(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Sărbători la blog (IV)

Posted by Arca lui Goe pe decembrie 26, 2021

Pe 25 Decembrie, în afara de Isus din Nazaret născut la Bethleem (cunoscut ca Isus Christos), s-a mai născut, în urmă cu 379 de ani, un alt personaj la fel de importat, si anume Isaac din Woolsthorpe, cunoscut ca Sir Isaac Newton. A avut preocupări teologice și istorice despre care el însuși era uneori înclinat să le considere drept activitatea lui principală. Totuși în timpul său liber Omul s-a ocupat cu fizica, matematica si astronomia, punând bazele unei religii fundamentale care dăinuie si astăzi: Mecanica Clasică, având la temelie biblia intitulată: „Philosophiae Naturalis Principia Mathematica„, evanghelia după Isaac, prin care se consfințește ideea mistică a relației transcendentale dintre natura lumii si matematică. Este încă si astăzi una dintre cele mai răspândite religii de pe planetă cu un număr impresionat de enoriași, adepți si simpatizanți. Desi nu include Geneza si Apocalipsa, biblia lui Newton (care înglobează si evangheliile lui Galileo Galilei), este o apoteoza a spiritului uman ce oferă revelații mistice remarcabile despre gravitație, legile fundamentale ale mecanicii (clasice) si calculul infinitezimal. De parca asta n-ar fi fost mai mut decât suficient pentru instaurarea confortabila si incontestabila a lui Isaac in postura de Mesia al Omenirii, Omul a mai reușit si o alta bagatelă, oferind din prea-plinul său de inteligentă, perspicacitate, intuiție si genialitate, soluția calculării numărului pi cu oricâte zecimale, punând capăt epopeilor profane al micilor matematicieni de dinaintea sa, care-si risipeau zeci de ani din viață pentru a mai adăugă câteva zecimale în precizia cu care era calculat misteriosul factor divin pi. Chiar si dacă doar asta ar fi fost contribuția sa la mistica si metafizica umanități Sir Isaac Newton, prin acest dar al său, ar fi fost îndreptățit să fie celebrat cu fast pe 25 Decembrie, atunci cand Mos Craciun aduce cadouri copiilor cuminți si cu minte. Este tocmai ceea ce propunem în secțiunea „Sărbători la blog.” Congratulations sir, well done! La multi ani Sir Isaac Newton.

  • Următoarele cuvinte ale lui Newton, au fost rostite cu puțin timp înaintea morții sale: „Nu știu cum arăt eu în fața lumii, dar mie mi se pare că sunt un băiat care se joacă pe malul mării și se distrează căutând din timp în timp pietricele mai colorate decât de obicei, sau o scoică roșie, în timp ce marele ocean al adevărului se întinde necunoscut în fața mea”.

Nature and nature’s law lay hid in night; God said „Let Newton be” an all was light. / Natura și legile naturii stăteau ascunse în noapte si Dumnezeu a spus „Să fie Newton” și totul a fost lumină.

mărul, fructul universal al (păcatului) cunoașterii

99 răspunsuri to “Sărbători la blog (IV)”

  1. Iosif said

    Daca Geneza si Apocalipsa nu e, nimic nu e ! 🙂
    „Pământul era pustiu şi *gol*; peste faţa adâncului de ape era întuneric, şi Duhul lui Dumnezeu Se mişca pe deasupra apelor.
    Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!” Şi a fost lumină.
    Dumnezeu a văzut că lumina era bună şi Dumnezeu a despărţit lumina de întuneric.
    Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o seară şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua întâi.

    Apreciază

    • Se zice că gura păcătosului adevăr grăiește… Se pare că e un pic invers cand gura respectivă e si gura prostului. Iosif cel fudul vine cu concluzia: „Daca Geneza si Apocalipsa nu e, nimic nu e !„. Iosif cel necuvântător, dacă ar fi venit să se ia în seamă doar cu obișnuitele lui „clișee citate”, si ar fi livrat doar „poezia”, adică ca tăcea, firoscos rămânea. Dar de, prostul daca nu e si fudul, parcă nu e prost destul. Nici nu știi dacă să-ti fie milă sau scârbă de dânsul si de trufia lui. Iosif, Dumnezeu si lumea dimpreună cu El, au fost dintotdeauna, pentru totdeauna, dincolo si dincoace de totdeauna, fără geneză si fără apocalipsă… Că crezi tu ca asta denotă nimic e o blasfemie întâmplătoare, că la cât de stupid ești nu cred să fii in stare să propui așa ceva dinadins.

      Apreciază

      • AdAmAmA78901000112 0xyzw said

        Gol…Goe…”Gogol”…Google… „Suflete moarte”.

        Apreciat de 1 persoană

        • Vai ce te-ai înfuriat… Greblea cel furios…

          Iosif cu ce ocazie pe la noi?

          Apreciază

          • AdAmAmA78901000112 0xyzw said

            (999)Noi unA, navigam, analizam, cercetam, divagam, plutind pe valurile universului, ne relaxam si ne amuzam. 🙂

            Apreciază

          • AdAmAmA78901000112 0xyzw said

            P.S…
            Extraterestrii sunt printre noi,
            unii vor pace, altii razboi.
            (999)Noi unA stam pe pluta linistiti,
            în dragostea AAAE, toti uniti.

            Apreciază

          • @Greblea – Esti un parazit, un gunoi ordinar, un zgomot netrebnic, un efect secundar al libertății de exprimare, o nulitate gureșă, un troll de rahat, o jigodie penibilă care se screme din răsputeri să se ia în seamă, etalându-și netrebnicia, prostia, fudulia, trufia, nesimțirea si nerușinarea, lipsa celor 7 ani de acasă si a restului anilor prin lume (vai, de navigat, analizat, cercetat, divagat, si de plutit in derivă pe valurile universului, de relaxat si amuzat). Greblea Iosif ești o căcărează care se dă râie, încercând să polueze discuțiile altora, scremandu-se să le perturbe cu zgomot, cu gargară, cu râgâieli cu damf mistic, arătând lumii cu nonșalantă carențele grave ale mămucuței lui care l-a scapăt in lume dintr-un penibil si nefericit accident, ne fiind apoi in stare să-i asigure o educație minimală. Greblea faptul că prestația ta te amuza derivă din importanta pe care ti-o acorzi constatând că desi ești o nulitate absolută, totuși cumva in mod miraculos ești luat in seamă si ti se răspunde, dându-ti-se apă la moară (să moară dușmanii mei)… Ai senzația că produci efecte, deranj, poluare, enervare, deci exiști. Te îmbeți cu apa rece, parazitule. Iti încurajez manifestările si stimulez prezenta pentru că ești întruparea unui arhetip exemplar de rateu, de rebut al speciei. Or mai fi ei troli off topic, dar parcă niciunul nu-i in stare să producă un zgomot rezidual atât de subțire si lipsit de orice consistență. La toți ceilalți care încearcă deturnări off topic si luări in seamă, parcă, parcă tot mai găsești ceva, un pre-text, o idee… Tu gânganie ești ilustrarea descompunerii vidului. O curiozitate exotică. Esti mai prost, mai netrebnic, mai fudul, mai inutil, decât OR, Neamțu Țiganu si Radu Humor la un loc. Esti pur si simplu neverosimil. Privindu-te îti vine sa zici ca olteanul care văzând girafa la gradina zoologică a exclamat: Asa ceva nu există.

            Greblea ființele gânditoare au capacitatea de auto-reflecție. Mulțumește lui Dumnezeu sau AAAE-urilor tale că-ti lipsește capacitatea asta, că dacă ai avea-o ai dispărea pe loc. In rest, pace tie. Poti zburda prin menajerie. Simte-te ca la tine in țarc.

            Apreciază

          • Iosif said

            Daaa, a venit, dar fara sanie cu… reni. 🙂 ))

            Apreciază

          • Bravo monumentalule ! Te-ai scos. Mascota anului pe Arca lui Goe. Cred c-o să te cam invidieze teribil alde OR, Rromică Germanul si Radu Humor, că n-au anver-gura ta… Deh, pig-mei.

            Apreciază

          • Iosif said

            Dar …nici anver-gura ta… Deh, pig-zmeu. 🙂

            Apreciază

    • O.R. said

      Iosif, la tine a venit Mos Craciun?

      Apreciază

    • O.R. said

      Iosif, ce frumos ca a venit Mosul cu renii. Pai si ce ti-a adus?

      Apreciază

  2. Bau Bau said

    DA, La mulți ani Sir Isaac Newton!

    Apreciat de 1 persoană

    • Intr-un fel se poate spune ca si NASA a celebrat aniversarea lui Newton. In ziua de Craciun a fost lansat pe orbita telescopul spațial James Webb (abreviat JWST), un observator orbital în infraroșu care are ca obiectiv înlocuirea telescopului spațial Hubble. Scopul acestui telescop este de a vedea cele mai îndepărtate obiecte din Univers, chiar obiecte mai depărtate de 8 miliarde de ani lumină, aceasta fiind limita telescopului Hubble. Proiectul James Webb este un proiect NASA, cu colaborare internațională, la care participă nu mai puțin de 15 națiuni, și instituții precum: NASA, Agenția spațială europeană și Agenția spațială canadiană. Denumit inițial Telescopul Spațial din Generația Următoare a fost redenumit după administratorul adjunct al NASA, James E. Webb, în 2002. Telescopul a fost lansat cu racheta Ariane 5 în data de 25 decembrie 2021.

      Apreciat de 1 persoană

      • Punerea in funcțiune a telescopului este in derulare si va dura aproximativ o lună. Operațiunea este extrem de complexă si riscantă, orice disfuncționalitate punând în pericol întregul proiect. La punerea în funcțiune a precedentul telescop cosmic (Hubble) s-au ivit complicații care inițial au făcut imposibilă funcționarea acestuia încât a fost necesara o misiune umană care să se deplaseze la fata locului si să facă reparații si ajustări. In cazul de față acest lucru nu va fi posibil deoarece telescopul este plasat departe, într-unul dintre punctele Lagrange ale orbitei terestre, la o distanță la care nu este posibila deplasarea unui echipaj uman. Tot ceea ce putem să facem este „să ținem pumnii” echipei care se ocupa de punerea in funcțiune a telescopului de la care există mari așteptări in observarea universului (nostru) si înțelegerea mecanismelor care-l guvernează.

        Apreciat de 2 persoane

      • Apreciază

  3. Bau Bau said

    Magia Crăciunului. Magia științei. Fascinant.

    Newton fizicianul, matematicianul și alchimistul, „magia” unei persoane.

    Se întâmplă să citesc acum o carte de felul acelora care ai vrea să nu se termine niciodată:

    „Fascinația ideilor. Călătoria unui băiat pe tărâmul realității”, autor Jack Bowen:

    https://carturesti.ro/carte/fascinatia-ideilor-143935?gclid=Cj0KCQiA5aWOBhDMARIsAIXLlkfJTEnwj8FsKhvBLYjFzqKL3EhoEGdz0tlSZq-1v9cX2B0uEo3w548aAgILEALw_wcB

    Apreciat de 1 persoană

  4. Radu Humor said

    Apreciază

  5. O.R. said

    4 ianuarie 1643 a venit pe lume Isaac Newton

    Apreciază

    • N-ai înțeles tu bine (că ești… ca de obicei). Issac Newton s-a născut in ziua de Crăciun.

      Văd că se întâmplă conform anticipărilor, fetița a scos chibriturile si vrea sa dea foc, să producă zarvă, deranj, perturbare. După tine potopul. Pe Arca lui Goe. Parcă ai fi Iosif. Greblea. Ptiu drace. Stai cool OR-igami, că-l serbăm pe Newton si-n ianuarie, că merită. Si tu meriți. Mă mir cum de n-a realizat Mos Crăcun că meriți. Fii pe fază că la tine vine pe 4 ianuarie, pe stil vechi.

      Apreciază

      • O.R. said

        Poate Mosul vine la mine pe 7 ianuarie 2022, nu se stie niciodata. Oricum la mine vine doar pe sanie deci trebuie sa fie zapada si intra doar pe horn deci trebuie sa fie mai slabut. Ce ziceti cum va fi anul 2022? Un an cu asa de multi de 2 adica 3 de 2?

        Apreciază

  6. Interesant eșantion de omenire. Il pomenești pe Isaac Newton, iar ca rezultat în background se manifestă dizgrațios, indecent, obscen, zgomotul de fond si prostia umană in stare macră, reprezentată de niște troli IG-nari si OR-dinari, cucul si pupăza, tusea si junghiul, două miasme, un singur cuplu, care tin musai să se împerecheze pe Arcă. Nu mai au unde altundeva. Perpetuarea omenirii e asigurată. A acestui gen de omenire, si așa abundent. Deh, dacă-i menajerie… inevitabil se vor găsi astfel de exemplare… care vor ține musai să-si dea in petic si să se ia in seamă. Vorba ceea, noi sa fim sănătoși. 🙂

    Apreciază

  7. neamtu+tiganu said

    Statistica ne invata ca cele mai multe scandaluri in familie, uneori chiar crime, divorturi, se intimpla in perioadele de sarbatori. De asemenea, ne mai invata ca virusul a dus la intensificarea conflictelor familiare. Deci, se cumuleaza doua cauze care pot deveni explozive. Psihologii nu dau explicatii clare, unii spun ca sarmalele arse ar fi de vina, altii, rau intentionati, ca alcoolul, vremea, copiii. Cei mai versati psihologi vorbesc de comunicare, spun ca prin comunicare se pot atenua/explica/rezolva neintelegerile. Altii spun ca tocmai comunicarea ar fi cauza neintelegerilor pt ca unu spune ceva, alta, ea, interpreteaza cumva altfel, el se-nfurie… si iese scandalul.
    Eu, cind eram tinar, nu eram f comunicativ, mai ales cu strainii. Acum, la batrinete, m-am schimbat cumva, intru des in vorba cu oameni straini. Fie pe strada, la cumparaturi, la circiuma etc. De fapt f rar am prima initiativa, mai degraba ma las angrenat in discutii.
    De exemplu ma aflam la schi. Apropos, nu am mai fost de doi ani, tare imi lipseste. Ma tem ca nici nu as mai putea schia veodata, conditia fizica ma lasa pe zi ce trece si ce e mai rau, e ca n-am chef sa fac ceva pt a o imbunatati.
    Dar eram intr-o zona de schi mareata, Italia, Sella Ronda. Nu era f multa lume, astfel ca „sirmele“, respectiv cabinele, teleschiurile, gondolele erau goale si nu stateai de loc la coada. Eram impreuna cu o buna prietena care schia f bine. Ne urcam intr-o cabina, din aia rotunda unde stai in cerc. Se suie si inca cineva, un tip cam de virsta mea, f bine echipat si cu o aliura f sportiva. Nu pleaca bina cabina ca tipu incepe sa ne povesteasca viata lui. Era neamt, a fost functionar de stat, de rang ceva mai inalt. Cind au plecat copiii de acasa a facut ce a facut si a iesit la pensie, ceva mai devreme. A plecat in concediu cu nevasta in Portugalia, s-a indragostit de zona, si-a lichidat tot ce avea in Ge si a cumparat acolo o casa, chiar pe malul marii. Se simte f bine acolo, participa cu entuziasm la proiecte locale de dezvoltare.
    In fiecare an vine la Sella Ronda. Venea cu o grupa de prieteni buni, intre timp mai toti s-au lasat de schi, asa ca schiaza singur. Dar schiaza enorm, ne-a aratat appul de schi, ajungea si la 70 de km pe zi. Este enorm, eu de abia reuseam vreo 40, si asta impins de la spate de prietena, in mod normal de abia faceam vreo 30.
    In toata urcarea nu am reusit sa scoatem nici un sunet, a vorbit fara intrerupere. Ajunsi sus a iesit ca din pusca, si-a pus schiurile si dus a fost, sa faca kilometri. Schia f bine.
    Vorbeam cu prietena, si ne/ma intrebam, oare de ce a simtit respectivul nevoia sa ne povesteasca viata lui, chiar asa in rezumat? Nu era nimic spectaculos, nici macar nu se lauda. Eram straini, stiam ca nu ne vom vedea niciodata. De ce?
    Sau de ce simt eu nevoia sa va povestesc acesta intimplare?
    Vedeti, asta inseamna comunicare/socializare, sa povestim ceva fara sa intereseze pe cineva, ca sa nu iasa scandal.

    Apreciat de 1 persoană

  8. castanman said

    https://zurliublog.wordpress.com/2016/11/14/iosif-si-fratii-sai/

    Apreciază

    • Ei, uite domnule că „reziduul virtual iosif” e si el bun de ceva, contribuind involuntar la descoperirea un blog zurliu si de-a dreptul interesant-palpitant… un loc din univers de vizitat… Prima recomandare de lectura (la fata locului) pentru cunoscători ar fi aceasta Scurtă istorie a Universului (2). Mecanica cuantică. Jane Doe.

      Apreciază

    • O.R. said

      Vai ce nasol te mai simțeai tu Sir Castan Man Show în 2016 din cauza lui Iosif! Deranj mare! Bine că ai supraviețuit până acum în wordpress. Succes! Au guri! Nu îmi place de matale, nu te urmăresc Bleah.

      Apreciază

      • castanman said

        Un răspuns de țoapă ofensată (mi-am permis ca „sir” să folosesc „țoapă”) la ceva ce nu ți-am cerut, o părere critică asupra postărilor mele. Am decriptat până la urmă comentariul tău folosind ca cheie un răspuns adresat către Iosif–„Bine Iosif, am inteles, te pup si pe tine, te iau mana mea dreapta, iti voi dedica un capitol si iti doresc o seara frumoasa!”. Ca o sugestie, înainte de a-ți transplanta încă o mână dreaptă, urmăreste toate comentariile libidinosului din blogosferă. În rest, succes la scris!

        Apreciază

        • O.R. said

          Generale, codul Morse te depaseste. Lasa decriptarea comentariului meu. Nu iti citesc postarile, nu imi pierd timpul. Stimabile in bogosfera daca ai comentariile deschise, iti asumi si accepti toti comentatorii indiferent daca iti place ce scrie sau nu. In rest, succes, esti vechi in wordpress, extrem de rigid, lipsit de delicatete si de toleranta. Nu vreau sa mai aud de tine. Esti rau. Pa

          Apreciază

          • @OR – Esti penibilă. Si nesimțită. Si proastă. In total: rea. Adică că nu ești bună de nimic. Decât de făcut zgomot. Nu e de mirare tendința firească de a te asocia cu gunoiul Iosif Greblea.

            Apreciază

            • O.R. said

              Maresale vezi ca generalul Castana prietenul tau scrie un articol superinteresant despre Scovergi. Are liber la comentarii, dar sa scrieti doar ce vrea el sa citeasca. Auf wiedersehen

              Apreciază

          • castanman said

            Domniță, aveți o frustrare, repetați în continuu că nu îmi citiți blogul, că nu vă pierdeți timpul. Cine vă obligă? Cine vi s-a adresat? Puteți folosi/pierde timpul recitindu-vă textele proprii. Sunt întradevăr rău, am o listă întreagă de victime, mai ales cu marile speranțe ale literaturii române ce își pierd gravitația si îsi dau cu părerea despre ceea ce scriu alții. A-mi cere să tolerez ieșirea ta, absolut penibilă, la adresa mea, e cam mult. Fără să bați la ușa, îmi spargi geamurile și eu sunt ăla lipsit de delicatețe. Probabil de la prea mult răsfăț ți se trag simptomele astea.

            Apreciază

          • @OR – Poate că ar fi mai nimerit să iei o pauză de respirat. Cred că ti-ai supraestimat un pic enorm abilitatea de a-ti tine respirația, înotând pe sub apă, dându-te balenă sau OR-că… Nici ca castor nu ești bună fiind de fapt un amărât de dihor subnutrit. Hai relaxează-te si încearcă să cânți la alta masă, că aici ti-ai cam epuizat resursele de dizeuză.

            Apreciază

  9. Văd că de ziua lui, Isaac se bucură de exact același tratament ca si Isus. Nu întâmplător i-o chema la fel… Mă rog, chestiunile acestea cu tratamentul onomastic si aniversar si analogiile un pic forțate (dar deloc deplasate) între Newton si Christos, sunt desigur aspecte colaterale aproape nesemnificative (detalii) ale întâmplărilor din siajul Arcei lui Goe, pe final de an 2021… Restul fiind (nu-i așa ?)… tăcere (?!)… spuzită de zumzăitul trepădușilor de rât virtual-ortodox, care dau, în șuete, substanțialitate ambalajului 🙂 Urmează fotosinteza zilei. Mai spre seară.

    Apreciază

  10. castanman said

    Merci pentru legătura cu „mărul” și zurliublogul meu. O să trec mai des pe aici, e interesant blogul tău, am răsfoit si am găsit ceva despre Gödel si teoremele lui, dar, mai ales, am (re)găsit-o pe nostrastella.

    Apreciat de 2 persoane

  11. AdAmAmA78901000112 0xyzw said

    Cel mai fain dar de craciun, de la Mosul blând si bun ! Iosif si fratii sai (gemeni) Castan-zurliu & Gol-Goe. Merci dragii mei frati, fiti infinit binecuvântati !

    Apreciat de 1 persoană

    • Zi-i Greblea si trage apa… Un trol netrebnic si înduioșător prin felul in penibil prin care își câștigă existenta virtuală de parazit obscen, cerșind, milogindu-se, dându-si in petic cu o nesimțire smintită moștenită de la netrebnicii lui părinți. Un jeg uman insidios, care neavând alt fel de a-si umple mizera existență umblă prin spațiu virtual, nedorit de nimeni, scremându-se să se ia in seamă si să facă zgomot. O nulitate, un rateu, un naufragiu. Un gunoi. Apostolul Iosif Greblea, un om stricat, de nimic, care se crede din cand in cand frate cu Isus si păstrătorul Cuvântului Lui Dumnezeu. Asta atunci cand nu e ocupat in dispute cu cei pe care încearcă sa-i paraziteze. Un jeg nerușinat.

      Apreciază

    • castanman said

      Frați gemeni? Somez genetica va trebui să răspundă la întrebarea asta!

      Apreciază

  12. AdAmAmA78901000112 0xyzw said

    Nu e tot una daca mori,
    visându-te zburând pe nori,
    în relativul, efemerul somn,
    ori…pus la zid, de zeci de ori
    executat real, de frati, surori
    de catre un adevarat pluton…

    Apreciat de 1 persoană

  13. AdAmAmA78901000112 0xyzw said

    Pentru domnul Goe (om)
    am ajuns ca… omicron,
    De atunci nu mai am somn,
    poate-mi voi cere…pardon !
    Bonne nuit & an nou fericit !

    Apreciază

  14. Iosif said

    ‘Neata, dragi mioritici simpatici, neastâmparati si minunati, prieteni, dusmani, copii, parinti, bunici, surori si frati !
    Va binecuvântam pe toti de-aicea din Sion, sperând ca sunteti vii, reali, nascuti din „om”. Chiar daca uneori va credeti dumnezei, (999)Noi unA stim, ca sunteti miei si porumbei…
    Un An Nou magic, binecuvântat, de jos, din vale, pâna-n Ararat !

    Apreciază

    • Vai mie, s-a emoționat loaza. Na acuma, i s-o fi făcut vreo atingere pe la neuron care iată-i produce un extaz, pentru care trebuie musai să-si iasă din sine si să se manifeste artistic. In public. Are Arca darul de a scoate ce-i mai bun din animalele ce-si caută adăpost in fata potopului virtual imaginar. Azi era rândul lui Iosif sa dea ce-i mai bun in el. Si iată a dat. Să fie primit !

      Apreciază

Lasă un comentariu