(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Foto ghicitoare

Posted by Arca lui Goe pe aprilie 24, 2023

Oricine poate emite presupuneri, ipoteze, comentarii despre aceasta imagine si contextul din care a fost extrasă… Cei inventivi sunt invitați să facă interpretări simbolice despre sensurile si/sau semnificațiile posibile ale acestui mic fragment de lume… Dezlegarea, cândva în viitor…

Dezlegarea ghicitorii se află AICI !

68 răspunsuri to “Foto ghicitoare”

  1. Stil unic! said

    Un bunic a confectionat pentru nepotel un avion din hartie. Baietelul a legat si o sfoara de la bunica din camara. Afara este vant si copilul alearga cu avionul. Bunicul priveste pe geam. In geam se reflecta o palida raza de soare iesita timid dintr-un norulet. La un moment dat copilul scapa din manuta avionul. Ciudat este ca avionul nu se inalta la cer ci el cade in picaj, spre bucuria tuturor.

    Apreciat de 1 persoană

  2. facem pariu că dânsa știe?!
    că doar e secretară, nu?

    Apreciază

    • Vai ce intrigantă rafinată e compostella noastă! Cum reușește d-ei cu viclenie să tulbure apele, să facă deranj, să întărâte, să intimideze si să bage zâzanie. Zici că-i dihanie… șireată… si când colo… proasta satului nu încearcă decât sa dea si ea cu subsemnatul, să-si manifeste „prezența” la apelul nominal si să-si „aducă aportul”, ca contributoare. Șezi mumos Compostello. Momentan n-ai rival, ești singura candidată la poziția de mascotă pe Arca lui Goe.

      @Nostrastella – Unii (!) fac pe deștepții ca să nu se vadă cât de proști sunt. Alții (mai șmecheri) fac pe proștii că să nu se vadă că chiar sunt proști. Cât timp ai făcut-o pe proasta, parcă, parcă, reușeai să te-ascunzi în păpușoi, dar de când ți s-a năzărit s-o dai la întors si s-o faci pe deșteapta ai reușit să spulberi orice îndoială. Felul stupid în care insiști pe cele câteva marote (mândria neuronului tău intoxicat) denotă o crasă lipsă de imaginație si o îngrijorătoare si jenantă lipsa de discernământ. Nu-i nicio bravură în faptul că plonjezi în penibil, mândră de felul în care iei burtă si „ți se pișcă”. Sfatul meu ar fi să iei o pauză de gândire si de dezintoxicare sau, si mai bine, să intri în recreație. Si să nu mai bei.

      Apreciază

  3. Ca exercițiu (de imaginație) ajutător propunem o poză cu Caragiale si duduca Veronica Micle, de care dl. Eminescu n-a avut habar. Se cere să se stabilească în ce urbe si în ce an fu făcută această poz(n)ă:

    Apreciază

  4. „Până la 9 ani am avut o viață intensă și furtunoasă, de Don Juan. În fiecare săptămână înșelam între două și trei fetițe de pe minunata noastră stradă (…). Erau prea multe fetițe prin curțile străzii, ca să-mi permit luxul apatiei și indiferenței masculine. Idilele, flirtele debutau cu săritul împreună peste garduri și continuau cu ascunselea înfrigurată prin cotloane și chioșcuri, la ‘v-ați ascunselea’. Stăteam unul lângă altul, simțeam cum tremurăm de teama de a nu fi descoperiți, după aceea ne despărțeam frumos, fără multe vorbe și explicații – pot spune că niciodată n-am ajuns la puritatea despărțirii de o fată ca în clipele acelea când, nedescoperiți, săream din ascunzișul nostru și izbuteam să scăpăm turma.” (Radu Cosașu, Opere II, O viețuire cu Stan și Bran, Polirom, 2009, pagina 43)

    Apreciat de 2 persoane

    • Luna Aprilie rămâne luna păcălelilor. Radu Cosașu, un extremist de centru, un om mereu nemuritor, care avea întotdeauna la el si emoțiile si vorbele potrivite (si ce potriveli!), a comis păcăleala de pe urmă, reușind s-o mierlească în plină primăvară, la fel ca Jacques Prévert…

      Ca să pictezi o pasăre

      Pictează mai întâi o colivie
      cu uşa deschisă
      pictează apoi
      ceva frumos
      ceva simplu
      ceva util
      pentru pasăre
      Pune apoi tabloul pe un copac
      într-o grădină
      într-o pădure
      sau pădurice
      Ascunde-te-n tufiş
      fără nici o vorbă
      fără să te mişti…
      Câteodată pasărea vine repede
      dar e posibil să treacă ani
      până se va decide
      Nu te descuraja
      aşteaptă
      aşteaptă ani la rând de-i necesar
      cât de încet sau cât de repede veni-va pasărea
      n-are nici o legătură
      cu reuşita tabloului
      Când pasărea soseşte
      dacă soseşte
      păstrează tăcere adâncă
      aşteaptă ca pasărea să intre în colivie
      şi când a intrat
      închide-ncetişor uşiţa cu pensula
      apoi
      şterge una câte una gratiile
      având grijă să nu atingi aripile păsării
      Pictează apoi copacul
      alegând cea mai frumoasă creangă
      pentru pasăre
      Pictează frunzişul verde şi vântul proaspăt
      pulberea solară
      foşnetul animalelor de iarbă-n căldura verii
      şi-apoi aşteaptă ca pasărea să vrea să cânte
      dacă pasărea nu cântă
      e un semn rău
      semn că tabloul e rău
      dar de cântă – e semn bun
      semn că poţi să-l semnezi
      Atunci smulge-ncetişor
      una din penele păsării
      şi scrie-ţi numele-n colţul tabloului

      Apreciat de 1 persoană

  5. Stely said

    Hmm … as fi pus pariu ca Nostrastella va pierde ,in caz ca cineva ar fi intrat in jocul ei (asa zisul pariu) de doua parale .
    Sunt printre cei ca sufera de lipsa imaginatiei .Imi vine sa mor de ciuda ca nu sunt in stare sa compun un text literar artistic dupa o tema data.
    Dar ,daca nu am facut-o pana acum , sunt slabe sperante pentru viitor. Nu am ce face decat sa ma resemnez si totodata sa gust din productiile artistice ale celor talentati menite sa-mi produca satisfactiile(emotii)aferente. Si ele sunt din belsug ,aici , pe Arca lui Goe, dar si pe alte bloguri, site-uri etc.
    Bunaoara, deunazi , am descoperit pe Facebook un grup numit „Fictiuni Reale -un proiect initiat de Florin Piersic Jr-” unde sunt invitati toti cei care sunt dornici sa-si publice scrierile . Exista „tema zilei” , autorii fiind obligati sa respecte anumite reguli pentru ca textele sa la fie publicate.
    Spre exemplificare am cules pentru dvs trei dintre cele care mi-au placut si care sunt oarecum „on topic”, insa va garantez ca si celelalte sunt foarte atractive , aproape ca nu stiam pe care sa le aleg:
    Paul Dârvariu
    Colaborator activ

    *Unde nu-i cap (6)
    M-am sculat cu noaptea-n cap să scriu ceva, da’ nu-mi trece nimic prin cap. Din capul locului, vă spun că-s în criză de inspirație. Vai de capul meu, eu și inspirația. Mă rog, așa cap, așa căciulă, capu-mi este doar la, aoleu, iar o dau pe rime. Bine că-s interzise, cine știe ce prostii mai scriam. La astea mă duce capul, da’ un text cu cap și coadă nu pot să produc. Eu nu-s împotriva regulilor, dimpotrivă, fără ele mi-aș face de cap. Vă las, că nu-mi văd capul de treburi. Vine iar soacră-mea pe capul nostru.

    Siranuș Hakobian
    *Unde nu-i cap
    Nu cred în superstiții, dar am feng shuiul sensibil și cam capricios. De aceea nu mă privesc într-o oglindă crăpată, nu stau în colțul mesei și nu mă întorc din drum nici dacă am uitat să încui ușa. Fac obligatoriu trei pași înapoi dacă îmi taie calea pisica neagră. Chestii de energie negativă, care dăunează feng shuiului. Dar cel mai important este că treaba trebuie făcută cu cap. Unde nu e cap înseamnă că-i pajură și dacă este pajură înseamnă că am ghinion și treaba trebuie amânată. Nu-i bai, îmi place să dorm.
    (518)

    Ioana Clara Enescu

    Unde nu-i cap
    Tot drumul a stat cu ochii pe geam, scrutând cerul prin care avionul se zgâlțâia ca o căruță pe un drum plin de gropi. Când zborul era lin, îşi închipuia că Dumnezeu moțăia sub norii albi, cum făcea demult Andrei al ei, culcuşit în plapuma din puf de gâscă. Ce-ți mai trece prin minte, mamă, ar fi mustrat-o băiatul, de i-ar fi ştiut gândurile, dar ea şi le ținea mereu bine închise în cap, iar acum capul îi era atât de sus, că, de-ar fi clipit, Domnul ar fi strivit între gene albastrul ochilor ei.

    P.S. Pentru cine doreste sa viziteze grupul ,sau sa se inscrie in grup, asa cum am facut eu , vedeti aici :
    https://www.facebook.com/groups/366117403460275

    Apreciat de 1 persoană

    • Sau si mai scurt:
      https://centenarulgopo.ro/wp-content/uploads/2023/02/Gopo-6-Treaba-facuta-cu-cap.webp

      Apreciază

      • Stely said

        Si aici :
        Unde nu-i cap
        Nu mai e nici o problemă, îl înlocuiești cu AI și îl păstrezi pe al tău doar decorativ. Ce dacă mai greșește? Parcă până acum nu s-a greșit. Cine răspunde pentru ce au făcut capetele omenirii până acum? Propun să se păstreze doar ochii, restul să fie înlocuit. Oricum de gură nu mai este nevoie, avem Chat GBT. Nasul chiar a fost folosit în exces, mereu fiind acolo unde nu-i era locul, iar urechile, pot fi niște antene performante. Cu zâmbetul e mai greu, pentru că programul AI pentru umor trebuie îmbunătățit.(Magdalena Daminescu)

        Dar, pe de alta parte :
        Unde nu-i cap, nici lacrimi nu-s și nici migrene. Unde nu-i cap, nici griji nu ai și nici cuvinte nu mai dai. Unde nu-i cap, vai de picioare, de cal nu ai trupul să-l care. Și nici să râzi, să-ți amintești, de doruri multe să jelești, să mai privești pierdut în zare un asfințit plin de culoare și nici de vise nu vei ști, în stele nu mai poți citi. Călărețul fără cap e modelul unicat după care acum se pare că tânjește fiecare. În piele nu-mi mai încap căci lumea de mi-o pun în cap, îi pot pune acum capac. (Vicol Mihaela)

        Apreciat de 1 persoană

        • Apreciază

          • Stely said

            Ce sa zic ? Un blog exceptional , cu desene si texte deosebit de interesante si foarte frumos redate. Demne de ividiat, ce mai. Feicitari, asadar . 💐

            frînturi (4).

            Apreciat de 1 persoană

          • Dar. Ce părere aveți de-spre tinerii Luca si Veronica, din poz(n)a re/dată pe arcă în luna lui Prier, Traista-n Băț? 🙂

            Apreciază

          • Stely said

            @Arca lui Goe ,
            Presupun ca altul este motivul publicarii „po(z)nei respective.asta intrucat nu cred ca vreti sa aflati de la noi doar simple pareri. Daca ar fi sa-mi spun doar parerea despre poza, nu as tine cont nici de timp si nici de locul unde a fost facuta. In ce-i priveste pe cei doi(Luca si Veronica) nu pot sa spun decat ce vad, la prima vedere, anume ca sunt doi tineri draguti cam de aceesi varsta,imbracati ingrijit cu vesminte (la moda) din vremea lor. Referitor la faptul ca tinerii sunt doua personalitati arhicunoscute si ca au legatura directa cu Mihai Eminescu, nu pot nici aici sa-mi dau cu parerea, intrucat despre acestia au scris si inca mai scriu istoricii literari (si nu numai) in fctie de ceea stiu ei . Pot doar sa ma documentez (ceea ce am si facut) din surse ceva mai neutre (wikipedia) si in fctie de aceasta sa ma exprim . Prin urmare , cu parere de rau , nu sunt de acord cu raspunsurile d-soarei ” Stil Unic” . Am senzatia ca, desi raspunsurile d-neaei par oarecum incadrate in timp , spatiu si pe alocuri documentate , sunt destul de frivole (mistocare) si pline de idei preconcepte (prezumtive).
            Iar din ceea ce ati scris dvs deduc o usoara tenta de misoginism. Adica o judecati pe „duduca” Veronica prin prizma barbatilor din vremea ei. Iar eu cred ca toti barbatii pe care i-a cunoscut, in diverse ipostaze, au tratat-o ca pe o femeie usuratica, fara valoare, chiar periculoasa, devreme ce au conspirat s-o desparta pe Mihai Eminescu .
            Parerea mea este ca ar trebui s-o cunoastem pe Veronica Miclea si prin ochii unei femei. De ex. de aici :

            Apreciază

          • Stely said

            Si de aici :

            Apreciază

          • @Stely – D-voastră ziceți (citez): „eu cred că toți bărbații pe care i-a cunoscut (n.b. Veronica Micle), în diverse ipostaze, au tratat-o ca pe o femeie ușuratică, fără valoare”, dar cel acuzat de „ușor misoginism” este dl. Goe. (???!) 🙂 😦 Probabil că de conspirat (întru despărțirea Veronicăi de Mihai) cel mai eficient a(u) conspirat Ion cu Luca. In fine ideea (ușor sexistă) despre faptul c-ar trebui să o cunoaștem pe Veronica prin ochii unei femei (!) poate fi riscantă. Uneori femeile pot vădi mai mult misoginism decât bărbații.

            Nu văd ce-ar fi putut fi supărător sau nedrept (ori incorect politic) în „răspunsurile” Olgăi si/sau în nevinovatele replici ale d-lui Goe. Văd doar c-am reușit s-o trezesc (reflex) pe activista feministă din d-voastră, care, în buna sa tradiție se auto-propune ca avocat din oficiu, pro bono, al „pârâtei”, așa cum fu odinioară al Elenei Udrea sau al Anei Blandiana. 🙂

            Întâmplarea are un haz cu totul aparte întrucât nu intenționam asemenea cancanuri, fotografia fiind postată în strictă legătură cu teoria relativității si cu gravitația (cvasi/veșnica prăbușire)…

            Apreciază

          • Stely said

            @Arca lui Goe ,
            Am avut banuiala ca nu despre „cancanuri” ar fi vorba, dar din ce am spus mai sus mi-am declarat neputinta de a face” interpretari simbolice” pe fotografii .
            Aici:
            „Presupun ca altul este motivul publicarii „po(z)nei respective.asta intrucat nu cred ca vreti sa aflati de la noi doar simple pareri. Daca ar fi sa-mi spun doar parerea despre poza, nu as tine cont nici de timp si nici de locul unde a fost facuta.”

            As fi putut (deci) astepta precum Oana ” sa ne dati rezolvarea …” insa avand in vedere ca fluxul discutiei a curs spre „cancan” am mers pe el dar cu o alta abordare. 🙂

            In ce priveste faptul ca il acuz de „usor misoginism” pe Dl Goe , iata ce am spus :”… o judecati pe „duduca” Veronica prin prizma barbatilor din vremea ei. ” Asa am inteles din raspunsul dvs la comentariul Olgai in semn de aprobare a ceea ce spune ea :
            „Si asta e posibil… După cum este la fel de posibil ca Eminescu să-i fi scris lui Micle spunându-i trist: amice soția ta ne înșală.”

            Si da , eram ferm convinsa ca nu veti pierde prilejul sa ma acuzati de feminism (avocat din oficiu) reamintdu-va de cele doua doamne pe care le-am aparat candva. Da, spun si acum : Dinescu s-a purtat ca un mitocan cu Ana Blandiana , iar cu Elena Udrea mitocani au fost toti politicienii din Parlamentul Romaniei care au stat la program pana la ora 23:00 sa voteze intr-o veselie punerea ei sub acuzare cu arest preventiv in patru dosare penale. Nu am pledat pentru nevinovatia ei ci pentru modul cum au procedat a doua zi , cand a fost plimbata cu catusele la maini spre bucuria multimii …

            Apreciat de 1 persoană

          • 🙂

            Apreciază

          • tocmai „…referitor la faptul că tinerii sunt două personalități arhicunoscute si că au legătură directă cu Mihai Eminescu„… mi-as exprima unele îndoieli… poate că nu-s ambele „mari personalități” ori poate că nu sunt chiar așa de cunoscute… cine stie 🙂

            D-voastră le-oti fi aparat pe acele „doamne”, dar cam fără știrea lor, si cu rezultate destul de contradictorii as zice. 🙂 Tare interesant ar fi de știut ce-ar fi zis duduia din poza de mai sus dacă i s-ar fi spus că târziu, peste mode si timp, cândva, undeva, d-voastră anume îi veți sări în apărare fără preget, ca o leoaică, pe Arca lui Goe pentru a o proteja de persecuții imaginare.

            Apreciază

          • Stely said

            Eu cred ca s-ar fi bucurat . 🙂 Si nu, nu o protejez ci doar sunt de acord cu modul (corect , zic )cum au fost relatate biografia ei, in primul video -clip de mai sus, si ” marea iubire ” dintre cei doi din al doilea video clip . Nu stiu daca le-ati vizionat, dar m-as bucura sa stiu ca macar „Stil Unic” le-a vazut. Astept insa cu nerabdare abordarea dvs din perspectiva teoriei relativitatii si gravitatiei , recte a „vesnicei prabusiri”, din spusele dvs in iunie la 134 de ani de la moartea celor doi( 15 iunie 1889 si 3 august 1889) ambii nascuti in acelasi an (1850) Poate atunci cred ca ma voi lamuri mai bine…

            Apreciază

          • Dezlegarea propusă (sperată) pentru iulie se referă la prima poză. Despre a două poză (cea propusă ca exercițiu imaginar ajutător) cel mai probabil vom avea anumite lămuriri pe 31 Aprilie, ultima zi de 1 Aprilie. 🙂

            In avanpremieră ar fi de zis că de altfel acel Caragiale nici n-a murit în 1889, ci în aprilie, …

            Apreciază

          • Stely said

            „In avanpremieră ar fi de zis că de altfel acel Caragiale nici n-a murit în 1889, ci în aprilie,…”
            Ce sa inteleg , ca „acel Caragiale” fiind cine : tatal sau fiul ? Asta insemnand ca in fotografia de mai sus nu este nici Ion Luca Caragiale (dramaturgul) si nici Veronica Micle , iubita lui Eminescu ? Este posibil, figurile din fotografie nu se potrivesc cu cei despre care vorbim. Asadar , in aprilie se va afla „misterul . A fost o mica diversiune (pacaleala). Dar ramane intrebarea , ce legatura este intre anul 1989 si …aprile ? Nici unul dintre cei doi Caragiale nu a murit in aprile , cat despre an nici atat, poate ati vrut sa spuneti 1889, intrucat „acel Caragiale (fiul) a murit in 1921 (iunie).

            Apreciază

          • Mă refeream desigur la Caragiale cel din fotografie… care a fost si fiu si tată 🙂 Asa acum si d-voastră sunteți si fiică si mamă.

            Dar cine a zis c-ar fi vreo legătură între 1989 si aprilie? Sau intre 1889 si aprilie? Cine a pomenit despre tați si fii si despre datele deceselor unora si altora… ??? Cine?

            Apreciază

          • Stely said

            Pai eu am pomenit de datele reale ale fiecaruia , din prezentul lor :1889 Micle &Eminescu plus Caragiale tata si fiu (1912 si 1921) nu o anume data din viitor (1989) . Asa ati zis citez : „… de altfel acel Caragiale nici n-a murit în 1889, ci în aprilie,… ” Aha ati rectificat anul dar nu si luna. 🙂 Ma rog , ne vom lamuri curand .😇

            Apropo, de activismul meu feminist ( pe care nu ma dau inapoi sa mi-l asum)as mai aduga alaturi de celelalte doamne „pârâte” inca una de data recenta . Este vorba de Simona Halep care s-a hotarat sa vorbeasca despre „lupta” ei cu mai marii ITF pentru a-si apara cauza. Este vorba de amanarea audierii si a judecarii ei de acel tribunalul international. Avea fixata o audiere pe 30 Aprile , acum va fi pe 28 mai . Iata ce spune , si eu cred ca s-a decis sa vorbeasca din disperare :
            https://ziare.com/simona-halep/de-ce-acceptat-simona-halep-sa-rupa-tacerea-scandalul-dopaj-facusem-un-juramant-1802010
            P.S. Stiu ca veti zambi dar ca si in cazul Elenei Udrea eu nu-i sustin nevinovatia, ci doar cer ca si ea sa fie audiata intru apararea cauzei. La ce bun existenta „dreptul la aparare ?” Sunt furioasa , zau !😠

            Apreciază

          • Feminismul este în sine un misoginism. Cel mai greu de combătut. Dar, na acuma, libertatea de exprimare e sfântă. Să fie. 🙂

            Apreciază

        • Stely said

          Sa fie , dar din cate cred ca va amintiti am aparat si „pârâţii” barbati atunci cand au fost nedreptatiti .Bunaoara, pe Traian Basescu la suspendare din fctie si pe Novak Djokovic cand a fost expulzat pe nedrept din Australia si nu a fost primit sa joace la AO .
          De fapt „acuzatia” de feminism mi-a fost adusa de dvs, nu de azi de ieri , dar stiind ca am sustinut si cauza unor barbati cand a fost nevoie nu am ripostat . Prin urmare , nu vad de ce m-as supara ca as fi misogina, asa cum fac altii. 🙂
          P.S. Banuiesc ca va feriti sa spuneti ceva in apararea Simonei Halep, asa cum ati facut-o in repetate randuri cu Djokovic ,pentru a nu fi „acuzat ” de indiferenta (neimplicare) ce ar insemna, citit printre randuri, ca le dati dreptate celor care o acuza de dopaj si care i-au refuzat dovezile de nevinovatie si tot amana procesul. Intr-un fel ar fi pentru unii muma si pentru altii ciuma …😕

          Apreciază

          • woman, tu ori ești tută, ori ești proastă

            Apreciază

          • Vă pot vinde un pont… feminist… sunt unii care afirmă că domnița din poză ar fi fiind de fapt nu doar muza, ci chiar autoare si co-autoare a capodoperelor d-lui din poză, care si-ar fi însușit pe nedrept munca acesteia, fiind așadar un impostor, reușind să obțină astfel chiar premiul Nobel. Se spune că, forțat de împrejurări si cuprins de remușcări, desi si-a păstrat pentru sine titlul, i-ar fi cedat toți banii primiți pentru Nobel domniței respective, pentru a-i cumpăra tăcerea. Ce ați zice de o așa daravelă?

            P.S. Sper ca Simona să-si probeze nevinovăția si sa-si dovedească valoarea în tenis. La urma urmei e tânără, nu ca Nole.

            Apreciază

          • Stely said

            Pai ce sa zic , daca asa spune „historia” …

            „A urmat anul de glorie a lui Einstein, 1905. Atunci, fizicianul a publicat 5 materiale ştiinţifice, inclusiv celebra teorie a relativităţii şi consecinţa acesteia, echivalenţa masă – energie E = mc2. De asemenea, a mai redactat alte 21 de lucrări cu privire la dimensiunea moleculară. La toate acestea a contribuit Mileva, mai ales pe partea de matematică, lucru pe care însuşi Einstein avea să îl recunoască. Devotamentul Milevei Maric a rămas la fel de puternic. În 1908, cuplul Einstein – Maric a colaborat cu Conrad Habicht, reuşind construiască un tip special de voltmetru. Cu toate că partea care implica experimentele a aparţinut Milevei, ea a refuzat ca numele ei să fie inclus când au omologat invenţia. „ De ce? Noi doi suntem un întreg.”, ar fi argumentat ea.”

            https://historia.ro/sectiune/portret/intre-dragoste-si-stiinta-mileva-maric-prima-572113.html

            P.S. Si uite asa a sosit momentul proprice pentru „dezlegarea” foto ghicitorilor.

            Apreciază

          • Stely said

            @Nostra …
            Ar fi fost prea frumos sa scrii mai mult de-o frazuta si asta sa fie „on topic” dar asa , citeste aici :
            Arca Lui Goe said
            aprilie 24, 2023 la 5:53 pm
            @Nostrastella – Unii (!) fac pe deștepții ca să nu se vadă cât de proști sunt. Alții (mai șmecheri) fac pe proștii că să nu se vadă că chiar sunt proști. Cât timp ai făcut-o pe proasta, parcă, parcă, reușeai să te-ascunzi în păpușoi, dar de când ți s-a năzărit s-o dai la întors si s-o faci pe deșteapta ai reușit să spulberi orice îndoială. Felul stupid în care insiști pe cele câteva marote (mândria neuronului tău intoxicat) denotă o crasă lipsă de imaginație si o îngrijorătoare si jenantă lipsa de discernământ.
            P.S. Vezi mai sus intregul comentariu .

            Apreciază

          • Apreciază

  6. Radu Humor said

    Comentariu off topic mutat AICI

    Apreciază

  7. Stely said

    Da, stiam de conditiile acelea … 😦 Nu cred ca era sanatos la cap , iar ea nu stiu cum a reusit sa faca fata unui asemenea tratament umilitor. Ce contract este acela cand numai o parte face sacrificii (compromisuri) iar cealalta profita din plin fara remuscari?

    Si totusi a pus si ea o conditie pe care Einstein a respectat-o :
    „In 1919, ei divorţează. Mileva însă pune o condiţie: în cazul în care Einstein va câştiga vreodată premiul Nobel, ea să primească banii. În 1921, când Einstein a primit marea distincţie, Mileva şi-a cumpărat două apartamente, din chiria cărora şi-a asigurat un venit modest.”

    Apreciază

    • Cu siguranță Albert Einstein nu era „normal” la cap. Că dacă ar fi fost cine stie cât ar mai fi stat la putere teoriile celibatarului virgin Isaac Newton. Dar la urma urmei era mai bine dacă nici nu apărea teoria asta, așa zisă a relativității, dacă omul nici măcar nu era în stare să-si calce singur pantalonii. Rușine Albert. De fapt nici n-a scris-o el, ci Mileva, el doar îi cânta câteodată la vioară dansuri ungurești.

      Apreciază

    • Normal c-a avut un venit modest dintr-un singur premiu Nobel. Acum de… dacă n-a fost si ea capabilă, ca Marie Curie, să obțină două, a trebuit să se mulțumească cu unul singur. Am auzit că ar fi umblat să se mărite si cu Niels Bohr sau cu Paul Dirac, dar, din păcate, fără succes.

      Presupun că acuma, în lumina noilor întâmplări de aprilie, o sa va schimbați preferința si favoritul referitor la disputa Einstein-Bohr…

      Apreciază

  8. Smaranda said

    Intr-o biografie a dlui Einstein am citit că domnița din poză punea ideile dânsului în formule matematice. Dânsa fiind matematician.

    Apreciază

    • Un ipocrit. Om lipsit de ambiț care nu ținea la o adică la onoarea lui de familist.

      Smaranda dacă ați citit înseamnă că așa trebui să fie. #MeToo în toată regula. De trei simplă. 🙂

      Dar de visat n-ați mai visat nimic?

      Apreciază

  9. Radu Humor said

    Comentariu off topic mutat AICI

    Apreciază

  10. După câte se pare, exercițiul (de imaginație) ajutător, propus (în a „n”-a zi de 1 Aprilie) a reușit să fure toate energiile (si așa puține) si toată atenția, scufundând si mai mult în obscuritate si mister foto ghicitoarea de bază a topicului. Întrucât cvasi-ubicuii savanții britanici nu sunt prezenți pe Arca lui Goe, nu mă așteptam ca cineva să poată oferi dezlegarea ghicitorii… căci, la urma urmei, oricâtă perspicacitate, intuiție, imaginație, răbdare, încredere si credință ai avea … nu-i chiar la îndemână să reconstitui întregul Univers, pornind de la un simplu detaliu, de la un mic fragment de lume… Cam acesta este genul de provocare cu care se confruntă oamenii… de știință, filozofii si artiștii… Maxima speranță fiind aceea de a obține prin extrapolare (cu talent), niște universuri alternative, imaginare, plauzibile, care să-l prelungească pe el, pe autor (observator), dincolo de limitele universului observabil… Universul observabil e doar o întâmplare, un simplu pretext al visătorilor de se livra pe ei înșiși dincolo de limitele constrângerilor lor interioare… In orice (gen de) provocare este identificabilă sursa unui extaz care să ne scoată din noi înșine. Arca lui Goe fiind o lume mică, mult mai mică (si mai neprietenoasă) decât steaua micului prinț, iar alegerea pretextului (foto ghicitoare) ne fiind nici ea prea inspirată, șansele de a-i amorsa pe poeții pitulați prin (nu printre) martori, făcându-i să cedeze ispitei de a face excursii imaginare dincolo de cadrul pozei, erau de la bun început foarte mici. Există în aceasta privință două mici tentative, una mai închegată, Olga, în chiar primul comentariu pe acest fir (merci Olga) si una foarte timidă, Oana. Restul e tăcere… …gări, halte, triaje, (hă-hă) inter-stațiile amăgirii… (vorba „lui” Caramitru). In acest context i-as acorda primului comentariu un zece:

    Apreciat de 1 persoană

    • Întrucât în acord cu normele corectitudinilor politice subînțelese nu trebuie să discriminez pe nimeni, le-as propune si celorlalți, care au comis comentarii sau like-uri pe acest fir, un exercițiu (cu titlu de dedicație muzicală):

      Apreciat de 1 persoană

      • Oana said

        Dar dezlegarea??? Ghicitorii???

        Apreciază

        • Păi parcă stabiliserăm că dezlegarea va veni într-un moment propice, cu o oarecare probabilitate prin luna iulie (eu așa sper, sincer)… Ca să vă fie așteptarea mai ușoară (sau să vi se pară mai ușoară 🙂 ) v-as recomanda să revedeți (cu răbdare si îngăduință) niște imagini si să meditați la emoțiile pe care le generează întâmplător în momentul întâmplător cand le vizionați:

          Apreciat de 1 persoană

          • Oana said

            Oh, iulie e departe… de voi avea sănătate, voi urmări atunci aici dezlegarea ghicitorii.
            Imaginile sunt dătătoare de emoții… nu mi-au inspirat însă ceva „de bine”. M-au trimis cu gândul la o anume pierdere – a căminului, a credinței, a sufletului ori a unui Cer. Dar e pur întâmplător, cum ați spus.

            Apreciat de 1 persoană

          • Iulie e departe? Atunci ce să mai zicem de Andromeda? Andromeda este mult mai departe, si prin urmare mult mai târziu. Să speram că iulie nu-i târziu, ci devreme, dar mai ales să speram că nu veți fi excesiv de dezamăgită de dezlegarea nevinovatei ghicitori, care, ca si imaginile tarkovskiene, nu-i din gama sensibilităților d-voastră, ci din altele. 🙂

            Apreciat de 1 persoană

            • Oana said

              M-am mai gândit… o varianta optimistă (nu ca în imagini) ar fi că în iulie e dezlegarea… e fetiță ori băiat? Asta în cazul în care vă pregătiți să deveniți, din nou, tătic. 🙂
              Oricum ar fi, de bine să fie. Și dezlegarea și ghicitoarea.

              Apreciat de 1 persoană

          • 🙂 he-he… Interesantă încercare… Nu, nu mă pregătesc pentru o asemenea re-devenire (cel puțin după câte știu eu 🙂 )… Dar cum s-ar face că așa ceva n-ar fi fiind în gama sensibilităților d-voastră?

            Apreciat de 1 persoană

  11. […] Foto ghicitoare… la Dezlegare […]

    Apreciază

Lasă un comentariu