(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Începe !!!

Posted by Arca lui Goe pe noiembrie 19, 2022

Un mare actor iranian (?!) a spus, cândva: „Viața bună e pentru femeile frumoase și oamenii bogați. Noi, ceilalți, am venit pe lume ca să nu rămână stadioanele goale“.

Vine iarna !!! Începe campionatul mondial de fotbal !!! A fost odată ca niciodată într-o iarnă… Iar de la cupa Mondiala vom intra direct în Craciun. Oare cine își va pune Cupa sub bradul de Crăciun? Problema pare a fi fost rezolvată de către savanții britanici (că cine altcineva s-o fi putut rezolva cu atâta anticipare):

Un matematician de la Oxford a calculat cine se va întâlni în finala Campionatului Mondial. Acesta a prezis, în mod uluitor (ca toata lumea la fiecare ediție de campionat mondial) că învingătoarea va fi… Brazilia !!!

Așadar, gratie științei, este ca si cum Campionatul Mondial se va fi jucat deja. Gata! S-a terminat! Sau nu? Tu ce zici? Cu cine ții?

Ultima noapte de tenis, întâia noapte de fotbal. Să curgă berea, să cânte muzica.

In cazul în care impresiile de după lectura textului sau sau/si vizita pe Arca lui Goe ti-au adus în minte vreun gând pe care ai vrea să-l redai într-un comentariu, ori chiar ai comentarii aleatorii cu care ai venit in minte de acasă sau din altă parte, recomandarea mea ar fi ca înainte de purcederea la postarea acestora, să-ti îngădui un moment de detașare pentru o scurtă audiție. Si dacă si numai si după aceea dorința de a-ti etala gândurile în public persistă, atunci da eroule, treci la fapte si comentarii. 

Daca ai comentarii off topic nu uita ca locul lor este AICI

Ultima noapte de tenis a anului a oferit un spectacol si un deznodământ cu un tâlc mai adânc decât poate părea la prima vedere si care excedează un pic frontierele fenomenului tenis… in lume

Fotbal:

1. A început !!! Quatar 0 – 2 Ecuador !!! Un singur nume rămâne din această partidă: Valencia autor a trei goluri valabile (dintre care unul anulat aiurea). A început turneul final al primul Campionat Mondial de fotbal (dintr-o istorie de aproape o sută de ani începută in 1930) care e disputat iarna  (si al doilea la rând sponsorizat de petrol si alte hidrocarburi – la spartul târgului). A început cu un alt capriciu al șeicilor care au ținut morțiș ca țara gazdă să joace meciul de deschidere, stricând o altă veche tradiție care cerea ca in meciul inaugural să joace câștigătoare ediției anterioare, așa că in loc de Franța am avut Quatar si o partidă modestă urmărită de șeici costumați traditional alături de alți aristocrați ai țițeiului în aceiași uniformă (alb spital) plus poporul in tricouri vișinii (la fel ca jucătorii) veniți la circul plătit gras de șeicime. 273 de miliarde de dolari (inclusiv spaga) este un preț cam piperat pentru posibilitatea de a asista cu o mină tristă (si penibilă) la amara „surpriză” a înfrângerii miraților „fotbaliști” quatarsici (?!). Păi cu banii ăștia Putin ar fi bătut de voie Ucraina si țările baltice. La hochei. 

Următorul meci din Grupa A, mâine 21 Noiembrie: Olanda – Senegal.

45 răspunsuri sa “Începe !!!”

 1. Florin said

  Chiar și eu care nu mă voi uita, știu că a eliminat prea ușor Olanda și Anglia.

  Apreciat de 1 persoană

  • Iar noi cei care ne-om uita o s-o facem doar de nevinovată plăcere, fără mari emoții, că deh, ai noștri ca brazii ne cam feresc de așa ceva de vreo 24 de ani încoace. Sper si eu ca (măcar) Olanda (unii dintre favoriții mei tradiționali) să strice pronosticurile britanice… 🙂

   Apreciat de 1 persoană

   • Florin said

    Olanda are un bogat istoric al întâlnirilor cu Argentina. Înaintea finalei slabe (???) cu Argentina, acum destul de mulți ani, a făcut cea mai grozavă semifinală, se spunea că baschetul a învins fotbalul.
    Nu m-aș fi uitat nici dacă ar fi fost calificați „ai noștri”. Este adevărat că găsești gunoaie în politică dar, și ăștia sunt tot gunoaie. O afacere bănoasă bazată pe prostia „fanilor”. Oricum, nu manifest suficient „patriotism”.

    Apreciat de 1 persoană

    • Știu că sunteți predispus să vă investiți excedentul emotional (al ființei) mai degrabă în „universul” politicii/ideologiei decât in cel al sportului/spectacolului. Asa ați apucat si nu mai e nimic de făcut in privința asta. Dar până la urmă toți chibiții au ceva in comun indiferent de felia pe care prestează. Din păcate starea deplorabilă in care a ajuns „fenomenul fotbal” in Romania este un argument copleșitor de partea celor care detesta energiile si emoțiile implicate in spectacolul sportiv. Sper măcar că mergeți regulat la teatru, concerte, sau că citiți cărți bune. Doar cu politica nu se face primăvara (zic eu firoscos, comentând in pauza meciului Quatar – Ecuador, pregătindu-mă moral si pentru finala Turneului Campionilor la tenis ce sta sa înceapă).

     Apreciat de 1 persoană

     • Florin said

      Ce să caute un țăran la teatru? Nu pot și n-am putut niciodată să omit actorul din spatele personajului. Ce-a făcut, câte poezii a spus? Sunt unii cărora le-a plăcut umilința până la moarte.
      Când faci asta, nu poți să nu remarci falsitatea jocului, cât de jalnic este actorul, cât de gunoi este.
      În fond, artiștii fotbalului sunt, de obicei, ultimii oameni. Sigur că există excepții – Pele, Hagi. I-am pus alături deși, nu sunt.
      Dar acum, constat cu uimire, acordarea titlului de artist unor gunoaie umane pe lângă care, chiar fotbaliștii par poleiți.

      Apreciat de 1 persoană

     • Se pare că uneori excesul de informație poate dauna plăcerii. Cine să fie de vina că știți atât de multe despre derapajele morale extraprofesionale ale unora dintre artiști? Bine că nu știți nimic despre cei care nu fac teatru, ci panificație, c-ați rămâne si fără pâine. 🙂

      Cred totuși ca avem si artiști buni… in general buni, si mai ales in arta pe care o inter-mediază cu gratie si talent. Câți sunt „pe plus”, câți sunt „pe minus”, dacă-i iei la bani mărunți cu tot ce-au făcut, sau ce n-au făcut, cred că este foarte greu de pre/stabilit înainte de judecata de apoi. Ceea ce nu înseamnă c-am avea interdicție la făcut evaluări si tras concluzii (prin) lapidare… mai ales cei care n-au păcătuit nicicum. Deci fotbal nu, teatru nu. Presupun că nici circ. Știu însă ca aveți hobby-ul călătoritului… inițiatic, ceea ce cred că oferă compensații considerabile in raport cu emoțiile pe care le ratați prin absenta benevola din arene, săli, stadioane, circuri… Dar totuși păstrez curiozitatea… dintre toate ariile culturale umane: arta, știința, filozofia si religia, care este cea mai pe potriva sufletului d-voastră? Să fie știință?

      Apreciat de 1 persoană

     • Florin said

      Io îs câine, n-am suflet. Și, mai ales, nu uit și nu iert. Cel care s-a umilit cu câteva zile înainte de a da colțul a fost Beligan.
      Pe vremea lu’ ceașcă, unul din cele mai bune bancuri era cu „circul” – Circul de Stat își schimbase numele, devenise Circul de Stat și de Partid. Atunci, o puteai mierli pentru bancul acesta. Acum, nu. Dar chestiunea rămâne.
      Ca să vă fac o plăcere fotbalistică, foarte probabil, curând, voi privi Copacabana pe viu.

      Apreciat de 1 persoană

     • Sunteți de invidiat. Aștept să vad poze si proze cu impresii in jurnalul de călătorie de pe blogul d-voastră.

      Apreciat de 1 persoană

 2. 1. A început !!! Quatar 0 – 2 Ecuador !!! Un singur nume rămâne din această partidă: Valencia autor a trei goluri valabile (dintre care unul anulat aiurea). A început turneul final al primul Campionat Mondial de fotbal (dintr-o istorie de aproape o sută de ani începută in 1930) disputat iarna 😦 (si al doilea la rând sponsorizat de petrol si alte hidrocarburi – la spartul târgului). A început cu un alt capriciu al șeicilor care au ținut morțiș ca țara gazdă să joace meciul de deschidere stricând o altă veche tradiție care cerea ca in meciul inaugural să joace câștigătoare ediției anterioare, așa că in loc de Franța am avut Quatar si o partidă modestă urmărită de șeici costumați traditional alături de alți aristocrați ai țițeiului în aceiași uniformă (alb spital) plus poporul in tricouri vișinii (la fel ca jucătorii) veniți la circul plătit gras de șeicime. 273 de miliarde de dolari (inclusiv spaga) este un preț cam piperat pentru posibilitatea de a asista cu o mină tristă (si penibilă) la amara „surpriză” a înfrângerii miraților „fotbaliști” quatarsici (?!). Păi cu banii ăștia Putin ar fi bătut de voie Ucraina si țările baltice. La hochei. 😦

  Următorul meci din Grupa A, mâine 21 Noiembrie: Olanda – Senegal.

  Apreciază

 3. Radu Humor said

  Comentariu off topic mutat AICI

  Apreciază

 4. nu mi zi.. ești meșter și cu mingea?

  Apreciază

 5. Stely said

  Pentru curiosii care vor sa afle adevarul despre mesterul cu mingea 😉.
  Vizionare placuta !
  Aici :

  https://arcaluigoe.wordpress.com/noduri-si-semnale/campionatul-mondial-de-fotbal-%E2%80%93-fifa-world-cup-2010-vazut-de-dl-goe/

  Apreciază

 6. Stely said

  Aici o cronologie binevenita si deosebit de placuta:

  Apreciat de 1 persoană

  • Dar de ținut cu cine țineți? 🙂

   Apreciază

   • Că eu țin cu Romania si cu Italia. 🙂

    Apreciază

    • Stely said

     „Cupa Mondiala a Rusinii”:

     P.S. Inca nu mi-am ales preferata , dar m-am gandit la SUA . 🙂
     Nu este batut in cuie . Sa vede de aci incolo .

     Apreciază

     • …sau cu Japonia ori Arabia Saudită… 🙂

      Apreciază

     • Stely said

      Ei , da . Am zis Japonia inca de la inceput de cand nu facuse surpriza cu Germania ,dar de Arabia Saudita nu ma pot pronunta intrucat nu am vazut meciul si nici prea multe nu stiu referitor la valoarea ei, desi am citit ca „surpriza” cu Argentina nu a fost o intamplare . Incep insa sa prind gustul de CM pe care il cam pierdusem. 😦
      Vad ca europenii (Spania, Anglia, Franta) sunt pe val . Daca o vor tine tot asa, s-ar putea ca de aici va iesi campioana .
      Ma uit acum la Costa Rica ,cea care in 2014 a fost in mara voga.S-a calificat e primul loc, in grupa cu Italia si Anglia pe care le-a trimis acasa . A ajuns pana i sferturi, iar acum este macelarita de Spania (4-0) si inca nu s-a terminat partida.

      Apreciază

     • He-he… între timp s-a terminat: 7-0!!! Scoruri ca la începutul fotbalului. Si da, Spania, Anglia si Franța par a fi în formă… dar pentru a ne edifica este nevoie să mai vedem măcar câte o rundă pentru fiecare dintre ele, întrucât adversarele din debut au jucat (pe alocuri) catastrofal.

      Apreciază

     • Dintre echipele cu pretenții cred că mai avem de văzut Portugalia si Belgia si apoi putem începe să ne alegem favoriții. Aceasta ediție, ca niciodată, m-a găsit total nepregătit în această privință, fiind forțat să-mi aleg preferații din mers… Deh, iarna nu-i ca vara. 🙂 Remarc totuși că fotbalul poate avea efecte euforice dar si sedative. Dacă gravitația reușea să-i tulbure teribil pe cei 5-6 troli din dotare, înnebunindu-i, fotbalul pare să-i fi scos complet din ecuație, făcându-i să capituleze în corpore de bună voie în războaiele sodo-masochiste în care fiecare dintre ei se auto-hârțuia (el pe el), musai cu martori, pe Arca lui Goe. Fotbalul a făcut ce n-a putut să facă gravitația: liniște. 🙂 Ca bonus până si Olga a intrat în hibernare… 🙂

      Apreciază

     • Stely said

      „Ca bonus până si Olga a intrat în hibernare… 🙂”
      Pai intrasem si eu dar m-a trezit Nostrastella, iar ea nu s-a asteptat si i-a pierit cheful de harjoane cu Dl Goe. 🙂
      P.S. As fi vrut sa castige canadienii , dar desi intrasera tare in partida de ziceai ca acu’ vine golul n-au prea avut spor si noroc in fata belgienilor, nici macar de un egal. 😦

      Apreciază

     • Da, si mie mi-a plăcut echipa Canadei. N-a jucat rău si cu puțină concentrare ar fi put da lovitura… dar ce ziceți despre Iran? Au jucat excelent împotriva Tarii Galilor (care gali?). Dacă fac vreo minune si cu SUA si rămân în competiție ar fi posibil ca fotbalul să devină a doua religie in Iran, dacă nu chiar prima, ceea ce ar prinde bine tuturor, inclusiv iraniencelor care sunt in revoluție.

      Apreciază

     • Stely said

      Nu am vazut meciul dintre Iran si Tara Galilor dar ar fi posibil ca victoria de azi si inca una, sau macar un egal cu SUA (ar fi ceva privind revolutia) sa fie pe locul 2 , mai ales ca a marcat de doua ori impotriva Angliei. (2-6) Deocamdata sa vedem meciul din seara asta dintre SUA- Anglia , dar tare mi-e teama ca americanilor le va fi greu sa faca macar un egal … 😦
      Desi imi plac surprizele n-as vrea ca SUA sa manance bataie taman de la iranieni. Ar fi o nebunie, dar daca le-ar/ne-ar ” prinde bine tuturor” in numele acestui” bine „, ar fi ca americanii sa piarda .
      P.S. Dar de Brazilia si Portugalia ce spuneti ?

      Apreciază

     • Iranul a jucat curajos, ofensiv. Au mai avut ocazii clare in afara celor două goluri marcate in prelungiri, inclusiv două bare. Au câștigat pe merit. Portugalia nu prea. Penalty moca pentru Cristinel. Brazilia însă e tare. E capabilă să inventeze goluri imposibile cu care să rezolve probleme grele (precum a fost apărarea Serbiei)… Om vedea mai departe… chit că asta ne ia practic tot timpul… până la Craciun. 🙂

      Apreciază

     • Si senegalezii (alți galezi?) par a fi buni. In meciul cu Olanda au cam avut ghinion. Dar astăzi le-au scos fotbalul din cap „quatarezilor”. Si uite așa Quatarul pleacă acasă, fiind prima echipa descalificată. Bine că n-au mult de mers. 🙂

      Apreciază

     • stely said

      Da , senegalezii au facut un joc solid si din ce-mi dau seama sunt pusi serios pe treaba , dar sa vedem ce vor face cu Ecuador-ul care astazi le-a cam dat de furca olandezilor, mai ales in repriza a II a. Au scapat ieftin cu un egal (1-1) . Si mie mi-a placut Brazilia . Daca va fi asa pana la sfarsit va lua cel de- al VI-lea trofeu. Finala va fi cu Germania sau Spania. 🙂

      Apreciază

     • Germania nu prea arată bine de data asta. Dacă o iau in freză de la Spania în meciul următor (ceea ce este foarte posibil) se iau de mănă cu Quatarul si pleacă acasă. 🙂

      Apreciază

     • Sely said

      Ah da, uitasem ca Germania a pierdut cu Japonia.
      Imi pare rau ca americanii nu au reusit golul victoriei . 😦 Au jucat mult mai bine fata de englezi. Sper sa ii bata pe iranieni si daca vor juca asa cum au jucat in prima repriza , cred ca vor castiga.

      Apreciază

    • Stely said

     „Că eu țin cu Romania si cu Italia. 🙂”

     Daaa, despre Italia ce sa spun, sa fie la ea acolo, dar in ce priveste fotbalul, cu Romania nu mai tin demult. 😦

     Apreciat de 1 persoană

    • Stil said

     Eu țin cu Steaua……..scuze eu vin cu Steaua adică revin sa vă colind. Așa că la bună revedere

     Apreciat de 1 persoană

 7. Stely said

  Eu ma uit acum la asta :
  https://www.netflix.com/watch/80221115?trackId=255824129
  P.S. erata pentru „link-ul…” recomandat, adica .

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: