(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Restituiri VIII

Cum coane Dorine nu stiti???? Va spun eu, dl.Goe: Nu l-ati mai face (n.b: apelul pentru neinchiderea comentariilor pe forumurile ziarelor), coane Dorine. Batrânete haine grele. In curand veti avea indoieli si in legatura cu alte detalii. Bunaoara nu veti mai stii daca a meritat greva foamei pentru un amarat de pasaport. Acuma daca tot ati plecat pe drumul Damascului (ca e jale mare la Damasc azi, ce nu stii d-ta?) pupînd piata Endepandantei cu ale Padina, care nu si-a paraisit niciodata al sau land, procedînd analog si-n privinta libetatii de exprimare, ce va mai costa pentru a recunoaste ca era buna si cenzura comunista de ceva. Il forta pe (cel cu ambitii de) scriitor sa fie subtil. Nu? Imi pare sincer rau sa va vad atat de plin de amaraciune si debusolat din cauza unei senzbilizari cronice la atingerea superficiala cu vorbe. Ti se face dracului si mila.

* * *

Ceea ce nu intelege AVP (Peregrin prin Web 2) este ca desi nu mai sunt scrise pe hartie (faptul ca-si aroga premonitia acestei mutatii il face mai comic decat il face inventarea internetului pe Al Gore Jr.) tot Ziua, Gandul, Cotidianul… etc fac presa, au audienta si formeaza opinie, nu blogurile de la Corabia si Certocratia ori conturile de pe Facebook ale geniului AVP.

P.S. Coane Dorine, sper ca sunteti in stare sa pastrati un secret si sa ramana intre noi ce v-am spus, pentru ca, desi n-ati crede, Viorel este chiar mai sensibil decat domnia voastra, adevarul nefolosindu-i practic la nimic.

* * *

Coane Dorine de piatra sa fii si nu are cum sa nu te miste felul in care va linguseste mândrul AVP. I-auzi, va scoate in faţă, faţă de infumuratul Cratarescu, care nu catadicseste (miselul) sa raspunza interpelarilor anonime din subsolul gazetei. Ati mai pomenit d-voastra asemenea mârsavie? Un filfizon catzarat pe nedrept intr-o pozitie cu vizibilitate, unul care s-a complacut si cu regimul comunist si cu dictatura basesciana nezicand niciodata nici pâs. Om fara ambitz, d-le. Premiul Nobel pentru Pace poate. Ca literatura fara dizidenta nici nu exista. Vivat Padina & Tudoran. (Ma scuzati, v-am pus in ordine alfabetica-ca nu era sa va pun in ordine analfabetica in subordonata.) Ma bucur ca s-a prins si AVP ca n-are rost sa stea pe blogul de la Corabia si ca aici are o mai buna expunere (sic) la public dar mai ales ma bucur sa constat ca si-a invins ego-ul tzaranesc si a gasit calea potrivita de a se strecura in lista comentatorilor agreati cu multumiri pe Certocratia. N-am incotro si ma repet: Ca ti se face dracului si mila.

* * *

Induiosatoare paina la lacrmi zbaterea d-lui Mihai Rogobete de a vorbi singur pe acest blog pe care nimeni nu-l baga in seama nici macar cand isi pune cenusa-n cap pentru o virgula scapata intre subiect si predicat. Coane Dorine, va cer o favoare, dar va rog sa nu ma tratati cu refuz. Uite, cum putem face: il rog eu pe Tony sa scrie un raspuns potrivit pentru dl.Rogobete. Ati putea sa nu-l cenzurati, asa de proba, sa vedem ce se intampla? Daca nu, nu. Da? Apropo pe unde o umbla doamna Daca_nu_nu?

* * *

@Mihai Rogobete – Interventiile d-voastra par extrase dintr-o mai vasta teorie antropologica proprie prin care incercati sa rezolvati misterioasele relatii intre individ si identitate, intre auto-reflectare si exprimare si (poate) intre colectivitate si colectivitati, toate in context istoric si „pre-istoric”. O tentativa indrazneata, as zice, in aceasta constructie teoretica ambitioasa, un sistem propriu (in acord cu teoria sistemelor) pe care-l folositi spre intelegerea personala a lumii. Impresia mea este ca interventiile d-voastra pe diverse „site”-uri (arheologice) sunt menite mai degraba sa verifice teoria decat sa contribuie la „dezbatere”. In contextul teoriei d-voastra (daca intr-adevar aceasta exista) problematica Certocratiei  este un „banal” caz particular care poate fi explicat/rezolvat prin instantiere parametrica adecvata. Amoralitatea (neo)formalismului in impas alexandrinist? O fi. Nu pot zice nu. Nici da. Normal ar fi sa „incropiti” o prezentare cat de cat coerenta a teoriei pe care ati construit-o sau pe care o aveti in minte si s-o faceti cumva sa fie cunoscuta (aprioric, sic) in locurile prin care comentati intru validarea ei. Daca as putea fi mai „prezent” pe Cerocratia ori daca ar misuna (cat de cat) prin zona cititori mai potriviti v-as propune sa veniti cu disertatia care sa devina un „topic” de sine statator. Cum miscarea e slaba (fiind in actualitate tribalul basarabean) nu va pot cere imperios sa scrieti un „abstract” al sociogoniei rogobetiene, dar asa aluziv, pot sustine o asemenea idee, sperand sa fiu si in asentimentul admirabilei noastre gazde.

* * *

Bravo coane Dorine! V-ati descurcat admirabil din nou, bârfindu-l abitir pe dl.Goe in contumacie (ca sa zic asa) in fata martorilor muti, de la cremenal. Ca si in post-fata facuta cartii lui Emilian Galaicu-Păun ati apelat en-gros la citate, citate, citate, din alti autori mai competenti. Noroc ca a aparut prin zona dl. Tony M, singurul la obiect in problema literaturii basarabene, altfel discutia ar alterna viguros intre balacarirea d-lui Goe (facuta de conul Dorin, cel unul) si linguselile agreate de la frati. Apropo, ma bucur sa-l vad din nou pe fratele ratacitor Antonesei. Intrasem la banuieli grele. Imi inchipuiam chiar ca l-ati fi banat din cauza ca nu-i marcant in comentarii si cand colo nici vorba. Coane Dorine, daca veti citi mai detasat comentariile de sub modestele topice veti constata ce ridicola va este fiinta atunci cand vorbiti singur cu publicul despre umbra invizibilului d.Goe la Certocratia. Va recomand sa incercati aceasta lectura ca sa ne radem impreuna mai apoi, cand v-o trece stenahoria. Eu am mari sperante ca minunea se va intampla. Pentru ca din doua una: ori va imunizati (si traiti) ori inchideti definitiv blogul (a opta oara si Garda Nationala s-a desfiintat). M-a amuzat amenintarea aia nostima de saptamana trecuta cum ca ati putea transforma Certocratia in Jurnal. Adica ca veti trece in mod oficial la cearta de unul singur, in prezenta eventualilor martori. Gainaria pe care o practicati vizavi de mesajele d-lui Goe este un bun inceput in aceasta directie. Succes va doresc. Cordial, al dv. dl.Goe.

P.S. Vad ca ati prins un curaj nebun de cand nu-mi mai pot posta dreptul la replica pe Arca lui Goe. Coane Dorine, coane Dorine… Nimic din ce-i ascuns nu ramane asa. Or mai fi si alte Arce pe lumea asta si atunci se va vedea ca umorile d-voastra sunt strict personale nu provocate de mesajele cat se poate de rezonabile ale d-lui Goe. Va asumati aiurea riscul unor stresuri inutile pastrand mesajele d-lui Goe doar pentru domnia voastra. Daca le-ati posta la vedere, v-ar reveni mai putin stres pe cap. De locuitor. In plus ati dovedi publicului ca aveti incredere in puterea sa de judecata. Asta ca varianta acceptabila in cazul nefericit in care chiar nu puteti sterge mesajele d-lui Goe fara sa le cititi si mai ales fara sa le comentati din off, of, of, of… ca o tzatza, lasa ca spui io. Pe aici intr-adevar nu se calatoreste nici cu chefereul nici cu altceva. Se sta, iar o societate care nu da-nainte, care va sa zica ca sta pe loc, ba chiar da-napoi, coane Dorine. Da-i-nainte stimabile…

* * *

Coane Dorine e normal (pe undeva) sa nu stiti cui ii va face bine repostarea comentariului din 2004 al maretzului AVP, si daca nu stiti nici nu veti avea cum sa aflati. Va ramane sa ghiciti cui ii va face rau. Ca ceva trebuie sa faca…

* * *

Coane Dorine ma scuzati ca insist asa prosteste, dar pana la cele 40 de mesaje mentionate cu atata generozitate de catre domnia voastra e cale lunga. Nu de alta dar n-as vrea pentru nimic in lume sa cadeti de mincinos, la o adica. Nici macar aici, in virtualul anonim si inofensiv.

* * *

Coane Dorine daca public in volum comentariile cenzurate abuziv la Certocratia ati putea sa scrieti d-voastra prefata? (De postfata se ocupa dl.Padina). Multumindu-va anticipat va asigur de intreaga mea compasiune consideratie. Cu drag al dv. dl.Goe.

Un răspuns sa “Restituiri VIII”

  1. OBSERVATOR said

    goe hai sa fim cocoane serioase . nu mor cai cind vor goii ; si apropo de ce zicea tudoran ca goe ar fi de fapt dama ,masca asta din poza mai mult demasca ca si ochii e tot de cocoana. te-ai c-am desconspirat la organe madam

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: