(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Ziua Planetei Pământ

Posted by Arca lui Goe pe aprilie 22, 2022

Statisticile lumii în timp real !

Este Ziua Pământului dar nu prea stie multă lume. Nimeni nu celebrează, nimeni nu sărbătorește, nu prăznuiește, nu se extaziază nimeni. Nicio paradă. Niciun sentiment. Nicio vorbă. La televiziuni. Nu e zi liberă de Ziua Pământului. Doar o zi indiferentă, oarecare, în calendare, fără anvergură. Ziua Pământului: un pămătuf. Nu e ca Zilele Naționale. Nu e nici măcar ca Ziua Femeii. E cam ca Ziua Bărbatului, nu mai mult. O ziulică, picată anul acesta (deloc întâmplător) in Vinerea Mare (eveniment ce se va mai întâmpla iarăși in 2033, cu ocazia încheierii războiului început anul acesta). Foarte mică Ziua Pământului. Puțin fast. Puțină emoție. Puțină bucurie. Puțină lumină. Un pic de primăvară. Poate va fi mai bine de Ziua Omului. Sau măcar de Ziua Continentului. Ce vor să vină. Curând. In această aceeași primăvară. Nu uita sa urmărești pentru cinci minute Statisticile lumii în timp real ca să vezi cum trece timpul, vine timpul, pe planeta de Pământ.

22 Aprilie – Ziua Pământului

Pământul este in centrul Universului nostru, singura planetă din lume populată cu oameni: familie, prieteni, rude, dușmani, colegi, vecini, cunoscuți, necunoscuți, oameni buni, oameni rai, femei frumoase, genii mari si frunți tembele si martiri dar si lichele, contemporanii, strămoșii si absolut toate întâmplările, emoțiile, gândurile sunt aici: pe Pământ-ul deocamdată. Ca importanță, pentru fiecare om, această planetă reprezintă 99.99% din întregul univers… infinit… si chiar mai mult. La multi ani planetei!

Update de Ziua Omului:

Mai sunt puține ore până la marea sărbătoare. Oamenii conștiincioși se pregătesc s-o întâmpine, fiecare așa cum stie el/ea/ei mai bine. Asa cum se cuvine. In câțiva ceasuri fi-va iarăși Ziua Omului. Iată Omul. Tuturor vizitatorilor, comentatorilor, observatorilor, care vor avea in curând acest prilej de bucurie, le dedic un gând bun si le urez spor in toate, în casă, in gând, în suflet, pentru un Paște așa cum și-l doresc, acolo în miezul lucrurilor din viața fiecăruia. Un mic pachet de vorbe dedicat în egală măsura tuturor acelora cu statut: vizitatori, comentatori, observatori:

Cel despre care se vorbește
Este viu
căci vorba l-a făcut pe om
si vorba l-a adus pe om
si tot cu vorba el se…duce…
Cel despre care nu se vorbește, ci se muțește
e mai fragil decât umbra celor ce n-au fost niciodată…
nevăzute si neauzite…
Munca, haina, vorbe care l-au făcut pe om
Mai mult decât era când nu era
Si acum e!
O vorbă-n vânt
O vorbă care se vorbește pe sine,
O ființa care se gândește pe sine,
Căci este viu
Cel despre care se vorbește…

27 răspunsuri sa “Ziua Planetei Pământ”

 1. Apreciază

 2. Apreciază

 3. Iosif said

  asteptându-l pe Go(e)dot…

  Apreciază

 4. Este Ziua Pământului dar nu prea stie multă lume. Nimeni nu celebrează, nimeni nu sărbătorește, nu prăznuiește, nu se extaziază nimeni. Nicio paradă. Niciun sentiment. Nicio vorbă. La televiziuni. Nu e zi liberă de Ziua Pământului. Doar o zi indiferentă, oarecare, în calendare, fără anvergură. Ziua Pământului: un pămătuf. Nu e ca Zilele Naționale. Nu e nici măcar ca Ziua Femeii. E cam ca Ziua Bărbatului, nu mai mult. O ziulică, picată anul acesta (deloc întâmplător) in Vinerea Mare (eveniment ce se va mai întâmpla iarăși in 2033, cu ocazia încheierii războiului început anul acesta). Foarte mică Ziua Pământului. Puțin fast. Puțină emoție. Puțină bucurie. Puțină lumină. Un pic de primăvară. Poate va fi mai bine de Ziua Omului. Sau măcar de Ziua Continentului. Ce vor să vină. Curând. In această aceeași primăvară. Nu uita sa urmărești pentru cinci minute Statisticile lumii in timp real ca să vezi cum trece timpul, vine timpul, pe planeta de Pământ.

  Apreciat de 1 persoană

 5. Adevărul este că e un pic bizar ca Ziua Pământului este pe 22 Aprilie (în luna Păcălelilor). Normal ar fi fost să fie pe 1 Ianuarie, de sf. Vasile. Nu? Stim (aproape) cu toții că Ziua de Naștere a Pământului s-a întâmplat cândva, înaintea erei noastre, cu peste 6000 mii de ani in urmă… Cu mai bine de 6000 de ani in urmă, într-o zi a fost creat pământul. Nu se putea să fie deja 22 Aprilie, pentru că timpul din calendarul terestru trebuie să fi început odată cu Pământul. Așadar trebuia să fi fost de 1 Ianuarie. Întâi Ianuarie în anul „n” înainte de Christos (sau după cum se zice din nou, după cum s-a mai zis, „înaintea erei noastre”). Poate că pe 22 Aprilie mai nimerit ar fi să fie Ziua Umanității (Ziua izgonirii din rai).

  Apreciază

 6. Dedicație celor care serbează Ziua Pământului:

  Apreciază

 7. Iosif said

  Apreciază

 8. In drum spre mitologicul Sabadell … … se poate face o escală si aici… (merită) într-un spațiu (…) care rezonează foarte bine la violoncel cu planeta. Înscrierile se pot face oficial sau din oficiu:

  Apreciază

 9. Ieri a fost ziua Pamantului dar a fost si ziua altei planete: Jack Nickolson. A împlinit 85 d ani.

  Apreciază

 10. Apreciază

 11. Mai sunt puține ore până la marea sărbătoare. Oamenii conștiincioși se pregătesc s-o întâmpine, fiecare așa cum stie el/ea/ei mai bine. Asa cum se cuvine. In câțiva ceasuri fi-va iarăși Ziua Omului. Iată Omul. Tuturor vizitatorilor, comentatorilor, observatorilor, care vor avea in curând acest prilej de bucurie, le dedic un gând bun si le urez spor in toate, în casă, in gând, în suflet, pentru un Paște așa cum și-l doresc, acolo în miezul lucrurilor din viața fiecăruia. Un mic pachet de vorbe dedicat în egală măsura tuturor acelora cu statut: vizitatori, comentatori, observatori:

  Cel despre care se vorbește
  Este viu
  căci vorba l-a făcut pe om
  si vorba l-a adus pe om
  si tot cu vorba el se…duce…
  Cel despre care nu se vorbește, ci se muțește
  e mai fragil decât umbra celor ce n-au fost niciodată…
  nevăzute si neauzite…
  Munca, haina, vorbe care l-au făcut pe om
  Mai mult decât era când nu era
  Si acum e!
  O vorbă-n vânt
  O vorbă care se vorbește pe sine,
  O ființa care se gândește pe sine,
  Căci este viu
  Cel despre care se vorbește…

  Apreciază

 12. Stely said

  Adevărat a Înviat cu pace și bucurie !👏🙏

  Apreciat de 1 persoană

 13. Florin said

  Adevărat a înviat.😀

  Apreciat de 1 persoană

 14. De vizionat pe YouTube: History of Earth – A portrait.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: