(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Ambiț

Posted by Arca lui Goe pe august 4, 2022

Cred că s-au cam încurcat un pic lucrurile in mini-tratatul de Sfinxo-babologia luciferică. Prin acumularea unor mici aberații si erori de paralaxă, direcția în care a luat-o firul epic s-a abătut de la cea avută în vedere initial, așa încât se naște o dilemă: ori o las să meargă în direcția pe care a apucat-o ori, ori operez corecțiile de itinerariu necesare pentru a o aduce înapoi la matcă. Până mă decid eu cum anume să ies din aceasta dilemă (neexistențială), pentru a evita lățirea în gol a acestui hiatus, as aduce în atenția prea-cinstitului cititor, citit si unic, si nu numai, ca plasă de prindere, propunerea de delectare cu alte dileme. Cea „veche” (de ex) are o serie de articole despre ambiț. Ținând seama de situația geo-politică actuală, de prietenia d-intre popoare, si de alte detalii ale noii (dez)ordini de zi, as zice că n-ar strica să aruncam o privire pe acest ambiț chinezesc:

Acum ceva vreme, un distins profesor al Universității din București povestea cum, ajuns într-o înaltă funcție publică, a fost invitat de gazdele sale din Republica Populară Chineză să viziteze un institut de relații internaționale. A fost plimbat, i s-au arătat diverse, dar la sfîrșit gazdele erau curioase să afle și ele ceva. I-au pus o întrebare care l-a surprins: „Care credeți că va fi situația peste 500 de ani?“.

În lumea noastră, post-iluministă, am fi socotiți adevărați profeți dacă am prezice ce se va întîmpla peste cinci săptămîni. Comuniștii chinezi își făceau planuri pentru următoarele secole.

Este și asta o formă de „ambîț“. Aici este momentul să fac o …” Continuarea se găsește AICI

Celor care au păreri pertinente despre acest subiect le-am rămâne recunoscători dacă le-ar partaja cu prea-cinstitul, etc. iar dacă nu, nu. Mai bine nu. Da?

211 răspunsuri sa “Ambiț”

 1. Spre deosebire de f multi eu stiu exact ce va fi peste 500 de ani. Si veti vedea ca am avut dreptate.
  Pina una alta, pina la drumul matasii, in Germania se cauta turbina. http://la-neamtu-tiganu.blogspot.com/2022/08/o-poveste-cu-turbine.html

  Ca e usor sa stii ce va fi peste 500 de ani, dar f greu sa afli ce va fi miine! Pt miine, sau poimiine, nu bag mina in foc.
  De ex. aici a venit toamna!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Stil said

  Eu cred ca in Ciaina peste 500 de ani se va vorbi engleza-chineza ceva de genul cip-cirip, oamenii nu vor mai avea ochii mici ci mari frumosi ca albastrul cerului, in loc de orez hot dog-ul va deveni parte din meniul traditional cantitatea o bucata la doua zile lucratoare, se va consuma un fel de votca dintr-un orez sfaramat tinut la botoi de stejar doar in zilele onomastice si cam atat.

  Apreciat de 2 persoane

 3. Despre Drumul Matasii stiu f putin, in schimb pot vorbi de Drumul Gazarului. Pe acest drum veneau intr-adevar gazari. Unii aveau butoaie cu fund dublu pt ca aveau si bautura, care pe vremea aia era drastic impozitata. Ori noi, gazarii, am fost din totdeauna pasionati de bauturi.

  Despre matase pot vorbi doar in contextul in care am lucrat la Krefeld vreo 20 de ani, considerat orasul matasii. Acolo se prelucra, inca din 1700. De fapt nu pot vorbi, deoarece cind am ajuns eu nu mai era nici matase. Mai stiu ca viermii de matase se hranesc cu frunze de dud, si din lemnul de dud se fac butoaie, care sunt extrem de bune la invechit tuica, se obtine o culoare galbena-aurie si un gust parfumat.

  Apreciat de 2 persoane

  • Superbe conexiunile propuse. De-a dreptul neuronale. 🙂 In același spirit as aminti ca in vechime Calea Lactee se numea Drumul Robilor. Nu Calea Moșilor.

   Cred că ar trebui să plantați si duzi ca să aveți in ce depozita țuica de corcodușe. 🙂 Apropo, am făcut odată o țuică de zarzăre, o nebunie si culmea (coincidentei) butoiul in care am ținut-o era de dud.

   Apreciază

 4. Unde se poate ajunge vorbind la întâmplare cu Olga? In Volga? (Salvatorului recompense) 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • Stil said

   Aldus cred că e in vacanță așa că nici o șansă Adole nu se bagă că își vede de treabă ei poate Doamna Stely sa vă salveze că altfel sunteți pierdut

   Apreciază

   • Aldus nu e in vacanță. E in concediu (a fost concediat). Adore nu stie să înoate (abia reușește să facă pluta in piscina din fata blogului). Doamna Stely de ce m-ar salva? Dl. Neamtu? De ce nu e pus pe lista salvatorilor de onoare? Cred că va trebui să mă descurc pe cont propriu. Nu știu tu pe unde o să scoți cămașa.

    Apreciază

 5. Văd că, dând curs cererii exprimată in topic, analiștii (aici de față) au preferat elocvența prin silențium. variantei in care să-si exprime explicit opinia despre cum, când si dacă China va ajunge liderul lumii si noul motor al omenirii. Dacă nu acum, atunci măcar peste cinci sute de ani (timp suficient ca să moară măgarul sau să piară samarul). Mai are China timp să devină lider al națiunilor, acuma repede, pe ultima sută (de ani) înainte de instaurarea globalismului izbăvitor? Sau nu? Aceasta-i întrebarea. Si răspunsul. D-voastră cum considerați? Că toate merg brambura pe lumea asta.

  Apreciază

  • Nu de mult s-a incheiat recensamintul Romaniei. Am inteles ca s-a oficializat scaderea populatiei cu X milioane.
   Deci in 500 de ani, v-am spus ca stiu exact, China nu va deveni liderul natiunilor ci va exista o singura natiune mondiala, Indo-China, si ceva minoritati nationale.

   Apreciat de 1 persoană

   • optimismo-pesimismul de rit mandarino-cantonez. Dar nu-i posibil oare ca Indo sa se anihileze reciproc cu China si (uite așa) să prospere minoritățile?

    Neamțu Țiganu dar oare d-voastră să nu fi auzit că China are probleme cu natalitatea mai grave decât Romania? Plus faptul ca vorbesc o limbă si o scriere imposibile care-i vor tine mereu ocupați…. cu detalii.

    Apreciază

    • China si cind scade creste. China town exista in toate catunele lumii.
     Eram in Danemarca, cu munca. Batea vintul, in Danemarca bate vintul tot timpul. Vreau sa maninc ceva, eventual traditional danez. Era o zona putin populata, o insula, vad undeva, pe malul marii, o cladire tipic daneza, din aia facuta din sipci, desi nu prea sunt sipci in Danemarca. Mi-era foame. Intru. Era restaurant chinezesc.

     Apreciază

     • China si când scade crește. China town există in toate cătunele lumii.” – Super cool sound… Cred că dacă v-ar vedea Winnie-the-Pooh sau Xi Jinping v-ar propune poet de curte la Bei-Jing, pentru ode si discursuri prezidențiale… mobilizatoare.

      Dar să nu ne alarmam in exces: 地狱没那么黑

      Apreciază

     • Cred că dacă v-ar vedea Winnie-the-Pooh sau Xi Jinping v-ar propune poet de curte la Bei-Jing, pentru ode si discursuri prezidențiale… mobilizatoare.

      Goie, aveam impresia ca te-ai dasteptat, dar m-am inselat. Nu poti sari din cutia cu chiaburule, comunistule, burghezule, putinistule, etc.

      Apreciază

     • Rromică si eu credeam că senectutea ti-a adus un strop de înțelepciune. Da’ de unde! Vorbește gura fără tine si-ti sare muștarul din senin…. doar așa… ca să-ti mai rupi din monotonie. Te-ai tâmpit dracului de tot. Sau iar te-ai certat cu muierea si acuma de descarci si tu pe unde poți si faci istericale pe net? Esti turbat? Marș javră că mă plictisești cu glumitele tale de doi bani. A dracului pielea pe țigan…

      Apreciază

  • Stely said

   Daca Rusia va pierde razboiul cu lumea occidentala ,nici China nu va avea multe variante de a-si face „ambîtul”. Ce a fost a fost, acum nu mai tine nimeni cont de rute istorice. „Drumul matasii „poate va fi renviit doar ca ruta turistica. Chinezii ca si rusii , in „ambîtul ” lor de a-si revigora imperiile viseaza la cai verzi pe pereti. Lumea se va schimba radical si in ce priveste tehnologia, dar si cultural – spritual. Eu sunt optimista, in sensul ca (simt ) va fi bine. Dar sa se treaca de hopul asta cu razboiul din Ucraina . Nu se stie ce va fi peste 500 de ani ,dar peste 100 exista previziuni optimiste . Dar mai departe numai Dumnezeu stie ce va fi .😳

   P.S. Evitati sfarsitul video-clipului sa nu visati urat la noapte. Dar nu va speriati . Noi nu vom fi martorii acelor vremi si nici copiii nostri si copiii lor etc…Dar facui socoteala si nepotii copiilor copiilor nostri vor apuca suta de ani din video clip. 🙂

   Apreciat de 1 persoană

 6. Analiștii politici de pe Arca lui Goe au vorbit (tăcând) in contradictoriu pe tema dată, reușind astfel să clarifice magnific faptul că există confuzii incompatibile unele cu altele in atitudinile cetățeniilor mioritici vizavi de subiectul propășirii Chinei si al iminentei supremații planetare a acesteia. Așadar nu ne-am lămurit deloc dacă (in viziunea corifeilor vorbirii in gol, experții in de toate, dar numai pe Arca lui Goe) evenimentul se va produce sau nu, dacă există motive serioase pentru ca aceasta schimbare de paradigmă geo-politica să se producă sau nu si dacă are China îndreptățire si mijloace sau nu pentru a se auto-promova in aceasta delicată poziției de lider mondial pe națiuni. Eșec absolut. N-am reușit sa aflam părerea navigatorilor in aceasta privința. Pana si enciclopedicul epopeic (recte Aldus) s-a abținut eroic in a-si expune viziunile si de a clarifica situația. Singurul care a încercat puțin marea cu degetul aducându-si aportul la dezbatere a fost pensionarul Neamțu Țiganu (expertul in confuzie si calambur ratat) care a prezentat fragmentar eșantioane din doctrina drumului găzarului. Sporind confuzia. Vin acuma si pun paie pe foc cu o întrebare ajutătoare, poate chiar două: Presupunând că-China va deveni cum-ne-cum liderul si motorul lumii (si ca SUA vor pierde acest rol) va fi asta de bine (de mai bine)? Va stimula asta progresul (tehnologic si social)? Cum va avansa omenirea mai departe? Desigur că in aceste privințe nu ne interesează cătuși de puțin realitatea (care cică e posibil să nici nu existe), ci realitatea din mințile navigatorilor care sunt in stare sa ia in considerare astfel de întrebări, adică că ce cred ei despre asta. Cât de tare își dorește căprioara să fie si China o tură la timona omenirii (care dă direcția de mers înainte)? Tu? Ai dori? Ai con-simți? Cu blazare sau cu bucurie? Da mă, tu. Chinezofilule. Singurul reper de la care am așteptări epistemologice intru clarificarea problemei prezentate aci sub camuflaj geo-politic este nimeni alta decât Olga noastră de zi. In rest slabe speranțe. Am menținut topicul prea mult si degeaba. 😦

  Apreciază

  • Stil said

   Nu prea as dori China de astăzi în locul SUA ce sa zic nu îmi place orezul nici puiul cu alune nici sosul picant nici produsele nici furnizorii de marfa doar unele chinezoaicele sunt frumușele așa că nici nu îmi pot imagina așa ceva mai buna sa vina lupii decât chinezii la putere

   Apreciază

  • Stely said

   Fara a avea prtetentia ca cele doua comentarii – cu video clipurile ( zic eu) destul de ilustrative „, au contribuit la ” clarificarea problemei prezentate aci sub camuflaj geo-politic” -mai incerc totusi cu altceva,cam in acelasi registru .
   Mentionez ca ,desi in articol nu este vorba de China, exista destule asemanari atat ca sa fie alaturi de Rusia la fel de „inclasabila , imprecticabila ” etc.

   Inclasabila, impracticabila Rusie

   E foarte greu de dialogat și de colaborat cu o nebuloasă… Fascinația pentru „Sfînta Rusie”, pentru „sufletul rus”, pentru „ideea rusă”, pentru cultura rusă este legitimă: e reacția firească față de orice realitate care se învecinează cu inanalizabilul, cu misterul, cu o energie în care fascinația și neantul iradiază cu egală intensitate. Admirația și teama, efortul rațional și inadecvarea, comunicarea și blocajul conviețuiesc ireductibil în atitudinea Occidentului față de un „partener” care evoluează constant între „dincoace” și „dincolo” de sistematizabil, între previzibil și surpriză. Rusofobia conviețuiește constant cu rusofilia, admirația cu panica, tentativa colaborării cordiale cu derapajul credul, contraproductiv. Acest „portret” a fost perceput de multă vreme, dar astăzi nu mai pare să fie prezent în mințile decidenților politici. Mai jos, mă voi strădui să rememorez cîteva „definiții”, de care n-ar fi rău să ținem seama. Ele dovedesc că „mama Rusie” nu e o problemă revărsată brusc asupra scenei contemporane. Și că perplexitatea și eficiența fragilă a guvernanților de azi ar putea fi corectate, pentru început, prin cîteva, minimale, lecturi.
   O primă recomandare: Alain Besançon, Sfînta Rusie, Humanitas, 2013. Cartea începe cu un citat din… Karl Marx, datat 1857. Îl reproduc, conștient că se vor găsi „radicali” gata să ia această sugestie a mea drept o dovadă a neo- sau cripto-marxismului meu… Iată textul: „Influența covîrșitoare a Rusiei a luat prin surprindere Europa în diferite epoci și a speriat popoarele din Occident, care au acceptat-o ca pe o fatalitate și n-au reacționat decît sporadic. Dar vedem că, alături de fascinația pe care o exercită, renaște mereu un scepticism ce-o însoțește ca o umbră, amestecînd nota ușuratică și ironică cu strigătele popoarelor aflate în suferință, bătîndu-și joc de însăși măreția puterii sale ca de un actor prost care vrea să-ți ia ochii și să te înșele. Alte imperii au stîrnit, în copilăria lor, îndoieli asemănătoare. Rusia însă a devenit un colos, fără să le fi risipit. Ea oferă istoriei exemplul unic al unui imens imperiu care, chiar și după realizări de anvergură mondială, continuă să fie socotit o problemă legată de credință, mai degrabă decît de fapte”.
   Și acum, o rapidă selecție din scrisorile din Rusia ale marchizului de Custine (1839):
   „Guvernarea rusească înseamnă disciplina taberei militare pusă în locul ordinii cetății, starea de asediu devenită stare normală a societății.”
   „A minți, aici, înseamnă a ocroti societatea, a spune adevărul înseamnă a zdruncina statul.”
   „Despotismul rus nu numai că nesocotește ideile și sentimentele, dar reface și faptele, luptă împotriva evidenței și învinge întotdeauna. Căci evidența însăși nu are apărător la ruși, la fel ca și justiția, atunci cînd stînjenesc puterea.”
   „Imperiul Rus are disciplină de lagăr în loc de un sistem statal, este o stare de asediu, redusă la rangul de stare normală a societății.”
   „Clerul ortodox rus a fost și va fi întotdeauna un fel de miliție, doar în uniforma sa diferită de trupele seculare ale împăratului. Preoții subordonați împăratului și episcopii săi constituie un regiment special.”
   „O armată de birocrați, aceasta este o adevărată durere a Rusiei. Acești domni formează un fel de nobilime.”
   „În Rusia, singurul zgomot permis sînt strigătele de admirație.”
   „În Rusia, conversația înseamnă conspirație, gîndul este răzvrătire.”
   „Pentru ruși, cuvintele sînt mai importante decît realitatea.”
   „Fiecare guvernator știe că el, la fel ca majoritatea colegilor săi, este în pericol să-și petreacă restul zilelor în Siberia. Totuși, dacă în timpul mandatului său de guvernator reușește să fure destui bani pentru a se apăra în instanță la momentul potrivit, va fura; dacă (cazul este imposibil) ar rămîne cinstit și sărac, ar fi pierdut. Aceasta nu este remarca mea, am auzit-o de la mai mulți ruși pe care îi consider de încredere, dar mă voi abține să le menționez numele.”
   „Rusia vede în Europa o pradă ce îi va fi cedată, mai devreme sau mai tîrziu, prin vrajba dintre noi. ”
   „Dacă veți întîlni nemulțumiți în Franța, folosiți metoda mea și spuneți-le: Duceți-vă în Rusia.” (E ceea ce îmi vine să spun mereu interlocutorilor care declară, melancolic, că „era mai bine înainte”: Păi, nu mai întîrziați pe-aici! Coreea de Nord, China, Cuba vă așteaptă! – n.m., A. P.)
   Nu e așa că multe dintre spusele de mai sus vă sună cunoscut? Și nu numai cu privire la Rusia de azi, ci și cu privire la România de ieri (care încă mișcă…).

   Publicat în Dilema Veche nr. 946 din 26 mai – 1 iunie 2022 autor Andrei Plesu.

   P.S Ma bucur ca interventiile Olgai au fost clarificatoare si salvatoare . 🙂 Eu ma „lupt ” cu altele mai inacalcite si fara prea multi sorti de a le descalci. 😦

   Apreciat de 1 persoană

   • E-hei, bătrânul domn Pleșu. Inca are vervă si știința vorbei. Si mai are si dreptate. Ferice de Dilema că-l are. 🙂

    Apreciază

   • @Stely – N-am înțeles la care intervenții clarificatoare si salvatoare ale Olgăi v-ati referit. 🙂 Cu atât mai puțin am înțeles cu ce lupte vă luptați d-voastră. 😦

    Apreciază

   • Plesu spune si el ceva, sa fie pe linie. Sigur ca o spune frumos, sigur ca are dreptate, de altfel nici nu e greu sa ai dreptate la tema data.

    Tare m-ar interesa sa spune insa ceva si despre prietenul lui, Liiceanu, sau despre prietena noastra von der Leyen. Dar, ar fi prea tare, precis o da anonima.

    Dar despre Basescu!

    Apreciază

    • Din cauză că d-voastră ați fost mai fidel ca spectator pe falia Antonesei, ați ratat prestațiile retorice ale d-lui Pleșu in contra băsescului (care băsesc pare-se că v-a marcat definitiv viața si con-știința). Pleșu a spus despre Traian Băsescu, spre spartul târgului, niște prostii care v-ar fi mers la suflet dacă ați fi avut ochi pentru Andrei-Gabriel mai mult decât pentru Liviu (care v-a si dat pe ușă afară). Ca consolare, special pentru domnia voastră, o dedicație muzicală de chic care sa vă meargă la suflet, extrasă din emisiunea „deșteaptă-te române” (valabil si pentru minoritățile conlocuitoare din diaspora):

     Apreciază

     • Da, am ratat eventualele corectii plesoiane. Desigur a avut dreptate si cind l-a iubit si cind l-a hulit pe Basescu. Ca Plesu are intotdeauna dreptate. Asta e blestemul lui, sa aiba intotdeauna dreptate. Probabil de aia nu scrie nimic de Liiceanu si de von der Leyen. Ii e frica sa aiba dreptate. Oare ce crede Plesu despre fracking?

      Apreciază

     • Cred că Pleșu nu crede nimic despre fracking. Ar trebui sa creadă? Dar de ce?
      Dumneavoastră ce credeți despre fenomenologia limitei sau despre politropie?

      Apreciază

     • Fracking ar putea sa-l ajute chiar pe Plesu sa-si incalzeasca curul la iarna. Politropia mai putin. Nu stiu cum se face dar uneori filozofii intra in teren si devin filozofi jucatori (jucausi) si alre ori s eretrag in catacombele de sub stadion.

      Apreciază

     • gândire si insolență de inginer de țară, „gândire” mărginită si … incorectă…

      Apreciază

     • @NT – Ce treabă ar putea avea fundul lui Pleșu (sau mintea d-voastră) cu fracking-ul? Cu ce este ajutat fracking-ul de comentariile d-voastra despre fracking? Si de ce ar trebui să fie si dl. Pleșu preocupat cu producerea aceluiași gen de gândire si de comentarii? Propuneți cumva ca toată lumea să se gândească in cor la fracking că s-i meargă acestuia bine si cu spor? Sau ce? Poate nu realizați dar d-voastră d-le inginer faceți mai degrabă filozofie si „poltropism” decât fracking, iar acuma nu promovați fracking-ul, ci filozofia d-voastră personală (materialism vulgar) in contra filozofiei d-lor Pleșu si Liiceanu. Pentru că așa v-a cășunat. Aportul d-voastră in dezvoltarea fracking-ului este fix egal cu al d-lui Pleșu. D-lui are însă o contribuție mai consistentă in filozofie. Încercați in zadar să-l concurați si să-l mușcați de curul său mare si rece.

      Apreciază

 7. Smaranda said

  Prognoză pe 500 de ani. Rasa neagră dispare. Creierul uman, pt functionare eficientă are nevoie de răcoare și schimb de experiență. Rasa albă se retrage la câteva triburi spirituale. Albul gândește prea mult și prost. Inefecient, corpurile devin fragile. Rasa galbenă și roșie este fizic robustă, o minte practică și simplă.

  Apreciază

  • După câte văd la tenis (si la fotbal, handbal, baschet, volei, hochei, polo, rugby…) prorocirile d-voastră nu se prea arată. Cam deloc. Rasa roșie ???! Vă referiți la armata roșie? 🙂

   Apreciază

   • Stely said

    Nu-mi dau seama daca „prognoza pe 500 de ani „adusa in discutie de Smaranda este preluata de undeva sau este o „productie ” proprie. Cred, mai de graba ,ca este preluata din vreo fituica a unui cult religios din categoria celui din care face parte unul dintre comentatorii Arcei lui Goe, de ex. ;(
    Altfel, daca este doar o parere personala , fara a vrea sa starnesc o disputa, consider ca d-ei promoveaza rasismul . Dupa parerea mea lumea (omenirea) este singura „rasa” care populeaza Pamantul la ora actuala . „Unitatea in diversitate „este singurul concept valabil care trebuie sa inlocuiasaca denumirea grupurilor de oameni dupa culoarea pielii sau forma ochilor etc. Culoarea pielii (neagra -alba) a stat la baza segregarii rasiale cum ar fi „apartheidul ” în Africa de Sud si a sclavagismului rasial in coloniile unora dintre tarile europene.
    Cum crede d-ei ca va disparea rasa neagra”? Asta sa fie cauza – incingerea creierului si a lipsei de experienta ? Cum trebuie „racorit ” creierul ?Este o idee stupida, zau .😨 La fel ca si aceasta : „rasa galbenă și roșie este fizic robustă, o minte practică și simplă” . Vrea sa spuna ca peste 500 de ani chinezii (mongolizii)vor domina Pamantul in mod natural ? O fi asa, dar trebuie sa stim mai bine cauzele. Eu cred ca daca va fi sa dispara cineva, aceea va fi Lumea (omenirea) intreaga care va fi inlocuita de alte entitati.😱 A se revedea video-clipul de mai sus.

    Apreciază

    • Macar d-na Smaranda are scuza ca a fost ieri martora unei întâmplări traumatizante. Dar dl. NT nu are nicio scuza. 🙂

     Apreciază

     • Stely said

      „martora unei intamplari traumatizante”? Nu stiu nimic . Despre ce intamplare este vorba ? M-as bucura sa aflu pentru a-mi cere (eventual)scuze de” deranjul” provocat, asta daca va considera d-ei ca trebuie. As vrea ,totusi , sa se reculeaga si sa explice in cateva cuvinte de unde i-au venit ideile acelea inedite.
      In ce-l priveste pe Neamtu banuiesc ca este, ca de obicei, lovit de damblale. 🤣

      Apreciază

     • Dacă d-na Smaranda o să vrea să vă lămurească o să vă povestească chiar d-ei întâmplarea. Dacă nu… o să faceți d-voastră investigații si o să aflați. 🙂

      Apreciază

     • Stely said

      Am facut ceva investigatii de unde mi-am dat seama ca doamna Smaranda ar putea sa fie victima unor intamplari traumatizante . Imi pare rau ca nu am facut lagatura cu relatarile d-nei de pe blogul „adorei” . Marturisesc ca am avut impresia ca, relatate asa- sub forma unor proze scurte- intamplarile nu au fost reale. De fapt si comentariul acela de mai sus are „iz” de proza scurta(sf) .Insa, orice ar fi sper ca doamna Smaranda se simte bine acum , si o astept sa vina sa ne spuna doar asta.

      Apreciază

     • Cum fu meciul? Simomnamente halepologic ! 🙂 Văzurăți?

      Apreciază

     • Stely said

      Vazui . Fuse binisor, dar cu putine emotii in setul doi. Ma bucur ca a scapat de belarusa .Cu Coco va fi mai bine. Hai Simo !

      P.S. Federer face glumite pe seama varstei lui:

      Știi că îmbătrânești când lumânările costă mai mult decât tortul. 🤣 Mulțumesc pentru toate urările uimitoare de ziua mea. 🍷🍰🎈

      Apreciat de 1 persoană

     • Bravo Simo. Baftă cu Coco. 🙂

      La multi ani Roger Federer. Al treilea mare tenismen al lumii. 🙂

      Apreciază

    • Smaranda said

     Dna Stely, dacă am o pasiune, aceasta este planeta și oamenii ei. Dealungul anilor, am citit și vizionat foarte multe documentare istorice, despre animale, plante, natură, etc. Planeta aceasta este fascinantă din toate punctele de vedere. Că aș putea promova rasismul pare să fie mai degrabă o concluzie intenționat răutăcioasă, dar doar pare. Sper.
     Dacă rasa umană supraviețuiește încă 500 de ani, atunci prognoza personală este una din cele multe altele posibile. Sau imposibile. Ca să explic scurtul comentariu ar trebui să scriu un roman întreg.

     Apreciază

     • Stely said

      Doamna Smaranda ,
      Constatarea mea precum ca ati promova rasismul nu a fost deloc rautacioasa ci una pe care am dedus-o logic din comentariul dvs . Am luat in calcul ca deductia mea nu este buna si tocmai de aceea v-am rugat sa faceti oarece clarificari pentru fiecare zicere in parte.
      „Zicerile” de aici, adica:
      „Creierul uman, pt functionare eficientă are nevoie de răcoare și schimb de experiență. Rasa albă se retrage la câteva triburi spirituale. Albul gândește prea mult și prost. Inefecient, corpurile devin fragile. Rasa galbenă și roșie este fizic robustă, o minte practică și simplă.”

      In comentariul de mai sus nu faceti nici o referire la intrebarile mele ci doar faceti niste generalizari sau asa zise precizari, care dupa parerea mea se cam bat cap in cap. „A fi sau a nu fi…”

      Nu ar fi de scris un roman ci doar niste raspunsuri simple la intrebarile mele :
      1) comentariul a fost scris de dvs ?
      2) daca da cum s-ar produce disparitia rasei negre si suprematia rasei galbene si rosii ??!! peste 500 de ani?

      Nu de altceva dar ati enuntat (totusi) niste posibile cauze, pe care eu le-am considerat a fi o „promovare a rasismului” motiv pentru care v-am rugat sa le clarificati.
      Spre exemplu, la ora actuala creierul nostru functioneaza eficient ? Daca da ,cum se produce asa zisa racire a lui pe timp de vara ? Aaa , presupuneti ca peste 500 de ani atmosfera Pamantului va fi atat de incinsa incat creierul nu mai poate functiona ? Pai ce, doar creierul rasei negre se „incinge” ? Eu cred ca, dimpotriva , populatia de culoare din zonele ecuatoriale si sub ecuatoriale sunt cele mai rezistente la racire si incalzire, n-ar avea de ce dispara doar ele.
      Faptul ca spuneti despre rasele „galbene si rosii !!??” ca au un fizic robust, minte „practica si simpla” nu inseamna (dupa parerea mea) decat ca le faceti un fel de reclama (promovare ) .Asta e…

      Apreciază

     • @Stely – d-na Smaranda vorbește smărăndeasca (un idiom ancestral cu accente ezoterice) care nu poate fi citit in cheie directă, pretându-se la interpretări. Din păcate interpretul nostru lipsește nemotivat din galantar, ceea ce însă nu-i mare pagubă pentru că oricum traducerile sale erau uni-sens (fără sens) in direcția unul alt idiom (aldusiana prozaica) compus din rumeguș verbal. Prin urmare nu cred ca interpelarea d-voastră să poată face pereche cu mesajul d-nei Smaranda si, prin urmare, nu va rezulta ecou. Ceea ce însă cred că n-ar trebui să vă indispună…

      …ci mai bine păstrați-vă loc pentru meciul Simo – Coco. Să speram că va fi o întâlnire simonamente halepologică. 🙂

      Apreciază

     • Stely said

      Ma uit si sper …Se parea ca se termina repede dar”simonamente” incepe sa se „halepoblegeasca” . Uf ..

      Apreciat de 1 persoană

     • Să-ti bați copiii cu basca udă si alta nu! 🙂

      Apreciază

     • Finalmente simonamente halepologic !!! Toronto, vânt puternic. Coafura rezistă. (Dar cam stăm prost cu condiția fizică. Si dați-mi voie să vă spun, si cu rapița. Rapița e moft). Însă totul e bine când se termină cu bine. 🙂 Cine urmează? Vrem altceva. Un criminal adevărat sa meargă la pian.

      Apreciază

     • Stely said

      Gataaaa!! 🎉 Mi se încinsese creierul , dar brusc mi s-a racorit .Ah ,sa tot respiri!! Sa ne bucuram, asadar , Bravo „simonamente!!”
      P.S. Cum adica „stam rau cu …rapita” ? Stiam ca rapita este o planta melifera si mierea e buna nu moft.🤤

      Apreciază

     • Stely said

      „criminala ” si nu prea … dintre Pegula si Putintseva . Meciul incepe acum. Favorita ar fi Pegula dar nu stiu sa fi jucat vreodata cu Simona . Merg sa fac „investigatii” si va informez.

      Apreciază

     • Dacă se face rapița vă duc (cu vorba) la Pucioasa. 🙂 In caz că nu veniți in vizită, pe la mine prin Suedia. 🙂

      Să ne bucuram pentru succesul Simonei in contra clientei ei dintotdeauna (Coco Gauff) dar… Mă cam îngrijorează impresia de epuizare… de sfârșit al resurselor d-nei Iruc. Dacă nu-i administrează Tony repede niște miere de albine sau de trifoi cu patru foi parcă o văd data viitoare gâfâind si fără aer.

      Apreciază

     • Stely said

      Pai decat sa ma duceti”cu vorba” la Pucioasa mai bine vin „in vizita „in Suedia . Deci ar fi normal sa sper sa nu se faca rapita . Dar sezonul rapitei a trecut si pana in primavara mai e. Toamna insa se numara bobocii si sper sa fie de bine. 🙂

      Apreciază

     • Întrucât încă n-am luat niciun premiu Nobel, din păcate n-am vizitat Suedia, iar alt motiv de a mă duce pe acolo nu prea văd. Dar până la Paris parcă as da o fugă. 🙂

      P.S. Există de doi lei speranță ca Nole să poată participa la US Open. Ar fi un motiv serios pentru o vizita la New York. 🙂

      Apreciază

     • Stely said

      Aa, daaa !! Am citit si eu ceva despre doi congremeni care ii vor cere lui Biden sa-l lase sa intre in tara . Cred ca ar fi cazul sa sa-l lase ca n-o fi prost sa-l faca pe Putin .Plus ca le-ar inchide gura si „trumpistilor” care au devedit brusc fani Djokovic si tipa in gura mare cat de idiot este ca nu-l lase sa joace .
      Dar lasand „intrigile” de o parte cred ca Biden va semna actul .ca semn ca face ce-i corect si bine. Hai Nole!
      Si apropo , daca mergeti la New york sa trimteti un semn pe Atca lui Goe … o poza din trbuna , bunaora .
      P.S. „criminala ” va fi Pegula . Nu stiu ce sa spun. Are in palmares doar un trofeu micut si cateva sferturi de finala , insa anul asta a fost in mare forma fiind in top 10.Hai Simo, ca se poate !

      Apreciază

     • Palmaresul Pegulei nu contează. Contează palmaresul Simonei… in materie de înecat ca tiganul la mal. Când face apel la palmaresul ăsta nu contează cu cine joacă. Poate fi nobody Rabakina sau si mai nimeni de atât. Dar să fim optimiști si să sperăm la o finală cu parfum de alte vremuri: Halep contra Pliskova.

      Apreciază

     • Stely said

      Aha, despre speranta asta era vorba:

      „Novak Djokovic a primit o veste nesperată înainte de ultimul turneu de Grand Slam al anului. Ieri, CDC (Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor) din Statele Unite ale Americii a anunțat că persoanele vaccinate și nevaccinate împotriva COVID-19 vor avea aceleași indicații de acțiune în țară. Mai exact, nu se vor mai face diferențe între persoanele vaccinate și cele nevaccinate. În acest fel, se deschide o mică portiță pentru ca al doilea cel mai titrat tenismen din istorie să intre în țară și să joace la ultimul Grand Slam al sezonului.”

      urosport.ro/tenis/mesaj-din-sua-nevaccinatii-tratati-ca-vaccinatii-ce-se-intampla-cu-novak-djokovic-inainte-de-us-open_sto9081908/story.shtml?fbclid=IwAR1B

      Apreciat de 1 persoană

 8. Smaranda said

  „Celor care au păreri pertinente despre acest subiect le-am rămâne recunoscători dacă le-ar partaja cu prea-cinstitul, etc. iar dacă nu, nu. Mai bine nu. Da?”
  Ups, am observat prea târziu pe ” mai bine nu”. Dl Goe sorry, șocul bată-l vina.😏

  Apreciază

 9. Iepurele de Martie said

  Sa ne intelegem: „basescopat” nu inseamna doar „sustinator fanatic, nociv si perfect idiot al lui Basescu”. Sigur, in sensul lui strict, asta inseamna. Intr-un sens mai larg, insa, „basescopatul” e orice cretinoid care nu numai ca a pus, ci pune inca botul, si acum, dupa moartea politica a retardatului si atoatedistrugatorului Basescu Traian, la imbecilitatile rudimentare, puerile si rizibile cu „comunistii”, dupa decenii de la caderea comunismului, si cu „coruptii”, stransi exclusiv in PSD, care fac cea mai mare crestere economica din UE de cate ori „vin la furat”. Basescu a trecut, basismul si basescopatii raman, mosteniti, logic si previzibil, „idei” si mase tembelizate si manipulate, de Iohannis si de orice alt viitor regim „de dreapta”.

  Din capul locului, „motivele” pentru care basescopatii si-au sustinut idolul au fost absolut cretine, rupte de orice realitati: principalele probleme ale Romaniei erau si sunt economia, industria, agricultura, productia; pe basescopati, insa, ii durea ca „hotii” si urlau cat ii tineau bojocii contra celor care administrau eficient economia si pentru cei care o distrugeau de cate ori veneau la guvernare.

  Alta mare problema a Romaniei era si este suveranitatea: suntem cea mai imbecil, consecvent si fara de folos slugarnica tara din Europa, ii pupam in cur pe „aliatii” americani si pe „colegii” europeni nu numai fara sa castigam nimic, ci sacrificandu-le totul: nu avem o economie proprie pentru ca trebuie sa aiba ei. Adoptam toate cretinismele halucinante si daunatoare – energie „verde”, majorari ale pretului energiei clasice, drepturi pentru homosexuali si piste pentru biciclete… – pentru ca asa ne impun ei. Ungaria si chiar Polonia isi sustin cu inversunare interesul national si resping sistematic aceste aberatii. Noi le acceptam fara sa cracnim, ca cea mai de cacat tara europeana. In ciuda tuturor acestora, pe basescopati ii durea (si ii doare) ca Rusia si „comunistii”, dupa decenii de la iesirea de pe orbita Rusiei (incepand cu Dej) si de la caderea comunismului.

  De-aia spun: „comunistii” si „coruptii”, aceste doua „idei” simple, rudimentare, puerile si ridicole, cu care Basescu le-a spalat creierele basescopatilor, au fost, din start, absolut cretine. Ce a mai ramas, totusi, azi, din „motivele” pentru care, timp de un deceniu, basescopatii l-au pupat in cur cu furie si agresivitate pe Basescu? Rudele si curvistina „luptatorului anticoruptie” au devenit pensionarii regulati ai inchisorilor, iar „luptatorul” insusi a ajuns sa-si injure cu insistenta DNA-ul. „Luptatorul contra comunismului POSTcomunist” e, azi, un fost turnator la Securitate dovedit, caruia, din acest motiv, i s-au luat casa de protocol, paza si salariul de fost sef al statului.

  Toate astea erau, de fapt, absolut evidente din start. Abia acum, insa, au devenit oficiale. Care e reactia basescopatilor? Faptul ca, timp de un deceniu, s-au lasat pacaliti de un escroc de doi bani le provoaca dubii cu privire la propria lor inteligenta? Recunosc public c-au gresit? Isi pun cenusa-n cap? Renunta pentru totdeauna sa „faca politica”, de frica sa nu greseasca iar (cand ai luat plasa odata, intr-un asemenea hal, vei lua mereu, nu e nici o indoiala)? Nici pomeneala! Ei sunt, in continuare, siguri pe ei si tari in gura.

  Acum, DE CE SCRIU TOATE ASTEA? Nimic mai simplu: pentru ca, absolut intamplator, dupa ce-l dadusem de mult dracului si uitasem de existenta lui, l-am identificat, in sfarsit, pe basescopatul sinistru care-si spune „d-l Goe”: e Daniel Onaca din Malmö, Suedia, emigrat in 1986, fost bibliotecar.

  Sictir!

  Apreciază

 10. Iepurele de Martie said

  CINE ESTE „D-L GOE”: nuestrarevolucionsocialista.wordpress.com/2022/08/12/cine-este-d-l-goe/

  Apreciază

 11. Iepurele de Martie said

  Poate cu „https” la inceput merge sa dai click direct pe el, fara sa-l mai hasurezi cu albastru si sa selectezi „Go to web address”:

  CINE ESTE „D-L GOE”

  Apreciază

 12. Stil said

  Am și un un ambit vreau sa scriu o poveste, ficțiune dar nu știu despre ce? mai mult decât asta pe mine dacă mai pui la treabă fac dar daca nu mă pui la treabă găsesc altceva de făcut și nu mai scriu. Așa că aștept propuneri despre subiectul povești la maniera musai trebuie sa scriu despre….

  Apreciază

 13. raduprajan said

  CINE ESTE „D-L GOE”

  Pentru cei interesați, am pus și poze. Așadar, leul de tastatură care – deși, pe vremuri, ajungea în pragul depresiei și al crizelor de nervi de câte ori „Neamțu’ Țiganu’” îl gratula cu „Sugi pula!” – răspunde azi obraznic și obscen – „S-a întors iepurele si a venit să-i dau mure. In gură.”; „Insul respectiv umbră cu gura deschisă după morcov.” – , e un boșorog pleșuv, de 72 de ani, care nu prea mai are nimic de dat în gură nimănui, și asta încă de mulți ani. De fapt, n-a prea avut el niciodată, judecând după modul în care, pe blogul alternativ, azi abandonat, se plângea de singurătate și își căuta prieteni… pe net. El, la „Despre”: „…am găsit adăpost la apa Nissei, într-un sătuc de basm, unde, în zilele de lucru, împrumut sătenilor cărţi la bibliotecă, iar în cele libere, hălăduiesc prin pădure ori prin paginile clasicilor…”. O comentatoare: „…ce ți-ai putea dori mai mult???”. El: „Un cerc de prieteni apropiaţi, pentru a întreţine şi împărtăşi cu cineva această stare – ştiut fiind că bucuria împărtăşită e dublă”. Singurătatea asta stranie și fuga din țară duc cu gândul la un homosexual gen Neculai Constantin Munteanu, emigrat în căutare de țări mai… tolerante. Cine știe…

  Apreciază

  • Iepuraș văd ca aluziile pur vegetale ti-au stârnit emoții si speranțe. Te-ai dus cu „gândul” prea departe, desi, când avem in vedere o „minte” ca a ta, utilizarea cuvântului „gând” e ușor abuzivă.

   Dacă in locul unui morcov proaspăt preferi morcovul d-lui Daniel Onaca asta este strict treaba ta. Dreptul la opțiune. Iar cand mai vii pe Arca lui Goe, dacă nu mai vrei sa-ti dau mure, pot sa-ti oferi zmeură sau coacăze. Te rog să ai in vedere si oferta Olgăi că te-a văzut gingaș si s-a voluntariat să-ti ofere si ea ceva.

   Cum l-a scos iepurele pe suedez din pălărie este totalmente neinteresant in context (Radu Pajan este literalmente dement, iar „blogul” care-l menține nu lasă niciun dubiu in aceasta privință), dar ar fi interesant de aflat unde si cum s-a re-intersectat arătarea cu „Arca lui Goe”? Auzi Radu, de la ce farmacie iți iei tu medicația? Ai rețetă presupun. 🙂 Dar de la ospiciu cum ai scăpat? Ai ieșit cu bilet de voie? Sau te lasă asistenta să te joci pe laptopul ei?

   Apreciază

   • Goe, ce te-a prăjit domnul Prăjan! Stupidă încercarea dumnealui de-a te da în gât, nu zic nu, întâi că orice demascare necesită o probă, or citarea unui articol de blog (al dumnealui) nu e probă, apoi demascarea, dacă-i zicem așa, îți demască vârsta, chelia și meseria. Primele două nu sunt infracțiuni, iar bibliotecăria nu-i chiar o profesie de ocară, nicio profesie n-ar trebui disprețuită, nici măcar aia de farmacist.
    De ce te inoportunez cu intervenția asta: deși domnul Prăjan merita o bruftuluială de-aia cum ai tras în Gară, cu handicapat, retardat, gunoi etc., văd că ești foarte „politicos” cu dumnealui și-l servești, eufemistic, cu morcovi și fructe de pădure, ocolind cu precauție sănătosul meniu cu carne, atât de omenesc.
    Cum vine asta? 🙂

    Apreciază

    • D-na Carageani n-am prea înțeles întrebarea. Ați putea reformula întrebarea cu cuvintele d-voastră ? Era o întrebare nu? Ah, nu.

     Ideea că m-as strădui să fiu mai blajin si mai tolerant cu imbecilii de pe blogul meu decât as fi fiind in deplasare cu cei de aiurea este pur si simplu naivă. Presupun că nu doriți d-voastră s-o testați personal pentru un amărât de rest de oftică ce v-a rămas pe stoc la marmacie. Hai să fim cucoane serioase. Eu unul mă abțin de la excese, aplicând fiecăruia strictul necesar pentru a produce efectele scontate. E vina mea că iepurele s-a mulțumit cu doză mai mică decât nesimțiții pe care-i întrețineți pe gratis in gară? Pe gratis, adică degeaba. Ar trebui să-mi fiți recunoscătoare (nu să vă înfoiați la mine) pentru că după tratamentul administrat leprele d-voastră au început (așa la misto) să vă comenteze chipurile on topic dându-vă astfel prilejul să croșetați retoric milieuri prozaice pentru maidanezii de pripas, adică că să prestați activități care să vă mai abată atenția de la angoase. Si in loc de recunoștință domnia voastră îmi veniți cu compuneri aldusiene? Păi e frumos?

     Apreciază

     • Aldus said

      🙂

      Deci mai-nou-vechiul comentator cu nume Radu Prajan venise aici trimis de Renata. Aluzia aceea la farmacia de unde-și ia, chipurile, medicația. Iar când Renata vine aici, o face trimisă de mine sau în orice caz îți servește un text de-al meu. De unde sfatul să reformuleze în cuvintele ei compunerea aldusiană pe care a scris-o.

      Ce-ți e și cu lumea asta: toți se ascund, toți sunt duplicitari, toți sunt cu dichis…

      Apreciază

     • Aldus ești idiot si nu te dezminți, consistenta 100%. La fel si hazul involuntar din pseudo-presupunerile in care-ti găsești prilej de vorbă. Care va să zică că Iepurele de Martie e ca Carageani, iar doamna e domnișoară? Așa te gândești tu că mă gândisem? Wow ! Si mai si vii să mă dai de gol? Mă nu cumva tu ești Radu Pârjan?

      Unde anume s-a re-intersectat Iepurele de Martie cu Arca lui Goe (de i s-au declanșat halucinațiile suedeze si sindromul Stockholm), rămâne o întrebare validă, iar ipoteza „gara”, pe care o sugerezi dintr-o atingere cu cuvântul; „farmacie” (vai dar ce perspicace ești), desi nu-i deloc musai, nu-i lipsita complet de plauzibilitate. Genul similar de încărcătură emoțională la Iepurele de Martie si Javrele peroniste si cvasi-sincronicitatea smintelilor lăsa loc pentru luarea in considerare a acestei ipoteze. Tie însă, pentru ca ești extrem de curioasă si de obsedata de „goe” iti pot sune ca cel mai probabil totul nu-i decât o simpla coincidență. Iepurele de Martie nu s-a reîntâlnit pur si simplu nicăieri cu Arca lui Goe, ci a făcut pur si simplu o atingere pe interior, un scurt-circuit specific afecțiunilor psihice de care suferă. Nu-i prima oară când mă „acuză” si mă „demască” că as fi fiind scandinav. Totul i se trage de la faptul că uneori utilizez „å” in loc de „ă” despre care investigațiile sale i-ar fi sugerat ca denotă norvegianism. Probabil că s-a întâlnit cumva pe vreo traiectorie cu „suedezul” Daniel Oanca (care o sughița fără sa stie de ce) si atunci iepurelui o lămpiță i-a făcut „aha”, ăsta e Goe. Asta e cel mai plauzibil scenariu. Acuma cum singura statie in care in care mă aflam momentan in hârjoane cu niște ciumeți amarnici era gara, era firesc să consider ipoteza pe care tu, exagerat de perspicace, o dai ca certitudine in mintea lui „goe” (pe care o ști deja ca pe propria ta minte, aia mică-mică si veselă). Sper că nu te superi că te-am folosit de șa. Aștept iapa la interval. Să vedem ce-a priceput. Tu, daca vrei, poți încerca sa ghicești cine e „iapa”. Încerci? Nu te precipita.

      Aldus, dacă ai ști tu câte alte persoane si personaje a fost „cu certitudine” dl. Goe, in fel de fel de minți (cam ca a ta dar si mai răsărite de atâta), te-ai amuza si tu de varianta „bibliotecarul suedez”, la care văd că se cam chinuie si d-na Carageani să pună botul (la vârstă, chelie si meserie), ca sa-si pună in valoare mai bine tinerețea, coafura si profesia. Tu să fii sănătoasă. 🙂

      Apreciază

     • Deh, n-a apărut iapa, dar a nechezat șobolanul. Mai mult a guițat.

      Aldus, măi dar tu, care de regula ești foarte perspicace si vigilent, nu ai chiar nicio interpretate psihologica in cheie aldusiana a situației? Slab, foarte slab, Aldus. Nu mă așteptam la asemenea blocaje din partea ta. 😦

      P.S. Din păcate pentru poziția de mascotă pe Arca lui Goe cred că va trebui să mă bazez in continuare pe tine, întrucât se pare că i-au mărit ăștia doza de sedative iepurelui fără urechi si s-a blegit.

      Apreciază

 14. raduprajan said

  „Totul i se trage de la faptul că uneori utilizez „å” in loc de „ă” despre care investigațiile sale i-ar fi sugerat ca denotă norvegianism. Probabil că s-a întâlnit cumva pe vreo traiectorie cu „suedezul” Daniel Oanca (care o sughița fără sa stie de ce) si atunci iepurelui o lămpiță i-a făcut „aha”, ăsta e Goe. Asta e cel mai plauzibil scenariu.”

  Ești foarte aproape. Completez eu restul, pt. ca banuiala să devină certitudine: „å” in loc de „ă” nu mi-a sugerat, ci mi-a indicat neîndoielnic o notă nu doar de norvegianism, ci, în genere, de țară nordică. Să lăsăm glumele: numai cine are o tastatură pt. o limbă nordică poate folosi „å” în loc de „ă”, când scrie fără diacritice, iar „å” e singurul „surogat” de diacritică pe care-l are la îndemână. Și numai cine trăiește într-o țară nordică folosește o tastatură adiacentă.

  Pe urmă: Onaca e originar din Reșița. „Goe” la fel. N-am chef să mă lungesc cu argumente, căutări, citate. Cert e că Goe, personal, a dezvăluit asta, mai mult sau mai puțin involuntar, și pe blogul Gabrielei Savitsky, și aici (în mod discret). Cine știe, cunoaște.

  Apoi: ca și Onaca, „Goe” este, în mod evident, un pseudo-intelectual. Adică unul care a făcut niște studii superioare târzii, care n-au mai putut repara mare lucru din greșelile de scriere („mă-si”, cu un singur „i”), semidoctismul, jocurile de cuvinte și încercările literare puerile și penibile.

  Altceva: ca și Onaca, „Goe” e un băsescopat feroce. Ca și el, face, pe blog, liste cu PSD-iștii condamnați definitiv sau cercetați pt. corupție. Ca și el, citează, pe blog, articole din Pleșu și Tăpălagă (!), îl menționează pe Octavian Paler și-l înjură cu sete pe Dorin Tudoran.

  Ca și Onaca, „Goe” face „poezii”, se interesează de haikuri și de Nichita Stănescu.

  Cu Onaca, „Goe” s-a întâlnit, de câteva ori, ca comentator (nu „ca și comentator”, cacofonia nu e o greșeală, „ca și” e), pe blogul Gabrielei Savitsky, la aceleași articole. Și nu e prima oară când a comentat, la aceleași articole, sub diverse pseudonime: „Dl. Goe”, „arcaluigoe”, „RALG”.

  Vârsta lui Onaca și cea a lui „Goe” coincid.

  Să nu uităm nici IP-ul celor câteva comentarii postate, de-a lungul timpului, de „Goe” pe blogul meu: Frankfurt, Germania. IP care, de fapt, nu denotă locația exactă a comentatorului, ci doar un server colectiv, dar, evident, nu prea îndepărtat de locația persoanei. E aproape Germania de Suedia? Eu zic că e. Oricum, IP-ul ăla categoric nu indică România.

  În încheiere: din toate aceste indicii, numai Reșița, emigrarea, „å”-ul (FĂRĂ DUBIU, o țară nordică!), băsismul furibund, „clasicii” citați pe blogurile lui Onaca și lui „Goe” și ura personală contra lui Dorin Tudoran ar fi suficiente, ca să contureze o certitudine. O coincidență, mai treacă-meargă. Nu, însă, atât de multe și atât de „speciale”.

  N-are rost să negi. La fel de penibil și de laș a încercat să nege, la început, și „contele”/„d’Artagnan”, pe numele real Narcis Eugen Herescu, din Focșani. Până a înțeles că n-are sens și-a renunțat. De altfel, DE CE ai nega?! De ce te temi? Ți-e rușine cu opiniile politice, cu tentativele literare? Păi, dacă le ai, respectiv le faci, asumă-ți-le! Fii mândru de ele (că, atlfel, nu le-ai mai avea/face)!

  Apreciază

  • raduprajan said

   Știi de ce-am scris toate astea? Nu ca să-ți demonstrez, ție și tuturor, că am dreptate și n-are rost să negi. Ci pt. că te-am văzut sincer îngrijorat, în diverse mesaje: „Ar fi interesant să aflăm cum a ajuns Iepurele de Martie la suedez”; „Suedia n-am vizitat-o niciodată”; „Ăsta e cel mai plauzibil scenariu” etc.

   Cunosc perfect psihologia specimenelor de genul tău (și psihologia specimenelor în genere) și vreau să știi că nu te-am găsit cu ajutorul nici unui fost securist sau „milițean” (vorba ta și-a lui Onaca), care ți-a anchetat, în vremuri de tristă amintire, abaterile juvenile, până te-a gonit din țară.

   Apreciază

  • raduprajan said

   Și încă ceva: cu fraza asta:

   „varianta „bibliotecarul suedez”, la care văd că se cam chinuie si d-na Carageani să pună botul (la vârstă, chelie si meserie), ca sa-si pună in valoare mai bine tinerețea, coafura si profesia”,

   mi-ai confirmat în mod CATEGORIC și PLENAR bănuielile (de fapt, certitudinile). Pt. că ea, fraza, denotă că te-ai simțit lezat, deci că EȘTI într-adevăr posesorul vâstei, cheliei și meseriei respective. Și ai ținut musai să dai o replică similară și la fel de usturătoare („tinerețea, coafura și profesia”).

   Îți spun: erau mulți psihologi fini în fosta Securitate.

   Apreciază

   • @Radu ” erau mulți psihologi fini în fosta Securitate.”. – Wow! Erați așa de fini ca v-a cam căzut șandramaua tovarășe gradul, Pe partea „psiho” e clar că ești (e incontestabil), dar cum mai răducule tu te încadrai la categoria finuți? Fugi mă șobolanule cu fanfaronadele astea de dement decrepit că te vede naibii vreun tovarăș fin de-adevăratelea cum întinezi idealurile si nu mai primești bilet de voie de la ospiciu pe următorii 5 ani.

    @Renato, Renato, doamno, va place acum ce-ați făcut? Ați venit cu para cum că alții au primit mai mult si i-ati stârnit ambiția băiatului si uite că a venit prompt după suplimente. Eu suplimentele i le dau (că-l cunosc), dar medicamentele de pe rețetă i le dați d-voastră, compensate. Doar că va trebui să-i măriți dozajul că uite ce nervos e. Nu-l mai trimiteți la doctor, ca-i trebuiau oricum IERI. Ci doar priviți-l, ascultați-l si folosiți-vă competența si abilitățile si decideți in consecință, in acord cu fisa postului si cu responsabilitatea care vă revine din faptul ca l-ati zgândărit cu comentarii stupide liber exprimate. Sau ma rog cum considerați si d-voastră. Oricum după ce-i trece criza poate il luați in gară in colecția d-voastră de maidanezi. I-ar sta bine împreună cu ceilalți. Părerea mea.

    Apreciază

  • raduprajan said

   „…ca și Onaca, „Goe” este, în mod evident, un pseudo-intelectual. Adică unul care a făcut niște studii superioare târzii, care n-au mai putut repara mare lucru din greșelile de scriere („mă-si”, cu un singur „i”), semidoctismul, jocurile de cuvinte și încercările literare puerile și penibile.”

   Nici din injuriile obscene, mai mult sau mai puțin voalate, jenante la orice vârstă. Un om simplu, un mitocan cu pretenții de intelectual, căruia studiile superioare târzii nu i-au dat nici măcar un lustru. Și tot la categoria „om simplu și mitocan” intră și părerile politice: „hai la luptă cu corupția și cu comuniștii!” (din spatele altui mare mitocan, Băsescu Traian). Chestii simple, puerile, pe înțelesul omului de pe stradă, care nu pricepe nimic din macroeconomie și geopolitică.

   Apoi: era clar din start că, la cât timp îți permiți să pierzi, de ani de zile, cu blogul ăsta de căcat, ai (sau ai avut) o meserie care-ți permite să tai frunză la câini. Or, o profesie care să-ți lase mai mult timp liber decât cea de bibliotecar „într-un sătuc fermecător” (vorba lui Onaca), zău, nu cred că există!

   În fine: crede-mă pe cuvânt, doi români băsescopați, cu ambiții poetice, născuți și crescuți în Reșița și emigrați într-o țară nordică („å”-ul nu înșeală!), c’est deja trop, e deja prea mult, cum spun francezii. Lumea e prea mică pentru două specimene ca tine. Iar Scandinavia e de-a dreptul neîncăpătoare.

   Apreciază

  • Ia uite Aldus, că nu ești singurul „psiholog” ambulant care dezleagă enigme si compune pofilele personajelor. Din salonul furioșilor si-a făcut apariția intempestivă fiorosul iepure de martie, depunându-si cu vitejie candidatură pentru postul de mascotă pe Arca lui Goe. Ce faci? Te bagi? Accepți provocarea sau te dai la o parte?

   Va rugam nu închideți aparatele. Urmează teatru radiofonic. Vă prezentam piesa „Iepurele turbat”, tragi-comedie intr-un singur act cu un personaj ratat: rozătorul defect. Rugam aparținătorii să si-l asume.

   Apreciat de 1 persoană

 15. Stely said

  Am avut impresia ca – de vreme ce madam CMM s-a facut de rahat cu obsesia Goe-Iova, obsesie sustinuta cam cu aceleasi „argumente” precum acest prajan (iepurele de martie)referitoare la comportamentul lui”goe-goita”si scrierile lui pe care le cosidera a fi”slabute”- au disparut obsedatii care vor cu tot dinadinsul sa-l deconspire pe Dl Goe.Ma amuza cum acesti indivizi cu un comportament indoielnic fac niste asocieri ca aceasta intre „Goe” si Onaca .
  Cum i-am spus si doamnei CMM si celor care au pus botul la idioteniile ei, unul fiind Dorin Tudoran, care de asemenea l-a vanat obsesiv pe Dl Goe , ii spun si acestui Iepure care in mediocritatea lui se crede mare investigator, ca nu va afla in veci cine este detinatorul Arcei lui Goe . De ce ? Pentru ca el este cu mult (f.mult) sub nivelul intelctual ( stiintific , filozofic si literar) al Dl Goe. „Instrumentele” lui de investigatie sunt lipsa de cunoastere , confuzia, prostia si ura , ori acestea nu pot decat sa-i tulbure mintea. Dar ca sa nu creada ca eu am ca si el „certitudini ” il cer (il rog ) sa aduca aici un text( o scriere) care sa se asemenea cu unul dintre sutele (mii chiar) de topice scrise pe Arca lui Goe. Vreau sa vad cat de perspicace este , iar daca se va dovedi ca in textul acela vor fi asemanari clare ,atunci eu voi declara public ca exista posibilitatea unor indoieli .Si nu voi fi eu singura care sa decida, ci ii voi ruga sa intervina pe toti cei care au citit mai mult de 100 de topice ale Arcei lui Goe.

  Apreciază

  • @Stely – Sunt totalmente măgulit de felul in care-l scoateți in avantaj pe dl. Goe in comparațiile cu Iepurele de Martie, la nivelul intelectual (științific, filozofic, literar si altele). Super. La fel de exagerată este si ideea că ceva ar putea să-i tulbure (suplimentar) mințile Iepurelui de Măcăne. N-are ce. Are si entropia limitele ei asimptotice. Nici viclenia cu care încercați să-l provocați să mai scoată detalii nu cred că va avea efectele scontate. Iepurele s-a fâsâit. In privința deținătorilor Arcei lui Goe nu e nimic enigmatic, nimic de clarificat. Arca este a d-lui Goe si a membrilor fondatori. Unii dintre comentatori detin acțiuni. In rest totul rămâne ca-n gară. Ce gară numai noi o stim si nu avem niciun interes s-o dezvăluim public. Nici măcar lui Maxtor. 🙂

   Apreciază

   • Stely said

    @Arca lui Goe ,
    Nu stiu ce sa fac : sa ma scuz sau sa ma apar ? Daca ar fi sa ma apar e posibil sa mai „exagerez” nitel. Dar fiindca nu vreau sa creada paparuda asta de iepure ca i-am luat in seama idioteniile, mai bine ma scuz fata de Arca lui Goe . Daca exista pretentii imi cer scuze atat membrilor fondatori (sunt mai multi ?
    🙂 ) cat si comentarilor care detin actiuni. Numai sa nu fie printre ei si D’Artagnan ca sunt suparata pe el. 😦

    Apreciază

    • Sunteți supărată pe de D’Artagnan? Nu se poate! 🙂 Dar ce-a făcut bietul băiat? Iar a călcat pe vreun bec? 🙂

     Apreciază

     • Stely said

      „Iar a calcat pe bec?”
      Pai cand si unde de vreme ce n-a mai dat pe aici de atunci de cand a intrat hodoronc -tronc pe Arca lui Goe si si a spus bazaconii.
      P.S. Ce dovezi o avea Iepurele ca este Narcis Herescu?

      Apreciază

     • Aceleași pe care le aveți si d-voastră.

      Dar n-ați menționat de ce sunteți supărată pe D’Artagnan. Din cauza prostiilor pe care le-a supus penultima dată cand a dat pe aici… ? Sau pentru altceva?

      Apreciază

     • Stely said

      Este posibil dar daca se lauda cu asta nu are decat sa procedeze la fel si cu „Goe”. Dovezile mele privitor la N.Herescu aleas D’Artagnan au fost cat se poate de veridice. Adica am gasit un topic scris pe blogul „Hanul muschetarilor” cu nick-ul D’Artagnan intr-un ziar local sub numele de Narcis Herescu. Sau culmea, un articol din acelasi ziar, scris sub acelasi nume, distribuit de cineva pe un grup(fani) de pe FB al Simonei Halep, pe care il mai citisem undeva cu nick-ul D’Artagnan .
      Si da, de atunci ( ultima data)sunt suparata pe el. Faptul ca eu am fost un fel de victima a D-lui Goe si el mi-a luat apararea a fost elucidat in aelasi moment . Din ce imi aduc aminte Dl Goe si-a explicat „ofensele” aduse la adresa mea, pe care eu le-am acceptat, si din ce stiu v-am multumit amandorura: lui pentru ca mi-a sarit in ajutor si dvs pentru vorbele frumoase spuse despre mine . Ca urmare asa zisul conflict a fost „stins”.Cred ca atat dvs cat si el ati fi vrut sa intervin . Dar din ce imi amintesc, in aceeasi perioada, au mai fost niste „incidente” cu Nostrastella pe aceeasi tema (Djokovic, Simona, Osaka)in care”ghinion” am fost si eu implicata. Am considerat ca nu trebuie sa intervin pentru a nu strica prietenia dintre dvs si el destul de veche si frumoasa . Cred ca D’Artagnan a gresit mult si posibil sa-i para rau.Sa intervin ar fi fost un fel de spalat rufele in public. Ma asteptam sa vina din moment in moment cu ceva scuze ,dar de, orgoliu de muschetar….

      Apreciază

  • Renata Carageani zice: august 16, 2022 la 7:21 pm

   Nu vreau să trec la nivelul iepurelui. Iepurele Prăjan are un singur obiectiv: să dovedească că sunteți tipul din Suedia, bibliotecar, chel, heptagenar, care-și ascunde identitatea fiindcă a) a zbughit-o din România iepurește (ca transfug curajos ori cu binecuvântarea secu și agreementul de turnător acoperit); b) a devenit fan Băsescu într-un moment de minimă luciditate și acum se jenează să se știe; c) e scriitor doar în imaginația lui (cum sunt cântăreți de operă ăia care cântă o sole mio sub duș și sună bine), fiindcă cineva care publică unul, două… cinci volume la o editură care-și oferă serviciile contra-cost, adică autorul își autofinanțează 100% nebunia de a-și vedea numele pe o copertă, ăla nu e scriitor.

   Deci, nu. Nu mă interesează biografiile controversate, demascările, can-canurile mioritico-politice.

   Oricât ar părea de ciudat, îmi pare rău că un om de mare suprafață intelectuală, așa cum sunteți (pluralul de politețe se impune în context), nu și-a luat elementare măsuri de precauție spre a-și păstra anonimatul anunțat încă din subtitlul blogului (n.b. sublinierea ALG). Și, colac peste pupăză, în ciuda aparențelor de deținător al controlului, se pierde la prima acuzație aruncată la plezneală (n.b. e-he-heeee) – locuiești în Suedia, zice acuzatorul, pentru că IP și alte rahaturi – și, în loc să tacă din gură, zice… doamne, câtă naivitate! Nu zice n-am FOST niciodată în Suedia, fiindcă verbul a fi e echivalentul lui a ființa, a exista, deci n-am fost e aproape n-am TRĂIT niciodată în Suedia, zice n-am VIZITAT (într-un impecabil limbaj de lemn) niciodată Suedia.
   p.s. Goe, dacă nu ești cine zice iepurele, mie îmi pare rău, pe bune! Moșu arată încă bine în pozele de pe net.”
   🙂

   Apreciază

   • Stely said

    Doamna Renata spune ca nu se coboara la nivelul Iepurelui, dar a facut-o fara nici un fel de dubiu. A facut-o numai si pentru ca a acceptat asa zisa deconspirare ,dandu-i bezmeticului iluzia ca insinuarile acelea insirate aiurea’n tramvai ar fi dovezi incontestabile.
    Desi recunoaste ” suprafata intelectuala de om mare” a d-lui Goe, ,spulberandu-i individului „caracterizarile” de tembel pe post de dovezi , se pronunta cu nonsalanta ca d-lui ” nu si-a luat elementarele masuri de precautie spre a-si pastra anonimatul…” admitand ca a fost deconspirat. Pai care sunt dovezile doamna ? Chiar dvs spuneti ca si-a pierdut controlul „la prima acuzatie aruncata la plezneala” de individ .
    Constat amuzata ca stabiliti asa ,dintr-un condei, ca Dl Goe s-ar fi pierdut cu firea ca a fost deconspirat .Ce ati fi vrut sa-i faca ? Sa-i spuna de o mie de ori ca ESTE un idiot ? Nu stiu cat de mult il cunoasteti dvs pe cacatul asta de Parjan , dar va asigur ca aici pe Arca lui Goe este cunoscut de f.mult timp. Nu vreau sa-mi ocup timpul cautand in arhivele Arcei lui Goe , spre a-l vedea pe Iepure in toata splendorea lui, reiesita din disputele pe seama obsesiilor lui la adresa lui Traian Basescu. Psihopatul (basescopat)acela care nu s-a vindecat de ura nici acum cand Traian Basescu nu mai este Presedintele tarii , este chiar el. Faptul ca jubileza la gandul ca l-a divulgat pe D-l Goe in persoana lui Onaca este tocmai dovada ca e dus cu pluta. Tipul nu merita nici o explicatie serioasa din partea Dlui Goe. Pamfletele d-lui sunt de ajuns.
    P.S. Ceea ce spuneti aici – „Goe dacă nu ești cine zice iepurele, mie îmi pare rău, pe bune! Moșu arată încă bine în pozele de pe net.” 🙂
    reprezinta dovada ca v-ati coborat(chiar si mai mult) la nivelul Iepurelui. ” 🤮

    Apreciază

    • @Stely – Mie mi-a sunat cool manelismul d-nei de cartier: pasionată de Foarță. I-auzi: „mie îmi pare rău, pe bune! Moșu arată încă bine” 🙂 Zici ca-s versuri Florin Salam. Plus că denotă niște speranțe atât de ingenue din partea Margaretei pensionare, că-mi dau lacrimile de emoție de râs. Mi-a plăcut enorm si aia cu „se pierde la prima acuzație aruncată la plezneală„. Acuma na, de pierdut m-oi fi pierdut nu zic nu, că de, azi aci, mâine in Malmoe, cum să nu te pierzi, te rătăcești pân atâta lume (mai ales in mințile rătăcite sau cu predispoziții, gen Prajan-Carageani), dar partea cu primordialitatea lui Daniel Oanca denotă prospețimea indubitabilă a doamnei farmaciste de cartier in business si potrivirea ei emoțională cu iepurele dement, fix ca CMM odinioară. Păi dacă ar ști d-ei in ce colecție de domni Goe intră azi bibliotecarul suedez, si-ar mai imagina oare tanti Margareta că-i subtilă si provocatoare in compuneri de sondare a marii cu degetul mic, dar de mare adâncime „psihologică”? Ei as! Faptul că ar prefera un d. Goe de vărsata d-lui Oanca, este supercalifragilistic.

     Apreciază

    • raduprajan said

     Taci din gură, idioato! S-a trezit țoapa, mahalagioaica, neamul prost, să-și apere protejatul (ale cărui „scrieri” on-line i se pot părea monumente de cultură și inteligență cel mult coafezei sau femeii de serviciu)! Steliana Ionescu, (auto)zisă „Stely”. Puți a neamprostie de la o poștă! Nici nu știi pe ce lume trăiești! BALABUSTA dracului!

     Apreciază

 16. raduprajan said

  Modul naiv și pueril în care „Goe” nu contenește să-și dea cu stângu-n dreptul, confirmând iar și iar (involuntar) că este Daniel Ocaca, este pur și simplu înduioșător!

  Întâi, și-a pierdut controlul și a precizat, negru pe alb, ca să nu mai fie dubii (vorba adevăratei Mame Omida), că „n-a vizitat niciodată Suedia”.

  Apoi, a ținut musai să-i dea Renatei Caragiani, care s-a referit la„ vârsta, chelia și meseria” lui Ocaca, o replică similară, referitoare la „tinerețea, coafura și profesia” dumneaei. Adică, vezi, el nu-i Ocaca, dar se simte jignit când cineva îi ironizează acestui necunoscut vârsta, chelia și profesia. Hai, nu mai spune!

  Acum, constatăm că se preface că nu mai ține bine minte că eu am scris, clar, „Suedia” și tot insinuează că el ar putea fi, de fapt, din… Norvegia, doar-doar o remarca cineva diferența asta subtilă și va conchide că, în condițiile-astea, nu poate fi „suedezul” Daniel Ocaca. Sau nu insinuează, dar încearcă să distragă atenția de la Suedia, să creeze confuzie.

  Întâi: „Totul i se trage de la faptul că uneori utilizez „å” in loc de „ă”, despre care investigațiile sale i-ar fi sugerat ca denotă norvegianism”. Apoi: „tastatura mea norvegiană n-are „ș”” (nu, nu folosesc ghilimele ascuțite, între cele clasice, pt. că, de regulă, pe WordPress, tot ce-i încadrat între ghilimele ascuțite, dispare).

  În mod NORMAL, un ins care ține (și „Goe” ține cu disperare) să-și păstreze anonimatul, nu se străduiește, cu tot felul de tertipuri copilărești, să demonstreze că nu e X, dacă, ÎNTR-ADEVĂR, nu este. Din contră: se bucură de confuzie și tace ca peștele, simțindu-se la adăpost de pericolul ca identitatea lui REALĂ să fie descoperită. În schimb, însă, „Goe” nu mai știe ce să facă pt. a ne asigura că NU e Daniel Ocaca, pt. că, printre multe alte motive, el ar fi, ar PUTEA fi, de fapt, de prin Norvegia.

  Sau încearcă să creeze confuzie, să facă uitată de către asistență locația Suedia, în favoarea Norvegiei, ceea ce numai un ins „prins cu ocaua mică” ar face.

  Ești un BOU, „Goe”, tu încă n-ai înțeles: băsescopat cu spume, reșițean, scandinav, domenii de interes comune („poezii”, „filozofie”, haikuri, Dorin Tudoran, Pleșu, Cărtărescu, Tăpălagă…) – astea sunt CERTITUDINI. Prea multe, prea… personale, pt. a fi doar niște coincidențe.

  Poate o prostești pe Stely. Dar deja știi că eu știu. Resemnează-te! Cu cât te zbați mai mult, cu atât oferi mai multe indicii despre tine.

  Apreciază

  • iepuraș nu mai ai urechioare, d-l Goe ti le-a retezat.

   Am impresia că devine oficială treaba. Iepurele Aldus i-a cedat de bună voie întâietatea Iepurelui de Martie pentru postul de mascotă pe Arca lui Goe, retrăgându-si candidatura in favoarea unei poziții asemănătoare, dar mai puțin solicitantă, pe care si-a adjudecat-o fără probleme pe un peron vechi de gar-gară. Partea care mă îngrijorează este ca iepurele investigator pare si el atras magnetic înspre gar-gara seducătoare a d-nei Carageany si mi-e teamă că va eșua si el la marmacie printre șamani si vaderi. Domne ferește.

   Aldus, desi colegul tău virtual Radu P. este de la salonul „furioși”, spre deosebire de tine care provii de la salonul „abulici”, sper că poți remarca felul uluitor de similar cu al tău in care face analize, investigații si interpretări psihologice pe text si in care ajunge fără scrupule si cu precizie chirurgicală la concluzie. Si nici el n-are deloc simțul ridicolului. Parcă ați fi frați gemeni de-o mamă. Însămânțată artificial.

   Apreciază

   • raduprajan said

    „…mi-e teamă că va eșua si el la marmacie printre șamani si vaderi.”

    Și crezi că printre invazii extraterestre anunțate și sfinxo-babologii luciferice (III, VA URMA!) e mai bine, d-le Ocaca? Toate elucubrațiile tratate de tine pe blogul ăsta de căcat dovedesc că ești un neam prost, cu preocupări adiacente, admirat necondiționat de un public redus la balabusta Stely. Doi intelectuali. Care votează regulat contra „comuniștilor” și a „corupților”, dar nu se-ntreabă de ce plătesc lumina de 4 ori mai mult. Nici n-au cum să se-ntrebe, că unul trăiește în Suedia, iar cealaltă e prototipul retardatei care votează contra „hoților” chiar și după ce „luptătorii cu corupții” i-au redus pensia cu 25 %.

    Apreciază

    • Iepure nu știu in ce măsură d-l Oanca ar putea răspunde unei întrebări care-i este adresată din greșeală, dar faptul deductibil printre rânduri că preferința lucidului iepure înclină in favoarea marmaciei in dauna sfinxo-babologiilor luciferice mă umple de o tristețe iremediabilă.

     Pârjane văd că insiști cu politica. Mă tu ai votat cumva cu Veronica?

     Apreciază

 17. Vizite din Suedia pe Arca lui Goe am mai avut câteodată (de la o domnișoară de dragă amintire, retrasă in silențium, magna cum laude), dar remarc in zilele astea o sporire a numărului de vizite din Suedia. Oare să fi intrat si d-l Daniel Oanca pe fir? 🙂 O fi omul curios să vadă de unde-i vine sughițul. Na acuma, in locul d-lui Oanca, oricine ar fi curios să afle cine-i „securistul” de mare finețe psihologică care l-a intoxicat pe iepure cu ciuperci otrăvitoare halucinogene pe la Ene. Mare securist mare. 🙂

  Apreciază

  • raduprajan said

   Până mâine, să-mi umpli un caiet de 48 de file, format A5, cu cuvintele: „Nu Norvegia, Suedia!”.

   Apreciază

   • Scandinavia… Scandinavia… Iepuraș tie ti-a cam înghețat măduva spinării (cea cu care te „gândești”) de când îți umblă „mintea” cu sorcova, dincolo de cercul polar.

    Apreciază

   • Stely said

    Pentru cine vrea sa stie cine este cu adevarat Dl Goe sa citeasca aici :

    „N-aș vedea în M. Goé nici un steroid artistic, nici un ghimpe fără noimă. El e mai degrabă un talentat prilejuitor: aerisește camera, pune masa, face focul, toarnă vinul, pregătește terenul, furnizează caloria optimă pentru o sumedenie de manifestări. Din stupizi scoate balauri de prostie, din naivi stoarce ridicol și neprihănire, din vanitoși culege tumori, din curioși decupează cordiale insomnii. Omul îmi pare opusul moderatorului nostru de televiziune. În loc să obtureze, încurajează; în loc să dăscălească, țopăie, uneori, sibilinic; în loc să se exhibe gros, își profilează musafirii. Nu un intelectual, așadar, ci un soi mai rar: o consistentă oportunitate, un loc de întâlnire, o ambianță vie. Ca o grădină.”(dixit Polichinelle)

    P.S.Nu cred ca Iepurele va pricepe cat este de stupid dar mai mult ca sigur, madam Carageani se va recunoaste in categoria celor vanitosi (infatuati orgoliosi trufași înfumurati îngâmfati) dar si ceva naivitate (vezi mai sus). Ca si madam CMM este plina de tumori care ,daca nu si le va trata, vor intra in metastaze destul de curand .

    Apreciază

    • raduprajan said

     Taci, fă, că… pleci în sânge!

     Apreciază

     • D-na Renata Carageany – Acesta este omulețul d-voastră. Tot un fel de șamanul pi Q. Faptul că insistă să-si manifeste demența se datorează într-o oarecare măsură si faptului că i-ați acordat (din interes) gir si atenție, că l-ați considerat un interlocutor valid, credibil, prizabil. Pe gunoiul asta de la periferia societății, gen… Genul meprizabil care vă intră foarte ușor in grații. 🙂

      Apreciază

 18. Goe, omulețul nu-i al meu, e al tău. Cu tine are ceva de împărțit. Stely a matale îmi amintește de o dobitoacă perseverentă în gară, semna Elena, și era atât de proastă că te lua căscatul.
  Dar să revenim la amicul tău Prăjan: i-aș reproșa că e prea pătimaș în problema identității tale. Dar nu mă pot împiedica să observ că a făcut niște raționamente pertinente: cu fiecare încercare de-a nega că ești cine zice Prăjan, pe mine mă convingi că ești. De ce n-o lași cum a căzut?
  A venit un nebun pe blogul tău și-ți pune în cârcă o identitate. Așa, și? Ce-a făcut, dom’le, Onaca ăsta, de te delimitezi așa de el? A omorât pe cineva? A chemat minerii la București? Face trafic cu LSD (că știu că-ți place subiectul)? Nu. Bun. Păi dacă nu, atunci de ce ți-e așa de târșeală să fii luat drept el? În locul tău, numa de-al dracului, aș semna de-acum „OMaca” sau „OnaKa”, știi, după modelul fake-urilor chinezești. Sau aș introduce un personaj nou pe Arcă (doar ești timonierul ei, nu?), aș scrie și sub pseudonimul Goe, și sub Onaca (în caz că nu ești chiar el, că atunci nu-i mai putem zice pseudonim), l-aș „însufleți” pe domnul Onaca, să te înjure că-i iei numele în deșert, să-l înjure și pe Prăjan, că… nu știu, găsești tu un motiv, și-aș încinge ditai carnavalul și dixtracția pe Arcă. Bine, înainte de asta aș scăpa de coana Stely, că prea-i tută și pupincuristă. Vezi? Cam așa aș vedea io scenariul viitorului Arcei, mai ales că ai, frate, în subtitlu, mură-n gură, blog de anonim și ventrilog. Păi ce e ventrilogul? Unul de vorbește pe două voci. Dar vezi? Nu te-a dus tărtăcuța! Staaai și te dezvinovățești, și cu fiecare explicație te Prăjești mai abitir.

  Ai citit romanul „Eu nu sunt Stiller”, al lui Max Frish? O capodoperă. Pentru tine, un must have.

  Apreciază

  • Carageany – Doamnă îmi cer mii de scuze pentru că o clipă v-am luat altceva decât sunteți, dându-vă speranțe deșarte. Fenomenul are niște efecte spectaculoase asupra domniei voastre făcându-vă să vă dați in petic cu o naturalețe demnă de orice personaj serios din piesele lui Cehov. Predispoziția domniei voastre de vă manifesta crizele in public vă califică cu brio ca candidată la îmbarcare pe Arca lui Goe in secțiunea menajerie si poate chiar la postura de mascotă (actualmente vacantă). Partea care mă îngrijorează este că sunteți din cale afară de nevricoasă si mi-e teamă că n-am calificarea de a vă acorda primul ajutor in caz că dați naiba in manifestări cu spume. Haide, calmați-vă. Nu e sfârșitul lumii. Ați pus botul la savarina iepurelui si acuma vă dați de ceasul morții să amețiți martorii cu poale-n cap. Digerati gălușca si poate mai vorbim după ce va trece criza.

   P.S. Noi unul l-am pomenit minimal pe Daniel Oanca, întrucât nu mi se pare firesc să fie implicat, in absență, in sminteli cu care n-are nicio legătură. N-am comentat nimic anume despre d-lui in mod expres, nici acuzator nici laudativ, nici intru sugerarea unei identificări (in serios sau la misto) cu domnia sa, si nici intru delimitarea de „rușinea” de a fi confundat cu d-lui. Toate acestea sunt simple bazaconii din capul cuiva care se plictisește si pe acasă si prin gară, încercând să-si mai ostoiască aleanurile dându-se in bărci si închipuindu-si c-ar da cu mine pe spate cu opera de trei parale. Păi mă tanti aveți d-voastră impresia că sunteți prima creatură de genul ăsta cu care am avut de-a face in întâmplările Arcei lui Goe?

   Pentru cine are urechi să audă pot menționa explicit, ca să fie cât se poate clar, că intre persoana Daniel Oanca (pomenită aici si ponegrită de Iepurele de Martie si perechea sa virtuală Codobatura de August) si Arca lui Goe nu există absolut nicio legătură si nicio atingere. Este prima oară când aud de existența domniei sale, exclusiv din prestațiile „artistice” ale celor care se identifica a fi fiind Radu Părjan si Renata Carageani, cărora le revine integral responsabilitatea in legătură cu menționarea numelui si persoanei.

   Apreciază

 19. raduprajan said

  „Goe”, sper că înțelegi că nu vreau să te tracasez. Totuși, de câte ori îmi spun: „Gata, de data asta chiar am terminat, nu mai revin”, mă obligi TU s-o fac, cu eschivele și minciunile tale. Să ne înțelegem: NIMENI nu pretinde și nu te presează să RECUNOȘTI că ești Onaca. Dar măcar nu te mai eschiva, las-o-așa, pt. că, altfel, nu faci decât să te înglodezi și mai mult în minciuni și să-mi servești noi și noi argumente. Mai nou, ăsta:

  „Pentru cine are urechi să audă pot menționa explicit, ca să fie cât se poate clar, că intre persoana Daniel Oanca (pomenită aici si ponegrită de Iepurele de Martie si perechea sa virtuală Codobatura de August) si Arca lui Goe nu există absolut nicio legătură si nicio atingere. Este prima oară când aud de existența domniei sale, exclusiv din prestațiile „artistice” ale celor care se identifica a fi fiind Radu Părjan si Renata Carageani […].”

  NO SHIT!!!

  „Goe” își amintește un detaliu ca ăla cu „å”-ul, după – probabil, nu stau să verific – mai bine de 10 ani de când l-am scris prima oară, o singură dată: „Totul i se trage de la faptul că uneori utilizez „å” in loc de „ă” despre care investigațiile sale i-ar fi sugerat ca denotă norvegianism”.

  „Goe” (ca mulți alți obsedați de net, cărora numai prestația lor neîncetată în spațiul virtual le dă un sens și o ocupație în viață) își amintește persoane, discuții și amănunte din urmă cu ani și ani de zile.

  „Goe” (ca și Daniel Onaca!) își face un blogroll kilometric, împărțit pe categorii și capitolașe, în care-i trece, alături de persoanele cât de cât notorii, ȘI pe toți necunoscuții, toate blogurile obscure, de care n-a auzit nici dracu’, care nu interesează pe nimeni, care practic nu au comentatori, găsite – cum altfel? – din blog în blog și din blogroll în blogroll. Adică, intru pe un blog mai mult sau mai puțin obscur, găsesc printre comentatori sau în blogroll un alt posesor de blog, dau click, de curiozitate, pe numele lui. Dacă respectivul are aceleași domenii de interes ca mine, l-am notat, l-am frecventat. Ș.a.m.d….

  Si, totuși, ACELAȘI „Goe” a auzit pt. prima oară de existența lui Daniel Onaca de la Prajan și Carageani. NO SHIT!!! „A uitat”, se pare, cum s-a întâlnit el, nu o dată, cu Onaca, pe blogul Gabrielei Stavisky. Un blog cu comentarii puține, în care comentatorii nu riscă să treacă neobservați unii de alții, mai ales când comentează la ACELEAȘI articole și au în comun orașul de origine, zona de emigrare, băsismul HALUCINANT DE TÂMP și furibund, interesul pentru poezie și haiku-uri, și se uită-n gura unor Pleșu, Cărtărescu, Tăpălagă (!) ca în a unor profeți, în timp ce-l înjură pe Dorin Tudoran…

  Acești doi gemeni fătați de ura contra comunismului au comentat sub aceleași articole, de pe același blog, dar, absolut întămplător… s-au ignorat. Nu s-au observat. Sau, dacă au făcut-o, s-au uitat. NO SHIT!!!

  Și încă ceva: „Goe”-le atotcomentator, nelipsit din, practic, TOATĂ blogosfera românească, nu a pus niciodată piciorul pe blogul lui Onaca, nu l-a trecut în blogroll-ul atotcuprinzător (și viceversa). Tocmai ĂSTA, cvasiidenticul, i-a… scăpat. How come? Poate pentru că – oricât de tâmp și de bufon ar fi – nu s-a coborât chiar până la nivelul de a comenta pe propriul lui blog și de a se trece pe sine însuși în propriul blogroll?

  https://gabrieladsavitsky.wordpress.com/2014/02/04/plonjon-in-piscina-cu-pioneze-stradivarius/#comments

  https://gabrieladsavitsky.wordpress.com/2015/03/10/evul-mediu-contemporan/#comments

  Apreciază

  • raduprajan said

   Păi ce făcuși, bre? Mă trecuși la moderare? Ți-e frică de ceva? A, știu: nu se poate să vorbești așa cu „d-na” Stely (nici măcar ÎN REPLICĂ la injuriile repetate și mult timp ignorate ale mahalagioaicei). Nu (te) mai minți, băi porcule!

   Apreciază

  • raduprajan said

   Pardon, Gabriela Savitsky. Am scris Stavisky. De cate ori aud numele asta, nu ma pot opri sa-l asociez cu „Stavisky”, escrocul evreu din Franta, sinucis de politie prin 1934 (parca, nu mai verific). Un scandal care a zguduit republica. Adunarea nationala (pt. ca mai toti parlamentarii si ministrii fusesera mituiti de Stavisky) a fost luata cu asalt de multimea infuriata si de formatiunile monarhiste extraparlamentare. Jandarmii au tras. Republica a supravietuit. Unii spun ca, daca s-ar fi prabusit, capitularea din 1940 ar fi putut fi evitata.

   Apreciază

   • cam asta e genul de atingeri care-l duc pe iepurașul de pe imaș cu gândul hăt departe, prin tot felul de hățișuri, unde se ocupă el cu raționamentele deductive.

    Apreciază

    • raduprajan said

     Nu te mai obosi! N-a zis nimeni (si eu in ultimul rand) ca asta e un rationament deductiv. Doar o asemanare de nume. Lasa, ca nu prostesti pe nimeni, cu asocieri fortate si false (Goe – Onaca, ceva gen Savitsky – Stavisky), menite sa coboare, diversionist, in derizoriu ADEVARATELE rationamente deductive.

     Apreciază

     • Nu știu daca oi putea prosti pe cineva dar pe tine in niciun caz n-as avea cum să te prostesc…. mai mult decât ești deja… apoteoza prostiei. Mai jos de 0 Kelvin nu se poate merge. Dar ca mascotă ești tuti pe mandi, fix ce trebuie, fudul ca Iosif si insistent ca Aldus. Prestație gratis.

      Apreciază

    • Stely said

     Da, este adevarat . In loc sa citeasca dialogul splendid dintre Gabriela Savistky si Dl Goe, din care ar fi putut sa extraga multe intelesuri , nuante si sensuri privitor la relatia (mai ales) dintre ei,iepurele s-a legat de existenta acelui domn Onaca ce participa cu modestie la tema.

     Apreciază

  • Iepuraș nebunia ta tinde să capete potential literar (probabil de la atingerea cu duhul Gabrielei Savitsky) dar să știi totuși că din asta biserică nu vei putea să-ti faci. Nici bordel, nici academie. Locul tău rămâne la balamuc, in labirintul tău fără nicio ieșire. Fără enoriași, fără clienți, fără speranță. Doar un iepuraș decrepit pe post de auto-Dumnezeu ateu. Sau mă rog, ceva de genul ăsta. 🙂 Exagerez desigur, un pic enorm. Iepurele de Martie nu-i decât o gâlmă banală care s-a lovit la capăt năzărindu-i-se deodată c-ar fi fiind capabil de intuiții si deducții logice. Nimic spectaculos. Pråjane, felul in care s-a animat duhul combinării presupunerilor in tine, impulsionat de faptul c-a existat o damă Carageani care s-a precipitat sa pună boticul la basmele iepurești, este de-a dreptul înduioșător. Mai că-mi dau lacrimile. Deh, oameni suntem.

   Apreciază

 20. raduprajan said

  Păi, băi mincinosule, măcar ca pasionat român și scandinav („å”-ul nu înșeală) de haiku-uri, dacă nu ca altceva, NU SE PUTEA să nu auzi de marele autor român și scandinav de haiku-uri Daniel Onaca!

  Dacă-mi pun mintea, poate și găsesc, pe blogul tău, niște haiku-uri de-ale lui, dar n-am timp de pierdut cu așa ceva.

  Apreciază

  • Dacă-ti pui ce?

   Apreciază

   • Stely said

    De unde se va scoate la iveala adevarul , adica :
    Cine este Daniel Onaca („basescopatul „) fost consilier al lui Traian Basescu la Cotroceni si alte functii politice … ?
    Aici :
    https://ziare.com/basescu/presedinte/daniel-onaca-a-fost-numit-consilier-la-cotroceni-1186779
    … si cine este Daniel Onaca „maestrul al poeziei haiku” ?

    https://bibliotecadiaspora.eu/autori-2/suedia/daniel-onaca/

    Care dintre acestia este posesorul „varstei, cheliei si meseriei( „bibliotecarul suedez ) autor de haiku, fugit in Suedia etc , cel asociat cu Dl Goe ?
    Presupun ca cea mai in masura sa ne lamureasca este madam Renata , asta pentru ca d-ei i-a verificat fotografia si i-a placut de „Mos”.
    Din ce-l de-al doilea link dupa cum veti vedea la meserie se potriveste , deasemenea si varsta, dar nu are chelie si nici vreo legatura cu „basescopatia ” nu are.

    P.S Dupa ce am recitit comentariul D-lui Goe de aici am intrat la banuiala . Iata :”Mi-a plăcut enorm si aia cu „se pierde la prima acuzație aruncată la plezneală„. Acuma na, de pierdut m-oi fi pierdut nu zic nu, că de, azi aci, mâine in Malmoe, cum să nu te pierzi, te rătăcești pân atâta lume (mai ales in mințile rătăcite sau cu predispoziții, gen Prajan-Carageani), dar partea cu primordialitatea lui Daniel Oanca denotă prospețimea indubitabilă a doamnei farmaciste de cartier in business si potrivirea ei emoțională cu iepurele dement, fix ca CMM odinioară. ”
    Pare ca exista o potriveala cu Malmö (Malmoe) de unde vine si „banuiala mea” dar pe care e musai s-o lamureasca D-l Goe (ratacitorul …) . 😉

    PPS. In ce-o priveste pe madam Renata ,careia i-a iesit mahalaua prn piele, pot doar sa-i rcomand sa tina cont de preferinta Nostrastellei(pe ce lista ar vrea sa fie)si de recomandarea ei : vezi sa nu te „parlesti”.

    Apreciază

    • raduprajan said

     Taci, fa, ca bati campii! Pe consilierul lui Basescu, ala care i-a pus la dispozitie garajul de campanie, in timpul celei de-a doua suspendari, nu-l chema „Daniel” (scrie gresit in ziarul ala), ci „Dorel”. Putea si ala a mitocan de cum il vedeai.

     Apreciază

    • @Stely – D-na Carageani este si pentru mine o mare dezamăgire. Faptul in sine, o notă proastă pentru mine. Nu m-as fi așteptat să dau peste un aldus cu fusta pe dos. Nu stiu cum am putut face o evaluare inițială atât de eronată.

     Apreciază

     • Stely said

      Uluitor este faptul ca desi expresiile ei de maidan, imprumutate de la Parjan, au fost cu mult mai vulgare si spuse hodoroc tronc, in loc sa se fi retras la timp si in tacere pe blogul ei , are tupeul sa spuna ca a fost jignita pe Arca lui Goe . Si mie imi pare rau ca a preferat sa sa alieze cu o jigodie patentata in loc sa discearna cum se cuvine cu cine ar fi bine sa-si puna in valoare blogul si calitatile de scriitoare .
      P.S.Trebuie sa remarc onestitatea Nostrastellei fata de Arca lui Goe .

      Apreciază

     • Renata are voie să-i acuze pe alții de misoginism pentru că este o doamnă. La ea nu se pune. 🙂

      Apreciază

 21. raduprajan said

  „Nu știu daca oi putea prosti pe cineva dar pe tine in niciun caz n-as avea cum să te prostesc…. mai mult decât ești deja… apoteoza prostiei. Mai jos de 0 Kelvin nu se poate merge. Dar ca mascotă ești tuti pe mandi, fix ce trebuie, fudul ca Iosif si insistent ca Aldus. Prestație gratis.”

  Totusi, nu e foarte clar nici de ce te oftici atat de tare si esti atat de plin de ura (pt. ca te oftici si esti, n-are rost sa negi, se vede), nici de ce negi cu atata inversunare ca nu esti Daniel Onaca, daca NU te-am prins.

  P.S.: Hai ca ti-am zis-o cu asta! Ai simtit-o-n plex, este?!

  Apreciază

  • Iepuraș dacă zici tu si cu d-na Carageani așa o fi că prea ziceți cu foc, „prestez negare cu înverșunare si plin de ură”. N-am băgat de seamă. Problema este ca realitatea nu se poate corija cu decrete, cu obsesii si insistență… este ceea ce este. inclusiv in ceea ce privește înverșunarea, ura, plexul. Ura si la gară. Toate se găsesc la locul lor, la vedere, la personajele potrivite, care-si clamează insistent dreptul la îmbarcare pe Arca lui Goe in secțiunea „menajerie”. Fii atent că d-l Goe nu e d-l Oanca. Niciun pic. Deloc Te rog să identifici ura, înverșunarea, etc, dar fără ură, înverșunare, spume. Poti? Încearcă. Exercițiu terapeutic. 🙂

   Apreciază

   • Goe, Goe, fii bărbată, și renunță la insultele misogine dedicate femeilor din lumea-ntreagă, ocări tipice andropauzei!
    Limba română e mult mai generoasă dacă vrei să jignești cu stil. Te-ai cantonat în „iapă”, „a pune botul la savarină”, „marmacie”, care nu denotă altceva decât că vii de foarte de jos, de la ciocănarii lui Stalin care au fost școlarizați ca sarcină de partid în diverse institute și universități. Pe urmă li s-a urcat intelectualitatea la cap. Bancul cu marmacia cred că a fost inventat în 1965, când a murit Gheorghiu Dej.
    Băi, lumea a mai evoluat de-atunci și dacă tu crezi că, sforăind texte ad libitum, fără format, fără idee principală, în doar o fugă de idei care vrea să frizeze erudiția, te face să pari altceva decât ceea ce ești – un tomnatic domn Goe – află că nu e așa.

    Acestea fiind zise, mă retrag din b-arca-ți.

    Apreciază

    • @Carageani – Nu aveți cum să vă retrageți. Numai vă alintați. Plus că stați fabulos de bine si cu imaginația, închipuindu-vă că veți fi fost pe Arca lui Goe. Ei as. Oricum v-ați potrivi mult mai bine pe blogul revoluționar al iepurelui de martie. Serios. Daca v-ați învinge lenea si orgoliul ați putea să activați un pic in parteneriat cu Radu Prăjan. Aveți foarte multe in comun.

     P.S. Imi pare rău că a trebuit sa apelez la „iapă”, „botanistă” si „marmacie”, dar pe baza unei vaste experiențe cu cei/cele ca alde domnia voastră, din păcate, nu exista nicio versiune mai potrivită, mai eficienta si mai rapidă. Lumea socializărilor virtuale întâmplătoare presupune adaptarea la interlocutor in no time. De altfel „re-tragerea” d-voastră „aureliană” denotă cât se poate de elocvent justețea tristă a metodei.

     (b) Metoda pseudo-„deducționistă” de tip iepure vă vine mânușă. Sunt uluit de acuratețea deducțiilor, de perspicacitatea si imaginația de care dați dovadă si mai ales de potrivirea „siderantă” intre ceea ce observați si ceea ce v-ați dori din tot suflețelul să se observe. Imi place la nebunie si felul discret in care vă ascundeți cu grație in grupul „femeilor din lumea-ntreagă”. Genul acela de test grafic: detectați ratonul într-o mare de ursuleți panda. 🙂

     P.P.S. Si încă ceva. Prin „iapa” care v-a vexat așa de tare, altcineva era vizat/ă. Dar aveți si tendința asta de ușoară manie a grandorii dublată din plăcerea de a vă auto-alinta din nimic. 🙂

     Apreciază

 22. […] l-aș fi întâlnit tocmai pe un blog, chiar zilele acestea. Ca prim exemplu de utilizare, într-o replică adresată mie, blogărul Domnul Goe […]

  Apreciază

  • Cei care vor avea ne/inspirația să acceseze linkul oferit in „comentariul” de mai sus vor da peste o disertație despre… sminteală (care in cazul autorului respectiv denotă preponderent mai banala tâmpire). In compunerea respectiva (un apogeu al aldusianismului (…)) autorul (ucenic de pripas pe puntea Arcei lui Goe) încearcă să demonstreze „logic” (dar mai ales ludic) faptul că un oarecare domn Daniel Oanca ar fi fiind cu necesitate oarecarele domn Andrei Pleșul sau oricare alt domn din mulțimea celor care sesizând pe undeva evidente sminteli le numesc ca atare.

   Aldus, care in genere nu prea area proprietatea termenilor, acreditează cumva (in joaca, presupun) ideea de proprietate a cuvintelor sau poate a îndreptățirii de a le folosi. Asupra unora dintre cuvinte dreptul de utilizare ar fii fiind alocat (de către instanțe meta-lingvistice imanente), unei singure persoane ce poate fi astfel identificată fără probleme prin simplul fapt al utilizării cuvântului. Întâmplător mintea lui Aldus s-a oprit la „sminteală” ceea ce l-a ajutat enorm să deducă cine-i cine. Ba chiar a găsit si martori pe potriva sa, capabili să constate măiestria indubitabilului „raționament” aldusian (de sorginte iepurească, deh marile spirite… sortite inexorabil întâlnirii).

   Ceea ce rămâne cu adevărat mișcător este felul in care se uzmește Aldus pentru a mă impresiona. In subsidiar, privindu-i zbaterea si „progresul” se poate observa felul in care poate eșua un algoritm artificial programat pentru învățarea vorbirii. Aldus face vorbire dar nu vorbește. Daca in spatele personajului respectiv se afla un om viu, in carne si oase, natural, autentic, atunci cei care se ocupa de realizarea unor algoritmi de inteligenta artificială pentru simularea conversațiilor umane, vor trebui sa aibă in vedere integrarea unor funcționalități aparte care sa simuleze simularea. Criteriile de validare ale unor astfel de algoritmi vor trebui musai sa-l aibă ca etalon pe Aldus al nostru.

   @Aldus să ști că chiar exista felurite instrumente software utilizabile pentru a compara semantic si stilistic diferite texte astfel încât să se stabilească existența vreunui plagiat, sau chiar a coincidenței identității autorilor acelor texte. Sunt ușor accesibile si deloc costisitoare. Înainte de a da banii pe așa ceva ai putea apela la Stil. Întreb-o si pe ea ce părere are. Despre stiluri. Oricum, una peste alta, stilul domnului Oanca aduce categoric mai bine cu stilul d-lui Shakespeare decât cu al d-lui Goe, care, atenție, nu este rudă cu Goethe. In tot cazul nu pot decât să te felicit pentru că ti-ai îmbogățit vocabularul, acum ca ti-a intrat „sminteală” in cap, dar te rog sa-l folosești cu parcimonie ca să nu te confunde lumea cu dl. Pleșu, sau doamne ferește de mai rău.

   Apreciază

   • Fostul presedinte al Germaniei, Christian Wulff, a fost acuzat de tot felul de nasoale. Ziaristii s-au tinut scai dupa el pina a fost nevoit sa demisioneze. S-a tot judecat cu aia, si-a tot cautat dreptatea si s-a dovedit ca era nevinovat. Intr-o lume ideala ar fost pus la loc in post, i s-ar fi cerut scuze si ar fi primit daune. Da nimic din toate astea nu s-a intimplat, mai ales ca si nefasta il lasase.

    Mai tirziu s-a spus ca nu a fost capabil sa gestioneze situatia de criza in care s-a aflat, isi permisese sa ameninte ziaristii cu proces de defaimare, si deci asta ar fi nedemn de un presedinte, deci a meritat sa fie dat jos.

    Cam asa si cu Goie si nefasta lui Stely. Dar care nu-l lasa.
    Mie imi e absolut perpendiculara identitatea lui Goie, poa sa fie in Suedia, in Rusia lui Putin, unde o fi.
    Afara de aroganta care-l da afara din casa, cea mai nasoala chestie a lui a fost, si cred ca este, basismul infiorator, sustinut cu vehementa si de proasta satului. Nici acum nu-si da zeama cit de rau si-a facut propriului renume dar si, sa fiu apoteotic, poporului roman.

    Dar sa fiu obiectiv, are totusi o usurinta de a invirti cuvintele pt care-l invidiez.

    Apreciază

    • Asa este her Rromică, cu presa nu trebuie să te pui. Nici cu gura lumii. Mai ales dacă ești si persoană publică. In rest însă nu. Dimpotrivă. Unde n-are Arca lui Goe bafta să intre in atenția presei. Din păcate am de-a face doar cu câțiva idioți, care ciufuți, care comici, care se cred detectivi printre cuvinte, fauna menajeriei de pe Arca lui Goe, un iepure, un aldus, o renată… Chestii, socoteli. Vorba ceea „mai ne râdem”, mai glumim. 🙂

     Apreciază

     • Stely said

      „Din păcate am de-a face doar cu câțiva idioți, care ciufuți, care comici, care se cred detectivi printre cuvinte, fauna menajeriei de pe Arca lui Goe, un iepure, un aldus, o renată… ” si ultimul pe lista celor mai sus mentionati se afla idiotul de neamtu tiganu , care s-a scrantit la cap din cauza lui Basescu si nu se poate abtine sa nu-si reverse ura pe cineva . Atat de dobitoc e incat nu realizeaza ca un om normal nu iese in public cu asemenea idiotenii.De atata bautura s-a damblagit , asta e. Mult nu mai are …

      Apreciază

     • Draga Stely, sa stii ca nu prea mai beau. Motivul e ca incepusem sa ma ingras si am auzit ca alcoolul ingrase. Si nici nu prea mai gasesc bautura buna, m-am facut cam circotas.
      In ceea ce te priveste, in atiti amari de ani de cind te dai pe bloguri, s-a intimplat vreodata, macar odata, sa-ti aprecieze prostarile tale ca ar fi inteligente? Eu am vazut extrem de multi care au avut si au mari dubii privind inteligenta ta. Nu trebuie sa o iei personal si persoane ca tine au dreptul la trai si chiar au voie sa voteze. Dar cind mai scrii cite ceva, ia in considerare cele spuse de mine si-ti va merge mult mai bine, cine stie chiar ai putea pacali pe cineva. http://la-neamtu-tiganu.blogspot.com/2022/08/efectele-nedorite-modificarii.html

      Apreciază

     • Stely said

      @neamtu tiganu,
      Faptul ca „acum” nu mai bei nu inseamna ca odata cu asta au disparut si consecintele bauturii. Ele exista din abundenta ,dupa cum se vede in comentariile prezente pe Arca lui Goe „acum”. Bautura lasa urme in tot corpul mai ales la ficat si creier.Nu stiu cum stai cu ficatul, dar cu creierul mai mult ca sigur nu stai bine . Obsesiile , paranoia, inconstienta , nesimtirea si prosteala (cat cuprinde) sunt vizibile fara doar si poate. Cred ca orice om onest si cu discernamant poate sa observe ca iti pierzi controlu l numai cand auzi numele de Basescu.O ura animalica care se rasfringe si asupra acelora care au alte opinii decat a unor descreierati ca tine si tembelul asta de Iepure ,
      Ce zici , mă, de ce scrie aici ? Este el sanatos la cap sau nu ?

      „Jumătate din români – TOȚI BĂSESCOPAȚII – ar trebuie exterminați FIZIC, pt. ca cealaltă jumătate – OAMENII NORMALI – să poată beneficia de condiții de viață normale. Și, pt. că ciuma băsistă afectează nu indivizi, ci familii (gândesc ce aud în casă, sunt dus de părinți la protestele anti-PSD etc.), băsescopații trebuie exterminați PE FAMILII (atunci când le au). Exact cum făcea Franco în Spania cu comuniștii (și avea dreptate, pt. că numai boul e de stânga sau de dreapta indiferent de țară și de situația de-acolo; și asta intră tot la realitatea INFINIT prea complexă pt. mintea ta de bibilică).

      MURIȚI TOȚI!!!”

      Dar dumneata Renata Carageanu sau si tu Aldus ? Voua va place ? Aveti curajul sa va exprimati onest parerea ?

      Apreciază

    • Plus că d-l. Goe nu e nici măcar acuzat de chestii nasoale (precum nefericitul președinte al Germaniei)… Altele sunt adevăratele acuzații pe care le au in suflețelele lor „investigatorii de mucava” care țin să se adauge într-o colecție foarte bogată cu asemenea jivine (precursorii de marcă ai iepurelui & Co) poposite pe Arca lui Goe sau amușinând de aiurea (care din certocratii, corăbii sau alte plute pe spate). Neconcordanța acuzațiilor ascunse in sufletele lor gingașe, cu cele cu care dau in populație comisarii identităților virtuale, are două „rațiuni”. Una ar fi ca cele ascunse sunt cam rușinoase si se jenează să le dea pe față. A doua rațiune care-i mână este aceea că surogatele de „acuzații” cu care sondează anonimatul d-lui Goe ar fi in imaginația lor cele pedepsitoare, creatoare de stres, de prejudicii, felul in care-l pot atinge la sensibilități si la ce ține d-lui mai mult. Ca întotdeauna, cu cât mai intens le dai de înțeles explicit că nu e deloc așa, iar implicit le dai de înțeles că este (vai) chiar așa, cu atât le sporește confuzia si hazul. Inevitabil, din când in când piesa de teatru despre criza asta de identitate a d-lui Goe este reluată pe puntea Arcei. Același scenariu, aceeași regie, doar distribuția se mai schimbă pe ici pe colea prin punctele neesențiale. 🙂

     Apreciază

     • Stely said

      Atunci sa-l cunoastem pe domnul Daniel Onaca :

      https://levantin54.wordpress.com/about/

      P.S. 33 de aprecieri !! Cred ca cel putin la data aceea( 2011 )erau toti basisti . 😀 Pe unul dintre ei chiar il cunosc . 😉 Remarc ca nr de apreciri si comentariile ,destul de laudative, sunt f. multe fata de blogurile iepurelui si neamtului tigan, unde fluiera vantul a pustiu . 🤮

      Apreciază

    • Iepurele de Martie said

     „Mie imi e absolut perpendiculara identitatea lui Goie, poa sa fie in Suedia, in Rusia lui Putin, unde o fi.
     Afara de aroganta care-l da afara din casa, cea mai nasoala chestie a lui a fost, si cred ca este, basismul infiorator, sustinut cu vehementa si de proasta satului. Nici acum nu-si da zeama cit de rau si-a facut propriului renume dar si, sa fiu apoteotic, poporului roman.”

     Suscriu ÎN TOTALITATE! Și, nu în ultimul rând, la „apoteoză” („a făcut rău poporului român”), pt. că EXACT așa gândesc și eu: dacă n-ar fi fost milioanele de retardați care să pună botul la cretinismele Băsescului, Băsescul n-ar fi existat, sistemul lui n-ar fi fost moștenit, iar România n-ar fi acum în groapă.

     Chestia cu identitatea e următoarea: în genere, băsescopatul demascat SE SPERIE. Și asta te unge pe suflet. Vorba lui Goe, odinioară: „În general, toți antibăsiștii recunosc că sunt antibăsiști, dar n-am întâlnit până acum un băsist care să recunoască că-i băsist”. De ce? Pt. că n-au curajul! Iar dacă-i demaști, încep să se agite speriați, exact ca Goe. Măcar să-i stresăm puțin, după cât rău ne-au făcut ei.

     Apreciază

     • Iepurele de Martie said

      Și ca să știe lumea unde să scuipe cu adevărat: la Daniel Onaca din Suedia.

      Apreciază

     • Iepure – Stresul pe care-l provoci pe Arca lui Goe este într-adevăr pe măsura răului social (???) făcut (pe care ti-il iei ca reper). Zero virgulă perioadă zero. Sufăr peste poate. A dracului fatalitate si coincidenta până la ultima zecimală.

      Demența relicvei comunistoide Radu Prăjan denotă tragi-comedie si ar merita poate o oarecare compasiune, dar totuși prea e de calitate hazul iepuresc ca să ne cantonam in compătimiri inutile, fără folos, fără urmări.

      Băsescopatia este într-adevăr o boală reală cu care țin unii să iasă la înaintare ca când le-ar fi comoară de preț (genul iepure, neamț, humori…) si nu ceea ce este de fapt: bizară maladie incurabilă. Totuși cetățeanul Radu Prăjan (din categoria rebuturi umane, rușine nu națională, ci universală) se jenează să spună că a votat cu Viorica (alături de milioanele de retardați, colegii săi intelectualii). Ceea ce cam… denotă.

      Apreciază

 23. Iepurele de Martie said

  „Iepure – Stresul pe care-l provoci pe Arca lui Goe este într-adevăr pe măsura răului social (???) făcut (pe care ti-il iei ca reper). Zero virgulă perioadă zero. Sufăr peste poate. A dracului fatalitate si coincidenta până la ultima zecimală.

  Demența relicvei comunistoide Radu Prăjan denotă tragi-comedie si ar merita poate o oarecare compasiune, dar totuși prea e de calitate hazul iepuresc ca să ne cantonam in compătimiri inutile, fără folos, fără urmări.

  Băsescopatia este într-adevăr o boală reală cu care țin unii să iasă la înaintare ca când le-ar fi comoară de preț (genul iepure, neamț, humori…) si nu ceea ce este de fapt: bizară maladie incurabilă. Totuși cetățeanul Radu Prăjan (din categoria rebuturi umane, rușine nu națională, ci universală) se jenează să spună că a votat cu Viorica (alături de milioanele de retardați, colegii săi intelectualii). Ceea ce cam… denotă.”

  Realitatea e complexă, bă, „Goe”, bă… Mult, INFINIT mai complexă decât o percepi și-o vei percepe tu vreodată, în mintea ta de bibilică! INFINIT mai complexă decât cele câteva căcaturi rudimentare, de OAMENI SIMPLI, pe care ți le-a tatuat pe creier Băsescu – „comuniștii” și „corupții” -, plus căcaturile „hazlii”, de conjunctură electorală, gen: „În 2019 am votat cu Iohannis pt. că n-avea contracandidat; doar nu era să votez cu Dăncilă (hă, hă, hă, hă)!”.

  CATEGORIC: voi, masele de băsecopați spălați pe creier și manipulați, OAMENII SIMPLII (de la proletari până la marii intelectuali ai neamului, trecând prin pseudointelectualii ca tine), ați făcut, faceți și veți face un rău social incomensurabil. Ați distrus țara asta fără posibilitate de revenire.

  Problemele principale erau, sunt și vor fi economia, industria, agricultura, producția; „soluția” voastră e „Jos hoții!”, ăia care au făcut cea mai mare creștere economică din UE de câte ori au guvernat, în timp ce „dreapta anticoruptă” a prăbușit economia de câte ori a luat puterea.

  Problema era suveranitatea națională. Dragnea (da, DRAGNEA!) a promovat un program care includea – negru pe alb – majorarea impozitelor plătite de marile corporații multinaționale, producție PROPRIE, fond SUVERAN de investiții. Instantaneu, au fost mânate pe islazul de asfalt al manifestațiilor anti-PSD VITELE goești, ca să protesteze contra ordonanței 13, dată special „pt. hoții din PSD” (chit că, în acel moment, nu era UN PSD-ist în închisoare). Băncile străine și companiile de telefonie mobilă și-au obligat angajații să iasă la proteste, sub amenințarea cu concedierea (cunosc PERSONAL astfel de cazuri). Dragnea a fost repede-repede condamnat PT. CĂ A ÎNDEMNAT LUMEA SĂ IASĂ LA VOT, în timpul celei de a doua suspendări a lui Băsescu, apoi a fost închis definitiv. VITELE goești erau în extaz: se făcea dreptate!

  Din 1990 încoace, PSD-ul a dat UN SINGUR președinte. „Dreapta” – trei, din care doi cu mandate consecutive de câte zece ani (trăiască alternanța la putere!). Din 2004 (când – coincidență! – am intrat în NATO) încoace, sondajele de opinie și exit-poll-urile realizate cu ocazia alegerilor prezidențiale sunt infirmate sistematic. Din 2004 încoace, de câte ori PSD câștigă alegerile parlamentare, explodează „strada” (VITELE goești, mânate la proteste) și avem o permanentă atmosferă de război civil. Când se reușește îndepărtarea PSD-ului de la guvernare, se reinstalează, ca prin minune, calmul. TOTUL se face din afară. În special Ungaria, dar și Polonia, denunță PUBLIC, în Parlamentul European, intervenționismul străin (Soros și mulți alții) în treburile lor interne. Documente desecretizate ale Departamentului de Stat al SUA dezvăluie faptul că Soros și statul american și-au instalat guverne în Albania și Macedonia. VITELE goești anticomunist-POSTcomuniste sunt de partea „celei mai mari democrații din lume” și împotriva Rusiei.

  CATEGORIC: VITELE goești, suficient de numeroase pentru ca, la alegeri, fraudarea votului să devină floare la ureche (ba, uneori, chiar fără a mai fi necesară), VITELE goești care au votat, votează și vor vota neclintit contra „corupților” și-a „comuniștilor” AU DISTRUS ȚARA ASTA! N-avem industrie, n-avem agricultură, nu producem și nu exportăm nimic, democrația a fost distrusă IREMEDIABIL (fraudare sistematică a alegerilor, justiție și servicii de informații aservite „dreptei”, proteste de stradă „spontane” de câte ori guvernează stânga), ACCEPTĂM D-A-MBOULEA toate CRETINISMELE impuse de Uniunea Europeană („energia verde”, majorarea halucinantă a energiei tradiționale, creșterea prețurilor la TOATE produsele din această cauză, majorarea ABERANTĂ – tot din motive „ecologice” – a asigurărilor auto)… Toate astea sunt EXCLUSIV rezultatele guvernelor „DE DREAPTA”, aservite străinătății! BĂSESCU a tăiat pensiile și salariile cu 25%, ca să dea banii la băncile străine aflate în dificultate. IOHANNIS și ORBAN au introdus „energia verde” și au încercat să privatizeze ASIGURĂRILE DE SĂNĂTATE!

  Personal, nu mai votez de mult, de ani de zile, din varii motive: de lene, pt. că un vot nu shimbă nimic, pt. că PSD-ul mă scârbește cu lașitatea și pasivitatea lui în fața „dreptei”: Băsescu trebuia demis în 2012, manifestanții trebuiau MĂTURAȚI de forțele de ordine, DNA-ul trebuia DESFIINȚAT, Iohannis trebuia suspendat și demis… Dar PRINCIPALUL motiv pt. care nu mai votez de mult este că, o dată cu fraudarea sistematică a alegerilor prezidențiale (2004, 2009, 2014) și cu protestele de stradă „spontane” contra oricărui guvern de stânga rezultat din alegeri parlamentare, BĂSECOPAȚII VOR AVEA MEREU CÂȘTIG DE CAUZĂ, indiferent cum votez eu. Asta ați făcut VOI cu votul MEU: mi l-ați aruncat la coș, o dată pt. totdeauna!

  Dacă, totuși, aș fi votat în 2019, CATEGORIC aș fi votat cu DĂNCILĂ; nu se discută! Și-o maimuță dacă ar candida împotriva „dreptei”, aș vota cu ea; DIN OFICIU! GARANTAT nu putea fi Dăncilă mai rea ca Băsescu, Iohannis, Orban…

  Jumătate din români – TOȚI BĂSESCOPAȚII – ar trebuie exterminați FIZIC, pt. ca cealaltă jumătate – OAMENII NORMALI – să poată beneficia de condiții de viață normale. Și, pt. că ciuma băsistă afectează nu indivizi, ci familii (gândesc ce aud în casă, sunt dus de părinți la protestele anti-PSD etc.), băsescopații trebuie exterminați PE FAMILII (atunci când le au). Exact cum făcea Franco în Spania cu comuniștii (și avea dreptate, pt. că numai boul e de stânga sau de dreapta indiferent de țară și de situația de-acolo; și asta intră tot la realitatea INFINIT prea complexă pt. mintea ta de bibilică).

  MURIȚI TOȚI!!!

  Apreciază

  • Alduse si fost de-tronat. Inclusiv la epoeianism. Iepurele dement s-a detonat. Pe langa el, ca mascota, esti mic copil. Emotie, intensitate si nelipsita sminteala la cote apocaliptice. Ca iepure fioros are asa o furie tragi-comica care-l face redutabil ca candidat la pozitia de mascota pe arca. Pacat ca nu duce mult si se inmoaie in doi timpi si trei miscari. E singura ta sansa ca broasca tzestoasa sa ramai in business. 😁

   Apreciază

   • Iepurele de Martie said

    „Goe”:

    „Traian Băsescu are deja locul asigurat în istorie. Dacă va mai reuși să facă ceva în plus, pănă la finalul mandatului, va fi un bonus”.

    „Ce poți să discuți cu cineva care neagă rolul istoric al președintelui Băsescu? Că n-ai ce să discuți!”.

    Parcă o auzim pe toanta satului repetând cele câteva idei simpliste promovate de propaganda de stat, întru proslăvirea salvatorului neamului. Între analfabeții care puneau botul la propaganda stalinistă și „Goe” nu e nici o diferență. Oamenii simpli, veșnică masă de manevră, au distrus România.

    Apreciază

    • Iepurele de Martie said

     „Da, maică, să-i dea Dumnezeu sănătate, că el [fostul turnător și marele corupt] ne-a salvat de comuniști [după 15-20 de ani de la căderea comunismului] și de corupți [care, spre deosebire de cei care-i vânează, fac creștere economică de câte ori fură de la popor]!”

     Chiar orice gunoi uman are drept la viață și la opinie? Orice căcat manipulabil și nociv pt. concetățeni? Păi să nu-i bagi toporu-n cap?

     Apreciază

     • Esti dur cu auto-critica iepuraș. Ia morcovul si mai tine-ti gura dacă ti se pare că n-ai avea dreptul la opinie. Cat privește viața cam exagerezi. Enorm. Oricum ești mort demult. Ceea ce se manifesta pe aici in piele de iepure, este o relicvă comunistoidă fantomatică, un zombie, un moroi împăiat.

      Apreciază

    • Prăjane locul in istorie i-a fost conferit lui Traian Basescu si consolidat mai apoi, prin schelalaiturile jivinelor ca tine dar mai ales ale javrelor te tipul tau dar de talie mai mare. In rest, cei drept, mare lucru n-a făcut. Dar a făcut destul ca sa fie personaj istoric. Ca asta te înnebunește pe tine n-are legătură nici cu „goe”, nici cu „Băsescu”, nici cu „economia” (ai să-mi bag pula, iepurele discuta economie si creștere economică), ci doar cu starea patologică in care te afli ci cu neglijarea tratamentului.

     Apreciază

 24. Iepurele de Martie said

  Mesaj off topic mutat AICI

  Apreciază

 25. Iepurele de Martie said

  Mesaj off topic mutat AICI

  Apreciază

 26. Iepurele de Martie said

  Atenție, toată lumea: am găsit THE ULTIMATE PROOF CARE DEMONSTREAZĂ CĂ „GOE” E DANIEL ONACA DIN SUEDIA!

  Înainte, însă, să recapitulăm, f. pe scurt, argumentele (coincidențele CERTE) enumerate anterior: băsescopat cu spume; reșițean de origine; rezident într-o țară nordică („å”-ul); fan Pleșu, Cărtărescu, Tăpălagă, din care citează; înjurător de Dorin Tudoran; poet amator (în toate sensurile); pasionat de haiku-uri.

  Acum: țineam minte vag că, acum câteva luni, ÎNAINTE de a-l identifica pe „Goe” cu Daniel Onaca, constatasem cumva câtă dreptate am avut cu ani în urmă, când mi-am exprimat bănuiala că trăiește în Scandinavia, fiindcă am dedus recent (uitasem în ce fel) că e chiar din Suedia.

  And sure enough, ieri, făcând un efort de memorie, mi-am amintit în ce-a constat deducția/constatarea de acum câteva luni, conform căreia „Goe” trăiește, CU CERTITUDINE, în Suedia. Nimic mai simplu: pe 29 martie anul curent, d-na Stely a postat, pe acest blog, sub articolul „Basarabia”, publicat pe 27 martie, un extras din articolul meu „Alături de Vladimir Putin sau Dreptul Rusiei la o doctrină Monroe”, apoi și link-ul cu el, cu observația: „Aici il gasiti (daca doriti) pe individul raduprajan, in toata splendoarea lui”.

  Mesaj la care „Goe” a răspuns: „Radu Pârjan (alias Iepurele de Martie) este o curiozitate zoologică chiar mai exotică decât vrăbiuța Spererlig. Este de-a dreptul uluitor ca asemenea personaje exista aievea. Pe lângă ăsta până si Iosif pare om cu scaun la cap.” – semn CLAR că a citit articolul către care trimitea link-ul postat de d-na Stely (dând click pe el) și l-a comentat succint.

  Or, în acea zi, după cum am remarcat chiar atunci (și din nou ieri, căutând la statisticile și vizualizările de pe blogul meu), am avut 4 vizitatori și 10 vizualizări. Din aceste vizualizări, una a fost din Italia (în mod sigur, la postul cu video-urile în care Arnoldo Foa, fost director al RAI, demonstrează că vinovați de războiul din Ucraina sunt americanii), o altă vizualizare a fost din România, iar 8 din Suedia. E sigur, deci, că, din totalul de 4 vizitatori, unul a fost din România, unul din Italia și DOI DIN SUEDIA!

  Pe de altă parte, articolul „Alături de Vladimir Putin” a fost vizualizat în acea zi de numai două ori, de ambele dăți de pe… „Arca lui Goe” (asta se vede în categoria „Referenți”). Deci: DOI VIZITATORI DIN SUEDIA, CARE AU DAT CLICK, FIECARE, PE LINK-UL POSTAT DE D-NA STELY! Evident, cei doi coproprietari ai „Arcei lui Goe”: „Goe” însuși și partenerul său de blog (și de viață? 😉 ), care, conform propriilor mărturisiri, s-ar afla în spatele „Arcei” (și, poate, al lui „Goe” personal? 🙂 ).

  Să adăugăm și că, ieri, după ce am postat aici link-ul către ultimul meu articol, „Să ne luăm țara înapoi”, am avut nu mai puțin de 21 de vizualizări DIN SUEDIA!

  NICI O ÎNDOIALĂ NU MAI ESTE, DECI, PERMISĂ: „GOE” TRĂIEȘTE ÎN SUEDIA!

  Acum: e posibil să existe, în această țară, DOI băsescopați reșițeni, fugiți din calea comunismului, cu toate preferințele politico-literare enumerate mai sus? Categoric, NU!

  De altfel, tentativele repetate și naive ale lui „Goe” de a ne face să credem că locuiește nu în Suedia, ci în Norvegia, nu fac decât să confirme că e Daniel Onaca. Pt. că numai cine A FOST PRINS minte atât de sfruntat, pentru a îndrepta bănuielile în altă direcție.

  P. S.: D-le Onaca, vă rog să nu dați din nou dovadă de lașitate, mutând acest comentariu la „Groapa de gunoi”, sub pretexul că ar fi off-topic! Nu i-ați scris dvs. chiar aici lui Neamțu Țiganu că, la acest articol, toate off-topicurile sunt permise?

  P. P. S.: Evident, chestia cu comando-ul de patrioți, care te va găsi în „fermecătorul sătuc de pe valea Nissanei” sau la Malmoe și te va executa, era o glumă. Asta ca să stai matale liniștit, să nu-ți „cauzeze”, deși, în calitatea ta de gunoi băsescopat, nu meriți asemenea scrupule.

  Apreciază

 27. Iepurele de Martie said

  Mă, „Goe”, mă, chiar atâta lașitate, să mă banezi? Vezi că am un comentariu în spam! Citește-l până la sfârșit, e interesant pt. tine!

  Apreciază

 28. Radu Prajan said

  Atenție, toată lumea: am găsit THE ULTIMATE PROOF CARE DEMONSTREAZĂ CĂ „GOE” E DANIEL ONACA DIN SUEDIA!

  Înainte, însă, să recapitulăm, f. pe scurt, argumentele (coincidențele CERTE) enumerate anterior: băsescopat cu spume; reșițean de origine; rezident într-o țară nordică („å”-ul); fan Pleșu, Cărtărescu, Tăpălagă, din care citează; înjurător de Dorin Tudoran; poet amator (în toate sensurile); pasionat de haiku-uri.

  Acum: țineam minte vag că, acum câteva luni, ÎNAINTE de a-l identifica pe „Goe” cu Daniel Onaca, constatasem cumva câtă dreptate am avut cu ani în urmă, când mi-am exprimat bănuiala că trăiește în Scandinavia, fiindcă am dedus recent (uitasem în ce fel) că e chiar din Suedia.

  And sure enough, ieri, făcând un efort de memorie, mi-am amintit în ce-a constat deducția/constatarea de acum câteva luni, conform căreia „Goe” trăiește, CU CERTITUDINE, în Suedia. Nimic mai simplu: pe 29 martie anul curent, d-na Stely a postat, pe acest blog, sub articolul „Basarabia”, publicat pe 27 martie, un extras din articolul meu „Alături de Vladimir Putin sau Dreptul Rusiei la o doctrină Monroe”, apoi și link-ul cu el, cu observația: „Aici il gasiti (daca doriti) pe individul raduprajan, in toata splendoarea lui”.

  Mesaj la care „Goe” a răspuns: „Radu Pârjan (alias Iepurele de Martie) este o curiozitate zoologică chiar mai exotică decât vrăbiuța Spererlig. Este de-a dreptul uluitor ca asemenea personaje exista aievea. Pe lângă ăsta până si Iosif pare om cu scaun la cap.” – semn CLAR că a citit articolul către care trimitea link-ul postat de d-na Stely (dând click pe el) și l-a comentat succint.

  Or, în acea zi, după cum am remarcat chiar atunci (și din nou ieri, căutând la statisticile și vizualizările de pe blogul meu), am avut 4 vizitatori și 10 vizualizări. Din aceste vizualizări, una a fost din Italia (în mod sigur, la postul cu video-urile în care Arnoldo Foa, fost director al RAI, demonstrează că vinovați de războiul din Ucraina sunt americanii), o altă vizualizare a fost din România, iar 8 din Suedia. E sigur, deci, că, din totalul de 4 vizitatori, unul a fost din România, unul din Italia și DOI DIN SUEDIA!

  Pe de altă parte, articolul „Alături de Vladimir Putin” a fost vizualizat în acea zi de numai două ori, de ambele dăți de pe… „Arca lui Goe” (asta se vede în categoria „Referenți”). Deci: DOI VIZITATORI DIN SUEDIA, CARE AU DAT CLICK, FIECARE, PE LINK-UL POSTAT DE D-NA STELY! Evident, cei doi coproprietari ai „Arcei lui Goe”: „Goe” însuși și partenerul său de blog (și de viață? 😉 ), care, conform propriilor mărturisiri, s-ar afla în spatele „Arcei” (și, poate, al lui „Goe” personal? 🙂 ).

  Să adăugăm și că, ieri, după ce am postat aici link-ul către ultimul meu articol, „Să ne luăm țara înapoi”, am avut nu mai puțin de 21 de vizualizări DIN SUEDIA!

  NICI O ÎNDOIALĂ NU MAI ESTE, DECI, PERMISĂ: „GOE” TRĂIEȘTE ÎN SUEDIA!

  Acum: e posibil să existe, în această țară, DOI băsescopați reșițeni, fugiți din calea comunismului, cu toate preferințele politico-literare enumerate mai sus? Categoric, NU!

  De altfel, tentativele repetate și naive ale lui „Goe” de a ne face să credem că locuiește nu în Suedia, ci în Norvegia, nu fac decât să confirme că e Daniel Onaca. Pt. că numai cine A FOST PRINS minte atât de sfruntat, pentru a îndrepta bănuielile în altă direcție.

  P. S.: D-le Onaca, vă rog să nu dați din nou dovadă de lașitate, mutând acest comentariu la „Groapa de gunoi”, sub pretexul că ar fi off-topic! Nu i-ați scris dvs. chiar aici lui Neamțu Țiganu că, la acest articol, toate off-topicurile sunt permise?

  P. P. S.: Evident, chestia cu comando-ul de patrioți, care te va găsi în „fermecătorul sătuc de pe valea Nissanei” sau la Malmoe și te va executa, era o glumă. Asta ca să stai matale liniștit, să nu-ți „cauzeze”, deși, în calitatea ta de gunoi băsescopat, nu meriți asemenea scrupule.

  Apreciază

 29. Radu Prajan said

  Atenție, toată lumea: am găsit THE ULTIMATE PROOF CARE DEMONSTREAZĂ CĂ „GOE” E DANIEL ONACA DIN SUEDIA!

  Înainte, însă, să recapitulăm, f. pe scurt, argumentele (coincidențele CERTE) enumerate anterior: băsescopat cu spume; reșițean de origine; rezident într-o țară nordică („å”-ul); fan Pleșu, Cărtărescu, Tăpălagă, din care citează; înjurător de Dorin Tudoran; poet amator (în toate sensurile); pasionat de haiku-uri.

  Acum: țineam minte vag că, acum câteva luni, ÎNAINTE de a-l identifica pe „Goe” cu Daniel Onaca, constatasem cumva câtă dreptate am avut cu ani în urmă, când mi-am exprimat bănuiala că trăiește în Scandinavia, fiindcă am dedus recent (uitasem în ce fel) că e chiar din Suedia.

  And sure enough, ieri, făcând un efort de memorie, mi-am amintit în ce-a constat deducția/constatarea de acum câteva luni, conform căreia „Goe” trăiește, CU CERTITUDINE, în Suedia. Nimic mai simplu: pe 29 martie anul curent, d-na Stely a postat, pe acest blog, sub articolul „Basarabia”, publicat pe 27 martie, un extras din articolul meu „Alături de Vladimir Putin sau Dreptul Rusiei la o doctrină Monroe”, apoi și link-ul cu el, cu observația: „Aici il gasiti (daca doriti) pe individul raduprajan, in toata splendoarea lui”.

  Mesaj la care „Goe” a răspuns: „Radu Pârjan (alias Iepurele de Martie) este o curiozitate zoologică chiar mai exotică decât vrăbiuța Spererlig. Este de-a dreptul uluitor ca asemenea personaje exista aievea. Pe lângă ăsta până si Iosif pare om cu scaun la cap.” – semn CLAR că a citit articolul către care trimitea link-ul postat de d-na Stely (dând click pe el) și l-a comentat succint.

  Or, în acea zi, după cum am remarcat chiar atunci (și din nou ieri, căutând la statisticile și vizualizările de pe blogul meu), am avut 4 vizitatori și 10 vizualizări. Din aceste vizualizări, una a fost din Italia (în mod sigur, la postul cu video-urile în care Arnoldo Foa, fost director al RAI, demonstrează că vinovați de războiul din Ucraina sunt americanii), o altă vizualizare a fost din România, iar 8 din Suedia. E sigur, deci, că, din totalul de 4 vizitatori, unul a fost din România, unul din Italia și DOI DIN SUEDIA!

  Pe de altă parte, articolul „Alături de Vladimir Putin” a fost vizualizat în acea zi de numai două ori, de ambele dăți de pe… „Arca lui Goe” (asta se vede în categoria „Referenți”). Deci: DOI VIZITATORI DIN SUEDIA, CARE AU DAT CLICK, FIECARE, PE LINK-UL POSTAT DE D-NA STELY! Evident, cei doi coproprietari ai „Arcei lui Goe”: „Goe” însuși și partenerul său de blog (și de viață? 😉 ), care, conform propriilor mărturisiri, s-ar afla în spatele „Arcei” (și, poate, al lui „Goe” personal? 🙂 ).

  Să adăugăm și că, ieri, după ce am postat aici link-ul către ultimul meu articol, „Să ne luăm țara înapoi”, am avut nu mai puțin de 21 de vizualizări DIN SUEDIA!

  NICI O ÎNDOIALĂ NU MAI ESTE, DECI, PERMISĂ: „GOE” TRĂIEȘTE ÎN SUEDIA!

  Acum: e posibil să existe, în această țară, DOI băsescopați reșițeni, fugiți din calea comunismului, cu toate preferințele politico-literare enumerate mai sus? Categoric, NU!

  De altfel, tentativele repetate și naive ale lui „Goe” de a ne face să credem că locuiește nu în Suedia, ci în Norvegia, nu fac decât să confirme că e Daniel Onaca. Pt. că numai cine A FOST PRINS minte atât de sfruntat, pentru a îndrepta bănuielile în altă direcție.

  P. S.: D-le Onaca, vă rog să nu dați din nou dovadă de lașitate, mutând acest comentariu la „Groapa de gunoi”, sub pretexul că ar fi off-topic! Nu i-ați scris dvs. chiar aici lui Neamțu Țiganu că, la acest articol, toate off-topicurile sunt permise?

  P. P. S.: Evident, chestia cu comando-ul de patrioți, care te va găsi în „fermecătorul sătuc de pe valea Nissanei” sau la Malmoe și te va executa, era o glumă. Asta ca să stai matale liniștit, să nu-ți „cauzeze”, deși, în calitatea ta de gunoi băsescopat, nu meriți asemenea scrupule.

  Apreciază

 30. Don Calogero Vizzini said

  Atenție, toată lumea: am găsit THE ULTIMATE PROOF CARE DEMONSTREAZĂ CĂ „GOE” E DANIEL ONACA DIN SUEDIA!

  Înainte, însă, să recapitulăm, f. pe scurt, argumentele (coincidențele CERTE) enumerate anterior: băsescopat cu spume; reșițean de origine; rezident într-o țară nordică („å”-ul); fan Pleșu, Cărtărescu, Tăpălagă, din care citează; înjurător de Dorin Tudoran; poet amator (în toate sensurile); pasionat de haiku-uri.

  Acum: țineam minte vag că, acum câteva luni, ÎNAINTE de a-l identifica pe „Goe” cu Daniel Onaca, constatasem cumva câtă dreptate am avut cu ani în urmă, când mi-am exprimat bănuiala că trăiește în Scandinavia, fiindcă am dedus recent (uitasem în ce fel) că e chiar din Suedia.

  And sure enough, ieri, făcând un efort de memorie, mi-am amintit în ce-a constat deducția/constatarea de acum câteva luni, conform căreia „Goe” trăiește, CU CERTITUDINE, în Suedia. Nimic mai simplu: pe 29 martie anul curent, d-na Stely a postat, pe acest blog, sub articolul „Basarabia”, publicat pe 27 martie, un extras din articolul meu „Alături de Vladimir Putin sau Dreptul Rusiei la o doctrină Monroe”, apoi și link-ul cu el, cu observația: „Aici il gasiti (daca doriti) pe individul raduprajan, in toata splendoarea lui”.

  Mesaj la care „Goe” a răspuns: „Radu Pârjan (alias Iepurele de Martie) este o curiozitate zoologică chiar mai exotică decât vrăbiuța Spererlig. Este de-a dreptul uluitor ca asemenea personaje exista aievea. Pe lângă ăsta până si Iosif pare om cu scaun la cap.” – semn CLAR că a citit articolul către care trimitea link-ul postat de d-na Stely (dând click pe el) și l-a comentat succint.

  Or, în acea zi, după cum am remarcat chiar atunci (și din nou ieri, căutând la statisticile și vizualizările de pe blogul meu), am avut 4 vizitatori și 10 vizualizări. Din aceste vizualizări, una a fost din Italia (în mod sigur, la postul cu video-urile în care Arnoldo Foa, fost director al RAI, demonstrează că vinovați de războiul din Ucraina sunt americanii), o altă vizualizare a fost din România, iar 8 din Suedia. E sigur, deci, că, din totalul de 4 vizitatori, unul a fost din România, unul din Italia și DOI DIN SUEDIA!

  Pe de altă parte, articolul „Alături de Vladimir Putin” a fost vizualizat în acea zi de numai două ori, de ambele dăți de pe… „Arca lui Goe” (asta se vede în categoria „Referenți”). Deci: DOI VIZITATORI DIN SUEDIA, CARE AU DAT CLICK, FIECARE, PE LINK-UL POSTAT DE D-NA STELY! Evident, cei doi coproprietari ai „Arcei lui Goe”: „Goe” însuși și partenerul său de blog (și de viață? 😉 ), care, conform propriilor mărturisiri, s-ar afla în spatele „Arcei” (și, poate, al lui „Goe” personal? 🙂 ).

  Să adăugăm și că, ieri, după ce am postat aici link-ul către ultimul meu articol, „Să ne luăm țara înapoi”, am avut nu mai puțin de 21 de vizualizări DIN SUEDIA!

  NICI O ÎNDOIALĂ NU MAI ESTE, DECI, PERMISĂ: „GOE” TRĂIEȘTE ÎN SUEDIA!

  Acum: e posibil să existe, în această țară, DOI băsescopați reșițeni, fugiți din calea comunismului, cu toate preferințele politico-literare enumerate mai sus? Categoric, NU!

  De altfel, tentativele repetate și naive ale lui „Goe” de a ne face să credem că locuiește nu în Suedia, ci în Norvegia, nu fac decât să confirme că e Daniel Onaca. Pt. că numai cine A FOST PRINS minte atât de sfruntat, pentru a îndrepta bănuielile în altă direcție.

  P. S.: D-le Onaca, vă rog să nu dați din nou dovadă de lașitate, mutând acest comentariu la „Groapa de gunoi”, sub pretexul că ar fi off-topic! Nu i-ați scris dvs. chiar aici lui Neamțu Țiganu că, la acest articol, toate off-topicurile sunt permise?

  P. P. S.: Evident, chestia cu comando-ul de patrioți, care te va găsi în „fermecătorul sătuc de pe valea Nissanei” sau la Malmoe și te va executa, era o glumă. Asta ca să stai matale liniștit, să nu-ți „cauzeze”, deși, în calitatea ta de gunoi băsescopat, nu meriți asemenea scrupule.

  Apreciază

 31. Iepurele de Martie said

  Hai sictir, c-am glumit cu tine! Ce te sperii așa de mine, de parc-aș fi de la Gestapo?

  Apreciază

 32. Iepurele de Martie said

  Hai că, între timp, am postat pe blogul meu: https://nuestrarevolucionsocialista.wordpress.com/2022/08/21/goe-daniel-onaca-m-a-banat-cititi-mai-jos-ce-nu-mai-pot-posta-acolo/

  Și nu mai cenzura lumea, doar pt. că spune ADEVĂRUL! Numai comuniștii făceau așa! 😀

  Apreciază

 33. Iepurele de Martie said

  BOLȘEVICULE!!!

  Apreciază

 34. Iepurele de Martie said

  Cu „https://”, ca să se poată da click direct pe link: https://nuestrarevolucionsocialista.wordpress.com/2022/08/21/goe-daniel-onaca-m-a-banat-cititi-mai-jos-ce-nu-mai-pot-posta-acolo/

  Apreciază

 35. Stely said

  @Arca lui Goe ,
  Am publicat doua comentarii la „groapa cu gunoi ” care mi s-au refuzat la „Gara pentru noi”. Unul a fost adresat d-lui Vldean , celalalt d-ei . Pentru primul nu am cronometrat cat timp a trecut, dar s-o fi fost vreo doua ore . A urmat al doilea adresat d-ei , veti vedea ce anume i-am cerut.
  P.S. Aici, la ora aceasta(18:22) este bezna . Va veni ploaia , in sfarsit. Numai sa nu faca prapad … 😰

  Apreciază

  • @Stely – Cred că-l puteți lasă in plata Domnului pe Iepurele de Martie (un păduche auto-distribuit in rolul Vadim Tudor decrepit), ca si pe doamna Caragianii de ghindă si pe ciracii ei de zgură decantată politic. Am impresia că vă consumați emotional mai mult decât este cazul cu creaturile respective. Faptul că d-na Caragiani a neglijat să vă scoată comentariile de la moderare spune despre d-ei aproape la fel de mult pe cat spune aerul firesc in care poartă dialoguri cu exaltatul extremist (iepuroidul de martie).

   Apreciază

   • Stely said

    Trebuie sa va spun ca am vrut s- o testez. Sa vad daca, asa cum i-a permis Iepurelui sa-si posteze elucubratiile, spunandu-i sus si tare ca „gara este pentru toata lumea” , va proceda la fel si cu postarea mea. Cu ocazia asta madam Carageani a dovedit ca este si laşă nu doar lipsita de simtul ridicolului . Ar fi putut foarte bine sa publice comentariul si, daca ar fi avut inteligenta necesara, ar fi dat o replica pe masura in asa fel incat sa-si puna in valoare nu doar eruditia (de care vad ca este mandra) ci si onestitatea. Neputand, a preferat sa-l ascunda de ochii celor prezenti , care, posibil, ar fi vazut-o pe d-nei in alta postura decat cea pe care o cunosc si o apreciaza. Am totusi impresia ca incet si cu ceva rabdare va sosi si acel moment … unul dintre acelea care s-au petrecut pe blogul de la Corabia. 😉

    Apreciază

   • Stely said

    „Domnule Prăjan, cu toată stima și simpatia, nu noi (Aldus și cu mine) l-am adus în discuție pe Băsescu, ci dumneavoastră. 🙂
    Pentru mine Goe (subiectul în propoziție) e un tip cu certă ușurință la scris, dar cu fugă de idei și cu o extrem de neaerisită aranjare în pagină a iureșului de cuvinte. Mai de curând, bag de seamă că îi place să trolleze. Mai observ și că are potențial uriaș la mârlănie.
    Pentru dv., principalele lui două „calități” sunt că nu-și declină identitatea reală și că e mare iubitor de băsism.”

    De unde se va vedea ca Madam Crageani i-a postat Iepurelui toate delirurile fara nici o jena si chiar teama ca dementa lui ar putea sa-i dauneze.
    A crezut ca, lasandu-l sa se miste liber pe „peron”, va putea sa-l izgoneasca pe „Goe” de teama ca incepuse lumea din gara sa se dumireasca in privinta lui, faptul ca „iuresul de cuvinte” este plin de satira si umor si ca „fuga lui de idei” denota ca mintea ei este prea ingusta si neteda incat sa le cuprinda (absoarba).
    Ma amuza ca intr-un fel i-au iesit „certitudinile ” pe nas si este disperata sa vada ca nu sunt de ajuns „calitatile” incat sa reiasa „identitatea reala” a lui „Goe”.Nerusinata face exact ce a facut madam CMM cu raposatul Gheorghe Iova . Si da, Iepure are un partener de nadejde in persoana lui Neamtu Tiganu .Banuiesc insa ca daca nu si-au unit fortele pana acum ,este faptul ca Neamtu este invidios pe Iepure deoarece tipul are delirul verbal mult mai consistent . Poate sa insire asa zise argumente cu mult mai multe fraze .
    Ma amuza ca „Vladen” a disparut din peisaj. Cred ca si lui i s-au zdruncinat serios „certitudinile „. Mi se pare ca Aldus este in dilema, nestiind de partea cui sa fie , iar „Amurgul” la fel ,desi este ceva mai lucid/a .
    Una peste alta, daca Iepurele va beneficia in continuare de „toata stima ” de pana acum a doamnei Carageani , va transforma in curand „gara pentru noi” in „gara pentru boi”. A, si da : mi-a placut la nebunie @Vero.

    Apreciază

    • mi-a plăcut la nebunie @Vero.” – Serios? Toți avem momente de nebunie. 🙂 Doar că la unii sunt foarte dese … atât de dese încât se sudează unul de altul ca țigările la fumătorii împătimiți, rezultând iepuri sau alte lighioane echivalente. Importante rămân personajele care ne plac si pe vreme de acalmie si normalitate, când nebunia trece sau măcar se estompează. Vero este un personaj care se potrivește armonic cu celelalte de peron, cele despre care am impresia că nu vă prea plac. 🙂

     Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: