(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Restituiri VI

Nevazutul. S-a intamplat in Vizita – dl.Go-e la dl.Go-gea

@Daca_nu_nu – Stimata doamna cel mai adesea „logica si fericirea sunt doua lucruri total diferite”. Se pare ca de data asta fericirea consta in negarea evidentei.

„Ba contează (n.b.  ca daca nu, nu e o persoană cu solide studii clasiciste, cadru universitar specializat în pedagogie…), dle Goe, fiindcă dvs. vorbiţi despre lucruri pe care eu nu le cunosc şi care nici nu fac parte din preocupările mele.” – Si cum anume conteaza? Una cu alta.

Faptul cuiva de „a fi” (ceva) si de a se si sti „ce” este, poate conta doar minimal (adica nesemnificativ, neesential, ignorabil) in faptul comunicarii, prin constatare, catre altcineva, a unor lucruri pe care nu le cunoasteti si care nu va preocupa. Am impresia ca ne aflam in mijlocul unei drame ontologice pur imaginare. Si cand te gandesti ca totul a inceput de la ceva atat de simplu. Ca vechi spectator al fenomenului Gogea (inca de pe vremea cand nu-i citea nimeni blogul) am constatat schimbarea fundamentala de paradigma in atitudinea d-lui Vasile, de la bloggerul fara ego la un ego cu blog. Cat de reala si/sau de consistenta este aceasta schimbare in schimbare, prea putin conteaza. Cert este ca interpretari ale unora cu motz, in genul Marei, n-au intarziat sa apara pentru ca gasi explicatia inexplicabilului in excesul de „râzgâiala” al d-lui Goe confundat cu Ionel Popescu si in excesul de „monitorizare” a blogosferei in general, in genul emblematic „virgil”. Cedand pentru o clipa tentatiei de a acepta, formal, adica nu formal ci „de forma”, standardele propuse de gazda in ceea ce priveste secretul succesului, m-am revoltat in contra aluziilor Marei. Am glumit. Exclusiv cu dl. Vasile. Va rog sa ma scuzati. Desigur ca nu voi fi reusit sa va lamuresc pentru ca diferentele de perspectiva sunt enorme. Fara ca asta sa insemne ca vreunul dintre noi ar fi defavorizat. Fiecare cu frumusetea peisajului vazut din unghiul sau rezervat in Univers. Eu unul n-am „frustrari” pentru ca nu vad „frumusete” universului din locul in care va aflati d-voastra, vecina de scara cu George. Nici d-voastra n-ar trebui sa le aveti. D-voastra and Co crosetati pe sau pe aproape de subiectul propus de catre mai nou agresivul domn Vasile. Eu vizasem fenomenul Gogea mai in ansamblul sau. Constat acum ca pana la urma omul n-a reusit sa scape influentei anturajului. Scriitura sa devine din ce in ce mai dedicata comentatorilor sai fideli. El devine ei. Cand era singur pe blog el era el. Si mie-mi placea. E voie?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: