(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

d-Efectul Nole

Posted by Arca lui Goe pe martie 11, 2022

Continuăm să ne aflăm în zodia entropiei inexorabile, guvernați de legile teoriei haosului si de efectul fluture, condiții ideale pentru o repudiere discretă dar eficientă (sine die) a nefericitului demon al lui Laplace, aflat în mare pierdere de viteză si de relevanță. Pandemia s-a uzat moral, iar restricțiile au fost în mare măsura abandonate, abolite, îmblânzite, suspendate si lăsate să cadă în desuetudine, uitare si iertare. In acest context, dublat brutal de un altul in derulare (…), continuă aparent inexplicabil discriminarea, hărțuirea, marginalizarea si persiflarea celui mai mare tenismen al planetei, Novak Djokovic căruia i se interzice participarea la turneele master în SUA (California si Florida) si continuarea carierei, sub motivul că sportivul a ales liber să nu accepte inocularea unui vaccin în propriul sau corp. Ceața care împiedică distingerea grozăviei plenare a acestui fapt se va ridica vreodată, cândva, dar în speța de față va fi prea târziu si inutil. Desigur, cunoaștem „argumentele” detractorilor lui Novak Djokovic (si satisfacțiile cu care asistă la întâmplare), si intuim de asemenea reacțiile spontane ale multora, din multe game, care vor zice: „Ia uite-l si pe ăsta. Planeta arde si baba se pieptănă„. Ei bine o parte din focul care mistuie planeta este rezultatul prin efect fluture al arogantei si inconștientei celor care au făcute posibile asemenea manifestări aberante. Dictatorul dement care a decis invadarea unei țări, distrugere, moarte, teroare, în plin secol al XXI-lea, se bucură de aprecierea si suportul moral (mai mult sau mai puțin discret) al multor omuleți invizibili de pretutindeni (inșii statistici, păstrătorii entropiei)… fără de care dictatorul, chiar dictatorul, de mult ar fi murit. Starea în care se află acești suporteri anesteziați, autiști, si triști ai dictatorului este alimentată, printre altele, si de aroganța si inconștiența celor care întrețin si promovează aberații precum aceasta prin care cel mai mare tenismen al tuturor timpului este împins în afara arenei. Continuăm să ne aflăm în zodia entropiei inexorabile, guvernați de legile teoriei haosului si de efectul fluture, condiții ideale pentru o repudiere discretă dar eficientă (sine die) a nefericitului demon al lui Laplace, aflat în mare pierdere de viteză si de relevanță.

27 răspunsuri sa “d-Efectul Nole”

 1. Lecția americană care ne-a scăpat în plin război: Cum să eviți un circ mediatic, respectând legea

  Un articol cu o titulatura super ilustrativa a situației. O fi mai mult bombastic sau mai mult sarcastic? O fi pur si simplu stupid? Ghici despre ce este vorba in articol?

  Apreciază

 2. Apreciază

 3. tincax said

  Se pare ca vremurile in care traim sunt traversate din cand in cand de isterii colective (stiintific le zice alienari, nu?) ce fac victime de-a valma. Sunt ca un tavalug, isteriile astea, calca tot ce le iese in drum.

  Apreciază

  • Fatima, călugărite care miaună, si altele…

   Apreciază

   • tincax said

    Corect, isteria colectiva nu apartine doar vremurilor noastre, din pacate..

    Apreciază

    • „din păcate” sugerează că v-ați gândi si la vremurile viitoare… Desi doar bunul Dumnezeu ar putea ști la ce vă gândiți d-voastră.

     Care ar fi isteria colectivă actuală la care faceți referire? Vă întreb pentru că mi-e teamă de trădare si că de fapt vă referiți la cu totul altă isterie decât cea reală, „chinuindu-vă” să păreți evazivă si echidistantă.

     Apreciază

     • tincax said

      ..of, ca banuitor mai sunteti!😅 Ma gandesc la vremuri trecute (filmul povesteste despre isterii din Evul Mediu) si prezente. Dar sigur nu o sa fim scutiti nici in viitor de asemenea fenomene.

      Referitor la isteria colectiva actuala, vorbesc despre „a fi sau a nu fi vaccinat”, despre taberele pro si contra, despre victime de-o parte si de alta. Si da, aveti dreptate, uneori ma „chinuiesc” pe aici, pe la d-voastra, sa nu calc in strachini. Stiu ca anumite chestii va infurie si am invatat sa ma strecor cumva printre obstacole. Nu reusesc mereu ca mie imi place sa fiu directa. De ce sunt evaziva aici cand eu sunt altfel in realitate?! Dumnezeu stie, vorba d-voastra.. 😅

