(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Divagantul de DT

Desi toata lumea buna, care inca-l mai ia de buna credinta pe scriitorul Dorin Tudoran, incearca (chiar pe blogul sau) sa-l faca sa inteleaga ca din prea mare elan a promovat o e-normitate (paralela dintre Nae Ionescu si putzoi Victor Viorel Ponta), conul Dorin (care chiar asta a intentionat, inadins, nu din greseala si elan anti-baconschian) se da de ceasul mortii explicand in stanga si in dreapta ca n-ar fi vorba de nicio inadecvare intrucat numai prostii (dar prosti sunt multi) ar putea crede ca Ponta s-ar putea compara cu Ionescu, dati de dânsul numai ca simple si profane exemple de plagiatori, intr-o cauza mult mai inalta: combaterea lui Theodor Baconschi pentru păcatul de moarte al dublei masuri. Deci nicio inadecvare (gen ridica-te Gheorge, ridica-te Ioane) la conul Dorin. Numai prostii ar putea crede ca din egalitatea plagiatorului Ponta cu plagiatorul Ionescu ar trebui sa rezulte logic egalitatea Ponta-Ionescu (care Ionesco?) ori sa ni se induca ideea maretiei lui Ponta (fost mic Titulescu), prin tranzitivitate aritmetica. Dar credeti ca agentul electoral a-pro-pontist Tudoran se opreste aici? Nuuuu, nici vorba. Din textul domniei sale rezulta ca Ponta n-ar fi chiar plagiatot, plagiator. Nu. Dânsul s-ar face mai degraba vinovat de neglijenta si mici probleme de memorie. Tudoran considera, acrediteaza si consolideaza ideea (ideea altora, iata un plagiat) ca daca Ponta ar fi pus naiba acolo niste ghilimele si/sau ar fi mentionat intr-un afund de picior de pagina numele obscurului autor din care fura, totul ar fi fost OK. Procesul de spalare si inaltare a micului Nae Titulescu continua cu succes prin aportul comentatorilor alesi pe spranceana de catre moderatorul cerocrat. Se reia refrenul vinovaţiei colective in care plagiatul lui Ponta devine „plagiatul à la Ponta”, redistribuind astfel paguba la toti depunatori. Asadar daca nu-i pedepsim pe toti plagiatorii ar fi nedrept sa ne legam de plagiatul atât de „comun” al lui Ponta. Prin urmare „dl.Ponta” este mai uscat, mai curat si mai fericit, in compania lui Titulesscu, Nae Ionescu, Dorin Tudoran, Dezideriu Dudaş si altii asemenea. Nu?

Ca sa fie treaba treabă mare, scriitorul Dorin Tudoran cenzureaza foarte atent, prea atent, dar cu neatentie, toate comentarile care ar putea strica proportile ideale si armonia majoritatii. Totusi se produc scurgeri inevitabile [„prostia” fiind (n.b. apud Dudas, loco) un fenomen care da vitalitate acestui blog – Certocratia (foarte pizmuit de altii, exact din aceasta cauza…)]. Avem prin urmare la dispozitie proştii (electorat) care, cu ochii pe Tudoran, ca pe buelie, inteleg in principal ca: Theodor Baconschi este un ticalos marunt in timp ce Victor Ponta este un pppp…politician de talia lui Nae Ionescu.

Dorin Tudoran nu se multumeste sa-si modereze certocratia proprie, neezitand sa-i urmareasca pe enemici si sa-i combată mot-a-mot prin bloguri straine, invocand sprijnul nepretuit al unor prieteni imaginari. I-auzi ce zice conul Dorin in comentariul sau no.58 (vezi mai jos):

* * *
Orice spunem aici, orice punem pe hartia electronica, ramanem slabuti la capitolul “divagatii” sau “demonstratii”. Ca sa-mi dovedeasca acest lucru, un prieten, proprietar de blog si el, imi trimite un “comentariu” postat de un trust de haimanele pe alt blog. Reproduc doar “miezul”, ca sa nu “divaghez”:

“certand falsul plagiat al lui Ponta si iertand palgiatul lui Nae Ionescu”.
***

Ce imaginatie bogata are conul Dorin si ce repezeala de mâna la minte. De minte. Va vine să credeti? Un prieten (de bine; cine mă-sa?) care supervizeaza blogul lui Viorel Padina (!!!) a observat ca „un trust de haimanale” (Dl.Goe), ar fi postat acolo un comentariu din care ar rezulta ca, in opinia respectivului trust, plagiatul lui Ponta ar fi un „fals plagiat” pe care deci numindu-l plagiat, Dorin Tudoran ar face un abuz. 😯 Vigilent prietenul imaginar al d-lui Tudoran ii raporteaza evenimentul, pe care cu responsabilitate maximala, bloggerul Tudoran, tot intre cele doua razboaia mondiale, spre confuzia generala il disemineaza mai departe din gura-ngura (prin divagare) publicului certocrat. Deci nu eu fratilor ci altii il cocoloşesc pe Ponta, zice hâtru scriitorul Tudoran. Ca sa fie credibil pana la capat conul Dorin revine in comentariul sau no.67 cu concluzia:

***
6. Cand ma acuza, prin ricoseu, ca as sustine ca ce denunta dl Baconschi la dl Ponta ar fi “un fals plagiat” o lepadatura, care nu are acces nici la forumul acestui blog, nici la multe altele, lasa sa se vada mecanismul dezinformarii ca meserie/profesiune.   😯  
***

Scriitorul Tudoran este asadar capabil de gestionarea unor relatii complexe care rezulta din punerea cap la cap a informatiilor culese in teren si si in sub-teran. Viata e compleza si are multe aspecte.

Cat de ridicol poate fi scriitorul Tudoran pentru a promova asemenea elucubratii pe post de aparare siciliana? O aparare prin care doreste sa evite sa accepte oficial ceea ce este evident: domnia sa este promotor al lui putzoi Victor Viorel Ponta.

In realitate lucrurile sunt mult mai simple. Intr-unul dinte mesajele d-lui Goe pe Certocratia (cenzurat desigur), il trimiteam pe conul Dorin la Corabia sa observe ca scriitorul Viorel Padina ridicase cenzura pe blogul sau (inclusv in cazul d-lui Goe). Conul Dorin (ţaţa) a dat fuga acolo si a vazut enorm si a simtit monstruos. Atentia i-a fost atrasa de formula care-l viza: „certand falsul plagiat al lui Ponta si iertand palgiatul lui Nae Ionescu”.  In discutia amicala cu amicul Padina, ironia mi s-a parut atat de evidenta incat n-am considerat necesar sa scriu „falsul plagiat al lui Ponta” in ghilimele. Sunt sigur ca conul Dorin (diversionistul) a inteles ironia legata de faptul ca domnia sa il crede pe Ponta o simpla victima a absentei unor ghilimele (iar nu un impostor sadea).  Ce a urmat? Un bun prilej de consolidare a diversiunii Tudoran-Ponta: Cei care incearca sa exprime opinii nepotrivite cu spiritul promovat pe certocratia sau cei care incearca (asa tam-nisam) sa desfaca facerea sunt cenzurati, blasfemiati, calomniati. Aceste lepadaturi care sunt dez/informatori profesionisti de meserie si prin urmare nu au dreptul la replica. Si si invers:

De ce-ar fi dl.Goe lepadatura? Pai este simplu: Pentru ca nu are acess pe forumul blogului Certocratia si nici pe multe altele. Ceea ce trebuia demonstrat.

Totusi, cu toate castigurile, ridicolul activismului benevol al scriitorului Tudoran ramane si se amplifica. Suparat rau pe Vladimir Tismaneanu, Sever Voinescu, Traian Ungureanu, Mihai Razvan Ungureanu, Mihail Neamţu, Mircea Mihaieş, Mircea Cartarescu, Gabriel Liiceanu, Andrei Cornea, Andrei Pleşu, Theodor Baconschi, Horia Roman Patapievici si altii care n-au compatimit la amoarea sa si l-au si lasat cu onoarea nereperata, mofluzul Dorin Tudoran a trecut de partea lui Ponta, Antonescu and co, ca de partea lui Voiculescu a fost dintotdeauna. In aceasta calitate, si plictisindu-se teribil la serviciu, dumnealui combate la blog cu pamflete, comentarii, moderari, cenzurari, divagatii, diversiuni si alte magarii. Incolo nu. In vacanta blogul se inchide si conul Dorin se bucura de viata fara grija d-lui Goe.

Epilog:

Crăcănel: Ei! ce te faci, Mache?… de desperare, ce am zis eu? daca n-am avut parte de ce mi-a fost drag pe lume (notorietatea publica), încai sa ma fac martir al independentii (politice) …

si

10 răspunsuri sa “Divagantul de DT”

 1. […] CONTINUARE … […]

  Apreciază

 2. Radu Humor said

  Prea multă pasiune şi erudiţie pusă în acuzarea şi mai ales dovedirea unui păcat vechi de când lumea.
  Până la urmă acuzând, sau dezvăluind un plagiat nu facem altul la rândul nostru ?
  Mai ales atunci când alţii au făcut-o înaintea noastră ?! 🙄
  Despre plagiat ar trebui să se vorbească doar atunci când al doilea sau al treilea, şamd dintre „violatorii” unei idei a primului, obţine ceva foloase materiale, sociale sau morale ( recompense gen măriri de salarii, titluri, publicări) .
  Mai ales fără să le împartă cu primul, operaţiune la fel de greu de stabilit, precum cea a paternităţii 😉
  În rest, vorba cuiva, stând pe oala de noapte le poate veni la mai mulţi odată aceaşi idee .
  Că unii au timp să modifice, de regulă îmbunătăţind şi înfrumuseţând ideile altora, mai ales în scop de derută a eventualilor mai atenţi observatori, e poate ceva condamnabil .
  La fel ca idea de a infiera ceva ce nu poate aduce nimic rău, atâta vreme cât rămâne strict ideatic, sau chiar ideologic !
  Riscul este la fel ca într-o relaţie extraconjugală :
  Dacă nu eşti văzut, n-are nimeni de pierdut !
  Dacă se găsesc curioşi care scormonesc în orice pentru a găsi motive de atac la persoană, care de regulă aruncă piatra fără condiţionarea biblică, ajungem la înfierări de tot felul, uitând sau neglijând faptul că numai cine nu scrie nu greşeşte, trăgând cu ochiul sau urechea spre alţii/altele !
  Curios cum nimeni de obicei, nu revendică paternitatea unor idei fixe 🙄

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Super. Dupa ce atata amar de vreme ai nins in preajma Arcei cu fulgi maronii, uscati, iata ca in sfarsit ai si tu o contributie reala. originala, importanta in lume. Bine tot cu fulgi maronii dar acuma in varianta fosforescenta. Asta cu plagiatul (lui Ponta) care nu e plagiat pentru ca n-a scos bani din vanzarea in librarii a capodoperei nici lui Dorin Tudoran et Co nu le-a trecut prin cap. Eu zic sa dai fuga si s-o adaugi pe Certocratia in arhiva, da’ repede pana nu ti-o plagiaza cineva si ramai de caruta. Ar fi pacat sa nu apari ca coautor in opera de eludare in trei parale a plagiatului alesului poporului Victor Viorel Ponta..

   Apreciază

 3. Dl.Goe said

  Breaking News – Whasington DC, reputatul analist politic Dorin Tudoran si-a declarat oficial orientarea ideologica intr-un discurs rostit de Ziua Recunostintei – Punctul 5 din Declaratia de la comentariu #84. Respingand categoroic (ca intotdeauna) cultul personalitatii domnia sa a refuzat orice telegrama de felicitare trimisa cu acest minunat prilej. Chiar si telegrama d-lui Goe a fost tratata cu Stop.

  Redam incontinuare stop-ata telegrama:

  Coane Dorine acum inteleg eu de ce va fereati ca dracul de tamâie sa va declarati oficial orientarea ideologica: va e teama de penibil. Adica n-aveti domnia voastra nicio greata in fata ridicolului dar va temeti de penibil? Minune mare, doamnelor si domnilor. Dupa lupte seculare care au durat fix 30 de ani (adica din 1982 si pana azi) conul Dorin isi declara coloratura ideologica (atentie, ideologica, nu politica ca nu-i tot aceea). Dânsul este asa cum a fost mereu (!!!) de ţentru-dretapta. Tze draguţ! I-auzi:

  DT: „Nu am crezut si nu cred in “A Treia Cale”. Raman ce am fost, un om de centru-dreapta, dar atent la ingrijorarile celor de centru-stanga.” – – Priceless. Unic. Chestie de ne/credinta. S-ar putea infinta chiar un partid: Partidul Greco-Catholic de Centru-Dreapta Atent la Ingrijorarile Celor de Centru-Stanga. Partid Beton. Bine noi acuma ne mai râdem si noi pe aci dar declaratia analistului Tudoran ramane profund caraghioasa. Si asta nu doar pentru ca de cand se stie omuletzul acesta vrea sa fie si-n carutza si-n telegutza, cu curul in doua, trei luntrii, ci asa mai in general. Pentru cei care nu vor fi priceput penibilul subtil al afirmatiei tudoriene, dansul, ca sa spulbere orice indoiala, vine si intareste:

  DT:”Oricum, in Romania nu exista o lupta intre dreapta si stanga, caci nu mai exista — per se — o dreapta si o stanga. Exista o lupta infernala intre interesele unor oameni si grupuri care se pot da, oricand, dupa cum le convine, de dreapta ori de stanga..

  Asadar, doamelor si domnilor, noi? Noi ce aclamam noi in tzarisoara noastra? Pentru cine votam noi? Putem spera ca dupa alte lupte seculare, cam prin anul 2042, conul Dorin, cel cu teama de penibil, dar viteaz faţa cu ridicolul, isi va declara oficial si orientarea politica cand, dintr-un jurnal publicat postum, va afirma cu tarie ca dansul din punct de vedere politic este simpatizant si votant USL, Ponta si Crin. N-ai ce-i face. Ce e al omului e al omului si e pus deoparte.

  Gluma gluma, dar coane Dorine se naste o intrebare. In opiniunea d-voastra (care aveti taria opiniunilor) orientarea de centru-stanga e buna? E corecta? E necesara? Sau nu. Dar sincer acuma ca nu va ia nimenea gâtul.

  Apreciază

  • Maria said

   Apreciază

  • kibby said

   hahaha – un fel de fatalitate umbla „pîntre” intelectualii astia mainstream domne – e.g. pai io sint de dreapta cu capu si de stinga cu inima. Priceless alright 🙂 Daca mi-aduc bine aminte cetepeu era altul care a comis-o explicit (de asta imi amintesc, o fi si altii)
   Pai nu era anticomunismul o „chestie slaba”, o marota, un talibanism sau nu stiu ce? Io am fost dizident si daca am chef ma asociez si cu jigodia de voiculescu sau cu usl, ce ma tot luati cu sofisme…stiu io mai bine…

   Dl T a scapat de teama de ridicol (dupa 17 ani de scoala asta e cea mai teribila incercare), se cuveneau telegrame de felicitare. Nu inteleg de ce nu le-a primit.
   🙂

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Cred ca nu le-a primit pentru ca nu se astepta sa le primeasca. Sau nu in aceasta ordine. Bonul de ordine cu numarul 1 se afla arondat la personalul de Iasi pentru fratele Antonesei. Pana nu vine palarierul cu chapeaux-ul in mana sa zica „Esti mare maitre, numai tu te puteai gândi la una ca asta”, este normal sa nu treaca nicio alta felicitare. Ca personalul de Iasi trece si pe la Marasesti si pe acolo cu se trece. Dar se petrece. Da-i cu bere, da-i cu tzuica, da-i cu vin, da-i cu Iaru, da-i cu no name si cu alte dame. Se pierd ele scrisori dar niste amarate de telegrame.

    Apreciază

 4. Radu Humor said

  Dacă tot cari cu cârca, ca un salahor, de pe „Certocraţia”, puteai să aduci şi ceva interesant, măcar în ce-l priveşte pe Claudiu Iordache, omul de caracter, dacă în rest nu ţi-a părut interesant ce spune 🙄

  Dorin TudoranNovember 22, 2012 at 00:1584
  InimaRea & Dezidewriu Dudas

  1. Il stiu pe Claudiu Iordache de pe la inceputul anilor ’70. A trimis niste poeme la “Flacara”. Adrian Paunescu mi le-a dat “la citit”. Unul dintre poemele lui CL se intitula, parca,”Republica”, imaginata ca o “placinta” din care toti (maharii) vor sa muste cat mai tare si sa manance cat mai mult. L-am publicat, CI a luat atunci si un premiu.
  2. Pe la inceputul anilor ’80, cand eram deja declarat un “pericol public”, CI a fost printre putinii oameni care m-au cautat. A venit la mine sa ma ajute. Cu ce putea: scosese economiile sale si ale sotiei de la CEC. N-am primit banii, dar gestul sau m-a miscat profund.
  3. L-am intalnit la Timisoara, dupa 1989, o Timisoara in care, desi “disocierile” incepusera, am incaput in aceeasi camera Mircea Mihaies, Vasile Popovici, Vladimir Tismaneanu, Stelian Tanase, Daniel Vighi, Marcel Tolcea ba chiar, daca nu ma insel, si Cornel Nistorescu si am discutat ore intregi despre una si alta.
  4. Da, CI a fost, si in opinia mea, un naiv. Nu neaparat pentru ca a crezut in dl Ion Iliescu, ci pentru ca (asemeni chiar dlui II…) nu banbuia ce se afla in spatele dlui II, ce creste in spatele dlui II. Om de stanga, cu pasiunea “dreptatii sociale”, CI a crezut ca se poate face ceva, ca se poate construi ceva prin puterea unui stangi curatate de comunism si dictatura. Numai ca stanga in care spera el nu a existat niciodata.
  5. Nu am crezut si nu cred in “A Treia Cale”. Raman ce am fost, un om de centru-dreapta, dar atent la ingrijorarile celor de centru-stanga. Oricum, in Romania nu exista o lupta intre dreapta si stanga, caci nu mai exista — per se — o dreapta si o stanga. Exista o lupta infernala intre interesele unor oameni si grupuri care se pot da, oricand, dupa cum le convine, de dreapta ori de stanga.
  6. Nu vad la nivelul clasei politice niciun program de dreapta, nici unul de stanga care sa poata veni cu solutii viabile. Si — dincolo de paroxismele imbecile ale falsei drepte si ale falsei stangi romanesti — Romania nu e singura in aceasta situatie. mai nicaieri, stanga ori dreapta nu poate rezolva probleme ce au devenit uriase. Tot ce pot face unii sau altii este sa tin niste situatii “sub control”.
  7. Dl Hrebenciuc face si desface multe jocuri, dar, zau!, nu merita bagat in vorba. Nu mai are puterea de altadata. Nici ba prietenul, ba neprietenul sau Miron Mitrea nu mai e ce a fost. Petre Roman nu a insemnat pentru mine nimic, decat o uriasa gafa nationala. Astazi, il citesc din cand in cand si am asentimentul ca Bimbo Marculescu ar fi fost un analist politic mult peste dl PR. In plus, dl PR — asemeni multora dintre cei scosi in fata de decembrie ’89 — minte cu o liniste olimpiana.
  8. Romania & Basarabia si RFG & RDG sunt subiecte foarte dure. Chiar daca ar fi existat o “vointa politica” ferma si un accept international, Romania ar fi avut mari dificultati prin readucerea Basarabiei “la locul ei”. Economic, politic si social, Romania nu a fost niciodata pregatita de un asemenea pas. Pasul s-ar fi dovedit, dupa o vreme, mai degraba o “coloniozare”, decat o (re)unificare. Pana si in Germania se vorbeste foarte intens de “colonizarea Estului – german – de catre Vestul-german”, si, dupa multi analisti, diferentele (substantiale) dintre RFG si RDG nu erau totusi atat de mari ca diferentele intre Romania si Moldova.

  Mai vorbim, deocamdata Happy Thanksgivin

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: