(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Trădare la vreme de război

Posted by Arca lui Goe pe martie 5, 2022

Două gesturi. Două întâmplări:

1. Medvedev a făcut ceva: Liderul mondial al tenisului, Daniil Medvedev și-a șters steagul Rusiei de pe Instagram după invazia Ucrainei. Liderul mondial din tenis este atacat puternic la Moscova. E scandal mare în Rusia din cauza lui Daniil Medvedev. Sportivul a ajuns pe primul loc în lume, dar este contestat puternic de conaționalii săi. Medvedev nu este de acord cu invazia Ucrainei de către Rusia și a luat o decizie care i-a șocat pe mulți. Născut la Moscova, tenismenul și-a șters drapelul Rusiei de pe pagina de instagram, protestând astfel împotriva războiului care a făcut mii de victime. Fanii ruși l-au atacat pe Medvedev în presa de la Moscova. „Banii nu au miros, nu? E ca un pianist, cântă pentru cine îl plătește. Nu mai e al nostru de mult timp. Nu e un jucător rus, ci doar un jucător născut în Rusia. Trăiește și se antrenează în Vest. Victoriile lui nu mai sunt ale noastre. Dezamăgitor! Sunt sigur că marele Djokovic nu ar fi făcut niciodată așa ceva în Serbia”, au fost doar o parte dintre comentariile pe site-ul rusesc Sport-express, conform gsp.


2. Tymoshchuk nu a făcut nimic: Traitor in Rusia ucrainianul Anatoliy Tymoshchuk a continuat să trăiască acasă la el. Trădător de țară: Un ucrainean rămâne alături de ruși în plin război! „Cum vei trăi cu tine?“ Invazia Ucrainei de către Rusia naște tot felul de situații demne de filme. Până acum, cele mai emoționante povești au fost cu oamenii de rând care au luat arme pentru a-şi apăra țara. Există însă şi oameni care rămân insensibili la ce se întâmplă, în aceste momente cumplite. „Eroii de război“ e un termen foarte des întâlnit, în ultima săptămână, de când a început invazia Ucrainei.    Acum, apare şi o altă categorie: „trădătorii de ţară“. Unde primul care a intrat e Anatoliy Tymoshchuk – foto (42 de ani), fotbalist emblematic pentru naţionala Ucrainei, cu 144 de selecţii şi 4 goluri în prima reprezentativă.   Cât timp a fost jucător activ, Tymoshchuk şi-a petrecut o mare parte din carieră la Zenit Sankt Petersburg, cea mai tare echipă din Rusia, finanţată de gigantul Gazprom. Aici, Tymoshchuk are 150 de partide şi 18 goluri. Aşa că, după retragere, a rămas alături de Zenit, fiind cooptat în stafful tehnic, în funcţia de antrenor secund. Pe care o ocupă, în continuare, refuzând să părăsească Rusia!

Pot fi aceste gesturi considerate trădare? Da? Nu? De ce?

Update on topic. Nu am precizat de la început care este părerea mea in legătura cu gesturile menționate, imaginându-mi că, in calitate de gazdă, n-ar strica să ma abțin un pic pentru nu perturba prematur sau inhiba eventuala dorință a vreunora dintre vizitatori de a se exprima liber, in clar, pe tema dată. După cum poate s-ar fi putut anticipa, nu s-a găsit aproape nimeni să se pronunțe explicit (cu o singură si notabila excepție), celorlalți parându-li-se preferabilă exprimarea piezișă pe tema data. Bună si asta…

Acum ca pare-se s-a epuizat eventuala discuție despre câtă trădare/eroism se poate contabiliza in unele gesturi as zice vreo doua vorbe on topic.

1. Gestul lui Medvedev (căruia i s-au alăturat si alti sportivi ruși) nu este in niciun caz o trădare. Daniil Medvedev nu e cu nimic mai puțin rus pentru faptul ca a făcut un gest prin care își exprima liber opinia (despre faptele necugetate al dictatorului din Rusia) folosindu-se de mijloacele simbolice care-i stau la îndemână. Faptul că acoliții sau adulatorii dictatorului il declară trădător si/sau ne-rus nu înseamnă deloc că Medvedev ar fi trădător. In egală măsură însă gestul lui nu denotă eroism sau sacrificiu. Este un gest care denotă decență (sper că si onestitate) ale unui rus inteligent si talentat, trăitor in lumea largă, ce a avut șansa să se sustragă propagandei putiniste.

2. Gestul lui Anatoliy Tymoshchuk de a rămâne acasă nu denotă deloc trădare. Este gestul unui ins pus in mare dificultate de niște situați istorice dramatice care excedează cu mult condiția bietului ins. Viata lui este acolo unde este. Acolo este familia lui, prietenii lui, colegii, munca si viată lui. Pe toate le-ar fi trădat daca ar fi decis așa abrupt sa-si ia lumea-n cap pentru ca un dictator nărăvaș a decis sa invadeze tara sa de origine. Unele dileme sunt dureroase, iar loialitățile nu sunt fără condiții si fără termen de expirare. Cu o singur excepție: tu însuti. This above all: to thine own self be true. Daca nu te vei trăda pe tine însuti, nu vei fi trădătorul nimănui. Nu poți trăda pe cineva sau ceva decât in măsura in care te poți trăda pe tine însuti. Anatoliy Tymoshchuk nu este un trădător al Ucrainei, oricât de inflamați ar fi in contra sa cei care trăiesc coșmarul invaziei si al războiului.

44 răspunsuri sa “Trădare la vreme de război”

 1. Florin said

  Trădare să fie, da s-o știm și noi.
  „Păcatul lui Iuda e cel al fiecăruia dintre noi: a-L trăda pe Domnul, refuzând darul Său și iertarea Sa.” – cu asta i-am rupt gura lui Iosif.
  Sau cum spunea o mamă îndurerată, „Din câți am aruncat la privată, tocmai pe tine te-am păstrat …”

  Apreciat de 1 persoană

 2. This above all: to thine own self be true,

  And it must follow, as the night the day,
  Thou canst not then be false to any man.”

  ― William Shakespeare, Hamlet

  Apreciază

  • Stely said

   Medvedev nu este singurul curajos care s-a pronuntat clar impotriva razboiului din Ucraina :
   https://www.eurosport.ro/tenis/daniil-medvedev-nu-e-singurul-un-alt-star-din-tenis-s-a-dezis-de-rusia-dupa-invazia-din-ucraina_sto8828927/story.shtml
   In ce-l priveste pe fotbalistul „tradator de tara” l-as numi mai de graba las , nesimtit , curva – cuvinte pentru care cred eu ar trebui sa-i crape obrazul de rusine . Banuiesc ca, oricum s-ar termina razboiul, nu mai are ce cauta in Ucraina pentru ca nu va fi iertat de conationalii lui. Pentru ei nu mai exista.

   Tenismenele insa , in afara de belarusa Azarenka , nu s-au avantat (pana acum)sa se pronunte . Ma mir de Sabalenka , Kuznetova, Kasatkina de la care m-as fi asteptat sa spuna ceva impotriva . Cred, totusi , ca le este teama nu pentru ce li s-ar putea intampla lor ci pentru familiile lor. Dar sunt putini /putine tenismeni si din alte tari care au luat atitudine de respingere a razboiului , daramite din Rusia si Belarus unde am inteles ca exista deja legi care interzic criticile la adresa razboiului. Ma bucur ca Simona Halep si Ana Bogdan n-au ramas indiferente la ceea ce se petrece in tara vecina ,exprimandu-si solidaritatea si totodata dorinta de pace.

   Apropo, eu cum m-as numi daca in semifinala de la Lyon am tinut cu uncraineanca Dayana Yastresmka si nu cu Sorana Cirstea ? 🙂 A fost un meci grozav . Amandoua au jucat excelent , dar Dayana a fost ceva mai buna. A batut-o si pe Ana Bogdan in primul tur. A fost si acesta un meci tare , in trei seturi si de aproape trei ore .Ana a fost extraordinra la fileu cand s-a terminat partida, A imbratisat-o si i-a spus Dayanei cateva cuvinte de imbarbatare . A fost un moment emotionant care nu a ramas neobservat .
   Iata aici ce frumos spune :

   „Am avut un meci atât de grozav și am fost amândouă atât de aproape de a câștiga. Până la urmă totul a mers în felul ei. A meritat victoria, pentru ea însăși, pentru familia ei și pentru țara ei. Este un om atât de puternic la doar 21 de ani.

   M-am îmbrăcat în alb pentru pace. Sunt pentru pace. Și vreau să înceteze tot acest coșmar. Pentru că ar trebui să trăim cu toții în pace, iubire și lumină.

   În cele din urmă, vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru experiența intensă prin care m-a supus și știu că are un plan perfect pentru fiecare dintre noi.
   Așa că am încredere în El în fiecare moment și în fiecare zi.
   Mulțumesc!
   Trimit multă dragoste tuturor!”

   Apreciază

   • Aldus said

    Medvedev nu este singurul curajos care s-a pronuntat clar impotriva razboiului din Ucraina :
    https://www.eurosport.ro/tenis/daniil-medvedev-nu-e-singurul-un-alt-star-din-tenis-s-a-dezis-de-rusia-dupa-invazia-din-ucraina_sto8828927/story.shtml
    In ce-l priveste pe fotbalistul „tradator de tara” l-as numi mai de graba las , nesimtit , curva – cuvinte pentru care cred eu ar trebui sa-i crape obrazul de rusine . Banuiesc ca, oricum s-ar termina razboiul, nu mai are ce cauta in Ucraina pentru ca nu va fi iertat de conationalii lui. Pentru ei nu mai exista.

    Pentru unii mumă, pentru alții ciumă. Unii trădători, alții curajoși. 🙂

    M-am îmbrăcat în alb pentru pace. Sunt pentru pace. Și vreau să înceteze tot acest coșmar. Pentru că ar trebui să trăim cu toții în pace, iubire și lumină.

    Apreciază

    • @Domnisoara Aldus, sunteți deplin imbecilă. Dl. Putin este ce-i drept divorțat, dar nu cred să fie interesat de favorurile d-voastră orale.

     Aflând de la expertul in orice (aka d-soara Aldus) că libera exprimare a gândurilor si sentimentelor împotriva unui dictator dement nu-l vindecă pe dictator, un milion de oameni au decis să nu mai zică nimic in contra dictatorului ci să stea (alo) cuminți la locurile lor.

     @D-soara Aldus, vă rog să mă scuzați că din neatenție am omis să vă menționez explicit ca părtașă in grupul Greblea-Humor-Sperling

     Apreciază

     • Aldus said

      Dacă tu din asta ai înțeles că-l pup în fund pe Putin, atunci dai dovadă de prostie crasă și incapacitate de a sesiza nuanțele. Citește mai cu atenție și gândește, dacă ai cu ce.

      Apreciază

     • Aldus poate ca ai buzele amorțite si din cauza asta nu sesizezi că de fapt asta faci. Genul de propagandă pe care o propui (nu atât de stupid si de transparent precum cel al colegul tău Radu Humor), este exact cel promovat de Moscova. Oi fi chiar atât de stupid/ă încât pur si simplu redai mecanic, ca o flașnetă, respectiva propagandă, având totodată impresia că expui idei șmechere care ti-au venit tie in cap ca urmare a faptului că (vai) privești evenimentele cu detașare si istețime? Parcă n-as crede. Mă rog, daca zici tu, așa o fi. Oi fi doar nițel anesteziat la cerebel, nu ticălos de-a dreptul. Sunt sigur că evenimentele o să-ti dea ocazia să lămurești publicul in privința asta.

      Citește mai cu atenție și gândește, dacă ai cu ce.” – Oi fi vreun clasic in viața, plin de subtilități. Du-te băi si te pitulă.

      Apreciază

     • Aldus said

      În cazul de față nu este vorba de nicio propagandă, nici pro și nici contra, deoarece poza, chiar dacă conține chipul lui Putin, nu-i despre el, ci despre faptul că a te îmbrăca în alb în semn de protest față de acțiunile lui Putin sau de susținere a victimelor războiului sau a păcii sau a orice altceva este fix dar fix la fel cu a-ți turna găleți de apă cu gheață în cap pentru a trezi „awareness-ul” cu privire la scleroza în plăci sau cu a te rade la zero în semn de solidaritate cu victimele cancerului. În cuvintele lui Chris Ballas, „oncology can bite me, I’m calling a stylist”.

      Reacții exterioare și superficiale ale celor care nu pot interioriza tragedia. Ca paleativ, recomand Miorița.

      Apreciază

     • Aldus said

      A nu se înțelege din comentariul de mai sus că i-aș susține pe ucraineni. După cum am explicat pe larg în altă parte și la fel cum n-am fost nici Charlie, eu nu sunt Ucraina. Dar, indiferent cu cine ești solidar și ce cauze te mișcă, a te îmbrăca într-un anume fel în semn de susținere a cauzei tale este o prostie.

      Apreciat de 1 persoană

     • @Aldus – Nu ești Ucraina pentru că ești decât tâmpit. De când a început nenorocirea produsă de Putin nu faci decât să debitezi insolente de copil retardat, înapoiat mintal (sau ca o creatura ieftină mimată prost de un algoritm experimental de inteligenta artificială), care pricepe totul ad litteram, terre-a-terre si mot-a-mot. Acum nu poți fi decât Ucraina sau Putin. Greblea-Humor-Sperling măcar se declară a fi Putin pe fața. A fi Ucraina nu înseamnă sa te identifici cu Ucraina de dinainte de invazie, tara numita astfel, cu locuitorii sau cu președintele ei, ori sa ai o admirație necondiționată pentru acea tara de dinainte de invazie, ci să realizezi enormitatea monstruoasa a gestului unui dictator imbecil si odios, si să te poziționezi in consecință. Imparțialii ăștia in care vrei sa pozezi tu, echidistantul curului (promovând fix marotele putiniste) sunt chiar mai de căcat decât humorii ordinari.

      A nu se înțelege că i-aș susține pe ucraineni„. – Du-te mă pizda mă-ti cu gargarele tale de handicapat autist a toate cunoscător.

      Apreciază

     • Aldus said

      Nu, dragă. Tâmpiți și habotnici sunt mai ales cei care, imuni la nuanțe, marșează mereu la ceea ce toate canalele media propagă în cor. Iar dacă o să mă întrebi „Chiar și când vine vorba de un război?” o să-ți răspund: „Mai ales în vreme de război”. Tâmpiți sunt mai ales cei care, sub masca toleranței, ascund vitriol. Așa, ca tine. Ai înțeles? Bagă la cap, că ți-a prinde bine cândva.

      Apreciază

     • Vai Aldus, ai cedat psihic. Bravo. Ai început să folosești (prin mimetism, că altfel cum?) tonul pe care-l reproșai altora. Sau te pomenești că chiar ai realizat nițel vițel că ești idiot, ceea ce te-a si inervat un pic. 🙂

      P.S. Esti un jegos trol putinist (de gratis si de-a gata, pret-a-porter) si-ti imaginai că ai fi fiind indetectabil. Ce spui Frantz? Vorbești „nuanțe”! Esti o jigodie infectă de aceeași teapă cu Radu Humor. Hai, domnișoară, marș la produs. Sau vrei să piardă Mirel partida?

      Apreciat de 1 persoană

     • Aldus said

      Vezi că Zelensky primește în armată mercenari și voluntari din alte țări. Dacă pentru tine lucrurile sunt așa de simple, clare și binare, și dacă în momentul de față nu mai poți fi decât Rusia sau Ucraina, atunci ia-ți pușca și du-te pe front, voinice, să-ți aperi țara! Că tu ești Ucraina și Ucraina pare-mi-se e atacată. Susține-ți crezul prin fapte, nu prin vorbe pe blog. Altfel ești laș, mincinos și ipocrit.

      Apreciat de 1 persoană

     • @Domnisoara Aldus = trol putinst infect. Esti voluntar, pe cont propriu (cu auto-amorsare) sau înrolat?

      Apreciază

 3. Radu Humor said

  Acesta nu este un război împotriva Ucrainei
  Este o confruntare împotriva globalismului ca fenomen planetar integral

  Este o confruntare la toate nivelurile – geopolitic și ideologic.

  Rusia respinge totul în globalism: unipolarismul, atlantismul, pe de o parte, și liberalismul, anti-tradiția, tehnocrația, într-un cuvânt, Marea Resetare, pe de altă parte.

  Este clar că toți liderii europeni fac parte din elita liberală atlantistă.

  Rusia este acum exclusă din rețelele globaliste. Ea nu mai are de ales: fie să-și construiască lumea, fie să dispară.

  Rusia a trasat un curs pentru a-și construi lumea, civilizația. Și suntem în război pentru asta. De aici reacția legitimă. Și acum primul pas a fost făcut. Dar suveranul în fața globalismului nu poate fi decât un spațiu mare, un stat-continent, un stat-civilizație. Nicio țară nu poate rezista mult timp la deconectarea completă.

  Rusia creează un câmp de rezistență global.

  Victoria noastră ar fi o victorie pentru toate forțele alternative, de dreapta și de stânga, și pentru toate popoarele. Începem, ca întotdeauna, cele mai dificile și periculoase procese.
  Dar când câștigi, toți beneficiază. Ar trebui să fie așa. Creăm condițiile pentru o adevărată multipolaritate. Iar cei care sunt gata să ne omoare acum vor fi primii care vor profita din acțiunea noastră mâine.

  Ce înseamnă pentru Rusia ruperea de Occident? Este o mântuirea.

  Occidentul modern, unde triumfă Rothschild, Soros, Schwab, Bill Gates și Zuckerberg, este cel mai dezgustător lucru din istoria lumii.

  Nu mai este Occidentul culturii mediteraneene greco-romane, nici Evul Mediu creștin, nici violentul și contradictoriul secol XX. Este un cimitir pentru deșeurile toxice ale civilizației, este anti-civilizație.
  Citiți mai multe și înjurați mai Putin … 😉

  https://www.incorectpolitic.com/filozof-rus-acesta-nu-este-un-razboi-impotriva-ucrainei-este-o-confruntare-impotriva-globalismului-ca-fenomen-planetar-integral/

  Apreciază

  • Rusia este un stat eșuat iar Putin un dictator disperat. Nimic mai simplu si mai evident de atâta. Comedia jigodiilor jalnice care trâmbițează ideologii nobile in spatele gesturilor descreierate ale dementului Putin ar fi de un comic absolut daca in spatele lor nu s-ar petrece tragedii. Si la comediile astea pun botul tot felul de jigodii, tot felul de canalii, de handicapați, si de sociopați, care vad in invadarea si distrugerea unei tarii mituri ortodoxe si mântuiri.

   Nulitatea asta de doi bani Radu Humor, un rebut social, o pagubă a speciei, o nenorocire a nevestei sale si a vecinilor, o bășină de zero bani care ia pensie de la stat degeaba, bun de nimic toata viața, vine să-si găsească nimic mai puțin decât mântuirea fraților, mântuirea in fata pericolului asimilării in globalism. Băi frate din ce piesă e chestia asta? Toata frica de viitor concentrata in găinațuri din astea de tip Radu Humor, Iosif Greblea si Ioan Sperling, gunoaie, deșeuri, paraziții speciei cărora li se năzăresc in niște rahaturi subversive viziuni geopolitice. Camus, Kafka, Urmuz, Ionesco, Beket, Caragiale unde sunteți fraților? Hai deșteptarea neamurilor ca avem treabă. Aveți de scris. Haide Kakcaragiale la treabă.

   Acesta nu este un război împotriva Ucrainei” – Grijania mă-ti de canalie.

   Apreciază

  • Humor nu-i așa că:

   Apreciază

   • Radu Humor said

    Paralel cu ridicarea în slăvi a lim bricului Volodimir, se încearcă desființarea cu orice preț ( luat la propriu !) a lui Vladimir .
    Vă spuneam că piticania încearcă să se lipească de personalitatea recunoscută și respectată, de voie, sau de nevoie, a lui Putin, pentru a urca în plan internațional la dimensiunea de lider !
    Massmedia internațională încearcă la unison ( ca și la covidiș)să facă din rahat bici, ba încearcă să-l facă să și plesnească în fața oamenilor de bun simț, că vorba aia, uite ce războinic de neam ales au ucrainienii.
    Ăia care luptă până la unu,… ca după amiaza să fie liberi ! 😆
    Deja i-au născocit vreo trei atentate, din care superexcitatul a scăpat ca prin minune, trezindu-se la timp ca să folosească toaleta că altfel se căk pe el !
    În schimb celălalt, e ba copil din flori, ba plin de scaieți patologici, un amărât pe care ar trebui să-l lichideze probabil Moș Sadul, că nu mai ascultă nici măcar de fosta lui profesoară de franceza, deși era evreică, drept dovadă că a și uitat pe unde-i apartamentul pe care i l-a cumpărat Vladimir, nu Volodimir, de antisemit ce este. Și uite așa se mai găsește câte un motiv de antisemitism : dacă-l înțelegi pe Putin ești antisemit, la fel și dacă-l contrazici pe celălalt , care-și condamnă (era să zic!) propriul popor la o bejenie cu oarece substrat greu de înțeles.
    Când știam, măcar din filme, cum plecau unii în bejenie și cum îi vedem acum, cu cățel și cu purcel ( e drept că de Guineea), cu mașini ultimul răcnet și cu conturi doldora prin cele străinătățuri, ce nici nu se uită la cele aduse într-o boccea de o biată vecină de țară, venită și ea să dea o mână de ajutor,
    Crezi că trăiești deja în altă lume.
    Deja a lor ….

    Apreciază

    • Humor, in afara de convingerea cu care debitezi imbecilitati mai ai ceva pe aceasta lume? Asta e tot ce ti-a rămas? Esti senil si înduioșător. Dar si un pic libidinos, lasciv si scabros după felul în care te chinui să-l pupi in cur pe dictatorul cretin al Rusiei. Humor, există o singură lume. Si acum, in aceasta lume, un impostor care se crede împărat, omoară oameni, distruge orașe (într-o țară care nu-i a lui), distruge vieți si destine, inclusiv în țara lui, si o armată de limbrici libidinoși de pe lumea asta se chinuie să-l lingă-n cur si, ca să pară imparțiali, se chinuie in egală măsură să-l scuipe-n cur (de la un milimetru) pe Zelinsky, președintele unei țări care a căzut victimă demenței unui dictator. Ce lume! Într-adevăr. Plină de limbrici voinici, cu ganglionul nervos chel. Dar care vorbesc abitir. Lamea noastră! Lumea lor !!! ??? Grijania mă-ti de canalie infectă si subversivă.

     Humor, cum mă-ta a rămas cu vaccinurile si cu conspirația pe tema asta cu care ti-ai ocupat ființa până acum? Ce s-a ales din teoriile si predicțiile făcute? Le-ai lăsat baltă? Ti-a umflat Putin gușa cu alt subiect mai suculent cu care să-ti ocupi neființa? Canalia dracului.

     Radu Humor este o nulitate legionaroidă, antisemit, rusofil, si mare mâncător de rahat. Un trol ordinar care cară cu cârca texte preparate in laboratoarele propagandei rusești postnându-le pe unde apucă, având cu ocazia asta despre sine impresia ca este un erou, patriot si umanist, un militant pentru cauza binelui in lume si al triumfului ortodoxiei. Desigur ca unii mai îngăduitori (precum dl. Flori de ex. aici de fata), consideră că asemenea indivizi ar merita un tratament mai blând, si că ar trebui luați cu binișorul, cu blândețe asezonată cu argumente logice, pentru a-i convinge sau măcar pentru a nu-i radicaliza. Aiurea. Indivizi precum Radu Humor, Iosif Greblea, Ioan Sperling sunt irecuperabili. Niste gunoaie ordinare. Niste rebuturi ale speciei. Si trebuie tratați ca atare. Ceea ce-i va face să se exteriorizeze, să se exprime, să se arate așa cum sunt. E si așa prea multă confuzie pe lume că să merite s-o alimentam cu giugiuleli la adresa jigodiilor.

     Apreciat de 1 persoană

   • Florin said

    De unde l-ați scos pe nebunul de Lorin? Ar fi un text bun dacă ar fi doar un vodevil.
    Humor a ieșit singur, nu a fost scos de nimeni.

    Apreciat de 1 persoană

 4. Radu Humor said

  Coiță ești din ce în de ce mai ofuscat și în afară de satisfaxcția pe care ți-o dă pupatul reciproc în coor cu bietul florică, văd că alte bucurii n-ai.
  În afară de asta se vede clar că începi să ai reacțiile , sper că nu letale, ale vaxcinării , că n-ai învățat nimic din toate materialele unor specialiști pe care într-un gest umanitar, deși tu ești o cârpă, nu om , ți le-am trimis !
  N-o să-mi mai pierd timpul cu un infect (at) ca tine, și să-ți fac trafic pe căcatul ăsta de blog rămas doarcu niște ciurucuri, așa că te bag în pizda mă-tii, căreia-i transmit scuzele de rigoare, dacă n-a știut că prostia doare !
  P.S. Gândește-te câte victime ai făcut prin propaganda tâmpită a covidișului doar pentru ca să iei niște euroi, sau șhekeli.
  Îți spun eu: nu mulți, dar dintre cei 4-5 pe care i-ai avut să vezi cu câți rămâi în curând, împuțitule !

  Apreciază

  • Ia uite s-a învârtoșat gunoiul atât de tare că a ieșit din lina textelor putiniste copy-paste.

   Gunoiul Humor face trafic pe Arca lui Goe ! Wow. Arca lui Goe face / a făcut propaganda covidului / vaccinului Wow. Pe bani. euroi sau șhekeli. Wow. Nemiloase demascări si dezvăluiri venite din partea unuia care de obicei se ocupa (cu același succes si credință-n biruință) cu conspirații mondiale mult mai grele, la scara națională si planetară. Humor n-ai humor dar ești hilar. Atâta ai reciclat rahatul care ești încât ai rămas tot o spoială. O spumă fetidă la o gurița rusofilă.

   Băi jegule decrepit, băi trol nenorocit, băi gunoile, te-am invitat eu aici să-ti pierzi timpul si sa poluezi cu mizeriile creitinoide pe care le muti de colo colo in lipsa totala de vreo preocupare? Gândește-te ca nu faci nicio victimă prin propaganda tâmpită cu care-ti umpli existenta mizera. Nu te mai amăgi c-ai fi fiind vreun soi de agent cu auto-amorsare in vreo cauza oricare ar fi aceea. Esti efectul, nu cauza, deșule. Poti compromite cu succes orice cauză doar alăturându-i-te, poziționându-te de partea ei. Manifestă-te ca sa vadă toată lumea cum arată adoratorii dementului Putin.

   Apreciază

 5. Update on topic. Nu am precizat de la început care este părerea mea in legătura cu gesturile menționate, imaginându-mi că, in calitate de gazdă, n-ar strica să ma abțin un pic pentru nu perturba prematur sau inhiba eventuala dorință a vreunora dintre vizitatori de a se exprima liber, in clar, pe tema dată. După cum poate s-ar fi putut anticipa, nu s-a găsit aproape nimeni să se pronunțe explicit (cu o singură si notabila excepție), celorlalți parându-li-se preferabilă exprimarea piezișă pe tema data. Bună si asta…

  Acum ca pare-se s-a epuizat eventuala discuție despre câtă trădare/eroism se poate contabiliza in unele gesturi as zice vreo doua vorbe on topic.

  1. Gestul lui Medvedev (căruia i s-au alăturat si alti sportivi ruși) nu este in niciun caz o trădare. Daniil Medvedev nu e cu nimic mai puțin rus pentru faptul ca a făcut un gest prin care își exprima liber opinia (despre faptele necugetate al dictatorului din Rusia) folosindu-se de mijloacele simbolice care-i stau la îndemână. Faptul că acoliții sau adulatorii dictatorului il declară trădător si/sau ne-rus nu înseamnă deloc că Medvedev ar fi trădător. In egală măsură însă gestul lui nu denota eroism sau sacrificiu. Este un gest care denotă decență (sper că si onestitate) ale unui rus inteligent si talentat, trăitor in lumea largă, ce a avut șansa să se sustragă propagandei putiniste.

  2. Gestul lui Anatoliy Tymoshchuk de a rămâne acasă nu denotă deloc trădare. Este gestul unui ins pus in mare dificultate de niște situați istorice dramatice care excedează cu mult condiția bietului ins. Viata lui este acolo unde este. Acolo este familia lui, prietenii lui, colegii, munca si viată lui. Pe toate le-ar fi trădat daca ar fi decis așa abrupt sa-si ia lumea-n cap pentru ca un dictator nărăvaș a decis sa invadeze tara sa de origine. Unele dileme sunt dureroase, iar loialitățile nu sunt fără condiții si fără termen de expirare. Cu o singur excepție: tu însuti. This above all: to thine own self be true. Daca nu te vei trăda pe tine însuti, nu vei fi trădătorul nimănui. Nu poți trăda pe cineva sau ceva decât in măsura in care te poți trăda pe tine însuti. Anatoliy Tymoshchuk nu este un trădător al Ucrainei, oricât de inflamați ar fi in contra sa cei care trăiesc coșmarul invaziei si al războiului.

  Apreciază

 6. Cele două tipuri de troli pro-Putin din spațiul românesc. Cum îi recunoști

  Analistul politic Sorin Ioniță face o scurtă caracterizare a susținătorilor lui Putin din România. În postarea sa pe Facebook amintește că observația sa nu se limitează doar la România, ci situații similare se întâlnesc în Polonia, Cehia și Slovacia.

  Analistul politic Sorin Ioniță spune că ”există două feluri de “enableri” ai Kremlinului (potenţatori de influenţă, le-am zice): (i) hardcore, cu laude pe faţă pentru Putin, indiferent de situaţie; (ii) subtili, care propagă indirect agenda lui”.

  Într-o postare pe Facebook, acesta susține că românii, asemeni polonezilor, sunt predominant ruso-sceptici, iar prima categoria amintită mai sus ”e mai subţirică la noi, minus câţiva nătărăi numărați pe degete”.

  Însă, a doua e destul de generoasă ca număr.

  ”A doua e însă numeroasă şi zice cam aşa: o, da, Putin e un nasol, concesie care durează cam 1.5 secunde. După care timp de 30 min pun placa whataboutistă “dar lasă că şi ăilalţi sunt la fel, mai ales americanii / NATO / UE / marea finanţă / capitalismul global etc”. Mai nou s-a adăugat subiectul Zelenski, care trebuie luat în balon, persiflat pe tiparul de hahaganda “Macron-ef*minatul, Biden-robinet sen*l” şi făcut responsabil pentru ce se întâmplă. Sunt cel puţin 2 televiziuni, 2 posturi de radio FM şi câţiva influenceri care practică sistematic chestia zilele astea.

  În fine, cea mai recentă linie finuţă pro-Kremlin e “Să Fie Pace”, cu aluzia că asta e o chestie simplă, doar să vrea, mă înţelegi, Zelenski, care de-al dreaq ce-i pielea pe el nu semnează odată hârtiile alea pe care i le întinde Putin. A, sigur, şi Rusia are partea ei de vină în conflict (1.5sec), dar Ucraina / Occidentul … etc (30 min). Merge şi un pic de diversiune emoţională în această ciulama relativistă, deci unii bagă amintiri personale fără nici o legătură cu tema, care nici nu încurcă, dar nici nu lămuresc ceva, fac lungi digresiuni despre marea cultură rusă etc. Iar la final: dar eu nu sunt cu Putin, am zis eu ceva pozitiv de el? sunt pentru pace si sa fie bine, nu rau. Deniability, cum ar veni”, susține Sorin Ioniță.

  Acesta mai precizează că rezumatul notat pe rețelele sociale nu e ”doar observaţie în România”, ci reprezintă un ”rezultat sistematic al monitorizării online făcută de colegi în Polonia, Cehia, Slovacia”.

  ”Naraţiunile astea pe punctaj sunt remarcabil de coordonate în regiunea noastră. Ceea ce nu înseamnă musai că-i pe ordin de la Kremlin, poate fi doar efect spontan de turmă. Dar turma există, asta voiam să zic”, concluzionează Sorin Ioniță.

  Apreciază

 7. Stely said

  Nu stiu cum se intampla dar aici pe Arca lui Goe s-au strans cam multisori care ,fie iau parte pe de-a dreptul (desantat) ticalosului gen RH , fie sunt „nici in caruta nici in teleguta” gen Tincax&O.R.fie o scalda de nu stii ce vor sa zica (de partea cui se afla ) gen Aldus . Despre Fotosinteza si Bau Bau nu stiu ce sa spun pentru ca au disparut fara urma. Sper sa fie bine amandoua .
  Nu stiu cum pot unii sa se fofileze sau sa stea indiferenti la asemenea stare de lucruri. Pana si „Adore” mi se pare cam retinuta.

  Nici eu nu sunt cum eram de obicei in asemenea situatie in care se necesita o atitudine ferma si sustinuta. As fi putut sa intervin cu niste clarificari „on topic ” privindu-i mai ales pe cei din sport care si-au ales taberele :unii cu arma in mana ,altii pe arene cum au fost cele doua tenismene ucrainence , dar si de partea cealalta cativa care si-au exprimat oarece dezacorduri fata de razboiul declansat de tara lor. N-am mai intervenit insa .Sunt cam bulversata . Am impresia ca nu mai am energie …
  P.S. Mi s-a parut ciudata aparitia „hodoronc tronc ” a lui D’Artagnan pe topicul de revelion. In oirce caz cred ca alta a fost intentia d-lui nu sa spuna „La multi ani „dupa doua luni. Daca ar fi fost sincer ar fi raspuns la replicile dvs . Hmm…🤔

  Apreciază

 8. Stely said

  Iar aici cel mai elocvent exemplu despre cum au reactionat unii dintre cei mai cunoscuti sportivi rusi :😠

  https://www.digisport.ro/special/rusii-mei-fiti-mandri-legendarul-evgeni-plusenko-a-starnit-indignare-ce-mesaj-a-putut-sa-posteze-1558369

  Apreciază

 9. […] Motto: Acum nu poți fi decât Ucraina sau Putin. (Domnul Goe) […]

  Apreciază

  • Provocatoarea domnișoara Aldus încearcă marea cu degetul… reușind ca de obicei sa producă fără efort praf, rumeguș verbal, pseudo-vorbire si non-gândire…

   … aldusisme pentru sperlingi si iosifoni…

   @Aldus, puți a Putin. Felul „perspicace” de a propune (chipurile) alte perspective, „obiective” si „oneste”, (vai) omise de alții, despre agresiunea stupidă, nejustificată, ilegală, criminală, a lui Putin in Ucraina, este doar măsura a cât de idiot ești in fapt. In contextul dat „idiot” nu e epitet. Conu Leonida măcar avea umor. Tu ești doar caraghios si ridicol. O supapa pentru sperling (o altă creatura de o scârboșenie si o dizgrație la cote greu de imaginat). Nix, domnișoară. Niet, pe limba ta.

   Apreciază

   • Stely said

    Vad ca indivizii scot din ecuatie tocmai ideea de suveranitate, independenta, libertate pentru care lupta eroic nu doar Zelinski si armata, ci toata tara . Dorinta lor de a-i alunga pe rusi din tara il obliga pe Zelinski sa nu cedeze. Daca indivizii n-ar mai face calcule meschine si ar privi la lupta dusa de populatia civila pentru apararea localaitatilor in care traiesc , ar putea sa traga concluzia de rigoare.
    Oamenii lupta pentru o cauza dreapta si voi. meschinilor, le spuneti sa suporte jugul de dragul unei paci iluzorii?! Lasati-i sa-si apere libertatea si, daca se poate ajutati-i cum puteti , asa cum o fac milioane de oameni din tara noastra si de pretutindeni. Ce fel de oameni sunteti ??
    Auzi la ea, tara arde si baba se piaptana. Face obiectii asupra traducerii. Vai , vai …

    Apreciază

    • S-au găsit Aldus si Sperling să facă geo-politica. Un papagal semi-vorbitor si un jeg ordinar. Sunt un cuplu de un comic absolut, dar au si o mare notă de scârbavnic in felul in care glisează pe lângă subiect exact in tonul dat de trolii lui Putin.

     Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: