(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Vară australă

Posted by Arca lui Goe pe ianuarie 12, 2022

Noi, cei 90% ai planetei ne aflăm în plină iarnă boreală, cuprinși de îngheț si răceli, în timp ce cei 10% ai sudului însorit se bucură de favorurile verii australe. Încins in îmbrățișarea unui soare torid, Melbourne-ul se pregătește de fiesta primului turneu de tenis de mare slam al anului de grație (întotdeauna de grație) 2022, încercând să ignore răcelile, perturbațiile, prostia, si alte manifestări domestice fără frontiere. Oameni în șlapi si maieuri colorate, ascunși în spatele ochelarilor de soare, se vântură încolo si încoace, fără grijă, fără teamă, fără preget, așteptând cu nerăbdare să înceapă corida si luptele de gladiatori. Sau cam așa ceva. Sperăm să vedem si tenis. In competiția de anul acesta lista favoriților la câștigarea trofeului, în ordinea preconizata de noi (spectatorul), ar fi cam așa 1. Zverev, 2. Medvedev, 3. Djokovic, 4. Tsitsipas, 5. Nadal, 6. Altul (Kyrgios ?, Shapovalov?, Alcaraz?, ?), iar la fete, tot in ordine, 1. Alta (nu se stie care), si apoi la o oarecare distanta Ashley si Garbine, dar si Naomi si Simona câte un pic, Maria, Aryna, Iga, Anett, Paula, Ons, Elina, Angelique… Cât despre Emma si Leylah care m-au făcut să debitez prostii într-un monument de euforie în care anticipam disputele lor viitoare pentru supremație în tenisul eminamente feminin, numai de bine. Hai, să înceapă… Muzica! (Alex Hawk fă-te că muncești)

Uh, s-a făcut un pic de liniște. Pe planetă. Si, pe cale de consecință, prin inducție si osmoză, si pe Arca lui Goe. Trolii s-au mai răzbunat. Spre apus. Nu mai stau grămadă peste site. Guvernul australopitec si-a dezamăgit iarăși fanii, nereușind încă să-l elimine nici azi pe Novak Djokovic, prelungind suspansul (până duminică, care duminică?), ținând planeta cu sufletul la gură, alegând astfel cea mai bună metodă de a face reclamă gratis turneului de mare șlam de la Melbourne, abuziv numit Australia Open, si de a maximiza câștigurile. Cică ar începe luni. Cum i-ar sta guvernului australopitec să-l deporteze pe infractorul Nole si să încheie astfel turneul înainte de a fi început. Parcă nu merge (nici) sub  aspect comercial. Poate îl mai amână un pic, si omul se elimină singur. Că de antrenat nu s-a prea antrenat, presiunea pe el cât casa, ce zic eu cât casa, cât planeta, cât să reziste în mama lui de vegan, că n-o fi de fier. Poate clachează. Joacă si el un meci, două, pierde, si pleacă acasă. Si toată lumea e fericită. După ce se termina turneul o să-i tragem, așa, de control, pentru orice eventualitate, o interdicție pentru intrarea în Australia pe 3 ani. Caz închis.  Bă da’ dacă ăsta chiar e nesimțit si se preface că e imun la adversități si presiuni si nu mănâncă bătaie? Ce facem? O lăsam pe duminica viitoare? Tu îți dai seama ce se întâmplă dacă ăsta câștigă turneul? Cade guvernoiu australopitec. Nu, nu, eu zic să-l deportăm duminică, înainte de a începe turneul. Cu orice risc. Lasă că la turneu joacă Tsitsipas. Cum îi cântăm noi. Ne-am scos. Muzica!  

32 răspunsuri sa “Vară australă”

 1. Bau Bau said

  Le doresc succes tuturor tenismenilor curajoși și onești!

  Apreciat de 1 persoană

  • Bau-hau s-a dat pe tenis. Iată deja îi face galerie lui Novak Djokovic si altor tenismeni. Din păcate nu toți dintre aceștia vor putea avea succes până în final. Ci doar unul. C-așa-i în tenis.

   Dupa câte se vede, în lista favoriților există doi jucători care, in cazul unei competiții oneste si fair-play, ar avea șanse reale de a-l depăși, în ceea ce privește numărul de mare salamuri câștigate, pe marele absent, Roger Federer. Desi șansele teoretice ale unei asemenea finale sunt destul de reduse, cred că ar fi o mare potriveală cosmică dacă în finală s-ar întâlni Nole cu Rafa… pentru o victorie a tenisului împotriva aberațiilor de toate felurile.

   Apreciază

 2. O.R. said

  Nu, nu
  3. Djokovic – exclus – maine sa plece acasa si sa suporte consecintele . A gresit, sa plateasca.

  Apreciază

  • Bau Bau said

   L-aș fi admirat pe Djocovich dacă ar fi avut curajul să spună: „Eu sunt vegan și mă tratez conform medicinei alternative. Am imunitate mare și anticorpi naturali. Legea dvs. nu a luat în vedere situația celor ca mine. Cred că ar trebui ajustată. Mă supun unui examen medical sever în țara dvs. Cer să am dreptul șă particip testându-mă zilnic, dacă e nevoie.”

   În loc de asta, discursuri tipic antivacciniste din partea familiei și minciunele. Păcat!

   Apreciat de 1 persoană

 3. Comedie mare, paparudele vorbesc tenis si djokovic. De fapt încearcă sa se ia in seama imaginându-si că astfel il mușcă pe dl. Goe de cur. Le iese de-un gâdilat. Sunteți proaste amândouă. Nole a procedat cat se poate de corect, onest, curajos, in context si meta-context. Bravo lui. Sper să fie în stare să surmonteze efectele hărțuielilor la care este supus si să câștige si acest trofeu.

  Apreciază

 4. Cred ca in ecuația cu pronosticuri ar fi meritat să fie menționați si cei doi Andy. Nu știu încă exact unde-si vor găsi locul in vacarm dar cu siguranță că va fi unul cu vedere centrală.

  Apreciază

 5. neamtu+tiganu said

  Comentariu off topic mutat AICI

  Apreciat de 1 persoană

  • Rromică, sincer să fiu, după ce am mutat proza ta off topic (sorry) într-un loc mai potrivit, mă așteptam ca, de îndată, să sară tanti Bau-Bau si să-ti ofere un BIG LIKE, că d-ei își cam făcuse obiceiul să dea like-uri loser-ilor (alde, O.R., D’Artag-n-am si chiar si ei înseși)… Ar fi fost normal să-ti aprecieze proza, că comparabil vorbind, e de cam aceeași talie cu ale dânsei. Văd însă că pe tine te-a lăsat să ti-l acorzi singur. Se pare că ai dezamăgit-o, ca cavaler, ne sărind in apărarea ei. L-ai aparat tu pe Iosif si alții, si când a fost la o adică l-ai lăsat pe adimin să-i terfelească onoarea de natantoală fără să zici o vorbă. Si acuma vii c-o proză de gratis si te aștepți la aprecieri. Nix. N-o să vezi. Nu de la tanti Bau-Hau. Uite, eu mă străduiesc s-o ambiționez, dar cred că se va tinea tare. Cum ti-o fi norocul. Mie mi-a plăcut proza ta dar de, vorba ‘ceea, regulile sunt reguli, prea era off topic. Nu era sportul potrivit, nu era locul potrivit. Daca ar fi fost vorba de tenis jucat in Alpii australieni, ar fi mers si ai fi luat sigur-sigur două like-uri (nu doar unul ca acuma), de la fanii tăi. Asa însă rămâne să-ti acorzi satisfacții si like de unul singur, ca de obicei. 🙂

   Apreciază

 6. Uh, s-a făcut un pic de liniște. Pe planetă. Si, pe cale de consecință, prin inducție si osmoză, si pe Arca lui Goe. Trolii s-au mai răzbunat. Spre apus. Nu mai stau grămadă peste site. Guvernul australopitec si-a dezamăgit iarăși fanii, nereușind încă să-l elimine nici azi pe Novak Djokovic, prelungind suspansul (până duminică, care duminică?), ținând planeta cu sufletul la gură, alegând astfel cea mai bună metodă de a face reclamă gratis turneului de mare șlam de la Melbourne, abuziv numit Australia Open, si de a maximiza câștigurile. Cică ar începe luni. Cum i-ar sta guvernului australopitec să-l deporteze pe infractorul Nole si să încheie astfel turneul înainte de a fi început. Parcă nu merge (nici) sub  aspect comercial. Poate îl mai amână un pic, si omul se elimină singur. Că de antrenat nu s-a prea antrenat, presiunea pe el cât casa, ce zic eu cât casa, cât planeta, cât să reziste în mama lui de vegan, că n-o fi de fier. Poate clachează. Joacă si el un meci, două, pierde, si pleacă acasă. Si toată lumea e fericită. După ce se termina turneul o să-i tragem, așa, de control, pentru orice eventualitate, o interdicție pentru intrarea în Australia pe 3 ani. Caz închis.  Bă da’ dacă ăsta chiar e nesimțit si se preface că e imun la adversități si presiuni si nu mănâncă bătaie? Ce facem? O lăsam pe duminica viitoare? Tu îți dai seama ce se întâmplă dacă ăsta câștigă turneul? Cade guvernoiu australopitec. Nu, nu, eu zic să-l deportăm duminică, înainte de a începe turneul. Cu orice risc. Lasă că la turneu joacă Tsitsipas. Cum îi cântăm noi. Ne-am scos. Muzica! (Alex Hawk fă-te că muncești)

  Apreciază

  • Stely said

   Mda, se pare ca amanarea deciziei este de bun augur pentru Djokovic. Nu vreau sa fac un pronostic , desi dupa cum s-a vazut am „mana buna ” in ce-l priveste. 🙂 Cred ca va intra in turneu si ,daca da va fi de pe pozitia de invigator , dandu-i astfel forta si dorinta de a oferi lumii meciul vietiil lui.
   Hai Nole!

   https://www.eurosport.ro/tenis/australian-open-5/2021/djokovic-a-mai-salvat-o-minge-de-meci-anuntul-de-ultima-ora-al-presei-din-australia_sto8705938/story.shtml?fbclid=IwAR10rMR8uiMQFRHxP7qWZjvfta0PLsZz4nErclP

   Apreciat de 1 persoană

   • Stely said

    In ceea ce-l priveste pe Tstsipas nici el nu stie ce vrea . A se citi aici , mai ales tabelul cu un sondaj :PÂNĂ UNDE AJUNGE NOVAK DJOKOVIC LA AUSTRALIAN OPEN 2022 DACĂ VA JUCA?

    https://www.eurosport.ro/tenis/australian-open-4/2022/stefanos-tsitsipas-despre-situatia-lui-novak-djokovic-ii-face-pe-ceilalti-sa-arate-ca-niste-fraieri_sto8708048/story.shtml

    P.S. Revin cu o rectificare in fraza aceasta , unde nu am pus virgula cum trebuie :

    Cred ca va intra in turneu si ,daca da, va fi de pe pozitia de invigator , dandu-i astfel forta si dorinta de a oferi lumii meciul vietiil lui.
    Hai Nole!

    Apreciat de 1 persoană

   • Super tare chestia asta:

    Premierul Scott Morrison a anunțat în această dimineață că decizia îi aparține în totalitate ministrului Imigrării, Alex Hawk, dar că acesta încă deliberează.

    In totalitate!!! Saracul ins. Asta e victima sigură. Pe ăsta va cădea măgăreața. C-așa e în democrație, nu ca-n totalitarism unde dictatorul nu are pe cine să dea vina, lui revenindu-i de facto în totalitate sarcina de a lua decizii.

    Apreciat de 1 persoană

    • Stely said

     Pana la urma nemernicii au intarziat cu decizia in mod deliberat si nu pentru ca ar fi stat la analizat .Au facut in asa fel incat avocatii lui Nole sa nu aiba timp sa depuna contestatia de anulare in instanta a deciziei de azi a ministrului Alex Hawke pana la inceperea turneului, atata vreme cat Nole va fi dus din nou in hotelul de unde a fost eliberat, neputnd sa intre luni in competitie,

     Decizia suna cam asa :“Mi-am exercitat astăzi puterea conform secţiunii 133C(3) din Legea Migraţiei pentru a anula viza deţinută de domnul Novak Djokovic pe motive de sănătate şi ordine, în baza faptului că era în interesul public să procedez astfel. ”

     Culmea ironiei este ca tot azi s-a pronuntat si OMS care este singurul abilitat sa faca recomandari asupra masurilor restrictive si modul cum trebuie abordata problema vaccinarii. Iata ce spune cu referire directa la Australia si Novak Djokovic:

     „Organizația Mondială a Sănătății și-a spus părerea despre situația lui Novak Djokovic
     Până când Australia decide ce va face cu Djokovic, Organizația Mondială a Sănătății și-a exprimat părerea despre această situație, prin vocea celor doi directori Mike Ryan și Katherine O’Bryen.

     Aceștia au explicat că OMS recomandă vaccinarea obligatorie doar ca ultimă soluție. Mai mult, intrarea persoanelor în alte țări nu ar trebui să depindă de statutul lor de vaccinare, așa cum se întâmplă în prezent în Australia.

     Astfel, OMS i-a luat partea lui Djokovic, care riscă să fie expulzat din Australia deoarece nu este vaccinat.”

     Prin urmare ce” sanatate si ordine in interesul public ” apara guvernul australian prin expulzarea din tara a lui Novak Djokovic ? Sta de 10 zile in Australia s-a dovedit ca desi nu este vaccinat nu este un pericol pentru nimeni, fiind sanatos tun cu teste negative, presupun, avute in fiecare zi , asa cum au toti tenismenii care vor intra luni in competitie.

     Apreciază

    • O.R. said

     Mda, Domnu Goe, lasa ca nu e sarac deloc si nici magareata nu cade pe dansul ca deciziile le ia doar conform legislatiei, nu inventeaza nimic si nici nu da cu sapa.

     Apreciază

     • Stely said

      Asa , si ? ai vreo problema de invidie si ciuda ca Nole este bogat si castiga mult din munca lui de tenismen profesionist ? Despre ce magareata vorbesti ? Invata-te sa -ti exprimi parerea in mod principial si nu sentimental. Separa lucrurile de ordin subiectiv si cauta sa fii obiectiva, atunci ca este vorba mai ales de situatii ce tin de drepturi si libertati individuale, Vreodata, cine stie, s-ar putea sa fii si tu sau copiii tai intr-o situatie asemanatore.
      Si atceva : obisnuieste-te sa aduci argumente cu privire la asa -zisele tale opinii. Asta tine de orgoliui tau personal . Acela care trebuie sa iti confere o oarece credibilitate si onoare fata de tine insuti si fata de cei din jur.

      Apreciază

     • @Stely – Ce faceți doamna, vă certați cu vântul? 🙂 Cu gaura?

      P.S. Nu avem motive să fim triști. Nole a învins. Prin prezentare. Planeta a pierdut. Nole are dreptate. Imi pare sincer rău pentru planetă (că deh, e si planeta noastră). O planetă de jigodii si imbecili. Un amestec optim, in proporții armonios dozate. Vivat.

      Apreciază

    • O.R. said

     @Doamna Stely, saracutul este Alex Hawk, magareata cade tot pe capul lui Hawk, ce treaba am eu cu bogatia lui Nole, nu ati fost atenta la Domnu Goe care a comentat asa
     „Premierul Scott Morrison a anunțat în această dimineață că decizia îi aparține în totalitate ministrului Imigrării, Alex Hawk, dar că acesta încă deliberează.”

     In totalitate!!! Saracul ins. Asta e victima sigură. Pe ăsta va cădea măgăreața. C-așa e în democrație, nu ca-n totalitarism unde dictatorul nu are pe cine să dea vina, lui revenindu-i de facto în totalitate sarcina de a lua decizii.

     Se simte ca v-ati suparat.

     Apreciază

   • O.R. said

    Mda, Doamna Stely, Nole a facut-o de oaie, preferabil sa nu faca contestatie si sa plece el fara sa fie deportat. A gresit, e uman sa gresesti, a mintit asta e, acum nu cred ca mai este cazul sa tina coada in sus. Dar ma rog, orgoliul …..Eu una in locul lui as pleca mancand pamantul.

    Apreciază

    • Stely said

     O.R.
     Dupa judecata ta destul de simplista Nole ar fi trebuit sa nu depuna nici prima contestatie, cea castigata zilele trecute in instanta. Nu este vorba de orgoliul lui aici ci de a guvernului australian care din motive strict politice a hotarat sa se faca de ras in toata lumea cu masurile si deciciziile lui lipsite de relevanta . Citeste mai sus ce spune OMS si despre restrictii si despre vaccinare.
     Iata aici, citeste tot articolul pana la capat :

     https://www.digisport.ro/tenis/ce-scriu-sarbii-dupa-ce-lui-novak-djokovic-i-a-fost-anulata-viza-unul-dintre-cele-mai-mari-scandaluri-ale-secolului-1467831
     P.S. Nu zic sa nu-ti exprimi parea dar cred ca este important pentru oricine sa se informeze din surse sigure din tdpdv atunci cand vrea sa-si exprime o parere.

     Apreciat de 1 persoană

     • O.R. said

      Mda, Doamna Stely, cand a depus prima contestatie nu se stia de minciunile lui ulterioare. Eu nu zic ca nu poate contesta fiindca in fond greseala este doar la autoritati, o greseala care a fost de la bun inceput doar a autoritatilor. Doar ca imaginea lui e patata si cred ca si psihic e praf. Eu ce sa spun, personal nu cred ca a avut COVID si cred ca certificatul e fals. Dar nici nu conteaza ce cred eu. Oricum ma asteptam la decizia de re-anulare. Mai vedem. Eu personal sustin testarea si desfasurarea tuturor activitatilor fara restrictii nu sunt nici pro-vaccin si nici contra-vaccin. Am o pozitie neutra in legatura cu situatia celorlalti dar in legatura cu persoana mea, eu am ales sa ma vaccinez. Nu imi este frica de virus, nu imi este frica de vaccin, nu imi este frica de moarte.

      Apreciază

     • Bau Bau said

      LIKE, OR! Pentru o evaluare detașată a situației. Pentru calm.

      Apreciat de 1 persoană

     • Nu pot să cred! S-a întors babirusa. Să mai muște o dată. Lipsită de decență, de luciditate, de eleganță, babirusa, în pană totală de inspirație, se mulțumește cu singura variantă care i-a mai rămas de a-si satisface egoul, în postură de… lume, lume, admiratoare a găuricii ORdinare. Cea pe care o numea altădată musculiță i-a devenit acum, în aplauzele grele a canaliei de uliți, lider de opinie, calm si detașat. Canalia Bau-Hau. Ce mai e babirusa? Iaca o încurajatoare de pe margine, galeria lui OR… Oribilă tragedie a micii ființe deșucheate. Dincolo de banalitatea aparențelor din tanti Bau-Hau transpare sminteala patologică. Ce să-i facem? N-avem ce… decât să profitam de nota hilară a tragi-comediei si de spectacolul gratuit pe care-l oferă biata ființă. Bravo, tanti. Felicitări pentru curajul de-a aplauda nulitatea si succes în stimularea acesteia pentru a face munca de troll si poluarea cu zgomot în locul tau. L-ai ratat pe bravul D’Artagnan, dar iată că te-ai ales cu ce-i mai bun. OR si Bau-Bau, tusea si junghiul. Entanglement într-o super-combinație de zile mari, dar numai pe Arca lui Goe. Vivat… 🙂

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: