(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Restituiri V

Coane Dorine interesanta metoda de purificare si exorcizare a blogului propuneti (n.b. – postare pe foc automat a unor poeme in lingua italiana), d-voastra care voiti sa ardeti bilingv puntile cu trecutul… poezia, destinul, actoria… cand, imbatranind, omul devine de-a ce se joaca.

P.S. M-au bucurat intotdeauana actorii care joaca personajul, devenind una cu rolul, traducandu-se pe sine in personaj, predandu-se acestuia spre a-l lasa sa faca ce va voi cu actorul. Dar m-au bucurat mai ales cei care construiesc personajul, piesa cu piesa, dupa conventii actoricesti, incarcandu-l (fara suferinta) de valente straine acestuia, dar nu straine de aspiratii, nu se stie daca ale personajului sau ale persoanei care-l „joaca”, jucandu-se cu el: actorul care se joaca cu personajul, dominandu-l. In primul caz spectatorul ingenuu, cel care plateste ca sa fie mintit, vede unimea rezultata din fuziunea celor doua entitati. In al doilea caz insa pe scena se vor vedea intotdeauna doua entitati: actorul si personajul, un sistem binar, rotindu-se dupa reguli nestiute in jurul centrului comun de greutate. Actorul va fi mereu de partea spectaorului, „denuntandu-l”, „deconspirandu-l” in permanenta personajul, transmitandu-i mereu si mereu spectatorului: esti la teatru, nu plange, omul meu, nu plange, eu sunt aici, cu tine, de partea ta, ca sa te apar de iluziile acestui iluzoriu personaj aflat in puterea mea si deci a ta. Totul nu e pana la urma decat o conventie. Vittorio Gassman imi (a)pare in  aceasta din urma categorie.

Coane Dorine cu voia d-voastra as dori sa trag un semnal de alarma: puneti pe blog poezii prea grele. O sa va speriati vizitatorii. Uite, de exemplu, dl. Serban Foarta, specializat in epigrame academice, a dat bir cu fugitii. Acuma cum credeti si d-voastra. Eu mi-am facut datoria de inger. Sanatate si virtute!

2 răspunsuri sa “Restituiri V”

 1. Şmecheraş virual said

  ma nene dar ce are a face serbanu si tudoranu cu gassmanu ?

  Apreciază

  • Peregrin prir Web2 said

   @Şmecheraş Virual – De vei căuta prin arhiva Certocraţiei pentru To(n)ţi sunt sigur că vei găsi care este legătura. Si dacă n-o vei găsi tot merită să dai o raită. Intors prematur din concediu, bufonul Tudoran, pe post de „ţaţa mare” dă un spectacol fascinant despre alienare şi transformare. Se stie doar ca băieţaşii violaţi intelectual în adolescenţă devin mai apoi poponari de buna voie. Fiind vorba aici de un inversionism intelectual, desigur, care nu exclude nici mass-turbarea, tot intelectuală, precum şi orgasmele aferente. O labă tristă care anunţă o senilitate precoce. Ceea ce face concediul mai vesel şi mai deplin pentru cei echi-distanţi.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: