(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Platon si Aristotel

Doi contemporani, pe care-i vom numi aici Platon si Aristotel, nu in semn de idolatrizare ori exagerata venerare si nici spre persiflare ci doar pentru pastrarea aparentelor de anonimitate cerute de spiritul cautat al (b)Arcei lui Goe (uite-l nu e!) si, poate, pentru a rezona cu ideea de a nu pronunta nume (pe care o incearca adesea fara succes ei insisi in suetele d-lor), au consimtit sa se demitizeze pe intelesul tuturor. Din motive care pe noi nici nu ne intereseaza, cei doi accepta sa discute in fiecare duminica seara, la o ora de maximacu o oarecare audienta, cu public, dar nu in public, despre fel de fel de lucruri importante, daca stai sa te gandesti. Sunt convins ca printre spectatorii obisnuiti ai acestor dialoguri dumnicale, dintre Platon si Aristotel, se afla bine reprezentate multe categorii de „ei insisi vorbitori”, dintre care multi vor fi avînd adesea dorinta de a se baga neintrebati in vorba (uneori) pedanta, (cel mai adesea) captivanta a celor doi contemporani, ceea ce, desigur, ca n-ar fi frumos.De aceea sunt sigur ca, fara a putea egala farmecul unor ipotetice comentarii in direct, totusi, amorsarea unui spatiu cu functionare off-line, dedicat completarilor si dezbaterilor pe temele propuse de catre cei doi contemporani, cu care ne mandrim, ar putea avea utilitate si succes. Stiu ca mai exista deja asemenea „camere cu voci”, stiu ca dl.Goe n-ar putea fi tocmai „starterul” si si „moderatorul” potrivit al unei asemenea incercari si ca nici nu prea am timpul necesar de a incerca marea cu degetul mic si norul cu degetul mare. Stiu… Totusi ideea ar merita promovata. In plus bate si cu idealurile pierdute momental pe (b)Arca asa ca, deocamdata, rezerv spatiu in studiou si montez carul mare de reportaj. Microfoanele sunt gata asa incat daca vreo pasare se gaseste sa ciripeasca ceva, sa nu se teama ca va vorbi in vant. Se inregistreaza. Navigati si comentati. Daca aveti ce!


Lista deschisa cu propuneri pentru viitoare teme de discutie:
Despre PLICTISEALA
Despre BANI
Despre COMPETITIE
Despre MOARTE
Despre DUMNEZEU
Despre DESERTACIUNE
Despre SEX
Despre PATRIOTISM
Despre PROSTITUTIE
Despre COMUNISM
Despre DISTRACTIE
Despre RECREATIE
Despre ISTORIE
Despre FEMINITATE
Despre POLITICA
Despre EDUCATIE
Despre URBANISM
Despre VIATA LA TARA
Despre FOTBAL
Despre MINCIUNA
Despre BOLI
Despre ECOLOGIE
Despre BLOGURI
Despre DESTIN
X. Despre cei nestuti – TVR 1 – 27.03.2011


IX. Despre calomnie – TVR 1 – 20.03.2011


VIII. Cum vorbim – TVR 1 – 13.03.2011


VII. Despre IUBIRE – TVR 1 – 06.03.2011


VI. Despre MIRACOLUL INTALNIRII – TVR 1 – 27.02.2011


V. Despre FRICA (si HERTA!) – TVR 1 – 20.02.2011


IV. Despre CARTI si CITIT – TVR 1 – 13.02.2011


III. Despre URA si INVIDIE – TVR 1 – 06.02.2011


II. Despre PROSTIE – vast domeniu! – TVR 1 – 30.01.2011


I. Despre SPERANTA – TVR 1 – 23.01.2011


12 răspunsuri sa “Platon si Aristotel”

 1. Dl.Goe said

  Doi contemporani, pe care-i vom numi aici Platon si Aristotel, nu in semn de idolatrizare ori exagerata venerare si nici spre persiflare ci doar pentru pastrarea aparentelor de anonimitate cerute de spiritul cautat al (b)Arcei lui Goe (uite-l nu e!) si, poate, pentru a rezona cu ideea de a nu pronunta nume (pe care o incearca adesea fara succes ei insisi in suetele d-lor), au consimtit sa se demitizeze pe intelesul tuturor. Din motive care pe noi nici nu ne intereseaza, cei doi accepta sa discute in fiecare duminica seara, la o ora de maxima cu o oarecare audienta, cu public, dar nu in public, despre fel de fel de lucruri importante, daca stai sa te gandesti. Sunt convins ca printre spectatorii obisnuiti ai acestor dialoguri dumnicale, dintre Platon si Aristotel, se afla bine reprezentate multe categorii de “ei insisi vorbitori”, dintre care multi vor fi avînd adesea dorinta de a se baga neintrebati in vorba (uneori) pedanta, (cel mai adesea) captivanta a celor doi contemporani, ceea ce, desigur, ca n-ar fi frumos.

  De aceea sunt sigur ca, fara a putea egala farmecul unor ipotetice comentarii in direct, totusi, amorsarea unui spatiu cu functionare off-line, dedicat completarilor si dezbaterilor pe temele propuse de catre cei doi contemporani, cu care ne mandrim, ar putea avea utilitate si succes. Stiu ca mai exista deja asemenea “camere cu voci”, stiu ca dl.Goe n-ar putea fi tocmai “starterul” si si “moderatorul” potrivit al unei asemenea incercari si ca nici nu prea am timpul necesar de a incerca marea cu degetul mic si norul cu degetul mare. Stiu… Totusi ideea ar merita promovata. In plus bate si cu idealurile pierdute momental pe (b)Arca asa ca, deocamdata, rezerv spatiu in studiou si montez carul mare de reportaj. Microfoanele sunt gata asa incat daca vreo pasare se gaseste sa ciripeasca ceva, sa nu se teama ca va vorbi in vant. Se inregistreaza. Navigati si comentati. Daca aveti ce!

  Apreciază

 2. Polichinelle said

  1. Speranţa e apanajul candorilor pârguite…

  2. Prostul e cineva care s-a tolănit ofensiv în letargia neastâmpărată a minţii.

  3. “Urăşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi!” – iată un imperativ realmente pacificator…

  4. Nu citesc pentru a mă lumina, ci pentru a dobândi întunericuri superioare.

  5. Frica – vanitate defensivă…

  6. Să-ţi întâlneşti perechea abia în faţa plutonului de execuţie…

  7. Într-o iubire, partenerul îţi e dogmă: nu o sentinţă ce te închide într-un sarcofag de obligaţii, ci un adevăr ce-ţi dezvăluie puritatea absolută, nebănuită a pasiunii tale.

  8. Tăcea în anacolut…

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Imi recunosc din start nestiinta presupunand senin ca acest decalog abreviat, in baza opt, (chiar nu s-ar mai fi gasit vreo doua?) e din d-vostra. Pare decupat din clasici pe care nu-i stiu, desi unele dintre postulate parca le-am mai auzit pe undeva. Nu voi ceda tentatiei de a le pune in dezbatere individual dar nici nu-mi pot opri o nedumerire in forma de di-lema (poate chiar tri-lema):

   Oferiti acesta colectie de ganduri densificate (in felul stelelor neutronice) in scopul:

   a) de a (ne) muta (a-bate) gandul la altceva decat „urlatoarea” propusa (si mini-decalogul ofera potential serios in acest sens)?;

   sau

   b) tocmai de a da un impuls de amorsare in chiar tema propusa?;

   ori

   c) e vorba (doar) de un bonus pentru intreaga cariera. 😉

   De fapt nu ma intereseaza (sa aflu in acest fel) care este adevarul (ce este adevarul? asta parca a mai zis-o cineva) ci ma intereseaza ce credeti d-voastra despre intentia intentionata prin aceasta lista de doi bitzi luati cate doi, luati cate doi, in total 8,,,

   Apreciază

   • Polichinelle said

    Consumam surâzător vin domestic şi clisă din zona Sălajului când am produs aceste reflecţii de hamac. Îmi asum întreg diletantismul înfăţişării lor. Sunteţi convins că aţi indentificat miresme clasice în alcătuirea lor?

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     Cata divagare atata bucurie (asta e din mine). Pai ce va intreb eu si ce-mi raspundeti dv.!

     P.S. Incalc cu strangere de inima dogma autoimpusa (aceea de a nu pune pe net date reale despre persoana care-l propune pe dl.Goe) pomenind ca ma aflu in perioada unei diete mai dure decat postul Pastelui, asa incat pomenirea steroizilor pe baza carora ati produs metafore de hamac cu valente clasicist/zante, ma afunda in mizeria vegetala a unor ganduri incapable de vreo fotosinteza. Vin domestc si clisa din inima Salajului??! Ah! Va urasc. Ca pe mine insumi.

     P.P.S. Revenind (cu chiu cu vai) la cestiune vin (a veni/venire) si zic: Intrebarea nu era „cum?” ci „de ce?”.

     Si da! Am identificat. Dar ce va asteptati de la cineva care sufera din amor? Amorul care se stie ca trece obligatoriu prin stomacel. Mi-a placut aia cu „Nu citesc pentru a mă lumina, ci pentru a dobândi întunericuri superioare.” Denota optimism.

     Apreciază

 3. Polichinelle said

  Ah, domnule Goe, nu e divagaţia simptomul unei generozităţi de labirintier campestru, indicele unei cordiale invitaţii la derivă bucolică?

  De ce? Fiindcă mă dau în alizeu după laconisme prolixe, ocheade sub cagulă, filigrane afrodiziace şi paiaţarlâcuri cu joben.

  Dumneavoastră cum vedeţi evoluând rubrica aceasta?

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   E asa de târziu pentru care mi-e asa de somn ca nu mai pot de foame incat pe intunericul asta nu vad mare lucru.

   Nu stiu cum ar putea evolua (in context) dar stiu cum mi-as dori sa evolueze. Cred ca felul in care se poarta dialogul intre cei doi contemporani, in cele 50 de minute ale emisiunii lasa foarte mult loc de adaugiri, interpretari, contestari. Senzatia mea este ca raman mereu multe fatete de intors si perspective de intregit (si nu doar de dragul dialogului) care ar mai putea fi puse la incercare inainte de a epuiza temele si inainte de a esua in plictiseala si redundante.

   Asadar mi-ar placea sa existe undeva (nu neaparat pe Arca lui Ego) un loc, ceva ca o „Zona a minutului 51” care sa ofere o a doua sansa provocarilor scapate din vedere in timpul primei reprize. Emisiunea aceea este ca un meci mereu neterminat pentru ca repriza a doua se suspeda intotdeauna din cauza defectiunilor la instalatia de nocturna. Daca ar exista macar doi spectatori (sau doi cate doi etc), potriviti, compatibili, capabili de sincronizare, si capabili de a pastra spiritul relatiei acelor parteneri de dialog si al felului de dialog propus, sau mai multi care sa asigure o rotatie rezonabila, cred ca emisunea respectiva si-ar putea avea un feedback mai mult decat necesar… Necesar atat pentru poporul grec cat si pentru Platon si Aristotel. Unul sau mai multe astfel de locuri ar fi cred, necesare, altminteri, doar pe baza audientei contorizate, a impresiilor culese de la apropiati si a flerului lor, cred ca le va fi greu chiar celor doi sa se pastreze (mergînd asa orbeste) in limitele rezonabile ale orizintului de asteptare a publicului (si nu ma refer doar la cei care-i admira oricum). In plus cred ca ar fi general util sa se vada, din cand in cand, din loc in loc, pe viu, ce-au inteles (ce inteleg) feluritii spectaori ai dialogului, din dialog. Ma rog, am dat in patetisme (tot la vin si clisa salajana mi-e gandul). Cel mai clar voi putea raspunde la intrebarea d-voastra cand se va intampla sa comentez la cald (in chiar minutul 51) una dintre emisiuni, prin chiar comentariul respectiv.

   Apreciază

  • Dl.Goe said

   P.S. Tolånit ofensiv în letargia neastâmpărată a minţii anticipez totusi dificultatile amorsarii si mentinerii unei replicii colective, in varianta profanå, ce ar trebui sa oglindeasca in balta de pe (b)Arca (sau de aiurea) inaltul oferit din prea-plinul d-lor Platon si Aristotel din bolta. Cu o foarte mare probabilitate este vorba despre dificultati insurmontabile. Dar si intrucat chiar si un eveniment ce are o probabilitate de a se produce matematic egala cu zero, nu este imposibil daca-i sunt lasate deschise portile, atunci ma gandesc sa procedez in consecinta si sa tin in actualitate pagina lui Platon si Aristotel, macar pana la calendele grecesti (de luna viitoare 😉 )

   Apreciază

 4. Dl.Goe said

  Lista deschisa cu propuneri pentru viitoare teme de discutie:

  Despre PLICTISEALA
  Despre BANI
  Despre COMPETITIE
  Despre MOARTE
  Despre DUMNEZEU
  Despre DESERTACIUNE
  Despre SEX
  Despre PATRIOTISM
  Despre PROSTITUTIE
  Despre COMUNISM
  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
<span>%d</span> blogeri au apreciat: