(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

(ne)Cazul Djokovic – Tăcerea

Posted by Arca lui Goe pe februarie 2, 2022

“In the end, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends”.  M.L.King

Partea cea mai trista a afacerii „Djokovic interzis la Melbourne” constă în atitudinea adoptată de către ceilalți tenismeni, de organizatorii turneului si de ceilalți oameni din tenis, în fața abuzului politic al guvernului de la Camberra si a dramei sportivului. Un tenismen a fost împiedicat, prin decizia arbitrară a unor politicieni, să participe la o competiție sportivă la care avea toata îndreptățirea să participe, iar reacția celor din lumea tenisului a fost tăcutul in cor si/sau scheunatul cu zâmbre în contra victimei. Trăim în lumea în care trăim, o lume in care primează interesul personal, o lume a obedientei si conformismului, a fricii de a te manifesta liber si sincer. Suntem atât de obișnuiți si de contaminați de spiritul acestei lumi penibile încât nu realizam cât de grotescă, cât de înfiorătoare este atitudinea afișată de cei din lumea tenisului: un silențium lugubru, aprobator, indiferent. Guițatul grotesc al politicienilor si al gloatelor de contestatari ai lui Nole mai vechi si mai noi, rămân simple zgomote de fond. Liniștea celorlalți e sumbră. In afara lui Nick Kyrgios si a lui John McEnroe care si-au manifestat empatia si susținerea pentru Novak Djokovic, ceilalți, când n-au fost pur si simplu goarnele politice ale oficialităților, poziționându-se de partea stupidă a lumii care promovează abuziv discriminarea celor nevaccinați, au tăcut pur si simplu mâlc. Au stat în banca lor, si-au văzut de treaba lor si s-au bucurat în sinea lor de necazul lui Nole si de faptul că au ei înșiși șanse mai mari în competiție prin eliminarea forțată a numărului unu in tenisul mondial. Nu zice nimeni c-ar fi trebuit să se răscoale, să boicoteze, să demonstreze, să facă revoluție. Era suficient să manifeste empatie, solidaritate, regretul pentru drama colegului lor, si pentru diminuarea spectacolului sportiv, pentru știrbirea frumuseții întrecerii produsă prin aceasta eliminare lipsita de fair-play, făcută fără nicio legătură cu sportul. Au ales să fie o turmă cuminte si discretă, dispusă să-l ignore sau să-l acuze pe Novak Djokovic. Nimeni nu a îndrăznit, nimeni nu a catadicsit să-i scrie un mesaj de încurajare, nimeni nu a venit măcar să-l salute pe Nole, în zilele cât a fost admis de judecător în complexul sportiv, ca si cum ar fi fost vorba de un ciumat, de un infractor, de un proscris. Iar acest lucru nu tulbură pe nimeni. Nu miră pe nimeni. Ca si cum nimic nu e mai firesc. Nimic mai normal, in lumea in care trăim. Lumea singurătății lui Nole. Lumea singurătății fiecăruia.

Acum câțiva ani, cand Novak Djokovic a câștigat finala de la Melbourne în dauna mai tânărului Dominic Thiem, adjudecându-si (la vremea aceea) al șaptesprezecelea turnau de mare slam, mă gândeam că Novak e cel mai bun din lume, că a cam demonstrat ce era de demonstrat (chiar având mai puține trofee decât rivalii Rafa si Federer), că a câștigat destui bani, faimă, respect, si că desi farmecul tenisului s-ar diminua dramatic fără el, poate că ar fi totuși bine să se retragă, pentru a lăsa si altora, mai flămânzi, mai tineri, mai fără timp, bucuria de a câștigă turnee, faimă, respect, bani, adulație. M-am înșelat. Nu merită adunătura asta de lighioane un asemenea gest. Campionul are dreptate. Trebuie să-si joace rolul si să-si ducă povara până la capăt. Haide Nole!

36 răspunsuri sa “(ne)Cazul Djokovic – Tăcerea”

 1. AdAmA4 said

  Apreciază

 2. Iosif said

  https://www.msn.com/fr-fr/sport/tennis/novak-djokovic-apr%c3%a8s-son-expulsion-daustralie-la-justice-serbe-donne-raison-au-tennisman/ar-AATp3rb?ocid=AARDHP&li=BBoJvSH

  Apreciază

  • @Iosif – Contrar așteptărilor (bazate pe comportamentul tău obișnuit) mesajul pe care-l propui de data aceasta este (oarecum) on topic. Ce se întâmplă? Ti-ai extins aria de acoperire dincolo de „AAAE”-uri si alte dume spre sport? Ai devenit spectator si suporter de tenis? Se zvonește că tenismenul Novak Djokovic ar intenționa să se vaccineze in cele din urmă. Dacă se va întâmpla acest lucru, cum vei reacționa? Te întorci la AAAE only, sau devii fan Federer? 🙂

   Apreciază

   • Eleea said

    Eu stiu un secret. Iosif este fan tenis. El joaca tenis. Cam atat, in rest nu mai spun nimic.

    Apreciază

   • Iosif said

    Îmi place sportul alb fara a deveni fan, iar AAAE este alb-stralucitor, orbitor, motiv pentru care multi nu-l agreeaza preferând obscuritatea relativismului cotidian.

    Apreciază

    • Normal, orbitorul nu-i deranjează pe orbi…. de unde se poate deduce că orbitul-orb poate atribui orice culoare la orcice-i trece prin… minte. Ca urmare un clișeu gol de orice conținut, ca AAAE-utzele, poate fi, de ce nu, alb-stralucitor-orbitor… vorbe de clacă fără tâlc in loc de mâlc. „Îmi place sportul alb fără a deveni fan…” – Wow, Normal ca-ti place sportul alb. Ii place si laptele (nu tzuica) si ii place neaua lui nea zăpadă. Dar despre magia albă ce părere ai?

     Apreciază

     • Iosif said

      „Dar despre magia albă ce părere ai?”
      – Magnifica, mai ales daca are sursa în Cuvântul AAAE !

      Apreciază

     • Dacă ai vorbit tu cu Mama Omida si așa ti-a spus ea, că sursa e in „cuvântul” AAAE, musai așa trebuie să fie. Sursa zgomotului din capul tau e un zumzet… apodictic. Iosif, Iosif, Iosif, cum iți mai place să te dai in bArce, in loc să stai frumos in raftul tău la Aldus în galantar, unde chiar te potrivești.

      P.S. Nu-mi place că faci blasfemii sugerând erezii, cum că ar exista chestii pă lume care n-ar avea ca sursa Cuvântul AAAE. Tu este apostol sau sabotor?

      Apreciază

     • Iosif said

      Nu stiu cine este „Mama d-voastra Omida” si nici nu ma intereseaza pseudo numele nimanui, oricât de mare rezonanta Schumann ar avea, în aceasta dimensiune, ori în alte dimensiuni… moarte. Mama mea se numeste Elena, si este vie.

      Apreciază

     • Elena Ceaușescu sau Elena Udrea? Mai viziteaz-o din cand in cand… de bunăvoie, nu doar cand te trimit eu rostogol… Împrospătează-ti originalitatea cu originarul. si poate-poate că vor re/naște dimensiunile lipsa (3) pe care le ai absente de la capul punctiform si de la mintea care-ti fată in continuu tâmpenii sonore. Auzi taina la Iosif: „rezonanta Schumann” si „alte dimensiuni… moarte”.

      Apreciază

     • Iosif said

      „lipsa (3)” din 10 => 7

      Apreciază

     • Iosif cu aritmetica de clasa întâi văd că stai bine. In rest ești zero.

      Apreciază

     • Iosif said

      Perfect ! Zero și infinitul sunt legate, nu numai în matematică, ci și în fizică, unde, pentru a ajunge la temperatura zero absolut, este nevoie de energie infinită.

      Apreciază

     • @Iosif – Vorbești abitir pe limba lui Aldus ceva de speriat. Nimicul firoscos.

      Apreciază

     • Iosif said

      Punct ochit, punct lovit…Ati remarcat (sens)i(bila) devi(ere) de la „topic” (re)di(re)ct(ion)area comentariilor spre filozofia lui Léonard de Pise (Fibonacci) ?

      Apreciază

     • Iosif said

      P.S. Poate d-l ing., Castanman va da o solutie la la aceasta cifra miraculoasa…zer0.

      Apreciază

     • „soluția unei cifre” ??? O formulă care denotă. ăăă. O îmbinare întâmplătoare de cuvinte marca Iosif cel isteț cu părul creț. Omul care nu rezolvă probleme, ecuații, enigme sau ghicitori, căci el rezolvă de-a dreptul cifre, folosind soluții simple: apă cu putină sare, într-un amestec verbal la întâmplare. Asta fiind, iată, si o soluție pentru disoluția vorbirii. Adică că soluție dublă. Bravoooo…

      Apreciază

     • @Iosif – Nu știu ce treabă ar putea avea d-l ing. Castanman, în aceasta „ecuație” z-eroică pe care o scoți din prea-plinul tău matematic. Presupun că ai simțit nevoia legitimă si organică de a găsi o pereche logică in propoziție celui pe care l-am invocat eu, aka dl. Aldus. Iti promit că mă voi ocupa de rezolvarea rezonabila a eventualelor conversații cu cel invocat, mai ales dacă vei avea bunăvoința să nu mai tot faci zgomote si poluare pe aici si să onorezi încrederea si atașamentul pe care ti le-au demonstrat Olga si Aldus si să mergi să-ti joci rolul cuvenit alături de ei pe blogul O Poziție minunată. Ar fi mare păcat să te risipești aiurea pe aici si să lași tripleta incompletă si menajul a trois văduv de prezenta ta care se potrivește magistral in peisaj. Ocazia este minunata întrucât Aldus însuși a înțeles mesajul si s-a retras cuminte in pogonul lui de cuvinte iertându-ne cu mărinimie de ilustra sa prezență. Nu rata ocazia… Un pic de AAAE-uri peste soluțiile diluate extrem in cuvinte duium pe blogul aldusian pot fi chiar sarea si piperul. Ce te costă? Fii generos. Promit să vin din cand în când să vă văd conversațiile realmente uluitoare despre nimic in sosul de cuvinte care se scurge abundent din vorbetele Aldus.

      Apreciază

     • Iosif said

      În ce priveste logoreea din EGoismele sistematrice ale d-voastra, si cele AllDus(i)Ene (pe la gene), nu vad o prea mare diferenta, iar parcurgerea interminabilelor siruri de hieroglife lipsite de valoare, prin care amânDoi nu realizati împreuna cât d-l Ing. CastanTomasMann.

      Apreciază

     • Iosif said

      …ma îndeamna la somn.
      P.S. Lotus & Aldus are si o pozitie pe canal 33, într-o relatia cu guru Osho, iar eu sunt antiGuru, indiferent de numele pseudonumele sau renumele de scena ce si-l atribuie.

      Apreciază

     • Iosif nu mă miră absolut deloc faptul că nu sesizezi diferențe notabile între alcătuirile de cuvinte propuse pe Arca lui Goe si pe Arca lui Aldus. Nu mi-am închipuit niciun moment că ai fi in stare de așa ceva. Tot cuvinte si colo si colo. Ceea ce mă uimește însă este abilitatea ta de a te imagina ca proroc, apostol, fratele lui Isus, păstrătorul cuvântului lui Dumnezeu si alte sfințenii, dublată concomitent de predilecția de te da in stambă în hârjoane din astea virtuale în care iți etalezi fără jenă natura rudimentară, prostia neaoșa si bucuria de a te fi luat in seamă cu orice preț, indiferent de împrejurări. E ca si cum ai zice că AAAE-urile sunt niște căcaturi de pus in vitrină, scopul tău unic fiind de a scoate zgomote existențiale în preajma oricui o catadicsi să te bage în seamă. Este si motivul pentru care iată ti-am dat nas la vorbă, ca să te etalezi încă odată si să te validezi, ca trepăduș netrebnic care se screme să se slujească pe sine, luând câteodată, în smintita gură, cuvinte solemne care să-l ambaleze pe irecuperabilul rateu uman Iosif Greblea, doar-doar o păcăli pe cineva. Anti-guru? Esti un dobitoc fără minte, fără educație, fără bun simț si fără rușine. Optimist de felul meu, nu cred să fii chiar atât de idiot încât să nu realizezi deloc chestia asta simplă. Si așa măsură a cât de dobitoc ești este dată prea de ajuns de felul în care te amăgești, imaginau-ti că păcălești pe cineva din afara, in vreun fel.

      Sărmanul d. Castanman luat in gură de Iosif Greblea. Analfabetul Greblea, care a auzit pă net de „tomas mann” (se scrie „Thomas”, dobitocule), face aprecieri valorice. O grozăvie nu alta. Tttt.

      Apreciază

     • Iosif said

      Merci, d-le Tămaș Goe !

      Apreciază

     • Mie, dobitocule, îmi mulțumești degeaba. Nu-i vina mea. Mai ales că nu te tin aici cu forța. Te ții captiv singur, singurel.

      Apreciază

     • Iosif said

      Da, d-voastra si perechilor d-voastra de „dobitoace” (curate si necurate) îmbarcate pe (b)Arca lui neaGoe basarab !

      Apreciază

     • Iosif, te-ai blocat irecuperabil in bolboroseli si scâncete. Hai, mars un pic prin sudul insulei sf. Elena, că mă plictisești.

      Apreciază

 3. Stely said

  Acum veneam si eu cu stirea :
  „Liderul mondial se gândește să se vaccineze, conform anunțului făcut în presa sârbă de către Daniel Miks, un scriitor care a lucrat în trecut la autobiografia sportivului. Miks a primit informații „din interior”, care spun că Djokovic ar urma să se vaccineze.

  „Din ce am auzit în rândul apropiaților săi, cred că Djokovic se va vaccina. Cred că finala de la Melbourne și titlul cu numărul 21 câștigat de Nadal au contribuit și ele la această decizie a lui Novak”, a transmis scriitorul, conform publicației sârbe Blic.

  https://www.digisport.ro/tenis/justitia-a-dat-verdictul-in-cazul-testelor-covid-19-prezentate-de-novak-djokovic-1502663?fbclid=IwAR2nPPD7iR-ihZCwtXQl_pR-8cwCISGY9WUHNNGZjStdp983Y7n2rDV82nU

  O fi bine ? Eu ma bucur. In acelas timp ma si intristeaza cand ma gandesc ca trebuie sa faca ceva contrar firii si vointei lui. Dar exista „n ” motive pentru care trebuie sa faca un sacrificiu. Il privesc pe Nole ca pe fiul meu. Daca ar fi obligat sa faca ceva, chiar daca eu as fi convinsa ca este necesar, mi-ar fi teama de eventualele consecinte. ☹

  Apreciază

  • Eleea said

   @Stely, se pare ca actele sunt pe bune, el a avut Covid, iar alegerea de a se vaccina ii apartine, oricum el nu a fost contra vaccinarii manifestandu-se in fel si chip ca altii. A fost rezervat.

   Apreciază

  • Decizia cuiva, inclusiv a lui Novak Djokovic de a nu se vaccina (pentru o vreme, sau deloc) sau de a se vaccina (la un moment dat), este in fapt un gest minor, cu caracter privat, care n-ar trebui să aibă nicio pondere, niciun ecou, nicio reverberație ori vreun efect social, profesional, sportiv sau politic asupra cuiva. Un asemenea gest, fără nicio pondere in definirea personalității, valorii, talentului unui individ (oricare ar fi find acela), ar trebui sa treacă neobservat. Ceea ce se întâmplă acum este o nebunie colectivă, un acces de demență socială, care si-a capăt prin persistenta aerul normalității si al firescului. Că cetățeanul Novak Djokovic se va vaccina sau nu, asta nu are nici cea mai mică importanță in ceea ce este si reprezintă fenomenul Novak Djokovic in tenis. Tenismenul Nole va avea întotdeauna admirația si respectul meu pentru ceea ce a făcut in istoria tenisului, indiferent de cum va decide să se descurce in complicatele si stupidele meandre labirintice al lumii bizare căreia i-am ajuns martori si părtași.

   Apreciază

 4. […] abuz comis de alti organizatori si proprietari ai unui turneu de mare slam, cei de la Melbourne. (ne)Cazul Djokovic – Tăcerea. Printre cei vocali, care-si exprimau acordul deplin si armonic cu organizatorii, afirmând ritos […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: