(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Monstrul din Rusia

Posted by Arca lui Goe pe aprilie 17, 2022

Bestia din Rusia. Nu, nu este vorba despre Putin. Putin nu este decât o căcărează caraghioasă care-si închipuie că poate cutreiera prin lume călărind această bestie hidoasă care stăpânește Rusia si sufletele si mințile mujicilor care, prin modul lor de a (nu) gândi, mențin în șa caricatura numita Vladimir Vladimirovich Putin, mujici care găsesc normale, acceptabile, necesare, ororile stârnite din senin în casele si orașele altei tari, altor oameni, pe care monstrul îi consideră mai puțin oameni, doar pentru că nu vor să accepte de bună voie că țara lor nici nu e țară, ci doar un teritoriu înstrăinat pe nedrept din moșia monstrului. Babe si moși nostalgici si revanșarzi, tineri nihiliști si dezorientați, visând cu ochii deschiși la o planetă rusească, care li s-ar cuveni de drept si pe care ar si avea-o ducă n-ar fi sabotați de „naziștii” care formează restul lumii, l-au identificat pe Putin, micul țar mare, ca fiind liderul potrivit să scoată monstrul în lume si să-si ceară drepturile. Realitatea paralelă din mintiile prea multor ruși si rusoaice este bestia hâdă care s-a decis să iasă în lume, în frunte cu bravul patriot vizionar Vladimir Putin (un ins defect si caraghios, el însuși posedat de monstrul pe care-si imaginează că-l stăpânește). In genere lumea-i un ansamblu cuantic, complex de posibilități în superpoziție, în care toate adevărurile coexistă, inclusiv cele contradictorii, până în clipa în care o realitate oarecare se decide să intre în colaps, să se dezică de toate prezumțiile care i-au fost acordate, si de toate potențialitățile cuprinse-n incertitudinile funcțiilor de undă, să-si dea arama pe față, să nu mai fie în toate felurile, ci doar într-unul singur. Este exact ce s-a întâmplat cu monstrul din Rusia când a decis să comită o agresiune neprovocată si să invadeze militar o tară si o națiune care-si căuta de drum în alta parte decât în pustiurile fără sfârșit ale unei Rusii bântuită de bestia care o devorează. Putin este micul Hitler, iar marea Rusie mica Germanie de odinioară. Monstrul este același… Va reuși omenirea să fie mai operativă decât data trecută sau vom pofti iarăși la tragedie? Aceasta-i întrebarea.

19 răspunsuri sa “Monstrul din Rusia”

 1. Orice lucru permanent e provizoriu…
  …Orice lucru provizoriu e permanent.

  Nu știu cine o mai fi zis, dacă o mai fi fost zis, dar aproape sigur (!) s-a mai zis, că prea se potrivește in multe situații chestia asta cu bascularea intempestivă a permanentului in provizoriu si viceversa. Prin urmare… lasceate ogni speranza…

  Apreciază

 2. mai bine da ns

  Apreciază

 3. sau

  Apreciază

 4. ori

  Apreciază

  • Ia încearcă să ții ritmul ăsta 5 minute fără să faci economie de mișcare. ca să vezi cum stai cu condiția fizica si cu respirația. Încerci? 🙂

   Apreciază

   • O.R. said

    Am incercat sa ma uit dar imi fugeau ochii ceva de speriat. Am reusit intr-un final sa realizez ca vederea mea se focalizeaza destul de greu. Oricum pasii, de fapt sariturile, topaielile le-am executat in blana adica pe nerasuflate de unde pot trage concluzia ca am o conditie fizica de invidiat.

    Apreciază

    • Daca într-adevăr ai putut sa ții ritmul in cele cinci minute si jumătate ale melodiei, fără sa trișezi, fiind majoritatea timpului in aer, adică deasupra pământului, prin țopăire asta nu poate însemna decât un singur lucru. si anume ca stai bine cu aerul si cu respirația si te-ai refăcut complet după episodul de Covid. Felicitări.

     Apreciază

     • O.R. said

      Ar fi fost super sa pot ….oricum in aer sunt si fara topaiala, dar ma rog, ma straduiesc sa fiu din ce in ce mai bine si cu picioarele din ce in ce mai pe pamant. La Sabadell, cred ca ajung, nu pot rata Oda veseliei……..

      Apreciază

 5. Stely said

  „…monstrul e acelasi…” :

  Insa este greu de prevazur ce va face „omenirea”- partea buna a ei- cu nebunii … Eu am niste presimtiri sumbre . 😰

  Apreciază

 6. Stely said

  Pai, partea buna este cea amenintata de nebun(i ). A se vedea ce se intampla in Ucraina („partea buna”)si cum se apara de nebun(„partea rea”) fara insa sa se intrevada o victorie majora asupra acestuia, cu tot ajutorul venit din toata lumea (buna)civilizata , libera si democrata , printre care si Romania -care de data asta s-a pozitionat de la inceput de partea buna . „Presimtirea mea sumbra este ca razbooiul se va extinde si inspre noi. Asta intrucat „partea buna” nu va reusi „să fie mai operativă decât data trecută” si va urma ceva rau . „Operativa” fiind ce ? Cale diplomatiei nu se poate cu”nebunul ” iar cealalta cale , care este deja in derulare ,va fi si mai rea decat ce se vede acum in Ucraina. Una peste alta trebuie sa ne pregatim de ce este mai rau. 😦

  Apreciază

  • Când ziceți „să ne pregătim” vă gândiți la pregătire psihologică (pentru a evita panica, anxietatea, depresia) pentru când va se va adeveri „presimțirea d-voastră sumbră că războiul se va extinde si înspre noi” SAU aveți in vedere altfel de pregătire? Să facem flotări? Să facem provizii? Buncăre? Să nu mai facem cozonaci? Drob de miel? Ce să facem?

   Sancțiunile economice si izolarea totală a Rusiei se pot considera „diplomație”?

   Cel mai frumos ar fi ca in curând Garry Kasparov să devină președintele Rusiei. Cel mai urât ar fi ca Marine Le Pen(is) să devină președintele Franței. Asta da catastrofă umanitară si semnal liber pentru presimțirile d-voastră. Va dați seama? Să ajungă Soașoaca francezilor la palatul Elysee si să-l invite in vizita pe Putin pentru un sărut franțuzesc si alte orgii.

   Că până acuma părea ca e destul de clar că Rusia vrea sa joace rolul Germaniei, China pe al Japoniei dar nu se știa cine se înscrie pentru rolul Italiei. Franta? Putin e fix la fel de caraghios precum Hitler, Iar Marine le Pen are față de Bonitto Mussolini ceva de speriat.

   Apreciază

  • O.R. said

   @Stely. Eu ma pregatesc doar sa fac un cozonacel, o pascuta, un stufat, o lecuta de dorb, oua rosii si cam atat……..De mai rau nu ma pregatesc ca nici nu imi pot sa imi dau seama cum poate sa fie mai rau decat raul din ultima perioada.

   Apreciază

 7. Feodor Mihailovici Dostoievski, un putinist fanatic! Publicat la 18 aprilie 2022, 08:49 de Mirel Curea

  Cum de cetățenii spațiului numit în diverse feluri de-a lungul istoriei, de la Imperiul Țarist, la Federația Rusă, trecând prin Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste, se simt împliniți într-un perpetuu rol de invadatori sălbatici, de ocupanți samavolnici ai oricărei vecinătăți, din aproape în aproape, a hălci întregi din continente, așa cum a fost cazul Europei de Est, după Al II-lea Război Mondial? Cum fac de produc și înscăunează serii întregi de conducători, care mai de care mai cruzi, mai criminali, nu doar cu străinii, ci și cu cei de același sânge cu ei? Ce este cu ei, ce este în capul și în sufletele lor? Cum de se regăsesc în ei și își pun viețile și morțile în mâinile lor pline de sânge, până la a-i considera „Tătuci”? Cum devin atât de lesne tâlhari, violatori și criminali? Sunt doar câteva din întrebările pe care acum, mai mult decât oricând, și le pun toți cei care caută să înțeleagă ceva pe lumea asta, în timp ce privesc cum Ucraina, o țară suverană, locuită de un popor cu toate actele de naștere și existență eliberate de Istorie, este transformată într-o imensă ruină, într-o uriașă groapă comună.

  Cum poate ieși așa ceva, crima ca doctrină de politică externă și aprobarea ei internă, se întreabă cei care mai au și câte o bibliotecă în casă, din mințile celor care i-au citit, măcar din obligație școlară, pe Cehov, pe Gogol și pe Dostoievski? Ce este în neregulă cu ei? De când a început măcelul din Ucraina, numit operațiune specială, în stilul inconfundabil al minciunii sfruntat-criminale care a consacrat politicile externe și interne ale Kremlinului de-a lungul și de-a latul Istoriei, m-a urmărit această întrebare. Simțeam că știu răspunsul, că am dat cândva peste el chiar în clasicii ruși, dar nu reușeam să-l dibuiesc prin sertarele memoriei. Asta, până când.

  Până când, mintea mea și-a șoptit în gândul ei, vorba lui Petre Țuțea, că rușii ăștia care cred sincer că-l au pe Dumnezeu pot fi dracu gol, când este să se pună în răspântii, fie personale, de viață banală, cotidiană, fie majore, istorice. De fapt, dacă este să reduc cubist, la drepte și colțuri, cam cu asta se ocupă Marea Literatură Rusă, care chiar este mare. Și mi-am amintit: Asta este, acolo am cheia înțelegerii, am tresărit, în Demonii lui Dostoievski! Am căutat în bibliotecă romanul, am răsfoit după fragmentul pe care îl bănuiam acolo și l-am găsit. Era mult mai mult decât mă așteptam:

  „Dacă un popor mare nu are credința că el este singurul deținător al adevărului (unic și exclusiv), dacă nu are credința că numai el este capabil și chemat să­i învie pe toți și să­i salveze prin adevărul lui, acest popor încetează imediat de a mai fi un popor mare și devine un simplu material etnografic. Un popor cu adevărat mare nu se va împăca niciodată cu un rol secundar în societatea umană, și nici chiar cu un rol de prim ordin, ci va râvni negreșit și exclusiv la un rol mai de frunte. Cine pierde o asemenea credință nu mai constituie un popor. Dar adevărul e unul singur și prin urmare numai unul dintre popoare poate avea un Dumnezeu adevărat, chiar dacă celelalte popoare au și ele dumnezeii lor deosebiți și mari. Singurul popor „purtător de Dumnezeu” este poporul rus […]”

  Ce să mai zici? Păi, dacă Dostoievski, cel mai rafinat anatomo-patolog al sufletului rus, o chestie așezată ancestral și definitiv pe împletirea dintre adânci complexe de inferioritate și de superioritate, pe frontiera dintre delirul mistic și depresia (m)etilică, spune, ceea ce spune în Demonii, ce să mai caut eu vreo altă explicație? Am găsit-o la o instanță supremă, de necontestat, la unul dintre cei câțiva iluștri părinți ai Marii Literaturi Ruse.

  Apreciază

 8. Faptul că monstrul din Rusia are terminații rusești si camere de rezonanță in mințile unora dintre con/cetățenii contemporani din alte tari (si vai, Romania nu face excepție) este de un ridicol trist si descurajant.

  Apreciat de 1 persoană

 9. Lavrov: Războiul din Ucraina „este rezultatul direct al voinţei SUA de a guverna şi domina lumea”.

  Uluitor. Un enunț absolut uluitor. Daca n-ar fi tragic ar fi de un comic colosal. Deci nu voința si dorința Rusiei de a guverna și domina lumea l-au împins pe Putin sa invadeze neprovocat o tara vecina, ci voința Americii…de a domina… Partea cea mai comica a situației este ca se găsesc cetățeni, in special ruși. care sa găsească gogomănia asta ca fiind explicația potrivită care absolvă Rusia de nenorocirile pe care le comite. Americani-s de vina. Au dorințe nepotrivite per se, dar potrivite cu faptele Rusiei. De fapt Kafka, Ionesco si Beckett sunt mici copii in ale absurdului. Uite aici autor grandios: Serghei L. omul lui Putin. Mentalitatea plină de nesimțire cu care-i desconsidera in subsidiar pe ucraineni sunt de aceeași sorginte cu cele care-l animau pe Joseph Goebbels… Iată ce se poate face cu o conducta de gaz.

  Apreciază

  • Radu Humor said

   Băi dobitocule ! Nu doar Lavrov susține acest pdv , ci orice om înzestrat cu puțină minte și destui bani ca să nu-i pupe-n cur pe alții ca să-și ducă mai departe căktul lui de viață, așa cum faci tu, nenorocitule !
   Adică vine unul tocmai din pizda mă-tii, pardon ,mă-sii de peste baltă cu armament de tot felul și mercenari, de ăia adevărați, nu ca tine, din căkți și tu să stai ca boul de Goe și să aștepți să vezi cam când are de gând senilul Robinette să-l împingă pe măscăriciul Zelinski peste pragul Maicii Rusiei.
   Viol în toată legea aplaudat de toată lumea bună , nu-i așa ?!
   Mai pe înțelesul tău, neghiobule : Vine unul noaptea și se ca kcă sub geamul casei tale, dar îți și mai bate în geam, trezindu-te din somnul cel de moarte în care te-aruncară stăpânii ce te plătesc, ca să-ți ceară și niște hârtie igienică. Și nu ca să se șteargă simbolic la cur cu textele tale, cum face orice ins , ci pe bune !
   Ce-ai face , dobitocule ?
   Ce faci și tu cu cei care-ți strică ploile nefiind de acord cu idioțeniile tale ; adică îl înjuri și-l arunci cât colo ….
   P.S.
   Ai noroc că suntem în Săptămâna Mare și nu te pot băga și-n pizda mă-tii, cum ai merita ! 😉

   Apreciază

   • Radu Humor oferă eșantioane ilustrative ale categoriei din care face parte: limbricii rusofili. Iată-l acum manifestându-si elanul retoric debordant, simțind-se devastator, insultător, satiric, un (dan) puric in miniatură, un limbric pupincurist al lui Putin, ajuns in extaz, in transa își permite curajos să-si iasă din sine însuși cu o tiradă de comisar al poporului. Poporul limbricilor ciripitori.

    Aflam de la Radio Limbricus că Ucraina, împinsă de la spate de SUA, avea de gând sa invadeze buna Rusie si de aceea merită să fie invadată si să-i fie distruse orașele, omorați oamenii, copii, femei, civili… Eh, Răducu, Răducu, rebut al speciei, ce bine ti-ar sta colcăind printr-un a-fund de Rusie, grijania mă-ti de jigodie irecuperabilă.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: