(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Totul e altfel…

Posted by Arca lui Goe pe noiembrie 25, 2021

Lung e drumul Gorjului, dar mai lung al Sabadell-ului. Că la Gorj te duci si vii, Sabadell-ul n-are căpătai. Si pe clipă ce trece, tot mai departe în neant se duce… devenind din ce în ce mai iluzoriu si mai lipsit de orice plauzibilitate. Sabadell-ul devine încet, încet, prilej de divagare si de întreprins alte false călătorii asimilabile basmelor, legendelor si altor feluri de iluzii, precum fuseră nesfârșitele aventuri ale lui Pinocchio pe Arca lui Goe, sau peripețiile lui Sasha la Torino, de nimeni luate-n serios. Ne dorim din tot sufletul să călătorim, să ne deplasăm la fața locului, să vizităm Universul, locurile, timpurile, să vedem cu ochii noștri, să pipăim cu mâinile noastre, să adulmecam si să gustăm… viața mai din plin, dar claustrarea ne zădărnicește aproape orice plan. Chiar gândind cu viteza luminii, până sa ne facem noi un plan de călătorie, să ne alegem o destinație si un itinerariu, suntem aruncați hăt în viitor, la milioane de nanosecunde si la milioane de kilometri distanță, în alt spațiu, în alt timp, străine, in alt context. Mai plănuiește dacă mai poți. Suntem blocați fără speranță în călătoria pe care o face lumea în ea însăși, si nu ca pasageri, nici măcar ca bagaje, ci ca simplu balast, praful de pe tobă. Praful cel isteț. Dar avem de partea noastră imaginația, fantezia, spiritul de anticipare… Ne-am putea plănui călătoriile cele oricum fără de întoarcere (ca așa e pe la noi prin univers, totul e ireversibil, si mai ales altfel) înglobând în plan mersul universului, de l-am știi. Vrem să călătorim ca să cunoaștem universul si vrem să cunoaștem universul ca să putem călători. Suntem vii, si, ca orice vietate, ne deplasăm ca să căutam hrană si ne hrănim ca să ne putem deplasa. De e sens într-asta. (Oracolul stie?) Problema este ca nu prea stim universul (fiind acesta mereu altfel decât il stim noi după știința noastră), si atunci, neavând încotro, ne completam neștiința cu povesti. Orice poveste este o călătorie. Si nu toate poveștile sunt egale. Ce povesti să mai călătorim pe drumul plin de meandre până la Sabadell? Povestea nașterii lumilor? Povestea extratereștrilor? Există tot felul de propuneri de povesti (inclusiv in templul din cală unde Oracolului i se adresează la misto întrebări). Om putea țese o poveste si o călătorie din întrebări? Om ajunge astfel la Sabadell, in piața San Rock, in 2012, pe 19 mai la ora 18:00? Si dacă nu, ce contează? Important este ajungem undeva. Important e ajungem undeva. Neavând încotro. Să continue poveștile. Asta e de fapt călătoria cea mare…

Desigur că, din conținutul de până acum al prozei scurte de mai sus, un vizitator debutant n-ar putea înțelege mare lucru, aluziile din context vizându-l parcă în mod expres pe vizitatorul vechi (inițiat și șiret), care e familiar cu foiletonul epopeic al călătoriei imaginare cvasi-efectuată la Sabadell in 2012 pe data de 19 mai la ora 18:00, in piața San Rock, cu ocazia Odei Bucuriei Spontane, și a …atentie, amneziei… Aș menționa explicit că lucrurile nu stau (chiar) așa, existând o egalitate de șanse perfectă intre vizitatorul vechi si vizitatorul nou în aceasta privință, întrucât din conținutul de până acum al prozei scurte de mai sus nu se poate înțelege per se mare lucru. Pentru a înțelege ceva, ceva, cu anti-cipare, trebuie să ai fie imaginație, fie răbdare, fie și una si alta. Ceea ce vă doresc si d-voastră. 🙂 (va urma)

(a) In realitate lucrurile sunt atât de altfel… încât unii au început să acrediteze ideea că (de fapt) ar fi fiind invers… (va urma)

(b) Omul, ca orice animal, a fost proiectat să călătorească (în timp si spațiu) numai pe orizontală, în timp ce plantele doar pe verticală. Orice abatere de la aceste norme de geometrie în spațiu constituie un abuz odios, echivalent cu invalidarea teoremei celor trei perpendiculare si chiar a teoremei lui Pitagora (generalizată). Toate pe lumea asta au un loc al lor (un loc geometric desigur, pentru cei care-si mai amintesc de problemele de loc geometric). Chiar si Arca lui Goe este un loc geometric… al punctelor egal depărtate de punctul fix al exercitării dreptului la liberă exprimare în anonimat (SF-era lui Goe).

Piețele pot fi destinații fabuloase pentru tot felul de călătorii inițiatice în căutare de resurse vitale… mâncare, flori, fete, frumusețe… necesarul biologic al oricărei ființe pluricelulare… Este cumva paradoxal că, la origine, viața nu presupunea deplasare, călătorii, expediții, ci cel mult vânzoleală… Ființele unicelulare originale nu se duceau absolut niciunde, locomoția si intenția locomoției fiind totalmente străine de natura lor. Stăteau locului sau mergeau unde le ducea locul, vântul, apa, călătorind exclusiv clandestin. Duceau un trai lipsit de orice grijă. Mâncau ce li se oferea gratis sau, dacă nu li se oferea nimic, hibernau, călătorind în timp, închistându-se în cușetă, în așteptarea unor vremuri mai bune… iar dacă vremurile erau foarte bune, se înmulțeau prin diviziune, celulară… având orgasm garantat… Toată drama a început atunci cand organismele unicelulare au inventat „roata”, „focul”… si deplasarea… pe care au început să le folosească expansionist, în căutarea resurselor, unele devenind motorizate precum flagelate, ciliatele si pseudopodele… gata de umblat si de plecat în lumea largă, atrase de mirajul depărtărilor, pe orizontală, iar altele au devenit cyano-bacterii cu cloroplast, capabile să folosească energia luminii solare pentru a-si sintetiza hrana, gata si ele de umblat si de plecat în lumea largă, atrase de mirajul depărtărilor, pe verticală, către lumină. Ce-a urmat mai departe este neinteresant, cele două regnuri continuând să evolueze în cele două direcții perpendiculare, în ritmuri foarte diferite, fără a mai produce nimic altceva realmente semnificativ în materie de deplasare, transport si călătorit. Următorul progres notabil în materie de locomoție va fi consemnat cine stie când, atunci cand s-o inventa teleportarea. 

Călătorie pe verticală, con-comitent în sus si în jos, în același timp, în ritmuri pe care nici melcul nu le poate înțelege. Printre călătoriile verticale se poate vedea un drum pe orizontală. Pentru cei cu ochi si picioare. Si melcul, țuști…

99 răspunsuri to “Totul e altfel…”

  1. O.R. said

    La multi ani pentru Doamna Stely! Va doresc multa sanatate si fericire.

    Apreciază

    • Bau Bau said

      La mulți ani! Și buni să fie.

      Apreciază

    • @OR – Ai știință de faptul c-ar aniversa d-na Stely ceva astăzi?

      Apreciază

      • O.R. said

        Nu am stiinta c-ar aniversa dar am stiinta ca astazi este Sfantul Stelian si atunci este ziua onomastica a celor ce poarta numele de Stelian, Steliana, Stela, Stely. Dar ce v-ati ciufulit asa? Ori pe semne ca ati uitat de Sfantul Stelian ca este pe 26 noiembrie……

        Apreciază

        • Ciufulită ești tu si cu familia ta! 🙂 Te întrebasem total senin, mai ales că nu-i prima oară când ii faci curte si urări d-nei Stely, cu aerul misterios c-ai fi știind tu cine stie ce știință despre dânsa. Așadar nici vorbă de vreo ciufuleală. Vrabia mălai pictează.

          Si dacă-i zi de sărbătoare, atunci ii urăm si noi onomastică fericită d-nei Stely si lucruri bune câte-n lună si-n stele. 🙂

          Apreciat de 1 persoană

          • O.R. said

            Îmi este foarte draga Doamna si mi-a cazut fisa cand am citit printre alte stiri ca astazi e Sfantul Stelian. Am avut si eu o matusa foarte de treaba cu acest nume.

            Apreciază

          • D-na Stely este mătușa de treabă a multora dintre vizitatorii Arcei lui Goe. Nu văd de ce nu te-ar adopta si pe tine ca nepoată. Să fii respectuoasă, să-i zici „sărut-mâna” si să i te adresezi cu „tanti”. 🙂 Poate chiar o să-ți adreseze întrebări pentru Oracol. 🙂

            Apropo, de ce crezi ca dl. Neamțu Țiganu nu a adresat nicio întrebare pentru Oracol? O fi oare pentru ca e ateu si nu crede in prostii din astea sau poate pentru că nu-i inspira nicio încredere Oracolul nostru drept pentru care pe care nu-l poate lua in serios? Nici doamna Renata n-a părut satisfăcută cu răspunsurile oracolești… 🙂

            Apreciat de 1 persoană

          • O.R. said

            Eu il astept pe Bau Bau sa preia Oracolul si eu sa pun intrebari. In rest no comment in legatura cu NT sau cu Doamna Renata.

            Apreciază

          • Nu crez să mai ție mult gerul acesta…

            Apreciază

    • Stely said

      @ O.R.& Bau Bau & Arca lui Goe ,
      Vă mulţumesc frumos pentru urări şi pentru cinstirea numelui meu în aceasta zi de Sfantul Stelian . Desi nu pare a fi un Sfânt de prima mana, neavând în dreptul zilei din calender vreun un semn distinct – cum ar fi cruce roşie sau măcar neagră – am un sentiment de evlavie fată de Cel denumit Ocrotitorul Copiilor. Mă simt parte a acestui har al Sfântului Stelian, transmiţându-le pe această cale multă sănătate tuturor copiiior, mai ales celor în suferinţa, precum şi parintilor lor. 😍

      Apreciat de 2 persoane

  2. AdAmAmA78901000112 0xyzw said

    ==> Comentariul off topic al troll-ului Iosif Greblea a fost mutat AICI

    Apreciază

  3. Florin said

    Cum îmi doresc o călătorie, reală, fie și într-un oraș!

    Apreciat de 1 persoană

    • Cu mașina? Cu trenul? Cu avionul? Cu vaporul? Cu bicicleta? Cu tricicleta? Cu trotineta? Cu căruța? Cu calul? Cu cămila? Pe jos? Cum să fie?

      Apreciat de 1 persoană

      • Florin said

        Cu orice. Îmi place cu mașina sau pe jos, i-am invidiat pe unii care băteau un drum lung și dificil pe biciclete (bagaj, coburi). Avionul nu este pentru o călătorie, este doar mijlocul de a o aborda. Vaporul oferă confortul maxim, dar ești restrâns la ceea ce vor ei să-ți arate, în ritmul pe care-l vor ei, totuși, sunt zone accesibile doar așa.😀

        Apreciat de 1 persoană

        • Cred că sunteți conștient (sub aspect științific) despre faptul ca orice deplasare (spațio-temporală, altminteri cum?) se poate face doar in acord cu gravitația sau in ciuda acesteia, întrucât teleportarea nu s-a inventat încă (asta ar mai lipsi). Totuși ceea ce se întâmplă in direcția gradientului gravitational nu știu / nu cred să se poată numi călătorie (prin Laniakea) fiind mai curând o cădere sau de-cădere, iar încercarea de a călători in ciuda gravitație nu ne poate duce prea departe. Mă rog, oameni suntem si ne mulțumim cu puțin. Cu mașina (de ex) nu putem merge decât pe trasee pe care se găsesc benzinarii, adică prin locuri prin care oricum s-a mai fost. Sau putem merge într-o direcție necunoscută cu jumătate de rezervor de benzina la dus si jumătate la întors. Nu cine stie ce. Dar oricum…

          P,S. Erau pe vremuri niște bancuri foarte nostime despre Trabant
          Întrebare: De ce este Trabantul prevăzut cu centuri de siguranță? Răspuns: Ca sa poată fi folosit si ca rucsac.
          Întrebare: Cum poate un Trabant sa atingă si eventual să depășească 60 de km pe ora? Răspuns: In cădere liberă! 🙂 (tot gravitația, săraca)

          Apreciat de 1 persoană

      • O.R. said

        Pe camila.

        Apreciază

        • De care cămilă? Cu o cocoașă sau cu două cocoașe? Că nu-i tot una! Prin Sahara sau prin Gobi? Cel mai probabil că tu o sa vrei să călătorești cu o cămilă cu trei cocoașe pe Marte. Să-ti iei laptopul cu tine si să nu ieși din zona de acoperire cu internet, că n-am chef să rămân fără de Oracol.

          Apreciat de 1 persoană

    • @Florin – Cu avionul până la Barcelona… apoi cu mașina până la Sabadell, si pe urmă cu mașina timpului (si spațiului) pana in 2012 pe 19 mai ora 18:00.. undeva departe în Laniakea… (nu musai in ordinea asta) si apoi pas de a mai găsi drumul înapoi. De fapt înainte. Calatorului îi șade bine cu drumul. Ați lua-o si pe tanti Alb Albatros cu d-voastră?

      Apreciat de 1 persoană

      • Florin said

        Răspund doar la fondul întrebării. Tanti Albatros este destul de purie. Și, deși sunt și eu puriu, aș lua una care să mă inspire mai mult, mai cu gustul aventurii. Ce farmec are o călătorie fără oleacă de risc, de aventură?

        Apreciat de 1 persoană

        • Să speram că d-na Alb Albatros nu întreprinde călătorii pe Arca lui Goe… evitând astfel să afle că nu este ofertantă in materie de oleacă de risc si de aventură… Desigur ca aveți libertatea de a va alege companionul (acompaniamentul) potrivit, care sa dea sens si finalitate călătoriei… Altfel ce rost ar avea să bateți drumul în contra naturii tocmai până la Las Vegas?

          Apreciat de 1 persoană

          • Florin said

            Într-un clasament al locurilor de văzut în America, Vegas este pe la sfârșit. Și nici de jocurile de noroc sau luminițele de acolo nu sunt atras.
            Drumul contra naturii – ???

            Apreciază

          • Orice deplasare întreprinsă autonom prin timp si spațiu este in contra entropiei, in contra Wu Wei, in contra principiilor Universului, si deci in contra naturii… Dar ăsta este rostul nostru ca oameni, să ne opunem. Ne opunem, deci existăm. Las Vegas era doar așa… o metafora nu altceva… Nu vă cunosc suficient ca să pot ghici care ar fi destinațiile d-voastră favorite pe acest pământ de pământ. Chiar m-ați făcut curios. Unde ați vrea sa va duceți daca s-ar oferi o companie sa-si facă reclama sponsorizându-vă o excursie oriunde? Mie, de ex, mi-ar plăcea a incursiune in insula Paștelui.

            Apreciază

        • Cat despre d-na Alb Albatros, ați putea rezolva teoretic impedimentul pe care-l menționați, vizitând-o altă dată. De exemplu in 2003. Sau in 1992… Când credeți d-voastră c-ar prezenta, cât de cât, semne de risc si aventură. Engage! Two for teleportation, cu Florin in rolul Jean-Luc Picard.

          Apreciat de 1 persoană

          • Florin said

            😀😀😀Sunt mult prea prozaic pentru o călătorie în timp. Și, dacă aș putea să mă întorc în noaptea aia din decembrie, știind ce ne așteaptă, aș putea schimba ceva? Lucrurile s-au desfășurat obiectiv – uite că nimerii și un termen al teoriei marxiste.
            Sau că aș avea acum un carnețel mai bogat?😀 Nu, cred că ar fi cam la fel.

            Apreciat de 2 persoane

          • Odată demult, după cum povestea si Ioan Chirilă, echipa de fotbal a Franței, pe vremea in care nu câștigase încă niciun campionat mondial de fotbal (vremea inexistentei lui Zinedine Zidane si / sau a lui Kylian Mbappe, cand existența era ocupată cu si de Michel Platini si cu vremea marilor așteptări), Franta reușea performanta de a ajunge in semi-finale pentru a juca in contra Germaniei (de vest). Dupa timpul reglementar de 90 de minute scor 1 – 1. Încep cele 30 de minute de prelungire… si Franta face minuni si înscrie fabulos, un gol… apoi, cu zece minute înainte de final mai înscrie încă odată, scor 3-1 pentru Franta ceea ce-l face pe unul dintre cei doi comentatori ai televiziunii franceze să exclame in delir: „Oui, nous sommes dans la finale” („Da, suntem in finală)… Doar că Germania (de vest), reușește imposibilul si egalează in cele 9 minute ramase, scor 3-3, iar la loviturile de la 11 metri Germania castiga (iarsi), iar Franta pleacă acasă (iarăsi). Dezamăgire colosală pe cei doi comentatori. Unul dintre ei zice: „Am fost asa de aproape. Oare am fi putut ajunge in finală?”. „Nu!”, zice celălalt, „pentru că n-am ajuns.”. As si d-voastra cu ideea de a schimba lucruri pe la revolutie. Multi se întreabă: Oare s-ar fi putut evita epoca Iliescu? Nu, nu se putea. Din exact aceleași motive pentru care echipa lui Michele Platini n-a reușit să câștige campionatul mondial sau măcar să ajungă în finală, desi juca un fotbal mai frumos si mai spectaculos decât echipele lui Zinedine Zidane ori Kylian Mbappe. In trecut nu călătorești ca să-l schimbi, ci cel mult ca să-l afli… mai bine. Dacă vrei alt trecut, si (deci) alt prezent, musai sa călătorești într-un univers paralel, dincolo de spațiu si timp, sau măcar să ai o imaginație bogată… 🙂

            Apreciat de 3 persoane

            • Florin said

              Aveți dreptate. Atunci ar fi trebuit luate măsuri radicale. Erau suficiente 10.000 de procese soldate cu condamnări la moarte, după legea lui ceașcă. Doar că, o parte dintre cei potențial condamnați erau din justiție. Dar, dacă ar fi fost posibil, mă îndoiesc că astăzi am mai fi fost în situația asta.

              Apreciază

          • Sunt mult prea prozaic pentru o călătorie în timp” !!! Vreți (cumva) să spuneți că sunteți mult prea puțin poetic pentru o călătorie în timp?

            Apreciat de 1 persoană

        • O.R. said

          Lasati-o pe Aurelia momentan. Ea e cea mai draguta, indiscutabil. Dar totusi, eu va rog frumos daca puteti sa imi adresati si mie o intrebare aici pe link-ul https://arcaluigoe.wordpress.com/intrebari-pentru-oracol/ sau o invitatie la o aventura virtuala in timp si spatiu sau orice altceva. Cred ca va amintiti ca sunteti flebetea mea……… bine, bine asta doar pana la un punct, dar putem trece peste treaba cu chichirezu, cu ferparu…….Va imbratisez cu mare drag

          Apreciat de 1 persoană

  4. (a) In realitate lucrurile sunt atât de altfel… încât unii au început să acrediteze ideea că (de fapt) ar fi fiind invers… (va urma)

    (b) Omul, ca orice animal, a fost proiectat să călătorească (în timp si spațiu) numai pe orizontală, în timp ce plantele doar pe verticală. Orice abatere de la aceste norme de geometrie în spațiu constituie un abuz odios, echivalent cu invalidarea teoremei celor trei perpendiculare si chiar a teoremei lui Pitagora (generalizată). Toate pe lumea asta au un loc al lor (un loc geometric desigur, pentru cei care-si mai amintesc de problemele de loc geometric). Chiar si Arca lui Goe este un loc geometric… al punctelor egal depărtate de punctul fix al exercitării dreptului la liberă exprimare în anonimat (SF-era lui Goe).

    Apreciat de 2 persoane

  5. neamtu tiganu said

    Piata poate fi, si este, o tinta perfecta pt calatorii. Orice piata, Obor fiind cea mai celebra si folositoare, dar mai exista si San Marco, sau piata de fete, piata de flori.
    Depinde si cind mergi la piata, „Ce frumoasa este viata, pe la patru dimineata, cand se duc oltenii-n piata. Hai fir-ar sa fie de viata, ca-i subtire ca o ata”
    Mai exista economie de piata, piata online, hai la piata neamule!

    Apreciază

    • Da domnule, piețele pot fi destinații fabuloase pentru tot felul de călătorii inițiatice în căutare de resurse vitale… mâncare, flori, fete, frumusețe… necesarul biologic al oricărei ființe pluricelulare… Este cumva paradoxal că, la origine, viața nu presupunea deplasare, călătorii, expediții, ci cel mult vânzoleală… Ființele unicelulare originale nu se duceau absolut niciunde, locomoția si intenția locomoției fiind totalmente străine de natura lor. Stăteau locului sau mergeau unde le ducea locul, vântul, apa, călătorind exclusiv clandestin. Duceau un trai lipsit de orice grijă. Mâncau ce li se oferea gratis sau, dacă nu li se oferea nimic, hibernau, călătorind în timp, închistându-se în cușetă, în așteptarea unor vremuri mai bune… iar dacă vremurile erau foarte bune, se înmulțeau prin diviziune, celulară… având orgasm garantat… Toată drama a început atunci cand organismele unicelulare au inventat „roata„, „focul„… si deplasarea… pe care au început să le folosească expansionist, în căutarea resurselor, unele devenind motorizate precum flagelate, ciliatele si pseudopodele… gata de umblat si de plecat in lumea largă, atrase de mirajul depărtărilor, pe orizontală, iar altele au devenit cyano-bacterii cu cloroplast, capabile sa folosească energia luminii solare pentru a-si sintetiza hrana, gata si ele de umblat si de plecat in lumea larga atrase de mirajul depărtărilor, pe verticală, către lumină. Ce-a urmat mai departe este neinteresant, cele două regnuri continuând să evolueze în cele două direcții perpendiculare, fără a mai produce nimic altceva realmente semnificativ în materie de deplasare, transport si călătorit. Următorul progres notabil în materie de locomoție va fi consemnat cine stie când, atunci cand s-o inventa teleportarea. Sau cam așa ceva. Hai la piață neamule. Dar la care piață? In ce piață să ne teleportam ca să ne întâlnim la o bere, dar fără mască si fără distanțare. In ce an? In ce secol? Când si unde? Piata San Rock, din Sabadell, asta e cea mai bună pentru noi. Cupeu separat, care va să zică, mă înțelegi, tragi perdeluțele si poți să dormi până dincolo de Filiași. Te trezești fix in 2012, pe 19 mai la ora 18:00. D-le Neamțu Țiganu veți fi ușor de recunoscut.

      Apreciat de 1 persoană

      • O.R. said

        Daca vine la intalnire NT, daca? cea mai potrivita piata este Piata Obor. Sunt acolo niste mici si fripturi nemaipomenite, nemaiintalnite, o bere fara clabuci senzationala, ce mai te lingi pe degete de atata placere si unde mai pui ca iei si la pachet cand pleci peste hotare. Eu nu am fost, dar asa zice lumea si eu cred lumea pe cuvant.

        Apreciază

  6. neamtu tiganu said

    Noe, Goe, ai un talent deosebit sa stringi tot felul de specimene pe aici. Nu ma refer numai la mine, dar si la altii, veniti mai proaspat… sunt atit de plictisitori… Nici sa-i injur nu-mi vine!

    Apreciază

    • Vorba ceea, cum e turcul si pistolul… Dar mai bine încercați-vă norocul, încercați-vă norocul, încercați-vă norocul.. Trageți un bilet de papagal la intrarea in templu. Adresați o întrebare oracolului nostru, nu musai in serios, dar cat mai definitorie pentru ceea ce sunteți si nu doriți sa se afle, sau ceva despre care ați vrea să știți, fără limită, ca si cum ar fi o întrebare de adresat duhului din lampă, peștișorului de aur sau chiar bunului Dumnezeu. Țineți cont că e promoție. Primele 100 de întrebări sunt gratis. 🙂 Sunt sigur că aveți întrebări care nu trebuie sa rămână ne spuse.

      Apreciază

    • O.R. said

      Femeia si Barbatul in pat dupa primul lor act sexual. Stau amandoi intinsi pe spate si se uita la plafon.

      Ce gandeste femeia:

      „A fost oare bine? Oare l-am satisfacut? Uite cum sta si se uita incruntat la tavan. Ce nu i-a placut oare? Sa il intreb? Mai bine nu, o sa zica ca sunt o proasta”.

      -Auzi Pisi?
      -Hmmm?!!

      „Nici nu-mi raspunde, doar mormaie, precis am facut ceva aiurea.

      Oare nu i-au placut sanii mei, sau mi-a vazut celulita. Poate nu i-a placut culoarea lenjeriei. De ce nu se uita la mine, imi vine sa plang, ma simt umilita… dar cum sa-i spun? Daca deschid gura, maine nu mai vine.”

      „Oare ce nu i-a placut? Poate oja asta maro, data viitoare ma dau cu rosu purpuriu, am auzit eu ca majoritatea barbatilor sunt incantati de aceasta culoare. Da, asa fac si-mi iau si un ruj la fel. Auzi tu.. cum se uita incrancenat la tavanul ala, sigur se abtine greu sa nu comenteze ceva uracios. Sper ca nu m-am facut total de ras. Ce n-as da sa stiu ce gandeste!

      Ce gandeste barbatul:
      Cum izda masii sta musca aia pe tavan cu capul in jos de o juma’ de ora? Ca nu-mi dau seama!

      Apreciat de 1 persoană

      • Cred că ați comis iarăși niște greșeli de limbă. Ați mâncat „p”-ul de la „p-izdă”, cratima de la „masii”, și ați adăugat un „i” din burtă. Formula corectă gramatical este „pizda mă-si”. Probabil că bărbatul din bancul d-voastră era agramat. Sau anagramat, cine stie. 🙂

        Apreciază

        • O.R. said

          Cum pizda mă-si am greșit chiar nu îmi dau seama?
          Vă mulțumesc!

          Apreciază

        • Florin said

          Mă tem că_corect este mă-sii.🙂 Nu vreau să vă cad în dizgrație!

          Apreciază

          • Se zice că de ce ți-e frică nu scapi. De ce anume ziceți că vă e teamă?

            Apreciat de 1 persoană

          • O.R. said

            Aveți dreptate, eram sigură că nu greșisem. Forma corectă este mă-sii, dar adminul a lipsit de la lecție și nu știe.

            Apreciat de 1 persoană

          • Tii ! Un grup organizat de turiști mioritici care vizitau secțiunea Pablo Picasso, într-un muzeul dintr-o metropolă europeană, erau însoțiți de un ghid, adus de acasă, iar acesta le explica de zor: „Iar aici puteți admira un tablou al lui Chicaso din epoca sa de debut”. „Picasso„, zice cineva din grup, corectându-l. După un scurt moment de descumpănire, ghidul continuă: „Iar acesta este un alt tablou din perioada de formare al marelui artist Chicaso„. Omul din grup, ascuns in anonimat, continuă si el insistent: „Picasso!”. Ghidul trece iarăși peste deranj continuându-si expozeul: „Si aceasta o capodopera a lui Chicaso la maturitate”. Bineînțeles că din grup, se aude aceeași voce agasantă, apăsând pe silaba „pi”: „Picasso”. Ghidul exasperat se întoarce către grup si zice printre dinți: „Mai du-te măi în chizda mă-ti !”

            Sau, cum ar zice dl.Florin, mă-tii…

            Apreciat de 1 persoană

            • Florin said

              Fiecare cu a mă-sii.😀 Am studiat problema serios, am folosit expresia în două titluri. Există și un sit WP pe subiect.
              Redau de pe o pagină mai veche o altă versiune a bancului (doar că nu e banc):
              … o profesoară îmi povestește despre deschiderea festivă a anului școlar dintr-un sat în care primarele a fost șofer (nu i-a prea plăcut cartea, deși acu’ are o diplomă d-aia) și consilierii la fel, șoferi – după chipul și asemănarea lui.

              Primarele se arătă mare iubitor de carte, îi îndemnă pe copii, … Cunoașteți cam ce spune un personaj fără multă imaginație. Numai că, la final, le spune copiilor cum o să dărâme școala veche și o să facă una grozavă, cum o să … Ei, un puști cu obraji dolofani din spate îl apostrofează: „Da’ până acum ce-ați făcut?”. Primarele amuțește. Mama copilului îl înghiontește. Un consilier mai spălat încearcă să dreagă busuiocul. Revine primarele cu promisiuni. Din nou copilul de nestăpânit: „Da’ până acum ce-ați făcut?”. Maică-sa iar trage de el. Dar copilul intervine și a treia oară: „Da’ până acum ce-ați făcut?”.
              … toată asistența a început să râdă, și festivitatea s-a încheiat cu pupat toți piața Independenței.

              Totdeauna m-a cam apucat somnul prin muzee. De aia le evit sistematic.

              Apreciat de 1 persoană

          • @Florin – „dizgrație” ??! Pe arca lui Goe? Nu există așa ceva pentru că libertatea e la putere. Încă si mai abitir atunci când vorbitorul are dreptate. 🙂

            P.S. Eu cred ca domniei voastre nu vă era, de fapt, nicio teamă. Dimpotrivă. Avem nevoie pe Arcă de experți (in ortografie, ortoepie si punctuație) care să pună punctul pe „i”-ul genitival de la „pizda mă-sii„. Mulțumesc pentru intervenție.

            Apreciat de 2 persoane

          • Bau Bau said

            Permiteți-mi să vă amintesc tuturor înjurătura lui Eminescu:
            „Băga-l-aș în pizda măsii, să-l mai facă o dată!”

            Apreciat de 1 persoană

          • Bau Bau said

            CORECTAT: mă-sii 🙂

            M-a sabotat telefonul. 🙂

            Apreciază

          • Sper că nu se referea la I.L. Caragiale, ci la Titu Maiorescu. 🙂

            Apreciat de 2 persoane

          • Bau Bau said

            La oricine considera că merită, se referea.

            Apreciază

          • Sper că considera că merită Titu Maiorescu nu I.L. Caragiale. 🙂

            Apreciază

  7. Radu Humor said

    Comentariul off topic al troll-ui Radu Humor a fost mutat AICI

    Apreciază

  8. Radu Humor said

    Comentariul off topic al gunoiului Radu Humor a fost mutat AICI

    Apreciază

  9. neamtu tiganu said

    Constantin Crânganu 28/11/2021 At 17:40
    Încălzirea globală și creșterea ratei de divorț printre albatroși

    Albatroșii sunt păsări monogame, ca și vulturii pleșuvi sau gâștele canadiene. Doi parteneri se întâlnesc, se plac unul pe celălalt și se cuplează pe viață. Și, totuși, uneori mai apar divorțuri.

    Ultimul „scandal” de divorț păsăresc a fost publicat pe 24 noiembrie 2021 în Proceedings of the Royal Society B – Biological Sciences sub titlul Environmental variability directly affects the prevalence of divorce in monogamous albatrosses.

    Timp de 15 ani, cei cinci autori au investigat comportamentul marital al 31.000 albatroși de pe insulele Falkland din sudul Atlanticului.

    După 15 ani de cercetare, concluzia studiului publicat a fost că rate divorțurilor printre albatroșii studiați a crescut de la 1% la 8%. Normal, urmează dezastrul. Și, pentru că orice dezastru care se respectă trebuie să fie cauzat de încălzirea globală antropogenă, autorii au mers pe această ipoteză. Cum așa?

    În mod normal, albatroșii divorțează atunci când perechile nu reușesc să se înmulțească, astfel încât aceștia își găsesc noi parteneri(e) în următorul sezon de reproducere. Dar cercetarea a arătat că perechile divorțează chiar dacă au avut un sezon de reproducere de succes. Deci, ce s-a întâmplat?

    Conform autorilor, încălzirea apelor oceanului obligă păsările să vâneze mai mult timp și să zboare mai departe. Dacă păsările nu reușesc să se întoarcă la timp pentru sezonul de împerechere, partenerii lor se pot acupla cu un nou partener.

    Pe de altă parte, și hormonii de stres ai albatroșilor cresc în medii mai puțin prielnice, cum ar fi atunci când apele sunt mai calde și hrana mai puțină. Iar când stresul hormonal crește, partenerul poate fi învinuit pentru „performanțe slabe” – ceea ce poate declanșa în cele din urmă divorțul.

    Deși parametrul lor principal de modelare este SSTA (Sea Surface Temperature Anomaly), autorii nu publică nicio o valoare a acestei anomalii. Ori, precum se știe, sudul Antlanticului nu s-a încălzit precum Oceanul Arctic. Și atunci, trebui doar să credem/acceptăm niște grafice statistice prezentând corelații Pearson dubioase (r = 0.18)?

    Iar la urmă, autorii trântesc o concluzie „trăsnet”:

    Lucrarea noastră oferă, după cunoștințele noastre, prima dovadă a unei influențe semnificative a condițiilor de mediu predominante asupra prevalenței divorțului într-o populație monogamă socială cu o durată de viață lungă. Probabil că această concluzie nu este relevantă doar pentru sistemul nostru de studiu.

    Desigur, spun eu, această concluzie poate fi relevantă și pentru cuplurile umane monogame, cu o durată de viață comună lungă, când unul din parteneri petrece prea mult timp departe de casă sau/și „performează slab”. Dacă, Doamne ferește, ajung și acele cupluri la divorț, știm acum cine este de vină. Aferim!…

    Apreciază

    • In viitor păsările vor migra vara în țările reci.

      P.S. Apropo, migrațiile păsărilor pot fi oare considerate călătorii inițiatice?

      Apreciază

      • Bau Bau said

        Tind să cred că da.

        Mai ales dacă ești Nils Holgersson.

        Apreciat de 1 persoană

      • Stely said

        „Apropo, migrațiile păsărilor pot fi oare considerate călătorii inițiatice?”

        Eu cred ca da , in fiecare toamna cand pasarile se duc in „tarile calde” si in fiecare primavara cand se intorc la noi , calatoria lor este un prilej de „experentiere” a ceva cu totul nou. Alte imagini , alte pericole , alte trairi (bucurii)mai ales cand ajung la locul lor de suflet.

        Insa despre calatoriile intiatiatice ale pasarilor exista o scriere veche a unui poet persan pe numele sau Farid Uddin Attar. Se numeste „Graiul Pasarilor ” sau „Conferinta(Sfatul) Pasarilor,” unde este descrisa o calatorie a pasarilor in cautarea” Simorgului” -adevaratul lor rege. Pentru aceasta li se spune ca vor trebui sa strabata sapte vai pline de pericole si frumuseti.
        1)In valea „Cautarii” , unde fiecare calator va trebui sa lase deoparte orice dogma, credinta si necredinta.
        2)in Valea Iubirii , unde ratiunea va fi abandonata de dragul iubirii.
        3)In Valea Cunoasterii , unde cunoasterea lumeasca devine inutila .
        4. Valea Detașării, unde se renunță la toate dorințele și atașamentele față de lume. Aici, ceea ce se presupune a fi „realitate” dispare.
        5. Valea Unității, unde Călătorul realizează că totul este conectat și că Iubitul este dincolo de orice, inclusiv de armonie, multiplicitate și eternitate.
        6. Valea Minunării, unde, încântat de frumusețea Preaiubitului, Călătorul devine perplex și, cufundat în uimire, constată că el sau ea nu a știut sau a înțeles niciodată nimic.
        7. Valea Sărăciei și Anihilării, unde sinele dispare în univers și Călătorul devine atemporal, existând atât în ​​trecut, cât și în viitor. (wikipedia)

        In cartea sa „Noi, particula si lume” , Basarab Nicolescu face referiri la aceasta „povestire filozofica” asociind „Valea uimirii” cu „Lumea cuantica”.
        Iata cum descrie d-lui aceasta calatorie a pasarilor:

        „Păsările străbat şapte văi, pline de primejdii şi minunătţi . A şaptea vale este cea a „uimirii” . Acolo este şi zi ,şi noapte în acelaşi timp . vedem şi nu vedem deopotriva , existăm şi nu existăm, lucrurile sunt concomitent goale şi pline . Dacă se agaţă cu orice preţ de obiceiurile sale , de ceea ce ştie el, călătorul cade pradă descurajării si disperării -lumea i se pare absurdă , incoerenta, smintită . Dar, dacă acceptaă să se deschidă către această lume necunoscutaă, noua privelişte i se infăţişează în toată armonia şi coerenţa sa.”

        In continuare , d-lui spune că :” Aceleaşi consideraţii se aplică pe deplin şi celui care încearcă să întreprindă călătoria în lumea cuantică .”

        Ei bine, am tupeul sa spun ca am inceput de mult acest gen de calatorie „initiatica”, in primul rand pe Arca lui Goe , continuand apoi cu „De la Isarlâk la Valea Uimirii” , „Noi, Particula” si lumea , culminand cu „Teroemele poetice” dar si multe altele, scrise de Basarab Nicolescu insemnand ca inca nu s-a incheiat calatoria mea. 🙂

        Apreciat de 2 persoane

        • Foarte interesantă lista celor 7 văi care ar putea fi tot atâtea destinații ale unor călătorii inițiatice… descendente, sau măcar in final descendente… spre finalitate si stabilitate…

          … unele călătorii nu se termină niciodată…

          Apreciază

          • neamtu tiganu said

            Pasarile sunt considerate ca fiinte timpite. Se spune ca ai creierul cit o bibilica. Dar chiar daca or fi timpite au totusi un mare atu, pot sa zboare. Si atunci cind zbori nu mai ai nevoie de minte, ce-ti trebuie, cind ai tot cerul la dispozitie?
            Cit de idioata trebuie sa fie o pasare ca sa se uite la vai, cind the limit is the sky? Indiferent cum le numeste autorul!
            Povesti scrise de niste rime care ar dori sa fie pasari! Da, hai sa ne dam telectuali si sensibili.

            Apreciază

          • ADMINUS said

            @Neamtu Tiganu – Pasările sunt animale terestre. Zborul e așa… o chestie temporară, care te ajută să ajungi pe pământ, de ici colo… Nimic altceva. Si păpica si sexul sunt la sol. „Sky limit” este doar pentru plante, copaci… Păsările nu-s atât de proaste încât sa-si închipuie c-ar putea să-si trădeze regnul (animalia).

            P.S. Noroc c-a revenit d-na Stely ca să aveți pe cine mușca de cur pentru a va mai elibera de stres, că pe alții mai noi nu vă dă mâna să vă faceți exerciții de defulare, preferând rutina si cărările bătătorite. Semn clar de bătrânețe. Ia mai bine adresați-i Oracolului o întrebare isteață. E liberă poziția 69.

            Apreciază

        • Tony said

          Nici pasarile nu mai sunt ce erau candva … in Iasi exista o familie de papagali ce locuiesc intr-un copac langa primarie care nu au o treaba cu supravietuirea, iarna, vara cu mancare sau nu se inmultesc de rup, personal am pierdut sirul incesturilor 🙂 Trebuie sa recunosc ca am citit cat am putut din comentarii si mi-am dat seama ca pentru voi facebook-ul e aici 🙂 Sunt atatea personaje incat celebrul „Goe” trebuie sa le dedice cate o pagina pe post de dosar, asl etc .

          Apreciază

          • In realitate este mult zgomot… pentru (mai) nimic, de aceea pare locul înțesat cu personaje… dincolo de gălăgie sunt doar câteva… figuri… care s-au solidificat în mag-mă… pe planeta maimuțelor.

            Cât privește păsările (inclusiv pasarea spin, sau pasările lui Hitchcock), sunt si ele ca omul, care admirabile, care detestabile… Greu de decis care merită mai multă considerație, cele migratoare care înfruntă depărtările si pribegia (barza, rândunica) sau cele care se descurcă în patrie înfruntând rigorile iernii (vrabia, cioara)…

            Apreciază

        • Bau Bau said

          Da, păsările tinere se inițiază cu ocazia primului zbor sub conducerea celor bătrâne, „experiențiază” ceva nou, deosebit.

          Cât despre inteligența păsărilor… Din câte știu eu, ciorile – ființe nemigratoare – sunt foarte inteligente.

          Omul, „regele planetei, produce – alături de multă inteligență – și multă prostie.

          Apreciază

          • -9) „sub conducerea celor bătrâne” – Ce frumos !!! – – – Oare sub conducerea cui or migra somonii si țiparii? (Apropo trebuie musai să introducem în planul de cartografiere al expedițiilor sabadellice, ca exemple scoală, traseele inițiatice ale uluitorului țipar).

            -8) produce ??? 🙂

            Apreciază

          • Bau Bau said

            9. Eu nu-s așa deștept, recunosc.
            Dar mi se pare firesc să meargă înainte cei care cunosc drumul. Similar cu inițierea novicelui de către un maestru.

            8. Prostia e și genetică, și molipsitoare. Așa cum oamenii produc idei geniale, produc și prostii colosale.

            Apreciază

          • x) pe d-voastră cine v-a inițiat? Cine-i maestrul?

            y) Eeee, așa da, e altceva… acum este destul de clar, încât sa priceapă si cei proști si cei foarte proști. Prostia e și genetică, și molipsitoare…(corect)… si relativă. Foarte relativă. Iar producția de ideii (geniale sau tâmpite) este posibilă. Enunțul in sine este însă banal si lipsit de relevanta. Clișeu.

            Apreciază

          • P.S. Si mai ales, ce facem cu destinațiile către care nu cunoaște nimeni drumul? Daca precedau si Columb si Magellan ca d-voastră America rămânea nedescoperita si Pamatul plat. 🙂 Oricum aceea in care ești dus de mână sau de aripă de altcineva care stie drumul, nu-i propriu zis o călătorie. Cel puțin nu in accepțiunea propusă aici, pe Arca lui Goe, in drumul spre Sabadell. Să ne înțelegem: călătorie este aceea in care te duci undeva unde n-ai fost niciodată. Nici tu nici (tot) neamul tau. Restul le numim promenade, plimbări, repetiții, antrenamente, excursii cu școala… Dar nu le confundam cu adevăratele călătorii in care nu ne poate iniția nimeni pentru ca nu are cine.

            „Dar mi se pare firesc să meargă înainte cei care cunosc drumul” – Fraza începutului sfârșitului universului.

            Apreciază

      • O.R. said

        Ce se întâmplă cu puii de albatros în urma divorțului? Rămân, ai nimănui?

        Apreciază

        • ADMINUS said

          Pe Neamțu Ținganu il întrebați degeaba întrebări din acestea. Cel mai bine ar fi s-o întrebați pe d-na Aurelia. Oricum nu cred că dl. Nimănui ar fi interesat de adopția puilor de albatros rezultați din familiile dezorganizate din cauza încălzirii globale. Cel mai probabil o să-i pape gaia.

          Apreciază

          • neamtu tiganu said

            ADMINUS, ce tare ma bucur ca ai venit pe aici, nu mai aveam de mult pe cine sa bag in pizda ma-sii!
            P:S Sugi Pulla!

            Apreciază

          • ADMINUS said

            Ia te uită ce s-a învârtoșat mumia! Numai o gură de cur a apucat sa mozolească cu gingia si zici c-a mâncat foc si că si-a ieșit din minți. Dar care minți, că si le-a băut demult. A venit in fuga mare să ne arate ce ține in gură, o limbă germană bâlbâită, pe care a botezat-o generos „pullă”.

            P.S. Stimate domn Neantu Tiganu sunteți un dobitoc bătrân, nevricos si irecuperabil. Dacă țuica nu vă mai aduce alinare încercați alte „anestezice” mai tari. Nu mai umblați cu mofturi si pretenții. Iar când mai deschideți gura aveți grijă să nu vă cadă placă. De patefon. De prost ce sunteți.

            Apreciază

        • neamtu tiganu said

          In Germani puii ramasi fara parinti ar fi preluati de Sozialamt!

          Apreciat de 1 persoană

  10. Stely said

    Aici , prima parte :

    Apreciază

  11. Stely said

    Aici , partea a II a :

    P.S. Imi cer scuze pentru unele scapari de scriere, taman in citatul din cartea d-lui Basarab Nicolescu. Vrand sa scriu cu diacritice am dublat in cateva locuri literele .
    Adica acestea : ” minunătţii ,necunoscutaă, acceptaă .”

    Apreciază

  12. neamtultiganu said

    Curiozități despre Drepneaua neagră- pasărea care doarme în zbor

    Cea mai mare parte a vieții o petrece în aer.

    În zbor își prinde nu numai hrana, dar și se împerechează, bea, sau chiar se odihnește și doarme, plutind într-un zbor relaxat, efectuat la înălțimi mari. Intră în cuib din zbor; în caz de necesitate se agață cu dibăcie de intrarea în cuib, de aici își ia zborul lansându-se în cădere liberă de la înălțime. Practic nu se așază niciodată pe sol, deoarece cu greu se ridică în zbor de pe pământ sau din vegetația înaltă, fiindcă are picioarele scurte și slab dezvoltate, care nu sunt în stare să respingă cu putere corpul păsării de la sol în timpul decolării. Puii căzuți pe pământ nu sunt capabili să-și ia zborul de pe sol. În vremea nefavorabilă, când nu are posibilitate să se hrănească lângă locul cuibului, zboară în masă spre locuri mai favorabile, la o distanță de 40-80 km de la cuib, interval în care puii din cuib intră într-o stare de semitoropeală, cauzată de scăderea temperaturii corpului până la 20°C. Penajul este brun-negricios în întregime, dar mai deschis, alb-murdar, pe bărbie.

    Este una dintre cele mai iuți zburătoare dintre păsările lumii, capabilă să dezvolte o viteză de peste 200 km pe oră

    Apreciază

    • He-he! Văd că încercați s-o imitați pe doamna Stely, si să propuneți comentarii bazate pe documentare si căutări pe internet. Problema este că, spre deosebire de d-voastră, d-na Stely a învățat să fie selectivă in alegerea surselor si să distingă între cele serioase si abureli. In materie de selectivitate d-voastră aduceți mai degrabă a Radu Humor. … capabilă să dezvolte o viteză de peste 200 km pe oră… Uluitor. Si cam cât peste 200? E cumva mai rapida decât păsărica de stewardesă? Că si aceea se mai împerechează câteodată in zbor.

      Probabil că drepneaua zboară mai mult prin văi si prin câmpii unde se găsesc insecte, că prin ionosfera nu cred să găsească mai nimic de mâncat. Oricum rămâne nostimă încercarea d-voastră de a vă justifica (cu studii ornitologie prêt-à-porter) inabilitatea de a înțelege o metaforă simplă precum cea propusă de Farid Uddin Attar.

      Știți de ce se numește uliu, uliu?

      Apreciat de 1 persoană

      • neamtu tiganu said

        Ciudat cum de un subiect atit de nevinovat, pasarile, provoaca atitea pasiuni. Oare pe Arca au fost si pasari? Ma refer la alea zburatoare. Drepneaua neagra nu ar fi avut de ce sa se-nghesuie cu ceilalti, nici nu stiu daca erau si insecte. Vom avea oare nevoie si de o arca zburatoare?

        Nici eu nu stiu ce mi-a venit sa ma preocup deodata de pasari. Poate Craciunul, poate ziua nationala a Romaniei care se apropie!? F multe tari au pe steaguri tot feluri de pasari, in general rapitoare!? Sau poate faptul ca zilele trecute sapam gradina si o mica pasarica aproape mi se aseza pe cazma din dorinta de a hali rime. La un moment dat am intrerupt sapatul, nu stiu daca e sanatos sa manince atita carne rosie.

        Trebuie sa recunoastem ca pasarile sunt niste fiinte absolut fascinante, mai ales cele care zboara, si nu numai cele reale, ci si cele imaginare.

        S-o luam de ex. pe pasarea Phoenix. Sau mai bine pe aia care ciugulea din ficatul lui Prometeus. Sau porumbelul pacii, sau gistele care au salvat Capitoliul.

        Dar, totusi, cea mai buna pasare tot porcul ramine, ca vine ignatul.

        Apreciat de 2 persoane

        • Stely said

          In primul rand „subiectul” (topicul) nu este despre” pasari nevinovate”ci despre „altfel „de calatorii . Acesta a fost contextul in care am intervenit cu un comentariu si cu videdespre „Graiul pasarilor ” plecate intr-o „altfel” de calatorie spre a-si gasi „regele” (Simorgul). Poemul scris de poetul persan este o parapola fiind in fond vorba despre oameni care precum pasarile pot „zbura” in diverse calatorii „initiatice”spre a-si cunoaste sinele si sensul vietii lui.

          Iata ce spune unul dintre traducatorii poemului :
          Sholeh Wolpé, în prefața traducerii sale moderne a acestei lucrări scrie:

          „Parabolele din această carte declanșează amintiri adâncI în noi toți. Poveștile locuiesc în imaginație și, încet, în timp, înțelepciunea lor se prelinge în inimă. Procesul de absorbție este unic pentru fiecare individ, la fel și călătoria fiecărei persoane. Suntem păsările din poveste. Toți avem propriile noastre idei și idealuri, propriile noastre frici și anxietăți, în timp ce ne ținem de propria noastră versiune a adevărului. La fel ca păsările din această poveste, s-ar putea să luăm zborul împreună, dar călătoria în sine va fi diferită pentru fiecare dintre noi. Attar ne spune că adevărul nu este static și că fiecare mergem pe o cale în funcție de propria noastră capacitate. Evoluează pe măsură ce evoluăm noi. Cei care sunt prinși în propria lor dogmă, agățați de credințe împietrite sau de credință, sunt lipsiți de călătoria către Divinul insondabil, pe care Attar îl numește Marele Ocean.

          Wolpé mai scrie: „Cartea este menită să fie nu numai instructivă, ci și distractivă”.

          P.S. Si da , postez link-uri copiate din diverse surse. Toate sunt insa numai pe subiectul (topicul)propus , si nu alandala ci dupa cautari indelungate . Si asta numai daca am ceva cunostinte care sa ma duca direct la sursa cautarii . A fost nevoie doar de o mica sugestie a Arcei lui Goe ,privitoare la migratia pasarilor (calatoria „initiatica”) ca sa-mi aduca aminte de „povestirea filosofica” a poetului persan. Am intalnit-o in cartea indicata de mine mai sus _” Noi, particula si lumea” scrisa de Basarab Nicolescu.

          Apreciat de 1 persoană

          • Stely said

            Ah, da …
            „La fel ca păsările din această poveste, s-ar putea să luăm zborul împreună, dar călătoria în sine va fi diferită pentru fiecare dintre noi.”

            …am uitata sa spun ca „noi ” cei de pe Arca lui Goe ne-am luat (de ceva timp) zborul intr-o asemenea calatorie . Este vorba de Sabadell-Piata San Rok -19 Mai 2012.

            Nu se stie cati vom/vor ajunge acolo . Este posibil sa se piearda cativa pe drum . Dupa cum cred ca ati vazut in video-clipul „Conferinta Pasarilor” nu toate pasarile au ajuns la cunoasterea Simorg-ului. Unele au pierit pe drum din cauza ignorantei , frustrarilor , depresiilor , temerilor , obiceiurilor proaste si chiar prostiei . ☹

            Apreciat de 1 persoană

          • neamtu tiganu said

            Draga Stely,

            nu cred ca trebuie sa te justifici ca ai bagat una, sau alta. Nu numai ca traim in tari libere, dar acest blog, tinut de Goe (alias ADMINUS), a garantat exprimarea libera. Nici macar nu ni se impun postarile stricte topicului. De altfel „topicul” nici nu prea exista, de multe ori e doar o insailare de vorbe, unele cu pretentii de inteligenta, care-i vin lui Goe peste noapte. Ca sa nu mai vorbesc ca eu nu am fost niciodata disciplinat.

            Eu nu am urmarit povestile tale, nu sunt in dispozitie, sunt sigur ca ar putea sa fie interesante.

            Deci, tot inainte, ca pionierii!

            Apreciază

          • Desi afișează ostentativ detașare suverană, se pare că Neamțu Tiganu tânjește mai abitir decât alții pentru acceptare si recunoaștere … socială… inclusiv în mirifica lume virtuală. Propriile îndoieli în legătură cu faptul că le-ar si merita, precum si teama ca i-ar putea fi refuzate, îl transforma adesea într-un timid agresiv, ceea ce-i cam spuzește umorul.

            Apreciază

          • neamtu tiganu said

            Goie, ADMINUS, uneori ai pusee de inteligenta, da iti trec repede. Nu cred ca exista om pe lume, ca sa nu zic femeie, care atunci cind se manifesta undeva, sa nu se bucure cind e acceptat si recunoscut. Asa ca scuteste-ma cu platitudinile. Dar la fel de interesant e sa te afli intr-un mediu ostil (asta e aventura adevarata) si sa observi ca bagind batul prin gard ii provoci pe bietii dulai stirbi sa hamaiasca.

            P:S Cred ca ai mari probleme cu dantura, eu, desi sunt batrin si sufar de cestiile specifice virstei, am dantura, in mare parte, naturala, deoarece o ingrijesc si ma feresc sa maninc cacat cum faci tu.
            Dantura ta s-a tocit de cind i-ai subt Pulla lu Basescu.

            Imi pare rau ca trebuie sa-ti spun, eu venisem initial cu intentii prietenesti, chiar crestine.

            Apreciat de 1 persoană

          • ADMINUS said

            Imi pare rau ca trebuie sa-ti spun, eu venisem initial cu intentii prietenesti, chiar crestine.” – Esti înduioșător. Un dobitoc bătrân si înduioșător. Dar de ce trebuie sa spui de ce venisei? Te-a intrebat cineva? Pe cine ar putea interesa? Si de ce-ti pare rău? ” intenții prietenești” (!!!), caraghiosul dracului.

            P.S. Rromică după cum bine sugerai altora, aici nu este nevoie de explicații si justificări. Termina cu schelălăiala. Nu poate să-ti mascheze prostia si nesimțirea. Faptul c-ai rămas cu pula lui Basescu in cap este bomboana pe colivă. Marș în mă-ta, jigodie decrepită.

            Apreciază

  13. Bau Bau said

    O altfel de inițiere și „migrație”:

    Apreciat de 1 persoană

  14. Radu Humor said

    Comentariul off topic adus cu copy-paste de către gunoiul virtual Radu Humor a fost mutat AICI, la groapa de gunoi, unde poate fi admirat, studiat si eventual comentat de către voluntari.

    Apreciază

Lasă un comentariu