      Apreciază

     • Cred că „furia d-lui Goe” ar trebui să fie ultimul lucru care vă preocupă. Doar nu vă imaginați că furia retorică a d-lui Goe ii face mai precauți si mai temperați in manifestări pe troli (Iosif, Bau-Bau, Aldus, OR, RH…) Să nu confundăm ambalajul… cu marfa. 🙂

      Desigur că nu este nimic mai firesc decât indignarea in fața insistentei cu care unii „echilibrați”, „echidistanți” si „imparțiali” ca tot romanul (mioritic dar cu ascendent greco-bulgar si pan-slavic) insistă pe ideea „victimelor” de o parte… si de alta. Un nenorocit dement si cretin a invadat fără absolut nicio justificare o țară vecină pe care a luat-o la omor, distrugere, cu acordul tacit al unei parți destul de mari a poporului sau. Ăștia nu sunt victime. Sunt agresori si trebuie tratați ca atare, orice alte giugiuleli ne avându-si locul in ecuație. Victimele de partea rușilor se vor număra atunci cand se va constata cine l-a susținut pe Putin si cine nu.

      Apreciază

     • tincax said

      Putin este un criminal, niciodata nu am crezut altceva despre el! L-as impusca personal daca as putea.
      Sunt insa impotriva acestui razboi pentru ca omoara oameni! Ucraina plateste un pret enorm in vieti omenesti si distrugeri materiale ce ma ingrozesc. Ce se intampla daca razboiul asta o sa fie de uzura, o sa dureze ani de zile? Daca o sa fie asa, vor fi doar pierderi enorme de ambele parti si nici un castig. Ce se intampla daca Ucraina pierde?
      Sper ca spunand astea nu ma banuiesti iar ca sunt in vreun fel de partea Rusiei! Chiar nu sunt! Nu am cum! Dar razboiul asta nu poate fi privit dintr-o singura perspectiva pentru ca nu exista asa ceva.

      Apreciază

     • @Tincax – Sincer sa fiu nu înțeleg ce susțineți? Ca Ucraina ar trebui sa capituleze si sa accepte cererile lui Putin?

      Dar razboiul asta nu poate fi privit dintr-o singura perspectiva pentru ca nu exista asa ceva. – Din această frază se înțelege ad litteram ca nu exista nicio perspectiva de a privi războiul acesta, pentru ca altminteri „exista așa ceva”. Presupun însă ca ați vrut sa spuneți ca nu exista doar o perspectiva ci mai multe. Or fi, dar nu sunt toate egal de corecte, de relevante si de drepte… Le puteți lua pe rând până dimineață. Indiferent de numărul perspectivelor concluziile sunt mult mai puține…. cam una singura si aceea nu-i pe placul lui Putin, si anume că Ucraina nu are prea multe variante de ales dacă vrea să fie o tară liberă si independentă si că uneori asta cere sacrificii. Unora însă, din motive bizare, li se pare ca alternativa in care Ucraina i-ar ceda lui Putin si ar accepta dependenta de Rusia sau chiar incorporarea in Rusia, nu-i o varianta chiar așa de catastrofala încât sa merite sacrificii pentru a fi contracarată (e una dintre variantele subtile promovate de trolii lui Putin sau de fanii atinși de propaganda moscovită). Ar fi cel mai rău lucru care li se poate întâmpla ucrainenilor, si cine are minime cunoștințe de istorie si un pic de minte si de suflet ar trebui să stie acest lucru.

      Apreciază

     • Stely said

      Daca mai era ceva de lamurit referitor la „Situatiunea „…

      „Domnule Andrei Pleșu, cum trăiți acest nou episod al istoriei, ne e dat, iată, un război?”

      Nu știm ce ne e dat și asta face parte din tristețea momentului. Sincer vorbind, dincolo de reflecțiile curente despre lumea lui Putin și lumea Vestului, despre ambițiile suverane ale Rusiei (dintotdeauna) și retorica „rațională“ și ineficace a „lumii libere“, nu mă pot abține să alunec, stingherit, spre pragul blasfemiei și să constat, deprimat, anvergura planetară a Răului, „creativitatea“ lui inepuizabilă, autoritatea lui. S-ar zice că „experimentul“ Genezei a eșuat. A simțit asta Demiurgul însuși cînd a decis să anuleze, prin potop, totul. Apoi, ne-a mai dat o șansă. Iar „potopul“ s-a reorganizat singur, sub diferite nume: Hitler, Stalin, Lenin, Che Guevara, Ceaușescu, Putin și mulți, mulți alții. În jurul lor s-au mobilizat mulțimi întregi de „simpatizanți“, siguri de „adevărul“ propriu și gata să-l impună sîngeros mapamondului întreg. Iar ceilalți, oamenii „de bine“, încearcă mereu soluții „acomodante“, răbdătoare, dacă nu sfîrșesc prin a se converti ei înșiși la delirante ideologii „revoluționare“. Zoologia lumii pare să se fi redus la două specii: fiare fără „prejudecăți“ și iepuri zglobii, triburi mereu îndreptățite și „elite înțelegătoare“, cu reacții „juste“, dar ineficiente. Eu, unul, nu prea mai îmi fac mari iluzii…

      https://dilemaveche.ro/sectiune/situatiunea/articol/situatiunea?fbclid=IwAR2vFpIFzR-Vtv8v0cu15Zx9RqJkazN08Sc3QzHFtMQZqzFAxhkxicAmInI

      Apreciat de 1 persoană

     • tincax said

      „Presupun însă ca ați vrut sa spuneți ca nu exista doar o perspectiva ci mai multe.

      Se merge foarte mult pe ideea ca Ucraina o sa invinga pentru ca asta i se cuvine. Din pacate, drepturile unei tari la independenta si libertate nu garanteaza, intr-un razboi si o victorie care sa-i ofere, obtina, aceste drepturi. Poate sa fie chiar invers si spun asta bazat pe evolutia sangeroasa a conflictului. Cam asta am vrut sa zic, in mare, inainte, ca din pacate, varianta ca, Ucraina sa iasa victorioasa nu este singura varianta in acest razboi.

      Pe urma, eu nu contest absolut deloc dreptul Ucrainei de a fi independenta, de a se rupe de influenta Rusiei. Stiu ca Ucraina respinge Rusia ca urmare a unei istorii nefericite de sute de ani in care ucrainienii au fost tratati cu superioritate si cruzime de centrul de putere de la Moscova. Moartea prin infometare a 12 milioane de ucrainieni intre cele doua razboaie mondiale a contribuit si mai mult la distanta dintre Rusia si Ucraina.

      Apreciază

     • tincax said

      ..si asta cu romanul mioritic cu ascendent greco-bulgar sa stiti ca exista la d-voastra, in sudul tarii, ca sunteti vecini. La noi, restul,
      nu exista. 😅 De panslavism ma cam indoiesc ca e raspandit la noi, cred ca mai exista la cei care au avut privilegii de pe urma panslavismului in „epoca de trista amintire”.

      Personal nu vad nimic negativ in faptul ca popoarele se amesteca intre ele. Doar ca lucrul asta nu trebuie sa duca la spurcarea unei tari, a unui neam pe motiv ca in venele acestui neam nu mai curge sange stramosesc curat.

      Apreciază

     • @Stely – Dacă Putin ar citi articolul respectiv aproape sigur l-ar numi pe Pleșu nazist. Fraza finală însă în care Andrei declară că nu-si prea mai face mari iluzii l-ar umple pe Mirel de mult optimism.

      @Tincax – E posibil ca Ucraina să piardă războiul. Momentan. Însă singurele războaie care sunt pierdute definitiv sunt cele pierdute fără luptă.

      @Tincax – „La d-voastră in sudul tarii? Dați in „mitici” care va să zică… Subversivă si rusofilă până la capăt. Nui-i așa că Romania e un stat creat artificial?
      Nu aveți nimic ca popoarele să se amestece intre ele? Cu condiția să le amestece cine trebuie. Cine?

      Apreciază

     • Apreciază

     • Tehnici rusești de răspândire a fricii și dominația prin înfricoșare ca metodă primitivă de etalare a aparentei puteri

      Apreciază

 4. Stely said

  Ma tot intreb ce s-ar fi intmplat daca autoritatile romanesti din orasele de la granita cu Ucraina ar fi triat refugiatii in functie vaccin . Sa le fi cerut la vama dovada ca au facut cele doua doze de vaccin. Nu ar fi fost o nemernicie ?

  Sunt situatii in care ar trebui ca regulamentele sa nu fie batute in cuie , fiind necesare niste masuri de moment ( mai flexibile ) care sa satisfaca mai multe interese, desigur, fara riscul de a pune pe cineva in pericol. Prezenta lui Nole (nevaccinat)la turneul de la Indian Wells ar fi fost benifica pentru mai multa lume nu doar pentru el.
  Ma bucur insa ca desi ar parea ca Nole este in pierdere prin neprezentarea lui la turneu , nu este afectat . A facut un sacrificiu in numele unor principii si asta inseamna mult. Merita toata admiratia. Mai tarziu se va vedea cine este in castig .
  De fapt din ce am citit , pana acum , dintre tenismenii din circuitul ATP &WTA singurul care a raspuns la solicitarile venite din Ucraiana a fost el :

  https://www.prosport.ro/alte-sporturi/tenis/novak-djokovic-gest-urias-pentru-ucrainenii-care-lupta-pe-front-unde-pot-trimite-bani-mesajele-dintre-sarb-si-sergiy-stakhovsky-facute-publice-foto-19421657

  Apreciat de 1 persoană

  • Novak Djokovic (dincolo de a fi cel mai mare tenismen al planetei) este într-adevăr un tip deosebit, o persoană remarcabilă, cu un caracter puternic, preocupat de realitatea spirituală a lumii, aflat într-un echilibru armonios cu creștin-ortodoxia, un tip inteligent si empatic, preocupat de soarta altora. Este autorul discret al multor acte caritabile si a unor gesturi ce denotă umanism, empatie, înțelegere si preocupare. Cei care au găsit in profilul acestuia, in originea sa, in ambiția, tenacitatea, in felul de a fi si de a se manifesta, motive de a-l detesta si de a-l considera antipatic, sau caraghios, sau „balcanic”, găsesc si in gesturile sale caritabile aceeași energie cu care sa-si alimenteze emoțiile negative si frustrarea, intoleranta, inabilitatea de a vedea dincolo de crusta subțirea a propriilor existente, atașate gregar sau snob (de la caz la caz) altor modele (mai spilcuite). Faptul că un mare campion, la apus de cariera, așa cum un altul la fel nu va mai fi văzut prea curând, este forțat fără absolut niciun motiv serios să nu joace, să rămână in afara spectacolului lumii, împins ca un nimeni in afara arenei, este un semn îngrijorător al faptului că este ceva profund rău si greșit cu umanitatea, cu starea în care a ajuns. Inabilitatea oamenilor de a sesiza grozăvia acestor întâmplări este încă un semn al distopiei care se instalează.

   Apreciază

 5. Alexandru Macedon nu a pierdut nicio bătălie dar si-a încheiat traiectoria in lume din cauză că nu a fost vaccinat. 🙂

  Totuși gloria sa a traversat mileniile. Una dintre legendarele lupte rămasă in memoria umanității este Asediul Tirului:

  Apreciază

 6. tincax said

  ..uite, stapan de Arca, ce evaziv este si Plesu! El de ce poate si eu nu? 😅

  Apreciază

  • Pleșu e evaziv? N-am băgat de seamă. Unde ar fi fiind evaziunea?

   Stăpân de Arcă? E o formulă pe care o tot repetați… Nu este nicio stăpânire la mijloc. Sunt doar fondator, contributor si administrator. Stăpân e fiecare doar pe ceea ce zice, spune, face… este.

   Nu puteți fi evazivă? Pentru ca nu v-as da eu voie? Cum așa? Nu puteți fi pe cât de evazivă v-ați dori pentru ca nu aveți cum (fără legătură cu Arca lui Goe). Dincolo de precaritatea mijloacelor mai este si altceva si anume că până si evazivitatea perfectă are limite. 🙂

   Apreciază

 7. tincax said

  „Personal nu vad nimic negativ in faptul ca popoarele se amesteca intre ele. Doar ca lucrul asta nu trebuie sa duca la spurcarea unei tari, a unui neam pe motiv ca in venele acestui neam nu mai curge sange stramosesc curat.”

  Cred ca textul de mai sus a dus la o neintelegere foarte grava. Am vrut sa spun ca amestecul unui popor cu alte popoare este ok dar lucrul asta nu trebuie sa ridice intrebari despre autenticitatea poporului respectiv si a tarii ce-i apartine.

  Apreciază

 8. Apreciază

 9. Chiar si in contextul in care participarea la competiții îi este abuziv interzisă, Nole reușește, ca urmare a unei fluctuații cuantice a universului, să fie iarăși lider mondial al tenisului. Începând de săptămâna viitoare Novak Djokovic va fi reveni Number 1 in clasamentul ATP, după o întrerupere de câteva săptămâni. Just like that! 🙂

  Apreciază

  • „Circarul” Monfils a reușit sa-l zăpăcească pe Daniil cu tot felul de trucuri de comedie. Omul a tot încercat acest gen de stand up tenis, cel mai adesea reușind doar să amuze publicul. De data asta a reușit ceva mai mult cu ironiile sale percutante, făcând bășcălie maxima de Rusia spre bucuria soției sale (ucraineanca Elina Svitolina):

   Apreciază

  • Cunoscătorii știu ca showman -ul Monfils nu e la prima abatere. A mai jucat la misto in contra unui No.1 (cel mai straniu meci de tenis al tuturor timpurilor), doar ca Nole a reușit să-si stăpâneasca râsul păstrându-l pentru la urma:

   Apreciază

 10. In turneul master de tenis de la Maimi (in curs de desfășurare) Tenismenul american Jenson Brooksby îl lovește pe un copil de mingi cu racheta, dar scapă de descalificare. Pentru o izbucnire nervoasa si un gest ceva mai grav decât cel făcut de Nole la US Open, Jenson Brooksby scapă doar cu un punct penalizare. Novak Djokovic a fost pur si simplu eliminat de la US Open. Iar la Miami nu este primit. Dar despre ce vorbim? Nimic mai normal decât sa-l pedepsești pe detestatul Nole.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: