(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Sărbători la blog (III)

Posted by Arca lui Goe pe decembrie 19, 2021

Vin niște sărbători. Cum procedam? (Nu uita că ești la „blog”!)

… (a)                        … (b)                          …  (c)

Cum vă sună? Depinde (enorm) de intonație. Să intonăm așadar.

Luna cadourilor este ticsită de sărbători. Si nu este vorba „doar” de sarbatorile de… iarnă… Mos Nicolae, Mos Crăciun, Crăciun, Sf. Stefan, Sf. Revelion, ci si de multe alte sărbători pagâne, 1 Decembrie (Ziua Natională), 21 Decembrie (Solstitiu, noaptea cea mai lungă), 22 Decembrie (ziua revolutiei), 25 Decembrie (ziua ole-ole, Ceausescu nu mai e, executarea lui Ody si Siny), si (desigur) 30 Decembrie, ziua Republicii (mareată vatră). Sărbători pe alese, pentru toate gusturile… si pentru toate felurile de nostalgii… Ce facem? Le celebram? Cum rămâne cu 22 Decembrie? Ce celebrăm de fapt pe 22? Tu ce celebrezi? Pentru cei care mai avem nelamuriri, dubii, propun discutii si maieutică. Punct de plecare: un film de 30 de ani dat pe repede în (numai) trei ore. Merită re/văzut la ceas aniversar, în noaptea cea mai lungă a anului. Vizionare placută si inspiratie în exprimarea cu claritate si limpezime a nelamuririlor de după revolutie si cădere. A fost sau n-a fost?

121 răspunsuri to “Sărbători la blog (III)”

  1. Bau Bau said

    Recomand o carte faină: „Istoria eroilor unui ținut de verdeață și răcoare”, de Radu Aldulescu. Despre cine a luat-o peste bot la „Revoluție” și cine s-a bucurat de roadele ei.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Bau Bau said

    Începutul:

    https://www.opiniatimisoarei.ro/timisoara-isi-plange-astazi-mortii-17-decembrie-1989-ziua-in-care-cadeau-sub-gloante-primii-eroi-ai-revolutiei-cel-mai-tanar-o-fetita-de-numai-2-ani-foto-2/17/12/2021

    Apreciază

  3. Bau Bau said

    Cât despre „Piața Universității”? Un fenomen stratificat și un prilej de caftire a câtorva intelectuali inocenți. 😦

    Era plăcut pe caldarâm, sub razele soarelui, ascultând printre prieteni cele trei discursuri electorale.
    Vă mai amintiți semnul „Las-o jos că măcăne?”, ca acompaniament la unul dintre ele?

    Totul s-a cufundat în noapte și uitare. Alte manifestații se perindă prin biata Piață a Universității.

    Apreciază

  4. Bau Bau said

    RIP!

    Apreciat de 1 persoană

    • Dupa 30 de ani in Bucuresti.

      Apreciază

      • Bau Bau said

        O spirală temporală 😦

        Apreciază

        • spațio-temporală… mai exact… componenta spațială fiind categoric pre-dominantă… In fine dincolo de filozofie si abstracțiuni adânci, putem remarca cu tristețe si îngrijorare că unele dintre produsele colaterale ale „revoluției”, denotă involuție, regres, într-o pondere socială deloc liniștitoare… Revoluția bunului simt nu s-a produs încă si nu pare să aibă premise favorabile în actualul mileniu…

          Apreciază

          • Bau Bau said

            Deci, la viitoarea lui venire, „Animalul care seamănă cu omul”, prețuit de MV, nu va avea cu cine conversa, iar lumea va fi în și mai mare pericol. 😦

            Apreciază

          • Va putea încerca să converseze cu OmegaGo … va vedea mult, va simți monstruos dar nu va înțelege absolut nimic.

            Lumea este mereu în mare pericol… daca există, dacă nu, nu… Nu vi se pare curios că „a exista” înseamnă de fapt „a nu exista”? Ce poate fi mai periculos de atât? Nimic mai periculos decât „simplul” fapt de a exista.

            Apreciază

          • Bau Bau said

            Ce înțeles o avea că „ „a exista” înseamnă de fapt „a nu exista”? ”. Vreți să spuneți că un mod de existență elimină alte moduri de existență? Cum ar fi: exist ca bărbat și nu exist ca femeie?
            Ori gândesc eu prea cârlionțat? 🙂

            Apreciază

          • Nu, vreau să spun că doar „nimicul” („inexistentul”) este imuabil. A exista (a fi existent) înseamnă (într-o manieră profundă si constrângătoare) a fi supus schimbării. A exista este totuna (si nimic altceva) cu a te schimba. Exiști, deci te schimbi. Exiști, pentru că te schimbi, ca să te schimbi. In mod garantat schimbarea te va scoate din existență. Esti exclusiv ceea ce te face să nu mai fi. Deci să nu fi. Pe scurt, a exista înseamnă a nu exista. Esențial in a exista este că te schimbi, iar a te schimba alterează iremediabil esența lucrului scoțându-l inevitabil, inexorabil si ireversibil, în afara esenței sale, in afara existentei sale. Dacă nu te schimbi, nu exiști. Dacă exiști te schimbi invariabil înspre ieșirea din existență, ceea ce e valabil si pentru pietre, nu doar pentru ființe… Tot ceea ce există, există exclusiv pentru a nu (mai) exista… putem considera acest lucru un pic periculos.

            Ideea că toate existentele care există, existând exclusiv pentru a-si epuiza existența, au un rost in raport cu un scop ulterior, cu vreo finalitate transcendentală, sau că-si vor transmite, transfera ceva din existenta lor, din esența lor, in acel ceva ulterior (măcar amintirea sau umbra vreunei amintiri), este o simplă iluzie, un basm sedativ. Nicio o urmă de informație nu se transmite de la o lume la alta, de la un univers la următorul. Fiecare nou univers din seria infinită de universuri (fără început si fără sfârșit) o ia pur si simplu de la zero, își începe existenta de la zero si o duce până la zero… totalmente incompatibil cu cel de dinainte si cu cel de după… Asa merge treaba asta cu existenta… in meta-univers. In spatele nostru se află un timp infinit si totuși nu ne-am dumnezeit… Timp ar fi fost…

            Apreciază

          • Bau Bau said

            Schimbarea despre care vorbiți o constat mereu la mine, fără să mă sperii.

            Testologii cred că pot prinde cu câteva întrebări și o brumă de statistică inadecvată esența mereu schimbătoare a personalității umane. 🙂 Comic!

            Cât despre transfer, îmi permit să cred în el, așa cum cred și în metemsomatoză și într-un spirit suprem, într-o energie-informație benefică.
            Ultimul om de știință „ciudat” ascultat de mine, unul care îmbină neuroștiințele cu șamanismu,l a fost Alberto Villoldo, doctor în antropologie și șaman. Se pare că simbolurile vindecătoare șamanice au o acoperire științifică. Rezultatele vindecării cu metode șamanice pot fi măsurate în laborator.
            Se mai pare că, pentru inspirațiile noastre geniale, avem acces la o bază energo-informațională dintr-o lume „superioară”. Nu mă întrebași cum.
            Viața noastră e o experiență necesară. Nu mă întrebați cui și de ce. Poate unei „finalități” fără finalitate, și ea într-o continuă schimbare. 🙂

            Apreciază

          • Desigur că fiecare este liber să-si completeze sinele si neștiința cu credințe de orice fel. Ferice de cei temperați care nu supralicitează in privința asta, limitându-si colecția cu credințe la strictul necesar, care să constituie un sistem consistent si ne-contradictoriu… cu prețul acceptării necunoscutului, abisului, inimaginabilului, in ecuația vieții si a morții cu care-si descriu in minte si in suflet modelul despre lume.

            Se pare că simbolurile vindecătoare șamanice au o acoperire științifică. Rezultatele vindecării cu metode șamanice pot fi măsurate în laborator.” – Asta mi se pare un exemplu misto de supralicitare. Nu lipsită de umor. Habar nu am (adică ca nu știu) daca „simbolurile vindecătoare șamanice” au vreun efect de vreun fel in orice in general, si in tratarea unor boli in particular si nici vreo credință nu am in acest sens sau in sens de viceversa. N-am mimic împotrivă ca d-voastră si sau altcineva sa aibă astfel de credințe. Ceea ce pot totuși să vă spun este că nu au acoperire științifică. Ocazie cu care se releva iarăși confuzii terminologice (de data asta vizavi de semnificația termenului „știință”).

            Apreciază

          • Bau Bau said

            Au acoperire. Am folosit eu greșit „se pare”. Găsiți exemple gogăluind și citind. 🙂

            Dar dacă nu doriți să acceptați asta, pe mine nu mă deranjează. Cum nu mă deranjează nici constatarea de „supralicitare”. Sunt lucruri dincolo de voința, acceptarea ori credința noastră.

            Dacă prețuiți doar lucrurile palpabile, trăiți într-un univers izolat și nesigur. OK. De ce m-aș impacienta eu?

            Apreciază

          • Cred ca ne aflam într-un dialog de-a surda din cauza că luam in considerare scale diferite… N-am nicio îndoială că credințele d-voastră despre transfer și metemsomatoză și într-un spirit suprem, într-o energie-informație benefică sunt întemeiate… in limita universului pe care-l aveți in vedere… Doar ca semnificațiile acestora se pierd prin diluare într-un univers mult mai mare, dincolo de ceea ce sunteți d-voastră pregătită si dispusa sa luați in considerare. Faptul de a vă exprima această credință este in mod paradoxal un fel de a nega tocmai spiritul suprem si energie-informație benefică transcendentala, ca fiind ceva strain, ipotetic, dezirabil, de care însă sunteți separata…. Este exact așa cum spuneți… la scara la care vă referiți… In comentariul meu despre netransferabilitate nu ma refeream la d-voastră anume, ci la d-voastră dimpreună cu spiritul suprem si cu energia-informație benefică transcendentala care va vrăjește si va alina angoasele existențiale…

            la o scara ceva mai mare… șirul lucrurilor care se transfera (de care vorbiți d-voastră cu convingere si speranță fiind cat se poate de viabil)… este finit, se încheie undeva, odată cu universul, ne-mai transferându-se nicăieri… așa după cum precedentul univers s-a încheiat informational definitiv, cel actual pornind de la zero, fără amintiri…de dinainte de Big Bang…

            Concluzia ca as prețui doar lucrurile palpabile este o limitare a domniei voastre de care însă este inutil sa va impacientați… De trait trăim in același univers (izolat si nesigur sau neizolat si sigur 🙂 ) Faptul ca va amăgiți c-ați putea trage spuza pe turta d-voastră din speculații pe care le-ați dori si mistice si științifice si artistice simultan, încât să vă facă să locuiții in alt (soi de) univers, e nota comică inevitabilă a celor care nu-s in stare să aprecieze câtă meta-fizică pot duce in cârcă, repezindu-se ca hapsânii s-o ia pe toată. Ușor cu meta-fizica pe scări… Mai ales că nu există balustrade. 🙂

            Apreciază

          • Bau Bau said

            Mea culpa.

            Sunt un domn. 🙂

            Apreciază

          • Bau Bau said

            Șalom Alehem și Chagal. Îi iubesc pe amândoi. Vin din același mediu de evrei săraci plini de umor. Am crescut cu operele lor.

            Apropo de metafizică: Ce face Spiritul între moartea unui Univers și nașterea altuia prin Big Bang?
            În prostia mea de contabil-artist, eu cred că se strânge în sine cu toată informația până la dimensiunile unui punct, apoi expandează deodată cu noul Univers. 🙂

            Puteți râde, nu mă supăr.
            Nu cad de pe acoperiș. 🙂

            Apreciază

          • Bau Bau said

            P.S.
            Mai nou, oameni cu o serioasă formație academică integrează practici și cunoștințe „mistice” cu altele, științifice. Gregg Braden, Joe Dispenza, Alberto Villoldo, Deepak Chopra, Bruce H. Lipton sunt doar câteva nume.

            Apreciază

          • „o serioasă formație academică” nu e o garanție pentru nimic anume. Dupa ce a terminat de elaborat in tinerețe cele doua teorii ale relativității, genialul Albert Einstein, s-a ocupat pana la bătrânețe numai cu prostii, cu non-sensuri, cu iluzii fără niciun fundament, altul decât anumite convingeri subiective de-ale sale… Ideea de a amesteca „mistica” cu „știința” este una dintre cele mai stupide si mai contra-productive „idei” din colecția de stupizenii ale umanității…iar misionarii acestui melanj habar nu au nici de una, nici de alta. Inșii respectivi simt cumva limitele si limitările „credinței” si „științei”, si încearcă să găsească rezolvările celor doua probleme (distincte) in cea mai proasta varianta cu putință, combinând-le spre sporirea confuziei într-un talmeș-balmeș de zile mari. Sunt dintre aceia care încearcă sa demonstreze științific (Doamne Dumnezeule), că Dumnezeu există (sau că nu există)… E ca-n problema aceea cu: 5 muncitori sapă un șanț de 5 metri in 5 zile. In cât timp sapă același șanț 5 milioane de muncitori?

            D-voastră sugerați că eu (spre deosebire de d-voastră) as aprecia doar lucrurile palpabile dar pe de alta parte va contraziceți abisal propunând un enunț ca acesta: „Se pare că simbolurile vindecătoare șamanice au o acoperire științifică”. Pai daca au acoperire științifică înseamnă ca nu au nimic magic, samanic, spiritual, para-normal, mistic… ci sunt niște simple chestii observabile si studiabile si controlabile științific, palpabile. Nu le puteți accepta decât așa, palpabile si demonstrabile științific.

            Ce-i drept e drept… cei din lista propusă sunt doar câteva nume. Niste nume. Nimic altceva. Nu sunt vreo dovada (științifică) a ceva. Discursurile lor denota eșec si limitare. Că s-au ocupat cândva cu (un oarecare) succes de știință este totalmente irelevant. Faptul că un enunț (sau o colecție de enunțuri) la care aveți un anumit atașament intuitiv, sentimental, mistic, sunt susținute formal de un grup de oameni pentru care aveți respect, o admirație (căutată), prețuire, nu constituie in sine vreo dovada că enunțurile respective ar fi corecte, valabile, adevărate. Faptul ca furnizați aceasta „dovada” ca argument (pseudo-logic), este in fapt un semn de slăbiciune, de inconsistenta… In varianta lor de acum toți Don Quijoții pe care i-ați înșirat au in comun o notă tragi-comică, specifică precarității condiției umane. Nu se poate să-l asculți pe Deepak Chopra si să nu te umfle râsul. Si să nu fi cuprins in subsidiar de o tristețe iremediabilă, fata cu misterioasele feluri in care se poate ajunge, pas cu pas la eșec si naufragiu…in varianta lipsita de eleganta si simt artistic. Bătrânețe haine grele. Mă bate gândul să combin Scufița roșie cu Capra cu trei iezi. Ca pas preliminar pregătitor înainte de a combina spiritualitatea Egiptului antic si cultul pentru Aton-Ra cu modelul astro-fizic al evoluției stelare pe baza fuziunii nucleare si a lanțului proton-proton. Voi obține astfel niște basme mult mai uluitoare. 🙂

            P.S. Sper să avem ocazia să despletim nițel si întrebarea: „Ce face Spiritul între moartea unui Univers și nașterea altuia prin Big Bang?” Că prea e suculentă. 🙂

            Apreciază

          • Bau Bau said

            Ceea ce numim „mistică” poate fi doar o cunoaștere simbolică a realității, ca la șamani.

            Niciun „melanj”. Doar măsurarea cu instrumentele științei ale efectelor unor practici „mistice”, spirituale. Inclusiv ale rugăciunii. Nemaivorbind de meditațții budiste ori occidentale.

            Până la urmă, vă înțeleg.
            Nu puteți accepta ceea ce nu ați probat niciodată. E OK.

            Cât despre spiritul suculent, e tocmai bun pentru un aperitiv de Crăciun!
            Vivat!

            Apreciază

          • Bau Bau said

            Big secret: Eu nu practic spiritism.

            Da, se obișnuiește asimilarea nivelurilor. Și se râde copios.
            Pot râde și eu cu dvs. Că nu pierd nimic.
            🙂 🙂 🙂

            Apreciază

          • Se pare ca „sindromul Iosif” poate fi remarcat in multe situații. Peticirea cu sonoritatea unor cuvinte, practicata ca adjuvant si anestezic…

            „Ceea ce numim „mistică” poate fi doar o cunoaștere simbolică a realității”… „poate fi” . poate fi, poate nu fi… sau si mai rău poate fi non-sens ori zero sens.

            cunoaștere realității este exclusiv simbolica… „Ceea ce numim „mistică” poate fi doar o cunoaștere simbolică a realității’ – e doar un sir de cuvinte care constituie o replică (teatrală), un ambalaj gol.

            Poate fi motiv de râs. Si într-adevăr nu poate produce nicio pierdere…

            Este minunat ca până la urmă mă înțelegeți, realizând (cu înțelepciune) ce-am probat si ce nu, ce accept si ce nu. Faptul că-mi acordați OK e un bonus nesperat. Sărut-mâna!

            Mi-e puțin „teama” să mă gândesc la ceea ce credeți d-voastră c-ați fi probat si acceptat. Păcat că vă lipsește îndrăzneala de a menționa mai explicit lucrurile pe care le sugerați enigmatic, aluziv, ambiguu… si care va intermediază (precum lui Iosif), contactul mistic cu cunoașterea simbolică a realității, ca la șamani. Mare păcat. 🙂 Nemaivorbind de meditații budiste ori occidentale.

            Apreciază

          • Bau Bau said

            Aveți perfectă dreptate.
            Mulțumesc că mi-ați luminat mintea.

            Apreciază

          • (a) Ma bucur enorm că am dreptate. Nu știu in ce privința am dreptate (si nici cum de s-a pus problema dreptății), dar nu contează, important este ca mi s-a recunoscut dreptatea de către o sursă autorizată.

            (b) Cu plăcere. Pentru puțin. Odată când am fost la țară am luminat pivnița, cu lanterna, că am coborât după o damigeană de vin.

            Apreciază

          • Ce face Spiritul între moartea unui Univers și nașterea altuia prin Big Bang?

            Apreciază

          • Bau Bau said

            Mulțumesc. E ca atunci când faci curat în casă. produci dezordine spre a crea o nouă ordine.
            E ca atunci când creierul învață ceva nou. Destructurarea cunoștințelor vechi (dezordinea) este premisa construirii celor noi.

            Îmi miroase a teoria haosului și fractali. O fi un efect al Covid19 asupra mea?

            Apreciat de 1 persoană

          • Se pare că noi, vietățile, suntem (doar) instanțieri polimorfice ale complexității tranzitorii care se manifestă (colateral) pe durata procesului de creștere a entropiei de la starea de ordine si simplitate „absolute” la cea de dezordine si simplitate „absolute”. In final totul va fi simplu, iar complexitatea tranzitorie va dispărea ca si când n-a fost. Avem șansa sa contemplam universul (din interior) în cea mai spectaculoasă faza a existentei sale, cea a maximului complexității… Suntem în vecinătatea acestui maxim, încă pe partea ascendenta… în care timpul (se s)curge încă spre viitor. Mare noroc pe capul nostru… 🙂

            Apreciază

        • Bau Bau said

          Aveți perfectă dreptate, cum mai spuneam.
          Vă mulțumesc pentru că mi-ați luminat mintea.

          Cum spuneam, sunt doar un contabil artist. Dar aceste videoclipuri mi-au demonstrat că greșesc. Mulțumesc iar!

          Apreciază

  5. Radu Humor said

    Comentariul off topic al trolului Radu Humor a fost mutat AICI.

    Apreciază

  6. AdAmAmA78901000112 0xyzw said

    Re Vol U eTi E…Pi…3,141…

    Apreciază

  7. Bau Bau said

    Eu aș „serba”” noaptea cea mai lungă. Apotropaic.
    Poate se rărește un pic întunericul din mințile unora dintre noi.

    Apreciază

  8. O.R. said

    Care-i baiul, de nu e nici un like vizibil?

    Apreciază

  9. O.R. said

    Voi vedea si eu videoclipul in zilele urmatoare. Nu am vazut unul asa lung de trei ore.

    Apreciat de 1 persoană

  10. Bau Bau said

    PS tardiv.
    Datorez o explicație. De ce nu îmi detaliez experiențele spirituale pe acest blog? Simplu: Adminul le crede imposibile în general, ori inaccesibile mie.

    Accept și tac, fiindcă prețuiesc inteligența, umorul, cultura științifică și literar-artistică a proprietarului acestui blog. Sunt multe lucruri interesante pe aici, inclusiv cele aduse de contributori.

    Așadar, Mulțumesc pentru înțelegere.

    Apreciază

    • O.R. said

      Eu zic sa intrati totusi in orice detaliu. Patrunderea in interior e intotdeauna placuta. Poate fi interesant, atractiv, senzational sau poate chiar demn de experimentat. Poate da de gandit. Ce treaba aveti cu Adminul? El e cu a lui. Lasati-ma cu cultura si cu pretuirea.

      Apreciază

    • In general nimeni nu datorează explicații nimănui pe Arca lui Goe, totuși unii aleg adesea să ofere explicații, justificări, motivații… pre-texte. Mesajul pe care-l oferiți explică foarte partial, cât de cât, de bine de rău, motivele care vă fac să vă abțineți (eroic, vai, acceptând si tăcând) de la postarea descrierii experiențelor spirituale avute de domnia voastră (si cu care ați dovedi astfel cine stie ce si ați demonstra QED-ul). Nu ne spuneți însă ce motive ați avea să postați descrierea respectivelor experiențe spirituale. Că dacă nu aveți motive să le postați, înseamnă că de fapt aceea ar fi fiind explicația pentru care nu le postați (absența motivelor si motivațiilor de a posta așa ceva), iar nu faptul că „nu v-ar crede admin-ul”. Aveți motive să faceții publice experiențele pe care le considerați d-voastră spirituale? Sau nu? Rostul principal al actualei d-voastră narațiuni, dincolo de aparențele pe care le propuneți, nu-i deloc explicativ, justificativ… Nu vreți decât să subliniați în subsidiar, că da domnule există niște experiențe foarte spirituale, personale. Întâmplător nu pot să vi le redau (fiindcă n-as fi crezută de admin), dar rețineți, ele există si sunt chiar așa cum va spun eu: spi-ri-tu-ale. Clar? De un comic abundent invocarea „Revoluției bunului simț”

      P.S. Arca lui Goe e un spațiu public pe care-l administrez. Nu e casa mea, după cum vizitatorii nu sunt familia mea, iar invocatele reguli nescrise nu există (ca dovadă manifestările din trecut ale lui Bau-Bau el însuși în persoană si personaj). 🙂

      Apreciază

  11. O.R. said

    Din an în an
    Din an în an sosesc la noi
    La geam cu Moș Ajun,
    E ger cumplit și drumu-i greu
    Dar e-obicei străbun.

    E sărbătoare și e joc
    În casa ta acum
    Mai sunt bordeie fără foc
    Dar vine un an mai bun.

    E veselie și e cânt
    În casa ta acum,
    Dar nu uita când ești voios,
    Române, să fii bun!

    Veniți, veniți de sărbători
    Veniți, veniți cântând
    Să fie rodnic Anul Nou
    Și pace pe pământ!

    Să fie pruncii sănătoși,
    Să crească năzdrăvani,
    Voi oameni buni și trecători
    Mulți ani, mulți ani, mulți ani!

    Ciprian Porumbescu

    Apreciază

  12. neamtu+tiganu said

    Si din partea mea va urez Craciun fericit!

    PS Goie si secretara sa le suga Pullile mosului si ale renilor. (Si Basescu) ha, ha, ha…

    Apreciat de 1 persoană

    • O.R. said

      Craciun fericit!

      Apreciat de 1 persoană

      • neamtu+tiganu said

        Pina termina Goie si secretara cu mosu si renii, va propun ceva obligatoriu 🙂 De Craciun https://www.youtube.com/watch?v=fC–tl2JV68

        Apreciază

        • neamtu+tiganu said

          P.S La opera din Düsseldorf a fost ceva scandal http://www.omm.de/veranstaltungen/musiktheater20212022/D-weihnachtsoratorium.html

          Apreciază

          • A venit gunoiul cu colindul. Cică ar fi gunoi meloman… Titircă inimă rea, dus cu forașul pe la concerte… de către consoarta oropsită… pe la comedii nemțești. Omagii d-nei si turcu-lui Chiriac, Rromică.

            Apreciat de 1 persoană

          • neamtu+tiganu said

            Goie scrie de 22…hi, hi, hi. Oare de ce parte a baricadei se afla? Sau era la Anvers, la pupat cururi. Secretara are macar bunul simt sa se abtina.
            De ce-si apara Goie indentitatea cu asa de mult apasiune? Nu cumva are ceva de ascuns?

            Apreciază

          • @Rromică – ești un personaj rudimentar si fanfaron. Un dobitoc care a îmbătrânit degeaba. Foarte productivă pe Arca lui Goe etalarea imaginii pe care o ai tu despre tine ca ființa perspicace capabila de produs deducții si deranj. Esti un gunoi ordinar fără nicio amplitudine, o mica baștină pe care o va dispersa vântul. Felul in care te amăgești tu in legătura cu efectele pe care le-ar produce manifestările tale de redus mintal este o mica bijuterie a întâmplării, sursa fiind disperarea ta de te lua in seama, de a fi si tu ceva, acolo, orice. Esti un fâs care-si poate da in petec fără probleme caci oricum mai jos nu are unde sa decadă. O crăcănează care-si mănâncă ultima fasole, își fumează ultima țigară, își bea ultima țuica. Râgâie, bese si înjură, rânjind, imaginându-si ca i-a intimidat, i-a scârbit, si i-a făcut sa se jeneze pe spectatori. Aiurea, la sfârșitul spectacolului recuzita rămâne grămadă pe tine. Rromica ești un spectacol precar, un rateu care se agita indecent din disperare, cerșind milă in singurul fel in care stie. Esti într-adevăr de toata mila.

            Habar nu aveam că-mi ataca cineva identitatea si ca-ar trebui apărată. Esti atât de idiot si lipsit de inspirație că ai început să furi din repertoriul lui AVP. De, ai dreptul, doar i-ai dat arvuna. 150 de mărci. La cât de prost ești puteai să-i dai mai mult si să-l plagiezi mai abundent.

            Apreciază

  13. Se pare ca 22 decembrie s-a întors cuminte in anonimat, strecurându-se fără efort prin presă si prin lume, ne sărbătorită, ne aniversată, ne celebrată, ne comemorată… Nici măcar in Revisa 22. O zi ca oricare alta… o simptomatologie plină de semnificație… adică că n-a fost. In fine, vivat.

    S-ar cuveni o compensatie: Argumentul ontologic și totalitarism

    Apreciază

    • Bau Bau said

      Multă dreptate are:
      „Și aș mai adăuga ceva: deși e adevărat că totalitarismul politic anulează multe frontiere, el introduce și multe altele – politice, sociale, economice, legale, fizice. Departe de a „include totul și orice”, el exclude pe măsură ce include. Incluziunea și excluziunea însă le face arbitrar, ignorînd sau negînd articulațiile reale ale societății, vieții și rațiunii. Și mai ales are tendința de a retrage direct sau indirect calitatea de „om” unor persoane din prezent sau din trecut. Conceptual și apoi practic, unii încetează să mai fie oameni, tăiați conceptual și fizic de corpul umanității, în baza unor predicate impuse arbitrar, precum rasa, clasa, religia etc.”

      Apreciază

  14. AdAmAmA78901000112 0xyzw said

    Merry Christmas

    Apreciază

  15. Aproape că au trecut 2021 de ani de atunci. Mai sunt două zile… Ce mult s-a schimbat Crăciunul… între timp… Nici noi nu mai suntem la fel… desi suntem aceiași… re-povestiți… Poveștile de Crăciun… Si poveștile vor continua… Oare câte povesti sunt pe lume? 🙂 S-or putea oare contabiliza? Deo-cam-dată sa avem spor la „scrisul” poveștilor in care curgem, pregătindu-ne care, cum. de sărbătoare… pentru un Crăciun nou-nouț. Aproape că au trecut 2021 de ani de atunci. Mai sunt două zile… Spor si concentrare… 🙂

    Apreciază

  16. neamtu+tiganu said

    http://la-neamtu-tiganu.blogspot.com/2021/12/amintiri-de-craciun.html

    Apreciază

    • O compunere de copil de clasa a-IV-a, de la o scoală ajutătoare, care vrea musai sa facă cotcodac cu banalități de doi bani din viața lui de doi bani, despre care-si închipuie c-ar avea potential literar. Oooo, chiar are. Sunt sigur că compunerea o să-i placă enorm lui OR. Si poate lui Radu Humor, chiar fără s-o citească. Esti si tu ca un fel de Ion Creanga care țese frumoase amintiri din dragi timpuri trecute. Esti un dobitoc bătrân si amărât care e atât de disperat incit vine pe Arca sa-si procure senzații de Craciun. Faptul că cari aici poveștile care pe blogul tau trec neobservate, necomentate, este de-a dreptul înduioșător. Dacă nu vin OR si Humor la Mahomed, vine Mahomed la OR si Humor.

      Apreciază

      • neamtu+tiganu said

        Cretinule, numai un dobitoc ca tine isi poate imagina ca niste mici glumite ar avea pretentia sa fie mare literatura. Cred ca te referi la tine care emiti permanent basini aiurea crezind ca sunt mari vorbe de duh. De ce nu m-ai sc-rii cu li-niuta?
        Privind distributia dragutelor mele poante, fara pretentii, afla ca sunt extrem de bine comentate si primite, mult mai mult decit idioteniile tale pretioase, desigur nu pe blog, acesta fiind doar un fel de camara.

        Boule, asta e spiritul Craciunului, colindele, naivele colinde!

        Vin pe Arca sa te oftic, sa-ti arat oglinda, stii ca esti un nimic, nimeni nu te citeste, nimeni nu te vrea, se mai gaseste cite un visator ca Bau-bau, draq te-a pus sa te legi de mine! Nici macar secretara nu te mai linge!

        Apreciază

        • @Rromică vezi mă să nu faci apoplexie la cât de tare reușești să mă oftici cu oglinda când te beștelești singur ca ești un nimic, că nimeni nu te citește, că nimeni nu te vrea, ca ești fără pretenții si bine primit. Ba dar disperat rău mai ești. Si comic cat cuprinde încercând sa dai vina pe Goe, pentru ceea ce ti se întâmpla: ca ești un dobitoc, bătrân si disperat, fără haz, care se chinuie sa identifice alții care ar fi find mai rău decât el ca sa se simtă si el cat de cat bine de Craciun. Du-te bă-n mă-ta cu disperarea ta de redus mintal. Mars.

          Apreciază

  17. AdAmAmA78901000112 0xyzw said

    Im portanta si esentiala este ca-la-tor-ia spatio-temporala, dinauntru înafara si… viceversa…:)

    Apreciază

  18. AdAmAmA78901000112 0xyzw said

    România Pi…pozitia 3, 141… 🙂

    Apreciază

  19. AdAmAmA78901000112 0xyzw said

    ..aici …pe pozitia (0)zero… 🙂

    Apreciază

  20. Sfârșit de an, competiție strânsă intre Iosif Greblea, Radu Humor, Neamtu Tziganu si OR. Greu de anticipat care dintre ei va fi câștigătorul. Important este că competiția are asigurată diversitatea necesară sub aspectul corectitudinii politice si că candidații acoperă binișor ariile de handicap ale speciei.

    Apreciat de 1 persoană

  21. O.R. said

    Apreciază

    • @OR – Speram ca-l ții ocupat 4 ore pe Greblea cu Hrușcă si cand colo nici vorba, idiotul te ignora si contraataca cu videoclipuri. Am impresia ca vrea sa-ti fure munca de un an, acum pe ultima suta. Vezi si tu cum faci. Ar fi păcat.

      Apreciază

  22. AdAmAmA78901000112 0xyzw said

    Nu fiti ofuscat don’Goe, nici pe (b)Arca nici pe Noël, bucurati-va alaturi de Janie Doe, si, de Baby Doe mititel… 🙂

    Apreciază

  23. Cică Arta e un fel de matematică

    Două-trei întrebări de anul nou:

    a) Câtă corelare să fie intre titlul si conținutul articolului invocat mai sus? E sau nu e?
    b) Face tabloul acela 400.000 de euro? De ce?

    Apreciază

  24. Radu Humor said

    joi, 23 septembrie 2021
    Am ajuns la capătul răbdării!

    Ultima modă în ceea ce privește netezirea drumului către vaccinarea obligatorie este tentativa de aruncare asupra acelora care se opun demenței a „vinei” de a fi necopți la minte. Spun propagandiștii că „antivacciniștii” se comportă precum copiii, adică pe de o parte refuză vaccinarea, dar, de partea cealaltă, refuză să suporte consecințele. Să punem totuși treburile pe făgașul lor normal și să le scurtăm puțin obrăznicia acestor ticăloși. Vă spun încă de la început că-mi măsor bine cuvintele, iar spun ticălos chiar despre asta e vorba.

    În primul rând, nu s-a făcut nicio consultare în ceea ce privește achiziția vaccinurilor. Așa am aflat că această cretină și idioată conducere a țării a contractat peste 120 milioane de doze, pentru o populație de 18 milioane de oameni. Ciudat, nu? Chestiunea are iz penal deoarece, la afacere, se încasează niște comisioane babane. La patru vaccinuri un dolar. Logic, la 120 milioane, 30 milioane reprezintă șpaga. Iată cum iese diavolul din pungă!

    Înainte de a trece mai departe vă voi vorbi despre actul medical. Pornesc de la un principiu de bază: în ceea ce privește corpul meu, sunt suveran. Nu există absolut niciun motiv pentru care cineva mi-ar putea spune că eu pot fi scos din dreptul pe care-l am asupra propriului corp. Vă voi spune de asemenea, că libertatea pe care mi-am asumat-o pentru mine, am pretenția să fie respectată. La fel cum eu sunt obligat să-i respect deciziile celuilalt asupra propriului său corp și el e obligat să-mi respecte deciziile mele. Vă voi spune, de asemenea, că am membri ai familiei care s-au vaccinat. Nu-i nicio problemă. Fiecare decide care-i sunt prioritățile și ce strategie alege în lupta cu o boală sau cu amenințarea ei. Din punctul meu de vedere – așa cum de altfel spun și specialiștii nemânjiți – faptul că am trecut prin boală presupune automat dezvoltarea imunității. Imunitate care nu ține 180 de zile așa cum declară imbecilii din Ministerul Sănătății, asmuțiți de stăpânii lor de la nivel mondial, ci mult mai mult. Conform Ministerului Sănătății din Singapore, cei care s-au îmbolnăvit de SARS(mai țineți minte?) încă au imunitate! Acest virus este unul derivat din SARS, astfel încât nu-mi dau seama de ce organismul nu s-ar comporta la fel. De asemenea, chiar dacă n-ar fi așa, am ales riscul de a mă reîmbolnăvi. E alegerea mea, așa cum alții au ales să se vaccineze.

    Trăiesc totuși cu impresia că, după ce ți-ai făcut vaccinul, te afli în pericol de a dezvolta o boală mentală gravă. Altfel nu înțeleg atitudinea celor care, după ce s-au vaccinat, se transformă în teroriști ai vaccinării. Simt nevoia să-i oblige pe ceilalți să se vaccineze, sau, în cazurile complet scăpate de sub control, se cred un soi de superiori, de supraoameni care, iată, au ajuns prin vaccinare la un statut de invidiat. Stați liniștiți, dragii mei, sunteți la fel de proști și la fel de săraci ca și înainte de vaccinare. Pun punct aici divagației pentru a reveni la firul narativ principal.

    Primul lucru pe care trebui să-l înțeleagă vaccinații este că efortul de achiziție al vaccinurilor este suportat și din banii celor care nu s-au vaccinat și care nu au de gând să se vaccineze. Așadar, dacă tu ca vaccinat ai pretenția că ți s-a mai adăugat o bucată de creier, dă fuga la un nevaccinat și mulțumește-i deoarece doza aia de vaccin e cumpărată și din banii lui. A doua chestiune ține de logică: dacă te-ai vaccinat, adică te consideri imunizat, înseamnă că ai scăpat de perspectiva infectării, astfel încât nu are de ce să-ți fie teamă de un nevaccinat. Teoretic și practic, teama ar trebui să se manifeste de către nevaccinații care stau în proximitatea vaccinaților. Sper din tot sufletul că s-a înțeles povestea. Să trecem acum la „teoria nevaccinaților infantili”.

    Spun vaccinații că dacă nu te vaccinezi ar trebui să nu mai beneficiezi de serviciile medicale. Zău? Aflu chestii extrem de interesante. Ceea ce nu spun acești imbecili răspândaci de idioțenii propagandistice este că eu, ca nevaccinat, sunt asigurat medical. Așadar, eu plătesc pentru serviciile care mi se oferă, ele nu-mi vin de undeva din cer. Există într-adevăr și posibilitatea ca cineva să-mi spună că dacă nu mă vaccinez nu mai beneficiez de asigurare. E foarte corect. Însă, în acest caz, ar trebui să nu-mi mai oprească banii pe asigurarea de sănătate. Ia să vedem, are statul curajul să dea o asemenea reglementare? Vă spun eu: nu! Dacă oamenii ar vedea câți bani cheltuiesc lunar cu gaura neagră numită „asigurarea de sănătate” s-ar putea să considere că e mai ieftin să strângă banii și să-i folosească atunci când or avea nevoie de ei! În concluzie: oligofreni nu sunt nevaccinații, ci cei care lansează la modul imbecil aceste teme false.

    Nu în ultimul rând, vă voi aduce în atenție isteria cu care se pune de reglementarea vaccinării obligatorii. Aflat la New York într-o călătorie de lux pe banii statului, Plăvanul a dat semnalul începerii campaniei de vaccinare obligatorie. Mai țineți minte că v-am spus de astă vară de când Plăvanul se declara împotriva vaccinării obligatorii că o va întoarce? Nu știu dacă deplasarea la New York a fost pentru a-și încasa partea sa de șpagă sau dacă l-a chemat stăpânirea la raport dat fiind numărul mic de vaccinați din România. Cert este că de acolo vine cu o foaie de parcurs pentru impunerea vaccinării obligatorii. Și nu doar la adulți ci, în special, la copii. Să vă explic.

    În 30 august, prin a ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Învățământului, se statutează că în interiorul cabinetelor medicale școlare elevilor și studenților li se poate face „imunizarea în condiții epidemiologice speciale”. Este vorba de Ordinul nr. 438/4.629/2021, iar paragraful incriminat îl găsiți, între altele, la punctul 5.2. Ticăloșia vine din două direcții. Părintelui sau tutorului i se dă spre semnare o anexă incompletă(Anexa nr. 18) în care nu se spune nimic despre „imunizări”, ci se spune că „se inițiază măsuri antiepidemice în focar de boli infecțioase conform metodologiilor în vigoare”. Asta implică și vaccinarea. De asemenea, în aceeași anexă se specifică faptul că „în cabinetul medical școlar se efectuează acțiuni de educație pentru sănătate a preșcolarilor și elevilor”. Știți ce-i asta? Acceptul dumneavoastră pentru participarea copiilor la orele de educație sexuală, conform actualei legi care, în mod ticălos, a înlocuit denumirea de educație sexuală cu cea de educație sanitară! Tipic securisto-uSeRIst!

    Partea și mai ticăloasă este că întreaga anexă maschează cele incriminate printr-un aparent acord de procesare a datelor personale. Însă, odată semnat, v-ați dat acceptul atât pentru vaccinarea copilului cât și pentru participarea sa la orele de educație sexuală(citiți pagina 2 a Anexei nr. 18 la Ordinul 438 )! După cum puteți lesne înțelege, ticăloșia e de mult timp pregătită. Aveți grijă dacă ați semnat respectiva hârtie: o puteți revoca prin intermediul unei notificări înregistrate la respectiva instituție de învățământ(păstrați copia actului cu numărul de înregistrare!).

    Pe moment retorica impusă este cea a vaccinării obligatorii a adulților, însă ținta principală sunt copiii, mai ales că din decembrie se va da verde vaccinării începând cu vârsta de 5 ani! După cum puteți vedea trăim timpuri de-a dreptul apocaliptice, în care ți se impun proceduri medicale cât se poate de ciudate. Se încalcă întreaga legislație și practică judiciară din domeniu pentru a se face loc acestei practici medicale care nu doar că nu și-a dovedit eficacitatea ci, din contră, se dovedește mult mai păguboasă. În Israel ultimul vârf înregistrat a avut o medie de peste 11 000 infectări pe zi față de maxim 8000 cât a avut în perioada anterioară(fără vaccin). În Anglia, maximul recent a fost de 46 000, dar acolo părerea mea e că suntem într-o perioadă de „acumulare” urmând a se depăși vârful anterior de 60 000 de infectări zilnice.

    Așadar, cu toate că nu există nicio rațiune logică pentru care ar trebui să-ți faci acest vaccin, se merge pe tirania vaccinării. Vă întreb sincer CE FACEȚI? Aceeași întrebare mi-o adresez în oglindă! Ce facem, oameni buni, așteptăm să fim călcați în picioare de acești ticăloși? Suntem mai bine de 60% cei care nu ne-am vaccinat din rațiunile anterior expuse. Vă întreb încă odată: CE FACEM???

    Știu, sunt o căruță de ticăloși care vor să se ridice pe valul acesta de nemulțumire. O să vedem o groază de apeluri patetice. Deja mi-e scârbă când știu câte jigodii abia așteaptă se se urce pe un val de nemulțumire pentru a-l deturna. Vă întreb totuși, noi, oamenii simpli,

    CE FACEM?

    Asistăm neputincioși la acțiunile ticăloase ale unei minorități absolute care, pe banii noștri, caută să ne impună o procedură medicală dubioasă?

    CE FACEM?

    Stăm precum oile? Înjurăm din fotolii cu telecomanda în mână?

    Întrebați-vă prietenii, rudele, pe cei apropiați. Ce-i de făcut? Noi suntem majoritatea, chiar ne lăsăm călcați în picioare de-o minoritate insignifiantă? Porniți de la ideea că, din punct de vedere legal, totul e împotriva noastră. Porniți de la ideea că absolut toate partidele politice participă la blatul vaccinării obligatorii. Porniți de la ideea că absolut toate instituțiile statului forțează vaccinarea obligatorie. Asta în condițiile în care:

    majoritatea cadrelor medicale nu-și doresc vaccinarea
    majoritatea cadrelor din armată, poliție, servicii de forță nu-și doresc vaccinarea
    majoritatea profesorilor nu-și doresc vaccinarea
    majoritatea covârșitoare a angajaților nu-și doresc vaccinarea.
    Atunci cine-o dorește? O vor niște jogodii din industria producătoare de medicamente care, după cum se observă, recurg inclusiv la mită pentru aceasta. Sunt sprijiniți de tot ce înseamnă Big Tech și structuri oculte de putere. Întrebarea e simplă: DE CE? De ce toată această nebunie? E ceva ciudat, dubios, irațional, ceva cu care efectiv NU MĂ POT ÎMPĂCA. De aceea vă întreb cât se poate de sincer: v-ați întrebat DE CE TOATE ACESTEA?

    N-am răspuns. Sunt la fel de simplu ca și voi. Caut însă o soluție de ieșire. Și singurul lucru pe care cred că-l putem face este acela de a ne face simțită prezența. Nu știu cum, dar trebuie făcut ceva!

    P.S. Cei de la Project Veritas au început dezvăluirile în ceea ce privește vaccinurile. Probabil de aceea e nebunia cu accelerarea cu orice preț a campaniilor la nivel mondial.

    Apreciază

    • Asta mai lipsea, Radu Humor in competiția pentru titlul de mascotă a anului cu rang de troll pe Arca lui Goe. Dacă-i bal, bal să fie. 🙂

      P.S. Fără a minimaliza meritele nimănui, as spune totuși că până acum în frunte se află Iosif Greblea si e greu de presupus că mai poate pierde medalia de aur, în puținul timp care a mai rămas până la revelion. Bătălia mare va fi intre ceilalți trei candidați pentru locul doi. Cin’ să fie, cin’ să fie? Les femmes d’abord? Nu se stie. Suspans până-n ultima clipă. 🙂

      Apreciază

  25. Bau Bau said

    Apreciat de 1 persoană

  26. Bau Bau said

    Apreciat de 1 persoană

  27. Bau Bau said

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu