui Goe.

            Apreciază

          • @Nostrastella, azi e maine. Super sa nu uiti te tenis. Ca m-ai facut curios in legatura cu relatia ta cu d-lui. 😁😎

            Apreciază

          • Ha,
            ”capacitatea de a înțelege, de a sesiza ceea ce este esențial, abilitatea de a procesa informație.”

            Mda. Până la urmă hai că m-ai convins. Adică am cam înțeles cum ar veni. Ș’atunci, dacă tu ai dreptate, dintre berbecali și adolescentrebelpunctcom… giginio e cel inteligent nu?(că el pare c-a înțeles iute cam cum mere treaba), iar adolescentul e doar (un) educat?! Hm. Tristuț. Dar e bine de notat. Om mai vorbi pe subiect fără doar și poate. Cândva. Că vorba altui educat(?) S.Freud: ești săpânul a ceea ce nu spui și sclavul a ceea ce vorbești.

            Să trecem la tenis, zic.

            Și nici nu vreau nica a spune despre Simo. Dăcât retragere grabnică și v-am pupat pe portofel îi doresc! Sincer. E cel mai bun moment. Să te retragi nr.3 mondial nu-i de colo. Că cu #țurucul(sic!) ei…într-un ceva an doi, nu intră nici în primele 50. Anyway, nu zic că nu-i cel mai bun produs românesc al tenisului feminin. Atât și nimic mai mult. Povestea ei, cu locul 1 doi și trei până la5, e doar o poveste… de conjuctură Punct Nu dezvolt. Cât despre speranțele unora în Patricia pipirig(sau țig?) și celelalte… hai să fim serioși. Coco Gauff ar putea juca cu toate într-o singură zi, fără a pierde vreun set -dacă vrea. Mă opresc ‘nainte de-a fi numită dușmanul poporului.
            ……

            Naomi Osaka!
            -și zaiafetul pe rit inchizitorial al presei ș’al celorlalți beligeranți opinologi, părerişti ori părerologi aflați sau nu în/cu treabă-

            Scurt: sunt 100% de acord cu tot ce a făcut.
            Să spui despre Osaka… Și nici nu despre ea ca persoană..în fine.
            Să spui despre un japonez că-i insolent, ori gestul ei de a se retrage din turneu să te facă să te duci cu gândul la fătuca Greta, e peste ceea ce pot eu înțelege. Dar poate sunt și eu-aidoma altora- doar educată și nu suficient de inteligentă. Cert e că întotdeauna voi fi de partea celor cu inițiativă, a celor care chiar iau atitudine. Yesmenii îmi provoacă greață, spiritul de turmă nu mă excită. Și da, pricep și că e greu să poți câștiga un război cu presa. Puțini sunt cei care au reușit, indeed. În lupta lui cu presa și tembeleviziunile lui felix motanul, Băse e unul dintre ei ..

            Acum mă gândesc cum ar fi fost dacă la turneul patronat de țiri și-n urma declarațiilor nefericite la adresa Serenei W. n-ar mai fi participat vreun negru, sau vreun ”depășit” la cântar sau la vârstă!

            E timpul să le mai tăiem din zvâcul celor cu puteri discreționare.
            Iar cei ce reușesc asta, merită felicitați, nu ostracizați. Gizăs!!!

            Apreciat de 1 persoană

          • @Nostrastella – M-as fi mirat sa te aud vorbind despre tenis. Bine ca ai pomenit-o pe Coco Gauff ca sa para ca-i un pic vorba si de tenis. Despre partea politica n-am vreme acum ca sunt ocupat cu tenisul, dar pe scurt pot zice ca si eu sunt de acord cu decizia Osakai de a se retrage de la turneul de tenis.

            Apreciază

          • @Nostrastella – Ma intriga teribil faptul c-ai „argumentat” pe criterii etnice invocand nationalitatea insolentei. Nu stiu daca tupeul lui Naomi are legatura cu faptul ca e (sau ca nu prea e) japoneza, dar in tot cazul nu vad legatura. Nu inteleg prea bine nici cu ce anume esti 100% de acord. Cu faptul ca ar fi bolnava si si-a oferit singura scutire pentru confruntarea cu ziaristii? E o persoana cu inițiativă, care ia atitudine? Mai frate despre ce pula calului vorbim aici? O sportiva participa la o competitie organizata de altii si vrea sa impuna regulile. Aia care se duc la conferintele de presa sunt „yesmenii care îmi provoacă greață”? Bai frate e clar ca ne uitam la filme diferite. Individa asta (foarte talentata la tenis), n-a venit la un meci de tenis la care spectatorii platisera bilet, in semn de adeziune la nu stiu ce protest civic. Si nu a fost penalizata cum ar fi fost normal de catre organizatori de frica „opiniei publice” de pe ramura corectitudinii politice. Si daca tot n-a patit nimic a prins curaj si-si cultiva tupeul. Cum ar fi sa ne apuce pe toti chestia asta la serviciu. Sa vina mecanicul de locomotiva si sa lase trenul in camp fiindca e deprimat sau in semn de simpatie pentru miscarea ecologica. Si sa fie apoi bine merci.

            Apreciază

          • „E timpul să le mai tăiem din zvâcul celor cu puteri discreționare.
            Iar cei ce reușesc asta, merită felicitați, nu ostracizați. Gizăs!!!”

            Asta chiar ca fu tare. Esti cumva din Ploiesti? Revolutia ridicolului. Organizatorii turneului de la Roland Garros, exponentii puterii discreționare si a totalitarismului!!!? Jos cu ei. Cred ca aia cu puteri discreționare se caca pe ei de ras. Nostrastela, poti sa fii ploiesteanca si poti sa torni rivolutii peste rivolutii, unde vrei tu. Dar nu la tenis. Te rog io, in numele prieteniei noastre multi-milenare, lasa naiba tenisul in pace si nu-l amesteca cu cacaturi civice mai mult decat este deja.

            Apreciază

          • Să-mi fut una ș’alta nu!

            După atâtea zile, tu tot inflamat ai rămas. Sigur nu ești din Ploiești (nici eu, btw). Că n’o prea întorci. Și bine faci, fii consecvent batăr, dacă nu elocvent. Dar mno, ai putea fi din Pitești, că pare că te cam pitești la umbra misoginismului (din tine). O ții langa pe arătură my friend . Hai, încearcă să răsari din galoșii asortați vremurilor și ieși cumva din tină. Bâștițele mai spre cea, zic, și nu’nspre hăis, prietene drag. Dacă dorești.
            Că dacă nu, nu! nu se supără nime.

            Tu crezi c’o dau în politică? Fals. Nici că-mi pasă.
            Am întors’o eu în căcaturi civice?! Ha. EU? Păi doar tu ai fost acela.

            Sunt uluită. Fuck.

            Iar exemplul cu mecanicul dorel, e cireașa de pe tort. O fi fiind vreunul nr 1 mondial și nu știu eu? La ce nr1? Plutește cumva trenul lui? Pășește cumva pe apă cu el? Lasă doar curcubeie în urma lui? N-am auzit. Dar dacă există un asemenea dorel, chapeau! atunci cu siguranță ar fi în măsură să oprească trenul unde pula calului dorelește el.
            ………………………
            Hai să ne închpuim un turneu de tenis cu pipirig Patricia, soprana cîrstea, bega begu whatever,, buză și restul augustelor -cu racheta-n mână- de teapa lor. Și simo, fie -treacă de la mine. 😆 Cam despre ce premii am vorbi dragă organizatorule de fucking turneu de penis?!
            (cre’că tenis trebuia acolo) (sau nu)

            ………
            sayonara
            și pe curând.. de-o fi să fie.

            Apreciază

          • Ah, era din cauza misoginismului. Si a misoginismului. Cum de nu mi-am dat seama? Da, acum e clar. Am ceva cu femeile si cu japonezii. Ptiu drace a dracului coincidenta. Era normal sa ma iau si de tine.

            Naomi Osaka nu e numărul 1 mondial si si daca ar fi ce? Poate ca nu ti-ar strica sa mai citești o data Crima si Pedeapsa si sa te Raskolnikov un pic pe Naomi Rodionova

            Apreciază

          • Ce-i cu premiile? Sunt asa de mari pentru ca e Osaka pe acolo? Nu, nici vorba… Osaka e pe acolo din cauza ca premiile sunt mari. Exagerat de mari incat oricarei fatuce i se poate urca la cap… Osaka a plecat acasa. S-au micsorat premiile? Ceea ce ma intristeaza este ca o multime de trepadusi care n-au nicio treaba cu tenisul sar la solidarizari din astea la plesneala. Bai tenisul e o arta si ar fi de preferat sa nu se amestece cu revolutii din astea de fete isterice care n-au chef sa fie luate la intrebari de presa.

            Apreciază

          • Să-mi mai fut una.

            Că n-aș fi vrut a mai comenta pe subiectul Naomi, dar mno…”c-așa’i în tenis” zic să prestez cum m’oi pricepe, dacă tot sunt la servă! N’oi fi io halep, orișicât, dar până la urmă ce draci am de pierdut? Talentul? Onoarea? Ceva prințipii? Nu cred. Mda, că numa psihotică nu mă gândeam a fi. So, cu siguranță n-ai să mă afli în Raskolnikov-ul lui Dostoevski. Sub nicio formă. Asta în paranteză fie spus. Mai caută(-mă)!
            Da’ cu tine oi m-ai avea ocazia a vorovi.
            Nu s’o scufunda arca la prima furtună decât divergentă!
            Nu? Sper că nu. Așadar iartă-mă că te sar tura asta. (nu te uit)

            Dooooomnule steliana!
            ca să parafrazez pe unul din amicii tăi mai vechi-se pare- de palavrageală

            De ce mă bagi în samă dacă nu știi cu cine ai de’a face! Ne cunoaștem și nu știu eu? Nu mă confunda cu ce-ai trăit și întâlnit pân acum, te rog. Real ori virtual. Caută(-mă) șitu… eventual, la categoria next gen! Asta una la mână și mai din scurt. În altă ordine de idei, am înțeles apropo-ul tău de-a părăsi arca. Fii pe pace. Veni-va și vremea aia. Nu doresc rolul de primadonă, pui mic. Nici aici, nici altundeva.

            ”Se vede clar ca nu este pasionata , doar ceva informata .” zici tu.

            Am plâns cu muci. La preț de lumea ta virtuală, indeed. Btw, ai sporit cumva cu vreun cent, VREODATĂ! câștigurile oricui din top 1000 batăr.. participând live la vreun turneu de tenis din lumea asta(reală)? Cre’că nici în românika ta de DOI BANI n-ai văst vreun mondial de ăsta. Tu crezi că leii (..și moneda, dăăă!) din spatele ecranului au vreun preț pentru ei?! Gizăs! Asta a doua la mână.

            Iar ca să-mi vii tu- pui mic, să-mi și predai lecții din gastronomia datului cu muci în fasole! nu-i o dovaddă de mare inteligență draga mea. Dupe teoria lui goe, dăcât. Dar nici vreo dovadă de cineștiece educație nu e. Dupe părerea mea! Oleacă mai citită ș’atât, no offence. Mai ai mult până departe. Problem e că nu prea ți-a mai rămas timp… Mă leși! Că încă mai am pe retină cearșaful cu Cv-ul tău absolut meritocratic de’acu un an. Jalnic perdaf. Grețos chiar. Io nu l-aș fi șters oricât m-ai fi rugat. Shame on you, Goe mic!

            (cred că am un prtscr dacă bine țin minte în calc. acasă. când m-oi întoarce, dacă dorești pot să ți-l reamintesc, normal. dar nu cred că dorelești)

            So, scoate-ți naibilui morcovul din curul tău aurit și nu mai fi așa acră și oțărâtă!!!
            Viața e frumosă. Lasă neții o peroadă. Ieși în parc mai mult. Socializează cu adevărat.
            Oameni vii nu de mucava și biți.

            -a treia la mână-

            spor

            Apreciază

          • @Nostrastella – Sublima intenția de a mai fute cate una, pe drumul de la agonie la… extaz (!?). Tristețea începe cand, trecând la fapte, le înșiri așa: prima… la mână, a doua… la mână, a treia… la mână… Dar câte mâini ai tu? Opt, ca Durga? E un lucru manual trist. Las-o-n balta, ca n-ai nicio treaba cu tenisul… si nu orice ex-citare manuala din memorie poate aduce vreo umbra de orgasm prin practicarea stilului „decât” oral. Nu-i o so-licitare… ci o constatare. Poti proceda si invers si fii pe pace in legătură cu scufundarea arcei la prima (?!!) furtuna… oricâtă primordialitate ar zace in tine n-ai cum scufunda Arca nici daca t-ai opinti in tandem cu pitulicea Aila. Mai degrabă fii atenta la Bau Bau, că, spre deosebire de insipida ailă, are potential de a face valuri. Pe nisip, care sa te atingă cumva si pe tine. 🙂

            Apreciază

          • Ha
            Goe, mă bucură nespus cum comm-ul meu a reușit să trezească masculul din tine. Că dacă te-a dus gândul la câte cele mi’or fi trecut la mână… înseamnă că mesajul meu n-a fost degeaba. Cel puțin. Și-ți mărturisesc fără jenă că și eu m-am umectat oleacă gândindu-mă la Durga. Indeed, să fi avut și eu opt mâini, mamăăăăă! ar fi fost altceva.. de povestit. Pân’ atunci, pot să-ți spun doar-dacă tot ești curios, cam câte mi-au trecut prin două: DESTULE! Satisfăcut? întrebare retorică. Iar despre oral, om povesti altdată. Că mai sunt și bisericoși de față. 😆 Bun. Cât privește aia cu scufundarea… nu țin minte să fi zis asta vreodată. Mă rog. Plus că -inginerul din mine cred- ceva îmi șoptește că o arcă e foarte îndrăgostită de apă. Iar s’o vezi crăcăcită și cu curul în sus e aproape imposibil. Pe motiv de fidelitate, zic. Și ca să-ți răspund aici la următorul comm care mă privește și pe mine, fii liniștit. N-am vreo stare de disconfort. Eu cel puțin. Go for it, dară.
            …..
            Acum, permite-mi să-i răspund tot aici și pasionatei.

            Dragă duamnă Ionesco Steliana
            (n-o mai iau la mână în seara asta c-am văzut ce emoții… reverberez )

            Dacă vulgaritatea mea nu te deranjează dar nici nu te satisface..apăi îmi cer mii de scuze. Pudibonderia asta de pension de fete mari am mai auzit-o de atâtea ori, că-mi face o greață nemărginită. Am avut ocazia de nenumărate dăți să intru în casa și mai ales în viața unor asemenea personaje. Guess what?! Aveau frigiderul plin de tot felul de carne pestriță, if you know what i mean! Vezi tu, duamnă Steliana, mesajele mele nu sunt adresate intelectualilor. Bleah, n-am nici o dragoste față de dânșii. Eu mă adresez proștilor, oamenilor de rând, doamnă dragă. Pe blogurile cu ifose de astea -gen isabelacotlin- sunt banată instantaneu. Și nici măcar pt vorbele mele vulgare (c-aici e toată frumusețea!) ci pentru că vulgaritatea mea e înțeleasă de majoritatea proștilor. Adevărul nu că doare… dar te face să suferi mult. Iar dacă tu crezi că Sadoveanu, Eminescu, Caragiale sau mai ales Creangă foloseau un limbaj academic de dimineață până seara… Dar cui îi spun eu toate astea? Nu d-voastră duoamnă. Aveți năsucul prea pudrat cu finețuri…

            Ce să-ți mai spun? Io n-am zis vreodată că Goe nu pușcă de deșteptăciune.
            Iar cât oi fi eu de dotată-față de alții, într-un domeniu sau altul, nu’ncerca să afli. Cât despre intelectualii ce s’or fi perindat p’acilea, dă-mi voie să mă abțin. Cu tagma lor am fost oricum destul de explicită, mai sus.

            Despre Simo, am aceeași lehamite a vorbi. Ca despre intelectuali. Dar așa doar pt tine… iote un breaking news. Prin cercurile (și de tenis, dăăă) prin care mă învârt eu, se vorbește despre debarcarea simonei din primii 10. Toate jocurile se fac în direcția asta. Boicot curat, nu? Dar tu nu mai spune la nime. Urmărește rezulrtale viitoare socoate, și mai vorbim. ok?

            Morcovul? N-am uitat. Îl văd tot acolo. Hai, dă-ți drumul.
            Cu mine poți vorbi ca-n frigider, ce dracu.
            Că până la urmă nu’s vreo doamnă.
            Domn nici atât!

            Închei, adresându-mă amândurora. Și pasionatei și priceputului 😆
            Am un deal pt voi. Dar despre asta… mâine, de’om trăi.
            Noapte bună!

            (și scoate morcovelul, duamnă)

            Apreciat de 1 persoană

    • Mda.
      Așa cum bănuiam.
      Te-ai băgat în păpușoi (cu morcovul tot acolo!) așteptând reacția lui Goe.
      Și dacă n-o s’o aibă, doar așa… de pamplezir?! Ce te faci? Te arunci de pe bloc? Pardon..neți? Nu-ți poți scoate morcovul c-a’nceput să-ți placă? Nu-i vreo problemă, pui. Înțeleg. Da’ fii și tu naibilui bărbată odată’n viață, zic. Ori poate, ai și tu -aidoma zevzecei, nevoie de mai mult tim pt a lega corect niscaiva propoziții? Sper să nu, fată.

      hai nu mă dezamăgi. trage aer în piept și dă-ți drumul
      (sper să nu fie doar un fâs!)

      Apreciază

      • Stely said

        @Nostrastella ,
        Acum am citit mesajele tale, dar imi pare rau nu am timp sa -ti raspund . Ma uit deocamdata la tenis (Sabalenka-Pavlyuchenkova ). Apoi mai sunt cateva paritde in care sunt implicate romancele noastre si pe care este musai sa le vad . Prin urmare, replica mea va veni ceva mai tarziu de ora 18:00. Si nu te astepta te rog sa-ti raspund la toate balivernele pe care le-ai scris la adresa mea. Daca fac parte din trecut consider ca nu au relevanta in discutia noastra de acum. Iti voi raspunde referitor doar la partea care te-a ofuscat atat de mult incat ,neavand argumente sa ma combati , ti-ai revarsat anume resentimente fata de mine, acumulate (se pare)vreme de un an si ceva. Asadar , rabdare…

        Apreciază

        • ioi dar ce drăguț. am și uitat de pasiunilii tale. mea culpa. ia ți tot timpul din lume pui!
          anyway,mi-am pus ceasul să sune, să nu carecumva să pierd al tău pocinog de replică.

          și da, dacă din cauza pasiunii, sau în timpul pasiunii nu poți lega trei propoziții, aș putea să ți le scriu eu, ori zevzeaca decât. că cam știm ce vrei a a spune. da’ mai știi poate mi’i surprinde de data asta ce să vezi!

          mă iartă de n oi auzi alarma. nu ți rămân datoare fii pe pace
          am o spaimăăăăă… foc

          Apreciat de 1 persoană

          • Stely said

            @Nostratella ,
            Acum chiar ai dat „cu mucii”n fasole”. Eu spusesem „ai zbarcit-o” , ceea ce este cu totul altceva, mai ales ca expresia nu este atat de vulgara. Apropo, desi nu am nimic cu introducerea expresiilor vulgare in comentariil, chiar ma amuza, mi se pare totusi ca tu cam abuzezi de ele. Stiu, fac parte din stilul tau unic si te-ai invatat cu el, insa nu se cade sa fortezi nota ori de cate ori iti vine la …mana.

            Dar da, ai facut o gafa cand te-ai bagat in discutii despre tenis de camp cu cine nu trebuie . Imi pare rau ca te-ai infuriat .Nu-ti place sa fii contrazisa si pace. Spuneam candva ca daca nu esti dotat cu instrumentele necesare pentru a sustine o discutie pe orice tema, indeosebi despre tenis cu Dl Goe , mai bine taci, mai ales atunci cand suferi de aroganta . Cunosc o sumedenie de comentatori de calibru intelectual ,mult mai mare decat al tau ,care vrand sa-l puna la punct au sfarsit prin a da bir cu fugitii de pe Arca lui Goe . Asta, intrucat , ca si tine sufereau de grandomanie . De fapt acesta este si motivul pentru care am presupus ca , dupa discutiile de ieri cu Dl Goe, care nu ti-au picat deloc bine , nu vei mai intra curand pe Arca lui Goe, nicidecum ca mi-as dori altceva. Incolo, ce naiba sa-ti mai spun ? Mi s-a parut total aiurea sa aduci in discutie un comentariu al meu de anul trecut. Pai draga nostrastella , la cate comentarii am scris eu in cei10-11 ani de bloggerit pe Arca lui Goe, s-or fi strecurat pe-acolo destule dintre ele de care sa-mi fie si mie rusine , si pe care le-as fi vrut disparute , dar din pacate numai acela a fost sters si nu definitiv. Ei bine, toate aceste comentarii ma bantuie si acum. Stiu si locul (topicul) unde se afla , dar asta nu m-a impiedicat sa merg mai departe.

            Imi mentin parerea ca ai zbarcit-o in ce priveste tenisul. N-am observat nici cea mai mica emotie sau interes pentru un anume jucator favorit. Spuneai ceva despre misoginismul Arcei lui Goe, dar nu am cum sa nu observ ca tu esti aceea la care se manifesta din plin. Ai vorbit numai despre fete, mai ales de romance, si destul de rautacios . Ce legatura are retragerea temporara din cauza accidentarii a „Simonei Halep cu „turucul” ei ? Ai citit tu undeva ca s-ar retrage definitiv din tenis din cauza lui? Si chiar daca i-o veni vremea sa se casatoreasca si va dori (sau nu)sa se intoarca , ce treaba ai tu asta?

            Si da, chiar ma amuza povestea cu morcovul. Asta ai vazut/simtit tu. Foarte bine, n-am nimic cu simtul tau (fin) al observatiei. Pesemne ca stii asta din propria-ti experienta. 🙂

            Apreciat de 1 persoană

          • Stely said

            P.S.S-a strecurat o eroare de interpretare referitor la ce am spus aici :”Cunosc o sumedenie de comentatori de calibru intelectual ,mult mai mare decat al tau ,care vrand sa-l puna la punct au sfarsit prin a da bir cu fugitii de pe Arca lui Goe .”
            Au fost (da )intelectuali de calibru pe Arca lui Goe , dar nu despre ei este vorba , acestia au plecat din alte motive si nu pentru ca nu i-ar fi tinut piept D-lui Goe , prezenta d-lor fiind o mare placere. Cei despre care vorbeam au fost cei care neputand sa-i faca fata au sfirsit prin a-l bana, si in ultima faza sa-si inchida blogurile.

            Apreciat de 1 persoană

          • Scumpo, mă ierți. Acu’ ce-am văzut mesajele tale.

            Sunt pe budă. Recitesc Война и мир-ul lu’ Nikolaevici Tolstoi.
            Îl știi și tu cu siguranță. Cum? Dacă e intelectual? De unde dreaku să știu eu; e mai bătrân…așa…
            Un amărât de scriitor, vorbește lumea bună. M’oi replika dupe ce termin, puțintică răbdare pls.
            (Nu buda. Romanul, dăăă)
            Iertare
            Pup.

            Apreciat de 1 persoană

          • Stely said

            @Nostrastella ,
            Tot pe buda esti ? Bag de seama ca faci doua lucruri dintr-o data :cu o mana tii cartea iar cu cealalta iti bei cafeaua de dupa amiaza. Nu cred insa ca citesti Война и мир. DIn comentariul tau deduc ca citesti mai de graba „Calvarul”, asta fiind si cauza pentru care inca mai esti pe buda . A, ti-as mai recomanda sa aduci si laptop-ul la buda, ca atunci cand va termina Calvarul sa poti continua activitatea intelectuala pe youtube :

            Apreciat de 1 persoană

          • Foarte captivant duel. Dragut exercitiu de imbinare a cuvintelor, impletind emotia cu joaca. Mi se pare un spectacol agreabil. Se pare ca ati reusit sa-l impresionati pana si pe d.Iosif care si-a trecut peste fudulie si pizmă ca sa remarce intamplarea si sa livreze predica utilului sau demers in contra zadarniciei acestor manifestari, care, culmea, ii dau ocazia sa se ia in seama pentru a-si mai da singur un sut in cur in public. Isi trage el si fara public (folosind tesla), dar parca n-are asa farmec ca cu public.

            Sper insa ca toata lumea stie de gluma. Nici macar pe Bau-bau-lelea n-o banuiesc de totala lipsa a umorului si de amărnicie.

            Apreciat de 1 persoană

          • Stely said

            Eu inca o mai astept pe Nostrastella sa-mi dea „replika „aceea pe care o anunta cu surle si trambite, altfel daca nu vine inseamna ca nu stie de gluma si totodata ca mi se adeveresc spusele, precum ca va disparea curand de pe Arca lui Goe. Sunt convinsa insa ca pe Arca lui Goe (D-l Goe) este suparata, eu fiind doar un „puiut” de care nu se incurca dumneaei, ditamai intelectuala. Ciudatenia este faptul ca s-a comportat intocmai ca cmm. A Intrat pe Arca cu intentii bune , gata sa participe „on topic” , insemnand ca a agreat atmosfera dar la cea mai mica contrazicere s-a napustit nu asupra celui mai puternic , stiind ca nu are sorti de izbanda , ci asupra mea. Si chiar cu aceleasi metode de intimidare si desconsiderare.

            Cam asa , de exemplu : „Cre’că nici în românika ta de DOI BANI n-ai văst vreun mondial de ăsta. Tu crezi că leii (..și moneda, dăăă!) din spatele ecranului au vreun preț pentru ei?! Gizăs!… Iar ca să-mi vii tu- pui mic, să-mi și predai lecții din” gastronomia datului cu muci în fasole! „nu-i o dovaddă de mare inteligență draga mea….. Dar nici vreo dovadă de cineștiece educație nu e. Dupe părerea mea!. Mai ai mult până departe. Problem e că nu prea ți-a mai rămas timp… Mă leși!”

            Macar ca cealalta, fiind de aceeasi varsta cu mine nu mi-a amintit niciodata de timpul ce mi-a mai ramas de petrecut pe Arca , sau si mai rau. 🙂

            In conluzie , sa speram ca stie de gluma , totodata ca este fata educata si va sti ca trebuie sa-si prezinte oarece scuze .

            Si daca nu si nu , o voi provoca sa vina folosind propriile-i cuvinte . Adica acestea :

            „Mda.
            Așa cum bănuiam.
            Te-ai băgat în păpușoi (cu morcovul tot acolo!) așteptând reacția lui Goe.
            Și dacă n-o s’o aibă, doar așa… de pamplezir?! Ce te faci? Te arunci de pe bloc? Pardon..neți? Nu-ți poți scoate morcovul c-a’nceput să-ți placă? Nu-i vreo problemă, pui. Înțeleg. Da’ fii și tu naibilui bărbată odată’n viață, zic. Ori poate, ai și tu -aidoma zevzecei, nevoie de mai mult tim pt a lega corect niscaiva propoziții? Sper să nu, fată.

            hai nu mă dezamăgi. trage aer în piept și dă-ți drumul
            (sper să nu fie doar un fâs!) ”

            P.S. Sunt in asteptarea meciului lui Federer cu Koepfer (nu l-am vazut jucand pana acum) dar banuiesc ca Federer va fi la inaltimea celor doi adversari (rivali) -Djokovic si Nadal. Ambii au zburat pe teren. Prea buni… Si meciurile fetelor au fost atractive. Imi pare rau ( nu prea mult 😉 de Svitolina ca a iesit cam devreme din competitie, dar cehoaica a fost si ea „prea buna…” „Surprizele” Sakkari si Jabeur merg si ele mai departe … Maine va fi din nou o zi cu meciuri importante de vazut. Hai Sorana!

            Apreciat de 1 persoană

          • Ce draci de scuze visezi duamnă
            scoate morcovul și fă-mă dracului să pricep pt ce Gizăs!

            Apreciat de 1 persoană

          • Stely said

            Nu duduie, n-ai de ce sa-mi cer scuze, ca ce dracului sa am nevoie de ele? Imi este de ajuns ca te-am provocat sa iesi din „papusoi”. Si daca ti s-a pus pata cu morcovul ,nu pot sa-ti spun decat ca esti obsedata de anumite forme specifice… altfel nu vad de ce il ai in gura (cuvantul , nu altceva) repetand-ul ca o morisca stricata .? Hei, ma distrezi cum reusesti sa te enervezi. 🙂

            Apreciat de 1 persoană

          • Fuckingtoase.

            Să dea draku de nu! și pizda mă-sii de treabă.
            Pare c-a’nceput să iasă!!! Aleluia și Fii lăuadat gizăs.
            Problema e că nu-mi prea place ce văd. Ți-am tot zis să-ți scoți dracului morcovul din curul aristocratic, ș’acum mai că-mi pare rău. Te cuprinde și pe mătăluță boala OSAKĂI.. constat cu profundă îngrijorare. Iar eu d’aci-scuze, nu prea am cum să-ți trimit vreun priceput în mental coaching, ori vreun laureat în mental health. Chiar nu. So.
            ???????????????????????????

            Mda. Cum?! Ce să.. să? Morcovul????? BAGĂ-L ÎNAPOI pls!
            Îți șădea mai bine ‘nainte.
            …….

            Duduie?!!!

            I’m sorry, are you talking to me right now?
            Tu chiar crezi că am vreo taină cu nemurici din categoria ta?
            Îți arogi pe nedrept niște virtuți ce nu te coafează deloc duamnă.
            Când pana ta-vreodată- ai fi în stare să mă enervezi? Ha? Zi. Tu chiar nu vezi că ne despart atâtea planete -+cea a distinsului sperling 😆 – și atâția ani lumină de principii și valori! Pe ultimii 30 de ani de evoluție, nu-i mai pun la socoteală. Că pe matale nu te-au cuprins, absolut deloc, nu-i treaba mea. Dar nu mă amesteca și pe mine. Enjoy totuși. Ai primit the most generous gift al vieții tale: 10 ani de arcă, my lady! Nu’i de colo. Altimnteri…

            Anyway, don’t fuck with me, miss!
            Și n’o mai căuta în mine pe cmm. Eu sunt din altă gașcă!!! next gen pui drag

            Apreciat de 1 persoană

        • (de s’o fi supărat careva să-i crească ș’apoi să i se taie cu barda nasul)

          Iată și deal-ul

          ‘Nainte de asta, aidoma osakăi, anunț că mă retrag oficialmente de la orice conferință de vorbe goale viitoare despre tenis pe Arca lui Goe. Vă las să vă gândiți doar la twenis și numai la tenis, și să vă bucurați de-a’mpreună de spectacol, fără a mă include și pe mine. Mulțumesc. Am postat asta pe toate rețelele de tembelizare Punct 😆

          RO1_BTRLEURCRT_374542_01

          Ăsta-i IBAN-ul meu în euro din românika.
          Din varii motive am omis deocamdată 3 cifre. Unul dintre ele e faptul că am mai făcut asta odată -nu legat de tenis, atunci- și m-am trezit cu 1000 de $ în cont ș’o cerere în căsătorie. Așadar, în momentul în care vom avea banalul gentleman’s agreement, puteți pune și voi IBANul vostru aici (lei, euro sau dolari, cum doriți) iar eu voi adăuga cele trei cifre lipsă.

          Nu vreau să demonstrez nimic nimănui, să fie clar.
          Doar că… viața -și farmecul ei, mă obligă să fac asta. So.
          Specialiști fiind doar domniile voastre-pasionata și priceputul– alegeți orice meci viitor din turneul ăsta, ori mno, oricare altul din cele ce-or urma, whatever, și propuneți câștigătorul. La rândul meu o să-mi dau cu părerea despre câștigătorul meu. Dacă pierd eu nominalizarea, vor intra în contul domnnilor voastre 500 de euro. Dacă nimeresc eu câștigătorul bagați naibilui în contul meu 1 euro, dolar sau leu, dăcât. Simplu. Să vedem -în puii mei, ș’odată pt totdeauna, cine se pricepe mai bine la penis, mama mă-sii de treabă.
          TENIS, pardon. 😆

          Aud?!!!

          Apreciază

        • ?!

          Apreciază

        • Bun. Timpul a expirat.
          Din acest moment considerați propunerea mea în stare de caducitate.
          Nu fac niciodată afaceri cu cei ce’și iau prea mult timp de gândire.
          Rămâne pe altădată.
          Cu drag

          Apreciază

          • @Nostrastella – Esti simpatică foc. Foc cu foc. Tu centrezi tu dai cu capul, tu ratezi, tu fluieri out. Ce spun eu foc cu foc?, că ești pe foc automat. Mie îmi place cum iți joci rolul. Întotdeauna mi-a plăcut dar acum parcă mai abitir decât de obicei. E o emoție in plus pe acolo, o trăire, ceva, nu-mi dau seama. Iti propun si eu azi un pariu care a expirat ieri (vezi, eu spre deosebire de tine, menționez explicit de la bun început cand expiră propunerea, nu ca tine care propui pariul fără să sufli o vorbă despre data de expirare)… in legătură cu disputa dintre Cori si Iga. Tu ai pariat pe Coco, eu pariez pe Iga. Daca Coco câștigă, o să donez un euro primului cerșetor pe care-l întâlnesc in București. Dacă însă câștigă Iga trofeul de la Roland Garros de anul acesta, te rog să donezi cei 500 de euro cerșetorilor din București, ne-uitând să le spui că sunt (în)semnul prețuirii pe care le-o poarta dl. Goe. La fel voi face si eu, pomenindu-i cerșitorului „numele” tau, că să te poată adăuga in gândurile sale când se roagă.

            Apreciază

          • Se pare ca blestemul Nostrasellei este gata sa loveasca pe ocolite, Novak Djokovic fiind condus cu 2 – 0 la seturi de catre adolescentul Musetti. Daca Lorenzo da lovitura, probabil ca va trebui sa ma alåtur si eu Nostrarellei si s-o las mai usor cu comentariile despre tenis… 😦 si sa ma orientez catre alte sporturi. Poate înot sincron ?!

            Apreciază

          • Stely said

            Hai Nole, baga kerosen la motoare !! 🙂

            P.S. Nu stiu ce-o fi/ fost la gura Arcei lui Goe , dar la gura mea au fost ceva injuraturi ,insa acum , dupa cum spusei mai sus, mi-a venit inima la loc : Gata ! (6-1) Vine si setul patru cu aceeasi viteza . 3-0 Hai Nole!
            P.S. In ce-o priveste pe Nostrastella, ca sa faca dovada ca este o buna cunoscatoare de tenis , sa spuna aici daca se uita la meciul acestui „putilica” de Musetti cu …uriasul Djokovic.
            „Dovada” fiind ce spune in acest moment, dar si in celelalte momente .

            Apreciază

          • Stely said

            Pai da, atat i-a fost acestui tinerel dragut , a cedat fizic si mental , ceea ce la varsta lui este normal, dar are potential sa se bata cu uriasii tenisului si chiar sa-i bata. Bravo, Nole ! Felicitari!

            P.S. Acum ma uit le fete. Tin cu grecoiaca. Hai , Maria !

            Apreciază

          • O multime de italieni in tenisul de mare clasa… Presupun ca si Jannik Sinner o sa-i faca viata grea lui Nadal, si nici pe Nole nu-l asteapta Matteo Berrettini cu trandafiri.

            Da si eu tin tot cu grecoaica. E de-a noastra, din Braila 🙂

            Apreciază

          • Favorita noastra ateniana a castigat si prevad ca Iga (dupa ce trece de Kostyuk) se va impune cu destula greutate in fata ei pe drumul pana in semifinala cu Cori Gauff.

            Apreciază

          • Stely said

            Sa vedem, dar n-ar fi rau sa castige Maria noastra din „Braila”, chiar daca ati pierde pariul cu Nostrastella (de va fi sa fie).Bag de seama insa ca nu se grabeste sa se prezinte la apel,
            P.S. Am senzatia ca desi afiseaza o mina de „je m’en fiche” nu este tocmai asa. Zic si eu.🤔

            Apreciază

          • Stely said

            PPS. Vad ca Nadal l-a facut praf pe SInner . Cred ca va fi o semifinala cu Djokovic, care pe care (cu scantei) in cinci seturi.Vom sta cu sufletul la gura .

            Apreciază

          • Nostrastella „m’en fiche”-ista?! Nici vorba, e (si ea) un suflet candriu de papugiu. 🙂

            Apreciază

          • Apreciază

          • Apreciază

          • Stely said

            @Aca lui Goe,
            Măria „noastra din Braila” este pe val , se pare ca ii face viata grea Igai, ba chiar are sanse bunicele sa castige partida. (6-4- 5 -3). Hai, Maria!
            P.S.Taman acum vad ca a aparut si Nostrastella care, dupa ce a vazut ca favorita ei, Cori Gauff , a iesit din cursa ne anunta subtil ca pariaza pe Krachicova . Misto faza, dar asta nu inseamna ca dovedeste pricepere si pasiune pentru tenis de camp, ci atceva.

            Apreciază

          • @Stely – Si uite așa au rămas copiii străzii fara 500 de euro. Ceea ce nu înseamnă ca Nostrastella ar fi rămas cu acești bani (pe care nu-i are) in buzunarele in care-si tine eugenia.

            Apreciază

          • Mda, doar că nu repetam pt tine. Tu pari mai mult decât educat, totuși. 😆
            Și văd că cerșetorii s-au transformat brusc în copii străzii. Nice. Dar nu cu mine!
            Încearcă la PSD pt asemenea acțiuni umanitare, zic. 😆

            Cât despre eugenia și cum și cu ce se mănâncă, ar fi ceva de povestit la ceas de seară.
            Dar tot așa: nu cu mine, pls! Pentru că eu știind cum! știu și că…că. If you know what i mean.
            Poți încerca cu @zevzecii. Nu cred să te refuze.

            Apreciază

            • Firește ca sunt (mai mult decât) educat întrucât Mamita, Mamare si tanti Mița s-au ocupat de educația mea… fiecare pe câte un domeniu distinct si disjunct in raport cu celelalte, așa încât să nu am de deal-uit cu informații contradictorii în perioada mea de (in)formare. Ceea ce m-a făcut adept inconturabil al separării puterilor in stat, în univers, în individ si, prin urmare, si la „blog” dar mai ales pe Arcă (in condiții simulate de maximă libertate de in/exprimare).

              Sunt absolut de acord să-ti păstrezi eugenia pentru cină.

              Apreciază

          • Stely said

            Uf, a fost cam greu, dar pana la urma fu bine. Sa ne bucuram, asadar ! Bravo , Nole ! Felicitari si la mai mare !🏆

            Apreciat de 1 persoană

          • Îmi pare că ești tot mai ursuz și pălit de sarcasm în ultima vreme.
            Eu făceam referire la eugenism, iar tuu la… ale tale. Gizăs, n-am știut că boala lu’ Calache e chiar atât de contagioasă. Că și duamna ionescuo, io zic morcov dăcât, dânsa…tăt la _ulă cu gândul! Mă rog, însănătoșire grabnică, ce să…să!

            Apreciază

          • Si eu tot la eugenism ma refeream, si-ti ziceam ca e bine sa-l lasi pentru cina, ultima masa, ultima fasole, ultima tigara, ceas de seara, amurgul vietii, final, si sa nu te mai consumi de pe acuma cu asta. Croit pe sarcasm? Asta se prea poate in caz ca nu cumva chiar asta crezi tu insati ca ti s-ar cuveni, avad asteptari in acest sens, pe care na acuma, ti le implinesti singura, vazand un exces de sarcasm, altminteri inexistent. Insănătoșire grabnică oricui are nevoie.

            Apreciază

          • Stely said

            Doua veterane si doua dubliste in finala la Rolland Garros. In prima instanta mi-a parut rau de Maria . Ar fi putut sa castige la fel de bine si ea, dar spre sfarsit Barbara Krejcikova a fost mai concentrata , desi ar fi putut sa fie afectata de greseala arbitrului ,care i-a dat mingea afara , ea fiind insa in teren si totodata ar fi fost si catigatorea meciului. A reusit sa reziste cu calmitate, iar la urmatoare minge de meci a castigat. Merita felicitata pentru darzenia ei. La fel si Maria, care desi nu a jucat la fel de bine ca in sferturi , a fost la acelasi nivel cu castigatoarea. A fost un meci tensionat, si pentru ele dar si pentru sustinatorii lor.

            Am senzatia ca desi au lipsit marile favorite aproape ca nu s-a cunoscut. Cele ramase in competitie au jucat destul de bine. Nu mi-as fi putut inchipui ca ma voi uita la meciuri in lipsa Simonei . Plus ca am vazut si cele mai importante meciuri ale baietilor. Meciul lui Djokovic de aseara a fost cel mai dur meci vazut de mine pana acum. Iesirea lui razboinica din final m-a uluit. Sper ca maine sa fie mai odihnit fizic si psihic. Hai Nole!

            Apreciază

          • Hi!

            @iunie 10, 2021 la 1:24 pm, seriously, sper că ești bine totuși!

            Apreciază

        • Apreciază

  20. Bau Bau said

    https://actsipoliton.ro/dr-joe-dispenza-supranatural-carte

    Apreciază

  21. Iosif said

    https://biblia.resursecrestine.ro/isaia/66

    Apreciază

  22. Aila said

    Astazi, musai sa ii uram La multi ani! lui Goe. I se spune lui D-L dar in realitate este doar un baietandru rasfatat. De la mine pentru el un mare tort cu frisca si cirese alaturi de un paharel cu Limonada si un platou generos cu fursecuri, toate, dar absolut toate, preparate doar de Moa. Multi ani traiasca Goita, La multi ani!

    Apreciază

  23. Neutrino said

    La multi ani Mircea!

    Apreciază

  24. Stely said

    Neutrino, Bau, bau, Aila, Iosif, niste aiuriti care si-au dat intalnire , azi , de ziua copiilor pe Arca lui Goe. „La multi ani ,Mircea! ” – zice smecherosul „Bau -Bau” , pe care din ce-mi dau seama il /o re-cunosc. Proasta ? cam da. 🙂 I s-a pus pata (acum ) pe Mircea C. Are ce are cu poetii (scriitorii)optzecisti spre noua…
    Apropo , dar parca „neutrino” a fost candva nick-ul Dl-ui Goe… 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    • Parca n-ar fi 1 Iunie ci tot 1 Aprilie… Arca lui Goe, Arca påcålicilor… Aila, Iosif, Bau Bau… „oamenii” zilei, gata oricand sa-si dea in petic cu o dezinvoltura de invidiat… Liber la noi ca la banul Ghica…

      Apreciază

  25. Bau Bau said

    Apreciat de 1 persoană

    • @Bau bau – „Chiar nu vă place emisiunea cu Mircea Cărtărescu? ” – Scuzati-ma, n-am stiut ca trebuia sa ma extaziez explicit fata cu gestul generos de a ni-l oferi in dar (gratis) pe Mircea Cartarescu (sarut mana Bau bau) pentru a nu se interpreta intempestiv, exhaustiv si abuziv ca nu ne place, emisiunea, Catarescu, dimpreuna cu bau-bau-lelea din dotare. Drept pentru care fac necesara precizare: Chiar imi place emisiunea cu Mircea Cartarescu. De Cartarescu himself nici nu mai vorbesc.

      Apreciază

  26. Iosif said

    https://biblia.resursecrestine.ro/ieremia/2

    Apreciază

  27. Bau Bau said

    Fiind un prost, vă propun să meditați asupra similitudinilor dintre violențele generate de creștinism și cele generate de marxism. Despre „diavol” în viziunea ambelor orientări de gândire și fantezie. Despre miturile lor specifice.

    Apreciază

    • Exista similitudini remarcabile intre credinta creștină și credinta marxistă. Nu cred ca felul in care sunteti ar trebui sa fie o piedica in calea d-voastra de a dezvolta cu dezinvoltura o teorie proprie pe aceasta tema, fara sa apelati la bunavoita altora de a va da apa la moara. Sunt sigur ca ineresul publicului exista si de indata ce veti catadicsi si cuteza sa va faceti publica teoria pe Arca lui Goe, excegetii Iosif & Aila nu vor pregeta sa aiba re-actii. Cat de frica sa va fie de aceste re-actii?

      Apreciază

      • Bau Bau said

        Vorba unui prieten: „Sunt prost, dar nu tâmpit”. Bavardaj plăcut, împreună cu admiratorii!
        Chiar nu vă place emisiunea cu Mircea Cărtărescu? Este unul dintre marii noștri oameni de cultură. Sper că nu i-ați urat „la mulți ani” așa, la mișto.
        Pentru IP Culianu toate religiile și chiar știința au ceva comun: funcționarea minții umane creatoare de mituri. Extremiștii neagă legăturile, provoacă lupte inutile, se luptă cu diavolii din mințile lor, proiectați asupra celorlalți. Mintea lor are un defect. Nu e setată pentru armonie și echilibru.
        Numărul de neuroni dintr-un strat cerebral crește mereu (prin migrarea celulelor stem și transformarea lor) dacă exersăm abilitatea corespunzătoare stratului.
        Iar inteligența se definește mereu altfel, după nevoile timpului.

        Echilibru pe ape vă doresc, stimați navigatori!

        Apreciat de 1 persoană

        • Toate lucrurile care exista au ceva in comun. Ca exista. Interesant este ceea ce le deosebește. Ce zic eu interesant?! Esențial.

          in subsidiar s-ar putea deduce ca va considerați posesoarea unei minți setata pe armonie si echilibru, de unde si fireasca atracție către Arca lui Goe. Voluptatea auto-negării…

          Extremiștii neagă legăturile, provoacă lupte inutile, se luptă cu diavolii din mințile lor, proiectați asupra celorlalți.” – Cam da, e si asta un soi de extremism. Sugestia ca ați fi remarcat așa ceva aici este in sine nițel extremistă, nițel grotescă, nițel prostească (pardon de impresie) in tot cazul falsă. Exista însă si o alta categorie de extremiști: Inventează legături inexistente, forțează reconcilieri inutile si absurde, se luptă cu diavolii din mințile lor, proiectați asupra celorlalți. Cam așa precum domnia voastră care vor musai sa fie cu curul simultan in doua luntri, pe care le-ar vrea musai sudate una de alta. Înainte de a reconcilia știința cu religia (intre care, intre noi fie vorba, nu exista in fapt niciun diferend de reconciliat) poate are trebui sa începeți cu ceva mai ușor. Să vă orientați spre alte povesti. Sau basme. De exemplu ați putea încerca sa reconciliați Capra cu trei iezi cu Scufița Rosie. Ați putea încerca un eseu pe tema asta. Va oferim găzduire gratis, critica literar-artistica si aplauze.

          Chestia cu neuronii e cam hodoronc-tronc. Presupun ca ați vizat discuția cu Nostrastella despre faptul ca „oamenilor nu le mai creste creierul”, adică ca nu le sporește inteligenta (nativa) de la o generație la alta… Se pare ca mintea d-voastră, setată pentru armonie și echilibru, a sesizat o contradicție, si o ocazie de a zice „ba nu. creste”. S-a descoperit relativ recent ca pe durata vieții pot apărea neuroni noi prin procesul pe care l-ați pomenit. S-a mai vorbit despre asta pe Arca lui Goe. Pana nu demult se credea ca numărul neuronilor avuți la naștere scade constant pe durata vieții prin moartea neuronilor care (spre deosebire de celelalte tipuri de celule) sunt celule ce nu se înmulțesc. Recent s-a descoperit ca exista un proces de reîmprospătare cu neuroni noi care pot compensa o parte din pierderile inerente, naturale de neuroni. Prin urmare exista mecanisme prin care rata de scădere a numărului de neuroni poate fi micșorată. Asa si? Ce-i cu asta? Ce ați vrut sa spuneți? Cam nimic cred. Te pomenești ca înainte de a se fi descoperit chestia asta, oamenilor nu li se regenerau neuronii 😦 așa încât da, generațiile anterioare aveau o inteligentă mai scăzuta. 🙂

          Tot nimic si in pseudo-urarea optativ – constatativă „Echilibru pe ape vă doresc, stimați navigatori!” Ei, as, ne doriți. Un căcăt stimați telespectatori. Cum adică că ne doriți? Daca nu ne-ați dori, sau ne-ați dori invers care ar fi diferența? Niciuna. Aveți meteahna asta încă din îndepărtata tinerețe de a face afirmații stupide ambalate in frumoase urări (in fapt urâte dorințe). Singura parte buna in aceasta urare consta in ideea sugerata aluziv ca ar fi fiind vorba despre o urare de bun rămas, la despărțire. Măcar de-ar fi. De parca nu v-am cunoaște „mintea d-voastră, setată pentru armonie și echilibru”

          Apreciază

          • Bau Bau said

            Foarte draguț. M-ați amuzat, merci. Vă mai vizitez eu când am vreme.

            Apreciază

          • Pe cine intereseaza ce veti face d-voastra? De ce va deranjati sa furnizati inutila informatie? Te pomenesti ca ati dorit sa fiti sarcastica!!! Cam searbada incercare…

            Apreciază

          • Aila said

            Ce îmi place! V-ați găsit nașul sau nașa. Nu îmi dau seama dacă Bau Bau -ul este băiat sau fată dar înclin către fată. Scrie corect gramatical. Îmi place. Oricum v-ați găsit Babaul, în sfârșit are cineva ac de cojocul D-lui Goe. Super!

            Apreciază

          • Aila said

            Pe deoparte cred ca aveti dreptate. Intradevar si eu am inceput sa simt o reimprospatare a neuronilor. Acum inainte de culcare dupa ce numar oile, recit catelus cu parul cret, pisicuta pis pis pis, inger ingerasul meu si cele 98 de strofe din Luceafarul!

            Apreciază

        • Stely said

          @Bau Bau ,
          Hai, va rog frumos, schimbati-va nick-ul acesta de sperietura 🙂 cu unul mai rezonabil care sa fie mai aproape de ceea ce spuneti (scrieti ) . Am inteles, faptul ca ati dorit sa va pliati cu el pe ziua copilului , sa re-veniti pe Arca lui Goe cu o tenta mai glumeata (copilaroasa)… Acum insa, dupa cum se vede din comantariul de mai sus ,ati devenit mai serioasa cu teme interesante si total schimbate , vrand pesemne sa demonstrati ca aveti (exersat ) abilitatea de a învăța și de a schimba obiceiurile vechi prin formarea unor noi conexiuni, insemnand ca ceea ce ati scris mai sus – anume ca „numărul de neuroni dintr-un strat cerebral crește mereu (prin migrarea celulelor stem și transformarea lor) ” – este un lucru infaptuit, ca cercetarile in domeniul neurogenezei (neuroplastiei) au fost puse deja in practica.
          Mai precis ceea ce se vede aici :

          P.S. Off topic – Arca lui Goe , intuiesc ca sunteti in tribuna la Rolland Garros . Aveti emotii ? Inceput ceva mai greu, dar acum e bineeee !!! Hai, Nole !😇

          Apreciază

          • Bau Bau said

            Domnule, va veți obișnui cu oximoronul. În rest, merci. Zi bună!

            Apreciază

          • oximoronul? Te pomenesti ca sub semnatura „bau bau” se afla insasi „zâna cea buna”…

            Apreciază

          • @Stely – M-am uitat in paralel la Nole si la Fedex. Sinergia faptelor pare sa-si urmeze cursul urmând meandrele concretului.

            La fete vad ca „surprizele” se tin lant si favoritele pleacă acasă intr-o veselie. Dar asta deja nu mai e nicio surpriza. Au rămas Svitolina, Gauff, Sabalenka si Iga, mai răsărite… sau sau/si Sorana Cârstea 🙂 🙂 🙂

            Apreciază

          • P.S. – Ati vazut cum v-a raspuns bau-bau: „va veți obișnui cu oximoronul”. 🙂 Sa fie vorba de un angajament de co-laborare pe termen lung? O viza oare pozitia de mascota, de care subredul Iosif pare sa nu fie in stare? Cine stie. Mi se pare destul de odihnita. 🙂 Probabil ca se plictiseste teribil retrasa la tara… si vazand nivelul la care a coborat menajeria de pe arca pe linia iosif-aila s-o simti competitiva. O vad in postura de lider a troll-ilor. 🙂

            Apreciază

          • on record, la posibile surprize pozitive le-as adauga pe Maria Sakkari si pe Ons Jabeur 🙂

            Apreciază

          • Stely said

            Asa am facut si eu . Au fost admirabil amandoi. La un moment dat ,mai precis in setul trei , am avut impresia ca Cilic va prelua conducerea , dar nu a durat mult si Federer a egalat ( 5-5 ) apoi gata… Abia astept sa vad sfertul de finala(asa cred)cu Djokovic favorit .
            Mare ghinion si cu A.Barty. Dar ea macar a jucat ceva anul asta , dar Simona sta rau . De Osaka nici nu mai vorbesc ca nu-mi pasa de mofturile ei. Cred ca tot Iga va lua trofeul …Ati vazut ce scor a inregistrat cu Peterson ?(6-1-61)

            Mda, raspunsul madamei „Bau Bau ” un ” oximoron” de tot rasul este in acelasi registru de altadata . Am sperat ca dupa o pauza atat de lunga a dobandit ceva imbunatatiri (schimbari) de comportament dar nu, nici o abatere a cailor batatorite … Teoria ca teorie, in privinta abilitatilor de invatare si schimbare a obiceiurilor vech si rele prin formarea unor conexiuni noi si bune dar practica e moarta cu totul. Sa vedem ce va urma . Vad ca primeste o mana de ajutor de la Aila, s-ar putea si de la Nostrastella , daca va mai da pe aici. 🙂 Imi pare rau ca a zbarcit-o cu tenisul. Se vede clar ca nu este pasionata , doar ceva informata .
            Nu prea am inteles bine ce legatura ar fi intre Naomi Osaka si romancele noatre. Daca ar fi sa facem o legatura ar fi intre ea si Simona Halep sau AshlyBrty. Au si sunt si ele in situatia de a se prezenta la conferintele e presa, cateodata cu lacrimi in ochi, dar nu s-au gandit niciodata sa boicoteze presa. Este ca si cand i-ar pune lacat la gura. Aici este vorba de libertatea presei . Cum e citatul acesta:„Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca tu să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!“ dixit Rațiu. Nu intra si presa ?

            P.S. Aveti idee ce este in capul „Bau-Bau-lei” cu modul acesta in care care mi s-a adresat ? „Domnule, va veți obișnui cu oximoronul. În rest, merci. Zi bună!”

            Apreciază

          • In formula de adresare cu „Domnule” cred ca este vorba de un mic schepsis prin care vrea sa para derutatnta. Ceva gen diferenta dintre francezi si englezi. Francezul ii zice englezului: Mai, voi englezii suteti teribili. Daca intrati din greseala peste o doamna in baie, ziceti „Pardon doamna” si va retrageti inchizand usa. Si cum ar trebui sa procedam? intreaba englezul mirat. Asa ar trebui sa procedati (ii raspunde francezul) dar ar trebui sa spuneti „Pardon domnule”.

            Ajutorul acordat de Ailia si de Iosif oricui este nepretuit. Cei doi sunt intr-o categorie speciala, fiind capabili sa compromita pe oricine asociindu-i-se. Alianta Aila Bau Bau poate face minuni pe Arca lui Goe. Comic garantat. Sper ca Bau Bau sa-i adopte pe cei doi ciraci pentru a forma o sfanta treime a harjoanelor armonice si echilibrate.

            Apreciază

        • Stely said

          Aici un articol cu cea mai justa atitudine fata de „scandalul „Naomi Osaka si hotararea ei nechibzuita de a boicota presa :

          Piers Morgan, una dintre cele mai reprezentative figure din media britanica, a atacat-o dur pe Naomi Osaka intr-un editorial scris pentru Daily Mail si a continuat pe Twitter sa-si sustina pozitia.

          „Ce jurnalist va mai indrazni sa o critice vreodata pe Naomi Osaka? A obtinut ce a vrut – gata cu criticile, numai laude. Intre timp, toti colegii ei vor continua sa-si indeplineasca obligatiile contractuale fata de media si vor mai primi si critici. Nu pare corect, nu?”

          „Am o problema cu celebritatile care castiga o gramada de bani din media, dar apoi ataca aceeasi media folosind problemele mintale ca o arma pentru a o reduce la tacere”

          https://ziare.com/tenis/roland-garros/naomi-osaka-piers-morgan-meghan-markle-osaka-retragere-roland-garros-1682828

          P.S. Are dreptate si Boris Becker cand spune despre cariera ei ca este in pericol :
          „Mereu am crezut că presa face parte din această profesie. Fără presă nu există premii în bani sau sponsori.
          Acum se retrage din turneu pentru că nu poate rezista. Asta îmi ridică semne de întrebare. Dacă nu poate face față presei de la Paris, atunci nu poate face față presei de la Wimbeldon sau US Open. Deci, aproape că simt că e în pericol cariera ei din cauza problemelor mentale”.

          Apreciat de 1 persoană

          • Se pare ca accesul mult prea rapid la castiguri de multe zeci de milioane, nu atat direct din tenis, cat din contracte publicitare aduse de tenis, le intuneca unora mintile intr-un hal fara hal, incat ajung sa nu mai inteleaga nimic si sa-si compuna mimica, gesturile, atitudinea numai pe inchipuirile proprii. Osaka isi imagineaza ca toate puhoaile de bani si considerarea care au dat peste ea au ca sursa valoarea ei personala, faptul ca da bine in minge si ca e o persoana animata de „bune intentii” si aspiratii extra-sportive. Multi nu inteleg nimic din jocul de tenis si din fenomenul tenis (cu totul alta poveste), si cum poate un tenisman sa ramana tenisman in joc si in fenomen. Cand chiar un sportiv, un campion precum Naomi Osaka, se incadreaza la categoria „stupizi incapabili de discearnant”, lucrurile capata un gust amar si asa un aer de tragi-comedie antica. Din jale se intrupeaza Electra. Osaka ca Osaka.

            Sa fii jucator de tenis este un rol pe care trebuie sa-l joci, e o re-prezentare si o re-prezentatie, actoriceasca. Actori mari, actori mici. Sunt unii carora li se nazare ca ei nu au de jucat niciun rol inchipuindu-si ca le-ar fi (ar trebui sa le fie) suficient sa fie „decat” ei insisi, in natura. Ce spui Franz? Si ca restul fenomenului trebuie sa se re-organizeze pentru a acomoda persoana (nu actorul). Tupeu nu gluma. Ca acest tupeu denota tulburari clinice sau este favorizat de stari patologice este realmente neimportant in context. Osakai i s-a urcat pur si simplu la cap. Poate ca i s-a urcat atat de tare incat a dovedit-o, nu declansandu-i boala si dandu-i ocazia sa se manifeste. In niciun caz eventualele ei depresie si anxietate ei nu provin din faptul ca o intreba vreun ziarist de ce joaca prost pe zgura.

            P.S. Vad ca amica Sabalenka si-a consumat munitiile mult prea devreme. Nu cred ca si-a potrivt bine pasii pentru maximul de forma, atindandu-si-l prematur, inainte de Roland Garros. E si acesta un „detaliu” de care trebuie sa tina seama sportivii. Probabil ca astfel sporesc sansele pentru Iga…

            Apreciază

          • Haide Ana, hai Sorana…

            Sincer sa fiu Sorana mi-a intrecut asteptarile… 🙂

            Apreciază

          • Stely said

            Da, dar nici Ana nu-i mai prejos. Joaca tare si frumos. Haide Ana , da-i bataie ! Chiar asa , cum ar fi sa avem doua românce (o sinăiancă si o târgovişteancă) in optimi la Roland Garros? Si mai avem si la dublu :Horia Tecau si Monica Niculescu, tot in optimi.

            Apreciază

          • Stely said

            Ana Bogdan a facut un meci frumos, dar ce pacat … 😦 Ar fi putut sa castige tot atat de bine si ea . Nu s-a vazut nici o diferenta, nici in ce priveste calitatea jocului si nici fata de locul in clasament : Ana -104, Badosa-35. Chiar daca a pierdut, viitorul arata bine pentru Ana. Capul sus, Ana ! Meriti felicitari pentru jocul tau de azi.

            Apreciază

          • Mi s-a parut un joc echilibrat intre doua jucatoare de valoari apropiate. Un joc destul de slabut si fara pretentii. Cu ceva mai multa ambitie si o atitudine mai potrivita ar fi putut castiga si Ana la fel de bine cum a castigat Paula. Asa insa a castigat cea un pic mai bine plasata in clasament, un pic mai tanara, un pic mai hotarata si un pic mai frumoasa. Au fost intr-adevar extrem de mici pic-uri, dar suficient cat sa faca diferenta. Oricum cred ca si traseul Paulei la Roland Gaross se cam incheie intrucat nu cred sa-i dea Marketa Vondrousova vreo sansa.

            Apreciază

  28. Iosif said

    Apreciază

  29. Iosif said

    Apreciază

  30. Aila said

    Info:
    Moderatorul blogului Nautilius, Al Phagora a lansat o invitatie de participare la un joc de creatie intitulat Poezii și imagini. Cine este interesat se poate inscrie.

    Poezii și imagini


    Eu sustin astfel de initiative asa ca am considerat ca un scurt info pe bArca ar fi de un bun augur.

    Apreciază

  31. Bau Bau said

    E „duu…ce” dl. Goe!

    Își prezintă ipotezele drept adevăruri inconturnabile.

    O setare a minții? Un procedeu de manipulare?

    De meditat, dragi vizitatori „next generation”.

    Apreciază

    • Aila said

      Ce-i drept Bau Bau, Duuu….cele ar trebui adus intr-o stare de echilibru si armonie el cu el si el cu restul. In genere duuu…..cele, precum barza sta doar intr-un picior, scoate fum pe nas, este nitel fu….dul de o ureche si improsca venin de vipera…… dar in fond e bun de pus doar pe o minuscula rana cicatrizata. Oricum, eu cred ca doar tu esti in masura sa il scapi de hibe, de fricile din subconstient, de chelie si de fudulie. Eu am tot incercat dar fara rezultat. L-am tot invatat de bine, i-am aratat calea dar el trebuie sedat, setat, revigorat si innoit sau indoit. Oricum ceva, ceva trebuie facut cu el, pentru el si fara el..

      Apreciază

      • Bau Bau said

        Nimeni nu poate fi tratat dacă nu dorește asta. Iar eu nu-mi propun să impun cuiva vreo vindecare. M-am amuzat un pic, am încercat o discuție serioasă „on topic” și nu a mers.
        „Don’t mind”, cum zice chinezul. 🙂
        Goe are alături un Goe și mai mic. E bine pentru starea lui emoțională. Hai să nu-l scoatem din clișeica „zonă de confort”.
        Zile vesele vă doresc!

        Apreciază

        • Aila said

          Cine a zis ceva de vreun tratament. Cine ar vrea să îl scoată pe Goe din vreo zonă. El este înfipt bine în peisaj. El doar tratează subiectele serioase cu superficialitate când vrea și cu cine vrea el, ca asa vrea el. Dar una peste alta e din clișeica cum foarte bine ai scris. Numai bine, weekend plăcut!

          Apreciază

  32. Aila said

    – Aglaio, unde te duci mă așa de inopinat, reflexiv si circumspect?
    – Făi Mărie, mă duceam la toaletă, dar acum mă duc după un dicționar…
    Bau Bau folosește cuvinte din dex, frumos din partea ei. Bravos!

    Apreciază

  33. Văd câteva cuconițe care-si plâng pe umăr una alteia, dând impresia c-ar vorbi despre dl. Goe. Aiurea, Vorbesc cu patos despre ele însele si despre faptul ca si-au ratat obiectivele in ceea ce privește luatul in seama. Problema n-ar fi ca se lamentează in public si ca o fac int-un fel plictisitor, fără pic de talent, plat, producând comentarii de umplutură, balast. Practic nu fac decât să ilustreze felul si motivele pentru care-si ratează etalarea si găsirea importantei de sine prin prestarea de servicii gratuite pe Arca lui Goe. Sunt doua animatoare de proasta calitate. Scuze pentru ca n-am acuma vreme de nuanțări.

    P.S. Cică Bau Bau „a încercat o discuție serioasă „on topic” și nu a mers”. Ca-i vinde castraveți avidei Aila, treacă, meargă, dar adevărata co-medie ar fi daca ea însăși in persoana ar crede sincer ca replicile semnate Bau Bau ar conține urme de discuții serioase on topic. Una e sa avem o Bau-bau-lea vicleană si alta una dusă cu sorcova. Ma întreb de ce nu poarta cele „doua doamne” discuția aceea serioasă „on topic” intre ele însele, aici pe Arca lui Goe, ca sa arate cum se face. L-ar putea co-opta si pe Iosif, pentru un superb menaj a trois epistemologic. Probabil ca inserțiile de pseudo-misticism ar mai colora un pic lamentările reducând nițel nota anosta a spectacolului cu cuconite in căutare de atenție. Aștept cu mare nerăbdare sa vad cum se poarta niște discuții serioase on topic int-un dialog de zile mari Aila – Bau-Bau si viceversa. Daca nu s-or inhiba buf. Nițele.

    Apreciază

  34. Iosif said

    Ce va mai place sa va întepati în …condee, în lupte inutile-n vânt, pentru 0 nula ID..eeeee…
    Un shabbath shalom binecuvântat în eter N, tuturor combatantilor Or Biti de eG0e

    Apreciază

    • Ce vă mai place să căscați gura si să faceți zgomote utile-n vânt, atras magnetic si captiv pe Arca „luptelor inutile”. Iosif, iosif, iosif, fudul, stupid, fanfaron, limbricul superior, nulitatea mereu prezentă la datorie, pentru a-si livra gratis „înțelepciunea”, „spiritul”, „umorul” si „profundul” „sens” existential, musai pe Arca lui Goe. Greblea, un dobitoc tragi-comic făcând veșnic un misto greu de sine însuși fără măcar să-si dea seama. Păcat că e si jigodie, altfel cine ce treabă să aibă cu bietul ins care se screme să se ia in seama ca troll, pentru a agata acolo vreo umbra de rost mizerabilei lui existente. Arca il încarcă de sens pe bietul limbric, inducându-i senzația ca prestația lui de animator voluntar ar avea (cumva) vreo utilitate. Ce spui Frantz?

      P.S. Se pare ca Greblea, așa ignar cum se afla, e pe cale sa realizeze dimensiunea (exclusiv) ludica a manifestărilor de pe Arca lui Goe.

      Apreciază

  35. neamtu tiganu said

    Boaaah, cita dinamica, cita frunza, cita iarba… nu prea pricep cine e cu cine, cine e pt,, cine e contra.
    Faceti o pauza si faceti echipele, si puneti-va si tricouri sa stim si noi ceva. Eu ma fac telespectator.. tin cu cei mai buni!

    Mai stiti cum se faceau echipele cind eram mici? Cei recunoscuti a fi cei mai buni, ca era dreptate in lumea copiilor, sau cei care erau proprietari de mingi, ca era si capitalism in lumea copiilor, incepeau si alegeau cite unul, conform renumelui fiecaruia. La sfirsit ajungeau aia grasii, care stateau in poarta. Daca erau fara sot unul statea pe bara!

    Apreciat de 2 persoane

  36. Bau Bau said

    Dinamismul acestei(b)ărci mă umple de încântare. Creștinism, tenis, neomarxism, agitație, umor, pariuri, mârâieli, puseuri de memorie dureroasă – totul la liber, în ritm de hip-hop. Vivat Academia!

    Apreciază

    • In talmes-balmesul remarcat si pomenit, nota de ironie (fina?!) mai lipsea… Acum o avem si pe asta. Merci. 🙂

      Dar sa ne-amintim ca niciodata haosul nu persista… in pofida legilor entopiei… mereu din haos cate ceva se incheaga… cate un mandru chip, cate o idee, o satre de gratie, o ordine, sau macar un flux convergent de emotii… gravitatia lucreaza inexorabil… imblanzind in cele din urma haousul. Urma scapa turma. 🙂

      Apreciază

      • Bau Bau said

        Haosul și ordinea, frați gemeni univitelini.
        Unii aleg din haos trecutul și-l proiectează peste prezent, scărpinându-și câte o zgaibă.
        Alții, aleg ceva nou.
        Haosului îi este totuna.
        Ordinii, la fel.
        🙂

        Vivat membrum quodlibet / Vivant membra quaelibet…

        Apreciază

        • Stely said

          @Bau Bau,
          Daca nu iti cer prea mult, te-as ruga sa explici ce anume ai incercat sa transmiti prin mesajul tau de mai sus?
          1. Cum adica , haosul si ordinea sunt frati gemeni univitelini ? Pa daca ar fi asa, intocmai ca niste frati gemeni , acestea n-ar fi sa se manifeste aproape identic ? Or ordinea (cred) nu este acelasi lucru cu dezordinea, ele fiind doua notiuni contradictorii , manifestandu-se in conformitate cu „logica contradictoriului”, intelegand prin asta ca intre ele exista in permanenta o lupta din care ar trebui sa existe un invingator .

          2. De asemenea , spui asa :”Unii aleg din haos trecutul și-l proiectează peste prezent, scărpinându-și câte o zgaibă. Alții, aleg ceva nou.”

          Da, dar te intreb : cum interpretezi tu zicerea ta, precum ca cineva si-ar proiecta haosul din trecut „scarpinandu-si cate o zgaba?” E de bine e de rau”? Eu cred ca este de bine. Mai cred, de asemenea, ca si ei s-au ales cu ceva nou. Ramane insa de stiut cu ce s-au ales „altii”. Ei bine, asta numai tu poti s-o stii si, daca vrei, poti sa ne-o spui si noua.

          3. Concluzionezi asa : „Haosului îi este totuna. Ordinii, la fel.”

          Dupa cum spui (enigmatic) in lume sau in viata unui om, ar fi sa fie, ori numai ordine , ori numai dezordine . Desigur, poate nu am inteles eu bine, neputand stapani prea bine tehnica maieuticii. Prin urmare , m-as bucura daca mi-ai explica rand pe rand nelamuririle mele.

          Apreciază

          • 🙂

            Apreciază

          • Stely said

            P.S. M-am gandit ca n-ar fi rau( off topic) sa aduc aici niste citate ajutatoare din care putem afla , in limbajul Teoremelor poetice, cate ceva despre ordine si dezordine, Dumnezeu si Diavol (MareleSeparator).Iata :

            Dumnezeu este un dumnezeu al ordinii,
            spunea Jakob Boehme . Un dumnezeu care
            joacă zaruri , care mânuieşte dezordinea
            pentru a crea ordinea .Dumnezeul care
            joacă zaruri este dumnezeul maieuticii .

            Marele Separator ne dă iluzia unui univers
            al ordinii pure sau al dezordinii pure.
            Acest Diavol cu doua feţe
            nu este decât o faţetă a lui Dumnezeu .

            Diavolul este o necesitate cosmică :
            imensă centrală energetică a dezordinii ,
            graţie căreia ordinea poate fi creată.

            Basarab Ncolescu

            Apreciază

          • Stely said

            Uf, scuze : Basarab Nicolescu in loc de …vedeti mai sus .
            P.S. @ Arca lui Goe : mai clar, ce inseamna zambaretul acela ?
            PPS… si Nostrastella nu mai vine. 😦 Constat cu mahnire ca nu prea i-a placut „menage a trois” -ul nostru . Dar nu-i nimic, poate ii va placea acesta : 🙂

            Apreciază

    • Stely said

      Bau Bau ,
      Ai spus bine si frumos. In ce priveste”memoria durerosa” a fost doar memorie, căci durere n-a prea fost , sper ca nici la tine. Asadar , daca tu spui ca esti incantata de dinamismul b(arcii) spun si eu ca ma bucur , zau . 🙂

      Apreciază

  37. Bau Bau said

    Domnule S., metaforicul nu se explică, imho. Pot adăoga doar că haosul conține ordinea, iar ordinea conține haosul. Pentru cine vrea să creadă, da. Pentru cine nu, nu. Aici e Împărăția Nimicului, deci Nimic are / nu are importanță. 🙂

    Relax!
    După ploaie, iese soarele.

    Apreciază

    • Bau Bau said

      Totuși, m-am gândit că acest articol, combinat cu citatul dvs. din Basarab Nicolescu, vă poate fi de ajutor în explicitarea metaforei.
      Amin!

      Apreciază

      • Stely said

        Doamna M ,
        Nu stiu despre ce articol vorbiti si nici nu intrevad „metaforicul” in comentariul invocat de mine . Daca ar fi vorba de metafore mai degraba le gasesc din plin in comentariul acesta ,odata cu ele si raspunsurile completate ,desigur, cu citatele din Teoreme poetice.
        iata :” … mereu din haos cate ceva se incheaga… cate un mandru chip, cate o idee, o stare de gratie, o ordine, sau macar un flux convergent de emotii… gravitatia lucreaza inexorabil… imblanzind in cele din urma haousul. Urma scapa turma. 🙂”

        Asa, si asta cu ” Aici e Împărăția Nimicului, deci Nimic are / nu are importanță. 🙂” tot metaora este sau doar un subterfugiu ieftin?
        ” Amin ” Va inruditi cumva cu „domnul Iosif ” ?
        Si altceva : la mine este mai mereu soare , dar din ce-mi dau seama la dvs este cam de multisor in ceata. Dovada fiind gaselnita cu „Domnule S.” Daca ati vazut ca a fost preluata, ca un papagal de Nostrastella ,v-ati inchipuit ca a fost si validata ?

        Apreciază

  38. Bau Bau said

    Sunteți și dvs „duu…ce”.

    „Amin” înseamnă „Așa să fie”. Nu-l folosesc doar creștinii.

    Mult bine vă doresc! Și multă liniște.

    Apreciază

    • Stely said

      Mai de graba „Amin” ar fi un fel de miruiala de mantuiala .
      Mult bine va doresc si eu dvs , dar n-as vrea sa merg mai departe cu urarile, deoarece imi este teama (de, sunt un domn) sa nu scap si ceva de „duulce”. 🙂

      Apreciază

  39. Știind cum, știm și că… că?

    Hm. Nu prea cred.

    Se pare că s-ar dori cumva -neapărat, să ne încredem în trecut. Istoria, mno.
    Mai mult decât atât: trebuie să și învățăm din el! Ăăăăăă.. seriously?! Dar oare relatarea acestuia e %la sută adevărată? Nu știu ce să zic. Căă dacă există cea mai mică umbră de’ndoială, apăi e ca și cum te-ai pregăti de munte și defapt aterizezi într-o fucking mlaștină, cu nema sculilii necesare. Sigur, normal, ar trebui să existe o relatare obiectivă și de încredere a trecutului. Dar oare ea chiar există? Ne putem pregăti de ceea ce ne-ar putea aduce viitorul, dacă nu avem acuratețea trecutului descris epic prin cărțile de istorie? Naiba știe. Io cre’că nu.

    Și până la urmă, de ce draci e musai să studiem istoria, anyway? Istoria a orice. De ce este obligatoriu să ținem o evidență a celor întâmplate? Doar teama că dacă nu, suntem sortiți a repeta nebuniile strămoșilor noștri?! Ha! De parcă nici nu le-am fi repetat pe multe dintre ele. Că n’așa? tindem să ne amintim doar lucrurile care nu ne provoacă urticaria minții și nu ne supără la lingurică. Mda. Nice, indeed.

    Pe mine cel puțin, problema adevărului istoric mă cam lasă rece. Mi se pișcă. Că până la urmă, istoria nu e oare mai presus de orice, pur.. factică?! Istoria se creează și se formează aprioric. Vrem au ba. Ș’atunci la ce să mai scormonesc dincolo de ce n-am trăit ori n-am auzit din poveștile părinților și bunicilor mei? Aud? Nici o teorie a istoriilor nu se poate potrivi mănușă, cu imensa varietate a comportamentului uman, cu imensa multiplicitate de cauze și efecte mici și neștiute care formează interacțiunea dintre oameni ș’a tuturor ”trebilor” ce au loc sub privirile noastre în natură. A ști ce s-a întâmplat cândva, nu-i deloc o garanție întru iluminare, dacă nu poți începe să înțelegi de ce s-a întâmplat.

    Istoria imediată și trăită de mine, poate fi oare comparabilă cu cea trăită de… Dinescu să zicem? Niciodată. Percepțiile fiecăruia asupra acelorași vremuri ne despart cu siguranță. Din varii motive.

    -Mamă cum a fost pe vremea regelui?
    -N-a fost bine deloc, măi dragă.

    Întrebând mai târziu niscaiva intelectuali…
    -Ce-ai fă! Mai bine n-a fost niciodată; nici ‘nainte nici după.

    Hm.
    Io pă cine să cred acuma, Doamne?!
    O cred pe mama… deocamdată.

    (va urma?)

    Apreciază

    • ai redat o mica exemplificare de pseudo-logica… Argumentele tale (a) istoria e inexacta, deci nu reda adevarul, deci e falsa, deci e invers. (b) istoria e inutila pentru ca nu previne actiuni negative in prezent. (c) istoria nu e buna pentru ca emotia creata vorbitorului este indiferenta. Deci e clar e invers. Astfel de demonstratii pseudo-logice nu fac decat sa consolideze teoriile pe care le combat. Merci.

      Apreciază

    • neamtu tiganu said

      Pe undeva e un simbure de adevar, regretele mele sunt strins legate de prostiile pe care nu le-am facut. Sigur, regret si prostiile facute, dar mai mult le regret pe cele nefacute.

      Sa presupunem ca as fi stiut istorie, dar istoria nu se repeta, chiar daca telectualii insista sa ne convinga ca s-ar repeta, nu, nu se repeta intocmai, ci cu nuante, ori exact aceste nuante fac diferenta.

      Si sa zicem ca s-ar repeta, chiar si in acest caz poate as dori sa traiesc acele sentimente, emotii, pe care le-au trait aia.

      Istoria e folositoare doar in domeniul tehnic, acolo unde vezi ca anumite solutii, idei au dus la rezultate catastrofale… desi fantezia noastra e atit de bogata ca putem oricind inventa noi solutii catastrofale, fara a fi nevoie sa ne repetam.

      Apreciat de 1 persoană

  40. Bau Bau said

    Despre organizarea în fractali a evenimentelor istorice (de unde vin atât similitudinile cât și diferențele subtile), precum și despre eroarea de a căuta musai filiații între evenimente vorbește IP CULIANU în „Arborele gnozei”.
    Dacă mai trăia, punea la punct o nouă metodă de studiu al istoriei. Începuse cu o revistă. Poate a fost prea devreme, și ceva l-a pedepsit pentru grabă (e o metaforică glumă amară, nu dați cu paru).

    Iar logica aristotelică este mai puțin productivă în studiile diverselor evenimente decât cea terțiului inclus, așa cum o demonstrează magistral Stephane Lupasco, prietenul domnului Basarab Nicolesco (citat reverențios pe aici).

    Și… Poate ar fi interesant de văzut cum se leagă fractalic diversele religii.
    Creștinismul ar deveni mai puțin condamnabil, poate. 🙂

    Și ar mai fi interesant de studiat cum a distrus Revoluția franceză cultura creștină. În fractal cu consumismul globalist. „Liberté, égalité, fraternité!”

    Mă opresc aici, vremea curge iute pentru mine. Zi faină, navigatori de uscat! 🙂

    Celor care mă vor taxa – poate – drept o damă proastă, le reamintesc că: sunt prost, dar nu tâmpit!

    Apreciat de 2 persoane

    • Daca tot ați pomenit, in calitate de fan, ideea aplicării Teoriei universalității fractalilor in cazul particular al evenimentelor istorice si in cazul sistemelor istorice in general, ar merita sa dezvoltați subiectul, inclusiv cu interpretări personale ale semnificației istoriei fractalice si/sau poate să încercați sa explicați cum anume ar putea analogiile dintre istoria creștinismului si altele, precum revoluția franceza sau comunismul, să vă schimbe perspectiva propusă in topic in legătură cu felul in care s-a impus creștinismul in lume, acolo unde a reușit sa se impună. Am senzatia ca v-ati dori a fi avocat al diavolului… Curaj…! Sau vreți doar sa fiți un simplu instigator care sa le stimuleze altora pofta de a emite teorii… Haide, puțin fair play, ce naiba… Sau mai simplu spus, cum înțelegeți d-voastră, mai concret, prin faptul că ar exista o interpretare fractalică a istoriei. In afara de faptul că vă place cum sună.

      Apreciază

  41. Aila said

    Sunt de acord cu Nostrastella are dreptatea ei, are dreptate și NT deci și el cu dreptatea lui iar BauBaulina a studiat deci EA STIE sau DOAR EA STIE LA ISTORIE. In rest și eu sunt pe fugă alerg să trag mâța de coadă. Servus!

    Apreciază

  42. fotosinteză12 said

    Doamnul Bau-bau, propune o vedere mai largă , care mi se pare și mai corectă.

    Apreciat de 1 persoană

  43. Stely said

    „Adevaul istoric” : o „Invatatura parinteasca ” din 1882, despre credinta :

    „Credința lu Hristos au luat toată creșterea și s-au săvârșit nu prin zidiri mari, nici înpodobite și strălucite, ci prin proaste și nebăgate în seamă, căci Dumnezeu nu lăcuiaște în besearci de mâini lucrate, ci prin nelucrate de mâini, pentru care și apostolul zice: Voi sânteți Besearica lui Dumnezeu, și negreșit după dumnezeiasca voință să opresc cele peste măsură strălucite zidiri bisericești, pentru că petrecerea noastră iaste în Ceriuri, și nu avem aicea cetate stătătoare, ce căutăm pre cea viitoare, după dumnezeescul apostol Pavel. ”

    Învăţătură părintească, Iași, 1822

    Apreciat de 1 persoană

  44. Stely said

    Dedicatie pentru cei carora nu li”se pisca” de adevarul istoric si care nu au vazut marea infruntare dintre cei doi titani ai tenisului – Djokovic &Nadal : 🙂

    P.S. Vobele cele mai frumoase despre partida”istorica” dintre cei doi , le va spune cu siguranta Dl Goe – un mare iubitor al tenisului profesionist si sustinator infocat al celui mai bun jucator de tenis , recunoscut de d-lui. Acesta fiind, doamnelor si domnilor – Novak Djokovici !

    Apreciat de 1 persoană

    • Stimată, și nu mai puțin.. dragă duamnă,

      Mi se pișcă cam de fiecare dată când vă treziți vorbind vorbe. Și fără a fi întrebată.
      Mno, nici c-ar fi vr’o problemă. Că pân’la urmă, cei peste 10 ani de arcă pe care-i tot clamați, par a vă ‘ndritui a aburca în înalta funcție (!decât plenipotentă) de purtător de cuvânt și de dat cu părerea pe acest blog. Eternul… nimic, vă vine absolut dumnezeiește; doar peștele în apa lui, v-ar putea concura’n similitudini existențiale. Mda. Eclectismul d-voastră din comentarii asupra a orice, mă face să devoalez și mai abitir deșertăciunea demersului. Aplombul d-voastră doamnă-de iure și de facto- tot deșertăciune rămâne. Nimicuri.

      Și da. Mi se rupe de d’joker_ici(sic!) ori de chiloți scoși din cur. The one, the only one pentru mine, e doar Roger Federer, dac-ai auzit de el.Tu crezi că tenisul ăsta, la care te hlizești matale acum, ar mai fi la fel dacă omul ăsta n-ar fi existat? Dar cu cine vorbesc eu? Și apropo de omu’ cu șnur în kur. Io în locul celor pasionați și pricepuți (gen d-ta) aș face o petiție ‘nspre forul de-i cuprinde- WTA, whatever.. să-i dea bietului o dispensă: tu și numai tu, ai voie să joci în pulla goală, sau cu kilt; da’ fără chilot!. Ha. Ar fi o treabă nu? De marketing, normal. Și n-ar sări audiențele în aer? Ba bine că nu! Apăi ș’apăi, presa (fucking presa)… n-ar avea despre ce scrie?! Ha? Crăcănatul a la sharon stone fi-va doar un view pt fătălăi, cum alfel? Îl și văd pe ista zburdând pe iarbă sau zgură cu dânsa fluturând a… libertate! Get the picture!

      So.

      Când s’o retrage Federer, apăi io una o să-mi iau un an sabatic de la tenis. Ș’am să încerc să-l uit -odată pentru totdeauna, pentru a putea apoi s-o iau de la capăt, căutând alți zei care să mă facă să visez la… nimic și nemurire!

      ……….

      Apreciază

    • @Stely – Ma aștept ca cel mai frumos omagiu să-i fie adus lui Novak Djokovic de către nimeni altul decât măria sa, doamnelor si domnilor, Mircea Mester, care, din postura sa de fan Federer, să consfințească cu agheasma, un fapt altminteri evident si anume ca Nole este cel mai mare tenismen al tuturor timpurilor. Sper să o facă cu mai puțin năduf decât sora sa si a noastră, de gintă latină, Nostrastella, dar poate ceva mai explicit si cu mai multa măiestrie. Sentimentele confuze si trepidațiile care-i cuprind pe admiratorii idolului elvețian si totodată membri marcanți a snobismului dobândit, ambalat in glazură de tenis, sunt încă elogii si mai prețioase pe altarul adevăratului zeu al tenisului, nimeni altul decât Novak Djokovic.

      Apreciază

      • Stely said

        Pai n-as crede ca are avea tupeul sa se fofileze de la scrie o cronica pe cinste ,in sensul de a recunoaste ceea ce este evident. Daca nu, ar insemna sa se dezminta ca si cronicar sportiv , care este musai sa fie impartial, indiferent de cine este idolul lui . Abia astept sa-l citesc cronica de maine . Ma bucur ca i-ati adus aminte de promisiune. Imi amintesc discutia de care pomeniti. Mi-a placut foarte mult cronica lui Radu Hângănuț-semifinala Djokovic -Nadal . Parca mi-a ascultat gandurile:

        „Setul 3 a fost creație la comun și operă perfectă. E cel mai bun set pe care l-am văzut vreodată și aici includ și setul de farfurii cu Los Angeles Lakers pe care l-am primit de ziua mea. Ăsta a fost un set de trebuință perpetuă pentru omenire. Sunt mii de moduri în care, în timp, înregistrarea acestui set ne poate fi de folos. Cândva o să începem să circulăm pe către alte planete și, la întoarcere, vom vrea să verificăm integritatea intelectuală a călătorilor. Trebuie doar să pui un colaj cu trei secvențe din setul ăsta și vei ști dacă ființa de la vama intergalactică e om sau nu, în funcție de cât de mult bocește de nostalgie la întâlnirea cu amintirea acestui meci. Orice e sub 5 minute te descalifică din calitatea de om.”

        P.S. Am adus citatatul aici ca sa fie inca o marturie peste timp despre ce a inseamnat tenisul de performanta pe vremea lui Nole si Nadal. Nu vreau sa-l exclud pe Federer , dar el a lipsit de la acest moment istoric, sau mai clar s-a fofilat. Si-a lasat fanii cu buza umflata. Mai au si tupeu sa-i ridiculize adversarii.

        Apreciat de 1 persoană

  45. Stely said

    Au , am pus din greseala doua linkuri asemanatoare . Rog adminul sa lase numai unul.😳😇

    Apreciază

  46. Bau Bau said

    Bloggerii de pe aici provoacă, admonestează, suspectează, dăscălesc, se enervează reciproc, se gratulează cu roșii expirate etc.

    Eu, personajul „prostul / proasta bărcii”, o să mă joc un pic.

    Îmi imaginez o structură de arbore, descriptibilă prin reguli binare de compoziție, adică un fractal în extensiune, ca în „Arborele gnozei”.

    În nodul din vârf scriu CULTURI. În cele două noduri derivate din el scriu CULTURI INVADATOARE versus CULTURI NONINVADATOARE.

    La CULTURI INVADATOARE deriv alte 2 noduri: CULTURI RELIGIOASE versus CULTURI NONRELIGIOASE. La CULTURI RELIGIOASE deriv CULTURA ANTICĂ versus CULTURA CREȘTINĂ. La CULTURI NONRELIGIOASE deriv CULTURI CAPITALISTE versus CULTURI COMUNISTE.

    La CULTURI NONINVADATOARE deriv CULTURI RELIGIOASE (exemplu: cele amerindiene etc.) versus CULTURI NONRELIGIOASE , cu derivate CULTURI ARTISTICE versus CULTURI ȘTIINȚIFICE. Etc.

    Poftă bună! – La jucat mai departe. 😊

    Apreciat de 1 persoană

    • Aila said

      Gata mi-am dat seama Bau Bau tu esti prea uracioasa pentru a fi o EA prea dasteapta pentru a fi un EL prea cultivatoare pentru a fi doar o simpla taranca iar cel mai rau si cel mai Cel este ca nici prostul prostilor nu prea iti reuseste oricat te-ai stradui fiindca nu ai naturalete. Iar a te juca pe acilea e destul de dificil pe deoparte lumea e super ocupata cu tenisul iar pe de alta parte aici nu gasesti bloggeri cum ar fi fost de asteptat ci doar personaje si martafoi. Deci nu-i de tine bArca, nu te pierde in peisaj, nu e locul tau aici.

      Apreciat de 1 persoană

      • @Aila – Intr-un fel ai dreptate. Daca locul tau e pe Arca atunci cu siguranta ca al Bau-Bau-lelei nu e. Totusi, locul tau e pe blogul vrabiutelor.

        @Bau-bau – Insistenta ta de vedea si propune fractali peste tot este usor caraghioasa, iar ideea de a promova fix aici-acum, in contextul dat (in contra-partida cu celelalte prestatii), mica gogomanie cu pretentii de sofisticare. impanata cu CULTURI pe la noduri, denota (in cel mai bun caz) inadecvare, iar in cel mai rau nu cred ca vrei sa stii. Ma rog, te-o framanta pe tine ideea asta de joaca cu modelarea arborescenta, dar a da cu ea hodoronc-tronc in populatie ar merge numai daca ai face-o pe blogul tau, asteptand provincia pentru re-actii. Aici-acum e o fortare. Faptul ca n-o sesizezi ma pune serios pe ganduri. 😦

        Apreciază

        • Aila said

          Rectific Locul lui Bau Bau este acolo unde își dorește deci aici, acolo, dincolo, peste tot. Recunosc ca nu de puține ori, eu scriu tâmpenii din prostie. Daca Bau Bau tot repeta ca nu-i tâmpit dar prost e, eu una sunt la pachet 2 in 1 sau niciunul.

          PS A batut Nole, nu am vazut meciul dar ma bucur. Maine sa vad ce face Begu…….

          Apreciat de 1 persoană

          • Cred ca si Nole se bucura. 🙂

            P.S. Meci ca-i dai voie lui Bau-bau sa se dea in (b)Arca.

            Apreciază

          • „Pe vremuri să ai putere însemna să ai acces la date, astăzi să ai putere înseamnă să știi ce să ignori” – Homo Deus – YUVAL NOAH HARARI

            …cel mai sigur insa este sa ignori totul, de-a valma, otova, chiar si atunci cand comentezi lucrurile respective, acordand-le aparent atentie. Este ceea ce-mi propun ca gazda ospitaliera, si ceea ce in mare masura si reusesc, fiind acesta unul dintre detaliile care contribuie la usurinta cu care eviit cenzurarea, restrictiile, banarea, repudierea, interzicerea, lasand la latitudinea si longitudinea fiecaruia ce, cat, cum si de ce sa spuna sau sa nu spuna, pe Arca lui Goe, acordandu-mi desigur si mie insumi aceleasi privilegii. 🙂

            Apreciat de 1 persoană

  47. Aila said

    Personajul Nostrastella e iubila versus Bau Bau care este un personaj amorf.

    Apreciază

    • Ah, ne-a sosit arbitrul elegantei. Aila ofera note vizitatorilor. Asta le-ar putea intrece pe toate. Pacat ca n-o bag decat eu in seama pe tanti Aila, stapana locului, care, iata, face ordine (fix ca IMGB odinioara)… Cei care vor permise de activare pe Arca lui Goe sunt rugati sa se inscrie pe lista cu audiente la Aila…

      Apreciază

      • Aila said

        Mulțumesc! O reverență pentru băgarea în seamă!

        In rest numa de bine Begu a castigat amu sa vaz ce face Svitolina mea, o vreau cat mai sus ca dupa ce s-o marita nu i-o mai arde ei de tenis. Gael Monfils o cerut-o, o cerut-o de nevasta asa ca daca nu castiga acum nu va mai castiga vreodata. Ar fi pacat, ce o sa zica barbat-su de ea, ca nu fu instare sa castige. Hai Svitolino, fii barbata, da din tine tot ce poti! Dar daca ati spus ca n-are, va cred ca eu nu am urmarit-o, dar o sustin!.

        De la meciurile lui Steffi Graf pe care nu le ratam am vazut si eu ieri meciul lui Monica. E ceva! Bine acu ca vazui un meci plictisitor asta e, m-am orientat dezorientat dar asei re-inceputul uneori calci cu stangul sa dai de dreptul.

        Apreciază

  48. fotosinteză12 said

    Nu se pliază perfect pe tema articolului dar îi tare fain omul acesta și prezentarea de carte a dânsului. Sper să fiu iertată. 🙂

    Apreciază

  49. Bau Bau said

    M-a amuzat nespus caracterizarea mea ieștă din pana Ailei. :))))
    Îmi place dulceața de cireșe amare.

    Merită să mai vin pe aici.
    Sau, mai adecvat, „se merită”.
    Zi faină, navigatori!

    Mulțumesc de film, Fotosinteza!

    Apreciat de 2 persoane

  50. Bau Bau said

    Uitam să repet: sunt prost / proastă (ca mulți!), dar nu tâmpit.

    Îmi place Magazinul Ailei. Interesant blogul Fotosintezei, în opinia mea.

    Cât despre naturelul meu, așa e el. :)))

    Apreciat de 1 persoană

    • In afara unor „detalii” neimportante pana la urma, chit ca acestea (va) tot ies mereu in frunte (din cauza ca le si promovati obseiv ca pe o a doua natura), in fond si mie imi place de d-voastra si gasesc ca ati putea fi (in general) un personaj interesant, cu potential si un contributor important in economia interactiunilor virtuale. Din pacate unele probleme de compatibilitate cu contextul „Arca lui Goe”, va impiedica sa valorificati rezonabil acest potential pe mini-scena improvizata pe aceasta punte. Totusi, indiferent in ce directie vor evolua problemele de compatibilittate dintre bau-bau-goe si gazda-goe, ceva, ceva tot se va valorifica si depozita in cala. Vivat.

      Apreciază

  51. Bau Bau said

    @ fotosinteză

    Citesc Patric Drouot, „Vindecare spirituală și nemurire”, carte amintită în filmul postat de dvs. Se pliază pe mai vechi interese ale mele. Talbot, David Bohm, Pribram, medicina cuantică etc.

    Iar mulțumesc de stimulare.

    Apreciază

  52. Stely said

    Ploua,ploua …la Wimbledon și fără Simona nu se anunță nimic bun pentru fetele noastre. 😦 Monica Niculescu este spulberată de Sabalenka (6-1, 3-0) .Noroc că îl avem pe Nole care iată a intrat în ring. Hai, Nole !

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu