(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Restituiri IV

Programat pentru 1 Iulie!

Coane Dorine stiti ca de obicei citesc cu mare atentie fiecare articol de-al dv. inainte de a-mi ingadui sa comentez. De data asta am facut o exceptie. Marturisesc spăşit ca n-am citit decat pe sarite faţa posterioara propusa, pentru ca e prea lunga, plictisitoare (si pretentioasa, desi pare scrisa cam la norma). Si apoi ca ar fi niţel cam nepotrivit sa te bucuri de faţa posterioara a omului inainte de a-l cunoaşte la faţa-faţă.  Ma rog, cei ingaduitori-din-obişnuinţă cu domnia voastra, vor considera ca au de-a face cu o pre-faţă si vor aduce elogiile potrivite şi desigur meritate cu pri-sosinţă. Ceea ce-mi ingaduie sa comentez on topic pe acest topic, in contextul in care am lasat post-faţa ne aprofundata, este caricatura, pe care o propuneţi intr-o reluare de reluare (ca pe multe altele, din sărăcie) si care, si dânsa, nu ofera nimic din faţă ci (tot) din profil. Cu sigurantă ca insistenţa cu care propuneţi aceasta caricatura ilustrativă (sic)  denota un atasament afectiv al domniei voastre, cu mesajul direct al acesteia, care vrea sa sublinieze incompatibilitatea (pole-mica) dintre deschiderea intelectuala oferita de lectura si cultura in raport cu opacitatea mintilor needucate,  proletare, ciobanesti, in genere intre intelectualitate si brute. Conturele (vorba unui clasic) celor doua profile descriu si sub aspect fizionomic cele doua tipologii incompatibile in dialog. Foarte frumos, nu? Totusi desenul respectiv, caricatura de… denota la modul direct o gandire extrem de limitata, comunistoida,  un bolşevism primar intors pe dos in acord cu noul context geo-politic, o caricatura de Urzica-proletara actualizata niţel pentru post-comunism, numai buna de savurat pentru cei care-si  imagineaza ca au iesit din comunism doar fiind oleacă anti-co si pe invers. La modul indirect lucrurile stau si mai rau. Individul care are capul burdusit cu carti (si vai ce carti, coane Dorine, toate carti de programarea calculatoarelor si depasite toate)  sugereaza in mod clar un blocaj intelectual, o imobilitate si o autosuficienta subliminala demna de toata mila, coane Dorine. Celalalt, solidul,  pare a fi un constructor care are in minte o casa in lucru, din care artistul plastic a surprins si a scos din context un fragment de zid.

Nu e de mirare ca ati fost atras de aceasta metafora involuntara, propusa de cel care, ca si domnia voastra, nu reuseste deloc-deloc sa iasa odata si odata din comunism si din gandirea comunistoida. Felul in care cenzurati mesajele inconvenabile (precum cel de faţă la post-faţă) ori modul in care scoateti din context anumite pasaje din mesajele cenzurate pentru a le construi altora o imagine nefavorabila, despre care presupuneti ca v-ar putea pune intr-o lumina mai buna pe domnia dv. denota faptul ca nu v-ati decontaminat niciodata de comunism, comunismul caruia i-ati fost dizident, adica un cârcotaş din interior aflat in conflict nu cu comunismul ci cu unii din reprezentantii sai care, ghinion, aveau mai multe pile decât dv. la un moment dat. Daca voi fi convins de celelalte inevitabile comentarii agreate la d-voastra acasa, la blog, sa aprofunez post-faţa, voi reveni si mai on topic. Daca nu, nu. Da? Cu drag, al dv. dl. Goe.

* * *

Coane Dorine, ce se intampla doctore? Pe acest fir logic lipsesc doua comentarii la inventar. Or fi importante. Si nu ma refer la alea cenzurate abuziv printr-o manevra deloc importanta ci la altele. Or fi importante. WordPress-ul numara 102 comentarii dar pe opis apar doar 100. Care-i taina? P.S. Inima Rea e prost informat si rau intentionat (in afara bunei intentii de a profita de faptul ca poate sa-si in/cante in struna fara sa distoneze (asa se zice?) cu dv). La unitatea de securitate-transmisiuni de la Câmpina n-au fost niciodata fii de nomenclaturisti, de securisti ori de dizidenti care sa fie pregatiti sa-si inlocuiasca ascendentii in sistem. Omul vorbeste abitir dar cu pacat. Si apoi de ce-ar fi dorit civili sa-i atace pe securisti in unitatile acestora, atat vreme cat astia nu doreau sa iasa de acolo (unde stateau, ah, inarmati pana-n dinti, vai)? Nenea asta cu care jucati table-n fata blogului, canta dupa ureche, doar asa de amorul artei, ca sa-l conteste pe unul care canta din carte. Putina lucid-itate n-ar strica. Dizidentii (dizidentz-asii), cartitorii si carturarii de sertar n-au contribuit cu nimic, dar cu nimic, la caderea formala a comunismului. Hai sa fim realisti ce mama ma-si. Macar in sub-constient (si in spam) daca altminteri nu ne este ingaduit, coane Dorine.

* * *

Coane Dorine, a adus-o bine dl. Tony M, la pozitia #2. Am impresia ca, poate fara sa vrea, bate (si)-n ciocoi. Aka conul Dorin si (multi) altii care nu se mai satura sa literaturizeze experienta vietii de atunci uitand ca aici (n.b. la Bucurestiul care nu crede decat in anumite lacrimi) nu sunt la ei acasa. Desi isi fac iluzii (le-as numi halucinatii) ca ar fi. Acasa la ei fiind doar pe blogul personal si gratuit, construit fara subventii de la stat(e). Nu?

* * *

Coane Dorine, dupa calculele mele ar fi momentul sa mentionati la vedere ca dl.Goe va bombardeaza (ca un psihopat) cu mesaje fara sens in spam…

…Ceea ce, fatidic, s-a si intamplat, chiar in postul in care se afla inserata si ilustratia de mai sus a artistului basarabean Al. Dimov, adica AICI, pe vremea de romantzioasa amintire in care olteanul Viorel nefiind banat (si viceversa) la bånåteanul (de meserie) Dorin, stateau de tainå despre câte in luna si-n stele, bârfindu-l in interim pe prahoveanul Goe.

Un răspuns sa “Restituiri IV”

  1. Tucidava said

    he-he-he autorul caricaturii a lucrat dupa model . ai putea jura ca se afla fata-n-fata din profil tudoran si padina

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
<span>%d</span> blogeri au apreciat: