(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Domnul Goe e îndrăgostit

Posted by Arca lui Goe pe aprilie 1, 2022

… iarăși, si nu doar de el însuși …

Dl. Goe discobolul

Dar tu? Cum stai cu dragostea? Azi e momentul să mărturisești. Hai, spune tot !

Cred că azi anume este momentul pentru întrebări esențiale. De exemplu: Este sau nu este dragostea o mare păcăleală? Dar suferința din amor? Azi e vremea experților. Ăștia care sunt îndrăgostiți, sau măcar au fost, sau cel puțin vor fi… ar fi cazul să se pronunțe. Cum e? Pentru ca ăștia care nu sunt îndrăgostiți, sau măcar n-au fost, sau cel puțin nu vor fi… să se lămurească, cumva, într-un mare fel. Să afle si ei/ele ce (nu) pierd (d)in această combinație chimică a naturii… Dar iubirea? E altceva?

Durerea este inevitabilă. Suferința e opțională. (proverb indian)

Sau cu un final un pic… diferit…

38 răspunsuri sa “Domnul Goe e îndrăgostit”

 1. Am o nouă dragoste. Nu face moaca asta că știe și nevasta-mea. Iubesc tenisul! 🙂

  Apreciază

 2. O.R. said

  Am cea mai noua dragoste. M-am indragostit de Aldus. Nu face moaca asta ca nu stie nimeni. Nici el nu stie. Nici eu nu stiu daca chiar il iubesc. Este mai degraba o dragoste furibunda. Asa ca in perioada urmatoare ma voi manifesta mai zgomotos, asa ca e bine sa stiti ca nu o voi face intentionat ci doar ca fluturii din stomac pot ajunge si la cap.
  Hai, ca v-am pacalit si de data asta!
  La revedere 1 Aprilie, Bye-bye!

  Apreciază

  • O.R. Mulțumesc enorm pentru mesaje si mai ales pentru insistența de a fi prezentă pe Arca lui Goe. Esti o comoară de ființă din categoria celor pe care dacă-i dai pe ușă afară, se întorc pe fereastră… Întrucât pe punte nu avem nici uși, nici ferestre nu se aplică…

   P.S. Am presupus din start că atunci când se vor îmbarca broscuțe pe Arcă, acestea vor avea fluturi în stomac. Că dor n-or să vină cu burta goală…

   Apreciază

 3. Cred că azi anume este momentul pentru întrebări esențiale. De exemplu: Este sau nu este dragostea o mare păcăleală? Dar suferința din amor? Azi e vremea experților. Ăștia care sunt îndrăgostiți, sau măcar au fost, sau cel puțin vor fi… ar fi cazul să se pronunțe. Cum e? Pentru ca ăștia care nu sunt îndrăgostiți, sau măcar n-au fost, sau cel puțin nu vor fi… să se lămurească, cumva, într-un mare fel. Să afle si ei/ele ce (nu) pierd (d)in această combinație chimică a naturii… Dar iubirea? E altceva?

  Apreciază

 4. un pic off topic dar nu prea, aflam azi, fără nicio uimire, că numitul Basescu Traian a făcut politie politică în comunism, iar Iliescu Ion n-a făcut. Ioane, Ioane, toata lumea doarme… (asta e cu schepsis) 🙂

  Apreciază

 5. Astăzi se împlinesc exact 1989 de ani de la Cina cea de taină. Serios.

  Apreciază

 6. In acord cu legenda (personală) si cu mitul aferent astăzi este ziua de naștere a d-lui Goe, care împlinește fix 122 de anișori. Cei mai multi nu se pun la socoteală pentru ca dl. Goe e mai mereu repetent. 😦

  Apreciază

  • Stely said

   Sper ca „Dl Goe discobolul” sa fie ocupat cu chestiuni de bine – cu dragostea bunaoara 😊- si nu cu lucruri neplacute care sa-l fi tinut departe de Arca .
   Imi fac mea culpa ca nu am facut nici macar o urare de ziua de nastere a personajului mult indragit ,de mine si de toti iubitorii de Arca a lui Goe. Asadar, La multi ani !
   Si tema ar fi meritat mai mult decat simple aprecieri. Faptul ca un subiect atat de generos nu a fost intors pe toate fetele (discutat) pentru a-i afla cele multe intelesuri, denota dupa parerea mea , nu o lipsa de interes , ci lipsa de imaginatie. Asta ma oftica cel mai mult. 😦
   Sigur ca scuze sunt destule … Vin sarbatorile cu griji si treburi multe, mai ales atunci cand responsabilitatea nu este impartita in mod egal si nici energia nu mai este cea de altatdata.
   Totusi , pe aici, pe undeva ,se strecoara si dragostea, căci „daca nu e , nimic nu e .”

   Sper sa iesim bine din toate. Aici intra in primul rand razboiul, sfarsitul definitiv al pandemiei, apoi si trebsoarele , musai sa aiba toate un sfarsit fericit de Sarbatoarea Pastelui . Dupa aceea ne concentram pe Sabadell. 😇

   Apreciază

   • Dar cine zice că am fost ținut departe de Arcă? Si, na acuma, chiar de-ar fi existat entități capabile să întreprindă așa ceva, cât de departe ar fi putut să mă țină? After all it’s a small world. Exceedingly small. Asa că oriunde as fi fost fiind reținut, prea departe nu putea(m) fi… 🙂 Eram prin zonă, practicând liber cvasi-meditația ne transcendentală, profitând de inhibarea simultană a prea cinstitului cititor citit si unic al arcei lui Goe, a observatorilor si trolilor deo/potrivă.

    Mda, dacă nici de 1 Aprilie „oamenii noștri” n-au putut profita de oportunitate (un chilipir) pentru a pălăvrăgi liber despre dragoste, nu știu cum si când altcândva, ar putea-o face pe Arca lui Goe. Pe de altă parte… probabil că subiectul propus prea i-a luat ca din oală pe cei vizați de alternativa de 1 Aprilie propusă anul acesta. Ocazie unică. Păcăleală maximă. 🙂

    Apreciază

 7. Un link util pentru cei curioși din fire care vor musai să stie cine, cand, cum si/sau unde… este Dl. Goe si de ce si de cine-i îndrăgostit până peste poate: AICI – La Casa cu suricate. (Atenție – Dezvăluirea zilei !!!)

  Apreciază

 8. tincax said

  Dragostea nu e pacaleala, e de-adevaratelea, are multe chipuri si multe nume si de-aia nu e niciodata la fel dar dragoste e, ca o simti rasucindu-se ca un cutit in viscere si ca pe o poveste in care vrei sa ramai daca nu pentru totdeauna, atunci macar pentru o vreme.
  Uneori iti taie respiratia, ca Malena si uneori e imposibila, ca dragostea pustiului pentru Malena cea cu ochi voalati: „Am cunoscut multe femei care mi-au spus: să nu mă uiţi. Eu le-am uitat. Singura pe care n-am uitat-o e cea care nu mi-a cerut sa o uit: Malena.”

  Apreciază

 9. tincax said

  .. si iubirea este o continuare a dragostei, adica o dragoste mai cuminte, mai asezata si sigur profunda si probabil cu mai multe sanse de durata. 🙂

  Dragoste

  Amintire pe buze
  Tipat de pescarus
  Metalic si sarat.

  Iubire

  Urme de pasi
  De ieri si de azi
  Ne tinem de mana
  Noi

  Apreciază

 10. tincax said

  Mereu am iubit felul de a iubi al lui Paunescu, napraznic, furtunos, ca o hoarda de mongoli ce lasa in urma doar ruine si cenusa:

  „Mai miros a tine, mai miroși a mine,
  o să vină vremea să ne șteargă ea,
  încercare aspră, misiune grea,
  nouă, niciodată, nu ne va fi bine.

  Te-am iubit cu moartea în împreunare,
  te umpleai de mine, iarăși te vâna,
  azi ramâi cu moartea, tristă, blânda mea,
  eu rămân cu pielea scânteind de sare.

  Mai miros a tine, ochii mei sunt plini
  de-ale tale lacrimi până în călcâie,
  dragoste finală, moartea mea dintâie,
  floare-n gelozia sectelor de spini.

  Mai vorbesc cu tine – trist și dureros,
  prin al cărnii noastre-mpreunat miros.”

  Apreciază

 11. Mesaj explicit si exclusiv pentru cine a citit toate comentariile anterioare dar nu le va citi pe cele ulterioare (rugam seriozitate): iubirea ține de cap, ca lumina de sursă, ca foamea de trup. torturat de frigul din creierul tău alergi după iubire ca după ciută un lup… de Mariana Codruț (din volumul „Hiatus”, Paralela 45, 2015) – Anexe: dar ea era curva locului, & nimeni nu o vedea cu ochi buni. dar pentru el nu a contat, așa că au trăit fericiți până la adânci bătrâneți dependenți sexual de gura lumii. (amor rural, de Octavian Perpelea)…

  Apreciază

 12. Nu vreau sa pierd ocazia ci dimpotrivă mă grăbesc să profit cât pot de chilipir pentru a livra o dedicație rară (melodia si mai ales versurile) cuiva anume: pentru t-anti Bau-Bau de la Arca lui Goe:

  Apreciază

 13. Vestea cu adevărat importanta pentru astăzi, de sfânta Theodora, este că anul 2022 a împlinit 91 de zile. Ii urăm multe înainte!

  Apreciază

 14. Astăzi se pot spune in glumă lucruri serioase si pot fi deconspirate adevăruri pe care nimeni nu le va crede, ceea ce constituie un camuflaj foarte bun… in condiții de transparență. (io v-am spus, n-ați vrut sa ma credeți). In altă ordine de idei (ca deh, ne vin idei) as aminti aforismul care afirma că „Nu putem răni cu adevărat decât pe cei pe care-i iubim”. Poate că acesta este motivul pentru care Putin este momentan puțin invulnerabil… Pentru cei sfioși care foiesc prin culise (azi mai multi decât de obicei) si care din timiditate evită să se pronunțe on topic, ca experți (așa cum deja au făcut Orcax), oferim cu mărinimie o mică încurajare (gen, uite că se poate) :

  Apreciază

 15. Iar pentru cei care n-au nicio păcăleală de pro-pus pe Arcă, adică pentru cei care s-au păcălit deja doar venind azi în vizită, avem o ofertă de colorat de 1 Aprilie, ceva de ne refuzat: UNU de colorat. Cică este noul trend in combaterea stresului.

  Apreciază

 16. Bau Bau said

  Apreciază

 17. Daaar… să nu uitam nici de lucrurile serioase. Sabadell. Mă gândesc la tine si lumea se schimbă… In drum spre Oda Bucuriei din piața Sant Rock pe 19 mai 2012, este obligatorie o escală la Arena di Verona pe 9 Noiembrie 2012 (vezi mai jos, in special secvențele de la minutul 4 secunda 56-57 si minutul 5 secunda 18-19, dreapta jos)… Ghici cine flutură semnul tricolor al clarității că teleportarea se va fi fiind întâmplându-se! Deja!

  Apreciază

  • Presupun că toată lumea înțelege că versurile de atunci sunt pentru acum, că rusoaica aceea este (si) ea o cutreierătoare a timpului, si că nu-i nicio întâmplare că pagina italiană a lui „Ti penso e cambia il mondo” are. ca variante. traduceri în doar două limbi: rusă si ucraineană… si că nu puteam face aceste destăinuiri decât azi si in nicio alta zi. Mâine voi nega că am spus așa ceva si poate chiar voi șterge aceste comentarii…

   Apreciat de 1 persoană

 18. Stely said

  Apreciază

 19. Ab-ținere pe toată linia. Nimeni niciun risc. Nimeni nu s-a aventurat să dezlege ghicitori. Să propună pocnitori. Nimeni nu a ales să deconspire (la lumina întunerecului din anonimat), pe 1 Aprilie, cum sta cu dragostea. Mucles. Mâlc. Chitic. Eh, nici 1 Aprilie nu mai e ca altă dată. Mă rog, e si mai greu de glumit și de făcut farse, mai ales că unii au furat startul și au început din vreme (de Dragobete), cu farse macabre la scară mare. Cui să-i mai ardă să pună pastă de dinți pe clanță?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: