(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

The Show Must Go On

Posted by Arca lui Goe pe decembrie 8, 2022

Cupa Mondială a suspendat marșul gravitației pe Arca lui Goe. Plutim într-o plăcută stare de imponderabilitate printre meciuri de fotbal, în înfruntări pe teren, în tribune, în presă, social media. La televizor. Spectacolul este fascinant. Actori cât cuprinde, aproape toți oamenii de pe planetă. In spatele scenei gravitația continuă să-si facă neperturbată mendrele si să-si intoneze în surdina simfonia nepieritoare… imnul gloriei universului schimbător. Curat schimbător. Panta rhei, toate curg, inclusiv campionatul mondial de fotbal din Quatar, ajuns iată, deja, în sferturi. Două zile de acalmie, fără fotbal, ne îngăduie să băgam de seamă (dacă mai era nevoie) că si in restul lumilor gravitația își vede de treabă ținând timpul în curgere si lucrurile in mișcare. In Ucraina tot război, agresiunea Rusiei împotmolită in propria-i iraționalitate continuă. Putin, un om pe niște scări, s-a căcat pe el, si a împuțit toată planeta. In subsidiar republicii sovietice Austria i s-a năzărit să facă greutăți României la intrarea în Schengen. In democratica Americă (a ogarului ce nu stie), neomarxismul îi face greutăți vizionarului Elon Musk in contra libertății de exprimare. In China totalitară, poporul arată că (mai) stie să se revolte, iar atotputernicul guvern că mai stie să ia aminte la vox populi (cu toata inteligența lui artificială din dotare).

In Quatar, pe planeta Terra, se întâmplă fotbal. Încă se poate. Încă e minunat. Toată lumea vizionează fotbal. In orice afund de lume oamenii sunt atenți la fotbal. Toți se uită, toți știu, toți se emoționează. Inclusiv rușii, inclusiv chinezii. Inclusiv americanii, care peste an cască gura la baseball si/sau fotbal (pardon de expresie) american… Cu toții înțeleg jocul, spectacolul, miza, driblingul, fenta, șuturile, ratările, golul. Niciodată golul n-a sunat mai tare. E fotbal. E bine. Data trecută s-a jucat în cea mai mare tară gazdă, iar acum în cea mai mica, practic într-un singur oraș, dar fotbalul a rămas la fel de mare, mereu în transfer de putere de la vechii zei către noii zei. La Doha Lionel Messi, Cristiano Ronaldo…predau ștafeta către Kylian Mbappe, Gonçalo Ramos…

Danemarca vrea sa se retragă din FIFA. Eh, ce să mai zică Spania, Belgia, Germania, Uruguay… sau Italia… Supărări mari. Enorme. Lipsește foarte tare la apelul nominal Ioan Chirilă, omul care după ce vedea pe viu faptele, de la fața locului, transforma fiecare campionat mondial de fotbal într-o carte, o capodoperă. Cărțile sale sunt niște monumente în onoarea fenomenalului fotbal, niște driblinguri uluitoare în calea uitării. Vom mai avea ocazia să-l pomenim pe tatăl lui Ionut si Tudor Chirilă. Deocamdată spectacolul trebuie să continue. Urmează sferturile.

Croatia 5 – 3 (1 -1 + pen) Brazilia
Olanda 5 – 6 (2 – 2 + pen)  Argentina
Maroc 1 – 0 Portugalia
Franța  2 – 1 Anglia

24 răspunsuri sa “The Show Must Go On”

  1. Anul acesta Campionatul Mondial de fotbal s-a ținut practic într-un singur oraș: Doha. Data viitoare se va desfășura pe un întreg continent (America de Nord) in 16 orașe, 11 din SUA, 2 din Canada si 3 din Mexic:

    Atlanta
    Boston
    Dallas
    Houston
    Kansas City
    Los Angeles
    Miami
    New York
    Philadelphia
    San Francisco
    Seattle

    Toronto
    Vancouver

    Guadalajara
    Mexico City
    Monterrey

    Oare Romania va fi prezenta la ediția finală? S-ar putea ca numărul țărilor participante să se mărească de la 32 la 48… 🙂 La Guadalajara parcă am mai fost odată (ocazie cu care Angelo Niculescu l-a ținut pe banca de rezerve pe Nicolae Dobrin – un fel de Ronaldo al nostru avant la lettre)… in grupa cu Brazilia, Anglia si Cehoslovacia… Romania a fost singura tara care a reușit să înscrie doua goluri brazilienilor care aveau sa câștige in acel an (1970) a treia oara cupa Jules Rimet (adjudecându-si-o definitiv)… Din SUA avem amintiri încă si mai frumoase (1994) cu Hagi in postura de Messi mioritic… Poate ca in 2026 vom juca in Canada, ca sa bifam tot continentul… 🙂

    Apreciază

    • Stely said

      Referitor la CM şi partidele din sferturile de finală, pronosticurile mele sunt urmatoarele :

      Croaţia 1 – 2 Brazilia
      Olanda 2 – 1 Argentina
      Maroc 2– 3 Portugalia
      Franța 3 – 1 Anglia

      P.S .M-am gândit că diferenta de valoare a echipelor nu este aşa de mare încât sa existe multe goluri per partida . Nu am preferinţe , dar dacă ar fi să fie ţin cu Franţa si puţin cu Olanda. 🙂

      Apreciat de 1 persoană

      • Sper ca nu v-au derutat scorurile din grila postata in articol. Erau scorurile rămase accidental de la primele patru meciuri din optimi… nimic mai mult. In privința pronosticurilor pentru sferturi merg pe mana d-voastră. 🙂

        Apreciază

        • Stely said

          Intr-un fel m-au cam derutat , in sensul ca daca nu vedeam scorurile acelea cam maricute as fi pus niscaiva prelungiri , cum iata se prefigureaza in partida de fata. Atat croatii cat si brazilienii au avut tot atatea ocazii de gol sau posesia balonului. As zice ca croatii joaca ceva mai bine decat brazilienii . Pe ei ii avantajeaza prelungirile dar de „olciorul nu merge de multe ori la apa „.

          Apreciază

        • Stely said

          Ha, am uitat : sper ca nu ati pariat la Unibet dupa predictiile mele. 🙂

          Apreciază

          • 🙂 Nu fac pariuri pe bani. Doar pe vorbe.

            Apreciază

          • Stely said

            Aceesi poveste: apara Livakovic ! Si… baraa!! Ma bucur pentru croati dar nu stiu de ce sunt si trista pentru brazilieni. Cred ca din cauza ca nu mi-a iesit pariul. Era cat pe-aci , nu-i asa ? 🙂

            Apreciază

          • Eee, ați fost foarte aproape cu pariul… dar de, n-a fost sa fie. Fotbalul si GOL-ul sunt greu de calculat, mai greu decât GO-ul. Uluitor portarul croaților. Mare lucru sa poți avea intuiția pe care o are el si calmul si detașarea fără de care n-ai putea sa-ti asculți intuiția. Admirabil felul in care au executat penalty-urile jucătorii croați. Se vede că au experiență si încredere in treaba asta, cum avea Nole la un moment dat în tiebreak-uri. 🙂 De la brazilieni doar de Neymar mi-a plăcut si doar de el îmi pare rău. Are deja 30 de ani si pare-se că-i alunecă printre degete șansa de a fi campion mondial. Să-l vedem si pe Messi de ce (mai) e în stare. Dacă nu pe Messi, atunci pe Memphis 🙂

            Apreciază

          • P.S. Si uite așa îi sporește cota miss-Croației, ca muză si piază bună, cu noroc. 🙂

            Apreciază

  2. Radu Humor said

    invazia Rusiei în Ucraina la 24 februarie 2022 ar putea fi considerată legală în conformitate cu dreptul internațional:

    Nimeni nu susține că președintele american John F. Kennedy nu ar fi avut autorizația legală internațională de a invada Uniunea Sovietică, dacă Uniunea Sovietică și-ar fi amplasat rachetele cu focoase nucleare în Cuba, la numai 1821 km de Washington DC. Toată lumea a recunoscut că, dacă Uniunea Sovietică și Cuba ar fi făcut acest lucru, ar fi constituit un act de agresiune împotriva Statelor Unite, deoarece acele rachete s-ar fi aflat atât de aproape de centrul de comandă al Americii, din Washington DC, încât ar fi permis un atac nuclear fulger al Uniunii Sovietice, atât de rapid încât ar fi putut împiedica comandamentul strategic al Americii să recunoască atacul la timp, pentru a-și lansa propriile rachete de ripostă.

    Acesta este principiul conform căruia orice mare putere mondială are dreptul de autoapărare națională, de a interzice oricărei națiuni limitrofe să permită amplasarea de armament și forțe ale unei mari puteri mondiale ostile acestei mari puteri mondiale, pe teritoriul acelei națiuni limitrofe.

    În timp ce Cuba se află la 1821 km de Washington, Ucraina se află la doar 511 km de Kremlin. Cinci minute de Kremlin ar fi atât de aproape, încât ar însemna game-over (sfârșitul jocului) pentru Rusia, șah-mat din partea SUA.

    JFK a cerut atât Cubei, cât și Uniunii Sovietice, ca NICIODATĂ să nu fie amplasate rachete sovietice în Cuba, iar Uniunea Sovietică a promis apoi că se va conforma acestei cerințe de securitate națională a SUA; astfel, cel de-al treilea război mondial a fost evitat.

    De data aceasta, agresorii au fost America și Ucraina; iar Rusia (care se confruntă cu o amenințare și mai mare decât America în 1962) a impus aceeași cerere ca și JFK, dar dușmanii săi au fost/sunt națiuni agresoare hotărâte și clare – au refuzat să se conformeze.

    De ce ar susține cineva că permiterea Statelor Unite să își plaseze rachetele la doar 511 km (la o distanță de 5 minute de zbor de rachetă) de Kremlin nu ar constitui o agresiune din partea SUA și a Ucrainei împotriva Rusiei? Permiterea aderării Ucrainei la NATO ar acorda guvernelor SUA și Ucrainei, dreptul de a plasa rachete americane, la 511 km de Kremlin – lucru pe care niciun guvern rațional al Rusiei nu l-ar permite vreodată. După cum a declarat guvernul rus, această problemă a excluderii permanente a variantei ca Ucraina să facă parte din NATO, este ‘o chestiune de viață și de moarte’ pentru Rusia. Din motivul pe care l-am prezentat.

    Precedentul ‘Criza rachetelor cubaneze’, admite că Rusia are dreptul de apărare națională, prin a cere ca Ucraina să nu fie NICIODATĂ admisă în NATO. Acest lucru este ceea ce SUA, alianța sa militară anti-rusească din NATO și actualul guvern ucrainean refuză să recunoască.

    La 17 decembrie 2021, Rusia a cerut, atât din partea SUA, cât și din partea alianței sale militare anti-ruse NATO, promisiuni în scris, că Ucraina NU VA FI ADMISĂ ÎN NATO. La 7 ianuarie 2022, atât America, cât și alianța sa de agresiune, NATO, au spus nu.

    Acest lucru i-a lăsat Rusiei fie opțiunea de a capitula în fața Americii și a NATO-ului său, fie de a invada Ucraina pentru a împiedica acel agresor – America – să facă, în esență, ceea ce JFK obținuse ca Uniunea Sovietică să facă: să accepte cererea extrem de rezonabilă (de fapt necesară) a unei mari puteri mondiale care se apără și să promită că nu va permite NICIODATĂ intrarea Ucrainei în NATO.

    Astfel, America (și al său NATO) a forțat Rusia să invadeze Ucraina, ca Rusia să împiedice un ‘șah mat’ nuclear din partea regimului american. Agresorul în acest caz este America – NU Rusia.

    Apreciază

    • O colecție de însăilări propagandistice stupide si ridicole, produsă la norma de trolii lui Putin, special pentru limbricii de tipul „humor”, care oricum înghit orice rahat rusofon. I-auzi frate ce-a putut să le beasă capul celor care încearcă sa justifice agresiunea dementului Putin asupra Ucrainei (făcută exclusiv in scopul refacerii Uniunii Sovietice). Zelul cu care rateul Radu Humoricus cară cu cârca tâmpenii peste tot (simțindu-se util cauzei) este singura parte comică din mizeria cu care rebutul asta senil tine să se ia în seamă pe Arca lui Goe.

      Apreciază

  3. Stely said

    Referitor la ceea ce spuneţi aici …
    ” In subsidiar republicii sovietice Austria i s-a năzărit să facă greutăți României la intrarea în Schengen.”

    …are si fotbalul românesc demnitatea lui :

    P.S. Şi eu sunt revoltată. 😠 În consecintă îmi voi transfera contul de la Raiffeisen Bank la o banca romaneasca.Plus ca vom boicota OMV Petrom si produsele austriece comercializate in Romania.

    Apreciat de 1 persoană

  4. Apreciază

  5. Apreciază

  6. Apreciază

  7. Nebunie de meci !!! Argentina – Olanda… Fără cuvinte! Doar bravo Lionel Messi. 🙂

    Apreciază

    • Stely said

      Da , incerc sa scriu si eu ceva dar nu reusesc … Imi pare rau de olandezi . Am tinut cu ei si am sperat ca vor castiga pana la ultima lovitura de la 11m. M-am rugat , am sarit in sus de bucurie cand au egalat. Insa sansa nu a mai fost de partea lor. 😦
      P.S. Sper sa nu fiti suparat prea tare.

      Apreciază

      • Stely said

        Ma minunez cum de este posibil ca echipa Portugaliei care a dat 6 goluri Elvetiei in optimile de finala sa nu reuseasca sa egaleze (1-1) echipa Marocului prezenta in sferturi la CM pentru prima data in toata istoria ei fotbalistica. Mai sunt cateva minute si alte cateva de prelungire si posibil ca Portugalia sa plece acasa. Ar fi cea mai mare surpriza a CM.😲
        P.S .Si nici Ronaldo nu reuseste sa bage mingea in poarta marocanilor.

        Apreciază

        • Stely said

          Un meci colosal, spectaculos, de mare lupta si un rezultat istoric . Bravo Maroc !
          P.S. Ma bucur ca s-a terminat repede. Nu mai rezistam la alte prelungiri. 🙂

          Apreciază

          • E mâna lui Alah la mijloc. 🙂

            Incredibil de bine organizat jocul marocanilor… cu un portar de nota 10+, iar portughezii muște fără cap. Ronaldo? O epavă… Dar din păcate antrenorul don Fernando Santos n-a avut de întors si a trebuit să-l introducă in teren, in detrimentul echipei. Nu avea cum să nu-l introducă… Cred că Portugalia ar fi avut categoric mai multe șanse să egaleze fără Romaldo in echipă. Dar deh, fotbalul si spectacolul cer sacrificii, ofrande, idoli, drame… Imi imaginez ce freamăt e acum in islam. Arabii toți răsar din cort să vadă Marocul cu noroc. Prima echipă africană ajunsa într-o semifinală de campionat mondial… Dar să ne relaxam un pic, să ne revenim în simțiri căci în curând o luăm de la capăt: ultimul sfert, valorând cât o finală: Franța – Anglia…

            Apreciază

          • Uh, o-la-la!

            Apreciază

          • Stely said

            He, daca n-a fost (si) Olanda macar avem in semifinale , iata, Franta . Bravo , felicitari ! Ce meci a fost si asta !! Ambele echipe au fost la inaltime, doar ca Franta cu” cap” mai mare(2-1). Daca le-ar fi reusit penalty-ul, englezii ar fi egalat si de aci ar fost posibil alt scor. Eu ma resemnasem la gandul ca in prelungiri va marca Franta si imi va iesi pronosticul (3-2) pe care il stabilsem . 🙂

            Apreciază

  8. Radu Humor said

    Comentariu off topic mutat AICI

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: