(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

(ne)Cazul Djokovic

Posted by Arca lui Goe pe ianuarie 16, 2022

O tragedie australiană. Istoria unei farse juridice.

Două (pre)texte:

(a) Ministrul imigrației, Alex Hawke, a explicat de ce i-a anulat viza lui Novak Djokovic în motivarea publicată de presa australiană. „Prezența domnului Djokovic în Australia poate reprezenta un risc pentru sănătatea comunității australiene, deoarece poate stimula sentimentul anti-vaccinare, ducând la refuzul altor persoane nevaccinate să se vaccineze, alte persoane nevaccinate fiind convinse și mai tare să nu se vaccineze și/sau o reducere a utilizării dozei booster„. Decizia vizavi de soarta lui Novak Djokovic, care nu va putea fi atacată la apel, va fi luată de trei judecători de la Curtea Federală a Australiei, procesul urmând să aibă loc duminică începând cu ora 00.30, ora României. 

* * *

(b) Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a reacționat, vineri, după ce viza jucătorului sârb de tenis Novak Djokovic a fost anulată pentru a doua oară, de autoritățile australiene. „Viza nu avea cum să îi fie acordată în condițiile minciunilor și falsurilor în acte publice pe care le-a comis Novak Djokovic și pentru care nu are nicio scuză. Comportamentul lui, mocnit în interiorul lui de-a lungul timpului și care acum a ieșit la suprafață, pe mine mă face, de pildă – eu, care am fost un admirator al lui, eu care am scris primul în România, după Roland Garros, anul trecut, că Djokovic a devenit cel mai mare jucător al tuturor timpurilor – mă face să nu mai pot privi de-acum înainte un meci al lui Djokovic. Nu, nu pot să-l mai privesc jucând tenis, chiar dacă sunt gazetar și ar trebui să îmi fac meseria, e o chestiune umană”, a afirmat Cristian Tudor Popescu, într-o intervenție la Digi24.

Înainte de a intra in detaliile si semnificațiile (ne)Cazului Djokovic, as vrea să aduc în atenția micului public un fapt de un comic aparte. Novak Djokovic este dat de exemplu, un exemplu ofrandă oferit planetei (fiind, nu-i așa, cel mai bun, adică cel mai rău), pentru a ilustra josnicia, ipocrizia si nemernicia răului care subminează eforturile politicienilor pentru rezolvarea crizei, cât si fermitatea, intransigenta si eficienta cu care este combătut răul respectiv. Novak este doar un sportiv care a încercat să participe la o competiție sportivă (la care, logic si moral, avea toată îndreptățirea să fie prezent), un om fără nicio afiliere, implicare si/sau responsabilitate politică. Si-a păstrat totala neutralitate față de problemele care-i depășesc competențele, s-a păstrat în afara discuțiilor, dezbaterilor legate de pandemie, evitând să facă orice fel de declarație referitoare la atitudinea fața de vaccinare pe care ar trebui s-o aibă publicul sau cineva anume. Singurul lucru pe care l-a făcut în atingere la criza pandemică a fost că a ales liber ca el personal să nu se vaccineze. Nu numai că n-a încercat să acrediteze (așa cum au făcut alti sportivi) că decizia lui este decizia cea corecta pe care o recomandă si altora si pe care toata lumea ar trebui s-o urmeze, insistând dimpotrivă pe faptul că este o decizie personală pe care a încercat, cu discreție, să o țină privată. Drept rezultat a fost târât in noroi si oferit gloatei abjecte. In aceiași perioadă de timp, un lider politic major, care inspiră lumea largă, fiind model pentru guvernul Australian, implicat prin natura funcției sale in campania de rezolvare a crizei pandemice, dovedește oricui că aceasta criză este un moft, o bătaie de joc, care nu merită rigoare si seriozitate. Boris Jonson, șeful guvernului Britanic (lider al Commonwealth), face petreceri grandioase (industrial scale partying) in timpul lockdown-ului pentru Covid, la celebra reședință a primului ministru din Londra. Culmea comicului si a ironiei este că una dintre petreceri a fost dată in pre-ziua înmormântării printului consort al reginei Angliei. Si? Există urmări? Pedepse exemplare? Deportări? Blam public? Nu. Nimic. Batista pe țambal. Boris își cere scuze si pandemia merge mai departe. Sabotor, josnic, mârșav, mincinos si fariseu este Novak Djokovic. Despre Boris nicio vorba. Poate călători in Australia fără probleme. Australienii nu se supară. Faptul că Novak Djokovic, si nu Boris Jonson, a fost ales pentru a fi dat de exemplu (pentru intransigenta in impunerea masurilor arbitrare de combatere a pandemie), spune ceva despre diferență de anvergura intre cele doua figuri publice. Pe lângă Novak, Boris este un mizilic, un accident al destinului, care n-ar fi avut cum sa satisfacă foamea gloatei obscene.

80 răspunsuri sa “(ne)Cazul Djokovic”

 1. Stely said

  Sa asteptam verdictul judecatorilor. Am emotii . 😰
  Dar sunt curioasa sa vad daca judecatorii vor putea sa aleaga ceva concret din noianul de vorbe goale ale ministrului imigrarii. Se poate dovedi prin exemple clare de oameni care nu s-au vaccinat si din cauza asta a crescut nr de confirmati pozitiv sau al celor internati in spital? Banuiesc ca avocatii vor veni cu cifre clare in sensul asta. Chiar nu-i inteleg pe oamenii care nuse vaccineaza luandu-l pe Nole drept exemplu.
  Hai , bafta , Nole ! Ai luat un ghem data trecuta, acum ia-le si un break, apoi meciul. 🙂
  P.S . Ha, imi place la nebunie ce zice Nick Kyrgios: ”Novak Djokovic este tratat ca o armă de distrugere în masă” .

  Apreciat de 1 persoană

 2. O.R. said

  Australienii salută anularea vizei lui Djokovic: „Regulile sunt reguli”. Fanii tenisului australian prezenți la Melbourne Park au declarat că decizia țării de a anula pentru a doua oară, vineri, viza lui Novak Djokovic a fost o măsură corectă, în timp ce un sondaj online a arătat că 90% dintre respondenți au fost de acord cu guvernul, potrivit Reuters.
  Asa ca toate bune si frumoase, SE FACU LUMINA-N SAT SI GUVERNUL A CASTIGAT IAR DENIS PERICOL PUBLIC CU COADA INTRE PICIOARE A PLECAT !!!
  Deci cu alte cuvinte, nu te pune cu statul! Cu statul Australopitec!!!
  PS Sa nu aveti impresia ca eu ma bucur de cele intamplate, am luat totul ca atare, doar ca nu imi doream ca Nole sa fie tratat altfel decat cei 26 de milioane de australieni care au respectat cu stoicism regulile impuse de acest guvern.

  Apreciază

  • Stely said

   O.R.Cum ar fi sa moară și capra vecinului. Faptul că au existat restricții draconice pentru „sănătatea publică” nu trebuie sa fie considerată ca fiind o vina a cuiva. Ele au fost necesare ca masuri de protecție nu ca măsura de pedeapsa.Mi se pare ciudat sa crezi că cineva a făcut un sacrificiu pentru a-și păstra sănătatea și viața proprie doar prin restricționarea circulației , purtarea măștii ,distanțarea socială etc.Nu a murit din
   cauza asta. Cei care nu le-au respectat au simțit-o pe pielea lor. Asta trebuia să li se spună nătângilor care se bucura acum că a fost expulzat un singur om din țară doar pentru a–i scarpina pe ei coarne, desi nu prezenta nici un pericol pentru viața lor.Ce vor crede ei , că de aici încolo va dispărea ca prin minune gripa covid? Iată ce se întâmplă la noi . Se le fie de bine australienilor, dar pentru mine sunt niște idioți. Mă voi uita la tenis dar numai la meciurile fetelor noastre. Desigur, am necaz și pe Djokovic.Ar fi putut să facă un sacrificiu de dragul fanilor, al tenisului , al orgoliului lui personal de a rămâne lider mondial.Am spus asta de anul trecut de când se vehicula ideea că nu se va vaccina .Trebuia să-și vadă interesul. În același timp însă îl respect pentru consecventa in păstrarea cu orice preț a unor principii. Acum pare învins dar el de fapt este un învingător. S-a expus , știind că este posibil sa piardă , dar a vrut să lupte până la capăt pentru cauza lui . Hai Nole, capul sus ! Vei fi pentru mine , orice s-ar întâmpla cu poziția de lider mondial ,cel mai bun .

   Apreciat de 2 persoane

 3. Planeta vs Djokovic
  1 – 0
  ––––––––––––
  Planeta vs. Cetățean
  7.999.999.999 – 1
  ________________________________
  Total 0.

  Apreciază

 4. AdAmAmA78901000112 0xyzw said

  Toti dumnezeii, zeii si semizeii sunt vulnerabili în aceasta dimensiune 3D…
  https://www.msn.com/fr-fr/sport/tennis/novak-djokovic-priv%c3%a9-de-lopen-daustralie-un-vrai-coup-dur-pour-lui-et-pour-son-image-r%c3%a9agit-julien-benneteau/ar-AASPwYh?ocid=AARDHP&li=AAaCKnE

  Apreciază

 5. Bau Bau said

  UNDE-I LEGE, NU-I TOCMEALĂ. Minciuna are picioare scurte.

  Apreciază

  • Bau Bau said

   LIKE, o decizie corectă. Rațiunea controlează umorile.
   Mă obișnuisem să cred că a fi sportiv presupune a fi moral, de încredere.

   Apreciază

   • Stimata doamnă sunteți o flașnetă obosita, măcinată de umori si de urdori. Nimic altceva.

    Mă obișnuisem să cred că a fi sportiv presupune a fi moral, de încredere.” – Ați produs ca de obicei un clișeu imbecil, o frază inconsistentă, goală de conținut, cu singurul scop expres de a-l enerva pe dl. Goe. Nimic altceva. Te obișnuiseși pe mă-ta.

    A fi orice presupune in egală măsură a fi moral si de încredere. Novak Djokovic este un mare sportiv, si in egală măsură o persoană cu un carter puternic, profund moral si de încredere. Felul in care se încearcă diabolizarea si asasinarea sa in efigie este o mare rușine pentru umanitate in general, un gest care amintește de mijloacele totalitarismului. Reacțiile gloatei indică existenta unor vremuri tulburi.

    Apreciază

   • Bau Bau said

    Domnule Arcă,

    Lăsați umorile să vă controleze rațiunea. Păcat!

    Apreciază

 6. AdAmAmA78901000112 0xyzw said

  Omul, Novak Djokovic va ramâne în istoria planetara ca învingatorul Nr 1 al conspiratiei mondiale, numita „pandemia SARS-CoV-2”

  Apreciază

  • Iosif Greblea, ești ca de obicei un mare mâncător de rahat. O mare parte din ponoasele avute de Novak Djokovic i se trag din asocierea forțată cu alde pleava din care faci parte. Asocierea respectivă a fost o convenție amiabilă intre parti, între cei care l-au revendicat si cei care s-au bucurat si au profitat de această revendicare. Eforturile si acțiunile lui Novak Djokovic au fost orientate exclusiv către sport si competiții sportive. Felul in care s-au folosit de el si unii si alții este o mizerie, o monstruozitate, un eșantion al imbecilității scârnave care zace in făptura numită om.

   Apreciază

   • AdAmAmA78901000112 0xyzw said

    @Goe
    Ne cunoasteti cumva, iar (999)Noi unA nu avem cunostinta de… „alde pleava din care faci parte” ?

    Apreciază

    • @Iosif Greblea te cunoaște toata lumea, indiferent unde mergi, pe cei alde tine calci ca pe dude. Acuma de exemplu v-ați re-grupat in vaccinisti si anti-vaccinisti. Aceeași pleava. Aceleași rebuturi. Doar cu pretenții cică diferite. Gunoaie ordinare. Căcaturi entropice, agenții imbecilității gregare si ai dezordinii amorfe in contra a ceea ce este viu si viață. Te rog nu te speria, e doar un fel așa mai ocolit de a-ti aminti că ești o loaza netrebnică care se trezește bolborosind si-si închipuie că vorbește, continuând sa polueze cu zgomote. Fuga marș în doamna mă-ta.

     Apreciază

     • AdAmAmA78901000112 0xyzw said

      Intuiam (999)Noi inA, ca necesitati o „altoire”, altfel roadele d-voastra doar la productia de otrava sunt bune.Shal0m !

      Apreciază

     • Greblea, Greblea, vezi măi limbricule că, prins între metafizică si clitoris, iar te întinzi mai mult decât îți e plapuma, si dai pe dinafară de n-o să te mai deosebești de lindic si-o faci celebră pe sărmana-ti mama ca fiind femeia cu doua lindice, lindicuri, what ever.

      Apreciază

     • AdAmAmA78901000112 0xyzw said

      Vedem bine ca AAAE va doare, si va provoaca frustrari si pierderea controlului, i, pentru ca va cunoastem ca pe o persoana geniala, din respect si considerente de umanism rational-sentimentale, v-om parasi acest spatiu tensionat, petru a evita agravarea starii d-voastra oricum deplorabila. Sa fiti iubit si fericit ! Bonne nuit !

      Apreciază

     • @Greblea – Esti înduioșător. AAAE-ul da, da, doare, suferință cruntă, dar de ce trebuia sa-ti anunți oficial plecarea in spatii si părăsirea locului întâmplării? Nu puteai pur si simplu să pleci, să dispari, așa demn? Să se fi văzut pur si simplu că nu te mai vezi si să ne fi băgat astfel la idei, la gânduri, să ne faci să avem remușcări, regrete… Asa, ce-ai făcut? Te ceri afara in public? Ne ceri voie să pleci? Să fi lăsat la vatră? Du-te liniștit. N-o să ti se simtă lipsa. Nu mai mult decât ti s-a simțit prezenta. E tot aia la cât de valoros ești ca comentator. Faci exact cât nulitatea Gaming In 4K s. Doi la leu.

      Apreciază

 7. Dura lex, sed lex. Legea e dură dar e lege. Unde-i lege nu-i tocmeală. Regulile sunt reguli. Nimeni nu-i deasupra legii. Iată o întreagă colecție înțeleaptă de proverbe si zicători care reflecta atitudinea pe care trebuie s-o aibă oamenii (si pseudo-oamenii) față de legile, normele, regulile si regulamentele omenești, instituite de oameni (si ne-oameni). Cu legea si cu regulile nu te pui. Nu e loc de întors. Singurul scop cu care sunt instituite legile si regulamentele este acela de a proteja lucrurile bune, agreabile, acceptate ca atare si de a le împiedica să se întâmple pe cele rele, dezagreabile, inconvenabile, anticipate de … legiuitor. Există entități investite cu autoritate (…) care pot si trebuie să propună legi, norme, regulamente, ca baza a guvernării unei zone date din univers si să impună respectarea acestora. Nu contează dacă acele legi, norme, regulamente, intra in conflict cu alte legi, norme si principii mai generale, eventual universale. Nu contează dacă acele legi, norme, regulamente violează morala, rațiunea, logica, bunul-simț. Nu contează dacă acele legi, norme, regulamente sunt inconsistente, bizare, contradictorii, antagonice ori intră in coliziune cu ele însele, neslujind de fapt scopul declarativ enunțat in conținutul lor, ba chiar subminându-l, sabotându-l sau mai rău. Important este că regulile sunt reguli si trebuie să fie respectate necondiționat si fără excepție așa cum au fost propuse si impuse de către entitatea locală investită cu autoritate in acest sens. Cred că nu avem încotro si trebuie să admitem cu toții aceste adevăruri simple, clare, indubitabile. Atât de indubitable si atât de elegant, de pregnant si de concis oglindite în dictonul latin: Dura lex, sed lex. 🙂

  Apreciază

  • Cred că in raport cu comentariul postat mai sus se cuvin făcute câteva mențiuni si câteva precizări clarificatoare cu valoare de amendament. In primul rând as vrea sa cer scuze vizitatorilor Arcei lui Goe pentru ușoară inconsistență care rezidă in aceea ca textul propus este (in mod evident) off topic. Textul nu se refera la (ne)Cazul Djokovic, si nici la conflictul avut de cetățeanul Novak Djokovic cu guvernul guberniei Australia (întrucât in (ne)Cazul cu pricina nu este vorba despre impunerea legii, ci de încălcarea legii si de violarea flagrantă a unor principii universale de către niște politicieni, după cu se va releva si fără prevalare mai la vale si mai on topic, in alte comentarii). Disertația de mai sus despre supremația legii si regulilor are in vedere un areal mult mai restrâns: Arca lui Goe. Entitatea investită cu autoritate in a stabili regulile si regulamentele pe Arca lui Goe si (prin bunăvoința WordPress) cu mijloacele impunerii acestora, a ajuns la concluzia ca prezența unor anumiți comentatori pe Arca lui Goe poate reprezenta un risc pentru sănătatea comunității arcagoeologice, deoarece acele persoane anonime pot stimula, prin pseudonimele alese, sentimentele anarhice, sau spaima, teroare, panică, frică, angoase, ceea ce poate duce la refuzul altor persoane să mai comenteze si să participe la conversații si/sau să se vaccineze, sau pot face alte persoane indecise să fie convinse și mai tare că nu e necesar se posteze on topic. Astfel, cu începere imediată, este interzisă prezența în aria comentariilor a tuturor comentatorilor anonimi care folosesc ca pseudonim literar unul dintre nick-name-urile din următoarea listă: Frankenstein, Dracula, Nosferau, Zmeu, Bau Bau, Balaur, Monstru, Muma Pădurii, Dracu, etc. Persoanele care vor încerca sa încalce aceasta regulă vor fi deportate imediat si li se va interzice să mai viziteze Arca lui Goe pentru următori trei ani. Este credem un exercițiu care merită făcut. O excepție de la niște principii mai largi, care întărește regula, oferind indirect dovada că acele principii mai largi sunt principii si nu sunt dogme. Regula e regulă si sperăm să fie respectată, fără excepții. Dura lex, sed lex.

   Apreciază

   • Bau Bau said

    Bravo, domnule Arcă! Ne revedem pe aprox. 17 01 2025.
    Până atunci, sper să vise mai dezvolte inteligența morală, iar rațiunea să învețe a vă controla umorile de dictator demn de compasiune.
    Vivat coșmelia!

    Apreciază

   • Se pare că există unele entități care nu vor deloc să înțeleagă un lucru simplu: Regulile sunt reguli si trebuie respectate, nu comentate. Să fim consecvenți tovarăși. Să nu ne comportam exact in felul pe care-l reproșăm altora.

    Apreciază

  • Alte aforisme latine sunt mult mai profund legate de întâmplările actuale ale planetei:

   Eppur Si Muove

   Apreciază

  • Si mai ales in context Novak Djokovic:

   Per Aspera ad Astra

   Apreciază

 8. A pățit-o si unul de-al nostru, Patapievici, dar la o scară mult mai mică, tot prin perioada asta a anului, de ziua lui Mihai Eminescu. O fi ceva in aer… 🙂

  Apreciază

 9. Un jeg. A primit FIX ce a meritat. Fix cu zicea Badea: ”ia joaca tu in Serbia … uite ce frumos e cu nationalismu… ce turnee TARI are Serbia…cu nationalismu cand esti rezidend in Monaci de 15 ani…” Hai ca ti-am dat un comment, zi merci si taci :)))

  Apreciază

  • Iosif Greblea te poți bucura, iată ti-a sosit perechea astrala, anti-particula, vaccinistul care lipsea din binom.

   @Gaming In 4K s – Ați produs un comentariu foarte inteligent, pertinent, provocator si atât de dureros. Zdrobitor. Bravo. Meriti felicitări, nu atât pentru acest magistral comentariu, cât pentru contribuția la evenimente. Existenta in lume a unora ca tine si ca Iosif Greblea a făcut posibilă întreaga nenorocire. Rămâi vigilent.

   Badea? Care Badea? Esti antenist? Vai mie, asta(-ti) mai lipsea.

   Apreciază

   • Banciu… Badea, CTP… si mai ales EU, am spus ca asta e un JEG de clasa mondiala CA OM. Si uite ca jegu… a iesit la iveala. Noi astia ca mine, nu avem IDOLI si nu pupam in cur. Indiferent de domenii… Ca e politica, sport, media… etc. Si stii de ce ? Pt ca omul e JEGOS in esenta lui.. trebuie pus doar in circumstanta potrivita sa-si arate ADEVARATUL caracter. Ce a dezamagit la N.D ? Ca stacheta a fost prea mica si s-a impiedicat… De asta am ajuns atatia sa-l uram, ca ne-am dat seama cat de imebecil e si cumva… ne lasasem pacaliti. Stai linistit… Rafa Nadal, Roger… sunt FIX, dar FIX in aceiasi oala.. Doar ca ei vor da chiX la alte domenii.. si daca nu vor da, atunci nu vor fi trait destul sa dea…

    Matale iei niste lucruri prea personal si pui prea mult suflet pentru niste pramatii… E un semn de imaturitate si asta. Si imatur poti fi si la 19 si la 59…. si la 89… Destept ai sa fii cand o sa-ti dai seama ca toata viata ai fost prost si ai avut ”idoli” care n-au dat 2 scuipati pe tine….

    Apreciază

    • Esti o simplă nulitate care-si imaginează că a găsit prilejul potrivit să iasă in evidenta si să anuleze dintr-o mișcare distanța care-l separa de noțiunea de om. O nulitate care-si imaginează că proporțiile relative într-o lume in care este dărâmat un mit il vor avantaja pe ele si pe idolii lui de mucava Banciu… Badea, CTP… si mai ales el însuși. Nulitatea e atât de absolută încât nu exista nici cea mai mica șansă sa realizeze ridicolul abisal al întâmplării ca unii ca Banciu… Badea, CTP… si mai ales el însuși emit bălind firoscos judecăți de valoare vai, devastatoare, demolatoare la adresa unuia ca Novak Djokovic. Voluptatea cu care li se umple gura de JEG imaginându-si că realitatea se va desena astfel după cum vomita ei este însăși definiția obscenității.

     Te agiți in zadar caricatura umana.

     Apreciază

 10. Iată ce drăguț se relevă in detalii relativitatea lumii. La ce sa te aștepți într-o lume in care normalitatea statistică este dată de „inși” ca Iosif Greblea, Gaming In 4K s ori Bau-Bau? N-ai la ce. Intr-o lume in care aceștia sunt reperele morale (mistice si științifice) într-adevăr că Novak Djokovic nu poate fi altceva decât „un jeg”.

  Apreciază

  • Exact. E un jeg. Matale inca nu intelegi ca aici NU vorbim de calitatile lui sportive… ci de de reprezinta el ca om… ce scoate pe gura…etc. Prin urmare… e un jeg.

   Apreciază

   • Tu amărâtule nu vorbești despre nimic. Tu vomiți cărăbuși. Iți închipuiai cumva nimicule că mă refeream la calitățile tale sportive si ale celorlalte gunoaie cu care-ti place sa te asociezi? Ma refeream strict la calitatea umană.

    dar… pari o persoana logica si rațională, bine intenționată, zic, ( 🙂 ) care apreciază cum se cuvine valoarea sportiva a campionului dar rămâne capabil să o disocieze de „josnicia” omului care creează si etalează acea valoare. Fii deci atât de bun si luminează un biet orb înșirând câte ceva din cele „ce reprezintă el ca om” si din „ce scoate pe gura” si care-l fac sa fie (vai) prin urmare „un jeg”. Altminteri vei lasă impresia că ești doar o bășică efervescenta de aceeași factura cu Iosif Greblea.

    Apreciază

 11. P.S. Cand doi iti spun ca esti beat… te duci si te culci. In cazul tau… ti-au zis N

  Apreciază

 12. Cred ca se cuvine sa-i mulțumesc lui Gaming In 4K pentru bunăvoința si inspirația cu care a venit sa ilustreze prompt pe ce fel de creaturi s-a bazat decizia de a-l elimina pe Novak Djokovic de la un turneu la care avea toata îndreptățirea din lume sa participe. Ecce homo.

  Apreciază

  • Stely said

   Unul care spune ca uraste pe cineva cu atata vehementa, de-ai zice ca a crapat fire-n el si are drept argumente tone de gunor revarsate peste cei care nu au facut nimanui nici un rau , e bun de dus la balamuc. El este singurul purtator de jeg si gunoiul gunoaielor. Cum naiba de se adunara azi , aici, mizeriile astea umane ? Boii boilor, vite incaltate , paparude desantate , serpi veninosi, oamenii grotelor , patachine …😠🤮

   Apreciază

   • In fapt, in toate aceste „discuții”, comentarii, sentimente, vehemențe, orbiri, rostogolite grotesc prin lume, este foarte puțin vorba despre Novak Djokovic. Majoritar este vorba despre fiecare din noi înșine. Novak Djokovic nu-i, de data asta, nici măcar prilejul cu care fiecare își iese din sine, ci doar emblema cu anvergură planetară sub care fiecare trepăduș, in context politico-socio-pandemic, afiliat gregar uneia dintre taberele in care s-a polarizat planeta, găsește de cuviința să deșchidă gură si să se ia în seamă. Sentimentele nulităților gen „Gaming In 4K”, „Iosif Greblea” sau „Bau Bau”, exhibate cu atâta dizgrație, sunt fata de ei înșiși, astfel de inși neavând practic absolut nimic de-a face cu Novak Djokovic, indiferent cât ar încerca sa mimeze contrariul bălăcind vorbe in smintitele lor guri.

    Apreciază

 13. Apreciază

 14. Înainte de a intra in detaliile si semnificațiile (ne)Cazului Djokovic, as vrea să aduc în atenția micului public un fapt de un comic aparte. Novak Djokovic este dat de exemplu, un exemplu ofrandă oferit planetei (fiind, nu-i așa, cel mai bun, adică cel mai rău), pentru a ilustra josnicia, ipocrizia si nemernicia răului care subminează eforturile politicienilor pentru rezolvarea crizei, cât si fermitatea, intransigenta si eficienta cu care este combătut răul respectiv. Novak este doar un sportiv care a încercat să participe la o competiție sportivă (la care, logic si moral, avea toată îndreptățirea să fie prezent), un om fără nicio afiliere, implicare si/sau responsabilitate politică. Si-a păstrat totala neutralitate față de problemele care-i depășesc competențele, s-a păstrat în afara discuțiilor, dezbaterilor legate de pandemie, evitând să facă orice fel de declarație referitoare la atitudinea fața de vaccinare pe care ar trebui s-o aibă publicul sau cineva anume. Singurul lucru pe care l-a făcut în atingere la criza pandemică a fost că a ales liber ca el personal să nu se vaccineze. Nu numai că n-a încercat să acrediteze (așa cum au făcut alti sportivi) că decizia lui este decizia cea corecta pe care o recomandă si altora si pe care toata lumea ar trebui s-o urmeze, insistând dimpotrivă pe faptul că este o decizie personală pe care a încercat, cu discreție, să o țină privată. Drept rezultat a fost târât in noroi si oferit gloatei abjecte. In aceiași perioadă de timp, un lider politic major, care inspiră lumea largă, fiind model pentru guvernul Australian, implicat prin natura funcției sale in campania de rezolvare a crizei pandemice, dovedește oricui că aceasta criză este un moft, o bătaie de joc, care nu merită rigoare si seriozitate. Boris Jonson, șeful guvernului Britanic (lider al Commonwealth), face petreceri grandioase (industrial scale partying) in timpul lockdown-ului pentru Covid, la celebra reședință a primului ministru din Londra. Culmea comicului si a ironiei este că una dintre petreceri a fost dată in pre-ziua înmormântării printului consort al reginei Angliei. Si? Există urmări? Pedepse exemplare? Deportări? Blam public? Nu. Nimic. Batista pe țambal. Boris își cere scuze si pandemia merge mai departe. Sabotor, josnic, mârșav, mincinos si fariseu este Novak Djokovic. Despre Boris nicio vorba. Poate călători in Australia fără probleme. Australienii nu se supară. Faptul că Novak Djokovic, si nu Boris Jonson, a fost ales pentru a fi dat de exemplu (pentru intransigenta in impunerea masurilor arbitrare de combatere a pandemie), spune ceva despre diferență de anvergura intre cele doua figuri publice. Pe lângă Novak, Boris este un mizilic, un accident al destinului, care n-ar fi avut cum sa satisfacă foamea gloatei obscene.

  Apreciază

 15. Nole a fost scos abuziv din peisaj, dar nici cu Fotosinteza nu stăm mai bine. 😦

  Apreciază

  • Stely said

   Mda, ce-o fi cu dumneaei ? Am crezut ca a disparut doar de pe Arca lui Goe ,dar acum am vazut ca a disparut si blogul . Imi pare rau , pe langa fapul ca aici era o prezenta placuta , dar si pentru blog care avea un „parfum ” aparte. 😦

   Apreciat de 1 persoană

   • Si încă nu ne este nici aceasta, a d-nei Fotosinteza12, singura retragere făcută in discreție, înspre liniștea necuvintelor, prin care se sporește consistența cristalină a tăcerii de aur pe Arca lui Goe… pentru că, în afară misticului Iosif, care si d-lui si-a anunțat, la vedere, într-o mică notă de adio, retragerea de pe Arcă si auto-lustrarea ilustrului personaj omonim, la fel a procedat si distinsa d-na Bau-Bau care, profitând de o frumoasă ocazie (un chilipir), a reușit să-si împlinească un vis mai vechi de-al dânsei si să se dezimplice din înmelcuirea teribilă în care era prinsă ea cu ea, pe Arca lui Goe, anunțându-ne că-si ia o binemeritată vacanță neplătită de circa trei ani. Cu o ușoară emoție în voce si în priviri ne-a adus la cunoștință că (citez): „Ne revedem pe aprox. 17 01 2025„. Tuturor acestora precum si altor câtorva personaje (mai mărunte) – retrase in discreție, fără cuvinte – dintre cele care au dat cu subsemnatul anonim sub pseudonim pe aici, cu diverse ocazii, din motive si cu pre-texte personale (pe care cu delicatețe omitem să le mai enumerăm), la mulțumim solemn si le urăm (cu speranță) consecvență, odihnă plăcută, refacere grabnică si, desigur, toate cele bune, spre binele general. 🙂

    Apreciază

 16. …iar in privința lui Nole, după ce accesul de demență colectivă se va mai calma, unii dintre oamenii-oameni, se vor trezi din beție si mahmureală, cu un gust teribil de amar si vor realiza că lucrurile nu stau chiar așa cum păreau, in timpul delirului etilic.

  Timid, unii chiar par sa-si găsească cuvintele potrivite in acest sens:

  John McEnroe defended Novak Djokovic on ESPN Monday, saying the Serbian is „gutsy.”

  He called Australia’s treatment of the Serbian an „absolute joke” and „total BS.”

  McEnroe also started to accuse journalists of spreading false information before being cut off.
  John McEnroe went on an odd rant defending Novak Djokovic live on air, calling the treatment of the Serbian star an „absolute joke.”

  McEnroe also called Djokovic „gutsy” for travelling to Australia without being vaccinated against coronavirus, then seemingly falsely accused journalists of fabricating the fact that Djokovic broke coronavirus quarantine rules.

  Djokovic was deported from Australia on Sunday after a near two-week battle over his visa, which was revoked for a second time after he was found to have provided false information about his movements on a travel declaration forms when entering the country.

  „It’s sad the way it ended. I watched it play out live,” McEnroe said while speaking Monday on ESPN, adding that the saga was „total BS.”

  „If he decides not to have a vaccine and the Australian authorities say: ‘You cannot go down there, unless you’re vaccinated, end of story.’ It’s black or white, he decides whether or not he wants to do it,” said the American tennis icon.

  „He’s got very strong beliefs. He’s entitled to those beliefs.

  „You’re talking about a guy that was potentially about to break Roger Federer and Rafael Nadal’s record and that he was willing to go to these lengths.”

  Apreciază

 17. Novak Djokovic could set a precedent for COVID jab choice by seizing international law – Opinion by Rachel Marsden, Tribune Content Agency – Yesterday 12:23 PM

  O traducere in limba română ar fi binevenită:

  PARIS — Should people be denied the right to earn a living because their job suddenly requires them to inject a substance into their body that is still technically in clinical trials and whose known efficiency and impact is literally evolving in real time?

  When faced with that question, most developed countries came down on the side of politics rather than pure science – at least until a court rules otherwise, as was recently the case with the U.S Supreme Court and Joe Biden’s vaccine mandates for private employers.

  In other words, the political impetus to be seen to be doing something in the immediate term for their own professional survival has outweighed a scientific adherence to evolving jab data. Instead of adapting their political strategy to it, they forge ahead with the multiplication of restrictions and their efforts to entrenchment them in law and policy. This mindset and restrictions have created widespread limitations on work and travel for those not in compliance with the COVID guidelines.

  In some cases, travel and work converge. Such is the case for Novak Djokovic, the number one men’s tennis champion and recent deportee from Australia. He arrived in Melbourne on January 5 to play in the Australian Open and was granted a visa pre-entry based on a previous positive COVID test as proof of natural immunity. But upon arrival, his visa was canceled by authorities because he was unvaccinated. Australia requires two shots for entry. After spending a few days in a hotel on lockdown, as a guest of Her Majesty, and after winning judicial review of the cancellation on a technicality, his reinstated visa was canceled a second time — this time by the godlike Aussie minister of immigration himself.

  “Despite my acceptance above that Mr. Djokovic’s recent infection with COVID-19 means that he is at a negligible risk of infection and therefore presents a negligible risk to those around him, I am concerned that his presence in Australia, given his well-known stance on vaccination, creates a risk of strengthening the anti-vaccination sentiment of a minority of the Australian community,” said Minister Alex Hawke in a court filing.

  Hawke straight-up admits with this statement that the decision was politically charged. The minister acknowledges the value of Djokovic’s naturally acquired immunity yet dismisses it entirely as though only the jab counts – a position completely disconnected from science. (Likewise, here in France, a COVID infection now has the administrative value of a booster shot, but only if the initial two jabs that clearly failed to protect you from COVID were taken first.)

  Just like many others around the world who don’t have the tennis champ’s wealth and who have made a decision to not take the jab due to their personal health and medical circumstances, Djokovic now faces serious impediments in continuing to earn his livelihood. Not only is he barred from entering Australia for three years, due to the deportation order, but he’ll also have trouble playing in tournaments in other countries similar jab requirements. Millions of workers worldwide who lack his notoriety are suffering silently under similar government persecution that blocks them from work or travel. But unlike many of them, Djokovic has the resources to continue to fight for his basic human rights should he choose to do so – and he really should.

  “The Universal Declaration of Human Rights grants individuals freedoms such as the freedom to work,” Paris-based international human rights and criminal lawyer, William Julié, told me. “We have protections that also appear in other texts, such as the international covenant on civil and political rights. Would Djokovic possibly have recourse beyond the ones he no longer has in Australia? Could he seize a UN working group, for example, the human rights committee, which is responsible within the UN for ensuring compliance with the provisions of the international civil and political pact? It seems to me that the mechanism is possible. Australia is a signatory to the pact in question and I think there would be a possibility of considering the argument to have an arbitration.”

  Julié added that such a case could set a precedent and that “it does not seem that there has been international arbitration on these questions, which are very serious for human rights.”

  It’s been a long time since someone took up this fight to push back on worldwide government overreach that leverages fear to place politics and optics above science and rights — and there’s no one better positioned for it than Djokovic.

  Apreciază

  • Stely said

   Da, si eu m-am gandit ca Djokovic este cel mai indreptatit sa mearga mai departe cu lupta lui si nu numai . Dupa cate umilinte a indurat nu trebuie sa-i lase sa castige. Ma revolta faptul ca nesimtitii l-au pus sa plateasca 500.000 de dolari cheltuieli de judecata , asta dupa facuse in ultimii ani donatii generoase pentru pagubele produse de incendii etc.Eu ma gandisem la CEDO , dar este mai bine la ONU . Au inceput sa se trezeasca la realitate pana si de-ai lor (ziarist , avocati):

   https://adevarul.ro/news/sport/novak-djokovici-judecat-criminal-procesul-sau-analizat-avocat-australian-1_61e582895163ec4271d45f7e/index.html?fbclid=IwAR15_a-CdVZHxBiro0N0u2RyrvAhdIvrfVghkD_PGwcUp2DGrNN0WAw15Dc

   Apreciază

   • Cred că cel puțin o vreme Nole va încerca să se ocupe cu îndeletnicirea cu care se ocupa exclusiv de vreo 20 de ani: sportul profesionist. Bine ar fi să aibă toate condițiile să se poată ocupa in continuare de aceasta si nu de altele. Desigur ca drept ar fi ca prejudiciile, atingerea demnității si suferințele care i-au fost provocate abuziv sa nu rămână ne pedepsite si ne compensate.

    Apreciază

   • Ma aștept ca „cetățeanul” Adore sa fie foarte indignat de conținutul acestei știri revoltătoare:

    „Schema” prin care poporul australian va plăti suma uriașă datorată de Novak Djokovic după pierderea procesului

    Nu doar că i-au interzis astfel să participe la Australian Open, dar magistrații care s-au ocupat de litigiu l-au obligat și să plătească cheltuielile de judecată, în valoare de 500.000 de dolari, adică aproximativ 438.000 de euro.

    Novak Djokovic a scăpat de suma uriașă pentru cheltuielile de judecată
    Totuși, se pare că liderul mondial ar fi scăpat ca prin urechile acului de suma uriașă impusă de judecători. Conform presei britanice, organizatorul evenimentului, Tennis Australia, ar urma să suporte integral cheltuielile de judecată.

    Asta deoarece Tennis Australia primește fonduri publice pentru a organiza turneul de Grand Slam, bani care vin din buzunarele contribuabililor. Organismul de conducere al tenisului australian primește fonduri și pentru eventualele dispute legale în care sportivii participanți la Australian Open ar putea intra, astfel că taxele judiciare ale lui Djokovic vor fi „acoperite”.

    „Organizatorii Australian Open, care primesc milioane de dolari din fonduri publice în fiecare an, au acceptat să plătească cheltuielile de judecată ale vedetei sârbe deportate.

    Ceea ce oamenii nu ştiu este că Tennis Australia plăteşte costurile judiciare, nu Novak. Ei primesc fonduri guvernamentale pentru eveniment, aşa că în cele din urmă i se vor plăti taxele legale, chiar dacă el a pierdut”, a explicat o sursă apropiată de Tennis Australia pentru Daily Mail.

    Apreciat de 1 persoană

 18. Eșantion decupat din social-media:

  Întrebare adresată Adorei:

  Ce zici? Lui Novak Djokovic i s-a încălcat dreptul la munca sau nu?

  RASPUNS adolescentrebelcom 19 ianuarie 2022 la 18:37 : Au fost multe încălcări acolo. Ce pot să zic? Personal cred că a fost foarte urât comportamentul lui Nole și aș fi fost dezamăgită (doar din perspectivă de cetățean) ca lucrurile să se fi întâmplat altfel.

  Unde dai si unde crapă! Ce întreb, si ce mi se răspunde! Ce ti-e cu cetățeanul si cu bizarele sale dezamăgiri… Si încă nu a unuia de rând, oarecare, ci a unuia educat si inteligent peste medie. Vivat academia. vivat pandemia… vivat națiune (planetară), halal să-ti fie.

  Apreciat de 1 persoană

 19. S-a enervat Novak Djokovic. Tenismenul a cumpărat o companie daneză pentru a dezvolta medicamentul minune împotriva COVID. 🙂

  Autor: Teodor Serban Miercuri, 19 Ianuarie 2022, ora 21:07

  S-a enervat Novak Djokovic. Tenismenul a cumpărat o companie daneză pentru a dezvolta medicamentul minune împotriva COVID

  Expulzat din Australia pentru că e nevaccinat, Novak Djokovic a trecut la fapte pentru a combate pandemia de Covid 19.

  Tenismenul a cumpărat 80% din compania daneză de biotehnologie QuantBioRes pentru a produce un tratament medical pentru Covid-19.

  Anunțul a fost făcut de directorul executiv al companiei, care a confirmat detaliile afacerii într-un interviu pentru Reuters, citat de Ziarul Financiar.

  Tranzacția vine la doar câteva zile după ce sârbul a pierdut procesul cu autoritaților din Australia și a fost obligat să părăsească țara din cauza faptului că nu a fost vaccinat.

  Și la Roland Garros, Djokovic are șanse mici să ajungă după ce ATP a anuntat că sportivii care nu s-au imunizat împotriva COVID – 19 nu mai au voie să participe din 24 ianuarie la cmpetiții pe teritoriul Franței.

  Apreciază

  • stely said

   Pai da , cum s-ar zice ca tot raul spre bine. Are toate sansele sa dea lovitura .
   A pierdut el procesul cu autoritatilor din Australia pe niste invinuiri hilare ,dar acum este pe cale sa inceapa altul pe care probabil il va castiga :

   https://www.eurosport.ro/tenis/australian-open-4/2022/novak-djokovic-vrea-sa-dea-in-judecata-guvernul-australian-cere-dublul-premiului-de-la-australian-op_sto8723621/story.shtml?fbclid=IwAR06xVnWukn7CQORS42M5n6stNa1yWHXvWtqBoWCuSGJ4N_DdhsQnkllBMg

   Apreciază

   • Cred ca acest gen de gesturi au explicații cât se poate de logice, cetățeanul Novak Djokovic fiind totalmente îndreptățit să întreprindă acest tip de acțiuni. Sper însă să nu se precipite. După părerea mea cred ca, cel puțin deocamdată, ar trebui să rămână 100% ocupat cu activitatea sportiva, ceea ce desigur că in condițiile date este extrem de greu. Din cauza simplului fapt că el personal (întâmplător o persoană cu notorietate si faima) a decis liber să nu se vaccineze (un lucru absolut privat si personal) a condus la abuzuri incredibile, discriminare (absolut odioasă), fiind ostracizat, interzis, diabolizat, aproape exclus din sport, cu complicitatea unui public imbecil sau imbecilizat. Desigur că este greu să te concentrezi pe sport când ți se întâmplă așa ceva, în condiții atât de restrictive, limitative, sub aspect fizic, social si psihologic. Totuși chiar si in acest context, având toată îndreptățirea să nu rămână pasiv, cred că ar fi de preferat sa fie prudent si să se concentreze pe sport. Sper să-l văd participând la turneele la care încă se regăsește normalitatea, moralitatea, raționalul, in pofida isteriei colective.

    Apreciază

    • AdAmAmA78901000112 0xyzw said

     (999)Noi unA, ne fiind fani ai nici unui om de pe plan eta Terra (cu exceptia Fiului omului) apreciem eroismul fara precedent al acestui cetatean pamântean, contemporan, arhi cunoscut în lumea (f)anilor si deceniilor sportului alb, detinator al multiplelor titluri mondiale si universale, si care, indiferent de hotarârile sistemelor Piramidale, va ramâne un model de OM original, natural luptator învingator azi si pâna la final. Putem spune cu bucurie,si cu multa modestie. Chapeau, Nole !

     Apreciază

     • AdAmAmA78901000112 0xyzw said

      all

      Apreciază

     • Mă Iosif dacă ziceai chestia asta înainte de întâmplările recente, pe vremea când Nole își câștiga faima, gloria si succesul, luptând împotriva a tot felul de adversități, parcă, parcă ar fi fost o notă bună pentru tine si pentru felul in care percepi lumea (si universul in general). Faptul că te exprimi acum, la spartul târgului, când ti se pare tie că Djokovic poate fi revendicat de partea feluritelor aberații care-ti umplu capul, gestul este încununat de ridicol absolut, chit că, în principal, ai rostit lucruri adevărate, adevăruri banale si evidente. Măcar ești consecvent in a fi ridicol oricum, indiferent de ce si cum spui. Si tenace ca o râie. Tot consecvent.

      Apreciază

     • AdAmAmA78901000112 0xyzw said

      Net & Fix

      Apreciază

 20. AdAmAmA78901000112 0xyzw said

  hAaleph News…STIU

  Apreciază

 21. Numărul cazurilor de Covid-19 la turneul de la Melbourne este probabil mult mai mare decât se crede întrucât jucătorii (admiși la turneu ca vaccinați) nu au fost testați…regulile fiind mult mai lejere decât anul trecut !!! In mod clar vaccinul a devenit mai important decât testarea si decât sănătatea. Vivat.

  Alexander Zverev believes the number of positive Covid-19 cases at the Australian Open is probably a lot higher than what is being reported as players “are not getting tested”.

  The German’s revelation came after Frenchman Ugo Humbert announced that he returned a positive coronavirus test a day after his first-round exit from the tournament at the hands of compatriot Richard Gasquet.

  Players had to be fully vaccinated in order to compete at Melbourne Park and, unlike in 2021 when regular Covid-19 tests were conducted during the tournament, Zverev says the rules are not as rigid compared to last year.

  Apreciază

 22. Serbia, replică economică drastică în cazul Djokovic! Retrage licența de exploatare a unui metal rar pentru o firmă australiană!

  Oficialii din țara vecină au criticat dur măsurile luate de guvernul australian în privința sârbului, lider mondial ATP. Acum, conflictul se duce într-o altă direcție, în condițiile în care guvernul sârb ia o măsură economică importantă împotriva unei companii cu acționariat de la Antipozi.

  „Guvernul sârb a pus capăt tuturor proiectelor din republică ale concernului australo-britanic Rio Tinto pentru extracţia de jadarit care conţine litiu. Premierul sârb Ana Brnabic a anunţat acest lucru joi, în urma unei şedinţe de guvern”, notează adevarul.ro.

  În decembrie 2021, au fost multe proteste de stradă în Serbia împotriva concernului Rio Tinto. Sârbii ecologiști au cerut anularea licenței oferite de stat pentru compania britano-australiană, licență care ar fi transformat Rio Tinto în al 10-lea producător mondial de litiu, un proiect de 2 miliarde de euro. De altfel, chiar Djokovic s-ar fi exprimat împotriva exploatării de-a lungul timpului.
  ***

  n.b. De fapt știrea este prezentată deformat căutându-se intenționat senzaționalul întrucât compania australiană a fost eliminată nu din cauza lui Nole, ci din cauza că este percepută ca un factor de risc ecologic pentru mediu 🙂

  „Am îndeplinit toate cerințele formulate de apărătorii mediului și am pus capăt Rio Tinto în Republica Serbia. Totul despre acest proiect este încheiat”, a spus premierul Ana Brnabic la o televiziune din țara vecină.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: