(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

3 cu 3

Posted by Arca lui Goe pe decembrie 1, 2021

…trei călătorii de poveste ale unor aventurieri aproximativi, și alte trei călătorii (posibile)… ale noastre către miezurile și sensurile acestor lecții… ne înțelese, de înțeles… totul fiind, așa după cum se (cam) stie, altfel… Așadar, meandrele Sabadell-ului. Nu eu șerpuiesc, zise șarpele, drumul șerpuiește.

227 răspunsuri sa “3 cu 3”

 1. La multi ani călătorilor români de pretutindeni…

  Apreciat de 2 persoane

 2. O.R. said

  La mulți ani România!
  La mulți ani românilor de pretutindeni!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Bau Bau said

  LA MULȚI ANI de călătorii exterioare și interioare! ❤

  Apreciat de 1 persoană

  • Frumoasa urare, isteata. Potrivita mai ales pentru cei „superficiali”, blocati mental si sufleteste la mantinela, pe coaja subtire si translucida dintre necunoscutul exterior si abisalul interior. Adica ca cam ca noi toti de pe-aici, arcagoeologi, unul si unul. Inca odata la multi ani. Hop si asa !

   Apreciază

 4. Radu Humor said

  La mulți ani , fără covidiș , dragi români și româncuțe !
  Orișiunde v-ați afla… în pantofi, sau opincuțe,
  Bunul Dumnezeu vă dea, cele bune, dar și minte
  Ca să nu mai repetăm erorile dinainte .
  Ce-a trecut e bun trecut și ce vine, iar va trece
  Astăzi neamul nostru bun se bucură și petrece !
  P.S.
  „Piară dușmanii din Țară”…
  C-altfel ne trezim pe-afară
  Bătând pe la porți străine
  Așteptând… ce nu mai vine !
  Doamne, mare grijă ai
  De neamul de pe-acest plai
  Nu-l lăsa să cadă-afară
  Din Credință și din Țară
  Cum vor cei de prin UEi
  O ceată de derbedei
  Nici numiți și nici aleși
  De prin mari Cluburi culeși
  Și trimiși la-naintare
  Să ne facă zile-amare !

  Cu speranță în suflete și cu Dumnezeu înainte !

  Apreciat de 3 persoane

  • Hop si tu cu capra ta. La multi ani si tie si lui Iosif.

   Apreciază

  • neamtu+tiganu said

   La multi ani Radu!
   Vino mai des pe aici, e amuzant sa-i vezi ochii injectati ai lui Goie, cu fata tumefiata, si cum i se bate o vina la timpla. Tocma lui, un flacau asa de falnic!

   Apreciat de 1 persoană

   • @Nea-mtzu, oricat am incerca sa escamotam sau sa ignoram realitatea, pana la urma aceasta iese la iveala. Adevarul este ca esti de teapa lui Radu Honor si ca va sta bine ca cuplu de comici: Rromica si Radhu… Ceea ce, cu trecetea timpului, devine din ce in ce mai evident. Vezi sa nu va confundati pana la urma.

    Apreciază

    • neamtultiganu said

     Marile sp-irite… cool sa scrii cu cratima.
     Elena spunea ca Basescu o avea tricolora, e adev-arat, cool, tu trebe sa stii ha, ha ,ha… ce-mi plac glumele mele!
     Fiecare dintre noi e unic si la fel ca altii.

     Apreciază

     • @NT – Asta a rămas ultima ta speranță, sa fie Radu Humor un mare spirit, ca să fii si tu tot așa, prin tranzitivitate, fiind (ce-i drept) pe deplin egalul acestuia. Mare speranță. Stai liniștit la locurile voastre. Radu Humor e un rateu, un sughiț, o glumă a naturii. Prin urmare egalitatea de la întâlnirea celor două mari spirite relevă in fapt două cururi, doi căcați cu ochi triști care-si dau in petic pe unde pot.

      Apreciază

 5. fotosinteză12 said

  Câți ori fi( anii) binecuvântați să fie, bucurie să aducă , pace în suflete și spor în toate ce-s bune și dragi. 💐

  Apreciat de 3 persoane

 6. Radu Humor said

  Ați mai întâlnit postări cu 8.176.739 de vizualizări în doar 40 de zile ? Dar mai ales cu 34.747 de comentarii și cu 173 k aprecieri și fără nici un dislick ?
  SPECIAL INVESTIGATION: What Really Happened in Wuhan

  Apreciază

 7. AdAmAmA789010001123A0xyzw said

  <>
  La Multi Ani, te pari frumosi,
  trans pa Ren ti, pre ten tâfnosi,
  dusi cu (b)Arci imaginare,
  prin locuri paranormale,
  într-un spatiu si un timp,
  prin legende din Olimp…

  Apreciază

  • Aveam impresia că competiția Cântarea României se desființase. Dar se pare că gena ridicolului e solidă, rezistă si se perpetuează. Corurile pionierilor de pe vremea lui Ceașcă redivivus ca glume artistice. Propaganda s-a schimbat, precaritatea metodelor a rămas. Ce-i cu caricaturile astea (în)cântătoare, rârâite si amuzante, bă Iosife? Asta-i muzica ce-ti place? Sau i-ai propus ca să-i faci (si mai rău) de râs. Ar trebui să-i atragă si pe ale Radu Humor si Neamțu Țiganu. Poate puneți de un menage-a-trois. Doamne ajută. Calancea Band 🙂 🙂 🙂

   P.S. La multi ani, tuturor romanilor. Chiar si celor ce si-au pierdut credința!

   Apreciază

 8. neamtultiganu said

  https://www.google.com/amp/s/www.capital.ro/cuvantul-craciun-a-fost-interzis-de-ue-credinciosii-au-primit-cea-mai-grea-lovitura-patriarhia-romana-reactioneaza-vehement.html/amp

  Sa nu va puna dracu sa-ncepeti cu urari de Cra… pardon Gerila
  Eu v-am spus…

  Apreciază

  • O.R. said

   Un articol instigator. Rusine, dati apa la moara piticilor de pe creierul celui care a scris o aiureala.

   Apreciază

   • @OR – Frumoasă mânia ta proletară, mai ales în contextul că „ăia” cam exagerează (cu documentele lor de rahat). Rău. Totuși aici nu despre asta-i vorba… Cred că ar fi de preferat să nu dăm apă la moară troll-ilor si altor naționalități conlocuitoare care comentează la plezneală ca să se ia in seamă cu orice preț, divagând, deturnând, distorsionând off topic, si poluând cu zgomote.

    Apreciază

   • neamtu+tiganu said

    Bravo O.R, esti pe linie, cei care denigreaza realizariile partidului…

    Apreciază

 9. neamtu+tiganu said

  Ceva pt serile lungi de iarna… astept pareri.. https://www.youtube.com/watch?v=yCsgoLc_fzI

  Apreciat de 1 persoană

  • Întâmplător (sau nu) video-clip-ul propus este on topic cu tema călătoriilor (inițiatice) si a transportului (la localitate), întrucât in cel puțin una dintre variantele disponibile ipotetic, pentru a ajunge de undeva (alt)undeva, am putea să ne de-plasam, pas cu pas, prin toate punctele si pozițiile inter-mediare, de undeva (alt)undeva, cu cât mai repede, cu atât mai… bine (!?) Bine!!! Ca calul lui Fat-Frumos, care avea două viteze, ca vântul si ca gândul. Sper să revenim la povestea asta a titi-mobilului purtat de vânt care se deplasează cu o viteza mai mare decât a vântului care-l pro-pulsează. E de discutat. Sper să se amorseze discuții. Ingenioase. Chiar si inginerești. Mai ales că am putea duce discuția către vântul solar, si la ipoteza că un vehicul, propulsat de vântul solar, ar putea (he-he) să se deplaseze mai rapid decât lumina vântul acesta… (ca gândul?!)

   Apreciază

   • neamtu+tiganu said

    Nu-mi pot imagina ca ai putea contribui cu ceva la aceasta tema. Poate Stely 🙂

    Apreciază

    • Văd că ai aspirații din ce in ce mai mari, căutându-ti locul pe Arca lui Goe. Ieri egalul lui Humor, azi animator pentru d-na Stely. Mascotă si animator de doamne? Pretenții mari Rromică. Da’ dă-i-nainte, cât te-o tine frenezia asta care te-a cuprins după câteva pălmuțe. 🙂

     Apreciază

     • neamtu+tiganu said

      Hai, ca ti-am inviorat blogul, devenisesi extrem de plictisitor, cacaturi transcedentale pt fete batrine. Te-am ancorat in prezent.
      Nu-ti face mari sperante, nu voi zabovi prea mult pe la tine, lumea-i mare, un spirit viu e cerut peste tot.

      Apreciază

     • Haide Rromică, tu ai impresia că nu știam cât o să te țină elanul cinetic obținut din două suturi? Spirit viu ?! Un căcat stimați telespectatori… cerut peste tot… la Antonesei? Te-a deblocat? Hai fuguța până nu te stingi de tot si-ti trebuie iar suturi! Mai du-te si pe la alții sa te așezi in potecă. Iar pe drum mai gândește-te cine pe cine a înviorat. Vorba ceea dai cu palma-n rahat de sar stropi. Mars.

      Apreciază

     • neamtu+tiganu said

      cineva mi-a scris pe privat, dar am si eu onoarea mea de familist.

      Apreciază

     • Așa și? Titircă si misterele Parisului… comedie într-un act ratat.

      Apreciază

 10. neamtu+tiganu said

  Comentariul off topic care se afla aici a fost mutat AICI. Cei interesați il pot viziona si comenta la fata locului.

  Apreciază

  • O.R. said

   Aveti un deosebit talent de a exagera si de a reinterpreta. Se face mare haz pe un document intern* un regulament de ordine interioara pe care Comisia europeana l-a elaborat pentru angajatii lor cu unele recomandari strict pentru acestia. De ce extrapolati? Orice institutie poate avea un regulament. In firmele private de logistica care lucreaza cu parteneri straini exista emailuri standard si nu se foloseste cuvantul Craciun ci Sarbatori fericite! asta pentru a nu gafa. Nu ai de unde stii ce confesiune are partenerul tau de afaceri. Limbajul oficial nu are legatura cu simbolistica Craciunului. Sunteti mai rau decat mi-am inchipuit.

   Apreciază

   • neamtu+tiganu said

    O.R, exista un gen numit pamflet si trebuie luat ca atare.
    Institutia EU e o institutie publica, platita de noi toti, nu e o firma privata care poate face ce vrea muschii ei. In plus EU se lauda cu transparenta, ce e aia transparenta atunci cind se editeaza niste documente de circulatie interna, care nu ar trebui sa fie date publicitatii? Adica noi mujicii nu ar trebui sa stim, sa ne dam cu parerea de niste documente „interne”?

    Apropos, documentul incriminat a fost retras, de ce, ca sunt eu rau?

    Eu personal, si chiar si nefasta, suntem europeni entuziasti. Asa cum erau Goie si Stely, basisti entuziasti. Mi-e teama insa ca actualii birocrati europeni au confiscat generoasa idee si si-au propus sa distruga Europa din interior.

    O.R ma dezamagesti, am avut impresia ca ai o minte deschisa, m-am inselat!

    Apreciat de 2 persoane

    • Rromică nu mai face pe viteazu’. Nu acum te-ai înșelat… așa te-ai născut. Înșelat de gata. Si dacă nu te-ai recuperat până acuma… he-he… slabe speranțe pentru vreo recuperare de acum încolo.

     Apreciază

    • O.R. said

     Pe mine nu ma deranjeaza nici o initiativa. Daca este buna sa se puna in aplicare, daca are scapari sa se modifice, daca este o bagatela sa se renute la ea. Dar a se gasi terchea-berchea sa spuna ca UE ne confisca traditiile si ca se interzice cuvantul Craciun, mi se pare deplasat. Si asa este multa suferinta in jurul nostru parca nu mai e cazul sa exageram cu prostii. Este adevarat ca un Comisar european a gasit oportun sa propuna o schimbare in comunicarea oficiala pentru a se evita discriminarea chiar acum inainte de finalul anului. Ca o fi bine, ca o fi rau, eu habar n-am, dar ma deranjeaza scarmanarea rahatului.

     Apreciat de 1 persoană

     • Unii din asta trăiesc (virtual si nu numai), de ex. ale Radu Humor, Iosif Greblea, Ioan Sperling si, cu voia d-voastră, ultimul pe listă, Neamțu Țiganu. Că li se si dă apă la moară… asta este o altă po-veste… Trebuie să mănânce si gura lor o pâine de (nu) se-cară.

      Apreciază

     • O.R. said

      NT nu este în gașcă celor trei. El este altceva.

      Apreciază

     • 🙂 Se deosebește de cei trei precum salamandrele de broșatele ordinare, dar tot batracian e. Faptul că e mai zglobiu, mai inconsistent si mai ne atașat unor idei fixe rău de tot, nu-l face mai breaz, mai pricopsit sau mai mintos, ci (doar) mai superficial. Felul in care își extrage satisfacțiile din manifestările in mediu virtual este cvasi-identic cu al celor trei încuiați in propria închisoare. NT are ce-i drept o închisoare nițel mai spațioasă decât a celor trei termite, dar nu cine stie ce.

      Apreciază

     • O.R. said

      NT e simpatic, el creaza totusi o senzatie ce vine de la el, nu clisee, nu copy paste, nu sloganuri ci senzatie. Imi place de el.

      Apreciază

     • @OR – Si încă ceva… Văd că-ti place sa-i comentezi si sa-i pui la punct pe comentatorii care (vorba ta) se ocupa cu „scărmănarea rahatului” dar altminteri niciun elan pentru comentarii on topic. Ai oferit cu mărinimia-ti specifică un like topicului… Dar.. a fost pe bune? Ai vizionat aventurile țiparului, genomului si magellanului? Ce ti-a plăcut?

      Apreciază

     • O.R. said

      Sunt pe lista de weekend. Vreau sa le vad.

      Apreciază

     • In cazul acesta nu pot decât sa spun „mulțumesc pentru încredere si pentru like-ul acordat in avans”. Sper să le vizionați. Sunt aproape sigur că or să vă placă. Nu știu exact in ce ordine.

      Apreciază

     • neamtu+tiganu said

      O:R Asta cu initiativele imi aminteste de anecdota cu Itzic care-si ducea capra bolnava la cadiu sa-i gaseasca antidot, pina Ce pacat ca a murit, ca mai aveam niste solutii.

      O organizatie serioasa precum EU nu are dreptul sa promoveze initiative aiurea, ca se interpreteaza si asta duce la slabirea si scaderea increderii in seriozitatea ei. Sa nu uitam ca fiecare „initiativa” costa bani, multi bani, mecanismul initiativelor trebuie platit, de cine!?

      Deja a facut multe gafe, curbura castravetelui, becurile cu incandescenta, limitarea puterii aspiratoarelor, incercarea de a impune revizie anuala la masini, incercarea de a obliga soferii de TIR sa nu mai doarma in camioane ci in hoteluri cu jacuzzi. Si cea mai mare realizare a fost Brexit.

      Am lucrat la citeva proiecte europene si am vazut din interior cum merge treaba. Acum, desigur, ma gindeam ca o sa fie mult mai bine, ca si Basescu e europarlamentar, o mosteneste pe fi-sa.

      Apreciază

     • Băi Rromică termină te rog cu gargara si pantomima retorică. De unde până unde ai venit tu să rezolvi Uniunea Europenă pe Arca lui Goe la o șueta cu Aila? Băi intelectual etilic si ratat ești off topic. Nu te mai screme să te ascunzi după firoscoșenii civice de doi bani. Parcă ziceai că te cere lumea larga… Du-te, nu lăsa chemarea fără răspuns. De-aia merge prost uniunea europeana că au lucrat tot felul de găgăuțe la proiecte europene…

      Apreciază

     • neamtu+tiganu said

      Goie, cum ii spuneam Stely, traim in tari libere si ne exprimam cum vrem noi si pe ce teme vrem noi. Te inteleg ca esti sucarit ca nu musca nimeni din topicurile tale de rahat. Te-ai gindit cumva ca ar putea fi niste timpenii?
      Chiar in halul asta ai decazut incit incerci sa bagi niste aiureli cu forcepsu? Baiete, zilele tale de glorie s-au dus de mult, nu au ramas decit niste gingaveli pretioase. Incearca ceva util, sustine-l pe Basescu, ca doar asta te-a consacrat. Inventeaza-te!

      Apreciază

     • @Rromica – Mulțumesc pentru aprecieri. Imi pare rău ca tocmai tâmpeniile te-au atras sa te manifești liber si off topic pe Arca lui Goe. Faptul ca (tu anume) remarci tâmpenii/le si-ti exprimi liber opinia despre ele este de bine, o nota buna, pentru Arca lui Goe si pentru tâmpeniile respective. Iti dai seama ce nenorocire ar fi fost sa vina ale Neamțu Țiganu (sau Radu Humor sau alt dobitoc) si să spună că-i plac temele sau abordarea propuse pe Arcă? Slava d-lui că nu se întâmplă. Totuși asta nu justifică faptul că încerci să-ti oblojești aleanul, rănile si orgoliul, înșirând verzi si uscate off topic, chipurile pentru repara tâmpeniile de pe Arcă. Tâmpeniile n-au nevoie de tine. Si nici tu de ele. Te alinți prostește. Dacă tu crezi că-ti folosește la ceva să-ti etalezi obsesiile si prostia aici fii sigur că nu te opresc. Invitația de a te duce să cânți la altă masă e doar așa că să te stimulez. Văd că funcționează.

      Apreciază

     • neamtu+tiganu said

      Cu multi ani in urma am avut mari probleme, f mari. Si ce face un adevarat barbat cind are probleme? Se duce la o circiuma si se imbata. Oare conteaza in ce circiuma nimereste?

      Ce face un barbat cind nu are probleme? Se duce la o circiuma si se imbata. Oare are importanta la ce circiuma merge?

      Nu, nu te-mbata cu apa rece, persoana ta a devenit atit de palida ca nici macar pt un betiv ca mine nu poti fi un partener de bautura. Nici sa te-njur nu mai meriti.

      Pur si simplu am nimerit in aceasta circiuma, era deschisa si nu cerea certificat. Nici nu conversez cu tine, ci cu mine!

      Apreciază

     • Bă Rromică tu tot timpul ești beat si vorbești singur. Uneori ești amuzant si atunci nu mă costă nimic să-ti dau impresia că ești binevenit, ba chiar așteptat in cârciuma ca interlocutor. Esti un căcat amărât, o jălnicie demnă de milă, care suferă peste poate, de bou ce e si care-si face vise in legătură cu ce băiat gigea si de succes e el in plimbările etilice virtuale. Acuma c-ai venit iarăși sa te spovedești, împărtășești si justifici pe Arca lui Goe e cumva comic dar si îngrijorător. Ai grija de tine dobitocule, si nu duce tu grija Arcei. Esti de-a dreptul hilar judecând așteptările mele fata de întâmplările de pe Arca cu măsura ta de… In fine, transmite omagii doamnei, si încearcă să te odihnești.

      Apreciază

 11. Ne-am cam luat cu petrecerea de ziua României si cu naționalitățile conlocuitoare si uite așa se face ca in afară de videoclipul cu titi-mobilul purtat de vânt mai iute ca vântul, n-am strâns niciun comentariu on topic, de-spre călătoriile ocolitoare in linie dreaptă spre Sabadell. Sper că cine are de învățat si de inițiat in ale călătoriilor inițiatice, a prins din zbor lecția despre calatorii a țiparului, a genomului uman si a gurmanzilor care preferau cu piper. Există legături subtile intre aceste trei (ori trei) călătorii… Oare ce-o mai face d-na Renata Carageani, care ducea dorul celor doi cromozomi lipsă din genomul uman…? Prin ce gări si-o mai purta preocuparea pentru acest gen de enigme?

  Apreciază

 12. neamtu+tiganu said

  La cele mai bune replici ale mele
  Ai tuşit,
  Scorpie bătrână.

  Ele erau cheia
  Întregului spectacol,
  Le pregăteam în febră
  Ani în şir,
  Oamenii m-aşteptau cu respiraţia tăiată,
  Efectul trebuia să fie formidabil,
  Dar pe tine tocmai atunci
  Te îneca tusea,
  Scorpie bătrână.

  Dacă se-ntâmpla
  Să lipseşti odată,
  Începea să tuşească
  Scaunul pe care stătuseşi.

  Acum ai molipsit
  Toată sala,
  Piesa se petrece de la un cap la altul
  Într-o tuse măgărească…

  Tuşiţi,
  Răguşit, piţigăiat, dogit,
  Cu pauze, în accese, uscat, pistruiat,
  Ca la vocalize, ca la doctor,
  Tuşiţi!

  Credeţi că spun rolul pentru voi,
  Ochii mei par că se uită la voi,
  Când, de fapt, eu privesc peste capetele voastre
  Becul roşu din fundul sălii.

  Pentru el vorbesc,
  Lui îi spun sufletul meu învăţat în nopţi de insomnie,
  Becului roşu care arată locul pe unde, la sfârşit,
  Voi trebuie să evacuaţi sala,
  Scorpii bătrâne.

  Apreciază

  • Esti patetic si … fanfaron… Astea au fost cele mai bune replici ale tale? Aoleu. Si merita vărul Sorescu să fie deranjat pentru atâta lucru? Parcă ești Iosif Greblea, numai ăla își apăra clișeele si jalnicia invocând „criticilor mei” de Eminescu. Mă băiatule revino-ti ! Nu orice dat in stambă e spectacol. Dar de, nu e vina ta ca ti se da impresia c-ai fi băgat in seama. E d/efectul colateral al Arcei lui Goe din concepție.

   Apreciază

 13. neamtu+tiganu said

  Comentariu off topic mutat AICI Cei interesați il pot viziona si comenta la fata locului.

  Apreciat de 1 persoană

 14. O.R. said

  Ce mai tura-bura conform cărților am înțeles 1. că se pare, că e posibil ca stră-stră-bunica lui bunica să se tragă din pește ceea ce este de o gravitate extraordinară pentru Moa și 2. că genomul meu este similar cu cel al viermilor deci Bleah!!! am alergie la viermi. Deci în concluzie la revedere pescuit că asta ar însemnă metaforic că o pescuiesc pe buni iar de mâncat pește nici nu mai poate fi vorba că asta ar semăna a canibalism. Sunt oarecum tristă de cele citite. Am vizionat primele două clipuri. Interesante ce-i drept, frumos interpretate dar care te pune oarecum pe gânduri. Oricum sunteți rău, la fel de rău ca NT. Trebuia să postați Peștele din tine înainte de înființarea Oracolului Păi dacă știam eu că din peștișori ne tragem, păi răspundem și eu corect la întrebările adresate Oracolului referitoare la evoluția speciei. Iar dacă cineva nu era mulțumit de răspuns, eu tac-pac postam videoclipul cu dovada. Ete, oamenii de știință au studiat, noi toți fuserăm pești.

  Apreciat de 1 persoană

  • Iosif said

   Mare si vast, este oceanul planetar, cu mii de specii în afara de… țipar…

   Apreciază

   • mare si vast ??? – bine că nu e mic si vast!

    „mii de specii” ??? sunt milioane de specii…

    așa si? iar te trezești vorbind…

    Apreciază

   • O.R. said

    Uite Iosif la treaba cu urmașul omului a fost peștele nu m-am gândit, dar este interesantă descoperirea. Mă bătea gândul mai spre maimuță…..

    Apreciază

    • urmașul omului a fost peștele (??!!) … nu m-am gândit, dar este interesantă descoperirea. Mă bătea gândul … de… maimuță

     P.S. @O.R. Te rog sa ții seama că Iosif este încurcat de gata (de la natură). Nu-i nevoie să-l mai zăpăcești si tu o tură…

     Apreciază

    • Iosif said

     Pai, d-l Goe e posibil sa fie urmasul maimutei, desi se da urmas de tzepar sau poate de rechin universal, virtual, imaginar, ireal, banal, hilar…

     Apreciază

     • @Iosif – Slăbuță mișcare. Vezi că ti-a cam luat Neamtu Tiganu locul.

      Apreciază

     • O.R. said

      Ce-i drept NT ne-a scos din letargie are un debit mult peste cotele apelor Dunarii. E tare pe felie. Bravos

      Apreciază

     • O.R. said

      Mai Iosif din greseala in greseala merem catre victoria finala, te rog intelege, trebuie nitel mai multa atentie la inceput a fost icra, dupa care pestele mic, dupa care pestele din ce in ce mai mare iar maimuta a aparut ceva, ceva mai tarziu dar ca o alta specie.

      Apreciază

     • @O.R. – Si eu care credeam că tu te ocupi cu scoaterea din letargie a vizitatorilor si cand colo tu erai căzută tu însăți in letargie de-a trebuit sa te scoată Rromică. Mă bucur că iți place NT mai mult decât Iosif, Radu Humor si Sperling (pe care-i plasezi într-o categorie inferioară). NT e mai pe potrozul tău si cred că ați face un cuplu admirabil împreună, pe post. Cred că si el te place, si-ar cam avea nevoie de un asociat sau măcar de un mic sprijin si încurajare in momentele de față. Faptul că-i faci avansuri tocmai acum, când nu-i in postura să le refuze, este cred un semn de perspicacitate si intuiție. Partea proasta e că NT te-a animat pe tine dar… cam atât… Mult zgomot pentru nimic. 🙂

      Apreciază

  • „Oricum sunteți rău, la fel de rău ca NT” – Asta da înjurătură… insultă dură rău de tot. Bineeee! . 🙂

   Canibalismul este regula de aur a vieții… Absolut toate vietățile de pe planetă sunt înrudite având ADN-ul compatibil una cu alta, trăgându-se din una si aceiași rădăcină… Canibalism comiteți si daca mâncați ciulama de ciuperci… sau budinca de orez sau orice altceva care provine de la un organism viu, planta, animal, ciuperca, bacterie. Daca mâncați sare de bucătărie e ok. Asata nu e canibalism. Sau daca beți apa si respirați aer. Daca vreți să nu mai fiți canibală sfatul meu ar fi să luați legătura cu Smaranda si să învățați să faceți fotosinteza. Dar aveți grijă sa nu luați lumina altor plante.

   In legătură cu uluitoarele peripeții ale țiparului prin lume aștept reacțiile personajului Bau-Bau care-si imagina că întreprinderea unor calatorii spre locuri îndepărtate trebuie musai să se facă sub îndrumarea celor bătrâni, care știu drumul… Părerea mea este ca bătrânii pot cel mult sa încurce lucrurile si să creeze confuzii cu experiența lor categoric nepotrivită noilor generați… si noilor ipostaze la care s-a ajuns prin cosmos, intre timp…

   Apreciat de 1 persoană

   • O.R. said

    Mâine urmează Epistola către tipar…….în stilul meu flușturatec.
    PS Interesante lucruri am aflat despre tipar, îl voi mai asculta din nou mâine să mi se fixeze în cap unele informații.

    Apreciat de 1 persoană

    • Presupun că respectiva epistolă va fi o scrisoare deschisă pe care o s-o publici pe Arca lui Goe (că dor n-o să i-o trimiți doar țiparului)…

     De asemenea presupun că dacă-ti voi spune că aștept cu mare nerăbdare epistola respectivă, asta va crea o presiune literară suplimentară si un orizont de așteptare care te vor inhiba, așa ca (mai bine) nu-ti spun. De fapt nici nu mă interesează epistola ta (poate pe Iosif sa-l intereseze). 🙂

     Apreciat de 1 persoană

    • Se pare ca OR-bitoarea madame OR-anjadă ne-a aruncat iarăși praf in ochi cu reclamă falsă la o epistolă inexistentă. Asta dacă nu cumva o fi publicat-o pe blogul lui Neamțu Țiganu, unde mai publică comentarii inteligente si unicul Radu Hojbotă alias Humor. Un gând pios pentru absența notabilă a unei epistole anunțate… degeaba.

     Apreciază

   • Bau Bau said

    Una sunt păsările migratoare și alta țiparii. Hai să ne ferim de a citi generalizări acolo unde nimeni nu le-a scris.

    Țiparii își conțin bătrînii. De aceea, „Un țipar devine ceea ce trebuie să devină, la momentul potrivit”.
    Noi cei care am trăit într-o viață de om mai multe cariere profesionale, avem ceva în comun cu țiparii: adaptabilitatea.
    Una peste alta, cred că dacă voi avea nevoie de aripi ori de înotătoare, sau chiar de o busolă interioară, spre a ajunge singur la Sabadel, fără îndoială că îmi vor crește la momentul potrivit. 🙂

    PS. L-am compătimit pe Freud. A abandonat o carieră sigură pentru un poem psihanalitic volatil. 😦

    Apreciat de 1 persoană

    • Cred că exagerați rolul bătrânilor si al maeștrilor inclusiv la păsări… Puteți revedea materia din urmă pentru a constatat ca nu-i nici urmă de vreo generalizare inadecvată…

     Opera lui Freud ar fi fiind ” poem psihanalitic volatil” ??? Wow. Cine zice? Oricum alții n-au nici atât. Si asta în afară de faptul că, de fapt, toate operele create de oameni asta sunt, simple poeme volatile. Iar dacă cineva consideră altfel, ar fi bine să ofere (măcar) un exemplu (i-lustrativ). Dacă poate.

     Apreciază

     • Bau Bau said

      Ați răspuns cu multă înțelepciune. Iar înțelepciunea nu are vârstă. Mulțumesc.

      Apreciază

     • Ar fi fost si mai frumos să fi primit un exemplu de opera care să fie, in opinia d-voastră, mai mult decât un (simplu) poem volatil. Ce părere aveți despre opera si persoana lui… Ludwig Boltzmann?, de ex.

      Apreciază

     • Bau Bau said

      Nu știam să răspund.
      Așa că am început să mă documentez minimal.
      Da, se pare că a compus ceva mai puțin volatil. Dincolo de propria subiectivitate.

      Apreciat de 1 persoană

     • Bau Bau said

      Fascinant!

      Lumea compusă din atomi, ireversibilitatea unui sistem evident mai probabilă decât reversibilitatea lui, evoluția de la ordine la dezordine, deci săgeată a timpului și nu timp circular.
      ȘI
      O viață de „artist” cea a creatorului mecanicii statistice: personalitate ciclotimică, sfârșit tragic.

      OF! Cum ajungem noi la Sabadel? 🙂

      Apreciat de 1 persoană

     • Mă bucur că ați avut curiozitatea să aflați cate ceva despre Boltzmann. Sa știți că într-o oarecare măsură fragilitatea opere sale științifice este similară cu fragilitatea operei lui Sigmund Freud. Se pare ca actul sinuciderii sale a avut la bază faptul că si-a dat seama că teoria pe care creat-o si pe care a aparat-o împotriva multor critici, era imperfecta in raport cu realitatea, realizând totodată si că nu mai are timp să creeze sau să „descopere” altă teorie, de aceeași anvergură. Spre deosebire de el, Isaac Newton a trait până la adânci bătrânețe convins fiind de perfecțiunea teoriilor sale si de concordanța deplină a acestora cu realitatea. Dacă ar mai fi trait si el vreo 300 de ani ar fi putut trai aceeași dramă, la cam aceleași proporții, si poate ar fi alunecat si el in catastrofa sinuciderii, cu prilejul teoriei relativității. Poti să știi?

      Apreciază

     • Bau Bau said

      Toate teoriile sunt imperfecte în raport cu realitatea. Sunt rezultatul unei prime alegeri a ceva spre care se îndreaptă intenția și atenția cercetătorului. Decupaje din realitatea infinită în extensiune și infinită în intensiune.
      Uneori, propria experiență de viață stimulează alegerea. La Freud, de pildă, propriul complex Oedip. De nu l-ar fi trăit, nima psihanaliză! Iar dacă lui Newton nu-i cădea mărul în cap și dacă Arhimede nu făcea baie, am mai fi avut de așteptat niște teorii.
      🙂

      Apreciat de 1 persoană

     • Despre felul in care-si aleg oamenii credințele cred ca am putea vorbi mult si bine (cu si mai ales fără folos, sau fără alt folos decât cel ludic, legat de arta conversației)… E valabil si in legătură cu preferințele pe care le au oamenii de știință. Cred totuși ca Newton si Arhimede si-ar fi creat operele științifice chiar si in absenta detaliilor anecdotice in care sunt ambalate legendele acestora. Presupun de asemenea ca distanta dintre conținutul teoriilor si realitate are un substrat mult mai profund decât criteriile subiective prin care-si face cercetătorul alegerile… inevitabile. De multe ori aceste alegeri subiective rămân simple pretexte sau context, nu cauze ale respectivelor teorii create de către cercetător, care teorii de regulă excedează destinul bietului om (de știință), fiind istoric inevitabile. Nu știu daca sunteți la curent cu una dintre problemele actuale ale fizicii, cea legată de materia întunecata (o problema încă ne rezolvată). Oamenii de știință au constatat ca mișcarea stelara in galaxii si a galaxiilor in clusterele de galaxii nu concordă cu dinamica așteptata pe baza teoriilor cunoscute despre gravitație…. de parca ar exista (de fapt) mult mai multa materie in spatiile galactice si intergalactice decât poate fi observata. Unii savanți au dedus că (prin urmare) trebuie să existe un soi de materie întunecată, neobservabila, care nu interacționează electro-magnetic cu materia „obișnuită” ci exclusiv gravitational… si de atunci o tot caută. Alti savanți au considerat ca de fapt teoriile noastre despre gravitație sunt inexacte si ca discrepantele observate intre mișcările vizibile in cosmos si cele prezise de actuala teorie a gravitației s-ar datora faptului ca teoria necesita ameliorări, si de atunci se chinuie sa propună modele matematice si teorii noi ale gravitației care sa explice mișcarea observata in cosmos exclusiv pe seama materiei observabile. Atâta vreme cat habar nu avem care e situația de fapt oricare dintre opțiuni este validă, ambele meritând cercetare, verificare si dezvoltare. Cum se auto-selectează savanții pentru una sau alta dintre direcții, poate fi obiectul unui studiu de psihologie, antropologie, sociologie, statistica…si cam atât.. Nu de fizică. 🙂

      Apreciază

     • Bau Bau said

      Da. Aveți dreptate.

      În studiile umaniste e mai ușor de găsit triggerul în chiar experiența de viață a savantului.

      La științele exacte se pare că e mai greu. Intervin factori de personalitate, sociologici, politici și de alte feluri, probabil.
      Am citit o carte despre nașterea cu peripeții a calculului infinitezimal (popularizare, firește). Oamenii de știință au o creativitate nestăvilită în a-și găsi argumente pentru teoriile pe care le susțin.

      Poate că realitatea este o entitate paradoxală care permite chiar simultaneitatea unor teorii opuse. (Cum ar fi referirile la starea de câmp versus la cea de de substanță).
      Nemaivorbind de cele parțial coincidente.

      Apreciat de 1 persoană

     • In cazul enigmei existentei sau inexistentei materiei întunecate cu atât mai abitir cele doua teorii pot coexista bine merci… Presupunând ca presupusa materie întunecată nu va niciodată detectabilă si nu va produce in lumea materiei „obișnuite” decât efecte gravitaționale, cele doua teorii care vor fi fiecare acordata încât sa redea o buna corespondenta intre mișcarea observabila in univers si predicțiile teoretice, vor fi practic echivalente, la fel de bune in context, conceptul de materie întunecată dovedindu-se unul strict ipotetic, o convenție, o schelă, un artificiu intelectual menit sa contribuie la elaborarea unei teorii eventual mai ușor de înțeles decât cealaltă, care ajustează doar eșafodajul matematic al teoriei. Utilizarea uneia sau alteia dintre teorii fiind o problema de gust sau de confort. Desigur că dacă se vădește că materia întunecată chiar exista si că in anumite condiții ar putea interacționa si altfel decât gravitational cu materia „obișnuită” (ceva mai cunoscută nouă), atunci lucrurile se pot schimba dramatic. Deznodământul in aceasta privință este încă departe. Dacă luam in considerare si existenta in ecuație a așa numitei „energii întunecate”, (care produce dilatarea spațiului) lucrurile devin suficient de complexe încât să nu ne facem griji c-am putea avea prea lesne o teorie a-tot-cuprinzătoare despre „univers” si ca nu va mai rămâne nimic de studiat si cercetat. Ceea ce desigur că ar crea o indezirabila stare de plictiseală. Nicio șansă.

      Apreciază

     • Bau Bau said

      Materia întunecată, ca și teoria stringurilor, poate fi o sursă de inspirație inepuizabilă pentru poeți.
      Psihanaliștii, în fond niște poeți și ei, ar putea recunoaște în ea Inconștientul Universului, iar energia ei dilatantă ar putea-o percepe ca o inflație de Inconștient, în sens jungian. 🙂

      Am impresia că teoriile fizicii devin din ce în ce mai încărcate de resurse poetice (pot genera o poezie mistică fără Dumnezeu cu barbă și mustăți, una adaptată contemporaneității).

      Apreciat de 1 persoană

     • Cred ca întotdeauna teoriile științifice (încă de la descoperirea focului) au fost surse de inspirație colosale pentru poeți, filozofi si mistici. Nici nu știu daca mai exista si alte surse de inspirație. Ah, ce prost sunt. Mai exista. Frumusețea si erotismul. In rest cam nimic. Da’ nimic. 🙂

      Apreciază

     • Bau Bau said

      – Eu cred că și Nimicul (ca vid plin) e o sursă de inspirație deloc de neglijat. Nichita Stănescu e un exemplu.

      – Blaga al nostru a fost – simultan – poet, filozof și mistic. Din cunoașterea matematicii au crescut, cred eu, „Diferențialele divine” care ne luminează asupra cenzurii transcendente, ceva înalt care ne oprește să distrugem „corola de minuni a lumii”.

      Apreciat de 1 persoană

     • Non idem est si duo dicunt idem!

      Apreciază

    • neamtu+tiganu said

     Tiparul, Aal, pe germana, anghila e f scump, mai ales pt ca nu se poate inmulti in crescatorie. Nu se stie de ce. Nu sunt deloc adaptabili, ci doar alunecosi.

     Apreciază

     • Na beleaua, c-a intrat Rromică in priză de tot. Acum a început s-o imite si pe O.R. Am impresia că cam ar vrea sa elimine concurența pe post. Radu Humor, Iosif… Acum vrea sa treacă la nivelul următor. In mod categoric in perioada asta a reușit sa devină zgomotul de fundal pe Arca lui Goe. Slow down Beavis.

      Apreciază

    • – Si cum de-ai ajuns gravida?
     – Uite asa, din vorba-n vorba.

     Si noi la Sabadell, tot asa. 😁

     Apreciază

 15. Cred că principiul vaselor comunicante funcționează si in HUVACA. Cum a plecat Neamțu Țiganu cel grobian, cum, pac, a venit Iosif cel sfios. M-am scos ! Si tot așa. Cine urmează. Vrem altceva. Un criminal adevărat să meargă la pian…

  Apreciază

  • neamtu+tiganu said

   Dragutul de Neamtu Tiganu nu a plecat, a fost doar banat, pe cel mai liber blog al momentului…

   Apreciază

   • What ??? Ce ?

    Unde a fost banat Neamtu Tiganul ???

    Sper ca nu sugerezi c-ar fi fost banat pe Arca lui Goe… Asta te-ar califica la postura de diversionistă ordinară, colportatoare de zvonuri… si fake news…

    Apreciază

    • neamtu+tiganu said

     Am trimis aceasta capodopera http://la-neamtu-tiganu.blogspot.com/2021/12/merkel.html, si am primit mesajul ca asteapta moderare.
     Stiu ca te maninca-n pizma, neam de neamu tau nu e in stare sa scoata asa ceva. De dobitoc ce esti nu-ti dai zeama ca aceste postari valoroase ale mele iti ridica valoarea blogului tau de cacat.

     P.S Eu imi distribui capodoperele in multe zone, e interesant de vazut reactiile acestora functie de anumite porniri.

     Apreciază

     • @Rromica – Esti decât dobitoc, vorba Nostrastellei. Stii foarte bine ca nu e nicio moderare pe Arca lui Goe. Ai inclus prea multe link-uri in mesaj si de aceea te-a trimis WordPress-ul (nu dl. Goe) la „moderare” de unde te-am scos. Esti tâmpit? Pardon de întrebare (retorică).

      P.S. Faptul ca postezi același text in mai multe locuri, hodoronc-tronc, indiferent de topicul locului, te califică pentru postura de troll, egalul lui Radu Humor si denotă disperare. E in zadar fecior, ești eminamente idiot in proză, iar faptul că ai plătit bani să publici niște broșurici bășinoase (pe care le numești, nu știu de ce, „cărți”) nu-ti poate ameliora starea… Relax…

      Apreciază

     • neamtu+tiganu said

      Cretinel, topicul il fac EU, nu ma las impresionat de basinosi ca tine care baga timpenii drept „topic”. Topicul tau esential e sa-l lingi in cur pe Basescu.

      Carticica mea a fost cumparata de peste 600 de persoane, mi-am scos banii. Nu am vrut sa ma las „cumparat” de edituri, partide PLM. A fost pur si simplu o gluma, dar e prea greu pt tine sa intelegi asa ceva.

      Apreciază

     • @Romică – smulgi lacrimi, nu alta. Impresionant cum stabilești tu topicul (in postura de EU majusculat). Fecior am impresia că stai mai rău decât mi-am închipuit cu starea psihică. Vezi să nu intri in trepidații sau… trepanații…

      Apreciază

 16. neamtu+tiganu said

  „Oricum sunteți rău, la fel de rău ca NT”

  Poate, dar eu sunt de 3,14 (nr pi) ori mai dastept decit Coaie, de 1,6180339887 (nr de aur) mai inteligent decit Coaie, de 7 ori (nr fatidic) mai sensibil, de 13 ori (nr cu ghinion), mai simpatic, de infinit (nr f mare) de ori mai frumos, de zece ori (nr poruncilor), mai fantezist, de 24356 (nr secret de la cartea mea de credit) mai plin de umor, de 2.71828 (nr e) mai talentat.

  Sunt si de 15 (nr aleator, fara sot) cu mai multa personalitate, nu ma apuc sa-i ling in cur pe unii precum Basescu, din care s-a hranit ani de zile Coaie, precum limbricii.

  Avantajul lui e ca e ceva mai tinar, dar nu cu mult, si nu-i va folosi la nimic, ca veninul nu-i va permite sa ajunga la virsta mea. Stiati ca exista serpi veninosi care daca-si musca limba se otravesc mortal?
  Ai grije Darie, pardon Coaie!

  Apreciază

  • @Rromică te rog nu mai plânge că faci baltă pe punte!

   P.S. Faptul ca stau de vorba cu unul ca tine denota faptul ca deșteptăciunea mea, inteligenta, sensibilitatea, fantezia, umorul, talentul, personalitatea si celelalte sunt zero, așa că poți exersa cat vrei tabla înmulțirii pe sărite (si) cu zecimale.

   Apreciază

   • neamtu+tiganu said

    Apreciază

    • Hai c-ai incept sa semeni si cu Iosif. Frenezie vrei sa fi mascotă pe Arca lui Goe sau ce?

     Apreciază

     • neamtu+tiganu said

      Margareta era frumusica, da avea picioarele cam groase.

      Apreciază

     • neamtu+tiganu said

      Bai, pielea pulii, atit Iosif, cit si Greblea, Radu, Bau-bau, OR si chiar si Stely si altii, nu mai vorbesc de mine, sunt de 54 virgula 35 de ori mai sensibili, mai inteligenti, mai culti decit idiotul de tine.

      In aroganta ta nici nu-ti dai zeama ca-si bat joc de tine, se amuza vazindu-te cum te dai cu cracii-n sus precum pitigoiu cazut de pe stilpu de telegraf.

      Inchide-ti ba slitu ca ti se vede creieru-n preput!

      Apreciază

     • @Neamtzu Țiganu – Desigur că aveți dreptate. Toti cei care vizitează Arca lui Goe si se manifestă aici sunt mai sensibili (categoric), mai inteligenți si mai culți decât dl. Goe. Nu înțeleg de ce spuneți asta dând impresia ca ați vinde cine stie ce mare secret ori c-ați fi făcut o descoperire epocală. Si nici de ce folosiți un ton furios pentru a enunța banalități. Nu-i nevoie sa închid blogul. E suficient sa nu mai veniți pe aici si e ca când nici n-ar fi. Ce vă retine? Eu asta fac. Aștept să plece toți, ca să rămân in fine cel mai sensibil, mai inteligent si mai cult de pe blog. Văd că nu mă ajutați deloc. Dimpotrivă. Sunteti ca un animator. Ca un magnet care atrage public. Ca un căcat care atrage muște. Sensibile, culte, inteligente.

      P.S. Acum văd că-încercați să-l imitați pe dl. Goe el însuși in persoană. Vreți să fiți rău. Strădania e de apreciat, dar deh, nu prea va ajuta vocabularul, si alte câteva lucruri pe care le omit accidental din mentiune, pentru a presta artistic la nivel înalt in privința asta. Va chinuiți degeaba să fiți un om rău, că n-aveți cum. Vă iese cel mult prost. M-am chinuit să scot ce e mai rău in d-voastră si uite ce v-a ieșit prin piele: natura (si neam-prostia). Cam puțin. Aveam așteptări mai mari, sincer sa fiu. 🙂

      Apreciază

     • Stely said

      Se vede treaba ca neamtu tiganu si-a pierdut busola si s-a ratacit (cam mult ) luind-o pe aratura. Isi face iluzii ca ar putea sa iasa castigator dintr-un duel verbal, pe orice tema ,cu Arca lui Goe. Ma amuza cand il vad ca se straduie sa-si castige adepti in confruntarea lui cu Dl Goe.
      As fi vrut (eu)sa stiu si sa scriu macar pe sfert din ceea ce stie si scrie d-lui, daramite sa fiu mai buna? Cine crede ca ar putea sa-si masoare capacitatea intelectuala si nivelul cultural cu cele ale Arcei lui Goe este un biet fanfaron de duzina.
      Bietul de el (neamtu tiganul) se crede şoim si in fond nu este decat un bărzăune cocoţat pe o balegă de vacă. La fel si ceilalti doi fanfaroni care incă mai bâzâie pe-aci dandu-se in petec .
      P.S. Singurul lucru care ma determina sa fiu din ce in ce mai reticenta in a mai participa la comentarii pe Arca lui Goe este nivelul tot mai ridicat al temelor puse in discutie, nicidecum ca nu sunt scrise bine, asa cum balmajeste Neamtu tiganu. El este precum vulpea care nu ajunge la struguri. O fi citind topicele (daca)dar nu intelege o iota din ele, si In loc sa recunoasca cinstit ca nu-s de nasul lui face pe viteazul , in fond fiind doar o un biet omulet plin de hachite.

      Apreciază

    • neamtu+tiganu said

     Ha, ha, ha.. aparu si proasta satului…
     1. Argumentul suprem ca Goie ar fi genital e ca ia nu pricepe ce spune, super
     2. Putina istorie. Secretara UTC era cazuta-n limba dupa poietul die Corabia, care poiet era batjocorit de Goie, Goie fiind considerat de utecista, in acel timp, ticalos.
     3. Intre timp poietu din Corabia a intors armele impotriva lui Basescu, fapt care a provocat-o pe patachina, dupa insurectie, sa cada amortita in bratele ipochimenului Goie, si el mare pupincurist, care a devenit peste noapte „capacitate intelectuala si culturala”, mai ales ca ea, repet, nu-l intelege si nu se poate ridica la nivelul lui.
     4. Si uite asa au trait fericiti pin-la adinci batrinete, ea-i timpita si iel genital.

     PS Acceptind ca ipochimenu e un monument de cultura, cum se explica faptul ca se poarta ca un magar cu unu, sau cu altu. De ex. cu Iosif, care are o legatura mai puternica cu Dumnezeu, poate ca soarta l-a impins catre aceasta, cine stie ce i s-a intimplat. E fapta unui intelectual cu mare nivel cultural sa se poarte asa? Desigur da dovada de un vocabular extrem de bogat.

     Apreciază

     • Rromica sper sa aflam in final cu cine te certi si pe cine vrei sa convingi si de ce anume. Poate ca esti doar masochist. Cica sadic e unul care refuza sa chinuie un masochist. Fii pe pace! Nu sunt sadic.

      Apreciază

     • neamtu+tiganu said

      Mos basina, sa te-nveti minte in a mai jigni oamenii.

      Apreciază

     • Moș bășină, jignește oamenii” – Rromică ești din ce in ce mai precipit si mai confuz. Ai început sa înscrii auto-goluri.

      P.S. I-auzi de ce-si pune țața Calomfirescu poalele-n cap. E venită in apărarea oamenilor ofensați pe nedrept. Ce spui Franz? Rromică ești o biată gloabă deprimată si decrepită care caută cu disperare socializare si antren, ca să mai uite de cât de mizerabilă îi e ființa. Problema majoră e ca tot ceea ce-l mai poate anima pe bietul ins e insulta, grobianismul, mahalaua, singurele note constante ale vieții d-lui inginer. Un dobitoc care a îmbătrânit degeaba, care nu e in stare sa lege două vorbe, sa emită o idee, sa aibă o conversație normală, si căruia i se pare că e miștocar si că vulgaritatea, neam-prostia si nesimțirea pot camufla găunoșenia jigodiei ajunsă, cum ne-cum la senectute. In disperarea lui are impresia că si-a găsit aici prilejul, pretextul si justificarea de a-si da in petic, si de a vomita singurul gen de vorbe care-i stau bine in gură, singurele care-i mai aduc satisfacții in mizerabila stare in care a eșuat. E drogul lui si e cuprins de fericire si de frenezie văzând ca i se îngăduie să se dea in stambă, imaginându-si sărmanul că e năprasnic, rău, sarcastic, demascator. O pedeapsă nu alta. Ce e drept e drept, omul luat de val le mai înflorește, dar la bază cam ce are-n gușă si-n căpușă. Iar faptul că se ia în serios cu pledoariile lui de băiat de cartier, este o măsură a cât de idiot e de fapt. Problema sărmanului e că si in cartier, mai precis în mahala, tot o japiță de duzină a fost. Omul încearcă să recupereze ce-a ratat în mahala, când era scuipat si lovit peste bot de toata lumea. Acuma e derbedeu si șmecher si face ordine in tzigănie. Ptiu drace, Rromică, să nu-ti fie de deochi.

      Apreciază

   • neamtu+tiganu said

    Unde vezi bai pulica ca as fi furios, Din contra, ma amuz excelent. hi, hi, hi. E ca la iarmaroc unde-l vezi pe cocosatu ciclop. Ca pe bune, rar avem ocazia sa vedem asa un idiot ca tine, cu scirt.

    Acum citeva zile cind am trecut pe aici am vazut lumina aprinsa si mi-am zis, ia sa vaz ce-i p-acolo. Si ce sa vezi, dobitocul in persoana, cu moaca lui de cur, cu par pa bot, tocma o freca pa Stely, zi de vara pina-n seara, ca iarna nu-i ca vara.

    Vin si plec cind vreau EU, daca nu-ti convine baneaza-ma!

    PS Cretinel nu ti-am zis sa-ti inchizi blogul, ci slitul.

    Apreciază

    • Că chiar ! Esti tot numai un amuzament. Bravo. Asta e important. Mie mi se pare că faci zâmbre si te dai cu curul de pământ, dar dacă zici că te amuzi asta e ceea ce contează. Hal de amuzament, să vii să-ti dai in petic pe blogurile idioților. Distracție de idiot.

     Nu m-am închipuit că mă cauți la șliț. O să fiu mai atent că ești periculos. Eee, nu chiar așa de periculos ca sa te banez. Săracul de tine nu mai știi cum să ieși din situație si ai vrea sa te scoot eu in suturi, să te banez, să scapi. Rromică fii demn. Pleacă singur, de buna voie. N-are nimeni nevoie de tine. Nu te lua după ce-nsiră OR. Si nici nu-i pasa cuiva de scălămbăielile tale si de datul cu curul de pământ in așa hal încât să te vrea plecat. Din punctul meu de vedere, indiferent cum procedezi tot bine e. Ti-am spus să pleci nu pentru c-as avea vreun interes sa te izgonesc (sau dimpotrivă sa te mențin pe aci, stimulându-ti ambiția) ci pentru am impresia ca ai ajuns într-o fază periculoasă, se cam umflă rânza-n tine si secreți umori. Cred că ti-ar face bine o pauză de recreație, dar la urma urmei, nu te am pe inventar si nici în grija mea. Fă ce poftești. Să nu zici că nu ti-am spus.

     Apreciază

 17. neamtu+tiganu said

  Buna dimineata,

  am dormit f bine, pe aici ploua, de fapt ploua de citeva zile. Nasol cu bicicleta, aluneca. Acum a stat. Sunt 0 grade si e intunecos. Iar au inceput sa ne inchida. S-a inchis sala de sport. Vroiam sa merg la Opera sa vad Nussknacker. Sa stai cu masca pe mutra!

  Si mai e si post.

  Apreciază

  • Se pare că între timp dl. Rromică Germanul nu mai doarme așa de bine ca alaltăieri si se scoală mai mult cu fața la cearșaf. Asa de indispus a ajuns că n-a mai catadicsit să-si facă simțită prezența pe Arca lui Goe si să-si aducă aportul sub forma de capodopere (compunerile de clasa a-IV-a pe care le publică pe blogul său si pe care le duce-n dinții pe unde apucă, doar, doar l-o baga cineva în seamă). Măcar după vizitele pe Arca lui Goe tot s-a ales cu ceva: un cititor (unicul Radu Humor), care s-a dus cuminte să-si consoleze idolul de mahala. Admirabile schimburile de replici si dialogurile dintre cei doi trepăduși virtuali. Un cuplu de comici vestiți: Rromică si Răduhu.

   Apreciază

 18. Bau Bau said

  Foarte interesant și al doilea video. Folosirea structurilor organice vechi pentru a îndeplini funcții noi. Creativitatea organismelor în folosirea și modificarea ADN.

  Un virus HIV devenit bază pentru un cod de gestionare a schimburilor placentare mamă -făt. Spectaculos!

  Poate că cei care se infectează cu virusul Covid și se manifestă asimptomatic sunt pe cale de a-l recicla pentru cine știe ce funcții spectaculoase ale organismului uman. Poate că nenumăratele lui mutații datorate transmiterii comunitare fac parte dintr-un proces de schimbare a funcțiilor sale.

  Mulțumesc, domnule Adminus! Mereu am iubit genetica. Acum încep să o ador! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • Călătoria (realmente inițiatică) a genomului uman este o colecție fabuloasă de aventuri extraordinare si emoționante, care pot fi urmărite cu sufletul la gură. Este uluitor cât de multe puncte sensibile pot fi atinse in mintea celui care reface in imaginație drumul parcurs de genomul uman prin univers, ca poveste despre noi înșine. Loc cat cuprinde si pentru speculații si alte activități ludice pe tema data. Timp si dispoziție să avem.

   Apreciat de 1 persoană

 19. neamtu+tiganu said

  Din ciclul, eroi (pardon, eroine) cu care ne mindrim, o prezentam azi pe Stely, Steaua sus rasare.

  Unii poate sunt socati ca, azi, duamna Stely nu cunoaste teoria tiparilor. Dar se explica prin tineretea mneai revolutionara. Putin stiu ca, azi duamna, atunci tovarasa, Stely, dar fara y, era cit pe ci sa ajunga pe bancnota de 20 de lei/ruble. Mneaei fu tare secretara UTC pe judet, functie din care ne-a ghidat noua, tuturor tinerilor, educatia, mentalitatiile. Ii multumim, din inima, desi nu am suficient vocabular la mine. Mai mult, dind dovada de un temperament revolutionar, a fost chiar selectata intre tovarasele cadre de meritocratie, care urmau sa fie penetrate de fii celor mai buni fi ai poporului, spre scopul inmultirii si dainuirii vesnice a poporului. Elemente dusmanoase poporului, insa, au dezavuat pregatirea mneai la penetrare, fapt care a impins-o, pe nepusa masa, tocmai in bratele celor pe care-i combatuse cu asprime, a ajuns preoteasa, a cazut, ca sa zicem asa, din lac in putza.
  Astfel a ajuns o evlavioasa, se vede, nu?

  Si caria uter-ioara merita semna-lata. A fost, pe rind, cele trei muze ale unui mare poiet marinar, de pe coperta cu pinzele sus, s-a intors mai apoi la iubirea din tinerete, la Comunistul autodeclarat, Basescu-Petrov, ca in final sa cada in bratele altui mare fiu vitreg al Chiorului, intelectualul cu cultura in cap, Goie, zis Coaie. Nu se cunoaste stadiul de penetrare in aceste cazuri. Lumea rea zice ca ar fi iasca.
  Sunt sigur ca ne pregateste inca multe suprize, va ajunge precis pe moneda de 100 de lei, ca Balcescu, iar pe dos va fi Coaie.
  P.S Reteta de tipar. Tiparul e destul de gras, chiar daca e subtire si alunecos. Costa de la 40 de euroi in sus. Cel mai des se serveste afumat, se afuma la fum rece. Se poate servi (atentie se spune servi, nu minca) cu Meerrettich, aceasta e de fapt hrean, sau cu alte chestii bune si gustoase.

  Apreciază

  • D-le inginer Calomfirescu doriți sa impresionați pe cineva anume cu prestația d-voastră, sau încercați așa o defulare fără țintă? Sunteti un ins jalnic, mizerabil, un gunoi. Nu-i in totalitate vina d-voastră, carențele de educație si moștenirea genetică le puteți reproșa d-nei mă-ta si alcoolicului al bătrân, dar totuși, nu merită să fiți atât de aspru cu propria d-voastră persoană, sau cu ce rahat o mai fi rămas din ea, si s-o etalați in public fără rușine, de parcă i-ați vrea răul si rușinea.

   P.S. Fecior ești totalmente idiot, nu pentru că te manifești în acord cu jegul care-ti iese prin piele (ce alta ai putea face?), ci pentru că-ti imaginezi că tâmpeniile rezultate din mintea ta rătăcită, îmbibată cronic de alcool au vreo contingență cu vreo realitate sau c-ar produce vreun efect notabil asupra cuiva sau ceva. Pari a fi un papagal atins de demență care se simte bine dacă zice „Coaie-Coaie-Coaie”. Te pomenești că-ti închipui că produci daune, disconfort, deranj, că faci ravagii. Ce-o fi mă în mica ta minte?

   Apreciază

 20. Radu Humor said

  Comentariul off topic al troll-ui Radu Humor a fost mutat AICI

  Apreciat de 2 persoane

  • Si iată că s-au găsit primii vizitatori cu simt civic, care au apreciat cu like faptul că textele off topic, purtate de colo-colo de către troll-ul Radu Humor, au fost mutate într-o zona mai adecvată conținutului respectiv. Din nefericire pentru troll-ul nostru, acolo, pe textul sau, nu a acordat nimeni, niciun like.

   Apreciază

 21. Bau Bau said

  Cât despre al treilea clip: o inițiere în folosirea condimentelor și în geografia globului.

  Europenii au cucerit restul lumii în goana după piper. Noi… om găsi ceva piper / la Sabadel?

  Apreciază

  • Majoritatea animalelor migrează ca să caute același fel de mâncare, numai omul întreprinde călătorii (adesea fantastice) pentru a încerca alte feluri de mâncare si băutură si pentru a-si îmbogății meniul. Nu există nicio specie pe planetă care sa aibă un meniu atât de diversificat. Practic omul ingurgitează orice, iar scopul principal al călătoriilor sale este cu substrat gastronomic. Aceasta teorie a fost admirabil explicată si de către H. Salem in monumentalul său roman de aventuri si calatorii intitulat „Întrerupătorul”. Cu siguranță că la Sabadell vom găsi multe feluri de condimente, noi si ne mai văzute (bașca ne mai gustate si ne mai mirosite).

   Filmul care face recenzia unei cărți despre tinerețea lui Magellan are darul să ne amintească lucruri uitate despre cum era lumea altădată, să ne transporte la localitate (în timp) pentru a simți, prin inducție, emoțiile disponibile contemporanilor lui Magellan si pentru a ne forța apoi să întreprindem o călătorie înapoi in prezent, reconstituindu-l pas cu pas, imaginau-ne cum a fost posibilă transformarea atât de radicală a lumii către ceea ce azi ni se pare firesc, cuvenit si de la sine înțeles, si poate să anticipam un pic cum va continua această transformare către lumea de mâine. Na, că e deja mâine. Mai vorbim noi poimâine. 🙂

   Apreciază

   • Bau Bau said

    Mult îmi place ceea ce ziceți. Nu am vreme acum să spun mai multe. Am cetit cândva „Întrerupătorul”.

    Apreciază

    • Oamenii se împart in două mari categorii: (a) cei care savurează umorul si satira din romanul „Întrerupătorul” si (b) ceilalți.

     Apreciază

     • Bau Bau said

      Like. 🙂

      Apreciază

     • Personal am observat că întotdeauna există multe pe care le am în comun cu cei care au simțul umorului acordat cu stilul „Întrerupătorului”, găsind cu aceștia compatibilități uneori nebănuite (sau chiar neașteptate), in timp ce cu ceilalți (cei cărora romanul respectiv ori le displace ori nu le spune cine stie ce) nu prea am multe de împărțit (compatibilitatea cu aceștia fiind foarte redusă). Cred că as putea folosi acest roman ca test de compatibilitate cu cei cu care am de interacționat. Din păcate romanul este pe cale să cam expire, cei de sub 20 de ani ca vârstă, ne mai având background-ul necesar să-l înțeleagă si aprecieze, indiferent cât de bine ar sta cu simțul umorului (respectiv). Testul ar funcționa perfect pentru cei de 40+. Nu vreau să spun că cei care cască gura la „Întrerupătorul” si nu savurează comicul si filozofia cărții ar fi mai prosti sau scorțoși sau mai știu eu cum, ci doar că sunt altfel.

      Apreciază

     • O.R. said

      Oare, io oi avea umorul Întrerupătorului? Adica asa ca stil, nu ca forma?

      Apreciază

     • Asta e o întrebare buna pentru ORACOL. In cazul in care nu vrei să testezi personal situația citind cartea. E micuță si captivantă. In câteva ore o poți citi pe nerăsuflate sau o poți abandona in no time. Cred că ar merita să încerci.

      Apreciază

     • O.R. said

      Nu cumpăr cărți vechi că put urât, nu aș avea nici o reticență în a o citi. Așa că citesc cărți noi nouțe care miros proaspăt.

      Apreciază

     • @OR – Bizară si tristă mărturisire ți-ai găsit să faci, că nu poți citi cărți pentru că puți urât. Câte unul zice „nu pot citi o carte pentru că sunt orb”, altul recunoaște faptul că nu poate citi o carte pentru că e prea prost, dar n-am mai auzit pe cineva să se plângă că nu poate citi din cauză că e împuțit. De neînțeles. Aaa, stai, de fapt, zici că nu le poți cumpăra. Puți așa de tare că nu te lasă să intri în anticariat. Mai fă si tu un dus, mai folosește săpun, mai limpezește-te. Vorbești într-adevăr ca o persoană care pute. Bine naiba că în mediul virtual nu avem contact olfactiv.

      P.S. Poti da un exemplu de carte proaspăt citită, de pe vremea în care miroseai cât de cât decent ?

      Apreciază

     • Bau Bau said

      Capcanele limbajului!
      Lipsa de precizia a exprimării ne poate expune la comentarii ironice.
      Ni / li se poate întâmla tuturor. Asta e singura noastră mângâiere.
      🙂

      Apreciază

     • O.R. said

      Va asigur ca citesc mult mai mult decat va trece prin minte. O carte noua iesita din tipar in doua maxim trei zile cap-coada. Uneori mai si recitesc paragrafe. Citesc in autobuz, pe banca, in curte, in statie, iar acasa adorm cu cartea in mana.

      Apreciază

     • Citiți si Sandra Brown?

      O carte noua iesita din tipar in doua maxim trei zile cap-coada. Uneori mai si recitesc paragrafe.” – Fabulos. Felicitări. 🙂

      Imi pare sincer rău daca v-am inhibat in așa hal de nu mai aveți curajul sa menționați un titlu al unei cărți proaspăt citite care v-a plăcut. „carte noua ieșită din tipar”.

      Apreciază

     • O.R. said

      Citesc carti pentru copii sau pe care le-as citi copiilor. Doar asa imi alin sufletul. No comment much……..

      Apreciază

     • Foarte frumos si bine faci. Este cred un mod eficient de a-ți păstra si spori inocența… care poate fi foarte ușor abandonată în discuții cu rromici pe Arca lui Goe…

      Apreciază

 22. fotosinteză12 said

  Foarte frumoase filmulețe și superb explicat.🙂

  Apreciază

  • Asta e, unii au talent de re-povestitori, alții… nu. Mă bucur că v-au plăcut filmele si sper că v-au emoționat măcar in aceeași măsură precum lucrările lui von Däniken si/sau Moldovan. 🙂

   Cu puțin curaj am putea începe să brodim si noi mici proze cu impresiile noastre despre cele superb explicate in film, ca o taină mare. (Taină în sensul profan, de taifas, conversație, șuetă, adică să stăm de taină).

   Apreciază

   • fotosinteză12 said

    Ce credeți? Pe vremea dinozaurilor accelerația gravitațională avea aceeași valoare ca azi? Este această valoare bătută în cuie sau poate varia și dacă da, în funcție de ce?

    Apreciază

    • De masa planetei. De pe vremea dinozaurilor până pe vremea primatelor, masa planetei nu a variat semnificativ. Dar de ce întrebați?

     Apreciază

     • fotosinteză12 said

      Ah, nimic. Mi-a trecut cândva prin cap că pe vremea aceea valoarea era cu 30% mai mică decât azi. Dar după cum bine ați spus, nu poate fi corect.

      Apreciază

     • Nu știu de unde si cum v-a putut veni un asemenea gând (năstrușnic) si nici ce teorie era menit să sprijine. Presupun că n-am nicio șansă să smulg alte detalii de la d-voastră despre asta. Am vaga bănuială că tot influentele moldovaniste stau la baza nașterii acestui gând. 🙂

      Apreciază

     • fotosinteză12 said

      Fără influențe. 🤔 dl Moldovan nu a reușit să mă influențeze. Sunt deschisă în toate direcțiile . Adevărul, dacă există, este mult mai amplu decât poate omul să-l perceapă. Presupun.

      Apreciat de 1 persoană

     • Si eu presupun la fel ca si d-voastră că adevărul, dacă există, este mult mai amplu decât poate omul să-l perceapă. In plus însă presupun că nu toate celelalte enunțuri mincinoase sunt egale (unele fiind un pic mai egale decât altele) si/sau presupun că nu s-ar cuveni să le acordăm unora girul adevărului doar așa, pentru că oricum (si așa) nu percepem noi adevărul. Valabil în special pentru enunțurile care denotă non-sens… sau sunt inconsistente per se. N-om distinge noi adevărul si nici toate minciunile dar totuși despre unele minciuni ne este la îndemână să le recunoaștem ca atare, cele mai multe fiind pur si simplu de natura evidenței 🙂

      Apreciază

 23. in ton cu media armonică a comentariilor de pe acest topic:

  Apreciază

  • O.R. said

   Nebuniile lui Hieronymus Bosch!!! Perversitate, goliciune, erotism tribal. Multă încărcătură în culori macabre. Horror.

   Apreciază

  • Bau Bau said

   Plastic vorbind, multă armonie în culoare și desen. Un mare artist.

   Are Vâgotschi un text despre forma care ucide conținutul. Se numește „Respirație ușoară”. Un text care ar trebui să provoace plânsul prin conținut, dar nu o face datorită felului în care e istorisită povestea. V. și-a măsurat respirația și pulsul în timpul lecturii și aveau valori „ușoare”, normale.
   La fel și eu, nu reacționez fiziologic la acest tablou fiindcă este realizat într-o formă plastică echilibrată, realizată cu măiestrie a combinării culorilor și formelor.

   Se vede mai bine ce spun dacă privim tabloul cu ochii întredeschiși. 🙂

   Apreciat de 1 persoană

   • O.R. said

    Chiar și cu ochii pe jumătate închiși tot nu îmi place. Te sperie să ai în casă pe perete asa ceva.

    Apreciază

    • neamtu+tiganu said

     Cred ca-i Goie cu Stely..

     Apreciază

     • O.R. said

      Unde anume îi vedeți?

      Apreciază

     • neamtu+tiganu said

      Goie e ala, in prim plan, cu ochii goi, in care-i intra un sobolan, ca vezi pina-n partea ailalta.
      Iar Stely e alea multe, una cu mina la rusine, alta exaltata, alta-i sfinta si aia cu tzitze-n fata

      Apreciază

     • O.R. said

      Hi, hi, hi. Vai di mini și di mini ce confuzie, ce concluzie! Holbatul nu e Goie. Nici vorbă. Holbatul cu lacrima de șoricel e Jeronimo iar cea care se scarpină la rușine nu-i Stelly e Pisdolla fiica lui Jeronimo și a lui alde Mindolla iar celelalte fufe sunt Nasolla si Miștolla fiicele vitrege a le lui alde Pullemo văr primar cu Jeronimo. Goie și Stelly sunt oameni serioși, la locul lor,ei nu frecventează locuri deocheate.

      Apreciază

    • Bau Bau said

     Acesta este un tablou de expoziție, pentru cunoscători. Nu e de ținut în casă.

     Bănuiesc că nu vă plac nici Capriciile lui Goya. Un alt mare artist. Nu-i bai!

     Apreciază

     • O.R. said

      Nu sunt o cunoscătoare dar am un pictor contemporan ale cărui lucrări le consider ador.abile Este vorba despre Vladimir Volegov
      Monstri lui Goya nu imi plac fiindca nu ii inteleg.

      Apreciază

     • @OR – Nu vă mai place „Răpirea din serai”? Normal, ați apucat să vă spurcați la Vladimir Volegov…

      Apreciază

     • Bau Bau said

      Un impresionist „idilic”, imho. Talentul său se exprimă dominant prin culoare.
      Poate fi ținut în casă.

      Apreciază

     • Sunteți de o mărinimie exagerată vârându-l pe Volegov la impresioniști. O fi vreun Claude Monet, ceva? 🙂

      kitsch idilic –

      Apreciază

     • Bau Bau said

      Păi așa chicios cum e, copiază și el ceva de pe undeva. 🙂 E o „upgradare” a „Răpirii din serai”.

      Mama m-a făcut și educat mărinimos, ce să fac? 🙂

      Apreciază

     • Bau Bau said

      „David Kasman
      Sculptor, Painter, Engineer.
      Updated Jun 3, 2015
      https://www.quora.com/What-style-of-painting-is-this-work-by-Vladimir-Volegov

      The painting by Volegov that you reference shows the clear influence of the Spanish painter Joaquín Sorolla (1863-1923).

      Sorolla invented this „style” which, though his own, could be thought of as a fusion of impressionism, luminism and broadly-painted, but technically exceptional, „bravura” painting. To be fair, I would not say that Sorolla invented a „style” but rather that it was the resulting product of his painting philosophy: „Ever since I began to paint’, he confided, ‘my obsession was to destroy all conventionalism”. (Sorolla’s quote from The Painter, Joaquin Sorolla by Edmund Peel)”

      Bine zis, imho. Genul de pictor care îți poate confecționa un tablou la comandă. pe dimensiunile sufrageriei. Am văzut ceva asemănător la noi în România.

      Apreciat de 1 persoană

     • O.R. said

      Picturile lui Volegov sunt superbe, stralucitoare. Tablourile cu mama si copilul in diferite ipostaze sunt de-a dreptul divine. Multa sensibilitate, caldura si seninatate. O incantare. Sorolla frumoase picturi dar nu prea expresive pentru gustul meu.

      Apreciază

     • @OR – Desigur că ai dreptate. Este exact așa cum spui. N-am nici cel mai mic motiv să mă îndoiesc de sinceritatea ta. De apreciat si dezinvoltura cu care te identifici cu capodoperele care-ti sunt pe gust. Probabil numai inspirația cu care-ti alegi iconițele din avatar să fie încă si mai apreciabilă. Mulțumesc pentru bunăvoința de a fi contributor pe Arca lui Goe. 🙂

      Apreciază

     • Bau Bau said

      O.R. Spuneați mai sus: „Nu sunt o cunoscătoare”. Apreciez sinceritatea dvs., lipsa de inhibiție.
      În fond, clienții „formatează” piața. 🙂
      Cred că acest pictor câștigă bine.

      Apreciază

 24. O.R. said

  Epistola către Țipar

  Dragă comoară călătoare, tare întortocheate mai sunt căile Domnului pentru ca mintea mea limitată să le înțeleagă. Dragostea mea pentru tine este nemărginită. Iți mulțumesc că exiști. De la tine am învățat ce înseamnă și ce presupune cu adevărat dragostea și cum dragostea cere sacrificiu în numele iubirii de viață. Sacrificiul de care tu ai fost capabilă nu a cunoscut limite și nici obstacole. După ce ți-ai atins scopul și ai asigurat o nouă generație, tu ai ales să mori exact în locul în care ai apărut. Te ai întors de unde ai plecat. Ai ales cimitirul exact în locul tău de naștere. Într-un loc unic, într-un loc unde marea nu are țărmuri, într-o zonă unde calmul frizează realitatea, unde apa este caldă transparentă și de un albastru nemărginit. Din orice colţ al pământului, din orice loc unde tu te-ai fi aflat, când tu ai decis brusc să lași urmași ai parcurs cu hotărâre o călătorie lungă, schimnică, ai traversat pământul doar pentru a lăsa un ultim elogiu adus existenței. Ești singura ființă care a putut trăi fără hrană timp de 4 ani. Mă înclin cu admirație și respect unei ființe strălucitoare care a avut curaj și determinare pentru aș împlini menirea de a favoriza evoluţia.

  Apreciat de 2 persoane

  • neamtu+tiganu said

   Tiparul catre Epistola,

   draga Epistola, sunt eu, tiparul cel subtire. Ma bucura gindurile tale frumoase. Sa stii, insa, draga Epistola, ca dragostea nu se invata, ca nu e nici geografie, nici limba rusa, mai urita chiar decit Stely.
   Si dragostea nu se ia, ca nu e virus. Dragostea e mai mult decit nimic, cum spunem noi, tiparii, unde nu e dragoste, nimic nu e.
   Dragostea nu e instinct, sa-ti perpetuezi specia, dragostea e mai putin si mult mai mult decit atit. Ca si iubirea!

   Numai bine, astept in continuare vesti de la tine! Ce mai face tanti Po?

   P.S Sa stii ca am tinut dieta patru ani, ca incepusem sa ma ingras.

   PPS Tare-mi plac textele mele! Hi, hi, hi

   Apreciază

   • O.R. said

    Ho, ho, ho și hi,ha,ha, n-ați văzut-o pe dânsa?
    Am văzut-o în pijama
    Era ea, Epistola!
    Cu Tiparul alăturea.
    Ea pe cap îl mângâia
    Si cu coada se juca
    El cu capul pe saboți
    Si cu coada în chiloți.

    Apreciat de 1 persoană

    • neamtu+tiganu said

     Dragostea mea,
     Rupea-ti-as pijamau-n paispe
     Sa-ti vad scrisu fara plic
     De departe-ti scriu
     Dintr-un subsol, dintr-un sicriu
     Tiparul cel cherchelit

     Apreciază

     • O.R. said

      Dragostea aprinse văpaia,
      De-i găsiră năbădaia
      Si dintr-una și dintr-alta
      Tiparul a scos unealta
      A săpat în adâncime
      Până a dat de prospețime
      Si uite asa din doi în doi
      Aparu ați țiparoi

      Apreciază

     • OR – Si uite așa se reconstituie din vorbe tabloul lui Hieronymus Bosch! Coproducție OR-aila si Rromică, autor anonim. Talent nu glumă.

      Apreciază

    • O.R. said

     Dăm și noi din noi tot ce este mai bun, să crească audiența. Are talent NT la poezie, e maestru nu jucărie.

     Apreciază

     • Audienta cui, la cine? A lui Rromică la OR-aila si viceversa?

      Nu e necesara creșterea audientei. Acesta nu este un site comercial, ci o simpla ambarcațiune non-profit. Dar nu trebuie sa vii cu asemenea pretexte. Daca-ti place să te dai in (b)Arce cu Rromică nu-i nevoie să-ti găsești idealuri înalte si justificări pestrițe. Aici, ca întotdeauna, liber ca la banul Ghica.

      P.S. N-am nicio îndoială asupra faptului ca într-adevăr si tu si Rromică oferiți tot ce-i mai bun in voi. Să fie primit. 🙂

      Ceea ce nu înțeleg este de ce nu te exprimi chiar pe blogul suratului. Cred că i-ai face o bucurie nemărginită (care ti s-ar contabiliza la fapte bune). Esti cumva exhibiționistă si ai nevoie si de alt public? Păi n-ar fi o problemă că poate mai trece si Radu Humor pe acolo.

      Apreciază

     • O.R. said

      Păi normal că la audiența mea și-a lui Romy m-am referit. Ce vreți să spuneți că nu se înregistrează prestația noastră la numărul de vizualizări și click-uri pe blog, ce să mai spun de poziția din Zelist.

      Apreciază

     • De înregistrat s-o înregistra prestația voastră pe undeva, la capitolului rebuturi conversaționale… sau pur si simplu rebuturi. De aceea-ti si spuneam că ar fi fost de preferat să faci si tu o faptă bună si să sporești audiența direct pe blogul lui Rromică. Sau te pomenești că ai încercat si nu te-a primit. O fi procedat si el la fel ca ăia de la anticariat. Norocul tău că aici, pe acest „blog” inodor, ai libertatea deplină de a zburda după cum te taie capul…

      Apreciază

 25. Radu Humor said

  Comentariul off topic al troll-ului Radu Humor a fost mutat AICI.

  Apreciază

 26. neamtu+tiganu said

  Ati observat ca de cind i-am dat citeva la scafirlie Goie a inceput sa aiba o privire care aminteste de un om!? ha, ha, ha

  Apreciază

  • Sunt convins ca toți ce-i care au avut de observat, au observat ce era de observat. Ceilalți nu. Tu unde te încadrezi? Bine, in general te încadrezi la hilari fără frontiere si caricaturi umane. In particular era vorba.

   Apreciază

   • neamtu+tiganu said

    Mi se filfiie de convingerile tale… ca unii, sau altii, sunt prea lasi sa se exprime e si asta… dar, noi, cei care suntem convinsi ca urmam un drum drept, dar greu, pt salvarea natiei, nu vom .. nici un efort.. pt …

    Traiasca tiparii!

    Apreciază

    • Rromică ești un prost nostim, un fanfaron de talia lui AVP, si în genere o creatură demnă de milă care se screme din ultimele răsputeri să se ia in seamă, că ti se fâlfâie sau nu, nu contează. Stai pe-aci că se filmează.

     P.S. Rromica Puceanu a ajuns in faza in care se milogește pentru sprijinul opiniei publice, care lașă fiind nu susține demersurile troll-ul venit la porcăire. Ce e mă Rromică ai început să realizezi că nu mai ești în stare să te întreții singur? Vrei să te susțină O.R. ? si Radu Horor? Bă dar amărâtă creatură ai ajuns. Dar si așa cerșetor tot jigodie nesimțită.

     Apreciat de 1 persoană

     • neamtu+tiganu said

      Coaie, sunt, intr-adevar, extrem de nostim… Ma mir ca te-ai prins. Am o pozitie privilegiata, am o multime de prieteni (sustinatori, admiratori) si o multime de dusmani. Ce-ti poti dori mai mult?

      Pa tine nu te bag nici in prima, nici in a doua categorie, esti doar un paduche cu care te joci inainte de a-l strivi intre unghii. Esti atit de disperat ca bagi aiureli AVP, Romica… baga si ceva cu Geits cu cipul. Ce deosebire e intre tine, care bagi youtuburi si altii care baga alte linkuri? Sunt ale tale mai inteligente? Oare poti baga si ceva de al tau? Ai scris o carte? Pe ce se bazeaza sindromul tau de superioritate? Pe admiratia lui Stely?

      Tine computerul deschis ca-ti bag un text de moare Paraschiva, text original, nu copy and paste internet, sa ne dam telectuali, filozofi.

      Da mai bine, nu! Esti prea idiot sa intelegi!

      Apreciază

     • am o multime de prieteni (sustinatori, admiratori) si o multime de dusmani.” – Frumoase visuri si deșarte speranțe. Mă Rromică ești gânganie disperată, un troll nenorocit, ahtiat să se ia in seamă (cu zgomote si diversiuni de doi bani), un gunoi, pe care te poți pișa fără probleme că el nu se supără, simțindu-se băgat in seamă. Este tot ce-l mai animă.

      Apreciat de 1 persoană

     • neamtu+tiganu said

      ” te poți pișa fără probleme”… bravo, asta e una din marile tale realizari, Stely va fi entuziasmata, a gasit o utilitate bietului zgirci care se da invirtosat.
      P:S Scoate si coaiele, ai?

      Apreciază

     • Văd că ești pregătit de udare. Ai deschis gura!

      P.S. Nu e nicio realizare. E o întâmplare… legată de faptul ca insiști să te manifești ca troll, aici, pe Arca lui Goe.

      Apreciază

 27. Bau Bau said

  ÎNAPOI LA ȚIPARI

  Un mare poet român a scris un poem (mistic) despre țipar:

  „Țiparul
  Tu care smulgi tiparii din namolurile noastre
  Si impinsi de un fãrã de impotrivire alean
  Ii intorci peste orice stavile si dezastre
  Sub meridianele pururi albastre
  La bastina lor calda din Ocean,
  Nu ne uita în aceste tarâmuri cu vina
  Tipari nostalgici unor tarâmuri sfinte
  Stramuta-ne-n bastina noastra cea din-nainte
  Acolo unde-am vãzut paradisiaca lumina
  In oceanelei nesfârsitei fericiri din sânul Tau, Parinte.

  Voiculescu”

  Putem deprinde de la țipari forța și rezistența. Și… poate nu vom ajunge în Paradis așa iute, dar la Sabadel, da.

  Apreciat de 2 persoane

  • Cred că poetul a intuit forță inițiatică exemplară care stă, ca tâlc, în destinul acestui peste. Si somonul are o poveste asemănătoare… Multe enigme rămân ascunse in aceste destine de simpli pești.

   Apreciază

   • neamtu+tiganu said

    Mi se pare o discriminare, de ex carasul e f putin cintat in operele poietilor.. Tare mi-ar place o oda a carasului in saramura!

    Apreciază

   • O.R. said

    Mie îmi place șalăul de Dunăre albastră.

    Apreciază

    • neamtu+tiganu said

     Salauu, (Barsch), e un peste f cult, e cinat de Strauss, fiul, tatal si un nepot,

     Apreciază

    • @OR – Șalăul e cam off topic. Si nici fâțele nu-s de vreun folos… la prăjit…

     Asemănarea dintre zebra si antilopă este ca amândouă au dungi, cu excepția antilopei.

     Apreciază

     • O.R. said

      Păi, cine a spus ca mănâncă pește. Mie îmi place șalăul ca are un corp alungit fusiform și argintiu. Dacă mânaci peste prăjit e ca și cum o mănânci pe bunica. Ce ați uitat ce spune videoclipul, adică cercetătorii…..cu peștele din noi…..

      Apreciază

     • Am zis „la prăjit” doar așa de exemplu. Enunțul cu pricina e valabil in general… in privința folosului. Referitor la așa zisa ta preferința pentru forma alungită a șalăului cred că de fapt te lauzi, si ai spus doar așa ca să epatezi, să pari snoabă si să impresionezi publicul. Pare-se că in realitate „preferi mai bine” crapul. Mult crap. A lot of crap, cum s-ar zice-n germană. 🙂

      Apreciază

     • O.R. said

      Ne, ne, ne, crapul e prea turtit, are solzii mari, multe oase, e gras, nu e pe gustul meu. Prefer somnul de Dunare dar maxim 40-50 cm, sa nu fie gras.

      Apreciază

     • 40-50? Că tu oi fi 90-60-90 !

      Apreciază

     • neamtu+tiganu said

      Poetii nu maninca peste, nu se potriveste
      Ei trebuie sa aiba foame, se hranesc cu poame
      Ei doar ii cinta, in acvarii, in lacuri si oceane,
      Oceane fara maluri, dar cu multe valuri si riuri stravezii
      Si-i pune pe noptiera din sticla colorata si cu hirtie creponata, le da halva marmorata, care nu trebuie mestecata.
      Pestisorul de aur, e pestele nostru, un peste terestru, cu ochi de balaur

      Apreciază

     • neamtu+tiganu said

      Goie ar vrea sa fi peste, dar cu Stely moare de foame… ha, ha, ha

      Apreciază

   • Bau Bau said

    – Like!

    – CHINOOK – REGELE PACIFICULUI: POVESTEA REGELUI SOMON
    https://ro.koshachek.com/articles/chinook-regele-pacificului-povestea-somonului-rege.html

    „Somonul rege sau somonul roșu roșu (lat. Oncorhynchus tshawytscha) nu este doar impresionant de mare, dar are și o poveste fascinantă în spate!
    Pentru unele popoare indigene din America de Nord este un animal sacru; statul Alaska l-a ales ca pește de stat – somonul chinook este o parte integrantă a culturii și mediului din America de Nord. Cel mai mare somon din Pacific se găsește în întregul Pacific de Nord, din Kamchatka (Siberia) și Japonia până în Alaska și California. Animalele pot avea o lungime de până la 1,5 m și cântăresc în jur de 50 kg. Deoarece somonul este pește migrator, ei fac o călătorie fascinantă în viața lor.
    „Alergarea somonului”
    Somonul petrece de obicei 3-4 ani (maxim 8 ani) în mare înainte de a se întoarce la râurile lor de acasă în interiorul verii pentru a depune icre. Acestea oferă mai multă siguranță pentru ouă și animale tinere decât marea liberă. Modul în care somonul gestionează această migrație dificilă nu este încă pe deplin înțeles – se presupune că există o legătură cu geomagnetismul. La intrarea de la mare la estuare, somonul se schimbă apoi semnificativ: nu numai că își schimbă culoarea (de la albastru-argintiu la roșu-închis), dar și structura musculară se modifică având în vedere provocările viitoare.”

    Apreciat de 2 persoane

    • Cei care pornesc in calatorii inițiatice trebuie sa fie pregătiți sa se schimbe total pe parcursul călătoriei in acord cu cerințele călătoriei. Călătoriile somonului si țiparului (făcute in contra-sens, una de la izvoare de munte in ocean si apoi înapoi la izvoare, alta făcuta din ocean către râuri si bălți si apoi înapoi la ocean) oferă ilustrări exemplare despre cum ar putea arata un asemenea destin. Nu oricine este pregătit sa accepte un asemenea destin.

     Apreciază

     • Bau Bau said

      Adevăr grăit-ați!
      Mulțumesc pentru clipuri. Eu am tot căutat și n-am găsit!

      Apreciază

     • Bau Bau said

      Banala noastră viață este și ea o călătorie inițiatică, privită din unghiul potrivit (de undeva de deasupra, cu detașare; NB. Scrierile lui Vișniec sunt un bun exemplu pentru o astfel de detașare.)
      Mereu ne schimbăm, inclusiv la înfățișare. Unii o fac fără anxietăți care perturbă procesul de inițiere. Cu ce scop ne inițiem? E și ăsta un mister. 🙂

      Apreciat de 1 persoană

     • La oameni agonia de după depunerea icrelor durează mult mai mult decât la somoni. Cam cât o viață de om. 🙂

      P.S. Ah, obsesia d-voastră pentru „scop”… si misterele aferente… poate totuși că la mijloc treaba asta cu misteriosul scop nu-i decât o convenție terminologica pentru cei care suferă peste poate (sau măcar un pic) de mania grandorii, fiind pătrunși de propria măreție care trebui sa fi avut având musai un mare chichirez (in spate sau înainte). Inițierea se face cu scopul inițierii. Nu-i suficient? Să se îndeletnicească omul cu ceva ca să nu se plictisească prea tare in prea lunga agonie. Probabil.

      Scrierile lui Vișniec denotă geniu. Omul este un meseriaș. O fi meritul lui… o fi al muzelor… E și ăsta un mister. 🙂

      Apreciază

     • Bau Bau said

      Vă par obsedat de scop. Nu vă pot schimba opinia. Așadar, nici nu fac vreun efort. Știu bine că opiniile sunt volatile. Las timpul să lucre. 🙂

      Eu înclin să cred că genialitatea lui Vișniec e meritul relației sale cu muzele, precum și meritul locului unde s-a născut (și pe unde „trece Axa lumii”). Ca Somonul și ca țiparul, el revine din vreme în vreme acolo pentru reîmprospătare. Apropo, vă place personajul „Animalul care seamănă cu omul” ?

      Apreciază

     • nu-i o opinie… 🙂 Puteți revedea materia din urmă, chiar si întrebările pentru Oracol… referirile la un posibil scop ezoteric abundă… Dar de, care-i obsedatul care să-si recunoască si admită obsesia? 🙂

      Imi place la nebunie „animalul care seamănă cu omul„, mai ales că nu prea am de ales. Este de preferat acest animal în dauna omului ladă de gunoi. Greu de știut care o fi proporția între unul si altul în interiorul speciei supra/numită sapiens. Omul care iese din Cer©. Dar îmi plac si ciupercile, despre care unii încă mai cred că ar fi fiind plante. Nu sunt nici pe departe așa ceva. Iar în materie de călătorit nu doar că pot da oricând lecții rudelor care fac fotosinteza, dar chiar si multe animale ar avea de învățat (inițiere nu glumă) despre felul în care merg ciupercile prin lume… Pinocchio, Magellan, țiparul, somonul… Poate ar fi cazul să învățăm si de la ciuperci. Ciupercile care seamănă cu omul, bineînțeles.

      Apreciază

     • Bau Bau said

      Personajul lui Vișniec – Animalul care seamănă cu omul – iese din mare și are calități neobișnuite, chiar miraculoase. E greu să i se descifreze simbolismul.

      OK. Pot accepta că sunt un obsedat de scopuri. Why not? Mulțumesc pentru semnalare. Bănuiesc că nu este singura mea obsesie. Nici că sunt singurul om cu obsesii. 🙂

      Ciupercile au spori. Unele preferă anumiți copaci. Dar și copacii merg prin lume prin semințele lor. Și de la ei am avea multe de învățat.
      E fain să călătorești cu o parte din tine, stând (maximal) pe loc.

      Apreciat de 1 persoană

     • Intr-una din legendarele cărți ale copilăriei (Cipi, piticul cel fioros), unui copac scorburos, în care-si făcuseră stup niște albine i s-a ordonat să se întoarcă peste noapte cu susul in jos, adică cu rădăcinile in sus, iar in caz că refuză să se conformeze, urmând să fie pus la punct de către un oarecare teribil domn Barbă-Clanță-Cotoroanță. Copacul nu s-a clintit. In sensul că si-a văzut de drumul lui. Un pic in sus, un pic in jos… N-a stat deloc pe loc. Cipi a considerat că nesupunerea s-a datorat faptului că arborele este prea prost ca să priceapă ordinul. La urma urmei nu degeaba li se spune celor prossti că au cap de lemn. Nu?

      Cu siguranță că nu sunteți singurul om cu obsesii. Nici măcar singurul de pe Arca lui Goe, sau măcar singura ființă. Multe creaturi au obsesii. Sunt convins si eu, ca si d-voastră, că (si) de la copaci avem de învățat călătoritul. Nu atât cel prin semințe si frunze-n vânt, cât cel prin oase, prin lemn, prin seve, prin cercuri anuale, prin nesfârșite drumuri verticale, calatorului șezând-i bine cu drumul, spre cer si spre centrul pământului deopotrivă. Dar… să nu ne grăbim altfel decât lente. Urmează ciupercile la rând. Scriem una si ținem una. Nu știu de ce se încăpățânează oamenii (si animalele în general) să creadă că arborii stau (maximal) pe loc, câtă vreme ei circulă prin Univers cu exact aceeași viteză ca orice alt animal (plus, minus pe la a n-șpea zecimală).

      Apreciază

     • Cred că v-ar plăcea să oferiți mai multe detalii si interpretări despre personajul lui Vișniec – animalul care seamănă cu omul – cel care iese din mare și are calități neobișnuite, chiar miraculoase, cu un simbolism greu de descifrat. Cred că si altora le-ar plăcea să le citească, în timp ce trolii cei ignari vor fi ignorați.

      Apreciază

     • Bau Bau said

      Răspund invitației, cum prind ceva timp.

      Înainte, ați vorbit inspirat despre copaci. (Îl știu și pe Cipi). Ei se mișcă pe verticală și pe orizontală, între anumite limite posibile, în timp. Conversează și se ajută reciproc inclusiv prin miceliile ciupercilor din preajma lor.
      Au câmpuri energetice care fac bine omului, îl detoxifică. Ați stat vreodată cu spatele lipit de un fag? După un drum cu mașina obositor. 🙂

      Apreciază

     • Am o mică relație cu un fag (cu care mă știu de prin 2014). Întotdeauna când merg la țară dau mâna cu unul dintre cei mai vechi prieteni pe care-i am, un frasin uriaș.

      Apreciat de 1 persoană

     • fotosinteză12 said

      ” Oamenii și copacii sunt frați. ” Așa mi-a spus un platan tânăr cu vreo trei ani în urmă.

      Apreciat de 1 persoană

     • Înseamnă că v-a considerat o persoană demnă de încredere. 🙂

      Apreciază

    • Apreciază

    • Apreciază

 28. Radu Humor said

  Comentariul off topic al troll-ului Radu Humor a fost mutat AICI

  Apreciază

 29. Radu Humor said

  Comentariul off topic postat de Radu Humor a fost mutat AICI

  Apreciază

 30. neamtu+tiganu said

  Bionica e o stiinta fantastica pt. oameni inteligenti.
  Paianjenul, cel mai tare ing, albinele, org de santier, pasarile, aerodinamica, rimele, sapat tuneuri, scoicile, se lipesc pe orice, etc.

  La tigarea de dupa, ea se gindea, oare am fost bine, oare i-au placut sinii mei, cum m-am miscat, de ce e asa tacut. El, ing, se uita la tavan, oare cum dracu reuseste musca aia sa stea agatata de cinci minute cu capul in jos?

  Idiotii, insa, incep sa scoata filozofie, ca calatoresc, auzi briu, calatoresc, “calatorii initiatice”, Doamne cit de dobitoc trebuie sa fii sa scoti aiureli de astea cu o morga de telectual cu papion? Dar nimic nu-i prea greu atunci cind vrei s-o faci pe secretara si pe gospodine, sa se ude.

  Apreciază

  • Rromică iar ești nervos si iar mă faci să mă ud pe… tine… Ma băiatule că ești inconsistent, treacă, meargă, că ești prost ca noaptea (de, asta e) se poate trece cu vederea, că ești nesimțit (ma-ta să trăiască), dar de ce trebuie sa-ti etalezi tu masochismul în public rămâne o enigmă. Nu mai ești pe consoartă stăpân? (i-ai lăsat-o integral turcului?), te-a dat afara din casă? Nu mai ai unde să te duci? De vii aici să faci critica rațiunii pure… Esti venit, ca Iosif, in misiune apostolică să-i luminezi pe idioți si pe ridicolii de incongruența semantică a demersurilor lor penibile? Sau încă te ustură la lingurică ego-ul si ești în campanie de pedepsire? Care-i treaba cu tine? Ieri am avut de patru ori mai multe vizite din Germania decât din Franta. Ai făcut potecă până aici, ca să ce? Să te expui (un căcat expirat) cu speranța că produci deranj. Nu produci mă nimic, pentru ca asta ești, un nimic ramolit si expirat, care se screme in zadar să se ia in seamă.

   Apreciază

   • neamtu+tiganu said

    Unde vezi genitalule, ca as fi nervos? Nici vorba, sunt f calm si bine dispus. Ma amuza enorm sa le arat idiotilor oglinda, ca sa fim sinceri, asa idioti cu staif cum vad pe aici, tare rar e.

    Lume, lume, veniti sa vedeti muierea fara cap si titze la spate, bune la tango, Goie cu trei coaie-n frunte, tiparu care vorbeste…

    Ce legatura are Franta cu Germania? De ce nu compari cu Bangladej, ca tare bine ti-ar sta acolo, ai fi filozoful lui peste!

    Ha, ha, ha…

    PS daca nu te-ai fi legat de mine te-as fi lasat in liniste, in timpenia ta, cu secretara, dar draqu te-a pus sa ma zginderi. Ce-ti veni?

    Apreciază

    • Nu poți arăta altceva decât ești. Faptul că „te amuză” enorm ceea ce ești (tu oglindă oglinjoară) are conotații tragice, dar al căror potential artistic se pierde fiind alterat iremediabil de faptul ca ești un rebut ordinar, un găinaț prozaic de mahala din care nici măcar o satiră nu se poate scoate.

     Franta este tara in care afla Iosif, obsedatul de până mai ieri de Arca lui Goe, si care tot așa, făcea cărare, atras aici ca fluturele la lampă.

     Vai, vai, vai si aoleu. M-ai fi lăsat in liniște! Tu sărmanul tot speri că ai fi fiind un mare deranj pedepsitor, un agasant teribil care produce necazuri si iritare. Poti spera. Esti un zgomot de fond la fel cum au mai fost si altele si cum vor mai fi altele. Nici măcar anvergura lui Iosif sau Aila nu o ai in aceasta privință. I-auzi frate, am călcat in rahat si l-am zgândărit.

     Apreciază

     • neamtu+tiganu said

      Bai Pielea Pulii, pai daca sunt un infinit mic neglijabil, de ce ma bagi in zeama? De ce incerci si tu si idioata sa ma combati, sa ma, crezi tu, ma faci de fecale? Sa-ti spun eu de ce!

      Pt ca stii ca esti un idiot, pt ca stii ca arunci cacaturi in ventilator sa te dai mare, dastept, filozof, spiritual. Pt ca te deranjeaza al draq cind vezi ca cineva s-a prins de impotenta ta. Despre eventuala ta calitate „umana”, nici nu mai vorbesc, ai fi f potrivit paznic in lagar.

      Ti-am spus, te-as fi lasat in plata Domnului, dar tu si cretina m-ati zgindarit! De ce!

      Apreciază

     • Rromica faptul că-ti imaginezi in visele tale că ai fi fiind tu abilitat să apreciezi si să incriminezi șubrezenia vorbelor înșirate pe arca este o excelentă mostră de penibil supraetajat. (…) Sunt pierdut. Ce mă fac? Pe unde scot cămașa? Mi-a demascat Rromică impostura si impotenta intelectuală, caracterul josnic si calitatea umană îndoielnică. Vai mie! Nici nu știi ce tare sufăr ca te-ai prins (tocmai tu) că nu sunt mare, deștept, filozof, spiritual. Ești atât de perspicace. Am încurcat-o rău de tot. Deh, m-am pus cu cine nu trebuia.

      P.S. Te bag in seama din același motiv pentru care-ti scoți gunoiul din casă, din motive de igienă. Esti un troll jegos care poluează comentariile. Riscul asumat al libertății de exprimare. Dar asta nu înseamnă că trolii trebuie lăsați să-si dea in petec. Trebuie pur si simplu stârpiți. Mă voi ocupa, printre picături si de treaba asta. 🙂 Haide molâule, îndârjește-te.

      Apreciază

     • ” Bionica e o stiinta fantastica pt. oameni inteligenti. Paianjenul, cel mai tare ing, albinele, org de santier, pasarile, aerodinamica, rimele, sapat tuneuri, scoicile, se lipesc pe orice, etc. „

      Tii, ce deștept si ce cult e Rromică, si ce adevăruri adânci grăiește. O mini-minune de comentator. O pleașcă. Un chilipir. M-am pricopsit.

      Apreciază

 31. Radu Humor said

  Comentariul off topic al jegosului troll Radu Humor a fost mutat aici

  Apreciază

  • @Radu Humor – Grijania mamei tale de troll ordinar si obsedat. Esti off topic si insiști prostește cu materiale nesolicitate care-ti ilustrează (redundant si/dar inutil) frustrările, prostia, dementa… ceea ce pe nimeni nu interesează. Slow down Beavis!

   Apreciază

 32. Bau Bau said

  LUCRURI FAINE DESPRE COPACI, călători exemplari prin viață.

  https://cristinastanciulescu.ro/acinceaputere/viata-secreta-a-copacilor-intre-stiinta-si-miracol/
  „Și între cărți mi-a sărit în ochi titlul ”Viața secretă a copacilor- Cum comunică, ce simt. Descoperirea unei lumi ascunse” scrisă de Peter Wohlleben.
  Autorul a studiat silvicultura și s-a angajat în administrația forestieră a landului Hummel din Germania. (…)

  Primul lucru pe care îl afli e că pădurea este un superorganism construit similar mușuroaielor de furnici.
  Copacii sunt ființe sociale, ei își împart hrana prin intermediul rădăcinilor care se unesc într-o rețea fantastică întrepătrunsă complicat sub pământ, inclusiv cu competitorii. De ce? Fiindcă pădurea știe că, dacă sunt mai mulți copaci, întreaga comunitate va trăi mai bine, deoarece lumina soarelui nu va intra ușor, nu va usca solul și nu o va omorî.
  Plantele și copacii își unesc rădăcinile cu cei din specia lor, recunoscându-le prin țesătura subterană. (Eu, B-B: Aici e vorba despre unire cu ajutorul miceliilor ciupercilor).

  Fiecare copac este considerat prețios pentru comunitate, de aceea el este hrănit prin intermediul rădăcinilor de copacii din jur cu nutrienți, hormoni, zahăr, etc pentru a-l ține în viață cât mai mult. (…)
  Chiar și exemplarele bolnave din pădure (copacii care suferă diverse boli) sunt hrănite de ceilalți până când acestea se fac bine.

  Dacă ridicăm ochii, scrie Wohlleben, înspre coroanele copacilor, vom vedea cum un copac de dimensiuni medii își întinde crengile până atinge crengile unui copac la fel de înalt și ai senzația că acolo se duce un război pentru supraviețuire în care fiecare vrea mai multă lumină. În realitate nu este așa, un copac nu-și îndreaptă cele mai groase crengi în direcția vecinului,tocmai ca să împartă, ca niște prieteni, spațiul, aerul și lumina. De obicei acești copaci sunt legați prin rădăcini, trăiesc și mor împreună. Ca un cuplu.

  Copacii comunică.
  (…) copacii emit anumite substanțe ale căror mirosuri comunică situația în care ei se află. Dacă în savanele Africii, girafele mănâncă salcâmii, aceștia emană din frunzele lor un miros care le îndepărtează pe mamifere și care, prin curenții de aer, este transmis și altor copaci ca să știe ce îi așteaptă… (…).
  Frunzele mâncate de omizi emit și ele mirosuri, copacii atacați de microorganisme emană alte arome care anunță lumea animalelor că pot găsi un adevărat festin pe scoarța lor…
  (…)
  Copacii se pregătesc pentru împerechere și stabilesc și când fac asta. Da, ați citit bine, nu toți copacii înfloresc în timpul unui sezon, unii aleg să nu o facă, pentru că altfel animalele ar mânca toate semințele și ghindele în același timp…
  (…)
  Copacii sunt părinți. La rădăcinilor copacilor „mamă” se află puieții peste care, în mod natural, copacii cei mari își unesc ramurile pentru ca lumina soarelui să nu intre. La prima vedere ți se pare crud, la a doua afli că în felul acesta micuții sunt forțați să crească foarte încet, pentru că în lumea copacilor creșterea lentă asigură o viață lungă. Celulele lemnoase interne vor avea mai puțin aer și vor fi mai mici, dându-le acestora rezistență la furtună și vânturi.
  (…)
  Copacii sunt echilibrați pe interior (asta mi-a plăcut cel mai mult), știu exact ce fel de energie și câtă să folosească pentru a crește și în ce ritm.

  Cu alte cuvinte, această carte deschide o lume tăcută, necunoscută, pe lângă care mergem nepăsători și pe care o distrugem în mod criminal.”

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: