(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Mărțișor

Posted by Arca lui Goe pe martie 1, 2022

Întâi Martie coboară
Cu aripi de primăvară,
Si v-aduce-încetișor,
Mult noroc și-un Mărțișor.
” (anonim)

Sunt sigur că toate doamnele si domnișoarele importante au primit deja mărțișoare.
Un mic bonus de sezon si gânduri bune și de la noi. Cu drag, al d-voastră, dl. Goe.

11 răspunsuri sa “Mărțișor”

 1. Apreciat de 1 persoană

 2. „Întâi Martie coboară
  Cu aripi de primăvară,
  Si v-aduce-încetișor,
  Mult noroc și-un Mărțișor.” (anonim)

  Cândva demult, destul de demult încât majoritatea detaliilor să fie ori uitate ori totalmente alterate de trecerea timpului, s-a întâmplat de un 1 Martie să ne viziteze niște rude de la țară. Verișoara mea venită in vizită (mai mare decât mine cu vreo doi ani) i-a dăruit maică-mi o felicitare si un mărțișor. Nu-mi amintesc nici mărțișorul, nici felicitarea, dar îmi amintesc (nu știu cum si de ce) versurile care erau scrise pe felicitare. Tin minte că am întrebat-o pe verișoara mea dacă ea a compus versurile. Mi-a spus că nu, ci că primise anul trecut o felicitare si un mărțișor de la un băiat din clasa ei cu versurile astea care i se par potrivite pentru o așa ocazie. Mai avea de dus in vreo câteva vizite, așa că mai avea alte felicitări si mărțișoare, toate diferite, dar textul era același, caligrafiat identic pe toate felicitările. Acum că mi-am amintit întâmplător aceste versuri naive, uite, le dau si eu mai departe.

  P.S. N-as vrea ca din formula adresată doamnelor si domnișoarelor să se simtă discriminate vreunele dintre persoane care, aflându-se cine stie cum si pe unde, n-or fi primit încă mărțișoare pe anul acesta. Asta nu le-ar putea exclude nicicum din categoria celor importante. De vreme ce citesc aceste rânduri înseamnă că sunt, si nu cum-ne-cum ci musai, persoane importante. 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 3. tincax said

  Sunt adorabile versurile de Martisor, sunt un cantec si descantec de primavara, dulce, naiv, genuin. Si mai au si o poveste personala! Eu mai am prin cutii martisoare trimise de prieteni si le port aici, in fiecare martie, si oamenii ma intreaba ce sunt si le spun ca in firele rosii si albe de matase se afla iarna si primavara intr-o inclestare pe viata si pe moarte si ca in povestea asta, primavara si viata inving mereu.
  Sper ca povestea asta sa fie adevarata si anul asta.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Stely said

  Cumparati martisoare toti cei care aveti femei si copii: adica absurd. Si cine n-are? Caci altminteri ati fi sinistri, o! fratii mei dragi.

  https://arcaluigoe.wordpress.com/2015/03/01/coropcarii-absurdului-iarasi/

  Apreciat de 1 persoană

 5. Ioan M. said

  A republicat asta pe Cronopedia.

  Apreciat de 1 persoană

 6. tincax said

  „Ce mai faci, Ludmila, în ce ploi te scalzi
  Şi-n ce iarbă luneci cu genunchii calzi?”

  Intrebare intrebatoare:- Este Ludmila rusoaica sau ucrainianca? Foarte important de stiut zilele astea. 🙂

  Am si eu o poveste cantata pe care o ascult zilele astea fara sa simt ca se epuizeaza cumva, nu e de primavara, nu e dulce, e amara si e tot cu o fata cu nume ce incepe cu L dar e din alt colt de lume. Pe ea nu o intreaba nimeni ce face, isi mai amintesc de ea doar cei care au cunoscut-o. Povestea nu e chiar straina de ce se intampla zilele astea..

  Apreciat de 1 persoană

 7. Radu Humor said

  Și-n timpul ăsta ,prin Senat

  Trecea o lege de căkt

  O aprobau niște mișei

  Dresați ca ultimii căței

  Deși mari specialiști la temă

  Spuneau că este o problemă

  Cît casa celui din Sibiu

  Și nu prea scapă nimeni viu

  De mult perfidele 5 G

  Ce se-nstalează pe neve

  Ca să mai bage ei viteză

  Iar noi s-o luăm cu toți în freză

  Iradiați și vai de noi

  Prindem viteză de strigoi

  Spre lumea cea de-apoi !

  Apreciază

  • @Radu Humor – Probabil că te-ai pișat pe tine de emoție citind poema, că așa ești tu, gingaș si sentimental față cu arta pură si combativă. Sau te pomenești ca asta e o creație personală. Cam aduce, valoric si stilistic, cu natura-ti humorală. Uneori am senzația că vrei să fii ofensiv, agresiv si insultător, într-o manieră subtilă, postând pe Arca tot felul de cretinătăți si texte imbecile pescuite din zonele defavorizate pe care le frecventezi pe net, special pentru a-i discredita si scârbi pe participanți si pentru a duce orice discuite in derizoriu, spurcând deliberat locul prin acreditarea ideii că uite, astea sunt textele pre-textele si nivelul la care se comentează. Alteori dai impresia că ești pur si simplu idiot absolut si că textele pe care le copy-paste de colo, colo chiar te dau pe spate si te emoționează ori te stimulează la intelect, si vrei „decât” să epatezi, etalezi si să-ti împarți emoția cu alții. Bravo. Frumos cadou de mărțișor ai făcut. Admirabil poem, înălțător mesaj.

   Apreciază

   • Radu Humor said

    Ce să vă mai scârbesc eu ?
    Ție chiar nu ți-e scârbă de tine ?

    Apreciază

    • Câtă vreme pe Arca lui Goe continuă să fie atrase magnetic creaturi de teapa ta, este normal un pic de scârbă. Poate ar trebui să fiu ceva mai insistent in aplicarea măsurilor de igienă pe Arcă si să nu mă mai las pradă mirării că asemenea rebuturi precum Radu Humor chiar există aievea. Mă întreb dacă așa te-ai născut (rebut inexorabil), s-au ai devenit așa, rebut sub-uman, treptat, încet, încet, sau deodată. Cine stie! Totuși impresia mea este că nu doar carențele grave de educație sunt problema genului de homuncul Radu Humor. E jigodie din născare si nu are vindecare.

     Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: