(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Flooorin, file de poveste

Posted by Arca lui Goe pe aprilie 9, 2023

Florin Călinescu s-a retras din televiziune în anul 2018, după ce a fost prezentatorul emisiunii „Românii au talent” timp de șapte sezoane. Motivele exacte pentru retragerea sa nu au fost făcute publice, însă într-un interviu acordat în 2019, Călinescu a declarat că și-a dorit să-și dedice mai mult timp familiei sale și activităților sale artistice, precum stand-up comedy și actorie. El a mai adăugat că a simțit că a făcut tot ce a putut în televiziune și a simțit nevoia să exploreze alte domenii.

Emisiunea „Chestiunea zilei” a fost difuzată timp de 27 de ani în România, între anii 1990 și 2017. Ea a fost produsă și difuzată de postul de televiziune public TVR și a fost una dintre cele mai longevive și influente emisiuni de dezbateri din istoria televiziunii românești. Emisiunea a abordat o gamă largă de subiecte sociale, politice și culturale și a fost prezentată de jurnaliști de renume din România. In afară de Flooorin Calinescu – file de poveste, în emisiunea respectiva s-a remarcat si un oarecare Mistrețu (între timp neantizat prin anonimizare)

Astăzi Fooorin Calinescu creste porci, în pofida intențiilor optimiste declarate nonșalant in 2019, referitoare la stand-up si actorie. Singura parte care s-a concretizat dintre promisiunile făcute în 2019 a fost cea referitoare la explorarea unor domenii inedite, precum domeniile deținute de către marele actor pe Arges in jos si pe Amazon în sus. In realitate Florin Calinescu s-a retras într-un sat din Brazilia, unde îi învață pe băștinași teoria stringurilor si chain block, contra cost. In timpul său liber dl Flooorin încrucișează babiruse cu pecari, pe care apoi îi sacrifică în vederea obținerii unor produse derivate (jumări si șorici) cu care întreține un fast food în cartierul Botafogo din Rio de Argeș. Recent Florin a anunțat public faptul că a renunțat la capre, despre care a afirmat că nu s-ar fi integrat social în Ferma Animalelor sale, ținându-se (mai mult) de rele, așa încât pe domeniile sale nu se mai vede nici picior de capră, cu excepția unei capre de lemne, care este altceva.

Așteptăm cu nerăbdare noutăți virtuale pe canalele social-media de la noul anturaj al artistului…

Acuma că tot suntem pe cale să fim deposedați brutal si abuziv de relevanță (bruma noastră de relevanță antropologică) de către instanțieri algoritmice antropomorfe inteligente si artificiale (ceea ce se va întâmpla în mod natural, dacă nu ne-o lua partea corectitudinea politică si/sau partidul comunist chinez, ar trebui să începem să ne uitam după alte criterii de in/validare cu care să ne apreciem unii pe alții (noi intre noi, foștii umani). Mult mai mult importantă în ecosistem decât bunăvoința, altruismul, compasiunea, inteligența, erudiția, talentul, umorul, empatia, (sau opusele acestora), va deveni naturalețea. Faptul de a fi fiind „omul potrivit la locul potrivit” va deveni dintr-o dată mult mai important decât până acum în mediile de socializare virtuală. Tendințele firești de epatare se vor deprecia si mai tare… demonetizându-i total pe cei care si-au făcut până acum un rost din a încerca să pară ceea ce nu sunt (ci altceva). Abilitatea fiecăruia de a se auto-evalua decent, de a se auto-accepta si etala în consecință, firesc, natural, autentic (fără mimă si mimetisme) va fi la (si mai) mare preț. In materie de mimat vorbirea, inteligența, erudiția, talentul si umorul, se vor găsi entități supradotate în acest sens, cu care numai proștii si ridicolii absoluți or îndrăzni să se întreacă… însă fără șanse.

In acest context vin si te întreb (bunăoară pe tine), ce s-ar putea spune despre Florin Calinescu (în ansamblul instantzierilor sale polimorfice de-a lungul ultimilor 30 de ani)? A fost sau n-a fost dl. Florin Călinescu omul potrivit la locul potrivit? Aceasta-i întrebarea zilei. (A se goli după clătire).

18 răspunsuri sa “Flooorin, file de poveste”

 1. Si desigur, de Florii la multi ani Florin Calinescu si o dedicație:

  sau sau/si să nu uităm…

  Apreciat de 1 persoană

 2. De Florii am cerut cuiva (ne/persoana importanta, nu spun cine) să-mi dea o listă cu persoanele de notorietate publică din România care au nume de flori. Mi-era să nu uit pe cineva dintre ne/cunoscuții importanți si să-l (sau s-o) las fără o felicitare, un telefon de la multi ani, un mesaj acolo ceva, că vorba aia, gestul contează. Ia te uita si listă mi-a oferit ne/persoana, de persoane florale cică cu notorietate mioritică:

  Viorel Lis – fost politician și om de afaceri
  Narcisa Suciu – cântăreață și actriță
  Florin Piersic Jr. – actor
  Roza Montazemi – interpretă de muzică populară
  Crina Matei – jurnalistă și prezentatoare de televiziune
  Crin Antonescu – fost politician și lider al Partidului Național Liberal
  Florica Bradu – interpretă de muzică populară
  Viorica Dăncilă – fost prim-ministru al României.
  Lăcrămioara Stratulat – fostă atletă și campioană europeană la triplusalt
  Brândușa Novac – cântăreață de muzică populară
  Trandafir Sîrbu – om politic și fost ministru al agriculturii
  Laleaua Negru – jurnalistă și prezentatoare de televiziune
  Laurian Stănchescu – poet și prozator
  Zambila Bivol – cântăreață și compozitoare de muzică populară
  Mărgărita Miller-Verghy – actriță și regizoare
  Florentina Fântânaru – cântăreață și prezentatoare de televiziune
  Lili Sandu – cântăreață, prezentatoare de televiziune și actriță
  Cătălina Ponor – fostă gimnastă și campioană olimpică și mondială

  Că de unele dintre persoanele astea nici n-auzisem deh, treacă meargă (slabele mele cunoștințe generale), că n-avusesem știință despre flori precum laurul si cătălinul ori că lili-ul e dân engleză floare, în fine, nu-i grav, dar să nu mi-ți-l includă în listă pe Florin Salam, asta este peste poate. Bășca pe Florin Piersic senior. 😦

  Si cine știe câți alți notorii or fi fost omiși de algoritm. 😦

  Apreciază

 3. Apropo de celebrități si de ziceri ale lor rămase de pomină, devenind aforisme, citate de către public si vulg, am găsit pe net (…) o listă care s-a bucurat ea însăși de notorietate fiind distribuită si redistribuită de multi alții… Iată citatele (le știai?)

  Ma chinuie îngrozitor coloana. (Constantin Brâncuși)

  Posteritatea va crede că am avut un singur ou. (Columb)

  Prefer rima îmbrățișată. (Veronica Micle)

  Duc o viată regulată; mă culc la șapte, mă scol la șapte. (Albă ca Zăpada)

  Femeia model trebuie să fie tânără. (Corneliu Baba)

  A fost nuntă cu dar, dar nu cine stie ce! (Zamfira)

  N-aveți, cumva, un foc? (Nero)

  Si totuși, se învârtește ! (Galileo Galilei la un chef)

  Suntem rude dar foarte îndepărtate. (Frații Grimm)

  Eu sunt o excepție: mi-am făcut carul vara. (Nicolae Grigorescu)

  Justitia noastră este bolnavă. (un doctor în drept)

  Am fost corigent la zoologie si literatură. (La Fontaine)

  Am oscilat între Scoala Ardeleană si Scoala Militară. (Petru Maior)

  Aria cercului se bucură de o celebritate nemeritată. (Giuseppe Verdi)

  Noi vrem pământ ! (un extraterestru)

  Nu intrați în marile complexe cu soția. (Freud)

  Am picat la tanc ! (Aurel Vlaicu)

  Tabloul lui Repin este lipsit de simboluri. (Mendeleev)

  Intr-un triunghi conjugal, ipotenuza este iubita la pătrat. (Pitagora)

  Când pun mâna pe un roman bun, nu-l las până nu-l termin. (Cleopatra)

  Cartea mea de căpătâi este „După douăzeci de ani”. (Silviu Brucan)

  Mă duc să mă caut. (Fiul rătăcitor)

  Aștept Ziua Recunoștinței. (Penes Curcanul)

  Ce mică-i lumea ! (Gulliver în Tara piticilor)

  Nu-mi fac planuri de viitor. (Nostradamus)

  Toti oamenii de valoare au zburat din Romania. (Henri Coanda)

  De fapt, la tară eu n-am vară, ci un var. (George Toparceanu)

  Vrem să ne păstrăm limba si portul. (un constănțean – Radu Mazare)

  Ca orice om, am fost si eu la strâmtoare. (Magellan)

  Marile cuceriri le-am făcut în moteluri. (Gingis-Han)

  Eu stau, tu stai, el sta. (Imnul de stat)

  Ostenii mei, astăzi avem exerciții de tragere. (Vlad Tepes)

  Americanii s-au obișnuit cu insulă în coaste. (Fidel Castro)

  Am ajuns în America pentru că m-a trimis nevasta după cartofi. (Cristofor Columb)

  Apreciat de 1 persoană

 4. Apreciază

  • Cu atâtea sucursale este din ce în ce mai greu de crezut… că creștinismul ar fi fiind o religie monoteistă. Fiecare cu Dumnezeul lui. 🙂

   Să nu ne imaginam însă că la alții ar fi mai bine. Greu de crezut că se poate găsi o creatură mai ridicolă decât se înfățișează lumii alde Dalai Lama, varianta budistă a lui Guță Popândău.

   Apreciază

 5. Acuma că tot suntem pe cale să fim deposedați brutal si abuziv de relevanță (bruma noastră de relevanță antropologică) de către instanțieri algoritmice antropomorfe inteligente si artificiale (ceea ce se va întâmpla în mod natural, dacă nu ne-o lua partea corectitudinea politică si/sau partidul comunist chinez, ar trebui să începem să ne uitam după alte criterii de in/validare cu care să ne apreciem unii pe alții (noi intre noi, foștii umani). Mult mai mult importantă în ecosistem decât bunăvoința, altruismul, compasiunea, inteligența, erudiția, talentul, umorul, empatia, (sau opusele acestora), va deveni naturalețea. Faptul de a fi fiind „omul potrivit la locul potrivit” va deveni dintr-o dată mult mai important decât până acum în mediile de socializare virtuală. Tendințele firești de epatare se vor deprecia si mai tare… demonetizându-i total pe cei care si-au făcut până acum un rost din a încerca să pară ceea ce nu sunt (ci altceva). Abilitatea fiecăruia de a se auto-evalua decent, de a se auto-accepta si etala în consecință, firesc, natural, autentic (fără mimă si mimetisme) va fi la (si mai) mare preț. In materie de mimat vorbirea, inteligența, erudiția, talentul si umorul, se vor găsi entități supradotate în acest sens, cu care numai proștii si ridicolii absoluți or îndrăzni să se întreacă… însă fără șanse.

  In acest context vin si te întreb (bunăoară pe tine), ce s-ar putea spune despre Florin Calinescu (în ansamblul instantzierilor sale polimorfice de-a lungul ultimilor 30 de ani)? A fost sau n-a fost dl. Florin Călinescu omul potrivit la locul potrivit? Aceasta-i întrebarea zilei. (A se goli după clătire).

  Apreciază

  • Stely said

   Spre rusinea mea nu l-am urmarit pe Florin Calinescu in nici una dintre ipostazele sale. Nu l-am urmarit pentru ca nu mi-a placut inca de la inceput . Si nici in vreun film in care a jucat ca actor nu l-am vazut. Nu stiu ce le-a placut unora la el . O fi fost la locul potrivit pentru ei, asa cum au fost si Cristoiu , CTP-ul, Punescu , Vadim etc …

   Apreciat de 1 persoană

   • E pericoloso sporgersi
    Balanța
    Asfalt Tango
    Filantropica

    Apreciază

    • Stely said

     L’oi fi vazut in vreunul din filmele de mai sus ,dar „spre rusinea” mea nu l-am remarcat. Cand ma voi intoarce de la Sinaia voi indrepta „eroarea” , adica voi relua vizionarea filmelor pe care le-am vazut de mult (in secolul trecut) dar „spre rusinea” mea le-am cam uitat .
     P.S. V-a placut Florin Calinescu si ca om de televiziune si ca actor ?

     Apreciază

     • Ah, sunteți în vizită la o primăvara primară din Sinaia. Sper că n-ați lăsat doar în seama ei pregătirile de Paște, ci contribuiți si d-voastră din plin. Măcar cu sfaturi si indicații. 🙂 Spor vă doresc!

      Ca actor (de film) Florin Călinescu a fost întotdeauna actorașul potrivit la locșorul potrivit, admirabil am putea zice, pentru că si-a interpretat rolul de actoraș fără fițe si fără pretenții. A fost modest… nu ca tizul său „marele si latul” Florin Piersic-Mărgelatu… Ca om de televiziune a fost într-o vreme magistral în audiență. Probabil că nu degeaba. Vox populi, vox dei. Omul a ținut blog la ProTV, postând zilnic, timp de 27 de ani „chestiunea zilei”. Zilnic. Adică silnic. Acuma de, o zi nu-i mare lucru, e un mărunțiș care se uită de la mănă pân-la gură, si, ca urmare, chestiunea la care ne-am uitat, s-a uitat. Si uitată a rămas. Ziua-i mică, săptămâna-i mare. Din câte-mi amintesc foarte vag, cu memoria, parcă emisiunea (deloc memorabilă) se potrivea nițeluș în peisaj (deh, mileniul trecut), iar unele dintre chestiuni chiar au fost prezentate cu talent si cu haz. A fost dumnealui, am putea zice, pentru o vreme, pe post de Atlas care tinea planeta ProTV pe umeri… Ceea ce desigur că nu ne poate împiedica să ne întrebăm ritos: Bine, bine, dar cu ce folos? Ce folos?

      Apreciază

     • Oana said

      Folosesc prilejul pentru a vă transmite, dvs și dnei Stely, urâri de bine, Sărbători Pascale cu multă sănătate și folos sufletesc!
      (apropo – impresionant bocet, puternică voce)
      Off/on topic: Florin Călinescu e omul-spectacol, un maestru al vorbelor cu tâlc – așa l-am perceput eu întotdeauna.

      Apreciat de 1 persoană

     • @Oana – Vă mulțumesc frumos pentru urări si vă doresc si d-voastră asemenea, pace si senin în minte si în suflet. Spor la pregătirile de sărbătoare si în tot ce vă propuneți.

      Da, si mie îmi palce foarte mult vocea Paulei Hriscu, iar repertoriul ei se potrivește cred, minunat, cu săptămâna în care ne aflăm.

      Apreciat de 1 persoană

     • Stely said

      Mulţumesc pentru urări şi gândurile frumoase , Oana . La rândul meu îti doresc ca Sărbatoarea Paştelui să -ti aducă armonie în suflet , sănătate şi multe bucurii .

      Apreciat de 1 persoană

     • Stely said

      @Arca lui Goe,
      Inca nu am sosit in vizita la Sinaia ” la o primavara primara „…
      Dragut jocul de cuvinte, dar trebuie sa va spun ca dumneaei ,primavara, nu m-a ajutat cu nimic , ba dimpotriva mi-a bagat” bete’n roate ” cu capriciile ei. Prin urmare, contributia pentru pregatirile de Paste au fost in totalitate (din plin,da) numai in seama mea, biata de mine . 😦 Ei, sa nu zic cu pacat, am avut si ceva ajutor … Dar acum sunt ( desi obosita) multumita si linistita ca le-am terminat . Maine vine feciorul si ne „con-duce” cu masina lui la locul de intalnire , ca de altfel , in fiecare an .

      Si, pentru ca s-ar putea sa fiu ocupata cu musafirii, mai mari si mai mici , va urez de acum ca sarbatoarea Pastelui sa fie un prilej de bucurie, iubire in suflet , darnicie si masa imelsugata alaturi de cei dragi. 🥂🍷🎂 🥗

      Apreciat de 1 persoană

     • @Stely – Multumesc pentru urări si îndemnuri. Voi tine seama 🙂 La fel si d-voastră în mijlocul celor dragi. Sărbători fericite.

      Apreciază

     • Stely said

      Şi… să ne reamintim pentru cine şi de ce sărbătorim Învierea Domnului-Paştele :😇

      Apreciat de 1 persoană

     • Stely said

      @Arca lui Goe ,
      Trebuie sa recunosc ca indemnurile de la sfarsit au fost putin cam neavenite intr-un asemenea moment . Ele s-ar fi cuvenit de Mos Craciun care” e darnic si e bun… ” Nici indemnul de masa imbelesugata, care mai mult ca sigur va fi , nu se potrivea …
      Asadar, Paste fericit !!🤩

      La fel, urez Sarbatori fericite , in liniste si armonie in suflet, in primul rand D-lui Florin „nascut pe lista neagra” ,apoi doamnlor adolescentrebelecom , Stil unic si Nostrastellei …precum si domnilor Neamtu Tiganu , D’Artagnan dar si tuturor celor care isi semnaleaza prezenta pe Arca lui Goe cu like-uri si celor nevazuti care trec pe’aci …
      P.S. Am spus in primul rand D-lui Florin intrucat a fost omis pe nederpt din lista celor (persoane importnte) care isi serbeaza ziua de Florii. Asadar… La multi ani, Flooorin ! 🥰

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: