(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

7 motive pentru care călătoriile reprezintă o investiţie în dezvoltarea personală

SURSA AICI. Există momente în viaţă care schimbă şi definesc ceea ce eşti. Călătoria într-un loc nou, lansarea în mijlocul aventurii necunoscute, cu o minte deschisă către lume şi către orice te aşteaptă, este exact unul dintre aceste momente. Călătoriile ne învaţă lucruri, nu doar despre lume şi diferitele sale culturi, dar şi despre noi înşine. Multe sunt felurile în care te pot schimba călătoriile, iar dacă te încumeţi şi o porneşti în lumea largă, aşteaptă-te să descoperi laturi ale tale pe care nici nu le bănuiai. Motorul gratuit de căutare momondo.ro a întocmit o listă cu 7 motive pentru care călătoriile te fac mai bun.

  1. Independenţa va căpăta cu totul alte valenţe. O tânără domnişoară, plimbându-se cu bicicleta de-a lungul canalului în Amsterdam, Olanda Indiferent dacă alegi să călătoreşti singur sau însoţit, călătoriile te fac mai independent în moduri pe care nici măcar nu ţi le imaginai. Trebuie să te descurci singur să ajungi din punctul A în punctul B, să decizi ce vrei să vezi şi să faci în fiecare zi şi cum să-ţi administrezi bugetul. Toate aceste lucruri mărunte nu par să contribuie prea mult la început, dar fiecare dintre ele reprezintă câte un pas în consolidarea unui simţ puternic de independenţă.
  2. Vei ieşi cu succes din zona de confort. Atunci când ieşi din confortul casei şi laşi în urmă toate cele care îţi sunt familiare (cum ar fi limba, vremea, mâncarea şi chiar oamenii), începi să priveşti lumea şi pe tine însuţi într-o lumină diferită. Lucruri care obişnuiau să pară inconfortabile sau chiar înfricoşătoare – luatul mesei singur într-un restaurant sau plonjatul de pe cine ştie ce stâncă în apele albastre ale unei mări îndepărtate – nu-ţi mai dau fiori pe şira spinării şi atunci observi că eşti în stare să te lansezi în provocări la care nici nu visai.
  3. Înveţi să pui mai mare preţ pe experienţe decât pe lucruri. După ce ţi-ai oferit oportunitatea de a privi în faţă Colosseumul din Roma sau după ce ai terminat drumeţia până în vârful Machu Picchu, începi să îţi dai seama că, în viaţă, contează infinit mai mult lucrurile pe care le FACI decât cele pe care le AI. Încet-încet, se aşterne certitudinea că experienţele şi amintirile pe care le creezi, şi nu suvenirurile pe care le cumperi, sunt cele pentru care merită să te trezeşti în fiecare dimineaţă.
  4. Vei deveni mai flexibil şi te vei adapta mai uşor la nou. Câteodată, lucrurile iau întorsături neaşteptate atunci când călătoreşti. Zboruri anulate, ploi care încep de te miri unde şi posibil (posibil!) să se mai întâmple să adormi în timpul unei călătorii cu trenul şi să mai ratezi staţia… Dar partea bună a tuturor acestor aparente neajunsuri este că înveţi să te descurci în orice situaţie. Înveţi să te adaptezi şi să cauţi noi soluţii şi, cel mai probabil, după ce trece nenorocirea, o să povesteşti despre ea cu gura până la urechi.
  5. Îţi cultivi pe săturate dorinţa de a cunoaşte cât mai mult. Privind ceea ce te înconjoară este o desfătare atunci când Parcul Naţional Yosemite este ceea ce ţi se înfăţişează în faţa ochilor După ce ai prins gustul călătoriilor… ţine-te bine! Cu greu o să te mai poată opri cineva. După ce ţi-ai săturat privirea cu cele mai frumoase obiective ale lumii, ai simţit mirosurile şi ai ascultat sunetele unor destinaţii care au intrat şi ţi s-au cuibărit în suflet pentru eternitate, n-o să mai poţi fi niciodată acelaşi. O să te surprinzi copleşit de dorinţa de a descoperi noi locuri, iar lista cu planuri de călătorie n-o să mai încapă pe frigider. Din fericire, lumea-i mare, iar destinaţiile atât de multe, încât cu greu să-ţi ajungă o viaţă.
  6. Vei înţelege mai profund şi vei aprecia din suflet celelalte culturi ale lumii. Atunci când eşti înconjurat de oameni din alte ţări (oameni pe care îi motivează valori şi tradiţii diferite şi care, pur şi simplu, gândesc în alt fel decât o faci tu), îţi dai seama că lumea-i un loc mult mai mare decât colţişorul care reprezintă tot universul tău. Vei vedea lucrurile dintr-o perspectivă nouă şi vei fi în stare să înţelegi stiluri de viaţă diferite. Interacţiunea cu oameni şi comunităţi din diferite părţi ale lumii te învaţă să apreciezi diferenţele şi să remarci similarităţile ca pe nişte revelaţii.
  7. Lumea începe să se deschidă în faţa ta. Când călătorim şi îmbrăţişăm fără frică noile experienţe, lumea se deschide în faţa noastră Vei băga de seamă că, după ce ţi-ai deschis mintea şi inima pentru călătorii, experienţe, locuri şi oameni noi, lumea încetează să se mai arate ostilă, părând cu adevărat un loc mai bun, mai prietenos. Privind totul cu o minte deschisă, fără teama de a te expune noului, devii mai conectat cu lumea înconjurătoare şi mai capabil să te bucuri la maxim de tot ce are aceasta de oferit.
 
%d blogeri au apreciat: