(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Crăciun fericit !

Posted by Arca lui Goe pe decembrie 24, 2021

La multi ani !

Omenirea întreagă este o poveste, oamenii povești și ei, totul și toate sunt povești, iar între acestea, povestea Crăciunului este una dintre cele mai frumoase și mai minunate povești, care se depană an de an, sporind taina cea mare a tuturor poveștilor. Se poate ca universul poveste să fie infinit și poveștile să fie multe, multe, încât niciodată nu le vom putea cuprinde pe toate, dar totuși poveștile care pot avea înțeles pentru noi, colecția poveștilor care ne cuprind, nu este infinită. Sunt pe lume mai puține povești decât combinațiile care se pot face cu un pachet de cărți de joc (52!). Este și acesta un motiv să veghem cu atenție și îngăduință poveștile importante și drumul lor prin lume și le transmitem mai departe celorlalte povești, fiecare unică și irepetabilă, ca mine, ca tine, ca oricine. Ai grijă, și dragoste, și milă de, și încredere în povestea care ești, tu însuți, și-n povestea Crăciunului tău din interior, pe care o porți pretutindeni pe lume. De Craciun e timpul să lași povestea ta să stea de taină cu poveștile celorlalți care te compun, ca să vezi pe unde a mai ajuns prin lume Crăciunul, Isus din Nazaret, Moș Crăciun, Magii, tu și copiii tăi. Craciun fericit! …

23 răspunsuri to “Crăciun fericit !”

  1. O.R. said

    Să aveți sărbători fericite alături de cei dragi vouă!
    Crăciun fericit și La mulți ani!

    Apreciat de 1 persoană

  2. fotosinteză12 said

    Crăciun fericit s-aveți, mintea trează și inima plină de iubire, dragii mei!

    Apreciat de 1 persoană

  3. Bau Bau said

    Sănătate! Bucurii în suflet și în preajmă! Iarnă reală, cu zăpadă!
    Crăciun luminos!

    Apreciat de 1 persoană

  4. Bau Bau said

    Da, lumea are povești fondatoare.
    Bănuiesc că și (b)Arca are una…

    Apreciat de 1 persoană

  5. Bau Bau said

    Moș Crăciun vă trimite – prin mine – un dar:

    „MAGII” de Vasile Voiculescu

    Apreciat de 1 persoană

  6. Bau Bau said

    Doar o Poveste:

    https://afostodata.ro/povestea-lui-mos-craciun-audio/

    Apreciat de 1 persoană

  7. Duhul lui Moș Crăciun. Aveam 10 ani când l-am văzut ultima dată…

    Apreciază

    • Bau Bau said

      Am fost și eu Moș Crăciun. Și am lăcrimat când o fetiță mi-a spus ce milă îi este de mine că am de cărat acel sac imens cu jucării…

      Amintiri din altă viață. Fetița aceea este acum o doamnă. Mie îmi place să cuget că uneori mai crede în Moș Crăciun. ❤

      Apreciat de 1 persoană

  8. Apreciază

  9. Stely said

    O , ce po-veste minunata ! Nu pot decât să iau aminte de îndemnul din „poveste’ și să-mi îndrept gândurile către toți cei care au scris-o-mai ales către cei din viata mea de aici, de acum și de atunci -sa le mulțumesc pentru că m-au făcut s-o ascult cu pioșenie și dragoste pentru toți și toate . Vouă ,tuturor ,celor cu gânduri curate vă mulțumesc!Va doresc ,de asemenea ,Crăciun cu sănătate , bucurii ,viața în iubire și indestulata. La multi ani !🙏🤩

    Apreciat de 1 persoană

  10. Radu Humor said

    Pentru că e vremea colindelor și pentru că suntem un Popor de colindători, doar vocali, spre deosebire de celelalte neamuri de pe aici din Europa, colindători mânați de vânturile Istoriei , sau de interese proprii, peste partea aceasta de Lume, o să mă alătur și eu tuturor celor care încă mai simt românește, în speranța că vocile noastre vor ajunge să trezească din „somnul cel de moarte” ,ce pare să cuprindă Țara asta, odată și sper că din nou, nu peste multă vreme, binecuvântată de Dumnezeu :
    Așadar ,
    Sculați oameni, nu dormiți,
    Să nu fiți nepregătiți,
    Când va fi să biruiți,
    Fiara cea cu semn în frunte,
    Ce aduce – necazuri multe !

    Până atunci, Sfânta Sărbătoare a Crăciunului nostru să vă aducă numai bucurii, împliniri în toate planurile ( mai puțin corporale, că deh 😉 ), dar mai ales SĂNĂTATE !
    Că-i mai scumpă decât toate !
    Și asta datorită unora ce n-au milă, n-au scrupule și n-au nici un interes să ne fie și nouă bine, nu numai lor.
    Mai bine zis : n-au nici un Dumnezeu !
    În afara Banului, binențeles …..

    Apreciază

  11. AdAmAmA78901000112 0xyzw said

    Craciun fericit si …999 ani adevarati, metamorfozati si împliniti !

    Apreciază

  12. Radu Humor said

    ” Lipsa de educaţie poate fi invocată până la 20, hai 25 de ani. După aceea, nici dacă singura locuinţă si mamă ţi-ar fi maidanul, nu mai poţi invoca lipsa de educaţie. Vine o vreme când mintea proprie îţi este un educator suficient.”

    „Toată viaţa noastră nu facem altceva decât să interpretăm cuvinte. Noi pe ale altora, alţi pe-ale noastre. Şi cum să nu te gândeşti la ele, cum să-ţi fie indiferente, când urmele lor sunt de neşters?”

    „Nu-mi ajungea o greutate într-o mână, mi-a mai trebuit şi-a doua, ca sa mă echilibrez în mersul acrobatic pe frânghia vieţii.”

    „E atâta rutină şi atât de puţin adevăr, dar pentru adevărul acesta puţin şi rar merită să trăim.”

    „Un om nu-şi poate planifica fericirea. El îşi poate concepe o existenţă echilibrată. Poate lupta şi trebuie să lupte pentru acest echilibru.”

    „Două calităţi pe lume nu pot fi simulate şi nici înlocuite ori echivalate prin procedeul „mai iei de ici, mai pui colea”: inteligenţa şi bunătatea.”

    „Niciodată nu putem şti ce proporţii iau faptele noastre în viaţa celuilat. Răul pe care i l-am făcut rămâne bun – făcut.”

    „Unui om îi accepţi firea, nu i-o ierţi.”

    „Iertarea nu schimbă şi nu şterge faptele. Cred că oameni fac o confuzie: iau acceptarea drept iertare.”

    „O faptă rea se-ndreaptă printr-o faptă bună, o vorbă rea nu se îndreaptă prin nimic.”

    „Dacă nu port duşmănie şi dacă nu mă bucur de răul cui mi-a făcut rău, consider că iert.”

    „Mai întâi trebuie să te pui în locul altuia şi după aceea să-l judeci.”

    „Mă atrag oameni complicaţi. Mă atrag major, nimicitor, doar oameni care mă fac să visez, care maschează atât de bine implacabilele roţi dinţate ale imuabilelor legi care ne guvernează, atât de bine că mă fac să le uit existenţa.”

    „Dacă vrei să păstrezi indiferent ce relaţie cu un om, trebuie să-l consideri ca pe o rudă apropiată şi să-i ierţi, să-i tot ierţi, cum le ierţi copiilor, părinţilor, fraţilor tăi. Dacă ai orgolii , nici o relaţie nu e posibilă.”

    „Cu cât sufletul tău intră mai profund în hăţişurile de clar-obscur ale altui suflet, cu-atât actul fizic al iubiri devine mai greu de-nfăptuit. Nu ţi-l mai poţi închipui. Deşi-l doreşti, nu ţi-l mai poţi închipui.”

    „Să-mi pară rău? Să-mi pară rău că-n viaţa asta, făcută-n mare parte din rutină, mi-a fost dat să trăiesc ceva adevărat şi-atât de frumos? Dacă mâine aş lua viaţa de la capăt şi cineva m-ar pune să aleg, înfăţişându-mi de la început şi suferinţa cu care-aş plăti bucuria, eu tot te-aş alege!”

    Imagine

    „Ce definitorie poate fi prima întâlnire cu un om, prima impresie pe care ţi-o face.”

    „Sufletul cuprins de harul iubirii, aureolează o fiinţă, devenind generos cu celelalte fiinţe, risipind şi spre ele firimituri de bunătate, respingând trivialitatea, grosolănia.”

    „Într-o bună zi, ai să-nţelegi, că omul cel mai iubit reprezintă superlativul absolut al unei vieţi. Oricâtă pasiune ar exista între un bărbat şi-o femeie, judecata îşi situează la un moment dat partenerul numai pe verticală. Nu-ţi poţi închipui cum se şterg din tine senzaţiile… E de necrezut cum uită trupul.”

    Imagine

    „Ceea ce-ţi rămâne dintr-un om e ceea ce-l abstrage din animalitate: gândirea lui, cuvintele, gesturile. Orizontalitatea erotică este cel mai perisabil element al unei legături. Ai să vezi într-o zi că numai spiritualitatea rămâne într-o iubire.”

    „În viaţă trebuie să înveţi să citeşti printre rânduri şi în oameni. Să citeşti printre vorbele lor şi chiar dincolo de ele. Uneori, un oftat povesteşte mai mult decât un roman-fluviu, o privire – mai mult decât o bibliotecă.”

    „În comportamentul tău faţă de cineva, nu-ţi lua argumentele din părerile altuia despre acel cineva.”

    „Când te simţi lovit, apăsat de viaţă, trebuie mai ales atunci să-ţi îndrepţi ochi spre zona solară a speciei: să asculţi muzică, să reciteşti o poezie, să te uiţi la un tablou. Dintr-o dată, simţi cum, de la nivelul râmei, fiinţa ta se ridică pe verticala piscului.”

    Apreciază

  13. […] Crăciun fericit ! […]

    Apreciază

  14. […] Ancore, encore, încă! – O întâmplare de Crăciun – Bradul de Craciun – LCFCD (110) – Sârbâtori Fericite – Vrem vacanţă de Craciun (Stely) – Poveste de Crăciun (SF) – O brazi frumoși…II, III, IV, etc – O brazi frumoși… – Crăciun fericit ţie – Crăciun fericit ! […]

    Apreciază

Lasă un comentariu